|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Cytat:
![]() Jojla A meza juz wykorzystalas? Kiedys tu na kogos poskutkowala kapiel romantyczno-relaksacyjna polaczona z nastawianiem siebie i dziecka itd i jakims drinkiem (owocowym) magicznym czy to nie byla Santom?
|
|
|
|
|
#2102 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
|
|
|
|
#2103 |
|
Zakorzenienie
|
Anita zazdroszczę swojskiego jedzenia
rosi:Bo te eko warzywa i mięsa mają ceny z kosmosu. No mam nadzieje że Maksiu wyrośnie z alergii. Ostatnio dostał kremik z ziaji od jednej z cioć. Raz go posmarowałam. Był taki krzyk że myłam go znów ![]() Ja myślę że Agatka skończyła z kp albo mieszany system stosuje. I może przez to się nie odzywa, bo nie chce się przyznać Agatko wróć do nas! Perse żadnego zamieszania nie narobiłaś Duży ten katar? Gorączkę ma? Pani jak się skóra uspokoi to wypróbuje Płyn dzidziuś, dicoflor powoli odstawiam bo probiotyk mamy w nowym nutramigenie. Może coś z tą solą fizjologiczna pomyślę. Zaoszczędze na bodziaka
|
|
|
|
#2104 |
|
Zakorzenienie
|
a to podła MaUpa! gdyby nie jeden esemes z początku kp, to na bank bym nie karmiła. wystarczył Renia, nic nie działało nic nie jadłam - jedyny sposób
|
|
#2105 |
|
Zakorzenienie
|
Rena u mnie nic nie działało. Ale ja rzygałam co godzinę... W szpitali dali mi hydroksyzyne. Jak mąż mnie na ip zaniósł.. Jak było już lepiej tak koło 13 tygodnia to olbas wdychałam. Na mdłości był ok
Ej zemdliło mnie na same wspominki.
|
|
|
|
#2106 |
|
Konto usunięte
|
Dwakolory przykro mi, że u mamy taki zły wynik. Mam nadzieję i trzymam kciuki, że chemia pomoże!
Michasia kciuki! Jojla oby szybko poszło! Pikaso super ja zdawałam 6 razy ![]() Co do znikania/odchodzenia kogoś przez coś, to dla mnie to głupota (sorry). W życiu też nie zawsze się ze wszystkim zgadzamy, ale to nie powód, żeby z kimś nie rozmawiać, a forum nie jest od tego, żeby bać się coś powiedzieć, bo ktoś się obrazi...? U mnie na wątku Staraczkowym było kilka kwasów przez takie coś i w końcu wszystkie ciężarówki przeniosły się na swój osobny wątek, bo to któraś nie zauważyła czegoś, któraś nie odpowiedziała na coś, któraś wyraziła swoje zdanie i był dym... Póki nikt się nie wyzywa to każdy przecież może wyrazić swoje zdanie... Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#2107 |
|
Zakorzenienie
|
O tak i nic nie jedzenie. Landyrnkami się żywiłam.
Pani ciekawi mnie co było w tym smsie..
|
|
|
|
#2108 |
|
Zakorzenienie
|
mnie ceny warzyw dobijały i dlatego cieszyłam się z darów ze wsi
![]() mięso było tylko dla T., więc cen takich mikro-porcyjek prawie nie czułam. ![]() "grosz do grosza a będzie kokosza" hehe, do tej pory nie używam jednego żelu pod prysznic ![]() może nic szczególnego, ale mi dało nadzieję ![]() "Duże mleczarnie się długo napełniają daj im czas tyle metrów kanałów mlecznych zapełnia się powoli dużo w karmieniu zależy od głowy. Jak to stara położna powiedziała - wrzuć na luz, to ruszy. Spokoju Ci życzę, bo wiem jak to jest kurde."
|
|
#2109 |
|
Zakorzenienie
|
Etam ja myślę ze Agatka zwyczajnie zarobiona jest :P
ja tez mam okresy intensywnej obecności jak i znikania na dłużej taki lajf
|
#2110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do płaczków to był jakiś dół @.Ale juz jest lepiej. co do Agatki szkoda ze sie nie odzywa Ja jej dawałam rady bo wiem ze chciała karmić.Wysłane z mojego GT-S5830i
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#2111 |
|
Konto usunięte
|
To prawda, szkoda, że Agatka się nie odzywa. Ale przecież nikt nie działał w złej wierze, każda z Was chciała pomóc
|
|
|
|
#2112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie musi ale co innego zje szybko jak zmeczony? To nie takie proste wszystko. Kaszke robi sie szybko, ugotowac cos trudniej, zwlaszcza ze nie zawsze mam czas na zrobienie obiadu a co dopiero kolacji.. nie tak latwo przygotowac 5 posilkow na kazdy dzien |
|
|
|
|
#2113 |
|
Zakorzenienie
|
no tak, koleżanki mi też kiedyś wspominały, że na większe dziecko trudniej coś ładnego kupić.
|
#2114 |
|
Zakorzenienie
|
Nie przesadzajmy z tym ze nie mozna o nic zapytac bo sie poobrazamy. Jestesmy na roznych etapach i czasem ciezko sobie cos wyobrazic bo jeszcze nie te realia. Chociazby te ceny ciuchow. Dziecko male ktore szybko wyrasta moze miec fajne ciuchy z sh ale dla starszego juz strasznie ciezko znalezc. Inna sprawa ze J. w niektorych ciuchach chodzi juz rok, w kolejnych tez pochodzi wiec latwiej mi wydac na niego kase bo wiem ze to nie na 1-2 m-ce. Jak byl na cycu kupowalam tansze pieluchy, waciki, podklady, wit d i w sumie tyle. Kosmetykow bardzo malo szlo i tanie bo rossmannowskie, proszku mialam zapas zrobiony wczesniej. Jednak wraz z wiekiem wydatki bardzo rosna. U nas zaczelo sie od mleka hipoalergicznego, drogie to bylo a bardzo szybko znikalo. A potem poszlo..
---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Nawet bardzo trudno. Poza tym widzisz, my pozyczonych ciuchow mielismy malo, i tak dokupowalismy a od ok pol roku juz wszystko kupowalismy sami. Teraz patrze na core mojej siostry i maly Jakubek z niej, wszystko po nim nosi, prawie nic nie musza kupowac. To jednak ogromna roznica jest. Dziecko w wozku w jednych spodniach pojezdzi dlugo, przy chodzacym J. czasem po jednym spacerze spodnie do prania wiec musi miec kilka par. I tak ze wszystkim. Rekawiczek tez kilka par bo nie zabronie dotykac wszystkiego. |
|
|
|
#2115 |
|
Zakorzenienie
|
Wiktor odrzucił kaszki jak mial 18mcy a szkoda bo wygodne to no i tuczące zwłaszcza na noc...
no ale kaszka jest "fuu nie dobja" :P W tej chwili je wojskowe suchary
|
#2116 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szczerze, to mam stresa ale chyba powoli zaczynam myśleć, że wszystko mi jedno byle mała szczęśliwie się znalazła po drugiej stronie brzucha...Cytat:
Jajecznica? kurde a TŻ wczoraj wieczorem robił i mogłam się załapać ![]() Kciuki za obie przyjacióły ![]() Cytat:
zdolniacha! ![]() Cytat:
mi tam już nawet nie chodzi o to, że ma wyjść już natychmiast ale wolałabym, żeby zrobiła to sama, bez ingerencji z zewnątrz... Mamy jeszcze kilka dni jutro znów ktg i wizyta to się dowiem czy coś się ruszyło w ogóle.Byłam dziś na spontanicznej kawie z koleżankami, odkąd wróciłam brzuch twardnieje więc może jakiś postęp w temacie jest ![]() Cytat:
![]() na mdłości nie pomogę [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49393531] Artek ma katar, szit :/[/QUOTE] oj, zdrówka ![]() Cytat:
Było wykorzystywanie, sprzątanie, skakanie na piłce i spacerowanie za chwile znów pokicam trochę na piłce, pomysł z kąpielą bardzo mi się podoba więc chyba skorzystam ![]() Ale coś mi się wydaje, że moja córa grzecznie czeka na weekend jak tatuś będzie miał wolne, bo dziś i jutro jak coś się zacznie to nie da rady urwać się z pracy ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49393930] Jojla oby szybko poszło![/QUOTE]
|
|
#2117 |
|
Zadomowienie
|
Jojla życzę ci, żeby wszystko poszło po twojej myśli.
|
|
|
|
#2118 |
|
Zakorzenienie
|
dziękujęa jak tam córa Twoja?
|
#2119 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestem uzależniona od SH, ale w pewnym momencie to źródełko się kończy... jak się trafi coś fajnego, to biorę na zaś. ale rzadko się trafia a byle czego nie biorę (bo mój SH wcale nie taki tani...) T. może nie odrzucił, ale bardzo ograniczył. jak sobie przypomnę, że kiedyś po prostu go karmiłam a on po prostu jadł albo nie jadł ![]() a teraz... koncert życzeń. dobrze, że nie zna złych smaków, to (jeszcze?) nie ma problemu ![]() Cytat:
Jojla, jajecznica na ruszt (ciekawe skąd się to wzięło?)
|
|
|
#2120 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na pewno z wiekiem rosną potrzeby. i pewnie jak dziecko dłużej w czymś chodzi to warto też coś lepszego jakościowo kupić. a poza tym dziecko zaczyna znosić ubrania i wiem, że na ponad rocznego Krzysia już praktycznie ubranek nie dostanę od koleżanki, bo jej synek je po prostu zużywa. dlatego już teraz jak jestem na SH i widzę coś fajnego na większe dziecko to biorę na przyszłość. Cytat:
a czy ty masz do którejś z nas nr tel. żeby podzielić się dobrą nowiną.ja dziś jakaś kopnięta jestem, głowa mi pęka, robota się nie klei. Krzyś dziś nieszczęśliwy, chyba aura nam nie sprzyja. pojechałam do dentystki. chciałam zdjąć kamień i wypiaskować zęby a ona do mnie, że nie ma co robić z moimi zębami. kamienia brak, piaskować nie ma potrzeby w domu nie jestem w stanie ogarnąć pod święta
|
|
#2121 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak nie to jeszcze na wieczór może się skuszę ![]() Cytat:
zaraz sobie zapiszę jakiś kontakt ![]() Cytat:
|
|
#2122 |
|
Zakorzenienie
|
Pani bardzo ładny sms
![]() Ty żel pod prysznic, a ja nigdy już nie dałam kotu mokrej karmy U mnie eko mięso drogie. Około 60zl kg.ale to i tak mniej niż słoiki. A po ile gram te porcyjki robiłaś? Bo wiem że dziecko takie małe to 10gram dziennie? Ale ważąc na surowo czy po ugotowaniu? Tępak ze mnie.. |
|
|
|
#2123 |
|
Zadomowienie
|
Jojla córa moja wspanialsza z każdym dniem. Charakterna, jak mówią wszyscy ( ciekawe w kogo
) i zbujną wyobraźnią. Teraz ma przyjaciela niedźwiedzia polarnego i on nam cały czas foki znosi do domu i musimy je wyrzucać, więc co jakiś czas jest hasło "foka leci", wszyscy muszą się "kryć", a potem wyrzucać śmierdzące foki. Jest wesoło jak zwykle. Teraz tydzień siedzi w domu, bo jest przeziębiona, dobrze, że TŻ ma urlop. To nic, że w domu pobojowisko, jak się razem bawią. Porządków świątecznych nie robię. Jutro albo w sobotę jedziemy do naszego miasta rodzinnego i za tydzień wracamy.
|
|
|
|
#2124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2125 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem...nie piszę bo brakuje mi czasu na wszystko aby ogarnąć...poza tym święta za pasem więc w wolnej chwili chcę coś porobić...
odnośnie dyskusji o KP wisi mi to, każdy ma swoje zdanie i może je wyrazić bo to forum. Chociaż nie powiem zrobiło mi się ciut przykro że tak na mnie naskoczyłyście no ale trudno....chciałam karmić ale głodzić dziecka nie zamierzam...karmię mieszanie i żyję...dzięki temu moge wyskoczyć na jakieś zakupy czy gdziekolwiek i mogę zostawić Małego....poza tym u Nas wszystko OK. Dziś mieliśmy szczepienie .... Mały waży 4100 i mierzy 56cm. Dla zainteresowanych w moim albumie są fotki do obejrzenia Pozdrawiam i życzę miłych i spokojnych świąt.
|
#2126 | |
|
Zakorzenienie
|
jak nie zjem, to chyba umrę ![]() Cytat:
wieczorem po prostu szybciej idę spać i jakoś się udaje ominąć, gorzej jest po obiedzie...no ale to jest pikuś ![]() dziś chciałam założyć swoje stare, 'za duże' spodnie już nie są za duże - nosz kurcze chyba się w szafie skurczyły, bo brakło jakieś 4-5cm żeby dopiąć ale brzuchol mi urósł
|
|
#2127 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Szał F. robi dwa razy w tyg kupy lub raz.. Dajesz mu Dicoflor to fajnie reguluje pracę brzuszka.. Cytat:
Migdały też..Agatko Pisz co u Was Zeberko Tu masz o negatywnych skutkach ogladania tv http://natemat.pl/40249,wylacz-dziec...k-sie-ochronic Logopeda mówiła, że S. ma bardziej rozwiniętą półkule mózgu i trzeba ja lekko spowolnić, żeby lewa mogła nadrobić. Mamy zakaz nie tylko tv, ale i radio czy grające zabawki. Dziewczyny, a próboeałyście tych chusteczek http://www.srokao.pl/2013/10/auchan-...awilzane.html# Wg mnie lepsze niż Pampers i tanie.. |
|||
|
|
|
#2128 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() też tak właśnie myślę, więc po nowym roku zaczynam hehe a od stycznia miałam cały rok leżeć i odpoczywać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja też dopiero wróciłam z pracy i patrzę na stosy do prasowania, życzenia do napisania itd. itp. I tak do samej wigilii. Dobrze, ze prezenty pod choinkę zrobiłam już we wrześniu Cytat:
U mojej Siostry starsza mimoza przejmuje się wszystkim i wszystkimi a młodsza dzięki asertywności ma się jak pączek w maśle Wczoraj po wywiadówce Siostra zaczęła się z niej podśmiewać, że obiecała same szóstki a tutaj same piątki a szóstka to gdzieś tam się tylko trafia - mała ani drgnęła (jest w I klasie). Później ja jej jeszcze dołożyłam i powiedziałam: "No pokaż te szóstki". A mała z szelmowskim uśmiechem mówi: "no patrz" i otworzyła szeroko buzię pokazała mi swoje szóstki w buzi
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 Edytowane przez Wika28 Czas edycji: 2014-12-18 o 21:16 |
||||||
|
|
|
#2129 |
|
Zakorzenienie
|
U nas i bez dicofloru blogoslawimy nakladke na toalete i chec Jakuba do korzystania z niej. Zaplakalabym sie jakby jeszcze w pieluche robil przy takiej czestotliwosci i ilosci.
|
|
|
|
#2130 |
|
Zakorzenienie
|
moja dwa miesiące młodsza, z 28 czerwca i ma 11 kg- to dopiero jest chudziak
![]() dwakolory- siły dużo, pięknie otoczyliście opieką Mamę gdyby nie takie "podłe małpy" ![]() panika- miała cycowego taliba to i laktacyjną terrorystką musiała się stać ![]() mnie ruszyło: "karmić albo nie- i bez dorabiania ideologii" agatko- Twój wybór, nikt źle Ci nie życzy, każda radzi, nawet jak jeszcze Igora nie miałaś to też wspierałaś karmiące (karmiące na różne sposoby) więc robimy to samo pisz co u Was- tyle lat razem to nie porzucaj nas teraz z powodu młodego faceta ![]() kiedy chrzcicie? fio- u nas TV idzie często...ale właściwie jedyne co Kasia ogląda to Bolek i Lolek, Miś Uszatek i Strażak Sam....(w jej języku- Boka, Miś Uszika i Tata )nie widzę aby przekładała oglądanie TV nad inne zajęcia (np. układanie puzzli, które uwielbia, czy zabawę w dom lub zabawę na świeżym powietrzu) a dla mnie to jest czas kiedy mogę spokonie zrobić coś przy Tosi bo wiem, że niczym przy okazji zabawy nie majstruje tylko siedzi na kanapie... ---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- u nas lekka(mało powiedziane) porażka, złości mam na Rodziców... Kasia u nich od wczoraj- pięknie się bawi, pięknie je ale ze snem był problem- dwie godziny płaczu zakończyły się podaniem smoka w dodatku włączyli jej bajkę na laptopie- zgodnie z moją instrukcją- "bajka na noc obowiązkowa bo je uwielbia" dzisiaj rano Mama mnie pyta czy to konieczne i takie dobre aby ona te bajki oglądała przed snem? więc mówię, że absolutnie i trzeba było zignorować jak mówiła o tym, ze bajkę chce oglądać, wieczór rozmawiamy drugi raz i proszę aby spróbowali ją dzisiaj położyć bez smoka i żeby poczytali jej bajki i pytam czy wczoraj jak czytali to też płakała a Mama mi mówi, że nie czytali....że ona zrozumiała, że mają Kasia przed snem włączyć bajkę jutro ją zabieram i nie pojedzie do Dziadków nim nie nauczy się zasypiać szybko bez smoka....
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2014-12-18 o 21:57 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.

rosi:
Duży ten katar? Gorączkę ma?
ja zdawałam 6 razy 

daj im czas