|
|
#3931 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Rozstanie z facetem XXXII
Cytat:
|
|
|
|
|
#3932 |
|
Raczkowanie
|
Ja pierwszy raz w życiu poznałam co to za uczucie "być wykorzystanym"... Coś okropnego ;(
|
|
#3933 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3934 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ech jest mi strasznie przykro, że mojemu byłemu się układa, wyczułam go w rozmowie, że jest to dla niego ważna znajomość i chce, żeby to przerodziło się w związek. |
|
|
|
|
#3935 |
|
Rozeznanie
|
Hej Dziewczyny :-*
Zaglądam teraz bardzo rzadko bo chyba już nie potrzebuję tego wątku zaglądam jedynie, żeby czasem poczytać co u Was. Doszłam do takiego etapu że nawet święta i Sylwester mnie już nie przerażają. Ostatnio eks się znowu uaktywnił. Zaczął mi pisać że powinniśmy dać sobie szansę żebym to przemyślała i co najgorsze to wspominać jak to było pięknie kiedy spędzaliśmy święta razem To był cios poniżej pasa. Pisał tak natretnie, że musiałam go zablokować na fb. Wkurzył się i zaczął szantazować, że jak z nim nie pogadam to przyjedzie! Na drugi dzień się z nim spotkałam przypadkiem. Zatrzymał mnie i prosił, żebym go odblokowala. Oczywiście powiedziałam, że tego nie zrobię. Potem zapytał czy go jeszcze kocham.... Po raz pierwszy od rozstania z czystym sumieniem powiedziałam, że już nic do niego nie czuje i wiecie co? Tak jest! Mimo tego, że podobno się ogarnia i jak tego słuchałam to z uśmiechem na ustach powiedziałam, że się cieszę i życzę mu wszystkiego dobrego do tej pory pisze do mnie o odblokowanie...
|
|
|
|
#3936 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
JAK JA CI ZAZDROSZCZĘ ! I cieszę się , że tak świetnie Ci idzie ![]() Marze o tym zeby wybić go sobie z głowy i o tym żeby poczuć tą satysfakcje gdyby zaczął się do mnie odzywać itp. a tu nic i nawet nie mam złudzeń , że jeszcze cokolwiek będzie. Tylko kurcze to boli, że tak szybko przyszło mu zapomnienie o mnie , że tak bardzo jestem mu obojętna a kiedys wydawało się że mu zależy ;/ Jeszcze te ostatnie dni kiedy jak na złość najpierw widziałam go w barze, a za parę dni na ulicy po prostu bosko. Jednak jestem pełna pozytywnych emocji , że z nowym rokiem będę ''nowa ja''
|
|
|
|
|
#3937 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3938 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tak trzymaj! Trzeba myśleć pozytywnie i przede wszystkim nie szukać szczęścia na siłę. Teraz skup się na sobie o dojdź wewnętrznie do ładu. Uwierz mi że będziesz się jeszcze cieszyć, że nie dał Ci żadnych złudzeń. W ten sposób szybciej dojdziesz do siebie Dziękuję Historia ciężka i skomplikowana - odeszlam po prawie 9 latach po drodze odwołując ślub bo w tle pojawił się alkohol, koledzy i duże długi.
|
|
|
|
|
#3939 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale gratuluję. U mnie ostatnie 2 tygodnie to duże doły niestety.. Modlę się by się odkochać albo zakochać na nowo. Zaczyna mnie męczyć ten stan, kiedy ja nadal coś czuję a były nie. Mam tego okropnie dość..
|
|
#3940 |
|
Raczkowanie
|
Ja zazdroszczę byłemu, że on już kogoś poznał, a ja nie. To dość egoistyczne, ale jestem wściekła, bo on jest o wiele mniej towarzyski niż ja, zbyt piękny też nie, a jednak trafił na kogoś wolnego. A ja wychodzę, imprezuję i nikogo nie mogę poznać. Może niewłaściwie szukam.
|
|
|
|
#3941 | |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=
U mnie ostatnie 2 tygodnie to duże doły niestety.. Modlę się by się odkochać albo zakochać na nowo. Zaczyna mnie męczyć ten stan, kiedy ja nadal coś czuję a były nie. Mam tego okropnie dość..[/QUOTE] Może to przez te zbliżające się święta, tą atmosfere też tak momentami mam , że dobija mnie ta romantyczność w świętach, światełka, wieczory , świece itp, itd. a ja nie mam obok siebie męskiego ramienia. Kurcze dziewczyny czemu to musi tyle trwać ? u mnie miną nie długo 3 miesiące i fakt ,że jest trochę lepiej niż na początku, funkcjonuje normalnie ale i tak mam wrażenie , że od jakiegoś czasu stoje w miejscu non stop mam go w głowie i nic się nie zmienia. Czasem to już tracę nadzieje , że będę potrafiła zakochać się na nowo skoro ciągle mam jego w głowie . ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Cytat:
Witaj w klubie. Też strasznie mu tego zazdroszczę, że tak łatwo mu to przyszło a ja choćbym chciała to po prostu ''nie umiem'' się nikim zainteresować. On był moim pierwszym ''poważnym '' albo inaczej... ''poważniejszym'' związkiem i mam teraz w głowie jakiś głupi schemat jaki powinien być mój przyszły facet. |
|
|
|
|
#3942 |
|
Raczkowanie
|
W jaki sposób wypełniacie sobie czas? Ja czuję, że nic już nie ma sensu. Czuje się strasznie samotnie. I ten pechowy sylwester...
|
|
|
|
#3943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja uwielbiam czytać i czytam dużo, ale w stanie depresji wole włączyć sobie film, bo jak czytam to i tak za dużo myśli mam w głowie i często zasypiam
|
|
|
|
|
#3944 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Święta, ta wszędobylska atmosfera powinności przebaczania i kochania mnie przytłacza, to prawda. Poza tym to pierwsze święta od trzech kiedy jestem i będę sama z rodziną i on nie odwiedzi itd. Pogoda też nie pomaga. Brak słońca, chmury, zimno.. I w dodatku ledwo co skończył mi się okres, więc może też hormony.. ![]() Ale prawda jest taka, że jest mi naprawdę dobrze, tylko czasami męczy mnie to, że rozstaliśmy się z głównie mojego powodu i ja ciągle mam do niego jakieś uczucie a on nie żałuje.. I nigdy nie będzie żałował. Bo to ja byłam wariatką, która spie.przyła sprawę. Wszyscy mi mówili ogarnij się bo to go zamęczy, po co to wszystko? I mieli rację.. Mój chyba nikogo nie ma, ale no...
|
|
#3945 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja np. czytam książki, uczę się, ćwiczę, dbam o ciało robiąc peelingi i inne takie, oglądam serial, nawet za pracę magisterską się zabrałam. I jakoś dni mijają...
|
|
|
#3946 |
|
Raczkowanie
|
Niektórym to się powodzi w miłości. Zwłaszcza jakoś faceci nie mają specjalnie długich przerw między związkami. Niby to nic czym można się chwalić, przechodzenie ze związku w związek, ale zawsze się skrycie zazdrości, bo nikt nie chce być sam. Mi wracają wspomnienia z samych naszych początków, jak mnie zdobywał, bo teraz pewnie podobne tematy porusza z nią. On jej kupi prezent gwiazdkowy, do niej będzie pisał tak jak podczas ostatniej Wielkanocy pisał ze mną.
Jeśli chodzi o moje wypychacze czasu, to: praca, sport, oglądanie starych odcinków kuchennych rewolucji, spotkania ze znajomymi. Zakupy sobie odpuściłam, dołuje mnie. Zwłaszcza kupowanie tych kobiecych rzeczy, bielizny, kolorowych kosmetyków itp. Z Sylwestrem wciąż nie wiem. Zastanawiam się już nad jakimś krótkim wyjazdem do Berlina. Ochrzaniłam byłego, że nie podziękował mi za przysługę. Odparł, że przecież jest mi bardzo za to wdzięczy i że mi bardzo dziękuje i że myślał, że o tym wiem. Hmmm...a skąd mam to wiedzieć!?! Przecież nie jestem duchem świętym. |
|
|
|
#3947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kobiety właśnie bardziej idealizuja byłych partnerów, analizuja ich zachowania, wola siedzieć w samotności i jak juz się z kimś zwiaza to sa to bardziej dojrzałe i przemyślane związki. przynajmniej z moich obserwacji tak wynika. moim zdaniem glupio robisz, ze utrzymujesz z nim kontakt. |
|
|
|
|
#3948 |
|
Raczkowanie
|
No, ja dziś dołączyłam do klubu złamanych serc ;(
Edytowane przez ewelatosck Czas edycji: 2014-12-20 o 17:04 |
|
|
|
#3949 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3950 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co się stało? |
||
|
|
|
#3951 |
|
Rozeznanie
|
Mi się dzisiaj przykro zrobiło jak zobaczyłam mnóstwo ślicznej koronkowej bielizny, koronkowe body, koszulki nocne... I uświadomiłam sobie, że nie mam dla kogo jej zakładać
![]() Zdesperowana chciałam sobie kupić jakiś tani biustonosz na wyprzedaży w H&M, ale jak zobaczyłam w przymierzalni jak wyglądam w tym niedobranym rozmiarowo staniku to stwierdziłam, że nie ma mowy. Muszę się jutro wybrać i kupić sobie coś droższego w normalnym sklepie z bielizną.
|
|
#3952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3953 |
|
Raczkowanie
|
Biedronko, dziękuję za wsparcie
dziś uświadomiłam sobie to, że jestem w stanie żałoby. Trzeba przeczekać. Najbardziej boję się tego, że niedługo wyjeżdżam i wszyscy ode mnie oczekują, że będę się z nimi świetnie bawić, a podczas mojego ostatniego wyjazdu, to codziennie rano płakałam do poduszki.Ja Was w ogóle dziewczyny podziwiam. Mi się w ogóle nie chce kupować ciuchów, a co dopiero bielizny. Bo właśnie nie ma kto ze mnie tej bielizny ściągać a jeszcze jutro dzień orgazmu podobno, ciekawe czy mój były będzie świętował ze swoją lubą
|
|
|
|
#3954 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
też mi było smutno, że nie mam dla kogo już zakładać ładnych, koronkowych cyckonoszy, ale przynajmniej humor sobie trochę poprawiłam zakupami
|
|
|
|
|
#3955 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nadrobię jutro i też sobie jakąś kupię, a co
|
|
|
#3956 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ach, te spojrzenia mężczyzn, kiedy wystroiłam się w sukienkę, obcas, włos, jak mnie to budowało Jestem kobietą, nie ma co zaprzeczać, potrzebuję tego. Zawsze sobie wtedy mówiłam w myślach do exa "i co palancie, takiej laski ci zawsze zazdroszczono, a ty mnie tak traktowałeś, teraz żałuj!"
|
|
|
|
|
#3957 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3958 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, widzę, że nie tylko ja czuję się dziwnie w tym przedświątecznym szaleństwie.
![]() Zdecydowałam, że w Nowym Roku wyjadę za granicę do pracy, jeszcze nie wiem gdzie, co będę robić ale zaczynam się rozglądać, czytać, sprawdzać. Sylwester? Cóż, wszystkie plany legły w gruzach wraz z rozstaniem, nie mam kasy zbytnio, żeby jakoś specjalnie zaszaleć, spędzę go w domu, chyba, że wpadnie mi jakaś gotówka to może wybiorę się z koleżankami do Wrocławia na rynek, nocleg mamy zapewniony także zobaczymy jak to będzie. Dzisiaj jakoś humor mi się poprawił - przyjaciółka urodziła córeczkę i na dniach mam zamiar ją odwiedzić. Za mną też dzień w którym moim oczom ukazało mi się zdjęcia ex z nową koleżanką ( albo nie koleżanką ). Wpatrywałam się w nie z 20 minut bez mrugnięcia okiem ale po chwili stwierdziłam, że wystarczy. Ex taki uśmiechnięty - skoro jest szczęśliwy to niech będzie, nie mam zamiaru stawać komuś na drodze. Może ja już go po prostu nie kocham? Jak się patrzyłam na to zdjęcie to nie czułam nienawiści, ani wielkiej zazdrości. Tylko żal za tym, że coś było i teraz tego nie ma. |
|
|
|
#3959 | ||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jak to się stało?
|
|
|
#3960 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:27.

W prawdzie z ex-a już się wyleczyłam (jestem 6 m-cy po rozstaniu, związek trwał 6 lat), ale jesienią poznałam przypadkowo pewnego faceta, dla którego kompletnie straciłam głowę ;( Niestety mój obiekt mimo obiecującego początku okazał się typowym dupkiem, któremu chodziło tylko o jedno;/ obecnie mam żałobę i w sumie nie wiem co dalej ;(
zaglądam jedynie, żeby czasem poczytać co u Was. Doszłam do takiego etapu że nawet święta i Sylwester mnie już nie przerażają. Ostatnio eks się znowu uaktywnił. Zaczął mi pisać że powinniśmy dać sobie szansę żebym to przemyślała i co najgorsze to wspominać jak to było pięknie kiedy spędzaliśmy święta razem
To był cios poniżej pasa. Pisał tak natretnie, że musiałam go zablokować na fb. Wkurzył się i zaczął szantazować, że jak z nim nie pogadam to przyjedzie! Na drugi dzień się z nim spotkałam przypadkiem. Zatrzymał mnie i prosił, żebym go odblokowala. Oczywiście powiedziałam, że tego nie zrobię. Potem zapytał czy go jeszcze kocham.... Po raz pierwszy od rozstania z czystym sumieniem powiedziałam, że już nic do niego nie czuje
i wiecie co? Tak jest! Mimo tego, że podobno się ogarnia i jak tego słuchałam to z uśmiechem na ustach powiedziałam, że się cieszę i życzę mu wszystkiego dobrego 

Historia ciężka i skomplikowana - odeszlam po prawie 9 latach po drodze odwołując ślub bo w tle pojawił się alkohol, koledzy i duże długi.

też mi było smutno, że nie mam dla kogo już zakładać ładnych, koronkowych cyckonoszy, ale przynajmniej humor sobie trochę poprawiłam zakupami