|
|
#4891 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015!! cz. 3
Dzień dobry piękne
![]() Za takie informacje właśnie jestem wdzięczna bo o smółce też nie wiedziałam, o tym że mogę powiedzieć że nie zgadzam się na masaż szyjki i że jest to aż tak bolesne również. Dziękuje! jagodowa07 Gratuluję syna Badanie podobnie jak i u mnie, z niemową ![]() Będę dziś ubierać choinkę! ps. znajoma z fb relacjonuje od wczoraj swój poród na gorąco Łącznie z tym że dodała zdj jak pod kroplówką leży z tekstem że pierwsze podejście nie udane ... ja pier****
|
|
#4892 |
|
Konto usunięte
|
hejka
co do porodu... boję sie ale wierze ze dam rade |
|
|
|
#4893 |
|
Zakorzenienie
|
Hanka gratuluję córeczki
![]() Jagodowa gratuluję synka ![]() Strzałka śliczna sypialnia ![]() Ja na szkołę rodzenia planuje zapisać się na początku stycznia, ewentualnie lutego. Piszecie o tych poduszkach, ja dalej zwlekam, bo nie wiem którą wybrać. Jak mi się gwiazdor rozmyśli z prezentu to będę miała ![]() Położnej nie będę zaklepywać, jedynie co to będziemy załatwiać miejsce w szpitalu. Hej Dzisiaj wizyta, chyba moje małe wie, że będzie podglądane, bo od rana szaleje za dzisiejsze wizyty!
|
|
#4894 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nawet koleżanka ostatnio mi powiedziała (jest po cc), że wolałaby rodzić 15h naturalnie niż mieć tą cesarkę.. później próbujesz przezwyciężyć ból, żeby zająć sie dzieckiem. niestety to operacja jakby nie było. btw moja Teściowa do hardcore;P Z TŻtem dojechała 3km na pogotowie i urodziła, z jednym szwagrem - urodziła go w domu, a z drugim dojechała do szpitala i rodziła 1,5h - mówiła że to była dla niej masakra ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Sylwia, przeraziłam się tym masażem! nazwa chyba błędna - powinni nazwać to torturą! ja dzisiaj jadę na zakupy. muszę kupić kurtkę.. niestety :/ i może znajdę jakąś bluzkę, bo z tego co zauwazyłam, to wszystkie zaczynają podnosić mi się na brzuchu
|
|
#4895 |
|
Konto usunięte
|
a u mnie brzuszek widać juz nawet w swetrze
yyyhh, po nowym roku to juz całkiem bd balonik ![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- a Szwagierka nie moze z podziwu wyjsc czemu na twarzy wgl nie przytyłam
|
|
|
|
#4896 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() robi mi się opryszczka
|
|
#4897 |
|
Zakorzenienie
|
Po mnie już w kurtce widać
Wczoraj, na zakupach chciałam wykorzystać brzuszek, żeby nie stać w kolejkach i poszłam do kasy pierwszeństwa. Przed nami jakiś moher z dziadkiem był, więc zapytałam kasjerki czy to ta kasa i będę obsłużona bez kolejki i oczywiście kazała mi przejść Na to ten babsztyl z mordą na mnie, że ona też musi być wcześniej obsłużona, bo ona jest starszą kobietą i swoje już odczekała Aż się we mnie zagotowało, kasjerka się wtrąciła i zapytała czy ma dzwonić po ochronę, czy łaskawie mnie przepuści? Mina tej babki była nieziemska, a co najlepsze dziadek od razu chciał mnie przepuścić, później próbował tą babkę uspokoić, to jeszcze oberwał od niej
|
|
#4898 |
|
Zadomowienie
|
Sprostuję, żeby te mające cc się nie bały - nie przecinają mięśni przy cc, tylko je rozsuwają. Jak tylko uda mi się w jakiś sposób zdobyć wskazania do cc to wybieram cc. Koleżanki, które rodziły naturalnie, do tej pory borykają się ze skutkami porodów naturalnych czy to u siebie, czy u dzieci (niedotlenienie itp). Mówią, że jakby wiedziały co je czeka w życiu by się nie zgodziły na poród sn.
|
|
|
|
#4899 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
Ja ostatnio z siatami wsiadłam do tramwaju, było miejsce i usiadłam. A taka baba z wyrzutem stanęła nade mną i do mnie: - Tak? To ja na to: - Tak. ![]() I sobie poszła dalej. A wczoraj (w zapiętej kurtce byłam) taki młody chłopak ustąpił mi bez gadania miejsca. Ach jaka cudowna ta dzisiejsza młodzież.
|
|
|
|
|
#4901 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dla synkaCytat:
Cytat:
masakra. Ale takich osób jest więcej, koleżanka miała cc a jej mąż zdawał relację na bieżąco na fbMyszonka trzymam
|
|||
|
|
|
#4902 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
rozbrajasz mnie czasami ![]() eeeeeeeeej a tak wgl około 100 postów zostało do konca tej części. zakłada ktoś czy ja mam kolejną załozyć? |
|
|
|
|
#4903 | |
|
Wtajemniczenie
|
A propo przepuszczania w kolejce. Wczoraj pojechałam na tą krzywą i tam przed laboratorium są tylko 3 krzesełka a kolejne 3 są ale przed drzwiami, na takim korytarzyku. Ja przyszłam to 1 było wolne to przed labo wiec usiadłam. Chwilkę później przyszła taka starsza pani i stoi, sapie, patrzy znacząco na mnie, te dwie panie obok tak samo a ja udaję, że nie widzę i siedzę. Aż w końcu jakaś z tych dwóch ustąpiła jej miejsca. Wzrokiem to mnie prawie zjadły. W sumie bym ją wpuściła, ale przecież miała miejsce troszkę wcześniej, to nie bo ona musiała pod samym labo.
---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4904 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- dorka. to mozesz powoli zakładac, bo to mniej niz 100 postow zostało i jest trochę bawienia się z kolorami itp.
|
|
|
|
|
#4905 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4906 |
|
Konto usunięte
|
ok.
podpatrz mniej wiecej jak tu wygląda 1 strona i rób podobnie ![]() chociaz, Ty bd szefową w kolejnej części to rób jak uwazasz ja ostatnio zmieniłam wygląd żeby trochę czytelniej było. no i jak bd potem zmieniała wizyty, to tak jak Santilla mówiła, chronologicznie zapisuj, w sensie, ze godziny tez porządkuj od pierwszej danego dnia do ostatniej. i bd dobrze |
|
|
|
#4907 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie położna nie przychodzi przed ale jeśli chcę to ja mogę przyjść do niej Cytat:
to ja już wolę nacięte krocze Cytat:
Cytat:
możesz się nie zgodzić na środki p/bólowe, oksytocynę i w ogóle na wiele, wiele ale warto mieć tego świadomość wcześniej - z czym dane procedury się wiążą bo na porodówce to już trochę za późno na myślenie wiadomo, że nie wszystko da się wyegzekwować (ja np. dostałam oxy po 10h bo juz nie miałam siły naturalnie, trwałoby to pewnie kolejnych 15h, a tak za 4h był koniec choć ból 10x gorszy no ale zgodziłam się sama, pytali mnie o zdanie). A co do lęku że sobie nie poradzimy, ja uważam, że instynkt działa, naprawdę działa! Hormony też odwalają kawał dobrej roboty Po samym porodzie, który był mega meczący odetchnełam i mogłam góry przenosić Dzień dobry
|
|
#4908 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czyli synek potwierdzony, gratuluję![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Strzałka ja się właśnie niedawno dowiedziałam, że położna ma do mnie dzwonić ok 25 tyg. Ale po co, to nie wiem Wątpię, żeby przyszła przed porodem. Po porodzie była chyba ze dwa razy.
Edytowane przez scotasia Czas edycji: 2014-12-18 o 11:15 |
|||||
|
|
|
#4909 |
|
Konto usunięte
|
co do planu porodu, podobno mimo, ze dostaną taki plan od Ciebie to nie zawsze sie stosują
|
|
|
|
#4910 |
|
BAN stały
|
Ja juz taki plan posiadam.Az sie dziwnie z tym czuje :P
Jesli nic nie bedzie zagrazalo Naszemu zdrowiu czy zdrowiu dziecka to powinni sie tego trzymac. Najlepiej miec kogos rozsadnego przy sobie, kogos kto nie boi sie zabrac glosu i w razie czego postawi personel na nogi :P |
|
|
|
#4911 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
tez sobie taki plan zrobie, mam nadzieje, ze się przystosują. i juz zapamiętałam... zero masażu szyjki ! |
|
|
|
|
#4912 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4913 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
![]() A kiedyś jechałam sobie metrem i weszła ciężarna, na oko 8 miesiąc. Dopiero ja wstałam, a byłam dość daleko. Jakaś pani zakrzyknęła: - Ojej, nie widziałam. A pani ciężarna na to: - Tak, tak, wciągnęłam brzuch. Wykorzystam kiedyś ten tekst jak będzie trzeba.
|
|
|
|
|
#4914 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
no ładnie ![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- https://www.facebook.com/trudno.koch...type=1&theater jakież to okrutne |
|
|
|
|
#4915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Innym razem jak chciałam skorzystać z szybszej obsługi to babka stwierdziła, że jak się jest w ciąży to nie łazi się po sklepach A dodam, że byłam w mięsnym i wszystko mi tam śmierdziało
|
|
|
#4916 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() gópie baby
|
|
|
|
|
#4917 |
|
Zakorzenienie
|
Mohery są okropne.
Na mnie ostatnio wsiadła taka jedna w sklepie z tekstem, mówiła do koleżanki, pokazując na mnie, głośno mówiąc żebym słyszała: Gówniarstwo się rozmnaża, dziewucha ma z 16 lat i już w ciąży, co z tą młodzieżą. Zatkało mnie po prostu. ![]() Jeeej, ilu ja się przydatnych rzeczy od Was dowiem. ![]() Muszę się dowiedzieć, ile u nas kosztuje opieka położnej. A co do cc zapytam się mojego lekarza 2 stycznia na wizycie. Nie chciałam go pytać ostatnio, bo jednak troszku czasu jeszcze mam. I chyba w lutym będę mieć połówkowe (jeśli dobrze rozumiem to to 3d, tak?)
|
#4918 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4919 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
w lutym pewnie połówkowe. a 3D tozalezy od Twojego lekarza czy w 3D przełączy ![]() co do położnej, ja to nie wykupuję położnej, po porodzie ewentualnie pomyślimy nad jakimś podziękowaniem jak bd spoko. takze położną to poznamm na krótko przed porodem ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- tam masz coś takiego "wstaw link" no i wstawiasz tam link do 1 strony tej częsci i Ci sie wyświetli tekst i pewna czesc tego bedzie na niebiesko. to to na niebiesko mozesz usunąć i napisać Część 3 . Powinno działać ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Część 3 cos takiego powinno wyjść |
|
|
|
|
#4920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mówił mi też, że najlepiej je zrobić ok. 23-26 tyg ciąży. Co do moherów, wkurzają mnie takie baby, są gorsze od niejednego nastolatka. Bo co do młodzieży słowa złego powiedzieć nie moge, bo jak widzą to ustępują, czy to w laboratorium czy to w sklepie.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:10.

Łącznie z tym że dodała zdj jak pod kroplówką leży z tekstem że pierwsze podejście nie udane ... ja pier****

za dzisiejsze wizyty!

Wielkości nie wie, bo nie mierzył, bo to chyba na połówkowym nie wymagane.
rozbrajasz mnie czasami