|
|||||||
| Notka |
|
| W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#1621 | |
|
Moderator
Wiadomo¶ci: 3 203
|
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI
Cytat:
to samo co slsy (Sodium Lauryl Sarcosinate), sk³adnik tego samego kalibru rypaczowego tylko innego pochodzenia dziêki czemu mo¿e byæ jako ten 'eko'. Oprócz sls jest ca³e mnóstwo takich detergentów. Takim dr organic nie mogê za czêsto myæ bo s± to baaaardzo mocne szampony. Ró¿any mam od roku i za nic nie mogê go skoñczyæ, jednak wiem ¿e zmyje mi wszystko co siê nadbudowa³o.
|
|
|
|
|
#1622 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 472
|
Cytat:
|
|
#1623 |
|
Moderator
|
|
|
|
|
#1624 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 861
|
Cytat:
Disodium Lauryl Sulfosuccinate juz tak. |
|
|
|
|
#1625 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 5 192
|
Ale mi dzis dramat wyszedl. Zastapilam odzywke yv do kreconych, regenerujaca tej samej firmy. Nie dosc ze przyklap, to w polowie wyprostowane i jakies takie smetnie zwisajace. Gdy normalnie mam fale do brody, kawalek nizej, tak przy tym pol wyproscie, mi ramion siegaja! :O
Edytowane przez 201605161428 Czas edycji: 2014-12-12 o 10:59 |
|
|
|
#1626 | |
|
Moderator
|
Cytat:
mo¿e ten arganowy nie jest a¿ tak silny, ja tych szamponów wiêcej pewnie nie kupiê, za mocne ;DJak która¶ z Was ma dostêp do Tesco to polecam ten szampon: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...raspberry.html Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2014-12-12 o 11:34 |
|
|
|
|
#1627 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 958
|
|
|
|
|
#1628 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 549
|
Na poprzedniej stronie 2 zdjêcia wrzuci³am, pierwsze z 3-4 posty pod tym, który zacytowa³a¶.
Drugie kolejne 2-3 posty dalej.---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- By³o napisane, ¿e chodzi³o o Amlê Dabur na parafinie. Tego od¿ywka raczej nie zmyje. |
|
|
|
#1629 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 958
|
Widzia³am, ale na pocz±tku by³o pytanie ogólne o same oleje i odpowiedzia³am tylko na ogólne. Amli nie u¿ywam wiêc siê nie wypowiadam.
Edytowane przez ShrinkingViolet Czas edycji: 2014-12-12 o 11:46 |
|
|
|
#1630 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 451
|
Proszê, w za³±czniku suszone na (prawie) prosto
Delikatne ogniecenie od gumki siê zrobi³o, bo za mocno na noc je ¶cisnê³am ![]() Proszê nie zwracaæ uwagi na delikatny ogonek, w³osy s± ¶ciête w rozlaz³e V i jak tylko delikatnie koñcówki siê powyginaj± to tworzy siê nie wiadomo co. Ogólnie s± dobrze ¶ciête ![]() Jak tak patrze na to zdjêcie i pomy¶le, ¿e rok temu mia³am chyba najd³u¿sze w³osy w ¿yciu i ¿e wracanie mi do takiej d³ugo¶ci zajmie prawie dwa lata (ok. 20 cm licz±c 1 cm na miesi±c) przy dobrych wiatrach mo¿e rok, to a¿ mnie co¶ ¶ciskaa... Z drugiej strony jak spojrzê na zdjêcia i zobaczê jakie siano mia³am to trochê mi siê lepiej robi, ¿e teraz a¿ tak tragicznych nie mam Choæ dobrze jeszcze te¿ nie jest
|
|
#1631 | |||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 221
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Od wczoraj noszê (chyba, nie znam siê na fryzurach ) krêconego boba
|
|
#1632 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Cytat:
.Skoro nie jest anionowy to jaki .Dwa szampony Dr Organic byly analizowane na zakreconym analizowym, aloesowy i manuka. Oba okreslone jako" lagodna mieszanina surfaktantow niejonowych i amfoterycznych". I badz tu madry. Z chemii mialam slaba trojke - zawalalam skutecznie matematyczna strone tego przedmiotu. Najgorsze te rownania na stezenia molowe .
|
||
|
|
|
#1633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ka¿dy detergent amfoteryczny jest równocze¶nie detergentem jonowym. Ka¿dy detergent kationowy jest równocze¶nie detergentem jonowym. Ka¿dy detergent anionowy jest równocze¶nie detergentem jonowym. Taka analogia do matematyki: ka¿dy kwadrat jest prostok±tem, ale nie ka¿dy prostok±t jest kwadratem ![]() Taki chemiczny be³kot
|
|
#1634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Zastanawialam sie tylko jakim detergentem w takim razie jest ten Sodium Lauryl Sarcosinate. |
|
|
|
|
#1635 |
|
Zakorzenienie
|
Anionowym, z samej budowy.
|
#1636 |
|
Moderator
|
Ten ró¿any ma fajny zapach, ale poza tym nie nadaje siê do codziennego mycia dla wysokoporów. I dla suchej skóry g³owy. Mia³am jeden genialny szampon, ale drogi bardzo (akurat na promocji by³) to teraz mam ten delikatny johnsons baby.
Chwa³a, ¿e mnie chemia powy¿ej poziomu gimbazy ominê³a - lubi³am i nie¼le mi sz³o, ale nie chcia³abym siê tego uczyæ dalej. Tak jako hobby jest super we w³asnym zakresie A fryzury typu bob uwielbiam, tylko czekam a¿ mi loczê podro¶nie i bêdê mog³a tak± fryzurkê sobie sprawiæ.
|
|
|
|
#1637 | |
|
Zakorzenienie
|
No to mnie zrobili w balona
. Cytat:
. Jak ja chodzilam do szkoly to jeszcze gimnazjum nie bylo takie zamierzchle czasy przed reforma edukacyjna . Osiem lat podstawowki, cztery lata liceum. Mialam to niewymowne szczescie zalapac sie do rocznikow ktore nie mialy obowiazkowej matematyki na maturze .
|
|
|
|
|
#1638 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Matura te¿ mnie ominê³a, w tym roku tylko piszê z matmy, angielskiego, socjologii i science testy. |
|
|
|
|
#1639 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 37 059
|
|
|
|
|
#1640 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe, mêczê dalej swoimi zdjêciami:
1 - z wczoraj przy sztucznym ¶wietle 2,3,4,5 - z dzisiaj przy oknie, bardzo ró¿nie wychodzi ten kolor, ciê¿ko mi uchwyciæ telefonem, no i widaæ, ¿e niestety jest nierówny. |
|
|
|
#1641 |
|
Moderator
|
Bardzo ³adny jest ten kolor. A co ciê tak wziê³o na zmianê?
|
|
|
|
#1642 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1643 |
|
Moderator
|
Nie widaæ tych ró¿nic du¿o, zreszt± z czasem siê to wyrówna bo przy schodzeniu z koloru czêsto jest wiele odcieni, te¿ tak mam bo teraz zapuszczam swoje. I nasada jest ciemna i ch³odna, a koñce bardziej ciep³e, ale nie widaæ a¿ tak
Chocia¿ z drugiej strony szkoda trochê bo ta czerwieñ by³a ¶wietna, ale jak wspomnia³am ten kolor naprawdê fajny a fank± blondu nie jestem i niewiele jasnych w³osów mi siê podoba.
|
|
|
|
#1644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jasna, zimna cera, szaro-niebieskie oczy, popielate (ciemnoszare) brwi, jestem stuprocentowym latem. Nie zarzekam siê, ¿e nigdy ju¿ siê nie przefarbujê, ale na razie na pewno nie. ![]() Mo¿na te¿ siê trzymaæ wersji "£adnemu we wszystkim ³adnie"
|
|
|
|
|
#1645 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 119
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1646 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 188
|
Ja dzis zrobilam wieczor dla wlosow
bylo jajo, a raczej zoltka i to dwa, do tego olej lniany, odrobina niebieskiej Isany i kilka kropli glicerynki taka mieszanka zagoscila na moim mopie. Potem byl szampon Bübchen z proteinami pszenicy i z ruminakiem. Apropo czy on tylko mi tak placze wlosy??? Ciesze sie, ze sie skonczyl i puchu nie ma Dziewczyny a Wy co lubicie z Rossmanna? BTW. moje Baby hair sie kreca dowod w zalaczeniu
|
#1647 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Dobre podzia³y urody s± na blogu arsenic, u mnie raczej jesieñ (skóra i oczy maj± ciep³y odcieñ, usta taki ceglasty - na moim avku to dosæ dobrze widaæ mimo ¿e ma³y). Z tego co opisa³a¶ to mój t¿ ma podobn± kolorystykê do Twojej i jak na swój wiek wygl±da m³odziutko
|
|
|
|
|
#1648 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 37 059
|
A ja chyba wracam jednak do naturalek te¿. Kocham rudy i bêdê za nim tesknic, ale to kolor problematyczny no i moje odrosty wygl±daj± przy nim jak siwe. By³am ruda dziewiêæ miesiêcy i pewnie znaj±c mnie jeszcze do niego wrócê. Póki co my¶lê czym zafarbowaæ ¿eby zbli¿yæ siê do naturalnego, mysiego blondu.
|
|
|
|
#1649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio mialam ciemne brazy na glowie i zaczynam tesknic za moim wlasnym kasztanowym brazem pod koniec stycznia kupuje henne i bede powoli przechodzic w srednie, miedziano/mahoniowe brazy.
|
|
|
|
|
#1650 |
|
Moderator
|
Ja mam wra¿enie, ¿e ostatnio jaki¶ w³osomaniaczy boom na naturalki jest. Nie mówiê, ¿e to ¼le ale jak jedna osoba zacznie to potem wszystkie, co innego jak siê chce bo siê podoba ale s± osoby które jakby na si³ê to robi± mimo ¿e nie s± zadowolone.
Sama bym pewnie dalej farbowa³a, gdyby nie to ¿e mam czarne w³osy, do tego mocno porowate i jeszcze mia³am z nimi du¿y problem i nawet podoba mi siê mój kolorek. Aczkolwiek w okresie gdy mi takie jasne te w³osy wyros³y to je zafarbowa³am, kolor siê wyp³uka³ ale przyciemni³ i teraz odrost ju¿ te¿ jest ciemny
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.

to samo co slsy (Sodium Lauryl Sarcosinate), sk³adnik tego samego kalibru rypaczowego tylko innego pochodzenia dziêki czemu mo¿e byæ jako ten 'eko'. Oprócz sls jest ca³e mnóstwo takich detergentów. Takim dr organic nie mogê za czêsto myæ bo s± to baaaardzo mocne szampony. Ró¿any mam od roku i za nic nie mogê go skoñczyæ, jednak wiem ¿e zmyje mi wszystko co siê nadbudowa³o.

mo¿e ten arganowy nie jest a¿ tak silny, ja tych szamponów wiêcej pewnie nie kupiê, za mocne ;D

Drugie kolejne 2-3 posty dalej.

.
.