|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Cytat:
(Co innego cycek czy butelka dla noworodka czy. Małego niemowlaka karmionego przez rodzica... ale większe dziekco jak je/pije powinno siedzieć) Cytat:
Lepiej otwarty kubek (uczyć powinno sie wlasnie od ok 6 miesiąca) lub słomka. Cytat:
Pewnie takie bidony z 'kulka" odradzała, ale te dla małych dzieic przewaznie teraz słomkowe sa. Cytat:
daj mu szanse.Bez spiny, na luzie, załapie kiedy uzna za stosowne ![]() Cytat:
) pic z tego co my...Juz mi dwa stłukł ![]() A od 6 miesiąca pije wode z bidonu avent (słomka). Miedzy posiłkami i na spacerach, Z kubka do poslkow. Nie mamy problemu butelki (pił moze raz [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49325402]Artek wszystko powtarza. Mówię mu dziś miś, on mówi my i pokazuje wszystkie misie w pokoju <3 Szczere mówiąc akurat mowa myślę, że u niego dość sprawnie się rozwija. Ale to fakt, ja gadam do niego non stop, ludzie się na mnie gapia jak na idiotke, jak zastanawiam się na głos jaki jogurt mu wziąć czy ile bułek, ale mam to gdzieś.[/QUOTE] Cytat:
T tez próbuje powtarzać miś. I tez nacisk na to "ś" jest. Miśśśś A sam z siebie mowi mama, AM ( ) i nie ( ).Tata nawet powtarzać nie chce, T cierpi Cytat:
![]() Cytat:
Chyba o innym bidonie myślała logopeda. Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-12-13 o 11:17 |
||||||||
|
|
|
#1802 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Ależ cudne macie dzieci
uwielbiam te historie Wczoraj postanowiliśmy, że Walentynki spędzamy ze znajomymi w Rzymie od 11 do 15 lutego ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#1803 |
|
Zadomowienie
|
Berbie, odsmovzkowanie to nie wiem. Milion teorii.
Jak sporadycznie smoczek używa to bym sobie tym głowy nie zawracała. A dopajanie po 6 mż. Wodą najlepiej, ńie sokiem. soki w ogole nie sluza do dopajania, tylko jako "zastępstwo" owoców. Dawać najlepiej do posiłku (lub w porze przekąski) jako uzupełnienie. Nie do picia pomiedzy posiłkami. Spróbuj bidon ze słomka i jednoczesnie próbuj z normalnego kubka uczyć (moze byc ten ikea - te kolorowe masz, pakowane po 5?). Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-12-13 o 11:24 |
|
|
|
#1804 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49325952]Wczoraj postanowiliśmy, że Walentynki spędzamy ze znajomymi w Rzymie od 11 do 15 lutego [/QUOTE]Cytat:
ogólnie trochę przerażona jestem rozszerzaniem diety. chyba do tego jeszcze nie dojrzałam w sumie mamy jeszcze prawie 3 tygodnie do 6 miesięcy, ale Krzyś nie siada jeszcze. podnosi się do siadania jak go biorę na ręce i uwielbia tą pozycję, ale to by było na tyle. i jakoś nie widzę tego, że będzie umiał trzymać kubek w rączkach jak do picia. aaaa, zaczynam panikować
|
|
#1805 |
|
Konto usunięte
|
Gryzia udanego wyjazdu :p
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#1806 |
|
Zakorzenienie
|
mam mętlik w głowie i kilka pytań z serii głupich.
jaką kaszkę manne kupić do rozszerzania diety? na jakim mleku ją robić jeśli nie będę mogła odciągnąć? wodę Krzysiowi mineralną do picia czy wystarczy przefiltrowana i przygotowana?
|
#1807 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
gruubo :P przygotowuje się do kontrataku ![]() jestem bezczelna i na takie przykłady też mam krótkie: "nie obchodzi mnie, że ktoś daje 3 miesięcznemu dziecku bigos" raz w życiu Cytat:
geniusz. nie Tymek tylko Genek ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49325952] Wczoraj postanowiliśmy, że Walentynki spędzamy ze znajomymi w Rzymie [/QUOTE]piękny plan podczas rozszerzania T. też nie siedział sam. najpierw karmiliśmy w bujaczku (od 5 miesiąca), gdy zaczął sam wstawać uznałam, że kręgosłup gotów i kupiliśmy fotelik do karmienia (koniec 8 miesiąca). siadł sam jak miał 10 miesięcy. i to jest nasz sukces (sic). nikomu nie pozwoliliśmy sadzać, sadowić, podpierać (nawet do zdjęć ![]() (że późno, że powoli, że nie po kolei)robiłam na wodzie. jak rozgluteniliśmy, to bez czajenia się podawałam Holle mleczne. dla mnie to była jedyna szansa na 4 godziny bez cyca
|
|
|
#1808 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49325952]Ależ cudne macie dzieci uwielbiam te historie Wczoraj postanowiliśmy, że Walentynki spędzamy ze znajomymi w Rzymie od 11 do 15 lutego ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]ale super oby wypaliło ![]() Cytat:
Ja kupuje kaszki z mm i wode mineralną. Wysłane z mojego GT-S5830i
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#1809 |
|
Zakorzenienie
|
Panika u nas podobnie, nigdy nie był sadzany
ktoś kiedyś mi powiedział że Wiki ma wszystkie zdjęcia leżąc na brzuszku ![]() no cóż odkąd nauczyl się obracać sam to brzuszkował zawsze, tak chciał... siadał późno bo tez jakoś 9 miesiąc... my nawet leżaczka nie mieliśmy, ale teraz myślę nad nim bo o ile Wiki mógł swobonie leżakować sobie wszedzie w tym na czystej podlodze na kocyku, to teraz przy biegajacym dziecku rzucajacym czasem zabawkami to swobodne leżenie chyba nie będzie już zawsze bezpieczne.... poniżej osobnik młodszy (zdj z 2 grudnia chyba)
|
#1810 |
|
Konto usunięte
|
Alfa piękności
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#1811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ( )uwielbiam foty na fb - dzieć w rogu kanapy, albo obłożony na grubo poduchami, albo ciągnięty za rączki, aż oczy z orbit wychodzą Junior (chłopca czuję choć dziewczynki życzę ) cudny znam dziewczynkę, która była sadzana i siedziała prościuteńko. to był argument dla rodziców, że tak lubi. potem stawiana i stała prościutko. i to był argument dla rodziców, że tak lubi. tyle, że jak miała rok i ją położyli to leżała jak kłoda i płakała, bo sama nie potrafiła "dojść" do pozycji lubianych. żal mi tyłek ściskał
|
|
|
#1812 |
|
Zakorzenienie
|
Alfa cudeńko
Kubek czyli polecasz bidon ze słomką avent? Zakupie w takim razie. Niech się uczy Berbie polecam wodę dla dzieci z Rossmanna babydream. Nie trzeba gotować jej. Od początku robimy nutramigen na niej i daje do picia. Sok to deser w składzie melisa , rumianek, mięta. Bardzo fajna. Do zaparzania w torebkach. Kupiłam w eko sklepie. Na allegro tez widziałam. A ja jestem w szoku jeżeli chodzi o rozwój ruchowy M. Jak wczoraj zaczęłam czytać o tym to jest kilka miesięcy w przód...Musze kiedyś filmik dla Was nagrać. Potrafi opierać się rękami jak do raczkowania i stać na jednej wyprostowanej nodze ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- A i dla dzieci takich małych to raczej źródlana, nie mineralna bo podobno za bardzo nerki obciąża (?) |
|
|
|
#1813 |
|
Zakorzenienie
|
Berbie - Krzys maly, nie musi siedziec. Jakub zaczal dopiero jak mial 9 m-cy..
---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Manne dawalam tylko zwykla, dorosla, blyskawiczna. Dla cycowego dziecka chyba dobra bylaby jakas kasza mleczna holle albo bezcukrowa bobobita bo bez sensu kupowac mm. Woda przefiltrowana i przegotowana. |
|
|
|
#1814 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe tż twierdzi że on tylko chlopców umie robić :P
choć beta w wysokosci trzydziesci parę robiona 17dni po seksie sugeruje, że plemniki musiały jednak pare dni poczekać (a do zaplodnienia doszlo w czasie kiedy bylam z Wiktorem w szpitalu) co by sugerowalo dziewczynke zgodnie z teorią planowania płci ![]() Mi tam wisi kto to będzie, tylko z imieniem dla chlopca gorzej :P
|
#1815 |
|
Konto usunięte
|
Wczoraj kolega powiedział, że on ma zdolność do robienia tylko synów, a jak kiedyś będą mieli córkę, to to nie jego
|
|
|
|
#1816 |
|
Zakorzenienie
|
http://gb.holle.ch/en_GB/about-us/latest
Oczywiście M musiałem akurat zjeść paczkę tej którą wycofują... :p |
|
|
|
#1817 | ||
|
Zakorzenienie
|
co to za kaszki z mm?
Cytat:
![]() Cytat:
ja mam zamiar blw wiec tu jest istotna kwestia siedzenia...
|
|
#1818 |
|
Zakorzenienie
|
Berbie - ja na poczatku tez myslalam o blw ale nie wyszlo u nas. Pediatra kazala rozszerzac po 4 m-cu a on i tak usiadl majac 9. Pewnych rzeczy sie nie przeskoczy. Nie przyspieszysz rozwoju.
|
|
|
|
#1819 |
|
Konto usunięte
|
Skończyłam Aniołka nr 3
jeszcze jeden ![]() ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#1820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz kolejne też wykazuje cechy szybszego rozwoju, a ona stwierdziła że zwariuje z kolejnym biegającym 8 miesieczniakiem ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Wtedy też potrafił podciągnąc się na samych rękach o parapet, prawie tam włażąc spiderman normalnie...
|
|
#1821 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja polecam bidon pstryczek z tomme tippe.Z niekapka mały nie umiał sam pić,a tego ciagnie az miło ![]() Cytat:
życze ci dziewczynki Cytat:
ja daje bobovite i nestle. [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49327886]Skończyłam Aniołka nr 3 jeszcze jeden ![]() ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Piekny Nooo w koncu po pracy.Tż z Domisiem po mnie wyjda i idziemy na obiad. Wysłane z mojego GT-S5830i
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||||
|
|
|
#1822 |
|
Konto usunięte
|
Iza miłego popołudnia
|
|
|
|
#1823 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny przepraszam, że nie cytuję, ale jakoś nie ogarniam ostatnio - czytam i za chwilę nie wiem co komu
![]() tyle co zapamiętałam: Alfa - piękna dzidzia - a gdzie suwaczek??? Iza miłego popołudnia - należy Ci się relaks! Gryzia - ale Ci fajnie z tym wyjazdem aniołek piękniusi ![]() niestety odnośnie butelek, kaszek itp. jeszcze się nie wypowiem, ale za jakiś rok zacznę się interesować ![]() ========================= ========== skoro Alfa się pochwaliła, to ja też wrzucę moje szczęście (10t6d a wg usg 11t4d)) tak oglądam to zdjęcie i rozkminiam - czy nasza dzidzia nie ma dziwnie długiej szyi?? w innym ujęciu miała też taki duży czy raczej długi nos...
"Prawdziwa wiara to nie modlitwa bez końca. To ufność, że Bóg usłyszał Cię za pierwszym razem." Mateuszek Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2014-12-13 o 14:40 |
|
|
|
#1824 |
|
Konto usunięte
|
Renutku po prostu macie śliczne, duże dziecko i tyle. Nie szukaj, że coś może być nie tak!
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#1825 |
|
Zakorzenienie
|
apeluję do Was o zmiany na pierwszej stronie:
Hope - Ty nadal w staraczkach ![]() Alfa, Monia - dołączajcie do zafasolkowanych ![]() Edytte - już dawno rozpakowana ![]() chyba tyle - czy o kimś zapomniałam???
|
#1826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S5830i
|
|
|
|
#1827 |
|
Zakorzenienie
|
Rena hahaha nie wymyślaj
Maks na tym etapie wg mnie nie miał nosa i mózgu martwilam się i porównywałam z innymi usg w Google. Hehehehehe.
Edytowane przez Kucyk_Truskawkowy Czas edycji: 2014-12-13 o 15:42 |
|
|
|
#1828 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam czekam do usg genetycznego zaraz po świętach :P wtedy może suwaczki czy porządek na głównej :P
|
#1829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli ze mną też wszystko w porządku ![]() trzymam za słowo!
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.

daj mu szanse.

) i nie (