|
|
#2671 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1
ja robilam w pierwszej ciąży i płaciłam 250zł, tylko to było jako prenatalne 3D, chyba między 18-20tygodniem, lekarz posprawdzał wszystkie narządy i na chwilkę nam przełączył widok na 3d ale ja to tak za dobrze nie rozpoznawałam co pokazuje, dopiero po objaśnieniu
Mamy na pamiątkę zdjęcie profilu dzidzi i stópkiCytat:
hihihhi ja mam taki nijaki brzuch a jak się pochylę to wisi mi taka piła :P a to dopiero 8tydzień a dzidzia ma ok. 8mm :P Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
będziemy nie u siebie na święta, wolałam nie zrzucać tej bomby, trochę chciałam żeby wszyscy do świąt ochłonęli z tą wiadomością no rodzice i rodzeństwo już od testu wiedzą, ale u nas bliska rodzina jest rozumiana bardzo szeroko.Cytat:
super pomysł z tym albumem
|
|
#2672 |
|
Zadomowienie
|
Natetitka,torbiel jest na pępowinie. Przed ciaża miałam mięśniaka i nadal go mam i dlatego będę miała cc,bo uniemożliwia poród sn
|
|
|
|
#2673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2674 |
|
Raczkowanie
|
Czesc mamuski,dluuugo nie pisalam,pewnie z 2 tyg.beda.Mdlosci minely,ale narazie nie potrafie cieszyc sie ciaza.Mam dola strasznego,nie dostalismy kredytu hipot.a byl niby pewny na 100 procent.Teraz staramy sie w innym banku,znow cala papierkowa robota i kupa czasu,minie zanim w ogole dowiemy sie czy decyzja jest pozytywna,a czas goni.My mieszkamy z 5 letnia corka w 1 pokoju w domu z rodzicami,kuchnia,lazienk a wszystko wspolne,ja juz mam dosyc.Kloce sie z matka tak ,ze nerwy mam na granicy wybuchu,do tego doszly czarne mysli jak my sobie poradzimy z 2 dzieci jak ja nie pracuje.Tu na pewno do porodu nie zostaniemy chocbym miala isc mieszkac pod most.Deprecha straszna.Wizyte mam w pon.22.wtedy bedzie 11t.1dz.jak myslicie bede miala juz usg genetyczne?Mysle ze chyba tak,maz wchodzi od poczatku ze mna teraz bedzie mnie trzymal za reke,strasznie sie boje zeby scenariusz sie nie powtorzyl jak sprzed roku.Pytanie do dziewczyn ktore mialy juz usg gen.-bylo dopochwowo czy juz przez brzuszek?Ciesze sie ze tyle wizyt juz za wami i same optymistyczne wiesci.Oby dalej tylko takie byly.
|
|
|
|
#2675 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja byłam dziś na usg (10tc6d) i miałam usg przez powłoki brzuszne już robione, zmierzona przeziornosc karkowa, wg dzisiejszego usg wyszlo ze to 11tc2d. |
|
|
|
|
#2676 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2677 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
będzie ok próbować dalej ewentualnie wynająć A mieliście już pod coś konkretnego? I skąd jesteście ?
|
|
|
|
|
#2678 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2679 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2680 |
|
Konto usunięte
|
![]() dzisiaj mi się śniło, że miałam salon fryzjersko-kosmetyczny i przyszła do mnie rafalala i musiałam jej zrobić paznokcie i fryzurę
|
|
|
|
#2681 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja już w pracy... spóźniłam się 45 minut bo utknęłam w pociągu pomiędzy stacjami A po 12 jadę jako delegacja pracownicza na pogrzeb - zmarła mama jednej z naszych koleżanek Szkoda jej, na dodatek przed samymi świętami.... Z innych rzeczy... Mam pytanie - jak wasi TŻ podchodzą do spraw seksu? Mój się panicznie boi Ale wczoraj się odważył I zaraz po zakończeniu zaczął się mnie dopytywać, czy jestem pewna, czy nic nie zaszkodził, czy dizecko jest chronione, ale czy to gdzieś przeczytałam, czy to na 100% Bo przez takie gadki to i mi się martwienie załącza...
|
|
|
|
|
#2682 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też miałam robione przez brzuch podobno usg dopochwowo robi się tylko do 11 tyg. Sarrai: co do seksu u nas nic się nie zmieniło w tych sprawach jest tak jak wcześniej. Lekarz powiedział, że nie ma przeciwskazań. Może zabierz swojego tż na wizytę i kiedy na własne uszy usłyszy od lekarza, że można to przestanie się marwić
|
|
|
|
|
#2683 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak samopoczucie przy środzie? U nas tradycyjnie drzemka poranna u małego, trochę czuć święta bo udało mi się umyć część okien, poprać firany, zrobić generalne odkurzanie, na oknach mam już witrażyki i powiesiłam na firanie lampki. Choinki się jeszcze nie dorobiłam ((Wczoraj mieliśmy na obiad gołąbki. Booooozie zjadłam trzy ogromne, mimo, że nie miałam miejsca. Na kolację jeszcze jednego A wieczorem weszłam na kobiece inspiracje i tam ujrzałam pomysł na domową zapiekankę. Nooo taki mi się smak na nią włączył ale już było koło 22. Stanęło na tym, że o 22:30 wcinałam grzanki z piekarnika z szynką, jajkiem i serem - specjalność mojego TŻ Oczywiście na nie też nie miałam miejsca. Powtarza się scenariusz z pierwszej ciąży, mam ochotę coś zjeść, w brzuchu czuję pustkę a potem mogę zmieścić tylko odrobinkę ;(
|
|
#2684 |
|
Zadomowienie
|
Jeżeli chodzi o USG, to słyszałam, że zależy od ilości tkanki tłuszczowej u Matki. Jeśli kobieta jest otyła to będzie miała robione dowcipnie.
Dzisiaj spalił mi odkurzacz i już mnie trafił piorun. Jak Mąż wróci z pracy to mu się oberwie.
|
#2685 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Który to tc? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
trzymam kciuki, żeby wszystko się ułożyło! Cytat:
Cytat:
skad ja to znam? ![]() Oczy chcą, a ![]() ![]() dlatego ja wieczorem, ale takim póżnym, mimo uczucia głodu, już nic nie jem. Bo ten głód jest tylko w mojej głowie, rano nie budzę się jakaś specjalnie głodna..
|
|
|
#2686 |
|
Raczkowanie
|
Tak , ciężka sytuacja , a dziecko było jak najbardziej planowane. To była nasza ostatnia szansa , wcześniej pracowałam na umowe zlecenie jakieś pół roku ,do tego pracowałam na czarno właśnie u mamy. Miałam obiecaną pracę na pełen etat już rok temu,ale ... wiadomo ,wtedy trzeba płacić ZUS , moja matka ma b.trudny charakter. Gdy dowiedziałam się ,że jestem w ciąży miała mnie zatrudnić , po czym po paru tyg.zmieniła zdanie!!!Mogłam się tego spodziewać i przewidzieć to wcześniej. Teraz zostałam bez pracy( nie robię nawet na czarno) , bez prawa do urlopu macierzyńskiego. Jedyne czego chce to wyprowadzić się w końcu na swoje i mieć spokój.
|
|
|
|
#2687 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o seks, to moje libido szaleje jak w pierwszej ciąży
Dziewczyny, Wy tyle robicie, aż mi głupio. Bo ja leżę i nie mogę się za nic zabrać Ciągle mnie tak odcina od świata, sennie i słabo...
|
|
|
|
#2688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może wystraszyła sie kontroli z zusu? ![]() ale kuuurde, tak sie nie robi, zwłaszcza dziecku!
|
|
|
#2689 |
|
Zadomowienie
|
Tea, współczuję sytuacji z mamą
U nas niestety przytulanki zabronione więc się nie wypowiem za bardzo. W ciąży z Hanią w pierwszym trymestrze jakoś nie miałam ochoty, ale w drugim było fantastycznie. Potem w trzecim był zakaz bo mięśniak. A ja jestem po ciężkiej nocce, bo zapomniałam wziąć duphaston, obudziłam się przed północą, bo mi się przypomniało i potem nie mogłam zasnąć. Teraz jakoś próbuję wykorzystać czas, że mnie nie mdli i coś zrobić,ale z drugiej strony jestem strasznie zmęczona i koło się zamyka U nas dziś na obiad hamburgery domowej roboty zupkę mam z wczoraj i właśnie zjadłam a hamburgery jak Mąż wróci z pracy, Młoda pewnie pogardzi i będzie chciała kanapki
|
|
|
|
#2691 |
|
Konto usunięte
|
My z Tż nie współżyjemy, bo po stosunkach plamiłam, więc siłą rzeczy jesteśmy skazani na unikanie seksu. W piątek ide do gin, może coś się zmieni w tym temacie.
|
|
|
|
#2693 |
|
Konto usunięte
|
Mnie też zaczęły boleć ponownie jakieś 3 dni temu. Ale mdłości przechodzą
![]() Dziewczyny, czytałam dziś o pieluszkach wielorazowych. Któraś miała z tym jakieś doświadczenie? Podobno wychodzą taniej niż te jednorazowe. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2694 |
|
Raczkowanie
|
Co do seksu,to ja mam zerowe libido,moze sie zmieni w II trymestrze,a maz jakos tak boi sie mimo ze wie ze mozna.Jezeli juz to ochote na seks mam przewaznie rano,a wtedy maz juz w pracy:-(. Wieczorem jestem tak pelna,ze jedyne o czym marze to sie polozyc i usnac. Dzis mam na obiad pyrki z gzika heh, typowo po poznansku,juz mi slinka leci.
|
|
|
|
#2695 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam doświadczenie i pieluchowałam tak Hanię dopóki nie poszła do żłobka. Jednorazowo to spory wydatek, ale rzeczywiście potem spora oszczędność, a jeszcze jak pieluszki przechodzą z dziecka na dziecko to już zupełnie oszczędność. Mam plan tak pieluchować i najmłodszego członka naszej rodziny, choć pewnie nie od samego początku, bo po cc mogę nie ogarnąć tak od razu prania, gotowania, sprzątania, karmienia...
|
|
|
|
#2696 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie co do sexu też zabroniony
![]() już mogło by być jutro 20:30 ![]() :prosi :
|
|
#2697 |
|
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny
czy mogę się do was przylączyć ? dzisiaj byłam na wizycie i jestem nią szczerze zdegustowana
|
#2698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj Gratuluję ciąży! ![]() w avku to Twoje dziecię? ![]() Opowiadaj co było na tej wizycie..
|
|
|
#2699 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co się stało u Lekarza ?
|
|
#2700 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Świąt jeszcze u mnie nie widać, ale ślubny właśnie myje okna. Ja może dzisiaj popakuje prezenty i zrobię stroiki. Zginęło mi 500 zł ![]() Cytat:
) wielorazówek z uwzględnieniem kosztów prądu, środków piorących itd i i tak wychodziło sporo taniej. No i przerażają mnie te góry zużytych pampersów które sobie wyobrażam.
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:06.

Jakie to koszty u was?
Mamy na pamiątkę zdjęcie profilu dzidzi i stópki
więc zgaduję, że coś innego mi ją wypchnęło na wierzch
od rana leżę pod kocem, wstyd się przyznać, ale dalej jestem w piżamie
kupiłam sobie książkę "w oczekiwaniu na dziecko" i zaczęłam dziś czytać, fajna nawet, polecam

będzie ok próbować dalej ewentualnie wynająć A mieliście już pod coś konkretnego? I skąd jesteście ?

zupkę mam z wczoraj i właśnie zjadłam a hamburgery jak Mąż wróci z pracy, Młoda pewnie pogardzi i będzie chciała kanapki

W dodatku mają być identyczne i jednej płci