Marcowe Mamy 2015 cz. V - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-17, 19:26   #1681
crystal25
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. V

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
ojtam marzenia-wychodze z złożenia że pozytywne nastawienie dużo pomoże

No ja to się boje tej bezradności....maleńki płakać bedzie a ja nie bee wiedziała czego chce....I taka bezsilność.....ehhhh no nic jakoś razem damy rade!
Tak pozytywne nastawienie
Nie mam dziecka jeszcze wiec nie wiem jak co i kiedy ale kolezanka mi pisala ze zmienia pieluszke przed karmieniem, czyli ze jak dziecko chce jesc no i jesli poczuje to wtedy tez zmienia, a jak placze to juz wie na co ale mowila ze z poczatku nie wiedziala dlaczego placze, byla najedzona, przebrana, wiec co chwile sprawdzala w pieluche, Pozniej z dnia na dzien bardziej poznawala swojego maluszka, wiec juz wie, kiedy i na co placze , i kiedy bez powodu zeby tylko przytulila mama Damy rade nie jestesmy tez same w domu, mamy TZ obok
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 19:29   #1682
meganka18
Rozeznanie

A wiecie czego ja sie nAjbardziej boje - ze konieczne moze byc cesarskie cięcie - obawiam sie poźniejszego bólu z tym związanego , dłuższego dochodzenia do siebie a najbardziej tego ze nie zajmę sie moim skarbem tak na 100% jak bym tego chciała
meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 19:29   #1683
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
moje skarby
moj aparat brzydkie zdiecia robi, kolory nijakie
Piękne. Te bluzeczki dla ciebie fajne.
Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Crystal tak jak obiecałam, wklejam listę do szpitala jaką dostałam w SR. Wkleję wam jeszcze wanienke jaka dostałam i kołderkę jaką sama uszyłam
Dzięki za listę. Już zapisałam. Wanienka jaka wypasiona. Kosmetyki blisko i z podajnikiem się przydają bardzo. Kołderka świetna- masz talent
Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
Wkleję wam jeszcze mój bebzol 29t +4dc Nie zwracajcie uwagi na bałagan.. Ponadrabiam was później bo teraz musze lecieć dalej..
Fiu fiu! jaka laska

Cytat:
Napisane przez dziewczynazgitara Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze zdobycze lumpeksowe za całe 14 zł za wszystko
Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
ja mogę być, nie ma problemu

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

a mój siostrzeniec cos wczoraj mówił, że będzie pisał list do Mikołaja. tyle, że my mamy już wszystkie prezenty dla niego kupione

kolejny pomysł na wisiadło nad łóżeczko z tiulowych pomponów znalazłam na jakimś blogu
Taką karuzelę to sobie bym mogła powiesić coby mieć słodkie sny
Cytat:

to teraz proszę o wiadomości z numerami telefonów
oczywiście kto chce, nie ma przymusu
Ja będę na biarząco was informować z porodówki
Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
ja jadę z lusterkiem jak nusiekowa ale tż mi powiedział ostatnio, że nie widzi problemu i z chęcią mi pomoże, tylko ja mam obawy, czy mnie nie skaleczy
Faceci są bardzo delikatni w tych sprawach.
Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
Hej witam się popołudniową porą
Ostatnio nic mi się nie chce, lenia mam strasznego, na dodatek nos mam zatkany i męczy mnie kaszel już się nafaszerowałam czosnkiem, miodem i syropem z cebuli i mam nadzieję że mi przejdzie.
Ediths- pomocnego masz męża, ja póki co radzę sobie siedząc na wannie a co będzie później to nie wiem
Smv- gratuluję podpisania umowy
Alunia- piękny brzuszek,
lesyeux- super że wyniki toxo są ok,

Dzisaj moja kochana mamusia zrobiła mi barszczyk czerwony i domowe paszteciki z kapustą i grzybami, pychotka już jej powiedziałam że mi by się nie chciało tylko bym gotowe kupiła
Córka jest już całkowicie zdrowa, ale dla pewności puszczę ją do przedszkola dopiero po Nowym Roku, w piątek tylko idziemy na Wigilię do przedszkola

Aha i co do depilacji okolic intymnych to jak jechałam rodzić córkę to przeżyłam szok jak pani pielęgniarka zaczęła mnie golić na żywca bez jakichkolwiek płynów, do dzisiaj żałuję że nie ogoliłam się sama w domu, ale wtedy to nie dawałam rady a mój mąż się bał że mnie zatnie teraz to już mu zapowiedziałam że jak nie dam rady to będzie musiał mi pomóc bo nie chcę tego przeżywać drugi raz
Ale bym se pasztecika z barszczem zjadła.
Ja widziałam, że położne u nas w szpitalu też z maszynkami do niektórych dziewczyn szły . Mnie tż ładnie ogolił

Ide zrobić pizze bo córce się zachciało a nie bede 2 dych na kupną wydawać jak ona jeden kawałek zje.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 19:29   #1684
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
myślę, że do swojego dziecka będziesz sobie taką cierpliwość wyrabiać, bo będzie Ci zależało by ją wszystkiego, czego możesz nauczyć, by mała rosła z wartościami, jakie Ty i TŻ macie, chyba ta świadomość, że to własne dziecko sama będzie rodzić cierpliwość. Przynajmniej ja sobie tak to wyobrażam
A jeszcze sobie myślę, że zmieni się życie, zmienią priorytety, dziecko będzie ważniejsze od znajomych, czy życia towarzyskiego, na co nie narzekam, ale do wszelkich zmian trzeba się będzie przyzwyczaić, choć mam głęboką nadzieję że i w tym przypadku miłość do dziecka prowadzi i wypełnia wszystkie inne luki
Oby tak było rosi: liczę na to, że jeżeli będziemy naprawdę sumiennie wychowywac dziecko według swoich wartości, to ono w przyszłości pewnych zachowan, które mnie denerwują, nie będzie przejawiać. obym miała małego aniołka, a nie diabełka

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Ja zakupiłam na brodawki Medela, PureLan, Maść na brodawki z lanoliną, 37 g w promocji w Smyku
Tez o nim czytałam, że jest super no i Lansinoh

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 19:31   #1685
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
gratulacje za 30tc!!!
mnie plecy nie bolą w trakcie snu, ale każdy obrót z boku na bok mnie budzi, bo brzuch jest ciężki i zanim się obrócę to ho ho.
No i dość często budzi mnie przyspieszone bicie serca. Ale właśnie nie wiem, czy to coś nie tak, czy może od tych moich chorych myśli
oj tak brzuszek już jest ciezki, faktycznie daje nieżle juz popalić ciekawe co powiem za 10 tygodni
Stary 2014-12-17, 19:31   #1686
ewka5891
Zakorzenienie

Domową pizzę bym zjadła szkoda ze szybciej nie napisałas, miałabym dzisiaj na obiad

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 19:32   #1687
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
a ja za dużo ostatnio myślę i zaczyna mnie przerażać wszystko, co fizjologicznie z ciężarną związane, czy zdążą mi zrobić lewatywę, czy spanikuję jak w domu mi wody odejdą, czy pęknę lub czy mnie boleśnie lub strasznie zszyją, czy będę umiała kp, czy będę miała w ogóle siłę po porodzie, czy rana będzie się dobrze goić... muszę chyba przejść kurs pozytywnego myślenia. Nie miałam tak wcześniej, a o paru dni masakra ze mną

gratulacje za 30tc!!!
mnie plecy nie bolą w trakcie snu, ale każdy obrót z boku na bok mnie budzi, bo brzuch jest ciężki i zanim się obrócę to ho ho.
No i dość często budzi mnie przyspieszone bicie serca. Ale właśnie nie wiem, czy to coś nie tak, czy może od tych moich chorych myśli
Dzisiaj byl temat lewatywy u nas i położna mówiła, że najlepiej zrobić sobie jeszcze w domu, na krótko przed wyjazdem do szpitala. Kupuje się w aptece taki gotowy zestaw z miękką buteleczka. I ja tak właśnie zamierzam zrobić, o ile wody nie odejdą mi np. gdzieś na spacerze czy cos

Stary 2014-12-17, 19:33   #1688
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zakupiłam na brodawki Medela, PureLan, Maść na brodawki z lanoliną, 37 g w promocji w Smyku
czytalam dobre opinie o tej masci Purelan
Stary 2014-12-17, 19:37   #1689
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Ten Twoj kociak to strasznie duzo czułości chyba potrzebuje

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Dziewczyny słyszałyście ze można podobno zrobić sobie lewatywę samej w domu jak pojawia nam sie pierwsze skurcze ?
To jest taki typowy kot przylepa
Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość

Dzięki za listę. Już zapisałam. Wanienka jaka wypasiona. Kosmetyki blisko i z podajnikiem się przydają bardzo. Kołderka świetna- masz talent

Fiu fiu! jaka laska

Ja widziałam, że położne u nas w szpitalu też z maszynkami do niektórych dziewczyn szły . Mnie tż ładnie ogolił

Ide zrobić pizze bo córce się zachciało a nie bede 2 dych na kupną wydawać jak ona jeden kawałek zje.
Ty możesz do mnie krzyczeć przez ścianę na porodówce i zaklepuje sobie sale z kołem porodowym!!

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Cytat:

Fiu fiu! jaka laska

Jakie ciasto robisz, drożdżowe? Czy masz jakiś przepis na coś szybszego?

Stary 2014-12-17, 19:40   #1690
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Zostawiłam na moment kurtkę na łóżku....

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
CRYSTAL ja dlatego innych forów ne czytam, bo za dużo się nakręcam, często zdarza się nam utażsamiać z innymi dziewczynami i ich problemy stają się naszymi.
Mi sie poród nie snił, ale snilo mii sie , że już synuś był ze mną był taki spokojny i gzreczniutki
Mam nadzieję, że wrodzi się we mnie bo ja spałam praktycznie cały czas aż rodzice sprawdzali czy w ogóle oddycham- i tak mi zostało do dzisiaj. Mój małż tez czesto się budzi i sprawdza czy klatka mi sie rusza bo mówi, że śpię tak cichutko jakbym nie żyła..za to on nadrabia ;D

Ja np duzo się naoglądałam ślubów na yt i tak się przejmowałam swoim, że w efekcie ciągle płakałam w kościele. Więc teraz nic nie patrzę, co ma być to bedzie

Nouvelle- powiem ci, że do obcych dzieci czasami to i mi brakuje cieprliowści, 5 latek siedzi, beka, pierdzi, pcha ręce do pupy i do buzi i jeszcze do mnie pyszczy w przedszkolu- czasami naprawdę mam ochotę poszarpać- nie bić ale wziąć za fraki i tak go skrzyczeć, ale ja nie potrafię głosu podnieść na dziecko.
Przy swoim ponoć jest to inna cierpliwość! Ponoć...;D
Mowisz? nie wiedzialam hi hi ale tak sie naczytalam, ze mysle o tym codziennie, jesli mnie to spotka akorat.... Ja mam nadzieje ze nasze malenstwo bedzie aniolkiem ale nie po mnie i nie po tatusiu bo my ponoc dawalismy czadu
Stary 2014-12-17, 19:42   #1691
mon9
Zakorzenienie

Cytat:

Pani od laktacji z mojego szpitala poleca wlasnie kremy z czystej lanoliny i wlasnie purelan jest taki.

A co do laktatora to moim zdaniem warto mieć, wiadomo ze elektryczny jest wygodniejszy od ręcznego, ale z obserwacji i rozmów w szpitalu widze, ze jak na poczatku sa trudności z dostawianiem dziecka do piersi to trzeba i tak ściągać zeby pobudzić laktację no i jak jest nawał to tez sie przydaje laktator.
mon9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 19:44   #1692
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
a ja za dużo ostatnio myślę i zaczyna mnie przerażać wszystko, co fizjologicznie z ciężarną związane, czy zdążą mi zrobić lewatywę, czy spanikuję jak w domu mi wody odejdą, czy pęknę lub czy mnie boleśnie lub strasznie zszyją, czy będę umiała kp, czy będę miała w ogóle siłę po porodzie, czy rana będzie się dobrze goić... muszę chyba przejść kurs pozytywnego myślenia. Nie miałam tak wcześniej, a o paru dni masakra ze mną

gratulacje za 30tc!!!
ja to sie jeszcze boje, ze TZ wyjedzie i urodze w domu, akorat takiego pecha bym miec nie chciala.... ze nie poczuje skurczow, i karetka nie zdazy dojechac..... boze.... skad takie mysli..... slyszalam ze naciecia sie nie czuje, to jest jakis duzy bol, ale szycie, to juz zalezy czy dostaniemy znieczulenie czy nie dostaniemy ja osobiscie jestem przekonana, ze jesli bedzie mnie to czekalo to bede sie klocic i walne noga doktorka po czym powiem ze tak boli wiec taka moja reakcja , oczywiscie jesli jemu sie nie zechce dac mi znieczulenia.....

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Cytat:

Fiu fiu! jaka laska

dziekuje
Zjadlabym barszcz czerwony
Pizze tez chetnie zjem hi hi
Stary 2014-12-17, 19:45   #1693
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
a ja mam co innego- boję się, że nie będę miała cierpliwości do dziecka. Mam styczność na co dzień z siostrzeńcem, którego po prostu momentami najchętniej bym rozszarpała. Jest złośliwy, nie słucha się, pyskuje i boję się, że moja mała będzie taka sama. Na dodatek są wieczne cyrki przy jedzeniu, nawet teraz. Siedzimy w jadalni i usiłuję go zmusić do jedzenia kolacji, prawie 6letnie dziecko
tak samo jak spędzam czas z moją przyjaciółką i jej synkiem. Mały ma 10 miesięcy, jest bardzo żywym dzieckiem.... i ja wysiadam Nie zajmie się sam sobą nawet przez minutę, jak się nim nie zajmujemy to od razu ryczy i marudzi, nie potrafi usiedzieć w wózku, no szok...
Mam nadzieję, że do swojego dziecka to ma się jednak inne podejście i mega cierpliwość, bo inaczej to ja nie wyrobię
wydaje mi się i mam taką nadzieję, że do swoich dzieci ma się jednak inna cierpliwość...bo ja też czasem mam tak, że mam ochotę coś zrobić takim niegrzecznym, krzyczącym dzieciom ostatnio byłam w biedronce i dziewczynka na oko tak 3 lata przez całe moje zakupy krzyczała "mamaaaa, tataaaa"...no myślałam, że do niej podejdę i ją uciszę obym do swojej małej miała większą cierpliwość, a przy okazji mam nadzieję, że nie dopuszczę do tego żeby się tak zachowywała

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
czytałam o tych butelkach wiele dobrego także pewnie jak coś to kupię dwie sztuki, choć cena zabójcza

ja już nic nie widze, bez lusterka ani rusz

o matko na sucho....nie umiem sobie tego wyobrazić

idziemy łeb w łebu mnie też dziś 30 tydzień

pozdrów go od nas
o rany poszłam spac o 24, a wstałam o 6 w między czasie siku, przewroty z boku na bok, bóle pleców, masakra tez tak macie? oczywiscie do tej pory nie miaąłm problemów ze snem
ja dzisiaj miałam taką noc, nie mogłam zasnąć, później pobudki, a przewrócenie się z boku na bok było tragedią i pobudka przed 7. Mam nadzieję, że to tylko taki przypadek i dalej będę spała tak jak dotychczas

Cytat:
Dzisiaj byl temat lewatywy u nas i położna mówiła, że najlepiej zrobić sobie jeszcze w domu, na krótko przed wyjazdem do szpitala. Kupuje się w aptece taki gotowy zestaw z miękką buteleczka. I ja tak właśnie zamierzam zrobić, o ile wody nie odejdą mi np. gdzieś na spacerze czy cos
podobno organizm sam zaczyna się oczyszczać przed porodem, a dodatkowo ja raczej poproszę w szpitalu o lewatywę. Bo jak zrobię w domu, a później będę chciała jechać? i po drodze mi się zachce? ja ok 30 minut pewnie będę jechać do szpitala.
I mam nadzieję, że będę miała cierpliwość żeby za szybko nie jechać do szpitala, położna na SR mówiła, że lepiej nie być za szybko, bo wiadomo, że w domu lepiej/wygodniej niż w szpitalu. Tam na pewno czas się bardzo dłuży...

dziewczyny dzięki za podpowiedź na temat przedłużek! jutro idę na poszukiwania
Stary 2014-12-17, 19:45   #1694
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
A wiecie czego ja sie nAjbardziej boje - ze konieczne moze byc cesarskie cięcie - obawiam sie poźniejszego bólu z tym związanego , dłuższego dochodzenia do siebie a najbardziej tego ze nie zajmę sie moim skarbem tak na 100% jak bym tego chciała
o tym tez myslalam.....jesli w ostatniej chwili powie ze bedzie to trudno, najwazniejsze jest zycie maluszka..... tylko w takim momencie, szkoda ze nie mozna sie psychicznie do tego przygotowac
Stary 2014-12-17, 19:45   #1695
mon9
Zakorzenienie

I Helenka pozdrawia wizazowe ciocie
Dzisiaj wazy juz 1160g i jutro bedzie miała juz pełny miesiąc
mon9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 19:46   #1696
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
czytałam o tych butelkach wiele dobrego także pewnie jak coś to kupię dwie sztuki, choć cena zabójcza

ja już nic nie widze, bez lusterka ani rusz

o matko na sucho....nie umiem sobie tego wyobrazić

idziemy łeb w łebu mnie też dziś 30 tydzień

pozdrów go od nas
o rany poszłam spac o 24, a wstałam o 6 w między czasie siku, przewroty z boku na bok, bóle pleców, masakra tez tak macie? oczywiscie do tej pory nie miaąłm problemów ze snem
ja sie budze od poczatku ciazy, od 4 do 6 rano na siusiu,kazdego dnia.... czasami wstaje z bolem brzucha dosc silnym ale przechodzi po chwili, moze to od zlej pozycji w lozku.
Stary 2014-12-17, 19:47   #1697
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
ja to sie jeszcze boje, ze TZ wyjedzie i urodze w domu, akorat takiego pecha bym miec nie chciala.... ze nie poczuje skurczow, i karetka nie zdazy dojechac..... boze.... skad takie mysli..... slyszalam ze naciecia sie nie czuje, to jest jakis duzy bol, ale szycie, to juz zalezy czy dostaniemy znieczulenie czy nie dostaniemy ja osobiscie jestem przekonana, ze jesli bedzie mnie to czekalo to bede sie klocic i walne noga doktorka po czym powiem ze tak boli wiec taka moja reakcja , oczywiscie jesli jemu sie nie zechce dac mi znieczulenia.....

życzę Ci szybkiego porodu, ale myślę, że nie masz szans żeby nie zdążyć to niestety nie trwa 15 minut
Stary 2014-12-17, 19:47   #1698
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Nouvelle wiem o czym mowisz ale do swojego dziecka ma sie inne podejście
Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
CRYSTAL ja dlatego innych forów ne czytam, bo za dużo się nakręcam, często zdarza się nam utażsamiać z innymi dziewczynami i ich problemy stają się naszymi.
Mi sie poród nie snił, ale snilo mii sie , że już synuś był ze mną był taki spokojny i gzreczniutki
Mam nadzieję, że wrodzi się we mnie bo ja spałam praktycznie cały czas aż rodzice sprawdzali czy w ogóle oddycham- i tak mi zostało do dzisiaj. Mój małż tez czesto się budzi i sprawdza czy klatka mi sie rusza bo mówi, że śpię tak cichutko jakbym nie żyła..za to on nadrabia ;D

Ja np duzo się naoglądałam ślubów na yt i tak się przejmowałam swoim, że w efekcie ciągle płakałam w kościele. Więc teraz nic nie patrzę, co ma być to bedzie

Nouvelle- powiem ci, że do obcych dzieci czasami to i mi brakuje cieprliowści, 5 latek siedzi, beka, pierdzi, pcha ręce do pupy i do buzi i jeszcze do mnie pyszczy w przedszkolu- czasami naprawdę mam ochotę poszarpać- nie bić ale wziąć za fraki i tak go skrzyczeć, ale ja nie potrafię głosu podnieść na dziecko.
Przy swoim ponoć jest to inna cierpliwość! Ponoć...;D
Oj cierpliwości do 'obcych' dzieci to mi brak. Ja to krzykne na siostrzenca porządnie, ale np. nigdy dziecka bym nie uderzyła, nawet bym tak nie trzepnela lekko. A już przy młodym wielokrotnie byłam u szczytu cierpliwości...

Stary 2014-12-17, 19:47   #1699
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
Duza dziewczynka juz slodki buziak dla Helenki
Stary 2014-12-17, 19:47   #1700
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Ładnie przybiera na wadze Buziaki dla niej

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 19:48   #1701
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
ciocie też pozdrawiają!! miesiąc?? ale ten czas leci
Stary 2014-12-17, 19:51   #1702
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
życzę Ci szybkiego porodu, ale myślę, że nie masz szans żeby nie zdążyć to niestety nie trwa 15 minut
Chcialabym szybko i bezbolesnie ale nie w 5 minut W rodzinie faceta mojej mamy taka historia sie przydarzyla, a to byla pierwsza ciaza jego siostry, i on odbieral porod.... nic fajnego, nie zdazyc do szpitala
ja tu przygotowalam sie psychicznie na kilka godzin albo i dluzej nawet
Stary 2014-12-17, 19:53   #1703
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

dziekuje
Zjadlabym barszcz czerwony
Pizze tez chetnie zjem hi hi
W moim szpitalu W TEORII wygląda to tak: nacięcia krocza nie wykonuje się rutynowo. W momencie kiedy zaczyna wychodzić główka położna ocenia stopień rozciągnięcia krocza i wtedy w szczycie skurczu ewentualnie krocze nacina się. Natomiast lepsze delikatne pęknięcie niż niepotrzebne nacięcie. Tak wykonane, prawidlowe nacięcie NIE BOLI. Jeżeli kobieta sobie życzy do nacinania krocza można zastosować znieczulenie miejscowe, ale raczej tego się nie poleca, że względu na powyższe, co napisałam. Szycie krocza, w IV okresie porodu odbywa się już w znieczuleniu miejscowym

Stary 2014-12-17, 19:56   #1704
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
a my całujemy uroczą Helenkę!!!

Cytat:
fryzjerka mi wczoraj opowiadała, że w domu odeszły jej wody i pojechała do szpitala, a tam skurcze ustały. Położne kazały jej jak najwięcej chodzić, a ona jak tylko wychodziły z pokoju, leżała z bezruchu, bo miała nadzieję, że zrobią jej cesarkę. Minęła noc i rano obchód, wchodzi lekarz (starej daty, ponad 60lat) i mówi: A pani jeszcze nie urodziła? Zapraszam na badanie. Jak ją zbadał to jej tak odpowiednio nadusił wewnątrz gdzie trzeba i zaczęła rodzić, trwało to 7 minut i synek był na świecie!!!!!!!
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-17, 19:57   #1705
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
wydaje mi się i mam taką nadzieję, że do swoich dzieci ma się jednak inna cierpliwość...bo ja też czasem mam tak, że mam ochotę coś zrobić takim niegrzecznym, krzyczącym dzieciom ostatnio byłam w biedronce i dziewczynka na oko tak 3 lata przez całe moje zakupy krzyczała "mamaaaa, tataaaa"...no myślałam, że do niej podejdę i ją uciszę obym do swojej małej miała większą cierpliwość, a przy okazji mam nadzieję, że nie dopuszczę do tego żeby się tak zachowywała

ja dzisiaj miałam taką noc, nie mogłam zasnąć, później pobudki, a przewrócenie się z boku na bok było tragedią i pobudka przed 7. Mam nadzieję, że to tylko taki przypadek i dalej będę spała tak jak dotychczas

podobno organizm sam zaczyna się oczyszczać przed porodem, a dodatkowo ja raczej poproszę w szpitalu o lewatywę. Bo jak zrobię w domu, a później będę chciała jechać? i po drodze mi się zachce? ja ok 30 minut pewnie będę jechać do szpitala.
I mam nadzieję, że będę miała cierpliwość żeby za szybko nie jechać do szpitala, położna na SR mówiła, że lepiej nie być za szybko, bo wiadomo, że w domu lepiej/wygodniej niż w szpitalu. Tam na pewno czas się bardzo dłuży...

dziewczyny dzięki za podpowiedź na temat przedłużek! jutro idę na poszukiwania
Nam też mówili o tym samoistnym oczyszczaniu się, że wtedy lewatywa jest niepotrzebna. Jednak nie każda z nas będzie to miała a ta lewatywę to wiadomo, że odpowiednio wcześniej ja mam do szpitala 10 minut autem, to trochę inna sytuacja. Gdybym miała dalej,to pewnie też nie zdecydowała bym się robić tego w domu nam położna mówiła, że jeżeli nie mamy daleko do szpitala i jest to nasz pierwszy poród, to mamy przyjechać przy regularnych skurczach co 5 minut.

Stary 2014-12-17, 20:02   #1706
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
W moim szpitalu W TEORII wygląda to tak: nacięcia krocza nie wykonuje się rutynowo. W momencie kiedy zaczyna wychodzić główka położna ocenia stopień rozciągnięcia krocza i wtedy w szczycie skurczu ewentualnie krocze nacina się. Natomiast lepsze delikatne pęknięcie niż niepotrzebne nacięcie. Tak wykonane, prawidlowe nacięcie NIE BOLI. Jeżeli kobieta sobie życzy do nacinania krocza można zastosować znieczulenie miejscowe, ale raczej tego się nie poleca, że względu na powyższe, co napisałam. Szycie krocza, w IV okresie porodu odbywa się już w znieczuleniu miejscowym
a jak w praktyce Oby jak w teorii
Ja pytalam mojej poloznej o naciecie, to zasmiala sie i uslyszalam ze u nich tego nie praktykuja, i jedynie 10 do 15 procent kobiet jest nacinanych, ale to z koniecznosci jedynie, wiec kazala mi sie nie bac. a ja i tak sie bac bede....
a jesli chodzi o znieczulenie do szycia, czasami mozna natrafic na lekarza ktory sie spieszy,albo stwierdzi ze to dwie minuty szycia to po co znieczulenie.... leb bym takiemu rozwalila.... mam nadzieje ze zadnej z nas to nie spotka..... A naciecie jesli juz sie robi, to podczas parcia, wiec chyba nie czuc , ogolnie nie wyczytalam zeby to bolalo, ale duzo zlego wyczytalam jesli chodzi o szycie bez znieczulenia, przeciez to nie zoo kurdeeeeee, to moja cipcia
Stary 2014-12-17, 20:05   #1707
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
juz miesiąc minął! o rany ale ten czas leci, buiaki dla Helenki
Cytat:
ja sie budze od poczatku ciazy, od 4 do 6 rano na siusiu,kazdego dnia.... czasami wstaje z bolem brzucha dosc silnym ale przechodzi po chwili, moze to od zlej pozycji w lozku.
no własnie zapomniaąłm napisac, że ból brzucha tez się pojawia, matko i córko, za dużo tegoa noc taka krótka
Stary 2014-12-17, 20:07   #1708
crystal25
Zakorzenienie

Jesli chodzi o cesarki, uslyszalam, ze na ostatniej wizycie gdzies miesiac przed, lekarz jeszcze moze mnie wyslac na cesarke. jakie moga byc np ku temu powody, to mozliwe , wie cos ktos?
Nie chcialabym sie dowiedziec ze jednak bede miec cc, bo wtedy na innym oddziale bede pietro nizej a ja tamtej czesci nie poznalam i tak dziwnie.....

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Cytat:
juz miesiąc minął! o rany ale ten czas leci, buiaki dla Helenki

no własnie zapomniaąłm napisac, że ból brzucha tez się pojawia, matko i córko, za dużo tegoa noc taka krótka

nie jestem pewna czy to czasem nie sa wiazadla
Tez mi sie to zdarza, i ciezko mi sie wtedy podniesc z lozka, bo czuje mocniejszy bol. ale przechodzi po chwili.
Stary 2014-12-17, 20:13   #1709
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Nam też mówili o tym samoistnym oczyszczaniu się, że wtedy lewatywa jest niepotrzebna. Jednak nie każda z nas będzie to miała a ta lewatywę to wiadomo, że odpowiednio wcześniej ja mam do szpitala 10 minut autem, to trochę inna sytuacja. Gdybym miała dalej,to pewnie też nie zdecydowała bym się robić tego w domu nam położna mówiła, że jeżeli nie mamy daleko do szpitala i jest to nasz pierwszy poród, to mamy przyjechać przy regularnych skurczach co 5 minut.
no u nas też mówili żeby przyjechać jak:

1. odejdą wody
2. będą regularne skurcze co ok 5-7 minut (zależy kto jak daleko ma do szpitala
3. zaobserwujemy krwawienie

no i że większymi panikarzami są panowie i to oni zazwyczaj za szybko chcą jechać do szpitala, więc trzeba ich trochę uspokajać

ale mnie młoda po żebrach kopie na szczęście jakoś bardzo nie boli, ale uczucie dziwne
Stary 2014-12-17, 20:18   #1710
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
ale ładnie urosła

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Cytat:
a jak w praktyce Oby jak w teorii
Ja pytalam mojej poloznej o naciecie, to zasmiala sie i uslyszalam ze u nich tego nie praktykuja, i jedynie 10 do 15 procent kobiet jest nacinanych, ale to z koniecznosci jedynie, wiec kazala mi sie nie bac. a ja i tak sie bac bede....
a jesli chodzi o znieczulenie do szycia, czasami mozna natrafic na lekarza ktory sie spieszy,albo stwierdzi ze to dwie minuty szycia to po co znieczulenie.... leb bym takiemu rozwalila.... mam nadzieje ze zadnej z nas to nie spotka..... A naciecie jesli juz sie robi, to podczas parcia, wiec chyba nie czuc , ogolnie nie wyczytalam zeby to bolalo, ale duzo zlego wyczytalam jesli chodzi o szycie bez znieczulenia, przeciez to nie zoo kurdeeeeee, to moja cipcia
a w praktyce to siekiera w dłoń i jazda
a tak serio to zamierzam przeszkolić tżta i mamę i w zależności, które z nich będzie przy moim porodzie, to ma pilnować tam moich interesów

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Cytat:
Jesli chodzi o cesarki, uslyszalam, ze na ostatniej wizycie gdzies miesiac przed, lekarz jeszcze moze mnie wyslac na cesarke. jakie moga byc np ku temu powody, to mozliwe , wie cos ktos?
Nie chcialabym sie dowiedziec ze jednak bede miec cc, bo wtedy na innym oddziale bede pietro nizej a ja tamtej czesci nie poznalam i tak dziwnie.....

---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

nie jestem pewna czy to czasem nie sa wiazadla
Tez mi sie to zdarza, i ciezko mi sie wtedy podniesc z lozka, bo czuje mocniejszy bol. ale przechodzi po chwili.
powodem może być chociażby ułożenie dziecka

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Cytat:
no u nas też mówili żeby przyjechać jak:

1. odejdą wody
2. będą regularne skurcze co ok 5-7 minut (zależy kto jak daleko ma do szpitala
3. zaobserwujemy krwawienie

no i że większymi panikarzami są panowie i to oni zazwyczaj za szybko chcą jechać do szpitala, więc trzeba ich trochę uspokajać

ale mnie młoda po żebrach kopie na szczęście jakoś bardzo nie boli, ale uczucie dziwne
u nas chyba takie same powody były wymienione a czy coś jeszcze to nie pamiętam, musiałabym w notatki spojrzeć

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości