Marcowe Mamy 2015 cz. V - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-14, 22:54   #1081
ojustyna
Zadomowienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. V

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
dziękuje dziewczyny
w to tylko wierzę ale ten cień strachu jednak zostaje
oby było jak zawsze po wizycie dobre wieści jutro dam znać pewnie gdzieś tak o 14
a ty zamiast się cieszyć że wreszcie córcię zobaczysz to się zamartwiasz? ale klapsa bym ci dała nu nu no

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Niunia tez o tym słyszałam ale fasoli nie jadam a kapustę od swieta. Szkoda, że niektóre położne są bardzo zacofane jeżeli chodzi o temat kp i diety podczas karmienia. Młode mamy są zagubione i wtedy takie osoby są dla nich ' autorytetem' sama przechodzilam przez rożne rady od 'doświadczonych' mamusiek (Tesciowa itp osoby 'starej daty')
a ja bym nic przeciwko obowiązkowej diety nie miała samej z siebie ciężej schudnąć, niż z wyrzeczeń dla Bobaska

Edytowane przez ojustyna
Czas edycji: 2014-12-15 o 07:54
ojustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-14, 23:02   #1082
EdithS
Zadomowienie

Dziewczynki trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty

Jeśli chodzi o święta, to pamiętam jak w październiku pisałyśmy, że od świąt to już do porodu tak zleci i zobaczcie, TEN moment zbliża się coraz bardziej

anyolek jest tyle różnych teorii, sama nie wiem, w co do końca wierzyć, a w co nie, jeśli chodzi o nasze żywienie w ciąży. Myślę, że nie ma reguły. A co do alergii to ja też mam obawy, bo ja od dziecka mam alergię, najpierw była na sierść zwierząt (jak głaskałam konia czy psa to skóra na opuszkach palców od rąk pękała mi do krwi a ręce miałam całe w wielkich krostach), potem skaza białkowa, potem wykryli alergię na kurz i roztocza i pyłki... wczoraj podlewałam choinkę i wyobraźcie sobie, że na ręce aż do łokcia wyszły mi swędzące bąble, więc co choinka też dochodzi do listy??? Mam nadzieję, że Mała po mnie tego problemu nie odziedziczy.

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
czy miał ktoś do czynienia z termometrem vitammy space (bezdotykowym)? ma być w netto za 69.99 zł i się zastanawiam czy się opłaca?
też właśnie się nad nim zastanawiam, cena kusząca
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-14, 23:16   #1083
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hottie07 Pokaż wiadomość

oj tam od razu tuczą ważne , że smakują już się widzę jutro na lodach w nagrodę po tej krzywej
Ja to nie miałam już na nic słodkiego tego dnia ochoty ani za pierwszym ani za drugim razem.

My wizytujemy się w piątek, już nie mogę się doczekać żeby Małą zobaczyć. No i dowiem się co i jak z tą moją "cukrzycą".

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-14, 23:17   #1084
lesyeux
Zadomowienie

yyyyyyyyy DZIEWCZYNY kupiłam wózek!!!

MASAKRA

taki spontan niech się dzieje co chce

czaiłam się na niego już kilka dni. aż wreszcie aukcja się zakończyła. na moje szczęście nikt go nie kupił
Napisałam do babki, że jestem bardzooo zainteresowana tym wózkiem. ale finansowo mogę pozwolić sobie na niego dopiero w styczniu.
a Babka do mnie, żebym podała termin do kiedy ma mi zarezerwować wózek. To napisałam do 9 stycznia ( wypłata będzie) .
a ona ok. opuściła mi jeszcze 50zł bo oczywiście podpytałam o mały rabacik.
i mam tylko przelac teraz 100zł takiej zaliczki która pokryje potem wysyłke. a na allegro dałam juz KUP TERAZ

całość wyniesie mnie 1300zł

FULL ZESTAW Quinny Buzz

a o to KAROCA mojej Zosi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg quinny 1.jpg (48,5 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg quinny 2.jpg (43,3 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg quinny 3.jpg (42,4 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg quinny 4.jpg (35,6 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg quinny 5.jpg (46,0 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg quinny 6.jpg (76,6 KB, 15 załadowań)
Stary 2014-12-14, 23:20   #1085
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość

MASAKRA

czaiłam się na niego już kilka dni. aż wreszcie aukcja się zakończyła. na moje szczęście nikt go nie kupił
Napisałam do babki, że jestem bardzooo zainteresowana tym wózkiem. ale finansowo mogę pozwolić sobie na niego dopiero w styczniu.
a Babka do mnie, żebym podała termin do kiedy ma mi zarezerwować wózek. To napisałam do 9 stycznia ( wypłata będzie) .
i mam tylko przelac teraz 100zł takiej zaliczki która pokryje potem wysyłke. a na allegro dałam juz KUP TERAZ

FULL ZESTAW Quinny Buzz

a o to KAROCA mojej Zosi
Super Nosidełko jest PRZEPIĘKNE

A w ogóle dzisiaj w nocy jakąś masakrę przeżyłam. Myślałam, że mi noga odpadła Spałam na lewym boku (tym która pachwina mnie od początku ciąży boli) i widać za długo, bo nie miałam czucia w całej nodze, żadnego mięśnia nie mogłam napiąć...

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016

Edytowane przez asiulek8
Czas edycji: 2014-12-14 o 23:23
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-14, 23:23   #1086
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja zamówiłam sobie na wigilie taką sukienkę: http://m.ebay.co.uk/itm/281242800910?nav=SEARCH mam nadzieje, że bede zadowolona
ja właśnie też się zastanawiam czy nie kupić sobie jakiejś sukienki na święta na allegro jest spory wybór, niedrogie, więc muszę poszukać

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Ja to nie miałam już na nic słodkiego tego dnia ochoty ani za pierwszym ani za drugim razem.

My wizytujemy się w piątek, już nie mogę się doczekać żeby Małą zobaczyć. No i dowiem się co i jak z tą moją "cukrzycą".
ja sobie pączka zaraz po kupiłam

Cytat:

MASAKRA

FULL ZESTAW Quinny Buzz

a o to KAROCA mojej Zosi
bardzo ładny! ale Ci się udało, gratulacje!
Stary 2014-12-14, 23:40   #1087
anyolek
Zadomowienie

Cytat:
Ja zamówiłam sobie na wigilie taką sukienkę: http://m.ebay.co.uk/itm/281242800910?nav=SEARCH mam nadzieje, że bede zadowolona
ardzo fajna sukienka Który wzięłaś kolor? Cappuccino jest piękny
Cytat:
Napisane przez lesyeux

MASAKRA

FULL ZESTAW Quinny Buzz
Super! gratuluję takiej okazji mam nadzieję, że będziesz zadowolona

Dziewczyny, muszę się Wam pochwalić moim dzisiejszym sukcesem Mój TŻ pożarł cały talerz pierogów ruskich mojej roboty i prosił o dokładkę Nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby nie fakt, że jest on bardzo niechętny jeśli chodzi o próbowanie nieznanych mu potraw i przez 8 prawie lat nie udało mi sie go nakłonić do spróbowania pierożków Małymi kroczkami go przekonuję do naszych rodzimych różności, a uwierzcie mi- łatwo nie jest Może zaczął sobie zdawać sprawę z tego, że jak na świecie pojawi się malutka, to napewno będę ją przyzwyczajać do polskiej kuchni, więc sam też chce mieć w tym jakiś udział
Stary 2014-12-14, 23:45   #1088
ewka5891
Zakorzenienie

Lesyeux super, że wybór wozka masz juz z głowy

Anyolek wzięłam ten błękit. Mam jasną karnację wiec muszę mieć żywe kolory na sobie bo inaczej wyglądam ponuro i smutno

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 00:19   #1089
aaakarolina
Wtajemniczenie

dziewczyny co myślicie o tej sukience??

http://allegro.pl/trendy-mama-mala-c...894157205.html
Stary 2014-12-15, 00:22   #1090
lesyeux
Zadomowienie

Uciekam spać od dwuch dni pije meliske i odczówam sennosc
Możek działa
Chyba że to zasługa tej godziny jaką mamy

Buziaki i kolorowych

---------- Dopisano o 01:22 ---------- Poprzedni post napisano o 01:20 ----------

Aaakarolina,kicka super sexi
Stary 2014-12-15, 03:37   #1091
smv
Zakorzenienie

Tout kochana współczuję straty psiuni ;( Ja do psiar należę wiec wiem jak to odczuwasz... Najlepszy przyjaciel człowieka ;( Ja dlatego psu kości nie daje ;(

Michiru chociaż wiesz na czym stoisz... Kurcze taki okres świąteczny zamiast się cieszyć to tak... Ale dzidzia najważniejsza. Dobrze ze facet chce pomóc ale ja bym jedynie do finansowych spraw się ograniczyła załatwcie wszelkie formalności z alimentami itp i nic na gębę. Myślę z reszta ze mama ci pomocy udzieli co zrobić...
1.5 roku związku to mało a widocznie facet jeszcze nie dojrzał i tyle.
Pakuj się i uciekaj chociaż wg mnie to on powinien.. Sorry
Stary 2014-12-15, 07:50   #1092
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Michiru Pokaż wiadomość
ojej przykro mi z powodu pieska

dzięki, dziewczyny mam nadzieję, że jest tak jak mówicie, że wszystko się ułoży. może i zachował się nieodpowiedzialnie, ale z drugiej strony wydaje mi się, że i tak trochę mu zajęło zebranie się na odwagę, by mi to powiedzieć, a jeśli naprawdę tak czuje i nie chce być ze mną to wolę wiedzieć, choć to tak strasznie teraz boli i przeraża. autentycznie, momentami jestem przerażona jak to teraz będzie. ale i tak prędzej czy później by wyszło. mam tylko nadzieję, że cokolwiek z naszej przyjaźni zostało, że mogę na niego jednak liczyć i się dogadamy. dziś albo jutro jeszcze musimy porozmawiać, mamy wiele rzeczy do ustalenia. już wiem, że jemu bardzo się nie podoba ta wyprowadzka, chce żebym została, chce mnie wesprzeć, pomóc przy synku i dzielić się wydatkami tak jak do tej pory, a nie że zostanę z tym sama na drugim końcu miasta. nie o to mu chodziło i ja mu jednak wierzę. ale już nie wiem co robić, bo boję się, że jego pomysł to dodatkowa komplikacja jak nie teraz to na przyszłość, choć powoli godzę się z tym, że to koniec tego związku. inna sprawa, że nie mogę w to uwierzyć, to jak cios obuchem w głowę... nie spodziewałam się, że znajdę się w takiej sytuacji.

próbuję wcisnąć w siebie choć kanapkę, ale to dość trudna misja w tej sytuacji. ale muszę jeść, bo tu już nie tylko o mnie chodzi.
Nie było mnie wczoraj na forum a tu takie wieści. Bardzo się przejęłam tym rozstaniem. Trzymaj się kochana. Nawet nie potrafię sobie wyobrazić co teraz czujesz. Musisz być silna dla małego. Mimo wszystko staraj się aby dziecko miało kontakt z ojcem, niech on będzie obecny w jego życiu i wymagaj od niego współudziału w utrzymaniu dziecka.

---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Hottie07 Pokaż wiadomość
co do kg ja na plusie +7 , ale położna mnie ostatnio pocieszyła, że w 3 trymestrze podwoję spokojnie te kg
No bez jaj

ja żrę bez opamiętania a kg lecą. Teraz założyłam sobie kalendarz i spisuję, co jadłam danego dnia. Dzięki temu zmniejszyłam liczbę słodyczy

---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ----------

Cytat:

MASAKRA

FULL ZESTAW Quinny Buzz

a o to KAROCA mojej Zosi
Śliczny wózek. Ja też rozważałam Buzza, starsznie mi sie podobał niebieski

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 07:55   #1093
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
a ty zamiast się cieszyć że wreszcie córcię zobaczysz to się zamartwiasz? ale klapsa bym ci dała nu nu no

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

a ja bym nic przeciwko obowiązkowej diety nie miała samej z siebie ciężej schudnąć, niż z wyrzeczeń dla Bobaska

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ----------

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

He wiem ze do zabicia jestem xd cieszyć się ciesze ale się trochę boje. Kurde wczoraj dostałam chyba skurczy . Brzuch mi się napial dwa razy mnie zaklulo. Bałam się zmieniałam pozycję leżenia i dopiero po 10 min minęło ale brzuch był jak bomba . Straszne

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 07:59   #1094
kruszynkaa88
Rozeznanie

Dzień dobry Kurcze, wczoraj nie mogłam wejść na wizaż cały czas mnie wyrzucało i nie ładowało stron!

Ok napiszę co u mnie i idę nadrabiać
a więc po pierwsze wybralismy wózek dla naszego synka- jedna juz go z Was ma- X lander x move ten zielony, tylko mam nadzieję, że futerko się odpina, bo mnie troche drażni, albo i weźmiemy opcję szarą w ogóle o tym wózku nie myślałam, ale jak porównałam go z maxi cosi mura 4 to zdecydowanie wygrywa, jest zdrabniejszy, a jednocześnie taki terenowy na dłuuugie spacery, ma lepszy rozstaw kół, bo w maxi cosi sa strasznie szerokie, myslałam że mi się rozjada na boki. Tak samo budka jest o wiele lepsza i stabilniejsza w x landerze. A na dodatek te światełka aby byc widocznym w ciemności Bylismy w smyku, pojeździłam tym x move i już spać nie mogę bo chcę juz go kupić aaaa i mężowi też się bardzo podoba, powiedział, że super bryka dla naszego smyka Faceci

I zamówiliśmy narożnik w agacie meble będzie pod koniec stycznia, troche poprawek wzięliśmy, tzn zmieniliśmy materiał i kolor Jak już będzie to na pewno pokażę

I kupiliśmy żywą choinkę i ozdoby i dzisiaj będziemy ubierać

Nooo to chyba tyle u mnie, wczoraj tyle ludzi było w galerii że szok

A na koniec Wam powiem, że pierwszy raz skorzystałam z przywilejów brzuszka- w h&m kolejka długa jak sklep, jedna kasa a przy drugiej chyba ktoś coś reklamował, to se myślę podejdę... Babka akurat zawołałą nastepna osobę z kolejki, a tu ja wyskakuje i mówię: " Przepraszam, czy w moim stanie mogłabym ominąć tą wielka kolejkę?" a co miła Pani odpowiedziała: "Oczywiście że tak, przepraszam, że Pani wcześniej nie zauważyłam"

Ok idęęęę Was czytać
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 08:01   #1095
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:

MASAKRA

FULL ZESTAW Quinny Buzz

a o to KAROCA mojej Zosi
Super wózek spontany są najlepsze. Jeszcze 3.5 godziny do wizyty. przed wizytą na lumpka idę.

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-15, 08:04   #1096
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:

MASAKRA

FULL ZESTAW Quinny Buzz

a o to KAROCA mojej Zosi
Karoca piękna, też o nim myślałam, ale stwierdziłam, że potrzebuje czegoś terenowego na dłuuugie spacery do moich rodziców, i żeby miało duzy kosz na zakupy (a raczej na klamoty od dziecka) ale tym wózkiem jeździłam i świetnie się go prowadzi gdybym nie była w smyku i nie patrzyła na inne to pewnie bym go zamówiła ale jednak x landeer x move mi skradł serce
Stary 2014-12-15, 08:10   #1097
meganka18
Rozeznanie

Dzień Dobry Mamusie

Witamy sie w rozpoczynającym sie 27 tygodniu ) w sobote mamy wizytę u mojej gin następna pewnie bedzie dopiero pod koniec stycznia - juz sie doczekać nie moge .
Mały od wczoraj jest mało aktywny - musze go sama stymulować aby cokolwiek drgnął ;( martwi mnie to strasznie co on taki ospały

Gratulacje zakupu wózka - super cena !!
meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 08:14   #1098
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Michiru Pokaż wiadomość
ojej przykro mi z powodu pieska

dzięki, dziewczyny mam nadzieję, że jest tak jak mówicie, że wszystko się ułoży. może i zachował się nieodpowiedzialnie, ale z drugiej strony wydaje mi się, że i tak trochę mu zajęło zebranie się na odwagę, by mi to powiedzieć, a jeśli naprawdę tak czuje i nie chce być ze mną to wolę wiedzieć, choć to tak strasznie teraz boli i przeraża. autentycznie, momentami jestem przerażona jak to teraz będzie. ale i tak prędzej czy później by wyszło. mam tylko nadzieję, że cokolwiek z naszej przyjaźni zostało, że mogę na niego jednak liczyć i się dogadamy. dziś albo jutro jeszcze musimy porozmawiać, mamy wiele rzeczy do ustalenia. już wiem, że jemu bardzo się nie podoba ta wyprowadzka, chce żebym została, chce mnie wesprzeć, pomóc przy synku i dzielić się wydatkami tak jak do tej pory, a nie że zostanę z tym sama na drugim końcu miasta. nie o to mu chodziło i ja mu jednak wierzę. ale już nie wiem co robić, bo boję się, że jego pomysł to dodatkowa komplikacja jak nie teraz to na przyszłość, choć powoli godzę się z tym, że to koniec tego związku. inna sprawa, że nie mogę w to uwierzyć, to jak cios obuchem w głowę... nie spodziewałam się, że znajdę się w takiej sytuacji.

próbuję wcisnąć w siebie choć kanapkę, ale to dość trudna misja w tej sytuacji. ale muszę jeść, bo tu już nie tylko o mnie chodzi.
Kochana musisz byc teraz silna!! I jesli mogę coś doradzić, to tylko to, że moim zdaniem jeżeli jest sie osobno to już na dobre... Nie toleruję mieszkania razem aby było lepiej dziecku czy lepiej z wydatkami, będzie chciał to będzie pomagał, wspierał i nie ważnie jak daleko będziecie od siebie. Jeżeli będziecie razem mieszkać, a nie będzie Was nic łączyło- będziecie jak ptaki w klatkach, będą kłótnie, nieporozumienia... i na pewno dla dziecka to nie będzie lepiej... Wiem bo moja koleżanka tak mieszkała z chłopakiem... i niestety było gorzej niz wczesniej, dopiero jak sie rozstali, zamieszkali osobno odżyła mi kobiecina na nowo, jest uśmiechnięta i szczęsliwa Musisz być silna i myśleć o sobie i o dziecku... Trzymam kciuki abys podjęła dobrą dla siebie decyzję, tylko pamiętaj, kieruj się rozumem a nie sercem
a temu facetowi co to tak cię skrzywdził to nic tylko
Trzymaj się!! Ty i maleństwo jesteście najważniejsi!!!!!!
Stary 2014-12-15, 08:14   #1099
crystal25
Zakorzenienie

witam sie juz na dzien dobry jak zawsze z rana

niunia 3mam kciuki bedzie dobrze!
do coca coli mnie ciagnie raz na jakis czas, no to ztedy kupuje i pije, ale to gdzies raz na miesiac
nusiekowa czekam na zdiecia
anyolek to w szyjke moze kopac Naprawde ciemna jestem, ale jesli moze, to pewnie to jest to No i zalapalam po weekendzie ze to napinanie to sa skurcze braxtona. Mecza mnie one troche. Co do lozeczka, planowalismy kupic tansze, wiec z hensvika jak najbardziej bede szczesliwa z TZ
Co do kuchni, to tez jestem zadowolona jak moj TZ jada polska kuchnie, mi tez wiele ich potraw nie smakuje Tylko ze to ja gotuje, a czasami mam chec na cos polskiego, Za pierogami nie przepada, i za panierka. Bigos bardzo lubi i zupy polskie ale nie wszystkie Maluszkowi zamierzam gotowac jak codziennie czyli pol na pol, z mojej kuchni i mezowej. Tylko jedna drobna zmiana, sniadanie to sniadanie a kolacja to kolacja, a nie jak to tutaj wyglada. Rano cos slodkiego najlepiej, a wieczorem drugi obiad. Dzieci nie znaja smaku chleba, i cieplej herbaty, a jedza owoce morza
ewka sliczna sukienka
lesyeux piekna karoca dla zosienki gratulacje zakupu

aaakarolina Bardzo ladna
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 08:17   #1100
marcia45
Zadomowienie

Cytat:

Wizytujemy razem Nie moge sie doczekac

Cytat:

MASAKRA

FULL ZESTAW Quinny Buzz

a o to KAROCA mojej Zosi
Może znak, że ja też swój kupię.

kruszynka jak nie dorwe joolza to kupujemy xlandera xmove właśnie.

Witam w 29tyg i lecę do pracy.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 08:18   #1101
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry Mamusie

Witamy sie w rozpoczynającym sie 27 tygodniu ) w sobote mamy wizytę u mojej gin następna pewnie bedzie dopiero pod koniec stycznia - juz sie doczekać nie moge .
Mały od wczoraj jest mało aktywny - musze go sama stymulować aby cokolwiek drgnął ;( martwi mnie to strasznie co on taki ospały

za 27 tydzien
moja wizyta za dwa tygodnie i troszke nie martw sie , moze taki dzien mial nie do zycia poprostu i dzis bedzie lepiej
Stary 2014-12-15, 08:18   #1102
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień Dobry Mamusie

Gratki za 27 tydzień

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-15, 08:19   #1103
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Wizytujemy razem Nie moge sie doczekac

Może znak, że ja też swój kupię.

kruszynka jak nie dorwe joolza to kupujemy xlandera xmove właśnie.

Witam w 29tyg i lecę do pracy.
za 29 tydzien milej pracy
Stary 2014-12-15, 08:25   #1104
tout-petit-fille
Zadomowienie

Michiru bardzo mi przykro.. Chłopak mocno nieodpowiedzialny.. Z jednej strony mam wrażenie, że przeraża go świadomość posiadania dziecka i to jest jest sposób na obronę, żeby się rozstać, ale z drugiej strony pisałaś, że chciał, abyście mieszkali razem. On ma jakiś ewidentny problem

Od jak dawna jest u Was źle? Czy wcześniej były rozmowy o rozstaniu, jeszcze przed zajściem w ciążę? Podejrzewałaś coś może?

Cytat:
Napisane przez Lillkaa Pokaż wiadomość
Haha, no to mój na trzeciego.
Słodziutki.. Kochane zwierzątka..

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Ja jesc dzisiaj cos nie moge, maluszek siedzi na gorze, i zgage mam okropna
Jakie ciasto robilas? bo slodkie to ja zawsze hi hi
ja sie doliczylam ze trzy dni temu mialam studniowke
Ja też mam czasem zgagę, ostatnio częściej. Tłumaczę to sobie tym, że będzie miała dużo czarnych kudełków po mamusi.

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Moja mama mi wyczarowala zakupy za 1 euro , sterylizator do butelek i za 4 euro smietniczek do pampersow. normalnie genialna jest nie kupilabym sama, dalabym rade bez , bo to nie jest ze musze miec, ale jest to napewno cos bardziej wygodnego dla mnie
Super zakupy czaję się na taki kosz na pieluchy, ale są mocno drogie. Jak nie znajdę okazji, kupię zwykły.

Cytat:

MASAKRA

FULL ZESTAW Quinny Buzz

a o to KAROCA mojej Zosi
Śliczny. Coś jak ten, który wcześniej wstawiałam. Ja kupię w styczniu, teraz nie mam już humoru na jakiekolwiek zakupy..

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Tout kochana współczuję straty psiuni ;( Ja do psiar należę wiec wiem jak to odczuwasz... Najlepszy przyjaciel człowieka ;( Ja dlatego psu kości nie daje ;(

Michiru chociaż wiesz na czym stoisz... Kurcze taki okres świąteczny zamiast się cieszyć to tak... Ale dzidzia najważniejsza. Dobrze ze facet chce pomóc ale ja bym jedynie do finansowych spraw się ograniczyła załatwcie wszelkie formalności z alimentami itp i nic na gębę. Myślę z reszta ze mama ci pomocy udzieli co zrobić...
1.5 roku związku to mało a widocznie facet jeszcze nie dojrzał i tyle.
Pakuj się i uciekaj chociaż wg mnie to on powinien.. Sorry
Oj strasznie mi ciężko... serce mi pęka dosłownie. Nie mogę się tak smucić, bo wtedy czuję, że malutka mi wariuje, ale w końcu to emocje.
Ten pieseczek to była nasza córeczka kochaniutka i ja i TŻ wariowaliśmy na jej punkcie. Ona miała tak dobre serduszko, była taka spokojna, kochana, uczuciowa, tak się ślicznie słuchała.. boooże zaraz zwariuję z bólu
Muszę sobie dziś znaleźć coś do roboty w dzień, bo nie mogę siedzieć w chacie.

Cytat:
Dzień Dobry Mamusie

Za 27 tydzień

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 09:20   #1105
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anyolek Pokaż wiadomość
Chciałam troszku pocytować, ale się nie da
Mój weekend znów dośc zaganiany, także nadrabiam Was jak zwykle na raty
Nouvelle- wczoraj byliśmy oglądać wózki- na liście miałam też Graco Evo, ale nie zrobił na mnie dobrego wrażenia, zwłaszcza koła za to Evo XT Zakochaliśmy się w nim!
Zrobiłam sobie całą listę kryteriów, na którfe mieliśmy zwracać szczególną uwagę, co poskutkowało tym, że panie w sklepach patrzyły na mnie jak na wariatkę Ale dzięki temu mam spisane co mi sie w każdym modelu podobało i jak je oceniłam I już chba podjęliśmy decyzję co do wózka- najprawdopodobniej będziemy kupować Britax Affinity
W ogóle to śliczne zdjęcia brzuszków powrzucałyście Nouvelle, Meganka i Crystal!!!
Będę musiała znów swój obfotografować i rpzydałoby się o jakiejś sesji pomyśleć, choć nie bardzo mam na to ochotę ze względu na te dodatkowe kg Co prawda aż tyle ich jeszcze nie ma, bo przytyłam 5kg od początku, ale też fakt jest taki, że nie wychodziłam z niskiej wagi
Dodam tylko, że od jakiegos tygodnia strasznie dużo jem i nie wiem, czy to kwestia tego, żem przeziębiona już 2 tygodnie nie chodzę do pracy i zajadam nudę, czy dzieciaczek potrzebuje więcej energii i tym samym popycha mnie w stronę lodówki
No i oczywiście swoją studniówkę też przegapiłam, a powinnam obchodzić jakieś 3 dni temu
Lilkaa & Nouvelle- cudniaste kociaki macie! Słodko śpią, moje też czasem takie pozy przybierają, że nic, tylko robić zdjęcia
Crystal - kiedy pisałaś o kopniaczkach 'jak pękające baloniki' , to chodziło Ci może o takie kopniaczki jakby w szyjkę?? Bo ja też mam często takie uczucie, do przyjemnych to ono na pewno nie należy, ale mam nadzieję, że to normalne
Mon9- super, że się odezwałaś i że z małą Helenką wszystko ok! Przyznam, że też często o Was myślę trzymam mocno kciuki, aby Twój maluszek już niedługo mógł wyjść ze szpitala, albo żebyś chociaż mogła ją przytulić Bo to, że jest silną kobietką juz zdołała udowodnić, więc teraz już musi byc dobrze
Crystal, Zielone_Oko- też bardzo mi sie Hensvik podoba i to był mój no 1 od początku, aż ostatnio zaczęłam miewać straszne bóle pleców, zwłaszcza w nocy, keidy się wiercę nie mogąc znaleźć odpowiedniej pozycji, a potem wstaję połamana... Do czego dążę- wiem, że to łóżeczko nie ma wyciąganej barierki bocznej, a to oznacza, że trzeba się będzie do dzieciątka mocno schylać, kiedy już będzie leżało w dolnej częsci,a wtedy już lekkie to już ono nie będzie No i teraz się zastanawiam, czy je brać, czy szukać nowego
Michiru- bardzo mi przykro z powodu Twojej nieciekawej sytuacji... Nawet nie wiem, co mam Ci powiedzieć... Wiem natomiast, że jakąkolwiek decyzję podejmiesz, będzie ona słuszna, bo teraz myslisz nie tylko o sobie, ale i o maluszku sama wiesz najlepiej czym się kierować Trzymam mocno kciuki za Ciebie i maluszka- jak juz napisała któraś z dziewczyn- my kobitki jestesmy silne i wiele potrafimy przetrwać
EdithS- widziałam linka od Ciebie i kurczę, po raz kolejny napatoczyłam się na newsa o niedozwolonych produktach w ciąży Jem cytrusy od samego początku, bo niemal od pierwszego dnia ciąży mam ochotę na owoce... Unikałam truskawek, choć je uwielbiam, a tu taki news! B Boję się trochę, że nasz maluszek może byc alergikiem, bo TŻ np ma uczulenie na psią sierść, a jego brat na orzechy i wiem, że z tym drugim nie ma żartów Więc mam nadzieję, że mimo wszystko, Oleńkę omina wszelkie alergie
JoaMro- współczuję przygód, mam nadzieję, że z szyjką okaże się wszystko w porządku i że nad cukrzycą tez uda Wam się zapanować Z obiema przypadłościami najważniejsza jest chyba samodyscyplina, a że chodzi o dobro maluszka, napewno dasz radę
Tout- petit-fille- wiem jak boli strata zwierzaka, bardzo mi przykro, że Ciebie to spotkało
Właśnie ten, co mi się podobał to Evo xt a widzisz jakieś wady w tym wózku? Bo robie sobie alternatywna listę, gdyby joolz nie wypalil

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 09:25   #1106
lesyeux
Zadomowienie

Dziekuje ja zasnąc nie mogłam z ekscytacjji wózkiem

Jestem dumna, ale to zasługa Tż, który bardziej podniecony nim niż ja, że już jest nasz

niunia ona kciuki za udaną wizyte
Daj szybciutko znac co tam

asiulek i Marcia ja też wizytuje w piątek. Doczekac sie nie moge

meganka moja Zosia też mało aktywna
Czytałam ostatnio na temat euchów w okolicach 28 tc i dalej. To wciągu 12h bubcie powinny kopnąc Nas 10 razy. Wtedy jest ok

Ja czuje sie mimo wszystko spokojniejsza jak dzidzia mnie kopie. Bo wczesniej popadałam w paranoje, jak mnie nie kopała. Zaczeła ddopiero w 23tc
Mam nadzieje,że dzidzie mnkej ruchliwe bo leniuchują.nasłuchują dzwieki itp.
Stary 2014-12-15, 09:37   #1107
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam tyle pocytowane i du...a, wcięło gdzieś :sciana:

Michiru - dobrze, że zdecydowałaś się wyprowadzić, chyba też bym tak zrobiła. Nie umiałabym patrzeć na TŻ jak na "współlokatora". Mocno trzymam za Ciebie kciuki, na pewno dasz radę i pewnie możesz liczyć na swoją rodzinę, że Ci pomogą.

Nouvelle - pisałaś o zmieszczeniu się w suknię ślubną. Powiem Ci, że mnie dopychała siostra z koleżanką bo było nie za ciekawie. Ale to był sam początek, a wtedy mnie strasznie wydęło w pierwszych 2 miesiącach
Dlatego ja szyję ja niemalże na ostatnią chwilę, ale obawiam się ze w tej ostatniej chwili mogę sporo przytyć
Cytat:
Bardzo ładna i na pewno wygodna
Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
Mi położna mówiła, że nie można przesadzić z ilością jabłek, bo mogą źle wpływać na trawienie u malucha i na początku najlepiej z nich zrezygnować. Przytoczyła też zabawną historię, gdzie rodzice nie wiedzieli co z dzieckiem zrobić, bo ciągle płakało. Okazało się, że kobietka nie jadła prawie nic (bo przeczytała, że prawie wszystko szkodzi), ale za to nadrabiała szarlotką- zjadała całą blaszkę co 2 dni A byłoby ok gdyby od czasu do czasu pozwoliła sobie na kawałeczek.

No i ja się pewnie na to zdecyduję. Chodzę w dobrze dopasowanych stanikach, ale nie wyobrażam sobie być w nich na okrągło. A już widzę, że ciężar moich cycek może być problemem (+ trzeba dodać to, że uwielbiam spać na brzuchu). Wiesz coś więcej nt. metod podniesienia?
Jeszcze się o nic nie dowiadywalam, bo planuje operacje za około 10 lat, więc pewnie metody się już zmienia ja będę mieć cycki koszmarne po karmieniach, bo mam dużą miskę przy małym obwodzie wiec one fizycznie nie mają się na czym trzymać...

---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Cytat:

MASAKRA

FULL ZESTAW Quinny Buzz

a o to KAROCA mojej Zosi
Gratulejszyns!!! masz swój wymarzony!

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
dziewczyny co myślicie o tej sukience??

http://allegro.pl/trendy-mama-mala-c...894157205.html
Piękna! idealna na święta

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Witam się z wanny ogarnę się troszkę i jadę na lumpki

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Lesyeux proszę do mnie wystosowac wiadomość z nazwą wózka, to Cię na listę wpisze, jak będę na kompie

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 09:40   #1108
smv
Zakorzenienie

Masakra kobiety moje dziecię od 3 nad ranem tak mi dawało czadu po brzuchu ze do 5nie zMruzylam oka.
Bolą mnie okropnie plecy i pod zebrem prawym tak strasznie... Nie wiem co jest tego powodem ale uciążliwe to jest bo ani chodzic/siedzieć a ja dziś mam 5godzin korków.
Bylam w pracy zawieźć zwolnienie i okazuje się ze E umowę będę mieć w środę mam w szkole jasełka wiec może wtedy coś podpisze
Wczoraj w Tesco podszedł taki znajomy Pan i pogratulowal TŻ mojego brzucha....haaaalo a JA???!!!

Niunia powodzenia na wizycie daj znać!

Tout... I co z psiuniusiem robicie? Bardzo ale to bardzo ci współczuję ;(;(
Stary 2014-12-15, 09:44   #1109
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
No i ja się pewnie na to zdecyduję. Chodzę w dobrze dopasowanych stanikach, ale nie wyobrażam sobie być w nich na okrągło. A już widzę, że ciężar moich cycek może być problemem (+ trzeba dodać to, że uwielbiam spać na brzuchu). Wiesz coś więcej nt. metod podniesienia?
Jakby mnie w przyszłości było na coś takiego stać to też bym się zdecydowała. Byłaby to chyba jedyna operacja jaka bym chciała sobie zrobić. Niestety kiedyś nie było dostępnych biustonoszy w rozmiarze 65F/G. Ciężko było nieraz dostać w rozsądnej cenie 70D, a to i tak nie były dobrze dopasowane biustonosze co niestety tez odbiło się na kondycji biustu. Po ciąży lepiej pewnie nie będzie. Ja kojarzę operacje podniesienia piersi z programów na tvn. Podobno jest trudniejsza niż powiększanie i pomniejszanie też. Tu coś więcej http://www.drszczyt.pl/chirurgia-pla...sienie-piersi/
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-15, 09:54   #1110
niunia_ona
Zakorzenienie

kupiłam spodenki na lato jeansowe ale xs ;p
takze napalam się że w nie wejdę chociaz na koniec lata za jedyne 1 zl! spodnie do spania z polarku swiateczne z top secret za 1 zl , sweterki troche za duze ale to mamie najwyzej dam
no i takie czarne ponczo bez rekawow super

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ----------

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Masakra kobiety moje dziecię od 3 nad ranem tak mi dawało czadu po brzuchu ze do 5nie zMruzylam oka.
Bolą mnie okropnie plecy i pod zebrem prawym tak strasznie... Nie wiem co jest tego powodem ale uciążliwe to jest bo ani chodzic/siedzieć a ja dziś mam 5godzin korków.
Bylam w pracy zawieźć zwolnienie i okazuje się ze E umowę będę mieć w środę mam w szkole jasełka wiec może wtedy coś podpisze
Wczoraj w Tesco podszedł taki znajomy Pan i pogratulowal TŻ mojego brzucha....haaaalo a JA???!!!

Niunia powodzenia na wizycie daj znać!

Tout... I co z psiuniusiem robicie? Bardzo ale to bardzo ci współczuję ;(;(
haha moja tez w nocy nie daje mi spac ;p ale to nic w dzien moge zawsze odespac :P a tz w nocy w pracy to piszemy sobie kilka smsow
ale kocham ją za te kopniaki czuje ze zyje

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości