Marcowe Mamy 2015 cz. V - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-12, 13:34   #601
smv
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. V

No żesz kurde napisałam i nie poszło ;/
U mnie po wizycie ok. Usg nie było tak jak sądziłam ;( szkoda. Było za to moje "ulubione" badanie szyjki i bolało a lekarka do mnie "pani Olu oddychamy tedy Dzidzius niedługo będzie musiał wyjść"... Haha
Szyjka ok tętno dzidzi tez. 2kg niby do przodu przez 4 tyg... Ja nie wiem. Waga u rodziców więcej u lekarki mniej heh.
Najważniejsze że wszystko ok.
Mam glukozę zrobić ble krew mocz i jakieś przeciwciala... Na co te przeciwciala? Miała któraś z was?
Stary 2014-12-12, 13:41   #602
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
U mnie po wizycie ok. Usg nie było tak jak sądziłam ;( szkoda. Było za to moje "ulubione" badanie szyjki i bolało a lekarka do mnie "pani Olu oddychamy tedy Dzidzius niedługo będzie musiał wyjść"... Haha
Szyjka ok tętno dzidzi tez. 2kg niby do przodu przez 4 tyg... Ja nie wiem. Waga u rodziców więcej u lekarki mniej heh.
Mam glukozę zrobić ble krew mocz i jakieś przeciwciala... Na co te przeciwciala? Miała któraś z was?
chyba zależne jest od grupi krwi matki Rh - i ojca Rh +. Konflikt serologiczny, moze wteyd wystąpić. bo dziecko zamiast odziedziczyć krew mamy, ma krew taka jak ojciec. a tak nie moze być

Wtedy organizm przyszłej mamy postrzega jej własne dziecko jako coś obcego i atakuje je przeciwciałami.

mas zgr krwi Rh-?????

ja mam Rh + czyli mnie temat chyba nie dotyczy

Tymczasem uciekam już

Trzymajcie kciuku za fryzjera

Edytowane przez lesyeux
Czas edycji: 2014-12-12 o 13:43
lesyeux jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-12, 13:44   #603
smv
Zakorzenienie

Ja mam + tez.. A mój małż ma 0 ale nie wiem czy plus czy minus.. No nic jak trza zrobić to się zrobi
Stary 2014-12-12, 13:44   #604
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Mordka dzięki za wiadomości, w takim razie dzisiaj sobie tego lumpa odpuszczę, a jutro podjade Rona jak będę na kompie to wpisze imiona a ja pozalatwialam juz kilka spraw, a w lumpie po drodze kupiłam dwie rzeczy w sumie za 2,70 sweterek w rzeczywistości jest bardziej różowy niż pomarańczowy
ale śliczne u mnie nie ma takich rzeczy w lumpkach i jeszcze za taką cenę

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie. USG mi nie robił i jestem zła 😞 ale sprawdził mi szyjke- wszystko dobrze 😊 i sprawdzał tętno maluszki ale tak sie wiercił mój wiercipiętek, ze zakłócenia robił 😀 Serduszko bije dobrze! 30 ide do niego prywatnie, takze na pewno zrobi mi usg, zabiorę ze sobą moja mamusie to popatrzy na wnuka 😀 Dostałam plan porodu, od stycznia pójdę do szkoły rodzenia to omówie go z położna 😊
Ok ide Was nadrabiac 😀
super, że wszystko dobrze!

Cytat:
Napisane przez mkluke Pokaż wiadomość
Witam Was Mamusie

Zmuszona byłam zrobić sobie dłuższą przerwę i nawet nie próbuję Was nadrobić, bo i tak nie dam rady.
To już 5 cześć - wow- pędzicie

Tamten tydzień cały przeleżałam w łóżku - nie chciało odpuścić mi to choróbsko Na szczęście teraz jest już oki, no może lekki kaszel pozostał, ale łudzę się, że to po prostu ostatnia faza i tyle
Ten tydzień znowu spędziłam w szpitalu - wczoraj wyszłam. Z dzidziusiem wszystko dobrze, podobno jest trochę za mały, ale mieści się w normach, więc nie ma czym się przejmować... uff... Może jak córeczka będzie taka malutka to łatwiej się urodzi albo nadrobi, w sumie jeszcze 3 miesiące przed nią
Zresztą jak w szpitalu nasłuchałam się jakie inne dziewczyny mają problemy, to czasami aż głupio mi było, że zajmuję łóżko, bo naprawdę inni potrzebują go bardziej.

