Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-12-09, 18:10   #1531
sandra1515
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 889
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI

Cytat:
Napisane przez Curly81 Poka¿ wiadomo¶æ
po na³o¿eniu b/s a potem np.produktu do stylizacji (krem do loków albo ¿el)jak w³osy ju¿ wyschn± s± sztywne przewa¿nie i trzeba je odgnie¶æ czyli ugniataæ...Ja to robiê najpierw serum biowaxa a potem biorê trochê oleju jaki mam przewa¿nie ze s³odkich migda³ów i ugniatam w³osy g³ow± w dó³ od do³u a¿ zrobi± siê miêkkie i b³yszcz±ce.Musisz wypracowac sobie ilo¶c olejków jak± nak³±daæ,¿eby w³osy nie by³y zbytnio obci±¿one.Na koniec w³osy odrzucam do ty³u,robiê przedzia³ek i g³aszczê od góry resztk± olejku,¿eby nie stercza³y...
Ja najbardziej lubiê serum z biowaxa z witaminami A+E i elixir z olejami te¿ biowaxu.Mia³am te¿ jedwab farouka ale nie by³am zadowolona.Od dawna jestem ju¿ na bowaxach i jestem zadowolona zw³aszcza z tych dwóch i stosujê je na przemian.Elixir jest bardziej obci±¿aj±cy a serum z witaminami bardziej lekkie,wiec mo¿e to bym Ci poleci³a.

Co do ilosci skometyków do w³osów to te¿ mam sporo ale wiecej mam olejków.Od¿ywki i olejki stosujê razem z córk±.Raz w tygodniu olejujê jej w³osy i dwa razy nak³adam jej od¿ywkê.
Dziêkujê bardzo za patent dzisiaj spróbowa³am u¿y³am olejku kwiatowego Elseve i wiem, ¿e z tego ju¿ nie zrezygnuje zawsze po wyj¶ciu na dwór ogromnie siê puszy³y teraz 6h i nic piêkne loczki
dziêkujê bardzo
sandra1515 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-09, 20:25   #1532
wicherek1989
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 119

Cytat:
Napisane przez sandra1515 Poka¿ wiadomo¶æ
Nie s± zniszczone z rêk± na sercu ¿adnej rozdwojonej koñcówki od 6 lat nie widzia³y prostownicy, lokówki czy suszarki to wina okropnego ciêcia dopiero odhodowa³am zgolony bok, wystrzy¿enie jak kurczaka i centymetrow± grzywkê. Mia³am w³osy bardzo krótkie u góry które kiedy¶ tapirowa³am (faza na emo) i dó³ prostowa³am od kilku lat tak siê ¶cinam st±d ten ogon nie ¿ebym je katowa³a
Mi chodzi³o, ¿e kto¶ pisa³ o moich, ¿e koñce by podci±³, chyba Ty
Stary 2014-12-09, 22:04   #1533
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 958

[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;49273735]Jak dla mnie to g³upota tyle mieæ tych kosmetyków. Przecie¿ wszystko ma jak±¶ datê wa¿no¶ci. Oleje tak samo ca³y czas nie bêd± mia³y tych samych dobroci tak jak po otwarciu.
Ja siê powoli oduczy³am tego zbieractwa jak w swoich zbiorach poznajdowa³am 3 letnie kosmetyki. Wiêc nie kupujê ju¿ hurtowo i nie robiê du¿ych zamówieñ, tylko zu¿ywam i kupiê czasem np 1 od¿ywkê.
Mam kilka szamponów na zmianê tak samo od¿ywek i masek, a i tak czê¶æ muszê trzymaæ w pokoju, bo w ³azience nie mam tyle miejsca.[/QUOTE]

Zgadzam siê. Wydawa³o mi siê, ¿e ja mam mega du¿o: 3 maski, z 5 olejów, 6 od¿ywek (3 stoj± w zapasie), szampon. Czê¶æ z tych produktów jest mocno na wyczerpaniu. Nie lubiê zbieractwa i tego, ¿e potem mi co¶ zalega w ³azience za to lubiê planowaæ sobie co i kiedy kupie.
ShrinkingViolet jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-09, 22:15   #1534
Klaudenc
Moderator

Wiadomo¶ci: 3 203

Joanku - jak tylko o takich gumkach pomy¶lê, to czujê, jak mam zwi±zane w³osy i mi ca³e mnóstwo w³osiorów ta gumka wyci±ga z g³owy.. aaa x_x i ten ból po rozpuszczeniu. kiedy¶ takimi cienkimi recepturkami wi±za³am bardzo delikatnie bo mi w³osy trzyma³y i nie wyrywa³y, chocia¿ najbardziej lubiê takie du¿e miêkkie frotki albo klamrê.

