|
|
#2101 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe Panny Młode 2015 i 2016 ;)
Cytat:
My tez mamy ciasta i tort w cenie, wiec ja sie nie przejmuje Wizazystke mam zarezerwowana, ale fryzjera nie i nawet nie wiem do kogo isc |
|
|
|
|
|
#2102 |
|
Zadomowienie
|
nam do załatwienia z takich usługowych rzeczy właśnie na razie te ciasta zostały... też się boję o termin, mam jednego kucharza na oku, który piecze pysznie, także torty i ciasta.
generalnie ciast jako takich na weselu nie chcę. Ciasta będziemy rozdawać na odchodne, ale na weselu chcę jakieś małe ciasteczka, babeczki - to razem z owocami na paterach na stołach gości, a tak to chcę taki słodki stół gdzie będą inne słodkości - bezy, ptasie mleczko, jakieś ciasteczka i pewnie żelki, bo osobiście je uwielbiam
|
|
|
|
|
#2103 |
|
PeeeMaa!
|
ekstra ;D
|
|
|
|
|
#2104 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#2105 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny zawitałam w końcu ale ostatnio nie miałam już ochoty nic szukać jakiś dół mnie złapał gdyż nie mam zaproszeń, sukni tak jakoś nic mi się nie układało
ale zrobiłam sobie krótki urlop w Polsce i wróciłam Musiałam zrobić zdjęcia do dowodu polskiego i zaczęłam rozmawiać z fotografem. Pokazał mi zdjęcia ślubne dziewczyny która miała rozpuszczone kręcone loki na początku wyglądała super ale po kilku godzinach ta fryzura wyglądała strasznie loki się rozprostowały fotograf mi powiedział że tak wyglądają te fryzury po czasie i nic się z tym nie da zrobić podczas obróbki ![]() Dziewczyny przedyskutujcie swoje wybrane fryzury ze swoim fotografem to może też wam pokaże podobne zdjęcia ![]() Dziewczyny co myślicie o tych zaproszeniach http://bdesign.pl/pl/zaproszenie-slubne-bds-1092.html albo http://www.zewecki.pl/zaproszenia-slubne.html
Edytowane przez BlutAsiunia Czas edycji: 2014-12-10 o 14:58 |
|
|
|
|
#2106 | ||
|
Zadomowienie
|
zazdroszczę ! napisałam do innek cukierni - na razie nie odpisali!
Cytat:
ale wolę nie ryzykowaćmoja mama dzisiaj była u takiej innej fryzjerki (polecona przez moją koleżankę - czesała się u niej na wesele, jest zadowolona, wszystko się trzymało) no i moja mama też jest zadowolona ze ścięcia. Tylko wiadomo - ktoś może mieć dar ścinania a ktoś dar układania fryzur, no ale w razie gdyby "foch na tamtą fryzjerkę" mi nie przeszedł to mam jakąś alternatywę :P Cytat:
![]() u nas troszkę tych ciast będzie ale nie za dużo - po co marnować. Na odchodne tez kupimy, chciałabym kupic takie gotowe gościńce i mieć z głowy jakieś pakowanie ciasta w dniu wesela
|
||
|
|
|
|
#2107 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny nie straszcie mnie
Zaraz się okażę, że muszę dosłownie wszystko już zaklepywać ![]() Nie mam jeszcze kwiaciarki, fryzjerki, makijażystki (chociaż w nerwach napisałam dziś maila ), transportu ... coraz więcej tego i zaczynam się stresować.Co do ciast mam w kosztach sali, tylko tort będę musiała na własną rękę (no i alko). Po prostu zaczynam się stresować, że może o czymś zapomnę i będę szukać na ostatnią chwilę.... eh Jeszcze teraz mam ciężką sytuacje w domu i ciężko mi myśleć na temat ślubu ![]() ---------- Dopisano o 00:26 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 22:34 ---------- Przy okazji doradzcie na którą godzinę powinnam się zapisać do makijazystki ? Ślub jest na 17. Czy 13 będzie ok, czy lepiej wcześniej ?
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2108 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A fotograf będzie na makijażu ? I na którą masz fryzjera ? Bo najpierw fryzjer potem makijaż z fotografem który może podpowiedzieć makijażystce w którym miejscu podkreślić a w którym zretuszować . Bo jak zrobisz odwrotnie to zmyjesz makijaż tak że lepiej później niż wcześniej. Tu musisz się zastanowić co ci lepiej pasuję.![]() Mi fotografka doradziła tak że ona chce być na makijażu. A fotograf o którym pisałam wcześniej mówił mi że on poprawiał makijaż pannie młodej bo był do niczego a on miał kurs wizażu zrobiony
|
|
|
|
#2109 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Fotografa raczej nie chce chociaż to jest jeszcze do ustalenia. Kurcze z tym poprawianiem makijażu to PMka miała w takim razie farta, że był ktoś taki obok ![]() Właśnie skontaktowałam się ze swoją (ewentualną) fryzjerką. Powiedziała mi, że najlepiej odezwać się dopiero pod koniec stycznia :P trudno w tej sytuacji zaklepałam makijażystkę na 13
Edytowane przez Casssssie Czas edycji: 2014-12-11 o 11:38 |
|
|
|
|
|
#2110 | |
|
PeeeMaa!
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2111 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, mam sukienkę
!!!Była to czwarta sukienka, którą mierzyłam w piątek, a chyba ósma, którą w ogóle mierzyłam, więc szybko poszło Na początku byłam już prawie zdecydowana na Bitan Pronovias (mimo kosmicznej ceny ;/), bo był ten efekt "wow", ale mimo wszystko chciałam się przejść jeszcze do innych salonów. Poszłyśmy do Madonny (raczej tak "pro forma", bo miałam świadomość, jakie tam są ceny i nie spodziewałam się raczej, że kupię tam kieckę) i to właśnie tam znalazłam tę jedyną, w dodatku model wyprzedażowy, więc ma naprawdę świetną cenę. Martwi mnie tylko to, że zdjęcia sukienki nie mogę znaleźć nigdzie w internecie, i w ogóle marka tej sukni (Famosa) nie ma nawet swojej strony internetowej...Zrobiłam krótki wywiad wśród koleżanek i podobno jest to marka sprzedawana tylko w salonach Madonny, stąd brak informacji o niej w sieci. Może któraś z Was coś wie o tej marce? :PA, i kupiłam już welon - na początku w ogóle miałam nie mieć welonu, ale jak pani wpięła mi go we włosy, to już nie chciałam go ściągnąć Nie wiecie, jak go przechowywać? Mam obawy, że może zżółknąć...
|
|
|
|
|
#2112 |
|
Zadomowienie
|
gratulacje !!! a może masz zdjęcia na sobie i wrzucisz do klubu?
|
|
|
|
|
#2113 |
|
Zadomowienie
|
Niestety nie mam...Nie pozwoliły mi zrobić zdjęć, nawet jak już sie zdecydowałam i wpłaciłam zaliczkę (!)...Argumentowały to w ten sposób, że suknia jest jeszcze niedopasowana (to akurat fakt) i nie wygląda jeszcze tak jak ma ostatecznie wyglądać, a potem przyszłe PM wrzucają takie zdjęcia do Internetu i jest to ponoć antyreklama salonu :P Najgorzej, że zdjęcia nie ma też nigdzie w sieci i boję się, że do lipca to zapomnę jak ta sukienka w ogóle wygląda
|
|
|
|
|
#2114 |
|
Zadomowienie
|
też bym się bała
![]() szkoda, że przed lipcem jej nie zobaczymy a napisz coś więcej - jaki fason, materiał itd
|
|
|
|
|
#2115 |
|
Zadomowienie
|
Rybka, dekolt w serduszko, bardzo prosta - zero koronek, zdobień, cekinów itp. Pięknie podkreśla kształty
Materiał dość nietypowy - mikado - pierwszy raz o takim słyszałam , ale prezentuje się fajnie, jest dość sztywny i ma ładny, delikatny połysk.
|
|
|
|
|
#2116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
|
#2117 |
|
Zadomowienie
|
weronika - super!! gratulacje!
![]() |
|
|
|
|
#2118 | |
|
PeeeMaa!
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2119 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny POMOCY bo nie wiem co wybrać
Które wam się podobają?Dziewczyny co myślicie o tych zaproszeniach może miałyście do czynienia z tymi wykonawcami? http://bdesign.pl/pl/zaproszenie-slubne-bds-1092.html zamówiłam próbki przyjdą przed świętami lub takie http://www.metier.pl/300-zaproszenia...nie-delux.html albo http://www.zewecki.pl/zaproszenia-slubne.html W tych się zakochałam cena 14- 16 zł ale mój się nie zgodził ![]() Różowo srebrne http://www.bialeinspiracje.pl/?p=106..._4eddeff031d76
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2120 | |
|
PeeeMaa!
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2121 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2122 |
|
Zadomowienie
|
BlutAsiunia - ja mam zaproszenia z Metier i są piękne, tylko przy zamawianiu trzeba się upewnić, żeby kobieta wpisała prawidłowy numer telefonu/adres
![]() Dzięki, dziewczyny! Problem sukni mam już niby z głowy, ale wczoraj mi się śniło, że zamówili mi złą suknię i zostałam bez kiecki na dwa tygodnie przed ślubem Mam nadzieję, że takie sytuacje w prawdziwym życiu się nie zdarzają
|
|
|
|
|
#2123 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pierwszą przymiarkę planuję pod koniec czerwca - po sesji. Ale nawet jeśli, to bede miała tylko o miesiąc więcej niż w Twoim śnie
|
|
|
|
|
|
#2124 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
1 !
|
|
|
#2125 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny! Nie było mnie tu przez jakiś czas, ale miałam tak intensywnie zaplanowany każdy dzień (uczelnia i zaliczenia + praca praca praca), że nie miałam nawet chwili na forum :-( Na dodatek oddałam telefon do reklamacji i nawet przez aplikację nie mogłam czytać co piszecie (a aktualnie używam starego iphona :/).
Postaram się wszystko nadrobić, teraz przed świętami będę miała więcej wolnego czasu ![]() Dziewczyny z 15.08! Czy macie już zarezerwowaną fryzjerkę? Ja jestem załamana.. 2 tygodnie temu byłam w domu i postanowiłam przejść się po salonach i popytać, ale we wszystkich usłyszałam tą samą odpowiedź "przykro mi, ale nie pracujemy w święta, a jest to dzień wolny od pracy".. Nie mam niestety wśród znajomych żadnej fryzjerki i kompletnie nie wiem co robić
|
|
|
|
|
#2126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2127 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratulacje ![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2128 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Koleżanka podeśle mi też numer do kobiety, która czesze właśnie tylko w domu, może się zdecyduje, jestem skłonna więcej zapłacić, oby tylko ktoś mnie dobrze ogarnął :P
|
||
|
|
|
|
#2129 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za pomoc z zaproszeniami czyli zostają 1
Ja mam problem z makijażem nie chcę żeby mi spłynął ale nie każda Pani od wizażu potrafi taki zrobić Wydaje mi się że wizażystkę trzeba przetestować zrobić próbny makijaż i iść na imprezę. Ja jedną będę testować na sylwestra zobaczymy co będzie![]() Najgorsze jest to że nie mam ślubnej kiecki bo tą co wybrałam to muszę jechać przez pół Polski
|
|
|
#2130 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jeszcze fryzjerki zaklepanej nie mam, już kiedyś pisałam, że jedna mnie olała ("dla jednej klientki szefowa na 8 nie przyjedzie") ale ta wspomniana fryzjerka akurat mimo święta pracuje. W tym momencie robimy z mamą rekonesans wśród znajomych, jedną fryz mama wypróbowała, jest zadowolona, wkrótcę się do niej przejdę i spytam jak u niej z terminem na 15stego.z makijażystką nie było żadnego problemu - jest żoną fotografa i nic nie wspominała, że w Święto nie pracuje
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:01.

nawet nie chciało mi się wspominać, że mam jeszcze do uczesania mamę siostrę i bratową. Jak foch mi przejdzie to najwyżej jeszcze raz zadzwonię 
i nawet nie wiem do kogo isc 

), transportu ... coraz więcej tego i zaczynam się stresować.

Które wam się podobają?
bo tą co wybrałam to muszę jechać przez pół Polski