|
|
#2641 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1
Cytat:
jak byś zdrabniała Sebastiana? bo jak już wcześniej pisałam, imię dla mnie również idealne, ale zdrobnienie jak dla mnie średnie: Seba, Sebuś, Bastek, Bastianek ![]() a jeśli chodzi o popularność, to znam tylko jednego Sebastiana, rok młodszego ode mnie, a teraz jak koleżanki rodzą to same Kubusie, Filipki, Oskary itp. ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
a lekarzom wcześniej interweniować się "nie chciało" mimo jej nalegania na to, opieka położnicza w Polsce woła o pomstę do nieba
|
||
|
|
|
#2642 |
|
Zadomowienie
|
Ale skrobiecie... ja ugotowałam zupkę, przygotowałam kurczaka i ziemniaczki, potem tylko do piekarnika włożę...
A teraz próbuję Was nadrobić. U mnie brzuszka chyba jeszcze nie widać, choć pod wieczór to czuję się jak 4 czy 5 miesiącu. Generalnie od początku przybyło mi 0,5kg co przy zupełnej zmianie trybu życia chyba nie jest tragiczne... teraz leżę pół dnia conajmniej, bo to jedyny sposób na mdłości, no i jem co dwie godziny. A co do imion, to jeśli będzie chłopiec, to na pewno Tomek (obiecałam Mężowi jeszcze przed ślubem ) a teraz Tomków prawie nie ma.. a na imię dla dziewczynki to zupełnie nie mamy pomysłów. Jak mi się jakieś podoba, to mojemu nie i na odwrót więc będziemy się zastanawiać jak się okaże, że dziewczynka. Ważne, żeby zdrowy Maluszek był
|
|
|
|
#2643 |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Napisane przez Marita1203 Pokaż wiadomość Hey dziewczyny ja również jestem już po wizycie u ginekologa i jest ok Założył mi kartę ciąży, cytologia, ciśnienie 100/55, waga 54kg, termin porodu to 31.07.2015, jestem w 7tyg i 3dniu ciąży. Wg USG poród na 04.08.2015. Słyszeliśmy z mężem jak serduszko bije naszemu maleństwu [140] Następna wizyta będzie robiona ze wszystkimi wynikami, a później badanie genetyczne. L4 nie brałam jeszcze, przepisał mi tylko tabletki Vigantoletten oraz Jodid no i wiadomo brać kwas foliowy. fuertka88 Super! ![]() A kiedy następna wizyta ?? Następna wizyta 07.01.2015 i będę wtedy w 10tyg i 5dniu ciąży więc w sumie chyba zadzwonię by przełożyć wizytę na tydzień później i już będzie można od razu zrobić USG genetyczne... może spacjalnie mnie tak chce wziąść na dwie osobne wizyty bo wiadomo kasaaaa
Edytowane przez Marita1203 Czas edycji: 2014-12-16 o 14:17 |
|
|
|
#2644 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny u was też dziś tak ciemno na dworze?normalnie cały dzień szarówka,kropi coś do tego i tak mi sie nic nie chce.Dobija ta pogoda.W ogóle nie czuje że za tydzień święta,a tak lubie Boże Narodzenie
|
|
|
|
#2646 |
|
Raczkowanie
|
niezalogowana
Ja również zakupiłam tę książkę "W oczekiwaniu na dziecko" Murkoff Heidi, Mazel Sharon. Bardzo fajna, dobrze się ją czyta. Tak jak Wy my również chcemy rodzicom i rodzeństwu powiedzieć w Wigilię o maleństwie tylko się zastanawiam jak to zrobić... hmmm jakoś tak inaczej, myślałam by np. zeskanować moje zdjęcie USG i wydrukować dla rodziców i teściów i napisać coś od fasolki heh coś w stylu "Kochani Dziadkowie jestem już w drodze...."Mieliby fajną pamiątkę i pierwsze zdjęcie wnuka/wnuczki, będzie pewnie śmiesznie i widok ich min pewnie bezcenny co o tym sądzicie? |
|
|
|
#2647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mi dziś lekarz powiedział, że na chwilę obecną wszystkie znaki wskazują na dziewczynkę jednak dodał, że za 3 tygodnie będzie bardziej wiarygodne![]() +4cm w brzuchu
|
|
#2648 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
L4 już prawie wypisane a tu budzik dzwoni i trzeba do roboty wstawać ![]() Cytat:
A wczoraj na obiad robiłam tartę ze szpinakiem i serem feta. Mmmm smakowało ![]() http://galangal.blox.pl/2009/10/Tart...em-i-feta.html Nie mogę sobie poradzić z mdłościami. Już myślałam, że mi przeszło i pochwaliłam się Tż ale niestety... znowu są
|
||
|
|
|
#2649 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A teraz mam 9 tydzień, także podobnie.Cytat:
W tej ciąży też tylko do niego na to pierwsze genetyczne i na połówkowe.Cytat:
![]() Ja czytam o rodzicielstwie bardzo dużo książek, ze względu na to, że jestem psychologiem i mnie to bardzo interesuje. Ale tylko wybrane tytuły. Jakby ktoś był zainteresowany, to podam ![]() ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2650 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2651 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do badań, to ja zostałam niejako na nie skazana przez tą torbiel i je zrobię, zwłaszcza, że są nieinwazyjne... i też dlatego, żeby w razie czego wiedzieć i móc się przygotować do opieki zaraz po porodzie. Bo jeśli naprawdę coś by było nie tak, to pewnie będę musiała wybrać inny szpital, z lepszą opieką neonatologiczną. Ale szczerze mówiąc nastawiam się na to, że te badania po prostu pokażą, że jest wszystko OK. |
|
|
|
|
#2652 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja siedzę na L4 ale sen bardzo realny, a tu jeszcze 2 tyg do wizyty ![]() --- Położyłam synka na drzemkę i też mi się przysnęło... ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cytat:
Bo z mojego poprzedniego wątku ciążowego dziewczyna ma taki sam TP i też jej dziś wywołują
|
||
|
|
|
#2653 |
|
Raczkowanie
|
Na pewno można wejść z mężem, ja akurat byłam sama na wizycie, bo moj tż nie mógł. Możesz się wcześniej zapytać gina czy mąż może Ci towarzyszyć,a potem go zawołać
Wracaj do zdrowia ![]() fuertka88 : Nie wiem jeszcze kiedy mam następną wizytę, za jakiś tydz się dopiero umówię. A co do brzuszka u mnie już widać, niby mały ale jest rzuca się w oczy, bo przed ciążą miałam brzuch deska. Do tego przez brak mdłości i wymiotów przytyłam 3kg i jem wszystko jak leci :-( Edytowane przez ciezka_sytuacja Czas edycji: 2014-12-16 o 15:16 |
|
|
|
#2654 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja bym się bardzo wzruszyła ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- kurczaki właśni się doweidziałam, że znajoma, która już na początku ciaży miała problemy, jest w szpitalu i non stop krwawi... nie mogą nawet jej zbadać, żeby niczego nie naruszyć ;/
|
|
|
#2655 | |
|
Rozeznanie
|
ze Śląska
![]() ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2657 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale i tak jaki zbieg okoliczności
|
|
|
|
|
#2658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wczoraj gin w kartę wpisał mi 14 lipca a w klinice 17 lipca liczą.Trzymam się raczej terminu z kliniki bo tam chyba lepiej wiedzą jak liczyć po in vitro termin ![]() Co do informowania rodziny - też chcę w wigilię, ja mam taki plan, że powiszę na choince u rodziców bucika, ciekawe kto pierwszy zauważy
|
|
#2659 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ciekawe jak Wasi rodzice zareagują ? Koniecznie napiszcie po Świętach
|
|
|
|
|
#2660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2661 |
|
Raczkowanie
|
Ja po wizycie, lekarz mówi, że trochę go martwi że kosmówka nachodzi na ujście kanału szyjki ale jest szansa że się podniesie. A ogólnie bobo rośnie i ma 4cm
takie pocieszne małe łapki, synek patrzył w ekran jak zaczarowany
|
|
|
|
#2662 |
|
Konto usunięte
|
A ja właśnie wsunęłam dwa talerze pomidorówki
|
|
|
|
#2663 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie tez rodzinka wie, fajne pomysly macie by ich zaskoczyc
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2664 |
|
Raczkowanie
|
My chcemy kupic albumy dziecięce takie typowo od narodzin żeby ważne momenty tam zaznaczać i dać rodzicom po takim ładnie zapakowanym albumie a w środku włożymy zdjecie z usg żeby nie mieli wątpliwości o co chodzi
![]() Pewnie jak co roku będą życzenia od każdego żebyśmy o malucha się postarali a tu potem po kolacji przy prezentach będą mieć niespodzianke |
|
|
|
#2665 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do imion to Sebastian to bardzo ładne imię, takie...łatwo wymawialne w innych krajach a przy okazji dużo zdrobnień. Aczkolwiek ja chyba dopóki nie poznam płci to nie będę gdybać nad imieniem za wiele ![]() ---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- uwielbiam ![]()
|
|
|
|
|
#2666 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
My już w domu zaraz obiadokolacja kąpiel i lulu )))
|
||
|
|
|
#2667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2668 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny luknijcie jaki uroczy filmik o Nas i maluszkach w brzuszku
![]() https://www.youtube.com/watch?v=u3CKUQFRXDs |
|
|
|
#2669 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Straszne, ja bym tego chyba nie zniosła Cicha1990: widziałam filmik, naprawdę uroczy ![]() MarudexuS: Ale mi się ten pomysł z bucikiem spodobał, cudowny ![]() |
|
|
|
|
#2670 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:29.

a lekarzom wcześniej interweniować się "nie chciało" mimo jej nalegania na to, opieka położnicza w Polsce woła o pomstę do nieba

) a teraz Tomków prawie nie ma.. a na imię dla dziewczynki to zupełnie nie mamy pomysłów. Jak mi się jakieś podoba, to mojemu nie i na odwrót więc będziemy się zastanawiać jak się okaże, że dziewczynka. Ważne, żeby zdrowy Maluszek był

tylko się zastanawiam jak to zrobić... hmmm jakoś tak inaczej, myślałam by np. zeskanować moje zdjęcie USG i wydrukować dla rodziców i teściów i napisać coś od fasolki heh 

...
a
już z przesyłką

W dodatku mają być identyczne i jednej płci