Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1 - Strona 89 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-16, 14:12   #2641
niezalogowana
Rozeznanie

Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1

Cytat:
Napisane przez onagory Pokaż wiadomość
Mój brzuszek jak na razie jest mało widoczny , jedynie boki mi wywaliło . Mam cichą nadzieję że przy mojej budowie ciała maluszek ulokuje się przy kręgosłupie . Wczoraj przed snem miałam małą jazdę z wymiotami w pewnym momencie się przestraszyłam bo plułam krwią (podrażniłam gardło ) jednym słowem masakra . Na dodatek strasznią mam ochote na czekolade a w zaleceniach lekarza mam zabronione .

Oooo widzę że moda jest na Sebastiana sami z mężem rozważamy to imię , a dziewczynka będzie Michalina niestety mojej drugiej połowie się to imie nie za bardzo podoba i podobnie jak was szantażuje że to on zapisuje i zrobi co zechce a wtedy mnie krew zaleje .
ohhhh bidulko, dlaczego nie możesz czekolady? nie mówię już o jakichś dużych ilościach, ale w ogóle nic? nawet najzdrowszej na świecie gorzkiej 2 kosteczki?

jak byś zdrabniała Sebastiana? bo jak już wcześniej pisałam, imię dla mnie również idealne, ale zdrobnienie jak dla mnie średnie: Seba, Sebuś, Bastek, Bastianek
a jeśli chodzi o popularność, to znam tylko jednego Sebastiana, rok młodszego ode mnie, a teraz jak koleżanki rodzą to same Kubusie, Filipki, Oskary itp.

---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
Ja czytam mamusiowe gazetki
Mam obiecany cały stosik czasopism od koleżanki
swoja drogą dziś ma mieć wywoływany poród. Tp miałą na 6.12 ale małą za nic nie chce wyjść
o kurcze, to już 10 dni po terminie, moja koleżanka 14dni po terminie miała już zielone wody, dziecko urodziło się z sepsą, to co przeżyła było straszne a lekarzom wcześniej interweniować się "nie chciało" mimo jej nalegania na to, opieka położnicza w Polsce woła o pomstę do nieba

Będę Mamą
niezalogowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-16, 14:13   #2642
gkatarzynka
Zadomowienie

Ale skrobiecie... ja ugotowałam zupkę, przygotowałam kurczaka i ziemniaczki, potem tylko do piekarnika włożę...
A teraz próbuję Was nadrobić.

U mnie brzuszka chyba jeszcze nie widać, choć pod wieczór to czuję się jak 4 czy 5 miesiącu. Generalnie od początku przybyło mi 0,5kg co przy zupełnej zmianie trybu życia chyba nie jest tragiczne... teraz leżę pół dnia conajmniej, bo to jedyny sposób na mdłości, no i jem co dwie godziny.

A co do imion, to jeśli będzie chłopiec, to na pewno Tomek (obiecałam Mężowi jeszcze przed ślubem) a teraz Tomków prawie nie ma.. a na imię dla dziewczynki to zupełnie nie mamy pomysłów. Jak mi się jakieś podoba, to mojemu nie i na odwrót więc będziemy się zastanawiać jak się okaże, że dziewczynka. Ważne, żeby zdrowy Maluszek był
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-16, 14:15   #2643
Marita1203
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Marita1203 Pokaż wiadomość
Hey dziewczyny ja również jestem już po wizycie u ginekologa i jest ok

Założył mi kartę ciąży, cytologia, ciśnienie 100/55, waga 54kg, termin porodu to 31.07.2015, jestem w 7tyg i 3dniu ciąży. Wg USG poród na 04.08.2015.

Słyszeliśmy z mężem jak serduszko bije naszemu maleństwu [140]

Następna wizyta będzie robiona ze wszystkimi wynikami, a później badanie genetyczne.

L4 nie brałam jeszcze, przepisał mi tylko tabletki Vigantoletten oraz Jodid no i wiadomo brać kwas foliowy.

fuertka88
Super!
A kiedy następna wizyta ??

Następna wizyta 07.01.2015 i będę wtedy w 10tyg i 5dniu ciąży więc w sumie chyba zadzwonię by przełożyć wizytę na tydzień później i już będzie można od razu zrobić USG genetyczne... może spacjalnie mnie tak chce wziąść na dwie osobne wizyty bo wiadomo kasaaaa

Edytowane przez Marita1203
Czas edycji: 2014-12-16 o 14:17
Marita1203 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-16, 14:26   #2644
aga00100
Raczkowanie

Dziewczyny u was też dziś tak ciemno na dworze?normalnie cały dzień szarówka,kropi coś do tego i tak mi sie nic nie chce.Dobija ta pogoda.W ogóle nie czuje że za tydzień święta,a tak lubie Boże Narodzenie
aga00100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-16, 14:28   #2645
agunineczka
Zakorzenienie

Jak ja kocham moją teściową i niezapowiedziane wizyty!
za 15 min u mnie będzie, a ja mam taki burdel że szooook....
Stary 2014-12-16, 14:30   #2646
Marita1203
Raczkowanie

niezalogowana

Ja również zakupiłam tę książkę "W oczekiwaniu na dziecko" Murkoff Heidi, Mazel Sharon. Bardzo fajna, dobrze się ją czyta.

Tak jak Wy my również chcemy rodzicom i rodzeństwu powiedzieć w Wigilię o maleństwie tylko się zastanawiam jak to zrobić... hmmm jakoś tak inaczej, myślałam by np. zeskanować moje zdjęcie USG i wydrukować dla rodziców i teściów i napisać coś od fasolki heh coś w stylu "Kochani Dziadkowie jestem już w drodze...."

Mieliby fajną pamiątkę i pierwsze zdjęcie wnuka/wnuczki, będzie pewnie śmiesznie i widok ich min pewnie bezcenny
co o tym sądzicie?
Marita1203 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-16, 14:30   #2647
Sikorka0204
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
A ja wróciłam właśnie od internisty, angina dostałam znowu antybiotyk, Amotex. Do tego płukanie gardła Gargarinem, do ssania Isla, rutinoscorbin 2x3 tabletki i Quixx do nosa. Tak pisze, może komuś się przyda na przyszłość wiedza, czym się ratować w ciąży
Oj współczuje....miałam anginę w 5tc i to był koszmar, wszystkie dolegliwości podwójne...zdrowia
Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Niee, to za wcześnie
A mi dziś lekarz powiedział, że na chwilę obecną wszystkie znaki wskazują na dziewczynkę jednak dodał, że za 3 tygodnie będzie bardziej wiarygodne
Cytat:
Napisane przez elinka21 Pokaż wiadomość
A jak Wasze brzuszki? Widac cos?
+4cm w brzuchu

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-12-16, 14:38   #2648
201608010929
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez fuertka88 Pokaż wiadomość
Cześć
Ale miałam dziś sen ...
Śniła mi się wizyta u gina. A jak mi wypisywał L4 to okazało się, że to tylko sen; bo akurat zadzwonił budzik męża
Co za pech L4 już prawie wypisane a tu budzik dzwoni i trzeba do roboty wstawać

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Aaaa... któraś z Was wrzucała ostatnio link do przepisu na kurczaka z pomidorkami... nie mogę się teraz przekopać... możecie podesłać jeszcze raz? a
To ja wrzucałam http://zpierwszegotloczenia.pl/przep...mi-i-czosnkiem polecam wyszło naprawdę przepyszne.

A wczoraj na obiad robiłam tartę ze szpinakiem i serem feta. Mmmm smakowało
http://galangal.blox.pl/2009/10/Tart...em-i-feta.html

Nie mogę sobie poradzić z mdłościami. Już myślałam, że mi przeszło i pochwaliłam się Tż ale niestety... znowu są
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-16, 14:42   #2649
gda
Zakorzenienie

Cytat:
co do badań to ja robię tylko to które jest między 11 a 13 tc. Innego nie.... raz że szkoda mi kasy, dwa, że jakiegoś podwyższonego ryzyka choroby u nas nie ma, a trzy - nawet gdyby dzidzius byl chory to nic to nie zmienia i i tak go urodzę i wychowam...
Jakby dzidziuś był chory, to dokładna diagnoza bardzo dużo zmienia - można operować już w życiu płodowym lub po urodzeniu lekarze wiedzą na co się szykować, jakie leczenie wdrożyć. Także jeśli coś jest nie tak, lepiej wiedzieć dokładnie co.

Cytat:
Napisane przez elinka21 Pokaż wiadomość
Mowisz zeby pala nastraszyć?

---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

A jak Wasze brzuszki? Widac cos?
U mnie wyskoczył, ale podobno w drugiej ciąży szybciej wyskakuje. Chociaż w pierwszej tak koło 10 tygodnia przestałam się dopinać w rurki z wysokim stanem A teraz mam 9 tydzień, także podobnie.

Cytat:
Napisane przez Aviskowa Pokaż wiadomość
Od którego tygodnia można poznać płeć dziecka ?
W dniu badania będę w 11 tygodniu i 6 dniu, więc chyba szans nie mam, aby lekarz mógł coś stwierdzić .
Ja poznałam 12w4d, że chłopiec. Ale byłam u najlepszego specjalisty od usg, czyli Roszkowskiego. W tej ciąży też tylko do niego na to pierwsze genetyczne i na połówkowe.

Cytat:
Napisane przez niezalogowana Pokaż wiadomość
dziewczyny dziś jestem taaaaaka leniwa znowu, nic mi się nie chce od rana leżę pod kocem, wstyd się przyznać, ale dalej jestem w piżamie kupiłam sobie książkę "w oczekiwaniu na dziecko" i zaczęłam dziś czytać, fajna nawet, polecam a rano kliknęłam na allegro aukcję z gazetkami dla mam, kupiłam 24 egzemplarze od września tego roku do grudnia, różne tytuły za... 24 złote już z przesyłką także chyba się opłacało
ostatnio jak byłam w Empiku, to chciałam sobie kupić gazetkę dla mam, ale stwierdziłam że 6,99zł to trochę za dużo i w sumie dobrze zrobiłam, że nie wzięłam
a Wy czytacie jakieś książki, czasopisma o ciąży i macierzyństwie? bo zastanawiam się co jeszcze kupić
Zazdroszczę Ci potwornie, że leżysz!!!
Ja czytam o rodzicielstwie bardzo dużo książek, ze względu na to, że jestem psychologiem i mnie to bardzo interesuje. Ale tylko wybrane tytuły. Jakby ktoś był zainteresowany, to podam

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Cytat:
Jak ja kocham moją teściową i niezapowiedziane wizyty!
za 15 min u mnie będzie, a ja mam taki burdel że szooook....
Ja moją kocham, bo niespodziewanie przywiozła mi rosołek!
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-16, 14:44   #2650
201608010929
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Ja moją kocham, bo niespodziewanie przywiozła mi rosołek!
rosołek!!

Stary 2014-12-16, 14:52   #2651
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość

To ja wrzucałam http://zpierwszegotloczenia.pl/przep...mi-i-czosnkiem polecam wyszło naprawdę przepyszne.

A wczoraj na obiad robiłam tartę ze szpinakiem i serem feta. Mmmm smakowało
http://galangal.blox.pl/2009/10/Tart...em-i-feta.html

Nie mogę sobie poradzić z mdłościami. Już myślałam, że mi przeszło i pochwaliłam się Tż ale niestety... znowu są
Dziękuję!!! Ja to już kiedyś robiłam, ale miałam jakąś zaćmę co tam się dodaje

A co do badań, to ja zostałam niejako na nie skazana przez tą torbiel i je zrobię, zwłaszcza, że są nieinwazyjne... i też dlatego, żeby w razie czego wiedzieć i móc się przygotować do opieki zaraz po porodzie. Bo jeśli naprawdę coś by było nie tak, to pewnie będę musiała wybrać inny szpital, z lepszą opieką neonatologiczną. Ale szczerze mówiąc nastawiam się na to, że te badania po prostu pokażą, że jest wszystko OK.
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-16, 14:57   #2652
fuertka88
Rozeznanie

Cytat:
Maż musiał wstawać do pracy ja siedzę na L4 ale sen bardzo realny, a tu jeszcze 2 tyg do wizyty

---
Położyłam synka na drzemkę i też mi się przysnęło...

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Cytat:
Ja czytam mamusiowe gazetki
Mam obiecany cały stosik czasopism od koleżanki
swoja drogą dziś ma mieć wywoływany poród. Tp miałą na 6.12 ale małą za nic nie chce wyjść
Ha! Może mamy wspólną znajomą ? Bo z mojego poprzedniego wątku ciążowego dziewczyna ma taki sam TP i też jej dziś wywołują
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40
Nasze 1860g i 1810g szczęścia

fuertka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-16, 15:11   #2653
ciezka_sytuacja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość

a można wejść z mężem na takie badanie?
Na pewno można wejść z mężem, ja akurat byłam sama na wizycie, bo moj tż nie mógł. Możesz się wcześniej zapytać gina czy mąż może Ci towarzyszyć,a potem go zawołać
Wracaj do zdrowia

fuertka88 : Nie wiem jeszcze kiedy mam następną wizytę, za jakiś tydz się dopiero umówię.

A co do brzuszka u mnie już widać, niby mały ale jest rzuca się w oczy, bo przed ciążą miałam brzuch deska. Do tego przez brak mdłości i wymiotów przytyłam 3kg i jem wszystko jak leci :-(

Edytowane przez ciezka_sytuacja
Czas edycji: 2014-12-16 o 15:16
ciezka_sytuacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-16, 15:48   #2654
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
niezalogowana

Ja również zakupiłam tę książkę "W oczekiwaniu na dziecko" Murkoff Heidi, Mazel Sharon. Bardzo fajna, dobrze się ją czyta.

Tak jak Wy my również chcemy rodzicom i rodzeństwu powiedzieć w Wigilię o maleństwie tylko się zastanawiam jak to zrobić... hmmm jakoś tak inaczej, myślałam by np. zeskanować moje zdjęcie USG i wydrukować dla rodziców i teściów i napisać coś od fasolki heh coś w stylu "Kochani Dziadkowie jestem już w drodze...."

Mieliby fajną pamiątkę i pierwsze zdjęcie wnuka/wnuczki, będzie pewnie śmiesznie i widok ich min pewnie bezcenny
co o tym sądzicie?
jak dla mnie super pomysł
ja bym się bardzo wzruszyła

Cytat:
Maż musiał wstawać do pracy ja siedzę na L4 ale sen bardzo realny, a tu jeszcze 2 tyg do wizyty

---
Położyłam synka na drzemkę i też mi się przysnęło...

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Ha! Może mamy wspólną znajomą ? Bo z mojego poprzedniego wątku ciążowego dziewczyna ma taki sam TP i też jej dziś wywołują
a z jakiej części pl jest Twoja znajoma?

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ----------

kurczaki właśni się doweidziałam, że znajoma, która już na początku ciaży miała problemy, jest w szpitalu i non stop krwawi... nie mogą nawet jej zbadać, żeby niczego nie naruszyć ;/
Stary 2014-12-16, 15:49   #2655
fuertka88
Rozeznanie

Cytat:
a z jakiej części pl jest Twoja znajoma?
ze Śląska

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Cytat:

co o tym sądzicie?
Świetny pomysł!
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40

Stary 2014-12-16, 15:52   #2656
agunineczka
Zakorzenienie

A to nie
Poza tym ta Twoja znajoma drugie dziecko ma mieć tak?
Moja pierwsze
Stary 2014-12-16, 15:56   #2657
fuertka88
Rozeznanie

Cytat:
A to nie
Poza tym ta Twoja znajoma drugie dziecko ma mieć tak?
Moja pierwsze
Tak, drugie.

Ale i tak jaki zbieg okoliczności
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40

Stary 2014-12-16, 15:56   #2658
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Napisane przez malenstwo1988 Pokaż wiadomość
Te daty to mniej więcej podany termin generalnie nie jest się w stanie dokładnie stwierdzić daty poczęcia
Heh u mnie wiadomo dokładnie co i kiedy a i tak mam rozbieżność w terminach 3 dni wczoraj gin w kartę wpisał mi 14 lipca a w klinice 17 lipca liczą.
Trzymam się raczej terminu z kliniki bo tam chyba lepiej wiedzą jak liczyć po in vitro termin

Co do informowania rodziny - też chcę w wigilię, ja mam taki plan, że powiszę na choince u rodziców bucika, ciekawe kto pierwszy zauważy
Stary 2014-12-16, 15:58   #2659
fuertka88
Rozeznanie

Cytat:
Co do informowania rodziny - też chcę w wigilię, ja mam taki plan, że powiszę na choince u rodziców bucika, ciekawe kto pierwszy zauważy
Też fajny pomysł

Ciekawe jak Wasi rodzice zareagują ? Koniecznie napiszcie po Świętach
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-16, 16:02   #2660
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, drugie.

Ale i tak jaki zbieg okoliczności
ale już najwyższa pora żeby te dzieciaczki wyszły na świat

Cytat:
Heh u mnie wiadomo dokładnie co i kiedy a i tak mam rozbieżność w terminach 3 dni wczoraj gin w kartę wpisał mi 14 lipca a w klinice 17 lipca liczą.
Trzymam się raczej terminu z kliniki bo tam chyba lepiej wiedzą jak liczyć po in vitro termin

kurcze trochę Wam zazdroszczę, że możecie tak zaskoczyć bliskich w święta. U nas już wszyscy wiedzą...
Stary 2014-12-16, 16:26   #2661
jesuismagnifique
Raczkowanie

Ja po wizycie, lekarz mówi, że trochę go martwi że kosmówka nachodzi na ujście kanału szyjki ale jest szansa że się podniesie. A ogólnie bobo rośnie i ma 4cm takie pocieszne małe łapki, synek patrzył w ekran jak zaczarowany
jesuismagnifique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-16, 16:33   #2662
201608010929
Konto usunięte

A ja właśnie wsunęłam dwa talerze pomidorówki
Stary 2014-12-16, 16:45   #2663
elinka21
Zakorzenienie

U mnie tez rodzinka wie, fajne pomysly macie by ich zaskoczyc

Co serce pokochało, rozum nigdy nie wymaże ...
25.03.14
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-12-16, 17:10   #2664
aga00100
Raczkowanie

My chcemy kupic albumy dziecięce takie typowo od narodzin żeby ważne momenty tam zaznaczać i dać rodzicom po takim ładnie zapakowanym albumie a w środku włożymy zdjecie z usg żeby nie mieli wątpliwości o co chodzi
Pewnie jak co roku będą życzenia od każdego żebyśmy o malucha się postarali a tu potem po kolacji przy prezentach będą mieć niespodzianke
aga00100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-16, 17:17   #2665
jesuismagnifique
Raczkowanie

Cytat:
Tak, mamy już synka (ma 18.5 m-ca); a teraz chcieliśmy drugie (mi płeć była obojętna); a na ostatniej wizycie (9t0d) okazało się, że będą bliźniaki W dodatku mają być identyczne i jednej płci
ale będzie zawirowanie

Co do imion to Sebastian to bardzo ładne imię, takie...łatwo wymawialne w innych krajach a przy okazji dużo zdrobnień. Aczkolwiek ja chyba dopóki nie poznam płci to nie będę gdybać nad imieniem za wiele

---------- Dopisano o 17:17 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Cytat:
A ja właśnie wsunęłam dwa talerze pomidorówki
uwielbiam
jesuismagnifique jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-16, 17:25   #2666
malenstwo1988
Raczkowanie

Cytat:
Cytat:
Hey dziewczyny ja również jestem już po wizycie u ginekologa i jest ok

Następna wizyta 07.01.2015 i będę wtedy w 10tyg i 5dniu ciąży więc w sumie chyba zadzwonię by przełożyć wizytę na tydzień później i już będzie można od razu zrobić USG genetyczne... może spacjalnie mnie tak chce wziąść na dwie osobne wizyty bo wiadomo kasaaaa
Ja mam podobnie w 6 byłam teraz chciał bym przyszła w 10 a potem pewnie w 13 też się nad tym zastanawiałam czy tydzień później nie iść mam jeszcze chwilę do namysłu

Cytat:
Ja poznałam 12w4d, że chłopiec. Ale byłam u najlepszego specjalisty od usg, czyli Roszkowskiego. W tej ciąży też tylko do niego na to pierwsze genetyczne i na połówkowe.
Właśnie luknęłam na opinię tego lekarza spoooro info się dorobił na swój temat o ile to ten sam (Wawa - Finladzka?)

My już w domu zaraz obiadokolacja kąpiel i lulu )))
malenstwo1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-16, 17:30   #2667
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malenstwo1988 Pokaż wiadomość
Ja mam podobnie w 6 byłam teraz chciał bym przyszła w 10 a potem pewnie w 13 też się nad tym zastanawiałam czy tydzień później nie iść mam jeszcze chwilę do namysłu

Właśnie luknęłam na opinię tego lekarza spoooro info się dorobił na swój temat o ile to ten sam (Wawa - Finladzka?)

My już w domu zaraz obiadokolacja kąpiel i lulu )))
Tak to ten.
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-16, 17:38   #2668
cicha1990
Rozeznanie

dziewczyny luknijcie jaki uroczy filmik o Nas i maluszkach w brzuszku
https://www.youtube.com/watch?v=u3CKUQFRXDs
cicha1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-16, 18:22   #2669
ciezka_sytuacja
Raczkowanie

Cytat:
[/COLOR]kurczaki właśni się doweidziałam, że znajoma, która już na początku ciaży miała problemy, jest w szpitalu i non stop krwawi... nie mogą nawet jej zbadać, żeby niczego nie naruszyć ;/

Straszne, ja bym tego chyba nie zniosła

Cicha1990: widziałam filmik, naprawdę uroczy

MarudexuS: Ale mi się ten pomysł z bucikiem spodobał, cudowny
ciezka_sytuacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-16, 18:45   #2670
Sarrai
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak to ten.
gda.. zdradzisz ile kosztuje usg u tego Roszkowskiego??
Sarrai jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości