|
|
#1081 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. V
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Cytat:
samej z siebie ciężej schudnąć, niż z wyrzeczeń dla Bobaska
Edytowane przez ojustyna Czas edycji: 2014-12-15 o 07:54 |
||
|
|
|
#1082 | |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty
Jeśli chodzi o święta, to pamiętam jak w październiku pisałyśmy, że od świąt to już do porodu tak zleci i zobaczcie, TEN moment zbliża się coraz bardziej ![]() anyolek jest tyle różnych teorii, sama nie wiem, w co do końca wierzyć, a w co nie, jeśli chodzi o nasze żywienie w ciąży. Myślę, że nie ma reguły. A co do alergii to ja też mam obawy, bo ja od dziecka mam alergię, najpierw była na sierść zwierząt (jak głaskałam konia czy psa to skóra na opuszkach palców od rąk pękała mi do krwi a ręce miałam całe w wielkich krostach), potem skaza białkowa, potem wykryli alergię na kurz i roztocza i pyłki... wczoraj podlewałam choinkę i wyobraźcie sobie, że na ręce aż do łokcia wyszły mi swędzące bąble, więc co choinka też dochodzi do listy??? Cytat:
|
|
#1083 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ani za pierwszym ani za drugim razem.My wizytujemy się w piątek, już nie mogę się doczekać żeby Małą zobaczyć. No i dowiem się co i jak z tą moją "cukrzycą".
|
|
#1084 |
|
Zadomowienie
|
yyyyyyyyy DZIEWCZYNY kupiłam wózek!!! ![]() MASAKRA taki spontan niech się dzieje co chce ![]() czaiłam się na niego już kilka dni. aż wreszcie aukcja się zakończyła. na moje szczęście nikt go nie kupił Napisałam do babki, że jestem bardzooo zainteresowana tym wózkiem. ale finansowo mogę pozwolić sobie na niego dopiero w styczniu . a Babka do mnie, żebym podała termin do kiedy ma mi zarezerwować wózek. To napisałam do 9 stycznia ( wypłata będzie ) . a ona ok. opuściła mi jeszcze 50zł i mam tylko przelac teraz 100zł takiej zaliczki która pokryje potem wysyłke. a na allegro dałam juz KUP TERAZ całość wyniesie mnie FULL ZESTAW Quinny Buzz ![]() a o to KAROCA mojej Zosi
|
|
#1085 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nosidełko jest PRZEPIĘKNE A w ogóle dzisiaj w nocy jakąś masakrę przeżyłam. Myślałam, że mi noga odpadła Spałam na lewym boku (tym która pachwina mnie od początku ciąży boli) i widać za długo, bo nie miałam czucia w całej nodze, żadnego mięśnia nie mogłam napiąć...
21.01.2010 r. 27.07.2012 r. 23.08.2014 r. ![]() 03.03.2015 - Jagódka TP: 25.08.2016 Edytowane przez asiulek8 Czas edycji: 2014-12-14 o 23:23 |
|
|
|
|
#1086 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na allegro jest spory wybór, niedrogie, więc muszę poszukać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ale Ci się udało, gratulacje! ![]()
|
|
|
#1087 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
mam nadzieję, że będziesz zadowolona ![]() Dziewczyny, muszę się Wam pochwalić moim dzisiejszym sukcesem Małymi kroczkami go przekonuję do naszych rodzimych różności, a uwierzcie mi- łatwo nie jest Może zaczął sobie zdawać sprawę z tego, że jak na świecie pojawi się malutka, to napewno będę ją przyzwyczajać do polskiej kuchni, więc sam też chce mieć w tym jakiś udział
|
|
#1088 |
|
Zakorzenienie
|
Lesyeux super, że wybór wozka masz juz z głowy
Anyolek wzięłam ten błękit. Mam jasną karnację wiec muszę mieć żywe kolory na sobie bo inaczej wyglądam ponuro i smutno
|
#1089 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny co myślicie o tej sukience??
http://allegro.pl/trendy-mama-mala-c...894157205.html
|
|
#1090 |
|
Zadomowienie
|
Uciekam spać
Możek działa Chyba że to zasługa tej godziny jaką mamy ![]() Buziaki i kolorowych ---------- Dopisano o 01:22 ---------- Poprzedni post napisano o 01:20 ---------- Aaakarolina,kicka super sexi
|
|
#1091 |
|
Zakorzenienie
|
Tout kochana współczuję straty psiuni ;( Ja do psiar należę wiec wiem jak to odczuwasz... Najlepszy przyjaciel człowieka ;( Ja dlatego psu kości nie daje ;(
Michiru chociaż wiesz na czym stoisz... Kurcze taki okres świąteczny zamiast się cieszyć to tak... Ale dzidzia najważniejsza. Dobrze ze facet chce pomóc ale ja bym jedynie do finansowych spraw się ograniczyła załatwcie wszelkie formalności z alimentami itp i nic na gębę. Myślę z reszta ze mama ci pomocy udzieli co zrobić... 1.5 roku związku to mało a widocznie facet jeszcze nie dojrzał i tyle. Pakuj się i uciekaj chociaż wg mnie to on powinien.. Sorry
|
#1092 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- Cytat:
![]() ja żrę bez opamiętania a kg lecą. Teraz założyłam sobie kalendarz i spisuję, co jadłam danego dnia. Dzięki temu zmniejszyłam liczbę słodyczy ---------- Dopisano o 07:50 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- Cytat:
|
|
#1093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1094 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Kurcze, wczoraj nie mogłam wejść na wizaż Ok napiszę co u mnie i idę nadrabiać ![]() a więc po pierwsze wybralismy wózek dla naszego synka- jedna juz go z Was ma- X lander x move ten zielony, tylko mam nadzieję, że futerko się odpina, bo mnie troche drażni, albo i weźmiemy opcję szarą w ogóle o tym wózku nie myślałam, ale jak porównałam go z maxi cosi mura 4 to zdecydowanie wygrywa, jest zdrabniejszy, a jednocześnie taki terenowy na dłuuugie spacery, ma lepszy rozstaw kół, bo w maxi cosi sa strasznie szerokie, myslałam że mi się rozjada na boki. Tak samo budka jest o wiele lepsza i stabilniejsza w x landerze. A na dodatek te światełka aby byc widocznym w ciemności Bylismy w smyku, pojeździłam tym x move i już spać nie mogę bo chcę juz go kupić aaaa i mężowi też się bardzo podoba, powiedział, że super bryka dla naszego smyka Faceci ![]() I zamówiliśmy narożnik w agacie meble Jak już będzie to na pewno pokażę ![]() I kupiliśmy żywą choinkę i ozdoby i dzisiaj będziemy ubierać Nooo to chyba tyle u mnie, wczoraj tyle ludzi było w galerii że szok ![]() A na koniec Wam powiem, że pierwszy raz skorzystałam z przywilejów brzuszka- w h&m kolejka długa jak sklep, jedna kasa a przy drugiej chyba ktoś coś reklamował, to se myślę podejdę... Babka akurat zawołałą nastepna osobę z kolejki, a tu ja wyskakuje i mówię: " Przepraszam, czy w moim stanie mogłabym ominąć tą wielka kolejkę?" a co miła Pani odpowiedziała: "Oczywiście że tak, przepraszam, że Pani wcześniej nie zauważyłam" ![]() Ok idęęęę Was czytać
|
|
|
|
#1095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1096 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale tym wózkiem jeździłam i świetnie się go prowadzi gdybym nie była w smyku i nie patrzyła na inne to pewnie bym go zamówiła ale jednak x landeer x move mi skradł serce |
|
|
|
|
#1097 |
|
Rozeznanie
|
Dzień Dobry Mamusie
![]() Witamy sie w rozpoczynającym sie 27 tygodniu ) w sobote mamy wizytę u mojej gin następna pewnie bedzie dopiero pod koniec stycznia - juz sie doczekać nie moge . Mały od wczoraj jest mało aktywny - musze go sama stymulować aby cokolwiek drgnął ;( martwi mnie to strasznie co on taki ospały Gratulacje zakupu wózka - super cena !!
|
|
|
|
#1098 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
musisz byc teraz silna!! I jesli mogę coś doradzić, to tylko to, że moim zdaniem jeżeli jest sie osobno to już na dobre... Nie toleruję mieszkania razem aby było lepiej dziecku czy lepiej z wydatkami, będzie chciał to będzie pomagał, wspierał i nie ważnie jak daleko będziecie od siebie. Jeżeli będziecie razem mieszkać, a nie będzie Was nic łączyło- będziecie jak ptaki w klatkach, będą kłótnie, nieporozumienia... i na pewno dla dziecka to nie będzie lepiej... Wiem bo moja koleżanka tak mieszkała z chłopakiem... i niestety było gorzej niz wczesniej, dopiero jak sie rozstali, zamieszkali osobno odżyła mi kobiecina na nowo, jest uśmiechnięta i szczęsliwa Musisz być silna i myśleć o sobie i o dziecku... Trzymam kciuki abys podjęła dobrą dla siebie decyzję, tylko pamiętaj, kieruj się rozumem a nie sercem ![]() a temu facetowi co to tak cię skrzywdził to nic tylko Trzymaj się!! Ty i maleństwo jesteście najważniejsi!!!!!! |
|
|
|
|
#1099 |
|
Zakorzenienie
|
witam sie
![]() niunia 3mam kciuki bedzie dobrze! ![]() do coca coli mnie ciagnie raz na jakis czas, no to ztedy kupuje i pije, ale to gdzies raz na miesiac nusiekowa czekam na zdiecia anyolek to w szyjke moze kopac Naprawde ciemna jestem, ale jesli moze, to pewnie to jest to ![]() Co do kuchni, to tez jestem zadowolona jak moj TZ jada polska kuchnie, mi tez wiele ich potraw nie smakuje Tylko ze to ja gotuje, a czasami mam chec na cos polskiego, Za pierogami nie przepada, i za panierka. Bigos bardzo lubi i zupy polskie ale nie wszystkie Maluszkowi zamierzam gotowac jak codziennie czyli pol na pol, z mojej kuchni i mezowej. Tylko jedna drobna zmiana, sniadanie to sniadanie a kolacja to kolacja, a nie jak to tutaj wyglada. Rano cos slodkiego najlepiej, a wieczorem drugi obiad. Dzieci nie znaja smaku chleba, i cieplej herbaty, a jedza owoce morza ewka sliczna sukienka lesyeux piekna karoca dla zosienki ![]() aaakarolina Bardzo ladna |
|
|
|
#1100 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
kruszynka jak nie dorwe joolza to kupujemy xlandera xmove właśnie. Witam w 29tyg i lecę do pracy.
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
||
|
|
|
#1101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja wizyta za dwa tygodnie i troszke nie martw sie , moze taki dzien mial nie do zycia poprostu i dzis bedzie lepiej |
|
|
|
|
#1102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1103 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1104 | |||||
|
Zadomowienie
|
Michiru bardzo mi przykro.. Chłopak mocno nieodpowiedzialny.. Z jednej strony mam wrażenie, że przeraża go świadomość posiadania dziecka i to jest jest sposób na obronę, żeby się rozstać, ale z drugiej strony pisałaś, że chciał, abyście mieszkali razem. On ma jakiś ewidentny problem
Od jak dawna jest u Was źle? Czy wcześniej były rozmowy o rozstaniu, jeszcze przed zajściem w ciążę? Podejrzewałaś coś może? Słodziutki.. ![]() Cytat:
Cytat:
czaję się na taki kosz na pieluchy, ale są mocno drogie. Jak nie znajdę okazji, kupię zwykły.Cytat:
Cytat:
Ten pieseczek to była nasza córeczka kochaniutka i ja i TŻ wariowaliśmy na jej punkcie. Ona miała tak dobre serduszko, była taka spokojna, kochana, uczuciowa, tak się ślicznie słuchała.. boooże zaraz zwariuję z bólu ![]() Muszę sobie dziś znaleźć coś do roboty w dzień, bo nie mogę siedzieć w chacie. Cytat:
|
|
|
#1105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a widzisz jakieś wady w tym wózku? Bo robie sobie alternatywna listę, gdyby joolz nie wypalil
|
|
|
|
|
#1106 |
|
Zadomowienie
|
Dziekuje
Jestem dumna, ale to zasługa Tż, który bardziej podniecony nim niż ja, że już jest nasz niunia ona kciuki za udaną wizyte Daj szybciutko znac co tam ![]() asiulek i Marcia ja też wizytuje w piątek. Doczekac sie nie moge meganka moja Zosia też mało aktywna ![]() Czytałam ostatnio na temat euchów w okolicach 28 tc i dalej. To wciągu 12h bubcie powinny kopnąc Nas 10 razy. Wtedy jest ok Ja czuje sie mimo wszystko spokojniejsza jak dzidzia mnie kopie. Bo wczesniej popadałam w paranoje, jak mnie nie kopała. Zaczeła ddopiero w 23tc Mam nadzieje,że dzidzie mnkej ruchliwe bo leniuchują.nasłuchują dzwieki itp.
|
|
#1107 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja będę mieć cycki koszmarne po karmieniach, bo mam dużą miskę przy małym obwodzie wiec one fizycznie nie mają się na czym trzymać...---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
masz swój wymarzony!---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
idealna na święta ![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Witam się z wanny ![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Lesyeux proszę do mnie wystosowac wiadomość z nazwą wózka, to Cię na listę wpisze, jak będę na kompie
|
|||||
|
|
|
#1108 |
|
Zakorzenienie
|
Masakra kobiety moje dziecię od 3 nad ranem tak mi dawało czadu po brzuchu ze do 5nie zMruzylam oka.
Bolą mnie okropnie plecy i pod zebrem prawym tak strasznie... Nie wiem co jest tego powodem ale uciążliwe to jest bo ani chodzic/siedzieć a ja dziś mam 5godzin korków. Bylam w pracy zawieźć zwolnienie i okazuje się ze E umowę będę mieć w środę mam w szkole jasełka wiec może wtedy coś podpisze Wczoraj w Tesco podszedł taki znajomy Pan i pogratulowal TŻ mojego brzucha....haaaalo a JA???!!! Niunia powodzenia na wizycie daj znać! Tout... I co z psiuniusiem robicie? Bardzo ale to bardzo ci współczuję ;(;(
|
#1109 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1110 | |
|
Zakorzenienie
|
kupiłam spodenki na lato jeansowe ale xs ;p
takze napalam się że w nie wejdę chociaz na koniec lata za jedyne 1 zl! spodnie do spania z polarku swiateczne z top secret za 1 zl , sweterki troche za duze ale to mamie najwyzej dam ![]() no i takie czarne ponczo bez rekawow super ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
moja tez w nocy nie daje mi spac ;p ale to nic w dzien moge zawsze odespac :P a tz w nocy w pracy to piszemy sobie kilka smsow ale kocham ją za te kopniaki ![]() czuje ze zyje
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:07.

jutro dam znać pewnie gdzieś tak o 14 
sama przechodzilam przez rożne rady od 'doświadczonych' mamusiek (Tesciowa itp osoby 'starej daty')
samej z siebie ciężej schudnąć, niż z wyrzeczeń dla Bobaska 

yyyyyyyyy DZIEWCZYNY kupiłam wózek!!!
.

przykro mi z powodu pieska
musisz byc teraz silna!! I jesli mogę coś doradzić, to tylko to, że moim zdaniem jeżeli jest sie osobno to już na dobre... Nie toleruję mieszkania razem aby było lepiej dziecku czy lepiej z wydatkami, będzie chciał to będzie pomagał, wspierał i nie ważnie jak daleko będziecie od siebie. Jeżeli będziecie razem mieszkać, a nie będzie Was nic łączyło- będziecie jak ptaki w klatkach, będą kłótnie, nieporozumienia... i na pewno dla dziecka to nie będzie lepiej... Wiem bo moja koleżanka tak mieszkała z chłopakiem... i niestety było gorzej niz wczesniej, dopiero jak sie rozstali, zamieszkali osobno odżyła mi kobiecina na nowo, jest uśmiechnięta i szczęsliwa 

Więc mam nadzieję, że mimo wszystko, Oleńkę omina wszelkie alergie 
idealna na święta