|
|
#961 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. V
nouvelle powodzenia i dużo cierpliwosci na zakupach w galerii
![]() Głodna jestem ale poczekam na Tż, z obiadem. pojechał po choinke mam nadzieje że jakąs ładną przywiezie a nie jakiegoś chochoła
|
|
#962 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czyli ochota na "nie wiem sama co mi się chce" a TŻ jak przywiezie łyse drzewo, to wyślij po drugą co do choinek to szkodaa że w m0im mieście RMFka nie rozdaje za darmo drzewek
|
|
|
#963 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może się wybiorę
|
|
|
#964 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Podalabym Ci przepis,ale siedze na tablecie i pisanie na nim to katastrofa :/ smv miala tez ten przepis,usmiechnij sie do niej
|
|
|
|
|
#965 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie mogłam znaleźć tego przepisu, więc robię drożdżówki z serem, ciasto już rośnie ![]()
|
|
|
#966 | ||
|
Zakorzenienie
|
dziękuję, dziewczyny
Cytat:
Cytat:
nouvelle, on jest na tyle... hmm... odpowiedzialny?? honorowy?? nie umiem teraz znaleźć odpowiedniego określenia ale nie wyprowadza się on, ani nie zażądał, żebym to ja się wyprowadziła ze względów raczej finansowych. nie wypnie się na mnie i to z dzieckiem, bym opłacała mieszkanie, skoro mam tylko niecałe 700 i raczej w najbliższym czasie nie ma szans, żeby się to zmieniło. stąd pomysł z wyniesieniem się po prostu do pokoju obok, choć moim zdaniem tego nie przemyślał, bo ile można tak żyć. mogę mu wiele zarzucić, ale nie jest takim gnojkiem |
||
|
|
|
#967 | |||
|
Zakorzenienie
|
czesc mamusie
Weszlam dzis na wage, jak narazie stoi w miejscu od ostatniego wazenia u lekarza i oby jak najdluzej, ---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
to tak porzadnie Jesli chodzi o radzenie sobie samej, bedzie ciezko, ale my kobiety jestesmy bardzo silne i damy rade, wiem po mojej mamie, wychowywala nas dwie same, pracowala na nas, a tatus sie wypial.... takze dasz rade, w to wierze.... ale lekko tez nie bedzie.... za to tatus, jak napisala jedna z dziewczyn nie zasluguje nawet na to zeby widziec dziecko, przykre ale prawdziwe, tez nie mialabym dokad isc za bardzo.... ale wyszlabym jak stoje.... jestem w goracej wodzie kapana....w innym przypadku, mysle tez w ten sposob, chciales miec dziecko to sie nim zajmuj i poswiecaj mu tyle czasu ile ja bede to robic. Wiec gow**** obchodziloby mnie to czy pracuje i czy nie ma czasu na dziecko , bo pieniedzy to bym od niego nie chciala na dziecko, a poswiecony dla niego czas, czyli pol na pol. ![]() ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
wiem ze gdybym wziela sie za sport nie mialabym az 8.... ![]() Mi polozna mowila zeby kielbas, wedlin czy parowek tez nie jadac. Ja ogolnie miesa nie moge jesc w ciazy, nawet jak robie na obiad kotlety to TZ na talerz oddaje swojego, bo mi sie nie dobrze robi jak mam zjesc , a sery to smierdza mi nie powiem czym hi hi hi a moj TZ jada je codziennie ![]() Jesli chodzi o kp. trzeba naprawde uwazac co sie je, z tego co widze na roznych forach. Kolezanka ktora urodzila zaczela kp, miala male problemy, dziecko czesto plakalo, lekarz nie stwierdzil kolek itd, okazalo sie ze zmienila to jak je, i dziecko juz nie plakalo. To tak w skrocie bo duzo mi opisywala co i jak..... A wogole, to teraz nie moze kp, i sie strasznie obwinia, bo bardzo chciala, a lekarze jej odradzili, bo zaczela brac jakies tabletki, i bedzie musiala przejsc na mleko puszkowe. Wogole to ona mi wczoraj caly swoj porod opowiedziala z dokladnoscia, i troche sie przerazilam, chociaz nie powinnam, chyba glupio zrobilam ze jej sie wypytywalam a ona chetnie mi opowiadala o wszystkim ![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w nagrode zabawke?? a za co?? w nos mu daj, i spokoj, powiedz ze ty chcesz zabawke niech ci kupi za to ze sniadanie mu robisz codziennie, hi hi Jakie bajki fuuuu |
|
|
|
|
#969 |
|
Wtajemniczenie
|
moje drożdżówki
trochę się rozeszły, bo chyba za dużo nadzienia nałożyłam, ale pachną pięknie jeszcze lukier jak wystygną
|
|
#970 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#971 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#972 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamuski wpadam na chwile się przywitać
Zalatany ten weekend mamy. Zaczeliśmy przygotowania do odświeżania pokoiku młodego I w między czasie zmywarka nam padła..