Nalata³am siê jak wariat po tych sklepach dzisiaj i mia³am rozpacz - maska by³a z olejem lnianym bodaj¿e ale przed olejem lnianym kokos.. i bez protein i innych takich, ale my¶lê sobie po kokosie bêdzie szopa no i szkoda bo tak to bym kupi³a. Wszêdzie musz± jakie¶ fejfe³y wrzuciæ do sk³adu.
Klaudenc jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-09, 22:23   #1535
Curly81
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 805

Cytat:
Dziêkujê bardzo za patent dzisiaj spróbowa³am u¿y³am olejku kwiatowego Elseve i wiem, ¿e z tego ju¿ nie zrezygnuje zawsze po wyj¶ciu na dwór ogromnie siê puszy³y teraz 6h i nic piêkne loczki
dziêkujê bardzo
Cieszê siê,¿e mog³am pomóc.

W oczekiwaniu na kolejne szczê¶cie
Curly81 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-09, 22:57   #1536
kascysko
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 221

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Poka¿ wiadomo¶æ
Gdy po myciu chcê od razu zwi±zaæ w³osy, doprowadzam je do stanu jak w za³±czniku.
Szampon: Johnson's Natural Head-to-toe Foaming Baby Wash
DS: Isana do loków i Herbal Essences Naked Shine
BS: Herbal Essences Naked Sheer Shine Mist
Wiem, ¿e straszny puch, ale s± tak g³adziutkie i mi³e w dotyku. *-* A w warkoczu puchu i tak tak bardzo nie widaæ.

Zrobi³am te¿ ostatnio eksperyment i da³am tê mgie³kê bs pod ¿el. To by³ bardzo z³y pomys³. W³osy siê usztywni³y jak na lakier.
Masz w³osy EPICKIE
Cytat:
Napisane przez Imperfecta Poka¿ wiadomo¶æ
O matko, ja mam mnóstwo kosmetyków do w³osów
Prawdopodobnie nie masz, w porównaniu z naczeln± zbieraczk±, czyli mn± Chocia¿ znam wiêksz± od siebie
Cytat:
Napisane przez paulownia Poka¿ wiadomo¶æ
Zobaczylabys zbiory kascyska, to by ci szczeka opadla widzialam notke i zdjecia na jej blogu. Lekko okolo 100 tylko wlosowych kosmetykow.
Co¶ ko³o tego, chocia¿ obecnie idê bardziej w szampony
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;49273735]Jak dla mnie to g³upota tyle mieæ tych kosmetyków. Przecie¿ wszystko ma jak±¶ datê wa¿no¶ci. Oleje tak samo ca³y czas nie bêd± mia³y tych samych dobroci tak jak po otwarciu.
Ja siê powoli oduczy³am tego zbieractwa jak w swoich zbiorach poznajdowa³am 3 letnie kosmetyki. Wiêc nie kupujê ju¿ hurtowo i nie robiê du¿ych zamówieñ, tylko zu¿ywam i kupiê czasem np 1 od¿ywkê.
Mam kilka szamponów na zmianê tak samo od¿ywek i masek, a i tak czê¶æ muszê trzymaæ w pokoju, bo w ³azience nie mam tyle miejsca.[/QUOTE]
Mnie moje zbieractwo nie przeszkadza, i osobom, z którymi mieszkam równie¿ Dodatkowo z czystym sercem mogê powiedzieæ, ¿e niczego nie wyrzuci³am z powodu przeterminowania (kosz zaliczaj± tylko buble tak wielkie, ¿e nikomu z czystym sumieniem bym ich nie da³a).
Jestem po prostu naczelnym posiadaczem kosmetyków w³osowych w moich dwóch domostwach i pó³- oraz litrowymi d/sami dzielê siê z innymi .
Mam te¿ ponad 300 lakierów do paznokci, tak bardzo posunê³am siê w swojej g³upocie

Witam siê po latach niebytno¶ci (dwóch bodaj¿e?), aczkolwiek nie wiem, czy mnie przyjmiecie jako CG nie stosuj±c± CG
kascysko jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-09, 23:02   #1537
201605090958
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 5 610

O, to ja siê Expertki dopytam, skoro tu zawita³a . Kascysko, sprawdza siê u Ciebiue ta ca³a kolekkcja, bo ja od kiedy wesz³am na extremum niskoporowato¶ci to oleje owszem ale od¿ywki i maski to zbytek, na ktory w³osiê siê obra¿a i prostuje
201605090958 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-09, 23:49   #1538
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez danusiaes Poka¿ wiadomo¶æ
O, to ja siê Expertki dopytam, skoro tu zawita³a . Kascysko, sprawdza siê u Ciebiue ta ca³a kolekkcja, bo ja od kiedy wesz³am na extremum niskoporowato¶ci to oleje owszem ale od¿ywki i maski to zbytek, na ktory w³osiê siê obra¿a i prostuje
Trudne sprawy niskoporowatek

U mnie równie¿ g³ówny bodziec od¿ywienia zosta³ przeniesiony na "przed myciem". Po myciu produkt d/s nak³adam na chwilê (do 10 minut), bez czepka/rêcznika i tym podobnych precjozów, bo ryzyko przyklapu siê zwiêksza. No i musia³am ograniczyæ ilo¶æ produktów d/s, a tak lubi³am od¿ywkowanie na bogato

I typowy standard - w³osy myjê tylko silnymi detergentami, sody u¿ywam regularnie.

Ale jest maska, która jaki¶ rok temu by³a dla mnie nie do przej¶cia - Bioetika I. Co bym z ni± nie zrobi³a, zawsze po myciu by³ smalec. Ostatnio w ramach wymianki dosta³am odlewkê tego "cuda", zobaczymy, czy przez rok siê co¶ zmieni³o.
Stary 2014-12-09, 23:59   #1539
Klaudenc
Moderator

kascysko - akurat czasy cg ju¿ chyba dawno minê³y, w sensie brak silikonów, lekkie detergenty itd. - chyba ¿adna z nas ju¿ siê do tego nie stosuje hehe ;D
Stary 2014-12-10, 00:54   #1540
201605090958
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 5 610

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Poka¿ wiadomo¶æ
kascysko - akurat czasy cg ju¿ chyba dawno minê³y, w sensie brak silikonów, lekkie detergenty itd. - chyba ¿adna z nas ju¿ siê do tego nie stosuje hehe ;D
Ja stosujê tak± mocno pokrêcon± /czytaj inspirowan±/ tzn nie stosujê silikonow, myjê Babydream /ale nie szampnem ale ¿elem do mycia albo Facelle oczyszczam SLS, zawijam w rêcznik, ma³o stylizujê, nigdy nie nak³adam odzywek ds ani masek. Ale ja mam bardzo cienkie bardzo delikatne i bardzo niskoporowate w³osy o do¶æ oryginalnym skrêcie

Kascysko dziêki za odpowied¼

Edytowane przez 201605090958
Czas edycji: 2014-12-10 o 00:55
201605090958 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-10, 08:18   #1541
paulownia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 861

Cytat:
Napisane przez kascysko Poka¿ wiadomo¶æ
Witam siê po latach niebytno¶ci (dwóch bodaj¿e?), aczkolwiek nie wiem, czy mnie przyjmiecie jako CG nie stosuj±c± CG
Wlasnie sie tak ostatnio po cichu zastanawialam, czy ktos tu jeszcze sie trzyma klasycznego CG.
Ja mialam w tym kierunku skrety, ale wysiadlam. Za bardzo sie lubie nadal z parafina i silikonami.
Milo ze wpadlas. Poczuje sie jak za dawnych, dobrych starych czasowJeszcze mi tylko Eloe i Ajrisz brakuje do szczescia.
Bede sie dzis myla jak tylko mlody usnie.
paulownia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-10, 09:37   #1542
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez danusiaes Poka¿ wiadomo¶æ
Ja stosujê tak± mocno pokrêcon± /czytaj inspirowan±/ tzn nie stosujê silikonow, myjê Babydream /ale nie szampnem ale ¿elem do mycia albo Facelle oczyszczam SLS, zawijam w rêcznik, ma³o stylizujê, nigdy nie nak³adam odzywek ds ani masek. Ale ja mam bardzo cienkie bardzo delikatne i bardzo niskoporowate w³osy o do¶æ oryginalnym skrêcie

Kascysko dziêki za odpowied¼
Wybaczcie, naprawdê dawno mnie tutaj nie by³o

O, szampon BD dla mnie by³ pomiotem szatana
Cytat:
Wlasnie sie tak ostatnio po cichu zastanawialam, czy ktos tu jeszcze sie trzyma klasycznego CG.
Ja mialam w tym kierunku skrety, ale wysiadlam. Za bardzo sie lubie nadal z parafina i silikonami.
Milo ze wpadlas. Poczuje sie jak za dawnych, dobrych starych czasowJeszcze mi tylko Eloe i Ajrisz brakuje do szczescia.
Bede sie dzis myla jak tylko mlody usnie.
Ale trochê nie rozumiem - co ma skrêt do klasycznego CG?
Stary 2014-12-10, 09:52   #1543
Chatul
ma zielone pojêcie

Wiadomo¶ci: 40 388

Cytat:
Napisane przez Chatul Poka¿ wiadomo¶æ
Jestem po pierwszym u¿yciu myde³ka Sesa… Zachwycona nie jestem. Mam wra¿enie, ¿e myde³ko zrobi³o to samo, co standardowe myd³o, czyli oblepi³o w³os i trochê go zmatowi³o (zw³aszcza w dotyku). Poza tym, w³osy zebra³y siê w du¿o mniejsze pasma ni¿ zwykle…
Ostatecznie nie by³o ¼le. Ewidentnie myde³ko czasowo zmieni³o strukturê w³osów – z miêkkich i g³adkich zrobi³y siê grubsze, bardziej odbite od skóry g³owy, ale te¿ pusz±ce siê. Sam skrêt nie wyszed³ dobry, ale po zwiniêciu w³osów na chwilê w koczek skrêt zrobi³ siê fajny, bo w³osy szybko za³apa³y u³o¿enie z koczka.
Stary 2014-12-10, 10:26   #1544
paulownia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 861

Cytat:
Ale trochê nie rozumiem - co ma skrêt do klasycznego CG?
W tym sensie, ze mnie wielokrotnie kusilo sprobowac pielegnacji stricte bezsilikonowej.

Podcielam wlosy - jest bardzo dobrze. Wczoraj ogladalam filmiki o obcinaniu wlosow przy uzyciu creaclip, i zainspirowana tym stwierdzilam ze do tego celu nada sie dluga spinka do wlosow o podobnym ksztalcie i mechanizmie dzialania no i zadzialalo. Teraz bede zapuszczac przody i boki i podcinac co jakis czas, marzy mi sie poldlugi bob taki jaki miala swego czasu Victoria Beckham, dluzszy z przodu, krotszy z tylu. Tyle ze moj bedzie falowano/krecony.
paulownia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-10, 10:38   #1545
201605161428
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 5 192

Cytat:
W tym sensie, ze mnie wielokrotnie kusilo sprobowac pielegnacji stricte bezsilikonowej.
Latem takiej u¿ywam.

Btw. czy która¶ z was je¼dzi na nartach? Mam straszny problem z klapniêtymi, t³ustymi w³osami po zdjêciu kasku :/
201605161428 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-10, 13:10   #1546
magda1706
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 27 465
GG do magda1706

Cytat:
Mam to samo podej¶cie od od¿ywki wymagam, ¿eby mi nie robi³a szkody przede wszystkim bo super efektu i tak teraz mieæ nie bêdê, mowy o tym nie ma. Zale¿y mi jedynie by w³osy wygl±da³y estetycznie w tej chwili bo jednak mam z nimi problem i czêsto wrêcz okropnie to wygl±da, a jak s± suche to lubi± wypadaæ mocniej

Dzi¶ oblukam sobie bo muszê kupiæ parê rzeczy odzie¿owych na zimê i makija¿owych i prezenty dla t¿ta i mamy, o w³osach bêdê my¶leæ po ¶wiêtach hehe
Ja teraz zbieram na dermatologa, bo z t± moj± g³ow± nie wytrzymam. Kupi³am na nowo Barwê czarna rzepa. Zobaczymy mo¿e tego im trzeba?

Ja ostatnio mam tak, ¿e szukam czasu na umycie w³osów albo ewentualnie robiê to w pracy kiedy ma³a ¶pi bo wieczorem to nie, bo zawsze trzeba gdzie¶ wyj¶æ, a pó¼niej za pó¼no i mi nie wyschn±, a jak po³o¿ê siê z mokrymi to rano nadal bêd± mokre.. itd. Lubiê zimê, ale nie mam kiedy myæ w³osów, a jak ju¿ umyjê to jestem uziemiona w domu
magda1706 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-10, 15:08   #1547
Klaudenc
Moderator

Ja szampon u¿ywam johnsons baby dla niemowlaków, taki z pompk±, bardzo fajny i tani. Starczy mi na d³ugo, lepszy ni¿ ta schauma bo i gliceryny nie zawiera, a to jej u¿ywa³am wcze¶niej.
Chatul - mnie to myde³ko pod wzglêdem dzia³ania na w³osy nie cieszy. ale jak ju¿ bêd± w³osy ok to zrobiê sobie kuracjê na skórê g³owy bo teraz trzymanie myd³a chocia¿ 20 minut powoduje ¿e w³osy takie mocno niefajne s±, ale skalp bardzo fajnie siê miewa do delikatnych i miêkkich w³osów to myd³o mo¿e byæ u¿yteczne

T¿towi wczoraj kupi³am perfumê i szczê¶liwy, sobie te¿ sprawi³am ma³e 2 drobiazgi, jeszcze tylko mamie my¶lê co wzi±æ. Mam kupony do hollandandbarret i chcia³abym je wykorzystaæ na prezent dla niej, ale nie wiem jaki bo do pielêgnacji twarzy i w³osów ma co jej potrzeba, a o jakim¶ kosmetyku my¶lê. Uwielbiam dawaæ prezenty
Stary 2014-12-10, 15:20   #1548
Chatul
ma zielone pojêcie

Cytat:
Chatul - mnie to myde³ko pod wzglêdem dzia³ania na w³osy nie cieszy. ale jak ju¿ bêd± w³osy ok to zrobiê sobie kuracjê na skórê g³owy bo teraz trzymanie myd³a chocia¿ 20 minut powoduje ¿e w³osy takie mocno niefajne s±, ale skalp bardzo fajnie siê miewa do delikatnych i miêkkich w³osów to myd³o mo¿e byæ u¿yteczne
No w³a¶nie, wiele zale¿y od tego, jak± kto¶ ma strukturê w³osów. Osobom, które nie maj± naprawdê g³adkich i ¶liskich w³osów raczej bym tego myde³ka nie poleca³a.
Stary 2014-12-10, 15:41   #1549
201605161428
Konto usuniête

Przyszlam sie pochwalic jak rosna
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg 1418222430154.jpg (57,8 KB, 37 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg 1418222444510.jpg (76,4 KB, 38 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg 1418222456328.jpg (74,3 KB, 37 za³adowañ)
Stary 2014-12-10, 15:46   #1550
Chatul
ma zielone pojêcie

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Poka¿ wiadomo¶æ
Przyszlam sie pochwalic jak rosna
£adnie I fajny kolor masz na górze
Stary 2014-12-10, 15:47   #1551
201605161428
Konto usuniête

Cytat:
£adnie I fajny kolor masz na górze
Wracam do naturalnych
Stary 2014-12-10, 15:49   #1552
Chatul
ma zielone pojêcie

Cytat:
Wracam do naturalnych
S³usznie, bo ³adny kolor masz
Stary 2014-12-10, 17:47   #1553
magda1706
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 27 465
GG do magda1706

Cytat:
Ja szampon u¿ywam johnsons baby dla niemowlaków, taki z pompk±, bardzo fajny i tani. Starczy mi na d³ugo, lepszy ni¿ ta schauma bo i gliceryny nie zawiera, a to jej u¿ywa³am wcze¶niej.

T¿towi wczoraj kupi³am perfumê i szczê¶liwy, sobie te¿ sprawi³am ma³e 2 drobiazgi, jeszcze tylko mamie my¶lê co wzi±æ. Mam kupony do hollandandbarret i chcia³abym je wykorzystaæ na prezent dla niej, ale nie wiem jaki bo do pielêgnacji twarzy i w³osów ma co jej potrzeba, a o jakim¶ kosmetyku my¶lê. Uwielbiam dawaæ prezenty
A Johnson nie ma SLS? Bo jak patrzê na wszystkie Johnsony to wszystkie maj± SLS. Johnson to by³ mój pierwszy "delikatny" szampon

Ja podsunê³am T¯ ¿eby mi kupi³ od¿ywkê pod choinkê, ale dupka bo koszty nas zjad³y (wesele, studia i sylwester!) i summa summarum dostanê tylko buty zimowe bo najpilniejsze ale rodzince zrobi³am choinki piernikowe, opakowa³am ³adnie i bêdzie niespodzianka
magda1706 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-10, 21:52   #1554
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez magda1706 Poka¿ wiadomo¶æ
A Johnson nie ma SLS? Bo jak patrzê na wszystkie Johnsony to wszystkie maj± SLS. Johnson to by³ mój pierwszy "delikatny" szampon

Ja podsunê³am T¯ ¿eby mi kupi³ od¿ywkê pod choinkê, ale dupka bo koszty nas zjad³y (wesele, studia i sylwester!) i summa summarum dostanê tylko buty zimowe bo najpilniejsze ale rodzince zrobi³am choinki piernikowe, opakowa³am ³adnie i bêdzie niespodzianka
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...wa-wersja.html to jedyny który nie ma

Buciory sobie kupi³am wczoraj w³a¶nie, ale to takie solidne to ze 2 sezony prze¿yæ powinny. A chcia³am ju¿ teraz kupiæ bo wkrótce mam spêdziæ sobie 1 dzieñ w policji jako obserwator i w glanach bym chyba umar³a ze zmêczenia
Od t¿ta nie wiem co dostanê, cieszy³abym siê najbardziej z jakich¶ ³adnych legginsów, a od mamy dosta³am ju¿ na Miko³ajki wisiorek, który bardzo chcia³am mieæ wiêc trafi³a Za¶ dzisiaj w szkole za rozwi±zanie jednego trudniejszego zadania mo¿na by³o dostaæ voucher, rozwi±za³am ale jutro siê dowiem czy dobrze to go dam kole¿ance je¶li wygram.

TheUnlike - sza³owe s±, kolor te¿ jest ¶wietny wiêc warto zapuszczaæ
Stary 2014-12-10, 23:29   #1555
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 866

Cytat:
Ja dopiero co wstalam, i sie cuce kawa, wiec moze i jestem nieprzytomna, ale tego puchu jakos nigdzie nie widze. Z ktorej strony mam go szukac? Piekne loki.
Dziêkujê. Jest puch, jest, czujê go jak mi na wietrze w³osy zas³aniaj± ca³± twarz. xD

Cytat:
krolewna smieszka - piêkne, uwielbiam to jak ci siê w³oski od nasady uk³adaj±. chyba mamy podobnie pod tym wzglêdem, ¿e w kucyku nie ma wiele ale objêto¶æ w³osy dobrze udaj±, hehe ;D a w ogóle ta od¿ywka której u¿y³a¶ to ta herbal essences naked shine d/s? chcia³abym j± kupiæ i nie wiem czy dobra
Dok³adnie, dobrze udaj±. U nasady ten ich efekt "retro fal" wzmacniam dyfuzorem, jak najmocniej je unosz±c przy suszeniu (potem i tak trochê opadaj±).
Tak, u¿y³am w³a¶nie tej od¿ywki, ale ciê¿ko mi siê wypowiedzieæ. Z jednej strony w³osy miêkkie i mi³e w dotyku, ale z drugiej puch koszmarny, z dnia na dzieñ coraz gorszy - ¿adna ilo¶æ oleju nie pomaga³a, a¿ 3 dnia po myciu znowu je umy³am, a zazwyczaj staram siê myæ co 4 dni. Tylko ¿e te¿ pogoda by³a straszna, wiatr, ulewa, sporo chodzi³am po dworzu i to mog³o mieæ wp³yw. Efekt wizualny po jej u¿yciu widzia³a¶ w za³±czniku.

Cytat:
Masz w³osy EPICKIE
Takiego okre¶lenia moich w³osów jeszcze nie s³ysza³am. xD Dziêkujê.

Ale Wy wiecie, ¿e jak ja robiê zdjêcie, to wszystkie w³osy biorê do przodu, tak? Bo chcê widzieæ d³ugo¶æ (z ty³u s± znacznie d³u¿sze). Mo¿e przez to wygl±daj± na takie bujne.

Cytat:
Joanku - jak tylko o takich gumkach pomy¶lê, to czujê, jak mam zwi±zane w³osy i mi ca³e mnóstwo w³osiorów ta gumka wyci±ga z g³owy.. aaa x_x i ten ból po rozpuszczeniu. kiedy¶ takimi cienkimi recepturkami wi±za³am bardzo delikatnie bo mi w³osy trzyma³y i nie wyrywa³y, chocia¿ najbardziej lubiê takie du¿e miêkkie frotki albo klamrê.
Masakra z tymi recepturkami, nienawidzê. Ja nie u¿ywam te¿ ¿adnych gumek z ³±czeniami (metalowymi czy klejeniami), koñczy siê to u mnie mnóstwem po³amanych w³osów. Nawet delikatnie zdejmuj±c takie najzwyklejsze, g³adkie miêkkie gumki, zawsze co¶ wyrwê.

Cytat:
Btw. czy która¶ z was je¼dzi na nartach? Mam straszny problem z klapniêtymi, t³ustymi w³osami po zdjêciu kasku :/
Ja na narty zawsze robiê sobie 2 warkoczyki. Wygl±daj± dobrze zarówno w kasku jak i po zdjêciu go. No i s± w góralskim klimacie. ;D Ale Twoje w³osy jeszcze za krótkie... Chyba jedyn± metod± na o¿ywienie w³osów po kasku jest niestety umycie ich.

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

Cytat:
Ja u¿ywam takiego. Ma SLS? Czyta³am sk³ad, ale nie ogarniam.
krolewna_smieszka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-12-10, 23:42   #1556
Klaudenc
Moderator

krolewna_smieszka - ma sodium coco-sulfate, czyli pewnie jest tylko trochê s³abszy od sls, ale co¶ z rodziny detergentów rypaczowych. Jedynie pochodzenie ma inne i czêsto s± eko kosmetykach z tego wzglêdu w³a¶nie, a nie z powodu delikatno¶ci
Stary 2014-12-11, 07:01   #1557
AgusiA753
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 151

Cytat:
Napisane przez martaakow Poka¿ wiadomo¶æ
Haha, to ja mam:
1 od¿ywkê d/s, 1 od¿ywkê b/s, 1 szampon, 1 piankê, 1 ¿el do w³osów.

Cykam siê mojego farbowania na blond, zaplanowa³am sobie na sobotê.
Zupe³nie jakby¶ o w³osy nie dba³a... Ja nie wiem...
Muszê moje policzyæ, bo sama ciekawa jestem. Problem mam w tym, ¿e nie lubiê przegapiaæ okazji, no bo jak to tak? A potem 1 od¿ywkê rok molestujê, zupe³nie jakby butelki dna nie mia³y Albo jak mi co¶ nie przypasuje to stoi do usr*nej ¶mierci z przedawnienia. Dzisiaj np. odkry³am ¿e psikacz z Mariona do loków skoñczy³ termin pó³ roku temu... Ale dzia³a
3mam kciuki za wymarzony kolor bez kosztów kondycji w³osów
Cytat:
Napisane przez zagubiona94 Poka¿ wiadomo¶æ
Dosz³am do wniosku, ze przyda³oby siê nauczyæ suszyæ w³osy na prosto, bo krócej schodzi ni¿ dyfuzorem, ale aktualnie robiê to nieumiejêtnie i w³osy wygl±daj± jak po randce z piorunem
Moje te¿. I prawdopodobne, jedyne co mog³o by to zmieniæ to brak cieniowania/stopniowania.
Cytat:
Ja mam jeden szampon, jedn± koñcz±c± siê od¿ywkê, myde³ko Sesa i spory zapas mro¿±cego ¿elu Joanna
O kurde, hardcore
Cytat:

Mycie od¿ywk± to nie dla mnie w³osy s± za bardzo przyklapniête wiêc ju¿ do tego nie wracam a krem tej firmy to jedyne co mi pasuje i po czym przyzwoicie wygl±daj±

Nie mam pojêcia jakie oleje do nich bêd± dobre nie mogê siê przekonaæ do takich typowo spo¿ywczych najchêtniej to siêga³abym po jakie¶ ruskie mieszanki, hurtownia tu¿ za domem spokojnie ¿yæ mi nie daje

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Mia³ kto¶ mo¿e
Elfa, Green Pharmacy, Jedwab w p³ynie ?

sprawdza siê na koñcówki ?

moje serum siê skoñczy³o i szukam czego¶ dobrego
Obawia³abym siê jednak tego alkoholu w kremie. Próbowa³a¶ czego¶ innego do stylizacji? Gluta, jakiego¶ ¿elu?
Jak ciê kusi to próbuj Chocia¿ jestem za tym, ¿eby najpierw sprawdziæ naturalne oleje, w tedy wiadomo co siê lubi, a co nie, na czym mo¿na bazowaæ. No i na pewno nie wysusz±, a po zio³ach nie wiadomo.
Jedwab z GP jest polecany, bardzo. Te¿ go lubiê
Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Poka¿ wiadomo¶æ

Ja mia³am z Green Pharmacy i fajny ale lepszy jest BioSilk z Joanny bodaj¿e
BioSilk? Przecie¿ on ma alkohol.
Cytat:
Napisane przez Newquay Poka¿ wiadomo¶æ
Apropo szampon z Balea oczyszczaj±cy bardzo mi s³u¿y. ¦wietnie siê pieni,a w³osy po nim s± na prawdê oczyszczone i takie ¶wie¿e.
Wci±¿ nie mogê znale¼æ odpowiedniej maski, która by nawilzala bardzo mocno, a by³a z tych naturalnych.
Mo¿e domowa? Dodaj miód, albo glutka. I olej.
Cytat:
Napisane przez Curly81 Poka¿ wiadomo¶æ
Co do ilosci skometyków do w³osów to te¿ mam sporo ale wiecej mam olejków.Od¿ywki i olejki stosujê razem z córk±.Raz w tygodniu olejujê jej w³osy i dwa razy nak³adam jej od¿ywkê.
Na jej piêkne, d³ugie w³osy pewnie sporo schodzi, co? Jeste¶ rozgrzeszona
Cytat:
Napisane przez Joanku Poka¿ wiadomo¶æ
Ja sama mam ze 40-ci. Ale to tylko dlatego, ¿e jak wiecie robiê w PL zapasy i sobie to stoi w kanciapie.
Samych YRerów mam ze 12. Wiêc jestem w stanie zrozumieæ takie spaczenie.
No a jak co¶ nie podpasi³o to si³± rzeczy to stoi do ¶wiêtego nigdy i siê tego nie u¿ywa bo sie cz³owiek namêczy z myciem i stylizacj± tylko po to ¿eby by³o ¶rednio. ?
U mnie stoi sporo zupe³nei nieod¿ywiaj±cych naszpikowanych silikonem smieci ale leza bo czasem mog± siê przydaæ [np jak ostatnio, pod lokówkê]
¯eli stoi 6 [ale to dlatego ze testowa³am i ju¿ wiem, które ze mn± zostan± ale znaczy to tylko ze jeszcze 8 przybêdzie. 4 takie i 4 takie ]
W cale siê nie dziwiê, ¿e te nie lubiane stoj±, za karê. Ale 12 takich samych w zapasie? Za bardzo lubiê testowaæ. Choæ pewnie na Twoj± bujn± czuprynê du¿o wiêcej tego schodzi

Cytat:
Napisane przez magda1706 Poka¿ wiadomo¶æ
Ja teraz zbieram na dermatologa, bo z t± moj± g³ow± nie wytrzymam. Kupi³am na nowo Barwê czarna rzepa. Zobaczymy mo¿e tego im trzeba?

Ja ostatnio mam tak, ¿e szukam czasu na umycie w³osów albo ewentualnie robiê to w pracy kiedy ma³a ¶pi bo wieczorem to nie, bo zawsze trzeba gdzie¶ wyj¶æ, a pó¼niej za pó¼no i mi nie wyschn±, a jak po³o¿ê siê z mokrymi to rano nadal bêd± mokre.. itd. Lubiê zimê, ale nie mam kiedy myæ w³osów, a jak ju¿ umyjê to jestem uziemiona w domu
Ja te¿ zawsze godzinê z suszark± sta³am co mnie mega wkurza³o. Przesta³am u¿ywaæ gluta, straci³am 1/3 w³osów i zaraz czas siê skróci³ o po³owê Dzisiaj zarzucê go znowu, ciekawa jestem ró¿nicy...
Stary 2014-12-11, 08:53   #1558
Newquay
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 188

Dziewczyny czy, która¶ z Was mia³a ta maskê - fotka w za³±czeniu. Nie potrafiê znale¼æ o niej nic na wiza¿u, malo tego nigdzie nie potrafiê o niej nic znale¼æ. Mam okazjê zamówiæ te maskê przez kole¿ankê, ale nie wiem czy warto?
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg received_709408185811850.jpeg.jpg (67,1 KB, 11 za³adowañ)
Stary 2014-12-11, 08:56   #1559
Newquay
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 188

Agusia nie przekonuj± mnie te maski domowej roboty. A robi³a¶ takie maski? Dzia³aj±?
Stary 2014-12-11, 09:08   #1560
Joanku
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 159

Cytat:
Napisane przez AgusiA753 Poka¿ wiadomo¶æ
W cale siê nie dziwiê, ¿e te nie lubiane stoj±, za karê. Ale 12 takich samych w zapasie? Za bardzo lubiê testowaæ. Choæ pewnie na Twoj± bujn± czuprynê du¿o wiêcej tego schodzi
Schodzi wiêcej, to fakt ale zapasy robie bo nigdy nie wiem kiedy bd w Polsce;/
12akurat jest YR ale kazda inna prócz 3 które lubiê bo s± po dwie
Joanku jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-04-13 18:22:26

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.

© 2000 - 2026 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.