|
|||||||
| Notka |
|
| W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#1891 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 549
|
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;49398833]Joanku przepraszam, ale mi te¿ kompletnie siê nie podoba. Wygl±da jak by¶ suche w³osy poczesa³a szczotk±.[/QUOTE]
Te¿ tak skojarzy³am, ale te reanimowane z 4 dnia bardzo ³adne. Cytat:
|
|
|
|
|
#1892 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 3
|
Dot.: Co mogê zrobiæ z moimi w³osami?
Jak wy¿ej. Zapytaj o jak±¶ dobr± od¿ywkê i bêdzie ok
|
#1893 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 3
|
Dot.: Krecone cienkie wlosy
Te¿ mam podobny problem tyle ¿e ja mam bardzo "zakrêcone" w³osy i w dodatku bardzo gêste. Polecacie jak±¶ sprawdzon± od¿ywkê?
|
#1894 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 159
|
Cytat:
![]() Bardzo ³adne w³osy przyprowadzi³as na forum ![]() Dziewczyny jest dramat. Dostrzeg³am dzi¶ zakola. No szlag! Myslalam ze w³osy mam po mamie a to tata sie mocno zakala Myslalam o podgoleniu ale to zbyt radykalne i bêdê mieæ po prostu gole place. Co próbowaæ? Pewnie wcierac. Placenta, rycyna? Na jantara mam uczulenie a alkohol bardzo mnie podra¿nia. Czy kto¶ ma jakie¶ patenty? ;(
![]() 20.12.2013 ¦wiadomie dobieram kosmetyki. Edytowane przez Joanku Czas edycji: 2014-12-19 o 20:11 |
|
|
|
|
#1895 |
|
Moderator
Wiadomo¶ci: 3 203
|
Joanku - ja podgala³am ze 2 albo 3 razy, ale mo¿esz te¿ w te miejsca dawaæ rycynê systematycznie i najlepiej wmasowywaæ, tak ¿eby palcami skórê nieco rozgrzaæ i potem wcieraæ ten olej aby siê ³adnie wch³on±³. mo¿e to trwaæ kilka miesiêcy ale jak bêdziesz systematyczna to warto bo rycynowy olej przede wszystkim dobrze wzmacnia
ewentualnie vatiki kokosowej spróbuj, te¿ na skalp i porost ludzie chwal±
|
|
|
|
#1896 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 820
|
marta448, heeej! Jak fajnie, kolejne rude krêcio³ki
Cytat:
Dzisiaj odebra³am od kole¿anki dwa du¿e oleje rycynowe i bêdê wcieraæ. Mam zamiar te¿ rolkowaæ. Mam nadziejê, ¿e trochê pomo¿e. Kole¿anka ma te¿ mi daæ do przetestowania nowy Jantar - u niej siê sprawdza, mo¿e jak u¿yjê tylko na zakola, to nie bêdzie tragedii. |
|
|
|
|
#1897 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 866
|
Cytat:
Dla mnie to wygl±da okropnie. Moje w³osy tak wygladaja 3 dni po myciu i to mój koszmar. ![]() Ja z kolei ju¿ na maxa siwiejê. Co kilka-kilkana¶cie dni wyrywam bia³y w³os. |
|
|
|
|
#1898 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 401
|
Cytat:
Szczerze mówi±c, to i ja olejujê ju¿ naprawdê regularnie lnianym, ale jako¶ ostatnio bez sza³u Mo¿e powinnam zmieniæ olej, sama ju¿ nie wiem. Mam nadziejê, ¿e chodzi tu o pogodê ... ![]() Dziewczyny, te¿ macie miejscami takie pojedyñcze o wiele grubsze w³oski od reszty ? Wiem, ¿e to mo¿e wydaæ siê g³upie, ale one wydaj± siê o wiele bardziej porowate. Jak przeje¿d¿am po nich palcami to mo¿na na nich piosenki graæ i normalnie czuæ takie wypuk³o¶ci. Z czego tych w³osów jest ma³o, reszta jest normalna Zdarzy³o wam siê mo¿e kiedy¶ co¶ takiego? marta448- kolejne piêkne w³osy na forum
|
|
#1899 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 958
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1900 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 198
|
Cytat:
Co do tych "dziwnych" w³osów to te¿ mia³am do¶æ nawet sporo takich i nie tylko po przejechaniu po nich czuæ by³o jakie¶ dziwne nierówno¶ci ale z wyg³adu te¿ by³y takie jak by z wypuk³o¶ciami, dziwnie powykrzywiane . Obecnie po ¶ciêciu chyba ju¿ ich nie ma bo nie natknê³am siê na ¿adnego. Ale nie wiem co to oznacza jak siê ma takie w³osy![]() Doe dziêkujê ja te¿ lubiê krêcone w³osy w rudej wersji
Edytowane przez marta448 Czas edycji: 2014-12-19 o 23:03 |
|
|
|
|
#1901 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny - gdzie tanio kupiæ olej z pestek dyni?
Mój ma problem z brzuchem i wyczyta³am (u dr. Googla) ¿e olej w³a¶nie pomaga a przypadkiem no có¿ - na w³osy przecie¿ te¿ siê nada
|
|
|
|
#1902 | |
|
ma zielone pojêcie
Wiadomo¶ci: 40 388
|
Cytat:
|
|
#1903 |
|
Zadomowienie
|
A nie wiem nie próbowa³am. Juz googlam, dziêkujê.
|
|
#1904 |
|
Zadomowienie
|
Joanku, a jak z kozieradk±? Wróci³a¶ do niej? Bo co¶ mi siê kojarzy, ¿e przerwa³a¶ kuracjê, mo¿e ona by co¶ da³a? S³ysza³am te¿, ¿e merz special i silica doustnie s± niez³e ale nie próbowa³am.
|
|
|
|
#1905 | |
|
Moderator
|
Cytat:
dysplastyczne s± takie jak opisujesz, a dystroficzne to co¶ takiego jak u mnie w³a¶nie.Joanku - kurka a my¶la³am, ¿e to ja mam ma³e zakola - ale w porównaniu do Ciebie to mam sporo rzadsze, boki te¿ spróbuj nafty, Wizazanka u¿ywa³a i podgala³a te¿, ale co¶ jej ostatnio nie ma.magda - w lidlu sprawdzaj, ja kiedy¶ w lidlu kupi³am ale nie ma go w sta³ej ofercie. a siemiê lniane? ja mam ten syndrom jelita wra¿liwego czy jako¶ tak to pijê siemiê i nie mogê m±ki pszennej bo mnie potem brzuch boli mocno i mam taki wypuk³y, a glutek mnie ratuje i teraz zaczê³am piæ regularnie
|
|
|
|
|
#1906 |
|
Zadomowienie
|
Ok. Spróbujê z nafta.
Co do kozieradki to NIGDY WIÊCEJ. Mo¿e to w³a¶ciwo¶æ mojej skóry ale nie da³am rady smierdziec roso³em. Non stop pytania non, stop komentarze i wszechobecny rosó³! W ogóle siê nie zapach ulatnial, i ¿adna od¿ywka siê tak nie trzyma³a z zapachem jak to ta³atajstwo! ;/
|
|
#1907 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lubie Twoje s³owotwórstwo, czujê, ¿e by¶my siê dogada³y. U mnie nie by³o a¿ tak czuæ tej kozieradki ale przesta³am mieæ problemy z w³osami i jako¶ te¿ przesta³am jej u¿ywaæ bo to jednak zawsze trochê k³opotu jest.
|
|
|
|
|
#1908 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 639
|
A¿ tak ¶mierdzi? Bo we¼cie, bo juz prawie siê zdecydowa³am, ¿eby zacz±æ u¿ywaæ :p choæ jesienne wypadanie siê skoñczy³o, na szczê¶cie
Wrzucam wysuszone, bez fal, jak tak patrzê na nie i porównujê z tymi sprzed roku przed pielêgnacj±, to tak cieszê siê, ¿e trafi³am tu na wiza¿! Ostatnio odpuszczam ¿el lidlowy przy stylizacji, kurzy i matowi mi strasznie, koñce szczególnie |
|
|
|
#1909 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No roso³em czy curry, mo¿e nie jest tak, ¿e ¶mierdzi ale powiedzmy, ¿e jest to dalekie od typowych zapachów kosmetyków. U mnie po na³o¿eniu nic nie czuæ, to zale¿y od skóry. |
|
|
|
|
#1910 |
|
Moderator
|
Olejowa³am sezamowym ¶mierdzielem, umy³am gliss kur oil co¶ tam szamponem, do tego u¿y³am oleo repair jako maseczki i muszê powiedzieæ, ¿e chyba siê z t± od¿yw± polubiê. Mia³am takie szorstkie w³osiory przez od¿ywkowaniem, a po znaczna zmiana. S± takie naprawdê od¿ywione, a nie tylko powleczone czym¶, podoba mi siê
Wykoñczy³am te¿ sezamowego ¶mierdziela, nie mogê siê doczekaæ testowania lnianego ;D
|
|
|
|
#1911 |
|
Zadomowienie
|
Apropo olejowania, to odkry³am, ¿e moje w³osy zupe³nie przesta³y tolerowaæ mycie czymkolwiek innym ni¿ od¿ywk±. Na³o¿y³am krokosz na oko³o dobê (mia³am zmyæ ale tak wysz³o, ¿e tego nie zrobi³am i chodzi³am we francuzie) i nie mogê oceniæ efektów bo wyj±tkowo stwierdzi³am, ¿e mo¿e tym razem zmyjê czym¶ innym ni¿ od¿ywk±. Z³y pomys³ - siano mam okrutne.
|
|
|
|
#1912 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 5 192
|
Dziewczyny mam do oddania za darmo odzywke biovaxa do wlosow blond, zuzyta 1/3 opakowania. U mnie robu tragiczny susz i puch, mama ma czarne wlosy, wiec oddam za cene przesylki
|
|
|
|
#1913 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No ja bym chêtnie wcierala ale naprawdê nie da³o rady. Cytat:
A w sprawie kozieradki to akurat moja skóra musi tak reagowaæ. U mnie jak przytuli³am kole¿ankê na powitanie to zaraz by³o pytanie o curry/rosó³. ;/
|
|
|
#1914 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ze sklepowymi ¿elami mam tak samo, tego akurat nie u¿ywa³am ale ogólnie u mnie pojawia siê efekt takich têpych, matowych w³osów. Obawiam siê bardzo kupiæ t± Joannê Mro¿±c±, ale przyda³oby siê co¶ w sytuacjach awaryjnych - ci±gle miewam akcje, ¿e zapominam przygotowaæ ¿elu lnianego i potem idê w spiêtych. ![]() Muszê wzia¶æ siê w gar¶æ z wewnêtrzn± pielêgnacj±. Ostatnio chyba siê z tydzieñ nie czesa³am, my¶la³am, ¿e przy czesaniu wypadnie mi kupa w³osów, a wypad³y... 4. Nie zmienia to faktu, ¿e zawsze mo¿e byæ lepiej i mog³abym ruszyæ zadzisko ¿eby piæ pokrzywe czy siê roso³owaæ kozierak±.. Niech mnie kto¶ kopnie.
|
|
|
|
|
#1915 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 9 123
|
Moje dzisiejsze. Suszy³am dyfuzorem, wiêc wygl±daj± na trochê prostsze. Da³am te¿ trochê wiêcej ¿elu, ale zwyk³ego Rossmanowego wiêc nie s± posklejane.
Spotka³am dzisiaj kilka osób co nie widzia³am 3 lata, to powiedzieli, ¿e mi uros³y w³osy przez ten czas ![]()
|
|
|
|
#1916 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 476
|
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;49419756]Moje dzisiejsze. Suszy³am dyfuzorem, wiêc wygl±daj± na trochê prostsze. Da³am te¿ trochê wiêcej ¿elu, ale zwyk³ego Rossmanowego wiêc nie s± posklejane.
Spotka³am dzisiaj kilka osób co nie widzia³am 3 lata, to powiedzieli, ¿e mi uros³y w³osy przez ten czas ![]() [/QUOTE]ja chce Twoje loki udajesz ¿e mnie nie znasz ??
|
|
|
|
#1917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1918 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1919 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 9 123
|
|
|
|
|
#1920 | |
|
Moderator
|
Cytat:
popatrz na ró¿nych stoiskach, na pewno siê znajdzie albo w sklepach internetowych z ¿ywno¶ci±, mo¿esz mu te¿ kupiæ ziarenka dyni do podjadania, w lidlu s±.Sama bym chêtnie kupi³a ten olej, ale muszê poszukaæ gdzie i za jaka¶ przyzwoit± cenê. |
|
|
![]() |
Nowe w±tki na forum W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:10.

Dla mnie to wygl±da okropnie. Moje w³osy tak wygladaja 3 dni po myciu i to mój koszmar. 

Szczerze mówi±c, to i ja olejujê ju¿ naprawdê regularnie lnianym, ale jako¶ ostatnio bez sza³u
Mo¿e powinnam zmieniæ olej, sama ju¿ nie wiem. Mam nadziejê, ¿e chodzi tu o pogodê ... 

choæ jesienne wypadanie siê skoñczy³o, na szczê¶cie
??