|
|
#973 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
Nadrobiłam trzy dni jak mnie nie było. Wczoraj byłam drugi raz na glukozie, tym razem była lepsza do wypicia bo rozpuszczona w zimnej wodzie, wcześniej piłam ciepłą. Poprzednio było mi słabo, a tym razem przysypiałam. Jutro mają być wyniki, teraz trochę się stresuję. Ale zapobiegawczo trzymam dietę i pewnie tak zostanie. Bylebym insuliny nie musiała brać
|
#974 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
#975 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- ide ide ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
3mam kciuki za twoje wyniki!!!
|
||
|
|
|
#976 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze 3 miesiace i koniec
|
|
|
|
#977 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
Mnie to już pewnie żadna z was nie pamięta, bo ostatnio coś pisałam w III części gdzieś w październiku a tu już V. Choć podczytuję wątek cały czas i jestem w miarę na bieżąco.Nie pisałam, bo "trochę" się u mnie pokomplikowało. 3 listopada po zwykłej kontrolnej wizycie wylądowałam w szpitalu i utknęłam tam na 16 dni (to było równe 23 tygodnie). Powodem była krótka szyjka, która jak widzę nie tylko mi się przytrafiła. Nigdy nie była zbyt długa, bo już pierwotnie miałam tylko 32mm ale wtedy skróciła się do 24mm. Poleżałam, posprawdzali mnie, nafaszerowali magnezem, zastanawiali się, czy dać sterydy (których ostatecznie nie dostałam) i zwolnili do domu. Od tej pory leżę (a właściwie półsiedzę zwykle) w domu w łóżku obłożona poduszeczkami. Jakby mi było mało mam cukrzycę ciążową i z wyników to nawet taką "po byku", bo po 2h miałam 222 mg/dl. Ale dieta na razie mi nawet wychodzi i insuliny nie dostaję. Choć ta dieta to jest strasznie męcząca. Bo niestety nie wystarczy wyeliminować słodyczy i cukru. Je się co 2-3 godziny, po 1h zawsze trzeba mierzyć cukier i moje leżenie od kiedy mam cukrzycę niestety wygląda gorzej, bo muszę co najmniej 12-14 razy wstać w związku z posiłkami ;p Ale do asiulek8 (swoją drogą ja też jestem Asia, może to jakaś asiowa przypadłość)nawet jak ci wyjdzie jeszcze raz źle ta krzywa, to insuliny się od razu nie dostaje nawet przy fatalnych wynikach (patrz moje). Najpierw każą stosować dietę i dopiero jak ona nie wychodzi, to dają insulinę. Możesz iść do apteki i spytać o glukometr. Ja dostałam za darmo. Mój tata swego czasu kupił za 2zł. I popatrzeć jak ci się te cukry w ciągu dnia zmieniają. Mierzy się 1h po jedzeniu i powinno być do 120 mg/dl. A jak ci będą wychodzić wyższe, to po jedzeniu idź na intensywny spacer (ja niestety nie mogę). A wcześniej miałam jeszcze podejrzenie toksoplazmozy, które okazało się tylko podejrzeniem ale swoje to ja już na prawdę w tej ciąży przepłakałam. Ale cięszę się bardzo, że nadal w niej jestem, bo już naprawdę były momenty, że myślałam o najgorszym. Synek kopie aż miło. Jutro będziemy mieli skończone 29 tygodni i jakoś posuwamy się do przodu ![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- O matko, przepraszam za taki elaborat. Jak pisałam to nie wyglądało na tak dużo. Ale to relacja z 6 tygodni, więc musicie mi wybaczyć
Edytowane przez JoaMro Czas edycji: 2014-12-14 o 14:47 |
|
|
|
#978 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Cytat:
smutno naprawdę tym bardziej w tej sytuacji ze jesteś w ciąży! ja z tż też się często sprzeczamy a jak się obraże on ma to często gdzieś twierdzi ze nic nie zrobił , bo kłocimy się o bzdury szczegoly. a mnie szczegoly najbardziej wkurzaja! a on twierdzi ze nic nie zrobil i taka z tego dupa. ale czesto mu tlumacze i po tym czasie rozumie o co mi chodzi. ale ten czas 1-2 dni co nie gadamy to ja z nerwow umieram placze i wg. a takie dni mnie tak dobijaja ze mam tak dosc ze hej. mam nadzieje ze tz sie opamieta u Ciebie , bo naprawde masz ciezko ! ja sobie nie wyobrazam bycia samej z dzieckiem , tym bardziej ze wnet sie wyprowadzamy na swoje , a sama mieszkania bym nie utrzymala, takie to wszystko drogie niestety.
|
|
#979 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() przykro z powodu tego co Cie spotkało, ale najważniejsze, że już wszystko się unormowało Leż jak najwięcej i odpoczywaj! a co do diety to współczuję, ja na szczęście nie muszę, ale nie wiem jakbym dała radę ale dla dzieciaczka wszystko zdrówka kochana!
|
|
|
#980 | |
|
Zakorzenienie
|
Michiru pamiętaj, że najwazniejsze żebyś sie nie denerwowała, teraz jesteś najwazniejsza Ty i Twój dzidzius, a skoro facet potrafi walnąc focha na Was o jego wyjście i pózny powrót, a póxniej się zastanawia czy ten związek ma sens, to chyba faktycznie nie dorosł do roli ojca i partnera. Może taka chwila oddechu dobrze Wam zrobi? Może się opamięta? teraz na praqwdę ciezki test przed Wami i nie powinien odwalac takich numerów, a jak się urodzi dziecko? Oby się opamiętał, mam nadzieję, że juz załuje to co powiedział! Jak by co to wizażowe ciotki nakopią mu do.....!
Cytat:
trochę przejść mieliscie, faktycznie niefajne wyniki z tą glukozą, oby się skonczyło tylko na diecie. Ajaki masz cukier po godzinie po posiłku?W poczekalni jest watek słodkie mamusie i tam dziewczyny sobie radza co i jak jeść. Dużo odpoczywaj bo przed Wami jeszcze kilka tygodni![]() Witam w leniwą niedzielę, cos brzuch mi się dziś napina
|
|
#981 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
michuru masz racje jak on bedzie dalej Was miał daleko, wyprowadz sie. Najgorzej jest mieszkac z kimś kto nas niechce i łudzic sie że mu sie odwidzi. Ogólnie sytuacja chora Ja bym tak dziadowi nagadała i obiła pysk na odchodne, że bał by sie już mnie ![]() Co za drań... I naprawde jeżeli tak powedział że idzie do innego pokoju to niech noe bedzie taki miłosierny, że Cie nie wygonił,z domu, też dba o swoją reputacje by nie było, że wygonił cieżarną kobiete Ja bym zadzwoniła do jego rodzinki i powiedziała co mi powiedział ![]() Niech bedzie wiadomo co i jak. A ni on pozniej nagada szlak wie czego, na Ciebie. Ale bym mu napi..... ![]() Ale wolałabm byscie sie dogadali Ale to już pisałam samej to można, on też musi chciec łotr jeden
|
|
|
#982 |
|
Zadomowienie
|
Jestem załamana
|
|
|
|
#983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#984 | |
|
Zakorzenienie
|
Kupiliśmy choinkę, śliczna jest ale cena
Crystal ja na wyjścia miałam małe, zapachowe woreczki na pampersy (kosztowały grosze) i mozna zawilac tam pampersy i wrzucać do tego śmietnika. W środku miałam siatkę zawsze,aby łatwiej sie je wyrzucało ![]() Michiru ![]() JoaMro fajnie, że sie odezwałaś. Mam nadzieje, że wszystko co zle juz za Wami ![]() Cytat:
poza tym każda waga pokazuje inaczej wiec moze teraz tez pokazała zle. Ja miałam w poprzedniej ciazy 17kg na plusie, teraz spodziewam sie podobnie choc na chwile obecną mam 7 kg wiecej ale największy wzrost przede mną
http://suwaczki.maluchy.pl/li-60657.png "Wędrówką jedną życie jest człowieka..." Edytowane przez ewka5891 Czas edycji: 2014-12-14 o 16:13 Powód: Literowka |
|
|
|
|
#985 |
|
Zadomowienie
|
Jak czytam w necie, to najwięcej się tyje na początku 3 trymestru, bo przed porodem to już praktycznie waga staje.Chciałabym, żeby u mnie było max +16kg ( choć mnie to przeraża)...
|
|
|
|
#986 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a teraz to mam mega ochotę na drożdżówkę, na szczęście jest w domu taka ze sklepu... marynarkę kupiliśmy taką ![]()
|
||
|
|
|
#987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#989 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja bym chciała max +12 kg, ale jak będzie więcej to się nie powieszę będzie później więcej do zrzucenia po prostu, damy radę ![]() Cytat:
|
|
|
#990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
boję się, ze dobiję 20 kg na plusie i to tak na lajcie, a później ciezko będzie zrzucić
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:26.

ale poczekam na Tż, z obiadem. pojechał po choinke
mam nadzieje że jakąs ładną przywiezie a nie jakiegoś chochoła

może się wybiorę
znalazł ktoś może taki na zwykłe worki??
kochana sama nigdy nie będzisz, masz dzidziusia i myśl teraz tylko o nim, a facet jak nie ten to następny, pewnie poczuł presje tej całej sytuacji, na spokojnie prezdczekaj a jeszcze będzie przepraszać 
ale nie wyprowadza się on, ani nie zażądał, żebym to ja się wyprowadziła ze względów raczej finansowych. nie wypnie się na mnie i to z dzieckiem, bym opłacała mieszkanie, skoro mam tylko niecałe 700 i raczej w najbliższym czasie nie ma szans, żeby się to zmieniło. stąd pomysł z wyniesieniem się po prostu do pokoju obok, choć moim zdaniem tego nie przemyślał, bo ile można tak żyć. mogę mu wiele zarzucić, ale nie jest takim gnojkiem

pada,pada,pada.... niedziela w domu sie zapowiada. 

Mnie to już pewnie żadna z was nie pamięta, bo ostatnio coś pisałam w III części gdzieś w październiku a tu już V. Choć podczytuję wątek cały czas i jestem w miarę na bieżąco.