|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 5
A miałam Wam pokazać co znalazłam jakiś czas temu
ja padłam...i ta nazwahttp://allegro.pl/tron-jednorazowy-b...791313023.html |
|
|
|
#3272 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3273 |
|
Zakorzenienie
|
A my oglądamy na Polsacie dziesięciolecie kabaretu młodych panów
Oj uwielbiam ich
|
|
#3274 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3276 |
|
Konto usunięte
|
W poprzedniej ciąży moja mama do mnie mówiła grubasek. Wkurzalo mnie to
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3278 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mąż mi właśnie powiedział,że ładnie wyglądam choć jestem z dnia na dzień większa hehe,ale powiedział ze jest zgrabnie i nie jestem rozlana na boki hehe
A ostatnio kazałam mu szukać rozstępów. Pokazałam na necie jak to wygląda i miał szukać czy pod brzuchem coś się pojawiło Mówi,że znalazł tylko włosy na brzuchu i mam go ogolic haha I po raz kolejny powiedział ze mam straszny pępek i pewnie lada moment będę miała wypukły guziczek haha To takie opowieści co u mnie haha
|
|
#3279 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3280 |
|
Zakorzenienie
|
Ide robić kolacje dla nas. Mąż ma życzenie - bułeczki z jajkiem,. Ja zjem trochę inaczej i lżej, ale zbieram się z kanapy
niech ma,bo dziś jest dla mnie kochany
|
|
#3281 |
|
Rozeznanie
|
Hej,
ja po pierwszym dniu w szkole rodzenia, dużo ciekawych rzeczy się dowiedziałam, mieliśmy ćwiczenia na lalkach jutro ciąg dalszy. Z tego co się dowiedziałam to: - u nas w szpitalu dają tabletki przeciwbólowe ale one są na bazie morfiny i ma się po nich opóźnione rozumowanie, podobno jak wsadzą Cie po takich tabletkach do ciepłej wanny to dopiero jest jazda. - dziewczyny które mają psa lub kota facet bierze jak kobitka jest jeszcze w szpitalu pieluchę tetrową z zapachem dzidzi żeby zwierze się przyzwyczaiło do zapachu nowego lokatora. Psu trzeba dać wylizać dziecko natomiast z kotem trzeba uważać bo bardzo lubi osikać dziecko i obraża się na swoją Panią i pare tygodni może być wycofany. - Facet powinien łapać więź z dzieckiem np. poprzez kąpiel we dwójkę kobita nie powinna być kwoką i robić wszystko sama bo przez to facet oddala się od dziecka. - Nie jemy za dwóch trzeba się zastanowić czy kolejny pączek to nie jest tylko nasz wymysł, bo w ciąży zwiększamy ilośc kalorii w całodziennym jedzeniu tylko o 200, teraz to już w ogóle musimy uważać bo od 30 tyg ciąży tyjemy 500 gr na tydzeń z czego dziecko to 200 gr. - nie gadamy facetom o siuśkach, kupkach itp za dużo bo ich to i tak nie interesuje - jak facet ucieka z domu np w pracę to jest oznaka że coś jest nie tak i musimy się zreflektować bo coś zaczyna się psuć w związku - baby blues trwa góra 1,5 tygodnia jak ten stan się przedłuża to oznacza że zaczyna się poważniejszy problem - jak dzidzia ma tak ok trzech dni trzeba się jej dokładnie przyglądać bo już wtedy wychodzą jej cechy charakteru. Wcześniej też jest w szoku tak jak my i często jest otumiona tymi znieczuleniami czy tabletkami przeciwbólowymi które dostałyśmy w trakcie porodu. - Kobiety często narzekają ze poród bardzo długo trwał czy był bolesny bo nie słuchają się położnych, spinają się co potrafi wydłużyć poród nawet o 2/3 godziny. - Facet na samą końcówkę nie powinien mówić do nas złożonymi zdaniami bo i tak tego nie zrozumiemy takie będziemy skupione na samej akcji. Także najlepiej jak sobie stanie po cichu koło nas i ewentualnie nas podtrzyma czy chwyci za ręke Dzisiaj były bardziej wykłady z psychologii ciązy, połogu i tego co będzie się działo później dużo tego było napisałam tyle co zapamiętałam, jak jeszcze coś ciekawego sobie przypomnę to napiszę. Jutro zajęcia z obsługi dzidzi czyli kompanie przewijanie itp a i sam poród
|
|
#3282 |
|
Wtajemniczenie
|
Kobietki chciałam napisać tylko że kino jak najbardziej z M potrzebne i jakaś wspólna kolacja
Mam nadzieję że w następnym tygodniu bedę się czuła normalnie to pójdziemy. 1,5h dla mnie teraz to nie wyjście Jak mam sie umęczyć siedzeniem to wiecie, Tż rozumie i powiedział że obejrzymy coś w domu będę mogła chociaż się wiercić i chodzić co chwilę siku
|
#3283 |
|
Zakorzenienie
|
Agata super skrót zajęć
ja chce juz środę ale najpierw poniedziałek
|
|
#3284 |
|
Wtajemniczenie
|
Do mnie mówią grubaska i mi to nie przeszkadza
|
#3285 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3286 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mój post poprzedni jest już właściwie nieaktualny bo jestem w szpitalu😕 cisnienie mi skoczyło do 160/95 i do tego pojawił się ból głowy. Gin kazała pojechać do szpitala a tam cisnienie 160/110, zrobili mi ktg zaraz potem troszkę spadlo, usg i badania w porządku, Mała waży już 2120g i dostaje sterydy na rozwój plucek... lekarz powiedział że jestem cytuję: żelazną kandydatką do cesarki ale raczej nie przy tej wizycie w szpitalu
poza tym będą sprawdzac tetno Oli co kilka godzin z czego się bardzo cieszę strasznie się pisze z telefonu ale postaram się czytać Was na bieżąco |
|
|
|
#3287 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymaj się tam ciepło i daj znać co dalej z Wami
|
|
|
|
|
#3288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Waga małej dobra już niech wytrzyma jeszcze w brzuszku pisz do nas to czas Ci będzie szybciej leciał
|
|
|
#3289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3290 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3291 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
My z mężem byliśmy na zakupach prawie 3h. Potem przygotowałam na jutro golonke na obiad i zrobiłam jeszcze sałatkę gyros.jutro chce z rana upiec rogaliki z dżemem i ogarnąć dom na przyjazd rodziców. Mężowi jeszcze zupę dokoncze bo rosół mam fajny z tej golonki to moze ogórkowa zrobię w słoiki.
|
|
#3292 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po tabletkach w domu miałam ok 135/90 i to było ok mialam tylko kontrolować. Podobno samo nadciśnienie ok 140/90 nie jest niczym strasznym gorzej jak jest ból głowy czy zaburzenia widzenia Edytowane przez monnnia80 Czas edycji: 2014-12-13 o 21:46 |
|
|
|
|
#3293 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ciężko jest myśleć racjonalnie w czasie porodu, dlatego lepiej słuchać położnej ![]() a z finansów czasem Cię zaczepię nie jestem dobra w te klockiCytat:
trzymajcie się tam i zero stresu
|
|||
|
|
|
#3294 |
|
Wtajemniczenie
|
Monia dobrze że szybka była reakcja, odpoczywajcie sobie
Ja bardzo dobrze pamiętam w pobycie z Zuzką jej bicie serduszka Maciejka to chyba tak nie działa, jak położna widzi że rodząca nie współpracuje to ona też na to leje bo w końcu komu ma zależeć na tym żeby się umęczyć jak najmniej? Ona i tak musi tam być i tak. No ja tak myślę.
|
#3295 |
|
Zadomowienie
|
monia
trzymajcie się dzielnie! |
|
|
|
#3296 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Madzia, tulę Cię mocno
mam nadzieję, ze przejdą nam te drętwienia i złe stany po porodzie Cytat:
Cytat:
![]() Mama chciała nam udostępnic jeszcze jeden pokój, ale ja chce mieć męża i dziecko w jednym pokoju, czyli tam gdzie śpimy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez Ollllciaaa Czas edycji: 2014-12-13 o 22:18 |
||||||||||
|
|
|
#3297 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję Dziewczyny, podnosicie mnie na duchu
|
|
|
|
#3298 |
|
Rozeznanie
|
Monia kurcze...no to trzymajcie się tam
|
|
|
|
#3299 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj usłyszałam,ze jak na siódmy miesiac mam mały brzuszek
zaczęłam się zastanawiać czy mój synek będzie malutki i z niską waga po porodzie....Zobaczymy w 22.12 na wizycie jakie ma wymiary, będę spokojniejsza. Nie lubie takich komentarzy |
|
|
|
#3300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do tego pobudzenia piersi, to chodzi tu właśnie o styulację poprzez odciąganie. Możesz to robić ręcznie, instrukcję na pewno znajdziesz w internecie. Chodzi o ściąganie i uciskanie piersi tak jakbyś chciała sciągnąć z nich mleczko i tak samo pracujesz systemem 3-5-7
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.

ja padłam...i ta nazwa

Oj uwielbiam ich ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Jak mam sie umęczyć siedzeniem to wiecie, Tż rozumie i powiedział że obejrzymy coś w domu będę mogła chociaż się wiercić i chodzić co chwilę siku 

trzymajcie się tam i zero stresu