|
|
#2761 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie cz. V
Nacytowałam sobie postów i mi wcięło połowę. Już któryś raz z kolei
Basjenia łącze się z Tobą w bólu. Moja mama przywiozła wczoraj sporo słodyczy z których nic się dla mnie nie nadaje. Włącznie z moją ulubioną czekoladą- dużą milką z toffi i orzechem laskowym. Mówiłam jej, żeby nic nie przywoziła, ale przecież musi porozpieszczać mojego TŻ-ta.I tak chcąc nie chcąc ćwiczę swoją silną wolę. Już jej zapowiedziałam, że do mnie tylko z krówkami można. Trzymam kciuki za Twoje kp. I brawo dla TŻ-ta, bo widzę, że się nieźle angażuje w opiekę nad Kubą. A powiedz, wiadomo dlaczego Kubuś miał to zapalenie płuc?Roksape chociaż nie mam porównania wierzę Ci, że mimo wszystko lepiej rodzić sn. Modliłam się, żeby nie skończyło się na cesarce jak to rozwarcie nie postępowało. Dziewczyny piszecie, że trochę się namęczyłam. Na początku rzeczywiście mówiłam, że już nigdy więcej porodów, ale dziś mogłabym już rodzić. To jest właśnie taki paradoks - boli jak cholera, ale ten ból szybko idzie w niepamięć. Yanca dowiedz się czy dostaniesz zwolnienie po terminie porodu, bo wiem, że nie każdy lekarz chce takie wypisać. Niektórzy twierdzą, że w takim wypadku należy iść na macierzyński. Jak dla mnie to niezgodne z prawem, bo możliwość wykorzystania 14 dni macierzyńskiego przed porodem to przywilej a nie obowiązek. Ale może niech nasze przeterminowane kuleczki się wypowiedzą. O widzę, że dziewczyny już pisały. Czyli jednak nie wszyscy robią problemy. Minka brak słów z tym aktem urodzenia. Niby ludzką rzeczą jest się pomylić, ale później tyle z tym zachodu. U nas do aktu urodzenia dziecka potrzebny był akt małżeństwa, jeżeli było zawierane w innym mieście niż narodziny dziecka. Położna mnie o tym uprzedziła w szpitalu, bo też trzeba byłoby drugi raz jechać. Tylko tyle, że u nas to rzut beretem. Edytowane przez skrzatek24 Czas edycji: 2014-12-15 o 17:10 |
|
|
|
#2762 |
|
Raczkowanie
|
To ja Wam powiem, że dzisiaj byłam umówić się na datę cc i lekarz powiedział, że może po Nowym Roku... Bo terminy mam między 29,12 a 4.01. A ja już nie mogę się doczekać!! Tak tu czytam jakie jesteście szczęśliwe i lekkie ze swoimi maluszkami, a ja dalej jęczybuła :-(
|
|
|
|
#2763 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W przypadku małżeństwa nie jest wymagany.
|
|
#2764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętam jak swego czasu mi liczyły czy od lipca'11 do sierpnia '12 jest aby na pewno rok na kalkulatorze i ku przerazeniu laski wyszlo 366 bo przestepny rok był
|
|
#2765 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bo jak macie ślub to tylko akt małżeństwa i jedno z was
|
|
#2766 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie czyści i skurcze ale nie bolą za bardzo chociaż brzuch jak kamień się robi i w krzyzach mi dość uciska. No i nie są regularne a śluz dalej zabarwiony krwią
|
#2767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2768 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz mam do 18.12 i wtedy jadę do szpitala, mam nadzieję, że mnie przyjmą nawet jeśli nic się nie będzie działo, bo wtedy będę miała zwolnienie ze szpitala, a kombinować mi się nie chce z innymi lekarzami... ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Trusia, mnie co prawda nie czyści, ale te skurcze wyglądają identycznie jak u Ciebie, niezbyt regularne, ale częste, niebolesne i ten twardy brzuch... Trzymam kciuki, żeby coś z tego było u Ciebie
|
|
#2769 |
|
Zakorzenienie
|
Obys miała rację albo niech się chociaż rozkreci na dobre to mogę i długo rodzić dam radę byle sie rozkrecilo
|
#2770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2771 |
|
Raczkowanie
|
Truśka, jak nic urodzisz dziś lub jutro - ja też mam takie przeczucie
Dziewczyny wiadomo coś co z Bimbunią, Doloresd i Promolcią? |
|
|
|
#2772 |
|
Rozeznanie
|
Truśka no juz najwyższa pora bo czekasz iczekasz na tego swojego małego uparciucha
![]() a nie wiecie co u Lolci bo coś nie pisała dawno |
|
|
|
#2773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale lekarka mówiła że usg szacuje wagę dziecka po obwodzie główki - i jeśli główka jest ponadwymiarowa to często dziecko okazuje się być mniejsze niż prognozy (bo właśnie główka zawyża). Więc może nie jest tak źle ![]() Ostatnio gdzieś widziałam "newsa" że bodajże w Meksyku urodziło się dziecko ważące ponad 6 kg O w Niemczech ponad 6 kg dziewczynka przyszła na świat sn ...A mi lekarka w rejestracji powiedziała że wielokrotnie doświadczyła że kobiety rodzą sn dzieci dobrze ponad 4-kg a inne mają problem z takimi ledwo 3 kg - takze nie ma się chyba cyzm martwić i trzeba czekać (przynajmniej tak się pocieszam)
|
|
|
|
|
#2774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2775 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny po cesarkach mam pytanie
bolą was okolice blizny? u mnie było wszytsko ładnie pięknie nic mnie nie bolało a od jakiś 3 dni boli mnie nad blizna, zwłaszcza jak wstaje i tak się zastanawiam co jest grane |
|
|
|
#2776 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Karo trzymam kciuki za jutro ![]() ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Co do zwolnienia, ja mam termin na 26 a zwolnienie mam do 28i jeśli do tej pory nie urodzę to na wizycie 28 dostane następne zwolnienie. Trusia rozkręca się oby tak dalej
|
|
|
|
|
#2777 |
|
Raczkowanie
|
Cześć wszystkim
wpadłam dosłownie na sekundę bo nie mam czasu nawet po tyłku się podrapac ;-) mam mleko w cyckach nie mało i nie nawał ale Mała się nie najada wiec dokarmiam mm miała tak któraś ze później był nawał i odstawilyscie mm?
|
#2778 |
|
Zakorzenienie
|
okolice blizny mam zdretwiale lekko. Czasem cos zakuje na wysokosci blizny ale wydaje mi sie ze to w srodku bardziej cos boli niz sama blizna
|
|
#2779 |
|
Zadomowienie
|
hej
![]() od razu mowie ze z bablem na reku wiec bez pl znakow ![]() dzisiaj kolejna noc o niebo lepsza od szpitalnej... malu zjadl o 24 osikal i osral nas obydwoje i poszedl spac...do 4.30 chyba....obudził sie zjadł i o 9 chyba sie obudziłam kolejny raz.... wiec ewidentnie rytm ma swój cchociaz widac jakas prawidlowosc co do tych 3 godz...Truska urodzisz dzisiaj...chyba wszystkie tak myslimy wiec-trusiowy bobasku zapraszamy ![]() pytania(chyba trzeba jakis zloty dzial porad zrobic )-czym doprac plamy z ulewania i kupy? -moj babel ma 11 dni a jest naprawde silny.lezac mi na klatce poreafi dzwigac sie na lokciach i glowa do gory....to prawidlowe? ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- marta a ile ma twoja niunia? w szpitalu pewien bobasek mlodszy o 2 dni dostal mm dodatkowe bo podobno mama miala za malo tlusty pokarm....jakos nie moge w to uwierzyc ale nie wiem.... a stymulujesz laktatorem?mi to pomoglo...no i pozwalam ciumkac a nie tylko przystawienie na jedzenie. to podobno tez pomaga |
|
|
|
#2780 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ale skąd pomysł, że Mała się nie najada?
|
|
#2781 |
|
Rozeznanie
|
Trusia ja tez uważam ze jutro synek będzie z Toba
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#2782 |
|
Raczkowanie
|
Basjenia Mała o 18 30 skończyła 3 doby i zaczyna czwarta. Mój laktator tak słabo ciągnie ze śmiech... Sutki mam wystające ale Mała się denerwuje i nie chce ich chwytać.
---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Bo pakuje piąstki do buzi, płacze, mlaska, szuka cyca
|
#2783 |
|
Zadomowienie
|
nie zebym sie madrzyla ale przez 10dni pomagal mi sztab poloznych u doradcow laktacyjnych....
probujesz spod pachy?wtedy jest najwieksza kontrola "wsadu" ttez myslalam ze mam dobre i wystajace ale dopiero je laktatorem wyciagnelam...posilkowala m sie nakladkami... sprobuj przed karmieniem je rolowac.i zawsze kapeczke pokarmu wypusc na smaka i 3 doba...30ml...spokojnie!i le dajesz mm? |
|
|
|
#2784 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie 30 ml
|
#2785 |
|
Zadomowienie
|
ale dajesz po piersi?z butli czy strzykawki?
|
|
|
|
#2786 |
|
Raczkowanie
|
Daje obie piersi a jak glamie jeszcze to butelka mm :-( jestem zmęczona i zła. Położna będzie jutro albo w śr dopiero
|
#2787 |
|
Wtajemniczenie
|
Basienko moja Mila tez taka silna... I to samo juz głowę podnosi i na łokcie...
Marta co do karmienia to spokojnie im bardziej będziesz się doszukiwać własnej winy tym karmienie będzie wam gorzej szło Mila w końcu zrobiła kupkę EJ laski serio w życiu się tak na widok żadnej kupy nie cieszylam
|
#2788 |
|
Rozeznanie
|
Marta może spróbuj z nakładkami, dla mnie one były wybawieniem bo innaczej napewno bym małego nie karmiła piersią bo mam płaskie sutki, niby teraz trochę juz wystają ale mały nie chce łapać, mi położne poleciły z firmy mam czy tam nan i są rewelacyjne
Inka z tą kupą to cie rozumiem bo mój wczoraj cały dzień się prężył i widać, że sie nie mógł załatwić dopiero wieczorem się mu unormowało wszytsko |
|
|
|
#2789 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Madziqqqq a juz myslalam ze to tylko Ja mam takie problemy... Twój Kubuś tez taki niespokojny jak się z kupa męczy ??
|
|
#2790 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny. Ja juz wiem co dalej. Jutro z rana jestem pierwsza plus minus nagłe przypadki. Jak to pan anestezjolog powiedział, dzidziusie lubią się wpychać w kolejkę
ale minus taki , że mam znieczulenie ogólne mieć. Zaczynam powoli łapać stresa z tego powodu. Inka hehe no w byciu mamą często cieszyć nas będą takie rzeczy
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:53.

Basjenia łącze się z Tobą w bólu. Moja mama przywiozła wczoraj sporo słodyczy z których nic się dla mnie nie nadaje. Włącznie z moją ulubioną czekoladą- dużą milką z toffi i orzechem laskowym. Mówiłam jej, żeby nic nie przywoziła, ale przecież musi porozpieszczać mojego TŻ-ta.I tak chcąc nie chcąc ćwiczę swoją silną wolę. Już jej zapowiedziałam, że do mnie tylko z krówkami można. Trzymam kciuki za Twoje kp. I brawo dla TŻ-ta, bo widzę, że się nieźle angażuje w opiekę nad Kubą. A powiedz, wiadomo dlaczego Kubuś miał to zapalenie płuc?

babka źle wpisala małej nazwisko. Zamiast końcowki "ska" jak dla dziewczynki wpisała męskie "ski"

tragedia. Lekarz "pocieszył" mnie mówiąc że mógł się pomylić ja już uszczęśliwiona a on na to że może ważyć więcej
za tydzień kolejna wizyta i usg ma mi powiedzieć jakie dalsze plany czy czekamy czy wywołujemy. Dziecko ogółem jest duże i po tatusiu odziedziczyło dużą głowę co widać było podczas badania
matko nie wiem jak ja go urodzę skoro najciężej jest właśnie przez główkę urodzić
Ale lekarka mówiła że usg szacuje wagę dziecka po obwodzie główki - i jeśli główka jest ponadwymiarowa to często dziecko okazuje się być mniejsze niż prognozy (bo właśnie główka zawyża). Więc może nie jest tak źle
oby tak dalej