|
|
#3151 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie cz. V
Ja dzis tez mialam wysokie cisnienie, ale z newow to bylo
(od rana chodzilam podminowana telefonami i wiadomosciami na fb). Po calej wizycie i ktg znow mi zmierzyli i bylo w porzadku
|
|
|
|
#3152 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() piłka na razie czeka, zaliczyłam spontaniczne wyjście na kawę z koleżankami ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
za pępuszek i za wizytę i spacer ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() spokojnie zmierzyłaś znów ciśnienie?
|
|
#3153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3154 |
|
Zadomowienie
|
Lindsley ja też mam właśnie taki na oku...zamawiam bo nie ma co czekać! ręce mi usychają powoli a co to będzie za 4mies...
|
|
|
|
#3155 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie!dzieki za gratulacje i kciuki. U nas akcja dość szybka bo cały czas męczyły mnie skurcze aż w końcu okazały się skuteczne, zreszta zrobię opis porodu to wam dokładnie napisze. Mogę powiedzieć tylko ze akcja dzięki wynajętej położnej. Cud kobita i tyle. Sam poród ... Bo hymn rodzące SN wiedza jak jest, no cieżko co tu dużo pisać. Nie miałam żadnego znieczulenia tylko prysznic i piłka. Ale co się jeszcze namartwilam przed porodem to już szkoda pisać, krótko ujmując Lila była dziwnie wygięta, jej główka nie współgrała z tułowiem. Lekarz robiący usg stwierdził bardzo niefortunnym zdaniem SKRĘCENIE karku... Tylko zapomiał dodać ze nie trwałe. Myślałam ze zejdę po tym ale potem zaczęli coś tłumaczyć z położna. Do końca nie było wiadomo czy tak wykręcona ma szanse wbić się w kanał do SN. Udało się na szczescie jestem mega pozszywana i nie mogę się ruszać... Staram się kp ale nie jest latwo mam małe sutki i nie umiem jej dobrze przystawić ale walczymy. Jutro kolejny dzień na myśl którego dostaje gęsiej skory...usg przezciemiaczkowe...
---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- Olcia szkoda ze u Ciebie póki co cisza wiem jakie skurcze są męczące szczególnie jak nie ma postępu... |
|
|
|
#3156 |
|
Rozeznanie
|
Inka, super, ze już po kikucie!
Suqub, sjero - kciuki, żeby Wam to ciśnienie spadło. Ja na oddziale, skurczy prawie nie pisało na ktg, raptem dwa ok 70 i kilka mniejszych, główka bardzo nisko, ale rozwarcie uwaga na... opuszek palca śmiech na sali, w takim tempie to ja w styczniu urodze :-D już nawet zła czy smutna nie jestem, po prostu śmiać mi się chce i mam wrażenie, że Janek to nie ma czkawki tylko właśnie od śmiechu die zanosi
|
#3157 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kciuki za kp ![]() i oczywiście za jutro będzie dobrze, musi być ![]() Cytat:
![]() To chociaż jakieś skurcze się piszą - u mnie we wtorek to maks 40 było ![]()
|
|
#3158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moją też często ma czkawke.
|
|
|
#3159 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi też położna mówiła dzisiaj, że 30 min jest ok, ale my jesteśmy razem 4 dni więc to kp dopiero zaczyna się bujać, ale dzisiaj nawet godzinę ssała i nie będę mówić jak mi wyciągnęła suta Ja mm dokarmiam w nocy. Cytat:
dobre. Mi kazano pępek zostawić w spokoju, niczym nie przemywać, nie moczyć i czekać aż odpadnie (co wkrótce pewnie nastąpi, bo juz ledwo się trzyma). A jakaś rada dla tych, które nie mają wanny? ![]() Cytat:
![]() Mi dzisiaj położna powiedziała, że już możemy iść na spacer taki do 30 min poszłabym gdyby nie moje ciągnące krocze Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3160 |
|
Zadomowienie
|
ja już sama nie wiem co z tym pępkiem robić...w szpitalu woda z mydłem prawie co przewijanie. w domu octanisept i woda z mydłem (przyznaje się sporadycznie)...a to już 2 tyg
co do werandowania to położna dzisiaj kazała 15min jutro 30min a w okolicach wigilii/1 dnia świąt spacer 30min.... jestem zakręcona bo mały jakby nie patrzeć po zapaleniu płuc... |
|
|
|
#3161 |
|
Rozeznanie
|
Antosia - musisz się uzbroić w cierpliwość i poczekać
Suqub - mam nadzieję ze ciśnienie Ci się obniży, kiedy będziesz mierzyć jeszcze raz? Agata - ładne imię ![]() Sejro - kurcze to nie ciekawie z tym ciśnieniem, a obniżyło się coś? Mysza -fajnie że miałaś zaufaną położną która pomogła Ci, a to zdanie lekarza to kompletny nie fart, nie pomyślał i powiedział. Trzymam kciuki za kp ![]() Maczuma - może jeszcze samo się rozwinie, a lekarz mówił coś o wywoływaniu? |
|
|
|
#3162 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam wiadomość od sweet olci
:" Hej przekaz dziewczynom na forum ze od 12 jestem na wywolaniu podali mi oksytocyne skurcze byly bardzo mocne ale rozwarcie nie szlo a teraz jest w koncu 3 cm i mocne skurcze. Skacze na pileczce i staram sie byc dobrej mysli. Jak Lila sie urodzi to napisze juz na forum jak przejde na sale. Buziaki"
|
#3163 |
|
Raczkowanie
|
Ciągle jeszcze w dwupaku
![]() Jeżeli zgłoszę sie do szpitala 7 dni po terminie to będzie akurat Wigilia Wizja lekarzy i położnych "zachwyconych" dyżurem.... Poprzednio było z zaskoczenia 10 dni przed terminem, raz dwa i po krzyku, a teraz tak się ciągnie, ehhh Mysza - kciuki zaciśnięte. |
|
|
|
#3164 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wysłane z mojej xperii T3 |
|
|
|
|
#3165 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3166 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3167 |
|
Rozeznanie
|
O super Olcia zaraz dołączy do grona wyciągnietych sutków
|
|
|
|
#3168 |
|
Raczkowanie
|
Chemisette, troszke spadlo, ale glowa masakrycznie mnie boli juz 4 dzien :-( poza tym jakos nerwowo sie rozklejam, u doktora plakalam, w domu placze, w sumie to wszedzie
wysłane z mojej xperii T3 |
|
|
|
#3169 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj Sasia Sasia
Jak Ty coś powiesz
|
#3170 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3171 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie Grudniowe Mamy! Zalogowalam sie dopiero dzis poniewaz od niedawana mam wolne i w koncu znalazl sie czas. Obecnie mieszkam w Irlandii i tutaj tez bede rodzic (mam nadzieje, ze jak najszybciej
)Terminy porodu mam dwa Polski Lekarz stwierdzil, ze bedzie to 24.12 a w szpitalu irlandzkim przewiduja na 26.12 Pisze do was poniewaz ost. bylam w innym miescie u Polskiego Lekarza(w moim niestety nie ma takiego). Chcialam zrobic sobie usg poniewaz tutaj ost mialam robione w 22tc i uwazaja, ze wiecej jest nie potrzebne. Przy okazji lekarka wziela mi wymaz na paciorkowca, w wyniku wyszlo ze mam bakterie e.coli . Oczywiscie zglosilam to mojemu lekarzowi prowadzacemu ale on uwaza ze nie potrzeba nic z tym robic Przez cala ciaze mialam problemu z ciesnieniem (w sumie to u mnie rodzinne bo podwyzszone cisnienie mam cale zycie ale nigdy nie leczylam tego) ost. jest ono ok. 145/92 i tak juz sie utrzymuje dluzszy czas. Ostatnia wizyte u lekarza mialam we wtorek i kolejna wyznaczyli na jutro u poloznej i na 23.12 znow w szpitalu... chociaz mam nadzieje ze do tej pory juz urodze, bardzo bym chciala Jezeli chodzi o jakies objawy to ciagle twardnieje mi brzuch, bardzo czesto czuje klucie w szyjce i ucisk na kanal rodny. Maluszek jest bardzo aktywny, w wiekszosci "nosi" go wieczorami potrafi ladnie dac czadu. Pozdrawiam wszystkich, trzymam kciuki za przyszle mamy i gratuluje wszystkim juz rozpakowanym
|
|
|
|
#3172 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale u mnie to już z miesiąc tak to wygląda, więc raczej nie jest zwiastunem rychłego porodu. Jak do tej pory (w przeciwieństwie do Was ) mieliśmy z mężem mega ciśnienie no to żeby Mała się dopiero po nowym roku urodziła, ale teraz już nam wszystko jedno, już nie możemy się doczekać i choćby dzisiaj mogłaby się urodzić Więc też staramy się ją wypędzić albo przekupić, ale ona uparta strasznie jestMysza gratulacje i za badania, napewno wszystko będzie okSweet Olcia żeby szybko poszłoPozostałym Mamusiom też gratuluję, bo kilka dni nie pisałam a w tym czasie kilka Maluchów się pojawiło, Tym czekającym (sobie również) życzę dużo cierpliwości, już lada chwila i nasze Maluchy będą z nami
|
|
#3173 |
|
Rozeznanie
|
Paulinkus wywołałaś dziewczyny do " tablicy" i się odzywają
![]() Iwona no to czekasz z nami, już nie dużo nas zostało ![]() Paulincia - Nie pomogę Ci z bakterią e.coli bo nie miałam styczności |
|
|
|
#3174 |
|
Wtajemniczenie
|
Lolcia by pomogła z e.coli... Jak ją złapie na FB to postaram się ją tu wydelegowac
|
#3175 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#3176 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
oby po tej oksytocynie akcja poszła szybciej Cytat:
![]() Cytat:
I bardzo dobrze że się odzywają przynajmniej wiemy że wszystko z nimi i z dzieciaczkami jest w porządku tylko tak jak my zmęczone są już tym czekaniem więc nie mają ochoty pisać ![]() Antosia, Maczuma, Jojla oby akcja już się u was zaczęła. Coś czuję że jak się już ruszy to hurtem kilka na raz urodzi ![]() Basjenia fajne te linki które wrzuciłaś. Obejrzałam i mam nadzieję że zaraz po porodzie będę wiedziała jak przystawić małego. A my się złamaliśmy i ubraliśmy w tym roku wcześniej choinkę bo się bałam że przed porodem nie zdążę z siostrą obskoczyłam na szybko CH u mnie w mieście i porobiłam ostatnie zakupy świąteczne i właściwie niedawno wróciłam do domu teraz skaczę na piłce i mam nadzieję że powoli coś się ruszy
Wszystko się zmienia, to nie znaczy, że na lepsze. Trzeba sprawić, by było lepiej. Nie można tylko gadać i mieć nadzieję, że samo się poprawi. Edytowane przez Paulinkus Czas edycji: 2014-12-18 o 21:15 |
||||
|
|
|
#3177 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jestem na bieżąco, czytam Was codziennie, ale jakoś ostatnio nie miałam weny pisać... Wkurza mnie ostatnio bardzo fakt że każdy z podtekstem się już pyta jak się czuję a co niektórzy nawet do tego stopnia że pytają kiedy rodzę, no jakbym kuźwa wiedziała Moja siostra i mama znowu non stop gadają że powinnam leżeć albo na tyłku siedzieć i nic nie robić bo na tym etapie ciąży to się już nie powinno (siostra nie ma dzieci)... Nosz ku**** trafia mnie takie gadanie No to się wygadałam i wyżaliłam :P
13.08.2011r.Edytowane przez iwona_1987 Czas edycji: 2014-12-18 o 21:19 |
|
|
|
|
#3178 |
|
Rozeznanie
|
Trzymam kciuki za Sweet Olcie, bedzie dobrze
Iwona, mi dziś położna powiedziała, żeby właśnie teraz za bardzo się NIE oszczędzać, a że w szpitalu schodów wiele to jutro sobie zrobię maratonik
|
#3179 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jakoś tak na luzie podchodzą do tematu i uważają że właśnie teraz powinnam się więcej ruszać jeżeli chcę już urodzić aktywność jest dobra i dla nas i dla naszych dzieci.
|
|
#3180 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
po prostu chce sie dobrze az sie przedobrzy niech sobie schnie naturalnie bez moczenia, przecierania i psikania az sam sobie odpadnie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:56.

(od rana chodzilam podminowana telefonami i wiadomosciami na fb). Po calej wizycie i ktg znow mi zmierzyli i bylo w porzadku

za pępuszek i
za wizytę i spacer 
śmiech na sali, w takim tempie to ja w styczniu urodze :-D już nawet zła czy smutna nie jestem, po prostu śmiać mi się chce i mam wrażenie, że Janek to nie ma czkawki tylko właśnie od śmiechu die zanosi 

Więc też staramy się ją wypędzić albo przekupić, ale ona uparta strasznie jest
13.08.2011r.