Spróbuję nadrobić Was chociaż w aktualnym wątku

Miłego dnia dziewczyny
najważniejsze, że już w domu! odpoczywaj!

Cytat:
za wizytę i za wagę
Stary 2014-12-12, 13:45   #605
smv
Zakorzenienie

Kruszynko to Widze że obie usg nie miałyśmy hehbr
Stary 2014-12-12, 13:53   #606
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Mordka dzięki za wiadomości, w takim razie dzisiaj sobie tego lumpa odpuszczę, a jutro podjade Rona jak będę na kompie to wpisze imiona a ja pozalatwialam juz kilka spraw, a w lumpie po drodze kupiłam dwie rzeczy w sumie za 2,70 sweterek w rzeczywistości jest bardziej różowy niż pomarańczowy
Świetne ciuszki
Kurde a ja taka zła, że dziś tak mało rzeczy znalazłam.
Chociaż córka się cieszy bo jej 17 ubranek dla barbie wygrzebałam
Może jutro też pójdę, a nuż coś dorzucą ...

Ładniutka ta pościel. A ja nie wiem na jaki wzór się zdecydować. Podobałoby mi się coś ciemniejszego jakiś granat i prześcieradełko gdzieś widziałam białe w czerwono granatowe gwiazdki.

Cytat:
Ja już po wizycie. USG mi nie robił i jestem zła 😞 ale sprawdził mi szyjke- wszystko dobrze 😊 i sprawdzał tętno maluszki ale tak sie wiercił mój wiercipiętek, ze zakłócenia robił 😀 Serduszko bije dobrze! 30 ide do niego prywatnie, takze na pewno zrobi mi usg, zabiorę ze sobą moja mamusie to popatrzy na wnuka 😀 Dostałam plan porodu, od stycznia pójdę do szkoły rodzenia to omówie go z położna 😊
Ok ide Was nadrabiac 😀
Najważniejsze, że malutka zdrowa. Też mam badanie 30 -tego.

Cytat:
Jak u lekarki waga pokazuje mniej to tylko się cieszyć. U mojego gin też ważyłam 1 kg mniej. haha
Szkoda, że bez usg
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-12, 14:05   #607
mama d
Raczkowanie

Missandei, witamy ponownie

Cytat:
Napisane przez przezduzeem Pokaż wiadomość
Lesyeux i zona_marcina
Ja mam to samo cala rodzina i znajomi mieszkaja na 2gim koncu Polski i tez jak przyjdzie ten cud i zbiore sie w sobie zeby wyjsc z domu, to lazenie po sklepach w samotnosci nie jest fajne.
Naszczescie popoludniami mam tz przy sobie, a 2razy w tygodniu chodze na kurs szycia i tyle z rozrywek
Oj kochane, nawet nie wiecie jak dobrze wiem co przezywacie.
Dokładnie to co opisujecie miałam w I ciąży a po urodzeniu dziecka tylko się pogorszyło bo dziecko ogranicza podwójnie (trzeba uwzględniać drzemki, odległości, pogodę, podjazdy dla wózków itp) wysysa wszystkie moce i pochłania emocjonalnie do cna. Postaracie się dziewczyny poprawić swoją koncycje psychoczno emocjonalną bo nie życzę Wam tego co ja przezywałam
W tej ciąży staram się nie zapędzić w kozi róg jak wtedy.
Co dziennie zwlekam się z łóżka choćby nie wiem co, ogarniam się (myje regularnie włosy, perfumuje się): nie pozwalam sobie zarosnąć, zjadam śniadanie i obmyślam plan dnia. Jak nie mam nic do zrobienia to poprostu wychodzę z domu na spacer, wcześniej malując się aby poprwić sobie humor.
Też ważne dla mnie było aby nie iść za wcześnie na L4 bo wtedy czas się dłuży, apetyt rośnie a wraz z nim waga ... no i opada dobre samopoczucie i pewność siebie :-/
Teraz jestem w domu już II tydzień i póki co trzymam się założonego planu działania
Trzymam za Was kciuki abyście się podniosły i znalazły jakies mini obowiązki lub rutynę, która zmusi Was do wyjścia z łóżka i domu.
mama d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-12, 14:23   #608
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
Kruszynko to Widze że obie usg nie miałyśmy hehbr
Zostałyśmy pokrzywdzone ja tez mam zrobić glukozę, lekarz mi powiedział abym sobie wzięła książkę jakąś fajną, bo mam po 1h i po 2h, także troszkę sobie posiedzę Ty zapewne też po 1 i 2 godzinach? Bo widziałam, że niektóre maja tylko po 1
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-12, 14:41   #609
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Uliczkaz Pokaż wiadomość
Trzymaj się ciepło i dużo odpoczywaj Ja nawet, kiedy pochodzę po mieszkaniu, mam to samo Wychodzę tylko do lekarza i mam przez to coraz gorszy nastrój... Ściskam Ciebie tym mocniej!
dziękuję Kochana, Ty też o siebie dbaj

Cytat:
Napisane przez mkluke Pokaż wiadomość
Witam Was Mamusie
Zmuszona byłam zrobić sobie dłuższą przerwę i nawet nie próbuję Was nadrobić, bo i tak nie dam rady.
To już 5 cześć - wow- pędzicie
Tamten tydzień cały przeleżałam w łóżku - nie chciało odpuścić mi to choróbsko Na szczęście teraz jest już oki, no może lekki kaszel pozostał, ale łudzę się, że to po prostu ostatnia faza i tyle
Ten tydzień znowu spędziłam w szpitalu - wczoraj wyszłam. Z dzidziusiem wszystko dobrze, podobno jest trochę za mały, ale mieści się w normach, więc nie ma czym się przejmować... uff... Może jak córeczka będzie taka malutka to łatwiej się urodzi albo nadrobi, w sumie jeszcze 3 miesiące przed nią
Zresztą jak w szpitalu nasłuchałam się jakie inne dziewczyny mają problemy, to czasami aż głupio mi było, że zajmuję łóżko, bo naprawdę inni potrzebują go bardziej.
cieszę się, że już wróciłaś ze szpitala, dużo zdrówka życzę i dla dzidziusia

Cytat:
za wizytę, super, że wszystko w porządku

Cytat:
Napisane przez mama d Pokaż wiadomość
Dokładnie to co opisujecie miałam w I ciąży a po urodzeniu dziecka tylko się pogorszyło bo dziecko ogranicza podwójnie (trzeba uwzględniać drzemki, odległości, pogodę, podjazdy dla wózków itp) wysysa wszystkie moce i pochłania emocjonalnie do cna. Postaracie się dziewczyny poprawić swoją koncycje psychoczno emocjonalną bo nie życzę Wam tego co ja przezywałam
Co dziennie zwlekam się z łóżka choćby nie wiem co, ogarniam się (myje regularnie włosy, perfumuje się): nie pozwalam sobie zarosnąć, zjadam śniadanie i obmyślam plan dnia. Jak nie mam nic do zrobienia to poprostu wychodzę z domu na spacer, wcześniej malując się aby poprwić sobie humor.
Też ważne dla mnie było aby nie iść za wcześnie na L4 bo wtedy czas się dłuży, apetyt rośnie a wraz z nim waga ... no i opada dobre samopoczucie i pewność siebie :-/
Teraz jestem w domu już II tydzień i póki co trzymam się założonego planu działania
Trzymam za Was kciuki abyście się podniosły i znalazły jakies mini obowiązki lub rutynę, która zmusi Was do wyjścia z łóżka i domu.
dobra rada, dziękujemy wszystkie! Codzienna mobilizacja jest jednak ważna, by się nie "zapuścić" chyba tak trzeba podchodzić do tematu, jak piszesz, dbać o siebie, wymyślać sobie plan, zajęcia, każdy dzień można wykorzystać również w domu Spróbuję coś wdrożyć, może znajdę jakąś nową pasję w domu
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-12, 14:53   #610
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Missandei, witamy ponownie

dla tej Pani bardzo dobre podejście i też się z nim zgadzam nie mówię, że trzeba się codziennie stroić i robić mega makijaż, ale trzeba czasem wyjść do ludzi, ubrać się w coś innego niż dres...
zobaczycie, że od razu zrobi się Wam lepiej

Cytat:
Zostałyśmy pokrzywdzone ja tez mam zrobić glukozę, lekarz mi powiedział abym sobie wzięła książkę jakąś fajną, bo mam po 1h i po 2h, także troszkę sobie posiedzę Ty zapewne też po 1 i 2 godzinach? Bo widziałam, że niektóre maja tylko po 1
ja też miałam po godzinie i dwóch, książka i wizaż w telefonie się przyda
Stary 2014-12-12, 14:54   #611
smv
Zakorzenienie

Tak kruszynko ja też mam 3 klucia hehe
Stary 2014-12-12, 14:54   #612
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Smv- kolejne moje badania to ma byc morfo, mocz i hbs.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-12, 14:59   #613
smv
Zakorzenienie

To się trochę pobadamy grupowo Idę robić naleśniki na obiad... O jeju jakbym chciała żeby ktoś mi obiad zrobił...
Stary 2014-12-12, 15:01   #614
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Świetne ciuszki
Kurde a ja taka zła, że dziś tak mało rzeczy znalazłam.
Chociaż córka się cieszy bo jej 17 ubranek dla barbie wygrzebałam
Może jutro też pójdę, a nuż coś dorzucą ...

Ładniutka ta pościel. A ja nie wiem na jaki wzór się zdecydować. Podobałoby mi się coś ciemniejszego jakiś granat i prześcieradełko gdzieś widziałam białe w czerwono granatowe gwiazdki.

Najważniejsze, że malutka zdrowa. Też mam badanie 30 -tego.

Jak u lekarki waga pokazuje mniej to tylko się cieszyć. U mojego gin też ważyłam 1 kg mniej. haha
Szkoda, że bez usg
Ja takich ciemnych trochę się boje kupować ze względu na to, że mogą puszczać kolor ;-)

wróciłam już do domu, porozdawałam resztę zawiadomień o ślubie, kupiłam i wręczyłam prezent koleżance, załatwiłam kwestię tortu weselnego, byłam na zdjęciu miary do sukni ślubnej, odebrałam przesyłki na poczcie i w paczkomatach, odebrałam siostrzeńca z przedszkola i padam na ryja

niestety degustacji nie było ale kupiłam tort marchewkowy z mascarpone i poszłam do mojej pracy zorganizować poczęstunek pyszny był!

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-12, 15:04   #615
aaakarolina
Wtajemniczenie

a w ogóle to u mnie w biedronce nie było już żadnych proszków, o których mówiła niunia, ale mama właśnie zadzwoniła, że znalazła u niej jeden do białego chociaż to może jutro jeszcze gdzieś podjadę i poszukam w okolicy

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Cytat:
To się trochę pobadamy grupowo Idę robić naleśniki na obiad... O jeju jakbym chciała żeby ktoś mi obiad zrobił...
ojejku ale mi zrobiłaś ochoty na naleśniki mam wszystkie składniki w domu więc chyba zrobię

Cytat:
Ja takich ciemnych trochę się boje kupować ze względu na to, że mogą puszczać kolor ;-)

wróciłam już do domu, porozdawałam resztę zawiadomień o ślubie, kupiłam i wręczyłam prezent koleżance, załatwiłam kwestię tortu weselnego, byłam na zdjęciu miary do sukni ślubnej, odebrałam przesyłki na poczcie i w paczkomatach, odebrałam siostrzeńca z przedszkola i padam na ryja

niestety degustacji nie było ale kupiłam tort marchewkowy z mascarpone i poszłam do mojej pracy zorganizować poczęstunek pyszny był!
ale miałaś dzień, ile załatwione
Stary 2014-12-12, 15:05   #616
mama d
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Spróbuję coś wdrożyć, może znajdę jakąś nową pasję w domu
Ja w ten sposób odkryłam Decoupage

Polecam Ci Kochana
mama d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-12, 15:42   #617
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
u mnie dzis tez naleśniki-z musem jabłkowym .....właśnie zjadłam...aleeeeeeeeee mi dobrze
Stary 2014-12-12, 15:48   #618
przezduzeem
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja w ten sposób odkryłam Decoupage

Polecam Ci Kochana

A ja właśnie szycie

przezduzeem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-12, 16:04   #619
87marta78
Zadomowienie

Udało mi się troszkę odespać dzisiejszą noc.
Troszkę pobolewa mnie prawa pachwina i standardowo plecy :/
A dzisiaj na pobraniu krwi spotkałam koleżankę, z którą chodziłam do liceum i też jest w ciąży, dopiero podobno same początki
Cały czas myślę o tych wynikach, czy coś wyjdzie na nich czy nie. Czy po badaniu wszystko z szyjką będzie ok.
Ehhhh weekend z głowy
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-12, 16:24   #620
aneta_s13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez przezduzeem Pokaż wiadomość
A ja właśnie szycie
ja także oraz haft

Dziś źle się czuję boli mnie brzuch... ani siedzieć ani leżeć ale obowiązków mam przy dwójce aż nadto i wychodzę z domu kilka razy dziennie...
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-12, 17:17   #621
emilia1987
Raczkowanie

Cytat:
A dziś w szperze pani przede mną zerknela na mój bebzol i powiedziała "pani do niech na początek idzie ma pani jedna bluzkę wiec nie powinna pani tu stać i się meczyc". Podziękowała ładnie i poczekalam 20min w kolejce bo przede mną było jeszcze 15 ludzi a każdego pytać czy mnie puści to wioska... Ale miło mi się zrobiło
ja mialam podobną sytacje w piekarni, pani co stała za mną powiedziała ze ja w takim stanie to powinnam isc pierwsza do kasy bez kolejki, ze trzeba korzystać z przywilejów, ale przede mna stalo sporo osob i juz oczami wyobraźni widzialam spojrzenia tych przede mna gdybym tak staneła bez kolejki do kasy

Tydzień 40/ 40
emilia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-12, 17:23   #622
nouvelle2
Zakorzenienie

wrzucam lumpa, najdroższa rzecz kosztowała 3 zł, większość za 1 zł
cdn.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20141212_163637.jpg (64,8 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20141212_163755.jpg (57,7 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20141212_163827.jpg (80,8 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20141212_163854.jpg (125,4 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20141212_163915.jpg (123,3 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20141212_164015.jpg (136,6 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20141212_164106.jpg (133,9 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20141212_164149.jpg (99,5 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20141212_164214.jpg (74,0 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20141212_164309.jpg (50,7 KB, 8 załadowań)

Stary 2014-12-12, 17:24   #623
nouvelle2
Zakorzenienie

i reszta
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20141212_164357.jpg (97,2 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20141212_164650.jpg (79,4 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20141212_164825.jpg (84,8 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20141212_165524.jpg (135,0 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20141212_165700.jpg (78,6 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20141212_165748.jpg (104,6 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20141212_171352.jpg (64,7 KB, 9 załadowań)

Stary 2014-12-12, 17:27   #624
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emilia1987 Pokaż wiadomość
ja mialam podobną sytacje w piekarni, pani co stała za mną powiedziała ze ja w takim stanie to powinnam isc pierwsza do kasy bez kolejki, ze trzeba korzystać z przywilejów, ale przede mna stalo sporo osob i juz oczami wyobraźni widzialam spojrzenia tych przede mna gdybym tak staneła bez kolejki do kasy

ja jeszcze nie doświadczyłam życzliwości ludzi w kwestii przepuszczenia w kolejkach, wręcz przeciwnie- na poczcie notorycznie ktoś wpycha się przede mnie 'bo ja tylko po znaczek', 'ja tylko jedno awizo mam', 'wezmę tylko kopertę'

Stary 2014-12-12, 17:36   #625
jalouse
Wtajemniczenie

Czesc dziewczyny. Dawno mnie nie bylo, bo ostatnio mam malo czasu, ale mam nadzieje, ze po slubie bede juz mogla poczytac. Wprawdzie watpie, zebym nadrobila wszystko, bo az tyle tego jest.

Ja robilam ostatnio krzywa cukrowa, no i niestety badanie zostalo przerwane, bo zwymiotowalam. Krew pobrali tylko na czczo i po 1 h. Niby wyniki dobre, ale zobaczymy, czy nie bedzie trzeba powtarzac. Generalnie samo wypicie nie jest takie straszne, okropnie slodkie, ale nie ma tragedii. Tylko w moim wypadku po wypiciu organizm zeswirowal, mialam zawroty, uderzenia goraca, nudnosci, musialam lezec przez godzine na kozetce, bo myslalam, ze zejde. Reszta osob w poczekalni normalnie sie czula, wiec w waszym przypadku jest duza szansa, ze bedzie ok.
Co do ilosci pobran krwi, to zalezy jaka ilosc glukozy lekarz zaleci, jak 50 g, to dwa pobrania, jak 75, to trzy.

Smv, to badania na przeciwciala odpornosciowe. Wszystkie ciezarne musza je zrobic. Jak masz rh +, to nie musisz sie martwic, jakbys miala -, to tz musialby tez zrobic badanie, zeby wykluczyc konflikt serologiczny.

Nouvelle, mozesz zaznaczyc mnie na rozowo na pierwszej stronie? Dziekuje

Lece nadrabiac.

Edytowane przez jalouse
Czas edycji: 2014-12-12 o 17:37
jalouse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-12, 17:41   #626
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
jak odpowiednio stanę, to mogę udawać, że w ciąży nie jestem
27 tc

o kurcze ja jak bym nie staneła to brzucha widac z daleka urosł mi taki wielki, ze powoli zaczynam się toczyć^^
Cytat:
u mnie przeciwciała były obowiązkowe ja mam 0rh- a maż plus albo A albo B, ale wyszło, że nie traktuje dzidziusia jak intruza takze ok
Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
u mnie dzis tez naleśniki-z musem jabłkowym .....właśnie zjadłam...aleeeeeeeeee mi dobrze
o matko daj jednego
dopiero wróciłam z roboty, miałam piec pierniczki ale mam takiego lenia, że chyba pierdziele i lezę no i pachnę

Edytowane przez Tepsa
Czas edycji: 2014-12-12 o 17:42 Powód: byk ortograficzny
Tepsa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-12, 17:42   #627
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jalouse Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny. Dawno mnie nie bylo, bo ostatnio mam malo czasu, ale mam nadzieje, ze po slubie bede juz mogla poczytac. Wprawdzie watpie, zebym nadrobila wszystko, bo az tyle tego jest.

Ja robilam ostatnio krzywa cukrowa, no i niestety badanie zostalo przerwane, bo zwymiotowalam. Krew pobrali tylko na czczo i po 1 h. Niby wyniki dobre, ale zobaczymy, czy nie bedzie trzeba powtarzac. Generalnie samo wypicie nie jest takie straszne, okropnie slodkie, ale nie ma tragedii. Tylko w moim wypadku po wypiciu organizm zeswirowal, mialam zawroty, uderzenia goraca, nudnosci, musialam lezec przez godzine na kozetce, bo myslalam, ze zejde. Reszta osob w poczekalni normalnie sie czula, wiec w waszym przypadku jest duza szansa, ze bedzie ok.
Co do ilosci pobran krwi, to zalezy jaka ilosc glukozy lekarz zaleci, jak 50 g, to dwa pobrania, jak 75, to trzy.

Smv, to badania na przeciwciala odpornosciowe. Wszystkie ciezarne musza je zrobic. Jak masz rh +, to nie musisz sie martwic, jakbys miala -, to tz musialby tez zrobic badanie, zeby wykluczyc konflikt serologiczny.

Nouvelle, mozesz zaznaczyc mnie na rozowo na pierwszej stronie? Dziekuje

Lece nadrabiac.
ehh widzę, że po tej glukozie to są niezłe skutki uboczne chyba lepiej nie iść samemu...

już koloruję

Stary 2014-12-12, 17:44   #628
tout-petit-fille
Zadomowienie

Jestem z powrotem Wypaśny dzień sobie zorganizowałam, pojechałam na drugą część miasta, gdzie jest mega dużo różnych sklepów, do których nie było mi po drodze. M.in outlet SMYK'a, outlet jakiegoś tam sklepu z artykułami gospodarczymi, gdzie super tanio są extra rzeczy jak patelnie, talerze, kubki, dekoracje do domu, zajechałam też do Juli i co najważniejsze- do hurtowni z rzeczami dla dzieci, gdzie akurat dziś była promocja, że wszystko jest sprzedawane w cenach hurtowych

Kupiłam więc:
- podkłady do przewijania 10szt,
- śliczny biustonosz do karmienia taki o:
1_(5).jpg
- białą pieluszkę bambusową i kolorową również bambusową
- pieluszki bawełniane 5szt
- pieluszki tetrowe 10szt
- zestaw wkładek laktacyjnych NUK - 62 szt za jedyne 12,10 !!!
- patyczki do uszu dla malutkiej
- duże płatki kosmetyczne
- 4 szt majt poporodowych i wkładki
- nożyczki i cążki NUK
- szczoteczkę do włosków NUK
- kapciocho-skarpetki (nie wiem jak je inaczej określić;P)
- butelkę Dr. Brown's
- smoczek do butelki Dr. Brown's z malutką dziurką (w butelce jest celowo załączony smoczek z większą dziurką)

A wszystko za jedyne 271,10PLN

Ale będzie zabawa przy rozpakowywaniu Podobało mi się mnóstwo rzeczy, ale sama już bym nie dźwignęła wszystkiego do auta.

Któraś z Was, przepraszam nie pamiętam kto, pytała mnie o skład koktajlu porannego:
- 3 patyki (że to tak nazwę) selera naciowego
- 1/4 cytryny bez skórki (dziś zrobiłam ze skórą i było za cytrynowe)
- 1 jabłko ze skórą, oczywiście z wydrążonym środkiem
- kiść natki pietruszki
- 1 mała płaska łyżeczka miodu
- 3/4szklanki wody mineralnej niegazowanej

Ten sok pyszny jest jeszcze z kiwi, dziś właśnie dokupiłam kiwi i jutro zrobię na pewno razem z nim Wtedy 1 kiwi.

SMACZNEGO!

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-12, 17:46   #629
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
Jestem z powrotem Wypaśny dzień sobie zorganizowałam, pojechałam na drugą część miasta, gdzie jest mega dużo różnych sklepów, do których nie było mi po drodze. M.in outlet SMYK'a, outlet jakiegoś tam sklepu z artykułami gospodarczymi, gdzie super tanio są extra rzeczy jak patelnie, talerze, kubki, dekoracje do domu, zajechałam też do Juli i co najważniejsze- do hurtowni z rzeczami dla dzieci, gdzie akurat dziś była promocja, że wszystko jest sprzedawane w cenach hurtowych

Kupiłam więc:
Załącznik 5860695
- nożyczki i cążki NUK
- butelkę Dr. Brown's
- smoczek do butelki Dr. Brown's z malutką dziurką (w butelce jest celowo załączony smoczek z większą dziurką)

Ale będzie zabawa przy rozpakowywaniu Podobało mi się mnóstwo rzeczy, ale sama już bym nie dźwignęła wszystkiego do auta.

Któraś z Was, przepraszam nie pamiętam kto, pytała mnie o skład koktajlu porannego:
- 3 patyki (że to tak nazwę) selera naciowego
- 1/4 cytryny bez skórki (dziś zrobiłam ze skórą i było za cytrynowe)
- 1 jabłko ze skórą, oczywiście z wydrążonym środkiem
- kiść natki pietruszki
- 1 mała płaska łyżeczka miodu
- 3/4szklanki wody mineralnej niegazowanej

Ten sok pyszny jest jeszcze z kiwi, dziś właśnie dokupiłam kiwi i jutro zrobię na pewno razem z nim Wtedy 1 kiwi.

SMACZNEGO!
piękny ten biustonosz co to za firma?
sporo tego nakupowałaś, a zapłaciłaś faktycznie malutko

Stary 2014-12-12, 17:52   #630
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
i reszta
super rzeczy! ta szara sukienka boska i ile sweterków
ja nie mam takiego fajnego lumpa ale w sumie szukałam tylko blisko siebie, może w przyszłym tygodniu ruszę się dalej gdzieś poszukać...

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Cytat:
ehh widzę, że po tej glukozie to są niezłe skutki uboczne chyba lepiej nie iść samemu...

już koloruję
nie zawsze tak jest, ja byłam sama i nic mi nie było zupełnie. Ale jak się boisz to lepiej weź kogoś ze sobą

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość

Kupiłam więc:
Załącznik 5860695
- nożyczki i cążki NUK
- butelkę Dr. Brown's

ale super zakupy rób zdjęcia i wrzucaj
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości