Mamusie Majowe 2015!! cz. 3 - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-18, 09:56   #4891
loluska
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Majowe 2015!! cz. 3

Dzień dobry piękne

Za takie informacje właśnie jestem wdzięczna bo o smółce też nie wiedziałam, o tym że mogę powiedzieć że nie zgadzam się na masaż szyjki i że jest to aż tak bolesne również.

Dziękuje!

jagodowa07
Gratuluję syna Badanie podobnie jak i u mnie, z niemową

Będę dziś ubierać choinkę!

ps. znajoma z fb relacjonuje od wczoraj swój poród na gorąco ludzie to mają nasrane we łbie Łącznie z tym że dodała zdj jak pod kroplówką leży z tekstem że pierwsze podejście nie udane ... ja pier****

19.04.15 - nasze pierwsze spotkanie
loluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 10:01   #4892
201606011622
Konto usunięte

hejka
co do porodu... boję sie ale wierze ze dam rade
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 10:22   #4893
myszonka88
Zakorzenienie

Hanka gratuluję córeczki
Jagodowa gratuluję synka
Strzałka śliczna sypialnia Jak ja bym chciała mieć możliwość urządzania własnego gniazdka

Ja na szkołę rodzenia planuje zapisać się na początku stycznia, ewentualnie lutego.
Piszecie o tych poduszkach, ja dalej zwlekam, bo nie wiem którą wybrać. Jak mi się gwiazdor rozmyśli z prezentu to będę miała
Położnej nie będę zaklepywać, jedynie co to będziemy załatwiać miejsce w szpitalu.

Hej
Dzisiaj wizyta, chyba moje małe wie, że będzie podglądane, bo od rana szaleje
za dzisiejsze wizyty!

"Jeśli szczęście do Ciebie nie przyszło to znaczy,
że jest wielkie i idzie małymi kroczkami"
myszonka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 10:26   #4894
Santilia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wiolafrytka Pokaż wiadomość
Dzięki Bogu, będę mieć cc i ominie mnie to nacinanie krocza i masaż szyjki

Dzień dobry btw
hmm nie ma co się cieszyć;P ja na początku nastawiałam się na cc ze względu na wzrok, ale szczerze - zmieniam zdanie
nawet koleżanka ostatnio mi powiedziała (jest po cc), że wolałaby rodzić 15h naturalnie niż mieć tą cesarkę.. później próbujesz przezwyciężyć ból, żeby zająć sie dzieckiem. niestety to operacja jakby nie było.

btw moja Teściowa do hardcore;P Z TŻtem dojechała 3km na pogotowie i urodziła, z jednym szwagrem - urodziła go w domu, a z drugim dojechała do szpitala i rodziła 1,5h - mówiła że to była dla niej masakra

Cytat:
Napisane przez Baset Pokaż wiadomość
To nie był poród...
To była operacja, wycieli mi co trzeba i przy okazji szturchnęli macicę, zrosty mam takie, że szok.
Ale trochę mi głupio zapytać lekarza co w tym przypadku będzie.
głupio pytać lekarza? to kogo jak nie jego;P zapytaj lepiej i bądź spokojna bo na cc trzeba się przecież zapisać..
Cytat:
Napisane przez loluska Pokaż wiadomość
Dzień dobry piękne

Za takie informacje właśnie jestem wdzięczna bo o smółce też nie wiedziałam, o tym że mogę powiedzieć że nie zgadzam się na masaż szyjki i że jest to aż tak bolesne również.

Dziękuje!

jagodowa07
Gratuluję syna Badanie podobnie jak i u mnie, z niemową

Będę dziś ubierać choinkę!

ps. znajoma z fb relacjonuje od wczoraj swój poród na gorąco ludzie to mają nasrane we łbie Łącznie z tym że dodała zdj jak pod kroplówką leży z tekstem że pierwsze podejście nie udane ... ja pier****
niektórzy ludzie to mają trociny zamiast mózgu.. sorry..

Sylwia, przeraziłam się tym masażem! nazwa chyba błędna - powinni nazwać to torturą!

ja dzisiaj jadę na zakupy. muszę kupić kurtkę.. niestety :/ i może znajdę jakąś bluzkę, bo z tego co zauwazyłam, to wszystkie zaczynają podnosić mi się na brzuchu

M

Santilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 10:29   #4895
201606011622
Konto usunięte

a u mnie brzuszek widać juz nawet w swetrze
yyyhh, po nowym roku to juz całkiem bd balonik

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

a Szwagierka nie moze z podziwu wyjsc czemu na twarzy wgl nie przytyłam
Stary 2014-12-18, 10:38   #4896
Santilia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
a u mnie brzuszek widać juz nawet w swetrze
yyyhh, po nowym roku to juz całkiem bd balonik

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

a Szwagierka nie moze z podziwu wyjsc czemu na twarzy wgl nie przytyłam
u mnie we wszystkim już widać

robi mi się opryszczka

M

Stary 2014-12-18, 10:38   #4897
myszonka88
Zakorzenienie

Po mnie już w kurtce widać
Wczoraj, na zakupach chciałam wykorzystać brzuszek, żeby nie stać w kolejkach i poszłam do kasy pierwszeństwa. Przed nami jakiś moher z dziadkiem był, więc zapytałam kasjerki czy to ta kasa i będę obsłużona bez kolejki i oczywiście kazała mi przejść Na to ten babsztyl z mordą na mnie, że ona też musi być wcześniej obsłużona, bo ona jest starszą kobietą i swoje już odczekała Aż się we mnie zagotowało, kasjerka się wtrąciła i zapytała czy ma dzwonić po ochronę, czy łaskawie mnie przepuści? Mina tej babki była nieziemska, a co najlepsze dziadek od razu chciał mnie przepuścić, później próbował tą babkę uspokoić, to jeszcze oberwał od niej

Stary 2014-12-18, 10:38   #4898
Madeleine05
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Crumble Pokaż wiadomość
Za to rozkroją Ci brzuch, mięśnie i w ogóle... no ja już wolę pocierpieć naturalnie ;p Oby mi się udało!
Sprostuję, żeby te mające cc się nie bały - nie przecinają mięśni przy cc, tylko je rozsuwają. Jak tylko uda mi się w jakiś sposób zdobyć wskazania do cc to wybieram cc. Koleżanki, które rodziły naturalnie, do tej pory borykają się ze skutkami porodów naturalnych czy to u siebie, czy u dzieci (niedotlenienie itp). Mówią, że jakby wiedziały co je czeka w życiu by się nie zgodziły na poród sn.
Madeleine05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 10:42   #4899
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez myszonka88 Pokaż wiadomość
Wczoraj, na zakupach chciałam wykorzystać brzuszek, żeby nie stać w kolejkach i poszłam do kasy pierwszeństwa. Przed nami jakiś moher z dziadkiem był, więc zapytałam kasjerki czy to ta kasa i będę obsłużona bez kolejki i oczywiście kazała mi przejść Na to ten babsztyl z mordą na mnie, że ona też musi być wcześniej obsłużona, bo ona jest starszą kobietą i swoje już odczekała Aż się we mnie zagotowało, kasjerka się wtrąciła i zapytała czy ma dzwonić po ochronę, czy łaskawie mnie przepuści? Mina tej babki była nieziemska, a co najlepsze dziadek od razu chciał mnie przepuścić, później próbował tą babkę uspokoić, to jeszcze oberwał od niej
Uwielbiam takie baby.
Ja ostatnio z siatami wsiadłam do tramwaju, było miejsce i usiadłam. A taka baba z wyrzutem stanęła nade mną i do mnie:
- Tak?
To ja na to:
- Tak.

I sobie poszła dalej.

A wczoraj (w zapiętej kurtce byłam) taki młody chłopak ustąpił mi bez gadania miejsca. Ach jaka cudowna ta dzisiejsza młodzież.
Stary 2014-12-18, 10:45   #4900
Santilia
Wtajemniczenie

nie ma co się oszukiwać, ale często baby są gorsze od facetów

M

Stary 2014-12-18, 10:52   #4901
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jagodowa07 Pokaż wiadomość
No to ja już po usg. Ale że NFZ ssie to rewelacji nie było. Lekarz baaaardzo oszczędny w słowach, jedno zdjęcia wybłagałam żeby mi wydrukował (ale to przecież po co pani, i tak nic nie widać!) I dał takie na którym widać zarys główki i kręgosłup. Reszta będzie na wizycie 16 stycznia. I jest to 21 tydzień - tyle wydukał.
Nie mówił nic, tylko coś tam klikał, jak zapytałam czy wszystko w porządku - to tak, z tego co widzi to tak Wielkości nie wie, bo nie mierzył, bo to chyba na połówkowym nie wymagane.
Ale najważniejsze - potwierdzony chłopiec (z tego co widzi) no ale myślę że już na tym etapie się nie myli. Nie widziałam nic, bo monitor zwrócony w jego stronę, ale słyszałam serduszko. A tż (tzn już teraz mąż chyba powinnam pisać) mówi że widział machające nóżki
I postanowione że w styczniu, tak bliżej końca idziemy prywatnie na 3d 4d - przynajmniej sobie pooglądamy Tymusia i nam ładnie lekarz opowie co i jak

I tak myślę, że faktycznie zacznę się rozglądać za pierwszymi body,może takie właśnie po całości rozpinane, jak już kupię pierwsze to potem poleci Tylko najpierw komodę musimy kupić, ale to powinno się udać jeszcze przed świętami
Z tymi lekarzami... ale najważniejsze, ze wszystko dobrze dla synka

Cytat:
To nie był poród...
To była operacja, wycieli mi co trzeba i przy okazji szturchnęli macicę, zrosty mam takie, że szok.
dlaczego głupio??? Lekarza powinnaś pytać o wszystko do czego masz wątpliwości

Cytat:
masakra. Ale takich osób jest więcej, koleżanka miała cc a jej mąż zdawał relację na bieżąco na fb

Myszonka trzymam
dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 10:57   #4902
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Uwielbiam takie baby.
Ja ostatnio z siatami wsiadłam do tramwaju, było miejsce i usiadłam. A taka baba z wyrzutem stanęła nade mną i do mnie:
- Tak?
To ja na to:
- Tak.

I sobie poszła dalej.

A wczoraj (w zapiętej kurtce byłam) taki młody chłopak ustąpił mi bez gadania miejsca. Ach jaka cudowna ta dzisiejsza młodzież.
rozbrajasz mnie czasami

eeeeeeeeej a tak wgl około 100 postów zostało do konca tej części.
zakłada ktoś czy ja mam kolejną załozyć?
Stary 2014-12-18, 11:02   #4903
dorka607
Wtajemniczenie

A propo przepuszczania w kolejce. Wczoraj pojechałam na tą krzywą i tam przed laboratorium są tylko 3 krzesełka a kolejne 3 są ale przed drzwiami, na takim korytarzyku. Ja przyszłam to 1 było wolne to przed labo wiec usiadłam. Chwilkę później przyszła taka starsza pani i stoi, sapie, patrzy znacząco na mnie, te dwie panie obok tak samo a ja udaję, że nie widzę i siedzę. Aż w końcu jakaś z tych dwóch ustąpiła jej miejsca. Wzrokiem to mnie prawie zjadły. W sumie bym ją wpuściła, ale przecież miała miejsce troszkę wcześniej, to nie bo ona musiała pod samym labo.

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:
rozbrajasz mnie czasami

Ja mogę założyć ale nie wiem czy będę umiała wszystko zrobić...w razie co pomożecie i będziecie wyrozumiałe
Stary 2014-12-18, 11:03   #4904
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
A propo przepuszczania w kolejce. Wczoraj pojechałam na tą krzywą i tam przed laboratorium są tylko 3 krzesełka a kolejne 3 są ale przed drzwiami, na takim korytarzyku. Ja przyszłam to 1 było wolne to przed labo wiec usiadłam. Chwilkę później przyszła taka starsza pani i stoi, sapie, patrzy znacząco na mnie, te dwie panie obok tak samo a ja udaję, że nie widzę i siedzę. Aż w końcu jakaś z tych dwóch ustąpiła jej miejsca. Wzrokiem to mnie prawie zjadły. W sumie bym ją wpuściła, ale przecież miała miejsce troszkę wcześniej, to nie bo ona musiała pod samym labo.

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Ja mogę założyć ale nie wiem czy będę umiała wszystko zrobić...w razie co pomożecie i będziecie wyrozumiałe
daj spokój,.. tak jak i w busie nieraz. ma miejsce dalej ale liczy ze ją beda wszyscy na przodzie przepuszczac

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

dorka. to mozesz powoli zakładac, bo to mniej niz 100 postow zostało i jest trochę bawienia się z kolorami itp.
Stary 2014-12-18, 11:04   #4905
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:
daj spokój,.. tak jak i w busie nieraz. ma miejsce dalej ale liczy ze ją beda wszyscy na przodzie przepuszczac

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ----------

dorka. to mozesz powoli zakładac, bo to mniej niz 100 postow zostało i jest trochę bawienia się z kolorami itp.
Dobra to zakładam, jakby coś było nie tak-mówcie
Stary 2014-12-18, 11:08   #4906
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Dobra to zakładam, jakby coś było nie tak-mówcie
ok.
podpatrz mniej wiecej jak tu wygląda 1 strona i rób podobnie

chociaz, Ty bd szefową w kolejnej części to rób jak uwazasz
ja ostatnio zmieniłam wygląd żeby trochę czytelniej było.

no i jak bd potem zmieniała wizyty, to tak jak Santilla mówiła, chronologicznie zapisuj, w sensie, ze godziny tez porządkuj od pierwszej danego dnia do ostatniej. i bd dobrze
Stary 2014-12-18, 11:11   #4907
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwia01485 Pokaż wiadomość
Co do masażu szyjki - mam nadzieję, że standardy w szpitalach z roku na rok się poprawiają, coraz większy nacisk jest na porody naturalne. a poza tym jest też większa świadomość rodzących - możesz zastrzec, że nie zgadzasz się na nacinanie czy masaż i szpital musi to respektować.

U mnie masaż szyjki odbył się parę razy przy pierwszym dziecku, bo leżałam na patologii z przenoszoną ciążą i chcieli "przyspieszyć". G.wno to dało, a ból był gorszy od porodowego. To było wiele lat temu, więc jestem pewna, że nigdzie bez uprzedzenia nikt tego nie robi już, ale mi lekarz powiedział, że zaprasza mnie na badanie, czy coś ruszyło, to poszłam jak owieczka, bo przecież wiem, jak wygląda badanie. A w trakcie zrobił to cudo. Jak pomogli mi wstać z fotela ginekologicznego, to zemdlałam z bólu, już po fakcie.
Potem na samo słowo "zbadam panią" miałam chęć uciekać, bo myślałam, że znowu to będzie.
Kolejną dozę przyjemności miałam już na sali podczas wywoływania porodu (wywoływali mi dwa razy). W moim przypadku raczej nie wpłynęło to na przyspieszenie akcji (za pierwszym razem mimo masażu i tak wróciłam na patologię i miałam wywoływany po raz drugi dopiero za 2 dni, a drugim razem też trwało powoli mimo masowania), a jedynie na to, że ten szpital omijam szerokim łukiem i nie chcę wspominać tych doświadczeń. Chociaż dziś to podobno jeden z lepszych szpitali z różnymi certyfikatami Więc musiało się i to zmienić.

Teraz jestem pewna, że gdybym wiedziała, że coś takiego jak masaż istnieje, znała swoje prawa - protestowałabym i nie pozwoliła tego sobie zrobić. Nie pomogło, a przysporzyło mi dodatkowego stresu i cierpienia.

Drugie dziecko nie było masowane, ale to drugi poród, więc szybko było. ale z relacji koleżanek na sali - żadna nie miała tej przyjemności.
To są raczej praktyki, które rzadziej są stosowane obecnie, mam wrażenie.
No cóż, niestety w wielu szpitalach to nadal standard

Cytat:
Napisane przez strzalka44 Pokaż wiadomość
U nas w szpitalach jest duży nacisk na porody naturalne. Tyle że dla nich pod tym pojęciem kryje się fakt że nie jest to cesarka. A takie 'pomoce' jak masaż szyjki czy nacinanie jest wg nich zupełnie naturalne
Oczywiście można sobie zastrzec że nie życzysz sobie ale oni jak będą chcieli to i tak zrobią swoje bo wykręcą się że to dla dobra dziecka i ze było konieczne ...

A jeszcze miałam się zapytać czy u was też jest tak że położna przychodzi do domu kilka razy przed porodem a później po ?
O to to

U mnie położna nie przychodzi przed ale jeśli chcę to ja mogę przyjść do niej

Cytat:

Dzień dobry btw
ekhm to ja już wolę nacięte krocze

Cytat:
To nie był poród...
Ale dlaczego głupio?! Pytaj - dla dobra dziecka!

Cytat:

Dlatego WARTO mieć plan porodu, w którym zaznaczysz wszystko, czego sobie nie życzysz - własnie nasażu,wypychania dziecka łokciami (też jeszcze się zdarza), że prosisz o ochronę krocza, że chcesz być o wszystkim informowana itd. itd.
możesz się nie zgodzić na środki p/bólowe, oksytocynę i w ogóle na wiele, wiele ale warto mieć tego świadomość wcześniej - z czym dane procedury się wiążą bo na porodówce to już trochę za późno na myślenie wiadomo, że nie wszystko da się wyegzekwować (ja np. dostałam oxy po 10h bo juz nie miałam siły naturalnie, trwałoby to pewnie kolejnych 15h, a tak za 4h był koniec choć ból 10x gorszy no ale zgodziłam się sama, pytali mnie o zdanie).

A co do lęku że sobie nie poradzimy, ja uważam, że instynkt działa, naprawdę działa! Hormony też odwalają kawał dobrej roboty Po samym porodzie, który był mega meczący odetchnełam i mogłam góry przenosić

Dzień dobry

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 11:12   #4908
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jagodowa07 Pokaż wiadomość
No to ja już po usg. Ale że NFZ ssie to rewelacji nie było. Lekarz baaaardzo oszczędny w słowach, jedno zdjęcia wybłagałam żeby mi wydrukował (ale to przecież po co pani, i tak nic nie widać!) I dał takie na którym widać zarys główki i kręgosłup. Reszta będzie na wizycie 16 stycznia. I jest to 21 tydzień - tyle wydukał.
Nie mówił nic, tylko coś tam klikał, jak zapytałam czy wszystko w porządku - to tak, z tego co widzi to tak Wielkości nie wie, bo nie mierzył, bo to chyba na połówkowym nie wymagane.
Ale najważniejsze - potwierdzony chłopiec (z tego co widzi) no ale myślę że już na tym etapie się nie myli. Nie widziałam nic, bo monitor zwrócony w jego stronę, ale słyszałam serduszko. A tż (tzn już teraz mąż chyba powinnam pisać) mówi że widział machające nóżki
I postanowione że w styczniu, tak bliżej końca idziemy prywatnie na 3d 4d - przynajmniej sobie pooglądamy Tymusia i nam ładnie lekarz opowie co i jak

I tak myślę, że faktycznie zacznę się rozglądać za pierwszymi body,może takie właśnie po całości rozpinane, jak już kupię pierwsze to potem poleci Tylko najpierw komodę musimy kupić, ale to powinno się udać jeszcze przed świętami
czyli synek potwierdzony, gratuluję
Cytat:
Dziewczyny, a orientujecie się może czy jak ktoś już miał nacięcie w stylu cc, to pozwolą rodzić naturalnie?

Dzień dobry, tak w ogóle.
I przepraszam, że milczałam...
Dużo rzeczy mam na głowie, nie ogarniam, a Młoda daje popalić, mimo, że jej specjalnie jeszcze nie czuje.
To chyba też zależy do tego, jak dawno miałaś tą operację... ale koniecznie lekarza zapytaj
Cytat:

Dzień dobry btw
Hehe ja tam wolę masaż szyjki niż później męczyć się kilka dni po cc

Cytat:

Cytat:
Co za ludzie... Uwielbiam takie starsze panie

Strzałka ja się właśnie niedawno dowiedziałam, że położna ma do mnie dzwonić ok 25 tyg. Ale po co, to nie wiem Wątpię, żeby przyszła przed porodem. Po porodzie była chyba ze dwa razy.

Edytowane przez scotasia
Czas edycji: 2014-12-18 o 11:15
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 11:16   #4909
201606011622
Konto usunięte

co do planu porodu, podobno mimo, ze dostaną taki plan od Ciebie to nie zawsze sie stosują
Stary 2014-12-18, 11:34   #4910
Iluzja00
BAN stały

Ja juz taki plan posiadam.Az sie dziwnie z tym czuje :P
Jesli nic nie bedzie zagrazalo Naszemu zdrowiu czy zdrowiu dziecka to powinni sie tego trzymac.
Najlepiej miec kogos rozsadnego przy sobie, kogos kto nie boi sie zabrac glosu i w razie czego postawi personel na nogi :P
Iluzja00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 11:35   #4911
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Iluzja00 Pokaż wiadomość
Ja juz taki plan posiadam.Az sie dziwnie z tym czuje :P
Jesli nic nie bedzie zagrazalo Naszemu zdrowiu czy zdrowiu dziecka to powinni sie tego trzymac.
Najlepiej miec kogos rozsadnego przy sobie, kogos kto nie boi sie zabrac glosu i w razie czego postawi personel na nogi :P
no to mój tz z pewnością tam ich wszystkich poustawia.
tez sobie taki plan zrobie, mam nadzieje, ze się przystosują.
i juz zapamiętałam... zero masażu szyjki !
Stary 2014-12-18, 11:37   #4912
Iluzja00
BAN stały

Cytat:
no to mój tz z pewnością tam ich wszystkich poustawia.
tez sobie taki plan zrobie, mam nadzieje, ze się przystosują.
i juz zapamiętałam... zero masażu szyjki !
Ja dostalam od poloznej.Wiec Ty pewnie tez dostaniesz w swoim szpitalu
Iluzja00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 11:37   #4913
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
rozbrajasz mnie czasami

Do usług.

A kiedyś jechałam sobie metrem i weszła ciężarna, na oko 8 miesiąc. Dopiero ja wstałam, a byłam dość daleko. Jakaś pani zakrzyknęła:
- Ojej, nie widziałam.
A pani ciężarna na to:
- Tak, tak, wciągnęłam brzuch.

Wykorzystam kiedyś ten tekst jak będzie trzeba.
Stary 2014-12-18, 11:46   #4914
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Do usług.

A kiedyś jechałam sobie metrem i weszła ciężarna, na oko 8 miesiąc. Dopiero ja wstałam, a byłam dość daleko. Jakaś pani zakrzyknęła:
- Ojej, nie widziałam.
A pani ciężarna na to:

no ładnie

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

https://www.facebook.com/trudno.koch...type=1&theater

jakież to okrutne
Stary 2014-12-18, 11:47   #4915
myszonka88
Zakorzenienie

Cytat:
Do usług.

- Ojej, nie widziałam.
A pani ciężarna na to:

Innym razem jak chciałam skorzystać z szybszej obsługi to babka stwierdziła, że jak się jest w ciąży to nie łazi się po sklepach A dodam, że byłam w mięsnym i wszystko mi tam śmierdziało

Stary 2014-12-18, 11:51   #4916
201606011622
Konto usunięte

Cytat:

Innym razem jak chciałam skorzystać z szybszej obsługi to babka stwierdziła, że jak się jest w ciąży to nie łazi się po sklepach A dodam, że byłam w mięsnym i wszystko mi tam śmierdziało
jak to sie nie łazi?! a co masz jeść? tynk ze ścian albo waciki kosmetyczne? choć i to w końcu by się skończyło
gópie baby
Stary 2014-12-18, 11:53   #4917
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Mohery są okropne.
Na mnie ostatnio wsiadła taka jedna w sklepie z tekstem, mówiła do koleżanki, pokazując na mnie, głośno mówiąc żebym słyszała:
Gówniarstwo się rozmnaża, dziewucha ma z 16 lat i już w ciąży, co z tą młodzieżą.

Zatkało mnie po prostu.

Jeeej, ilu ja się przydatnych rzeczy od Was dowiem.
Muszę się dowiedzieć, ile u nas kosztuje opieka położnej.
A co do cc zapytam się mojego lekarza 2 stycznia na wizycie.
Nie chciałam go pytać ostatnio, bo jednak troszku czasu jeszcze mam.
I chyba w lutym będę mieć połówkowe (jeśli dobrze rozumiem to to 3d, tak?)

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Baset jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 11:57   #4918
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:
ok.
podpatrz mniej wiecej jak tu wygląda 1 strona i rób podobnie

chociaz, Ty bd szefową w kolejnej części to rób jak uwazasz
ja ostatnio zmieniłam wygląd żeby trochę czytelniej było.

no i jak bd potem zmieniała wizyty, to tak jak Santilla mówiła, chronologicznie zapisuj, w sensie, ze godziny tez porządkuj od pierwszej danego dnia do ostatniej. i bd dobrze
A jak dać odnośnik do 3 części? bo cos mi to nie wyszło...
Stary 2014-12-18, 12:01   #4919
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Mohery są okropne.
Na mnie ostatnio wsiadła taka jedna w sklepie z tekstem, mówiła do koleżanki, pokazując na mnie, głośno mówiąc żebym słyszała:
Gówniarstwo się rozmnaża, dziewucha ma z 16 lat i już w ciąży, co z tą młodzieżą.

Zatkało mnie po prostu.

Jeeej, ilu ja się przydatnych rzeczy od Was dowiem.
Muszę się dowiedzieć, ile u nas kosztuje opieka położnej.
A co do cc zapytam się mojego lekarza 2 stycznia na wizycie.
Nie chciałam go pytać ostatnio, bo jednak troszku czasu jeszcze mam.
I chyba w lutym będę mieć połówkowe (jeśli dobrze rozumiem to to 3d, tak?)
mnie tez wkurza jak mówią ze o dziecko takie z 16 lat ma, jak i na weselu bylismy, tz powiedział gosciowi obok ze nie pije bo w ciazy jestem. a tego goscia zona czy tesciowa wychowa bo ja to chyba z 16 lat mam . tak jej pocisnęłam ze potem wcale się nie odezwała do mnie. niektórzy są nazbyt bezczelni.

w lutym pewnie połówkowe. a 3D tozalezy od Twojego lekarza czy w 3D przełączy

co do położnej, ja to nie wykupuję położnej, po porodzie ewentualnie pomyślimy nad jakimś podziękowaniem jak bd spoko.

takze położną to poznamm na krótko przed porodem

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Cytat:
A jak dać odnośnik do 3 części? bo cos mi to nie wyszło...
tam masz coś takiego "wstaw link" no i wstawiasz tam link do 1 strony tej częsci i Ci sie wyświetli tekst i pewna czesc tego bedzie na niebiesko. to to na niebiesko mozesz usunąć i napisać Część 3 . Powinno działać

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Część 3

cos takiego powinno wyjść
Stary 2014-12-18, 12:02   #4920
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
mnie tez wkurza jak mówią ze o dziecko takie z 16 lat ma, jak i na weselu bylismy, tz powiedział gosciowi obok ze nie pije bo w ciazy jestem. a tego goscia zona czy tesciowa wychowa bo ja to chyba z 16 lat mam . tak jej pocisnęłam ze potem wcale się nie odezwała do mnie. niektórzy są nazbyt bezczelni.

w lutym pewnie połówkowe. a 3D tozalezy od Twojego lekarza czy w 3D przełączy

co do położnej, ja to nie wykupuję położnej, po porodzie ewentualnie pomyślimy nad jakimś podziękowaniem jak bd spoko.

takze położną to poznamm na krótko przed porodem
No mówił mi, że mi zrobi 3d
Mówił mi też, że najlepiej je zrobić ok. 23-26 tyg ciąży.

Co do moherów, wkurzają mnie takie baby, są gorsze od niejednego nastolatka. Bo co do młodzieży słowa złego powiedzieć nie moge, bo jak widzą to ustępują, czy to w laboratorium czy to w sklepie.

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Baset jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości