|
|||||||
| Notka |
|
| W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#1531 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 889
|
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI
Cytat:
zawsze po wyj¶ciu na dwór ogromnie siê puszy³y teraz 6h i nic piêkne loczki![]() dziêkujê bardzo |
|
|
|
|
#1532 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 119
|
Cytat:
|
|
#1533 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 958
|
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;49273735]Jak dla mnie to g³upota tyle mieæ tych kosmetyków. Przecie¿ wszystko ma jak±¶ datê wa¿no¶ci. Oleje tak samo ca³y czas nie bêd± mia³y tych samych dobroci tak jak po otwarciu.
Ja siê powoli oduczy³am tego zbieractwa jak w swoich zbiorach poznajdowa³am 3 letnie kosmetyki. Wiêc nie kupujê ju¿ hurtowo i nie robiê du¿ych zamówieñ, tylko zu¿ywam i kupiê czasem np 1 od¿ywkê. Mam kilka szamponów na zmianê tak samo od¿ywek i masek, a i tak czê¶æ muszê trzymaæ w pokoju, bo w ³azience nie mam tyle miejsca.[/QUOTE] Zgadzam siê. Wydawa³o mi siê, ¿e ja mam mega du¿o: 3 maski, z 5 olejów, 6 od¿ywek (3 stoj± w zapasie), szampon. Czê¶æ z tych produktów jest mocno na wyczerpaniu. Nie lubiê zbieractwa i tego, ¿e potem mi co¶ zalega w ³azience za to lubiê planowaæ sobie co i kiedy kupie. |
|
|
|
#1534 |
|
Moderator
Wiadomo¶ci: 3 203
|
Joanku - jak tylko o takich gumkach pomy¶lê, to czujê, jak mam zwi±zane w³osy i mi ca³e mnóstwo w³osiorów ta gumka wyci±ga z g³owy.. aaa x_x i ten ból po rozpuszczeniu. kiedy¶ takimi cienkimi recepturkami wi±za³am bardzo delikatnie bo mi w³osy trzyma³y i nie wyrywa³y, chocia¿ najbardziej lubiê takie du¿e miêkkie frotki albo klamrê.
Nalata³am siê jak wariat po tych sklepach dzisiaj i mia³am rozpacz - maska by³a z olejem lnianym bodaj¿e ale przed olejem lnianym kokos.. i bez protein i innych takich, ale my¶lê sobie po kokosie bêdzie szopa no i szkoda bo tak to bym kupi³a. Wszêdzie musz± jakie¶ fejfe³y wrzuciæ do sk³adu. |
|
|
|
#1535 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 805
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#1536 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 221
|
Cytat:
Prawdopodobnie nie masz, w porównaniu z naczeln± zbieraczk±, czyli mn± Chocia¿ znam wiêksz± od siebie ![]() Cytat:
![]() [1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;49273735]Jak dla mnie to g³upota tyle mieæ tych kosmetyków. Przecie¿ wszystko ma jak±¶ datê wa¿no¶ci. Oleje tak samo ca³y czas nie bêd± mia³y tych samych dobroci tak jak po otwarciu. Ja siê powoli oduczy³am tego zbieractwa jak w swoich zbiorach poznajdowa³am 3 letnie kosmetyki. Wiêc nie kupujê ju¿ hurtowo i nie robiê du¿ych zamówieñ, tylko zu¿ywam i kupiê czasem np 1 od¿ywkê. Mam kilka szamponów na zmianê tak samo od¿ywek i masek, a i tak czê¶æ muszê trzymaæ w pokoju, bo w ³azience nie mam tyle miejsca.[/QUOTE] Mnie moje zbieractwo nie przeszkadza, i osobom, z którymi mieszkam równie¿ Dodatkowo z czystym sercem mogê powiedzieæ, ¿e niczego nie wyrzuci³am z powodu przeterminowania (kosz zaliczaj± tylko buble tak wielkie, ¿e nikomu z czystym sumieniem bym ich nie da³a). Jestem po prostu naczelnym posiadaczem kosmetyków w³osowych w moich dwóch domostwach i pó³- oraz litrowymi d/sami dzielê siê z innymi . Mam te¿ ponad 300 lakierów do paznokci, tak bardzo posunê³am siê w swojej g³upocie ![]() Witam siê po latach niebytno¶ci (dwóch bodaj¿e?), aczkolwiek nie wiem, czy mnie przyjmiecie jako CG nie stosuj±c± CG ![]()
|
|
#1537 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 5 610
|
O, to ja siê Expertki dopytam, skoro tu zawita³a
|
|
|
|
#1538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie równie¿ g³ówny bodziec od¿ywienia zosta³ przeniesiony na "przed myciem". Po myciu produkt d/s nak³adam na chwilê (do 10 minut), bez czepka/rêcznika i tym podobnych precjozów, bo ryzyko przyklapu siê zwiêksza. No i musia³am ograniczyæ ilo¶æ produktów d/s, a tak lubi³am od¿ywkowanie na bogato ![]() I typowy standard - w³osy myjê tylko silnymi detergentami, sody u¿ywam regularnie. Ale jest maska, która jaki¶ rok temu by³a dla mnie nie do przej¶cia - Bioetika I. Co bym z ni± nie zrobi³a, zawsze po myciu by³ smalec. Ostatnio w ramach wymianki dosta³am odlewkê tego "cuda", zobaczymy, czy przez rok siê co¶ zmieni³o.
|
|
#1539 |
|
Moderator
|
kascysko - akurat czasy cg ju¿ chyba dawno minê³y, w sensie brak silikonów, lekkie detergenty itd. - chyba ¿adna z nas ju¿ siê do tego nie stosuje hehe ;D
|
|
|
|
#1540 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 5 610
|
Cytat:
Kascysko dziêki za odpowied¼ Edytowane przez 201605090958 Czas edycji: 2014-12-10 o 00:55 |
|
|
|
|
#1541 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 861
|
Cytat:
.Ja mialam w tym kierunku skrety, ale wysiadlam. Za bardzo sie lubie nadal z parafina i silikonami. Milo ze wpadlas . Poczuje sie jak za dawnych, dobrych starych czasow Jeszcze mi tylko Eloe i Ajrisz brakuje do szczescia.Bede sie dzis myla jak tylko mlody usnie .
|
|
|
|
|
#1542 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() O, szampon BD dla mnie by³ pomiotem szatana ![]() Cytat:
|
|
#1543 |
|
ma zielone pojêcie
Wiadomo¶ci: 40 388
|
Ostatecznie nie by³o ¼le. Ewidentnie myde³ko czasowo zmieni³o strukturê w³osów – z miêkkich i g³adkich zrobi³y siê grubsze, bardziej odbite od skóry g³owy, ale te¿ pusz±ce siê. Sam skrêt nie wyszed³ dobry, ale po zwiniêciu w³osów na chwilê w koczek skrêt zrobi³ siê fajny, bo w³osy szybko za³apa³y u³o¿enie z koczka.
|
#1544 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 861
|
W tym sensie, ze mnie wielokrotnie kusilo sprobowac pielegnacji stricte bezsilikonowej
.Podcielam wlosy - jest bardzo dobrze. Wczoraj ogladalam filmiki o obcinaniu wlosow przy uzyciu creaclip, i zainspirowana tym stwierdzilam ze do tego celu nada sie dluga spinka do wlosow o podobnym ksztalcie i mechanizmie dzialania no i zadzialalo. Teraz bede zapuszczac przody i boki i podcinac co jakis czas, marzy mi sie poldlugi bob taki jaki miala swego czasu Victoria Beckham, dluzszy z przodu, krotszy z tylu. Tyle ze moj bedzie falowano/krecony .
|
|
|
|
#1545 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 5 192
|
Cytat:
Btw. czy która¶ z was je¼dzi na nartach? Mam straszny problem z klapniêtymi, t³ustymi w³osami po zdjêciu kasku :/ |
|
|
|
|
#1546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ostatnio mam tak, ¿e szukam czasu na umycie w³osów albo ewentualnie robiê to w pracy kiedy ma³a ¶pi bo wieczorem to nie, bo zawsze trzeba gdzie¶ wyj¶æ, a pó¼niej za pó¼no i mi nie wyschn±, a jak po³o¿ê siê z mokrymi to rano nadal bêd± mokre.. itd. Lubiê zimê, ale nie mam kiedy myæ w³osów, a jak ju¿ umyjê to jestem uziemiona w domu
|
|
|
|
|
#1547 |
|
Moderator
|
Ja szampon u¿ywam johnsons baby dla niemowlaków, taki z pompk±, bardzo fajny i tani. Starczy mi na d³ugo, lepszy ni¿ ta schauma bo i gliceryny nie zawiera, a to jej u¿ywa³am wcze¶niej.
Chatul - mnie to myde³ko pod wzglêdem dzia³ania na w³osy nie cieszy. ale jak ju¿ bêd± w³osy ok to zrobiê sobie kuracjê na skórê g³owy bo teraz trzymanie myd³a chocia¿ 20 minut powoduje ¿e w³osy takie mocno niefajne s±, ale skalp bardzo fajnie siê miewa do delikatnych i miêkkich w³osów to myd³o mo¿e byæ u¿yteczneT¿towi wczoraj kupi³am perfumê i szczê¶liwy, sobie te¿ sprawi³am ma³e 2 drobiazgi, jeszcze tylko mamie my¶lê co wzi±æ. Mam kupony do hollandandbarret i chcia³abym je wykorzystaæ na prezent dla niej, ale nie wiem jaki bo do pielêgnacji twarzy i w³osów ma co jej potrzeba, a o jakim¶ kosmetyku my¶lê. Uwielbiam dawaæ prezenty
|
|
|
|
#1548 | |
|
ma zielone pojêcie
|
Cytat:
|
|
#1549 |
|
Konto usuniête
|
Przyszlam sie pochwalic jak rosna
|
|
|
|
#1550 |
|
ma zielone pojêcie
|
£adnie
I fajny kolor masz na górze
|
#1551 |
|
Konto usuniête
|
|
|
|
|
#1552 |
|
ma zielone pojêcie
|
|
#1553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja podsunê³am T¯ ¿eby mi kupi³ od¿ywkê pod choinkê, ale dupka bo koszty nas zjad³y (wesele, studia i sylwester!) i summa summarum dostanê tylko buty zimowe bo najpilniejsze ale rodzince zrobi³am choinki piernikowe, opakowa³am ³adnie i bêdzie niespodzianka
|
|
|
|
|
#1554 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Buciory sobie kupi³am wczoraj w³a¶nie, ale to takie solidne to ze 2 sezony prze¿yæ powinny. A chcia³am ju¿ teraz kupiæ bo wkrótce mam spêdziæ sobie 1 dzieñ w policji jako obserwator i w glanach bym chyba umar³a ze zmêczenia Od t¿ta nie wiem co dostanê, cieszy³abym siê najbardziej z jakich¶ ³adnych legginsów, a od mamy dosta³am ju¿ na Miko³ajki wisiorek, który bardzo chcia³am mieæ wiêc trafi³a Za¶ dzisiaj w szkole za rozwi±zanie jednego trudniejszego zadania mo¿na by³o dostaæ voucher, rozwi±za³am ale jutro siê dowiem czy dobrze to go dam kole¿ance je¶li wygram.TheUnlike - sza³owe s±, kolor te¿ jest ¶wietny wiêc warto zapuszczaæ
|
|
|
|
|
#1555 | |||||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 866
|
Cytat:
Jest puch, jest, czujê go jak mi na wietrze w³osy zas³aniaj± ca³± twarz. xDCytat:
U nasady ten ich efekt "retro fal" wzmacniam dyfuzorem, jak najmocniej je unosz±c przy suszeniu (potem i tak trochê opadaj±). Tak, u¿y³am w³a¶nie tej od¿ywki, ale ciê¿ko mi siê wypowiedzieæ. Z jednej strony w³osy miêkkie i mi³e w dotyku, ale z drugiej puch koszmarny, z dnia na dzieñ coraz gorszy - ¿adna ilo¶æ oleju nie pomaga³a, a¿ 3 dnia po myciu znowu je umy³am, a zazwyczaj staram siê myæ co 4 dni. Tylko ¿e te¿ pogoda by³a straszna, wiatr, ulewa, sporo chodzi³am po dworzu i to mog³o mieæ wp³yw. Efekt wizualny po jej u¿yciu widzia³a¶ w za³±czniku. ![]() Takiego okre¶lenia moich w³osów jeszcze nie s³ysza³am. xD Dziêkujê. ![]() Ale Wy wiecie, ¿e jak ja robiê zdjêcie, to wszystkie w³osy biorê do przodu, tak? Bo chcê widzieæ d³ugo¶æ (z ty³u s± znacznie d³u¿sze). ![]() Cytat:
Ja nie u¿ywam te¿ ¿adnych gumek z ³±czeniami (metalowymi czy klejeniami), koñczy siê to u mnie mnóstwem po³amanych w³osów. Nawet delikatnie zdejmuj±c takie najzwyklejsze, g³adkie miêkkie gumki, zawsze co¶ wyrwê.Cytat:
Wygl±daj± dobrze zarówno w kasku jak i po zdjêciu go. No i s± w góralskim klimacie. ;D Ale Twoje w³osy jeszcze za krótkie... Chyba jedyn± metod± na o¿ywienie w³osów po kasku jest niestety umycie ich.---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Cytat:
Czyta³am sk³ad, ale nie ogarniam.
|
|||||
|
|
|
#1556 |
|
Moderator
|
krolewna_smieszka - ma sodium coco-sulfate, czyli pewnie jest tylko trochê s³abszy od sls, ale co¶ z rodziny detergentów rypaczowych. Jedynie pochodzenie ma inne i czêsto s± eko kosmetykach z tego wzglêdu w³a¶nie, a nie z powodu delikatno¶ci
|
|
|
|
#1557 | |||||||||
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 151
|
Cytat:
Muszê moje policzyæ, bo sama ciekawa jestem. Problem mam w tym, ¿e nie lubiê przegapiaæ okazji, no bo jak to tak? A potem 1 od¿ywkê rok molestujê, zupe³nie jakby butelki dna nie mia³y Albo jak mi co¶ nie przypasuje to stoi do usr*nej ¶mierci z przedawnienia. Dzisiaj np. odkry³am ¿e psikacz z Mariona do loków skoñczy³ termin pó³ roku temu... Ale dzia³a 3mam kciuki za wymarzony kolor bez kosztów kondycji w³osów ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jak ciê kusi to próbuj Chocia¿ jestem za tym, ¿eby najpierw sprawdziæ naturalne oleje, w tedy wiadomo co siê lubi, a co nie, na czym mo¿na bazowaæ. No i na pewno nie wysusz±, a po zio³ach nie wiadomo.Jedwab z GP jest polecany, bardzo. Te¿ go lubiê ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Za bardzo lubiê testowaæ. Choæ pewnie na Twoj± bujn± czuprynê du¿o wiêcej tego schodzi![]() Cytat:
|
|
#1558 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 188
|
Dziewczyny czy, która¶ z Was mia³a ta maskê - fotka w za³±czeniu. Nie potrafiê znale¼æ o niej nic na wiza¿u, malo tego nigdzie nie potrafiê o niej nic znale¼æ. Mam okazjê zamówiæ te maskê przez kole¿ankê, ale nie wiem czy warto?
|
#1559 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 188
|
Agusia nie przekonuj± mnie te maski domowej roboty. A robi³a¶ takie maski? Dzia³aj±?
|
#1560 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 159
|
Cytat:
12akurat jest YR ale kazda inna prócz 3 które lubiê bo s± po dwie
|
![]() |
Nowe w±tki na forum W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.

.Musisz wypracowac sobie ilo¶c olejków jak± nak³±daæ,¿eby w³osy nie by³y zbytnio obci±¿one.Na koniec w³osy odrzucam do ty³u,robiê przedzia³ek i g³aszczê od góry resztk± olejku,¿eby nie stercza³y...
.Raz w tygodniu olejujê jej w³osy i dwa razy nak³adam jej od¿ywkê.
W³osy siê usztywni³y jak na lakier.
Chocia¿ znam wiêksz± od siebie 

Efekt wizualny po jej u¿yciu widzia³a¶ w za³±czniku.
Czyta³am sk³ad, ale nie ogarniam. 

Za bardzo lubiê testowaæ. Choæ pewnie na Twoj± bujn± czuprynê du¿o wiêcej tego schodzi