Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-18, 16:21   #2101
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV

Cytat:
Napisane przez pikaso Pokaż wiadomość
Dwa kolory przykro mi, ale trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze.

No więc kochane, jak już pisałam wcześniej wasze kciuki są nie zastąpione ZDAAAAAAAAAŁAM !!!!!!!!!
Jestem najszczęśliwszą osobą, chociaż rok temu, w tym czasie zawalił mi się świat.
Gratuluje skarbie, niech ta dobra passa sie utrzyma!

Jojla
A meza juz wykorzystalas?
Kiedys tu na kogos poskutkowala kapiel romantyczno-relaksacyjna polaczona z nastawianiem siebie i dziecka itd i jakims drinkiem (owocowym) magicznym czy to nie byla Santom?
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 16:24   #2102
anitaxas
Zadomowienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
anitax myślisz, że temu się nie odzywa?
Tak, bo od tamtej pory zamilkła..

Perse zdrówka dla Artka i Ty absolutnie nie masz za co przepraszać.
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 16:29   #2103
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Anita zazdroszczę swojskiego jedzenia rosi:
Bo te eko warzywa i mięsa mają ceny z kosmosu.
No mam nadzieje że Maksiu wyrośnie z alergii. Ostatnio dostał kremik z ziaji od jednej z cioć. Raz go posmarowałam. Był taki krzyk że myłam go znów

Ja myślę że Agatka skończyła z kp albo mieszany system stosuje. I może przez to się nie odzywa, bo nie chce się przyznać Agatko wróć do nas!

Perse żadnego zamieszania nie narobiłaś Duży ten katar? Gorączkę ma?

Pani jak się skóra uspokoi to wypróbuje Płyn dzidziuś, dicoflor powoli odstawiam bo probiotyk mamy w nowym nutramigenie. Może coś z tą solą fizjologiczna pomyślę. Zaoszczędze na bodziaka
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 16:29   #2104
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
zwłaszcza Panice za "ataki" z każdej strony

a to podła MaUpa!

gdyby nie jeden esemes z początku kp, to na bank bym nie karmiła. wystarczył

Renia, nic nie działało nic nie jadłam - jedyny sposób

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 16:33   #2105
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Rena u mnie nic nie działało. Ale ja rzygałam co godzinę... W szpitali dali mi hydroksyzyne. Jak mąż mnie na ip zaniósł.. Jak było już lepiej tak koło 13 tygodnia to olbas wdychałam. Na mdłości był ok Ej zemdliło mnie na same wspominki.
Stary 2014-12-18, 16:36   #2106
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Dwakolory przykro mi, że u mamy taki zły wynik. Mam nadzieję i trzymam kciuki, że chemia pomoże!

Michasia kciuki!

Jojla oby szybko poszło!

Pikaso super ja zdawałam 6 razy

Co do znikania/odchodzenia kogoś przez coś, to dla mnie to głupota (sorry). W życiu też nie zawsze się ze wszystkim zgadzamy, ale to nie powód, żeby z kimś nie rozmawiać, a forum nie jest od tego, żeby bać się coś powiedzieć, bo ktoś się obrazi...? U mnie na wątku Staraczkowym było kilka kwasów przez takie coś i w końcu wszystkie ciężarówki przeniosły się na swój osobny wątek, bo to któraś nie zauważyła czegoś, któraś nie odpowiedziała na coś, któraś wyraziła swoje zdanie i był dym... Póki nikt się nie wyzywa to każdy przecież może wyrazić swoje zdanie...

Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 16:37   #2107
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

O tak i nic nie jedzenie. Landyrnkami się żywiłam.

Pani ciekawi mnie co było w tym smsie..
Stary 2014-12-18, 17:03   #2108
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Bo te eko warzywa i mięsa mają ceny z kosmosu.
mnie ceny warzyw dobijały i dlatego cieszyłam się z darów ze wsi
mięso było tylko dla T., więc cen takich mikro-porcyjek prawie nie czułam.

Cytat:
Zaoszczędze na bodziaka

"grosz do grosza a będzie kokosza"

Cytat:
Ej zemdliło mnie na same wspominki.
hehe, do tej pory nie używam jednego żelu pod prysznic

Cytat:

Pani ciekawi mnie co było w tym smsie..
może nic szczególnego, ale mi dało nadzieję
"Duże mleczarnie się długo napełniają daj im czas tyle metrów kanałów mlecznych zapełnia się powoli dużo w karmieniu zależy od głowy. Jak to stara położna powiedziała - wrzuć na luz, to ruszy. Spokoju Ci życzę, bo wiem jak to jest kurde."

Stary 2014-12-18, 17:15   #2109
Alfahelisa
Zakorzenienie

Etam ja myślę ze Agatka zwyczajnie zarobiona jest :P
ja tez mam okresy intensywnej obecności jak i znikania na dłużej taki lajf
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 17:50   #2110
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
mnie ceny warzyw dobijały i dlatego cieszyłam się z darów ze wsi
mięso było tylko dla T., więc cen takich mikro-porcyjek prawie nie czułam.

"grosz do grosza a będzie kokosza"

hehe, do tej pory nie używam jednego żelu pod prysznic

może nic szczególnego, ale mi dało nadzieję
"Duże mleczarnie się długo napełniają daj im czas tyle metrów kanałów mlecznych zapełnia się powoli dużo w karmieniu zależy od głowy. Jak to stara położna powiedziała - wrzuć na luz, to ruszy. Spokoju Ci życzę, bo wiem jak to jest kurde."
kolezanka super cie podbudowała

co do płaczków to był jakiś dół @.Ale juz jest lepiej.

co do Agatki szkoda ze sie nie odzywaJa jej dawałam rady bo wiem ze chciała karmić.

Wysłane z mojego GT-S5830i

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 17:53   #2111
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

To prawda, szkoda, że Agatka się nie odzywa. Ale przecież nikt nie działał w złej wierze, każda z Was chciała pomóc a może rzeczywiście jest tak, jak pisze Alfa, że po prostu nie ma czasu...
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 18:00   #2112
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
nie myślałaś o ciuchach y SH?
i zadam pewnie głupie pytanie, czy dziecko musi jeść kaszki?
Jak byl maly sporo mial z sh ale im starszy tym trudniej o fajne ciuchy, w dobrym stanie. Ostatnio na kilka wizyt w komisach nie znalazlam juz nic, ciuchlandy byle jakie mam.
Nie musi ale co innego zje szybko jak zmeczony? To nie takie proste wszystko. Kaszke robi sie szybko, ugotowac cos trudniej, zwlaszcza ze nie zawsze mam czas na zrobienie obiadu a co dopiero kolacji.. nie tak latwo przygotowac 5 posilkow na kazdy dzien
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 18:13   #2113
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Jak byl maly sporo mial z sh ale im starszy tym trudniej o fajne ciuchy, w dobrym stanie. Ostatnio na kilka wizyt w komisach nie znalazlam juz nic, ciuchlandy byle jakie mam.
no tak, koleżanki mi też kiedyś wspominały, że na większe dziecko trudniej coś ładnego kupić.
Stary 2014-12-18, 18:21   #2114
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Nie przesadzajmy z tym ze nie mozna o nic zapytac bo sie poobrazamy. Jestesmy na roznych etapach i czasem ciezko sobie cos wyobrazic bo jeszcze nie te realia. Chociazby te ceny ciuchow. Dziecko male ktore szybko wyrasta moze miec fajne ciuchy z sh ale dla starszego juz strasznie ciezko znalezc. Inna sprawa ze J. w niektorych ciuchach chodzi juz rok, w kolejnych tez pochodzi wiec latwiej mi wydac na niego kase bo wiem ze to nie na 1-2 m-ce. Jak byl na cycu kupowalam tansze pieluchy, waciki, podklady, wit d i w sumie tyle. Kosmetykow bardzo malo szlo i tanie bo rossmannowskie, proszku mialam zapas zrobiony wczesniej. Jednak wraz z wiekiem wydatki bardzo rosna. U nas zaczelo sie od mleka hipoalergicznego, drogie to bylo a bardzo szybko znikalo. A potem poszlo..

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Cytat:
no tak, koleżanki mi też kiedyś wspominały, że na większe dziecko trudniej coś ładnego kupić.
Nawet bardzo trudno. Poza tym widzisz, my pozyczonych ciuchow mielismy malo, i tak dokupowalismy a od ok pol roku juz wszystko kupowalismy sami. Teraz patrze na core mojej siostry i maly Jakubek z niej, wszystko po nim nosi, prawie nic nie musza kupowac. To jednak ogromna roznica jest. Dziecko w wozku w jednych spodniach pojezdzi dlugo, przy chodzacym J. czasem po jednym spacerze spodnie do prania wiec musi miec kilka par. I tak ze wszystkim. Rekawiczek tez kilka par bo nie zabronie dotykac wszystkiego.
Stary 2014-12-18, 18:26   #2115
Alfahelisa
Zakorzenienie

Wiktor odrzucił kaszki jak mial 18mcy a szkoda bo wygodne to no i tuczące zwłaszcza na noc...
no ale kaszka jest "fuu nie dobja" :P
W tej chwili je wojskowe suchary
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 19:07   #2116
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dwakolory1 Pokaż wiadomość
Oooo! To nie wiedziałam. No to w każdej chwili cos może zacząć się dziać! Kurcze, ale masz pewnie stresa, co?
szczerze, to mam stresa ale chyba powoli zaczynam myśleć, że wszystko mi jedno byle mała szczęśliwie się znalazła po drugiej stronie brzucha...

Cytat:

Mam dwie przyjaciółki obecnie na wylocie
jedna miała termin z USG na... 21 XI (sic ), potem się przesunął na początek grudnia dotąd nie ma dziecia próbowali już wszystkiego. nawet jajecznicy (?!) - wyczytała że przyśpiesza, a że nie lubi, to się poświęciła jutro indukcja.
druga (37tc) przedwczoraj trafiła do szpitala (ciśnienie) i ryk, bo ona nie rodzi przed wizytą u fryzjera
To i tak długo z indukcją czekali!
Jajecznica? kurde a TŻ wczoraj wieczorem robił i mogłam się załapać

Kciuki za obie przyjacióły

Cytat:
No więc kochane, jak już pisałam wcześniej wasze kciuki są nie zastąpione ZDAAAAAAAAAŁAM !!!!!!!!!
Jestem najszczęśliwszą osobą, chociaż rok temu, w tym czasie zawalił mi się świat.
zdolniacha!

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość

Z własnego doświadczenia pamiętam, że nic na wywołanie na mnie i moją E. nie podziałało.. ech.. te dzieciory nic się mamy nie słuchają od małego taki asertywne
uparte a nie asertywne
mi tam już nawet nie chodzi o to, że ma wyjść już natychmiast ale wolałabym, żeby zrobiła to sama, bez ingerencji z zewnątrz... Mamy jeszcze kilka dni jutro znów ktg i wizyta to się dowiem czy coś się ruszyło w ogóle.

Byłam dziś na spontanicznej kawie z koleżankami, odkąd wróciłam brzuch twardnieje więc może jakiś postęp w temacie jest

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
Jojla - trzymam kciuki za szybkie rozwiązanie

========================= =======================
dziewczyny co na mdłości???? coś innego niż imbir??? jakieś domowe sposoby??? matko od kilku dni po obiadach mnie tak muli, że nic zrobić nie mogę

na mdłości nie pomogę

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49393531]
Artek ma katar, szit :/[/QUOTE]

oj, zdrówka

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
Jojla
A meza juz wykorzystalas?
Kiedys tu na kogos poskutkowala kapiel romantyczno-relaksacyjna polaczona z nastawianiem siebie i dziecka itd i jakims drinkiem (owocowym) magicznym czy to nie byla Santom?
Ba! żeby to raz
Było wykorzystywanie, sprzątanie, skakanie na piłce i spacerowanie za chwile znów pokicam trochę na piłce, pomysł z kąpielą bardzo mi się podoba więc chyba skorzystam

Ale coś mi się wydaje, że moja córa grzecznie czeka na weekend jak tatuś będzie miał wolne, bo dziś i jutro jak coś się zacznie to nie da rady urwać się z pracy

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49393930]
Jojla oby szybko poszło![/QUOTE]

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 19:15   #2117
pikaso
Zadomowienie

Jojla życzę ci, żeby wszystko poszło po twojej myśli.
pikaso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 19:18   #2118
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Jojla życzę ci, żeby wszystko poszło po twojej myśli.
dziękuję

a jak tam córa Twoja?

Stary 2014-12-18, 19:33   #2119
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Jak byl maly sporo mial z sh ale im starszy tym trudniej o fajne ciuchy, w dobrym stanie.

jestem uzależniona od SH, ale w pewnym momencie to źródełko się kończy... jak się trafi coś fajnego, to biorę na zaś. ale rzadko się trafia a byle czego nie biorę (bo mój SH wcale nie taki tani...)

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
Wiktor odrzucił kaszki jak mial 18mcy
T. może nie odrzucił, ale bardzo ograniczył.
jak sobie przypomnę, że kiedyś po prostu go karmiłam a on po prostu jadł albo nie jadł
a teraz... koncert życzeń. dobrze, że nie zna złych smaków, to (jeszcze?) nie ma problemu

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość

To i tak długo z indukcją czekali!
Jajecznica? kurde a TŻ wczoraj wieczorem robił i mogłam się załapać
długo (ona już na rzęsach chodzi)... wszystko przez rozbieżności USG-OM...

Jojla, jajecznica na ruszt (ciekawe skąd się to wzięło?)

Stary 2014-12-18, 19:34   #2120
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Nie przesadzajmy z tym ze nie mozna o nic zapytac bo sie poobrazamy. Jestesmy na roznych etapach i czasem ciezko sobie cos wyobrazic bo jeszcze nie te realia. Chociazby te ceny ciuchow. Dziecko male ktore szybko wyrasta moze miec fajne ciuchy z sh ale dla starszego juz strasznie ciezko znalezc. Inna sprawa ze J. w niektorych ciuchach chodzi juz rok, w kolejnych tez pochodzi wiec latwiej mi wydac na niego kase bo wiem ze to nie na 1-2 m-ce. Jak byl na cycu kupowalam tansze pieluchy, waciki, podklady, wit d i w sumie tyle. Kosmetykow bardzo malo szlo i tanie bo rossmannowskie, proszku mialam zapas zrobiony wczesniej. Jednak wraz z wiekiem wydatki bardzo rosna. U nas zaczelo sie od mleka hipoalergicznego, drogie to bylo a bardzo szybko znikalo. A potem poszlo.
no właśnie. ja nie mam pojęcia jak to jest ze starszym dzieckiem, a z jedzeniem tym bardziej. często piszecie o kaszkach i stąd moje założenie, że dziecko musi jeść kaszki
na pewno z wiekiem rosną potrzeby. i pewnie jak dziecko dłużej w czymś chodzi to warto też coś lepszego jakościowo kupić. a poza tym dziecko zaczyna znosić ubrania i wiem, że na ponad rocznego Krzysia już praktycznie ubranek nie dostanę od koleżanki, bo jej synek je po prostu zużywa. dlatego już teraz jak jestem na SH i widzę coś fajnego na większe dziecko to biorę na przyszłość.
Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
Byłam dziś na spontanicznej kawie z koleżankami, odkąd wróciłam brzuch twardnieje więc może jakiś postęp w temacie jest
a czy ty masz do którejś z nas nr tel. żeby podzielić się dobrą nowiną.

ja dziś jakaś kopnięta jestem, głowa mi pęka, robota się nie klei. Krzyś dziś nieszczęśliwy, chyba aura nam nie sprzyja.
pojechałam do dentystki. chciałam zdjąć kamień i wypiaskować zęby a ona do mnie, że nie ma co robić z moimi zębami. kamienia brak, piaskować nie ma potrzeby
w domu nie jestem w stanie ogarnąć pod święta mama od miesiąca nie miała wolnego dnia, pracuje 7 dni w tygodniu do tego nadgodziny. do domu dosłownie wraca tylko spać. dopiero na wigilię będzie miała wolne. tż otwiera nowy lokal. więc całymi dniami praktycznie jestem sama a przy jednozębnym terroryście ciężko cokolwiek zrobić. muszę jutro zacząć jakoś się ogarniać...
Stary 2014-12-18, 19:51   #2121
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
długo (ona już na rzęsach chodzi)... wszystko przez rozbieżności USG-OM...

Jojla, jajecznica na ruszt (ciekawe skąd się to wzięło?)
Właśnie wsunęłam bigos, muszę poszukać może też ma takie cudowne działanie jak jajecznica a jak nie to jeszcze na wieczór może się skuszę

Cytat:
a czy ty masz do którejś z nas nr tel. żeby podzielić się dobrą nowiną.
zaraz sobie zapiszę jakiś kontakt

Cytat:
ja dziś jakaś kopnięta jestem, głowa mi pęka, robota się nie klei. Krzyś dziś nieszczęśliwy, chyba aura nam nie sprzyja.
pojechałam do dentystki. chciałam zdjąć kamień i wypiaskować zęby a ona do mnie, że nie ma co robić z moimi zębami. kamienia brak, piaskować nie ma potrzeby
w domu nie jestem w stanie ogarnąć pod święta mama od miesiąca nie miała wolnego dnia, pracuje 7 dni w tygodniu do tego nadgodziny. do domu dosłownie wraca tylko spać. dopiero na wigilię będzie miała wolne. tż otwiera nowy lokal. więc całymi dniami praktycznie jestem sama a przy jednozębnym terroryście ciężko cokolwiek zrobić. muszę jutro zacząć jakoś się ogarniać...

Stary 2014-12-18, 19:54   #2122
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Pani bardzo ładny sms
Ty żel pod prysznic, a ja nigdy już nie dałam kotu mokrej karmy Na chrupakach jedzie. Nawet nie mogę patrzeć w sklepie.
U mnie eko mięso drogie. Około 60zl kg.ale to i tak mniej niż słoiki.
A po ile gram te porcyjki robiłaś? Bo wiem że dziecko takie małe to 10gram dziennie? Ale ważąc na surowo czy po ugotowaniu? Tępak ze mnie..
Stary 2014-12-18, 19:59   #2123
pikaso
Zadomowienie

Jojla córa moja wspanialsza z każdym dniem. Charakterna, jak mówią wszyscy ( ciekawe w kogo ) i zbujną wyobraźnią. Teraz ma przyjaciela niedźwiedzia polarnego i on nam cały czas foki znosi do domu i musimy je wyrzucać, więc co jakiś czas jest hasło "foka leci", wszyscy muszą się "kryć", a potem wyrzucać śmierdzące foki. Jest wesoło jak zwykle. Teraz tydzień siedzi w domu, bo jest przeziębiona, dobrze, że TŻ ma urlop. To nic, że w domu pobojowisko, jak się razem bawią. Porządków świątecznych nie robię. Jutro albo w sobotę jedziemy do naszego miasta rodzinnego i za tydzień wracamy.
pikaso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 20:03   #2124
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Jojla córa moja wspanialsza z każdym dniem. Charakterna, jak mówią wszyscy ( ciekawe w kogo ) i zbujną wyobraźnią. Teraz ma przyjaciela niedźwiedzia polarnego i on nam cały czas foki znosi do domu i musimy je wyrzucać, więc co jakiś czas jest hasło "foka leci", wszyscy muszą się "kryć", a potem wyrzucać śmierdzące foki. Jest wesoło jak zwykle. Teraz tydzień siedzi w domu, bo jest przeziębiona, dobrze, że TŻ ma urlop. To nic, że w domu pobojowisko, jak się razem bawią. Porządków świątecznych nie robię. Jutro albo w sobotę jedziemy do naszego miasta rodzinnego i za tydzień wracamy.
zdrówka no i udanego wyjazdu w rodzinne strony

Stary 2014-12-18, 20:39   #2125
agatkaa1
Zakorzenienie

Jestem...nie piszę bo brakuje mi czasu na wszystko aby ogarnąć...poza tym święta za pasem więc w wolnej chwili chcę coś porobić...
odnośnie dyskusji o KP wisi mi to, każdy ma swoje zdanie i może je wyrazić bo to forum. Chociaż nie powiem zrobiło mi się ciut przykro że tak na mnie naskoczyłyście no ale trudno....chciałam karmić ale głodzić dziecka nie zamierzam...karmię mieszanie i żyję...dzięki temu moge wyskoczyć na jakieś zakupy czy gdziekolwiek i mogę zostawić Małego....poza tym u Nas wszystko OK. Dziś mieliśmy szczepienie .... Mały waży 4100 i mierzy 56cm. Dla zainteresowanych w moim albumie są fotki do obejrzenia

Pozdrawiam i życzę miłych i spokojnych świąt.

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 20:48   #2126
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Renia, nic nie działało nic nie jadłam - jedyny sposób
jak nie zjem, to chyba umrę

Cytat:
Rena u mnie nic nie działało. Ale ja rzygałam co godzinę... W szpitali dali mi hydroksyzyne. Jak mąż mnie na ip zaniósł.. Jak było już lepiej tak koło 13 tygodnia to olbas wdychałam. Na mdłości był ok Ej zemdliło mnie na same wspominki.
aż tak źle nie jest, ale ja to jestem jednak przypadek specjalny, bo raczej czytałam, że po 12tc kończą się takie dolegliwości a u mnie się zaczęły wieczorem po prostu szybciej idę spać i jakoś się udaje ominąć, gorzej jest po obiedzie...no ale to jest pikuś

dziś chciałam założyć swoje stare, 'za duże' spodnie już nie są za duże - nosz kurcze chyba się w szafie skurczyły, bo brakło jakieś 4-5cm żeby dopiąć ale brzuchol mi urósł

Mateuszek -> cuda się zdarzają
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 21:01   #2127
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Reniu, my ruszamy z chemią po nowym roku. Nowotwór IV stopnia z przerzutami odległymi. Mama nie wie i nie chcemy jej przed swiętami mówić. Powiemy jej przed komisją onkologiczną czyli w styczniu. Niech ma spokojne święta.
Powodzenia

Cytat:
Puszka nutramigenu 48zl z refundacją 18. Dobrze jak dziecko bebiko może pić.
Jak kupowaliśmy na początku Bebilon dla S. kosztował max 40 zł, a teraz 60 zł..

Cytat:
Krzyś codziennie nie robi?Bo Maksior to tak 2,3 dziennie
Szał F. robi dwa razy w tyg kupy lub raz..
Dajesz mu Dicoflor to fajnie reguluje pracę brzuszka..

Cytat:
dziewczyny co na mdłości???? coś innego niż imbir??? jakieś domowe sposoby??? matko od kilku dni po obiadach mnie tak muli, że nic zrobić nie mogę
Pepsi lub cola Migdały też..

Agatko Pisz co u Was

Zeberko
Tu masz o negatywnych skutkach ogladania tv http://natemat.pl/40249,wylacz-dziec...k-sie-ochronic
Logopeda mówiła, że S. ma bardziej rozwiniętą półkule mózgu i trzeba ja lekko spowolnić, żeby lewa mogła nadrobić. Mamy zakaz nie tylko tv, ale i radio czy grające zabawki.

Dziewczyny, a próboeałyście tych chusteczek http://www.srokao.pl/2013/10/auchan-...awilzane.html# Wg mnie lepsze niż Pampers i tanie..
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 21:15   #2128
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
na Gwiazdkę dla Kasi zamówiłam:
http://allegro.pl/smoby-kuchnia-tefa...880214520.html
dzisiaj przyszła
trochę "wtopiłam" - kilka nocy oglądałam różne kuchnie nie mogąc się zdecydować i w końcu wybrałam tę - a zależało mi żeby miała "światło i dźwięk" a ta niestety nie ma- mam nadzieję, że Kasi i tak się będzie podobać
poza tym dostanie kubek doidy (na mleko) i bidon na wodę
dla Tosi mam obal i ma przyjść żyrafka Sophi
fajna zabawka będzie miała radochę

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
wika- jak zaczniesz remonty to mieszkanie się trafi
też tak właśnie myślę, więc po nowym roku zaczynam hehe a od stycznia miałam cały rok leżeć i odpoczywać

Cytat:
Krótkie włosy - o matko ilez mniej szamponu wymagaja, a jak szybko schną - szkoda tylko ze sa krótkie

Cytat:
cały czas jest dziś byłam na wymazie z gardła - robię badanie na bakterie i grzyby, bo strasznie mnie to już męczy...mam suchy kaszel z odruchami wymiotnymi
renia, a to nie jest jakiś astmatyczny kaszel? Ja tak miałam przez 2 miesiące ciąży - lekarz stwierdził, że organizm osłabiony i zaczęły się jakieś skurcze w oskrzelach czy coś takiego. Dostałam leki na astmę i przeszło

Cytat:
Reniu, my ruszamy z chemią po nowym roku. Nowotwór IV stopnia z przerzutami odległymi. Mama nie wie i nie chcemy jej przed swiętami mówić. Powiemy jej przed komisją onkologiczną czyli w styczniu. Niech ma spokojne święta.
Kochana, przykro mi, ale dobrze, ze jej nie mówicie - niech zbierze siły do walki

Cytat:

ryk, bo ona nie rodzi przed wizytą u fryzjera

Cytat:

taki czas przedświąteczny ja też dopiero wróciłam z pracy i patrzę na stosy do prasowania, życzenia do napisania itd. itp. I tak do samej wigilii. Dobrze, ze prezenty pod choinkę zrobiłam już we wrześniu

Cytat:
ech.. te dzieciory nic się mamy nie słuchają od małego taki asertywne
dobrze, ze asertywne U mojej Siostry starsza mimoza przejmuje się wszystkim i wszystkimi a młodsza dzięki asertywności ma się jak pączek w maśle Wczoraj po wywiadówce Siostra zaczęła się z niej podśmiewać, że obiecała same szóstki a tutaj same piątki a szóstka to gdzieś tam się tylko trafia - mała ani drgnęła (jest w I klasie). Później ja jej jeszcze dołożyłam i powiedziałam: "No pokaż te szóstki". A mała z szelmowskim uśmiechem mówi: "no patrz" i otworzyła szeroko buzię pokazała mi swoje szóstki w buzi

Edytowane przez Wika28
Czas edycji: 2014-12-18 o 21:16
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-18, 21:18   #2129
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Szał F. robi dwa razy w tyg kupy lub raz..
Dajesz mu Dicoflor to fajnie reguluje pracę brzuszka..
U nas i bez dicofloru blogoslawimy nakladke na toalete i chec Jakuba do korzystania z niej. Zaplakalabym sie jakby jeszcze w pieluche robil przy takiej czestotliwosci i ilosci.
Stary 2014-12-18, 22:05   #2130
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Hania ma 2,5 roku. ur 18.04.2012
moja dwa miesiące młodsza, z 28 czerwca i ma 11 kg- to dopiero jest chudziak

dwakolory- siły dużo, pięknie otoczyliście opieką Mamę

Cytat:

a to podła MaUpa!
gdyby nie takie "podłe małpy" może nie karmiłabym Tosi
panika- miała cycowego taliba to i laktacyjną terrorystką musiała się stać
mnie ruszyło: "karmić albo nie- i bez dorabiania ideologii"

agatko- Twój wybór, nikt źle Ci nie życzy, każda radzi, nawet jak jeszcze Igora nie miałaś to też wspierałaś karmiące (karmiące na różne sposoby) więc robimy to samo
pisz co u Was- tyle lat razem to nie porzucaj nas teraz z powodu młodego faceta
kiedy chrzcicie?

fio- u nas TV idzie często...ale właściwie jedyne co Kasia ogląda to Bolek i Lolek, Miś Uszatek i Strażak Sam....(w jej języku- Boka, Miś Uszika i Tata)
nie widzę aby przekładała oglądanie TV nad inne zajęcia (np. układanie puzzli, które uwielbia, czy zabawę w dom lub zabawę na świeżym powietrzu) a dla mnie to jest czas kiedy mogę spokonie zrobić coś przy Tosi bo wiem, że niczym przy okazji zabawy nie majstruje tylko siedzi na kanapie...

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

u nas lekka(mało powiedziane) porażka, złości mam na Rodziców...
Kasia u nich od wczoraj- pięknie się bawi, pięknie je ale ze snem był problem- dwie godziny płaczu zakończyły się podaniem smoka
w dodatku włączyli jej bajkę na laptopie- zgodnie z moją instrukcją- "bajka na noc obowiązkowa bo je uwielbia"
dzisiaj rano Mama mnie pyta czy to konieczne i takie dobre aby ona te bajki oglądała przed snem?
więc mówię, że absolutnie i trzeba było zignorować jak mówiła o tym, ze bajkę chce oglądać,
wieczór rozmawiamy drugi raz i proszę aby spróbowali ją dzisiaj położyć bez smoka i żeby poczytali jej bajki
i pytam czy wczoraj jak czytali to też płakała
a Mama mi mówi, że nie czytali....że ona zrozumiała, że mają Kasia przed snem włączyć bajkę
jutro ją zabieram i nie pojedzie do Dziadków nim nie nauczy się zasypiać szybko bez smoka....

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Edytowane przez zebrawpaski
Czas edycji: 2014-12-18 o 21:57
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości