Mamusie lutowe 2015 - cz. 6 - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-22, 19:28   #631
przeklete_pragnienia
Zakorzenienie

GG do przeklete_pragnienia
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 6

Olcia super, ze wszystko ok
I zazdroszczę gina, widać, ze facet z powołaniem
Stary 2014-12-22, 19:30   #632
AGATA2605
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lui_89 Pokaż wiadomość
tak, diagnostyka to taka sieć labolatoriów, są w każdym większym mieście, tylko mało które robi ten cholerny gbs... bo musi położna pracować, żeby ten wymaz pobrać...
cena za oba pobrania. Ale te ceny mnie powaliły... rozumiem, że jest różnica 10-15 zł no ale 150 zł

a co to jest za badanie GBS- każda to musi mieć zrobione???? Ja w sumie oprócz toksoplazmozy, glukozy, czegoś z wątroby i co 1,5 miesiąca morfologii i moczu nie mam żadnych innych badań robionych.
Jak czytam jakie Wy macie badania robione to zaczynam się zastanawiać czy mój gin mnie nie zlewa
Stary 2014-12-22, 19:34   #633
lui_89
Zadomowienie

Ilonka, zadzwoń sobie to Ci powiedzą wszystko
w tym moim labie co do tej pory robiłam badania 170 zł! weszłam na inne 140 zł, więc myślałam, że takie są ceny... dobrze, że się na jakieś forum natknęłam i poczytałam bo chyba bym padła płacąc taką różnicę...
a za te 170 zł to ja powinnam mieć palmę nad głową, łóżko różami usłane i bezalkoholowe modżajto donoszone

Olcia ladna waga a jak opisał Ci te skurcze? Ja ze swoim w kwestiach porodowych mam rozmawiać dopiero 12.01 na wizycie, ale jakbym miała nie dotrwać to wolałabym wiedzieć

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Agata to dosyć ważne badanie z tego co mi gin mówił, bo jak Ci ten gbs wychodzi dodatni to musisz dostać antybiotyki przy porodzie, bo u malucha jak się to przeniesie to może prowadzić do zapalenia płuc, zapalenia opon mózgowych, sepsy itp. więc poważne sprawy.
lui_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 19:36   #634
AGATA2605
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ollllciaaa Pokaż wiadomość
Ja juz po wizycie

Wszytko jest ok. Kuba nie zmienił się w pannę Kubosławę . Jak to mój gin określił, jajka mu dyndają, więc chłopiec
Mały waży 1800 g . Ułożony główką w dół.
Wszytko mam pozamykane Wspomniałam mu o moim bólu krocza, sprawdził, zbadał....powiedział, ze to efekt rozciągania .
Serduszko ładnie bije, 134 ud./min. Termin porodu z USG 23.02 ajjj

I po rozmowie z moim ginem, stwierdziłam, ze będę rodzić w innym mieście, oddalonego ode mnie o 80 km. Oczywiście wypisze mi skierowanie do tego szpitala. Mam od niego numery telefonów lekarzy tam pracujących i jeżeli będę dzwonić, mam się powołać na niego . Bardzo zachwalał szpital, w którym chcę rodzić. Opisał mi skurcze zwiastujące poród, więc jak takie poczuje, a podkreślił, ze na pewno będę wiedziała, ze to już, mam do niego dzwonić.

Olcia- super że Kuba rośnie w siłę i ten ginekolog taki dograny facet- wraca mi wiara w fajnych lekarzy.
Stary 2014-12-22, 19:37   #635
maladT
Zakorzenienie

u nas z wynikiem gbsu trzeba przyjsc do porodu obowiazkowo

Oliwka 07.02.2015
maladT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 19:38   #636
maciejka1987
Zakorzenienie

Ciasto zagniecione, robimy jeszcze przekładańca z budyniową masą pierniczki wyszły pycha ( odgryzłam głowę ludzikowi już) na kruche ciasto się mrozi i jeszcze to jedno machniemy... no chyba, że tż coś jeszczze wymyśli.. macie może jakiś przepis na proste muffiny ??

6.2.15

maciejka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 19:39   #637
AGATA2605
Rozeznanie

Kurcze przeczytałam właśnie w necie że Joe Cocker zmarł, szkoda faceta tak nastrojowo śpiewał
Stary 2014-12-22, 19:40   #638
maciejka1987
Zakorzenienie

a co do gbs, to słyszałam od koleżanek, że nie zawsze się to robi i wtedy przy porodzie koniecznie musi być podany antybiotyk ( czyli jak nie masz badania to ci dają antybiotyk i jak CI wyjdzie dodatni to też dostajesz antybiotyk )

6.2.15

Stary 2014-12-22, 19:40   #639
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Lui, on to opisywał tak: ból na początku to taka jakby mała kropeczka, która im bardziej się nasila, zmienia się w wijącego ślimaka
Mówi, ze na pewno kobieta pozna, ze to już, bo to boli w dole brzucha i promieniuje do kręgosłupa...jakoś tak opisał

Zobaczymy czy moje skurcze będą przypominały ślimaka
Ollllciaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 19:43   #640
1141655
Zakorzenienie

Cytat:
Ja juz po wizycie

Wszytko jest ok. Kuba nie zmienił się w pannę Kubosławę . Jak to mój gin określił, jajka mu dyndają, więc chłopiec
Wszytko mam pozamykane Wspomniałam mu o moim bólu krocza, sprawdził, zbadał....powiedział, ze to efekt rozciągania .

I po rozmowie z moim ginem, stwierdziłam, ze będę rodzić w innym mieście, oddalonego ode mnie o 80 km. Oczywiście wypisze mi skierowanie do tego szpitala. Mam od niego numery telefonów lekarzy tam pracujących i jeżeli będę dzwonić, mam się powołać na niego . Bardzo zachwalał szpital, w którym chcę rodzić. Opisał mi skurcze zwiastujące poród, więc jak takie poczuje, a podkreślił, ze na pewno będę wiedziała, ze to już, mam do niego dzwonić.
Swietne wiesci

Cytat:
Ciekawe jak Madzia po badaniach
Nooooo, musi nam wpasc zdac relacje...

Cytat:
Napisane przez AGATA2605 Pokaż wiadomość
a co to jest za badanie GBS- każda to musi mieć zrobione???? Ja w sumie oprócz toksoplazmozy, glukozy, czegoś z wątroby i co 1,5 miesiąca morfologii i moczu nie mam żadnych innych badań robionych.
Jak czytam jakie Wy macie badania robione to zaczynam się zastanawiać czy mój gin mnie nie zlewa
do szpitala trzeba miec ten wynik
robi sie po 36tc

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość
Ciasto zagniecione, robimy jeszcze przekładańca z budyniową masą pierniczki wyszły pycha ( odgryzłam głowę ludzikowi już) na kruche ciasto się mrozi i jeszcze to jedno machniemy... no chyba, że tż coś jeszczze wymyśli.. macie może jakiś przepis na proste muffiny ??
http://mojeciacho.blox.pl/2013/02/Mu...czekolady.html ja uwielbiam czekoladowe muffiny wg Nigelli <3

Maz w lazience ma posiedzenie, a potem idziemy na spacer po choinke
ale zmeczona jestem jak diabli naprawde

jutro mnie prasowanie czeka, ktore mialo byc dzis, ale byly pierniczki
Spakowalam moim rodzicom w celofanik ,ladnie obwiazalam, tesciom, mezowi na jutro do pracy
nam tez zostawilam

chce juz po choinkeeeeeeeeeeeeee

http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/
Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach
1141655 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 19:44   #641
Ollllciaaa
Zakorzenienie

A co do mojego gina, bardzo go lubię. Czasami ma swoje humory, ze czasami się nie odzywa i trzeba go ciagnąc za język

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

Ale kobietki dzisiaj pieczecie i gotujecie, mmmm.
Stary 2014-12-22, 19:58   #642
lui_89
Zadomowienie

właśnie najczęściej się słyszy, że kobieta będzie wiedzieć że to już to...
no zobaczę.

w sumie martwiłyśmy sie niedawno czy rozpoznamy, że bejbiki nas kopią czy nie będziemy tego z jelitami mylić itd. no i każda z nas dała radę.
lui_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 20:09   #643
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

Ewa to na spokojnie po nowym roku jak będziesz na siłach Teraz czas dla rodzinki. A meila wysyłałam
Ola super że malutki ma się dobrze a gin bardzo fajnie się zachował
Mi gin powiedział że to jest obowiązkowe, oczywiście nikt głowy nie urwie jak się tego mieć nie będzie ale po co niepotrzebnie włączać antybiotyk.
Ja wiem jedno na pewno za szybko do szpitala nie pojadę.

Pierniczki upieczone, Aga taktycznie nie za dużo ich jest z tej paczki gotowej, ale jak dla nas idealnie. Całe święta będziemy jeść

Dałam mamie od reklamówki kosmetyków dwie moje nalewki, czekoladki dla dziewczynek i ciapy dla starszej. I dostałam smska że trafiłam bo bardzo lubi takie wyroby i starsza bardzo się cieszy z kapciuszków Jak dojdę do wprawy to zrobię jeszcze małej jakiegoś pluszaka szydełkowego

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Macie sprawdzony przepis na ciasto drożdżowe?
Stary 2014-12-22, 20:29   #644
Zia_
Zadomowienie

Mamusie lutowe 2015 - cz. 6

Cytat:
Napisane przez emdzik Pokaż wiadomość
wegielek o jak fajnie... właśnie chciałam pytać czy dalej tyle Bejbików nie ma imienia czy co
Emdzik, dopiszesz mi prosze imie- Robert?

Cytat:
Napisane przez 1141655 Pokaż wiadomość
Dobra- wielka prawda-

moze napisze na biało
sprawdziłam dwa razy
101
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

ej ale u mnie tyle jest przez to, ze Tym lezy poprzecznie i mi wypycha inaczej brzuch niz tym, ktorym dzieci juz nurkuja

Jej wiekszosc z was takie drobne laski- ja mam 177cm i w brzuchu juz jak nic mam z 110

Cytat:
ja nie wiem...tak sie boje wenflonow

wiem,ze pewnie PO juz bedzie mi to dyndac

ale w planie porodu mam, ze nie wyrazam na niego zgody

i jak sie beda pytac to tez nie wyrazam zgody

wole by mnie kłuli 1000razy niz byc z tym czyms w ciele...

maladt chyba ma racje, jesli beda musieli cos podac to od razu daja wenflon zeby potem dodatkowo nie kluc.... Z reszta.... Ja sie igiel boje tak ze potrafie zaslabnac prz pobieraniu krwii, ale prz pierwszym porodzie to za epidural to bym sobie dala 10 wenflonow wkluc

Cytat:
Napisane przez tuliluli Pokaż wiadomość
A mnie się podoba data 15.02.2015 Symetrycznie tak, hihii

Wiem, nie jestem normalna

hihi ja tez mam bzika, wolalabym w parzysty dzien, moja Ania urodzila sie jednak 17-go :p

Cytat:
Napisane przez Asia1105 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, moja Niunia w kolorze
piekna!!! I jakie wyrazne ujecie

Cytat:
Napisane przez przeklete_pragnienia Pokaż wiadomość
Jezuuuu padam

Robię od rana i dopiero ulepiłam, tak na gotowo 11 pierogów

Słownie:jedenaście

A gdzie potem jeszcze gotować, studzić, mrozić na raty ;/

Zrobiłam sobie chwilę przerwy, bo aż nóg nie czuję

Albo czuję za dobrze, sama już nie wiem

Z tego wszystkiego wydaje mi się, że brzuch mi trochę opadł

Ja w sobote zrobilam kolo 60 i jak usiadlam je jesc to mialam brzuch tak opadniety ze az niewygodnie sie siedzialo

Ide dalej nadrabiac bo mnie caly dzien nie bylo...
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 20:40   #645
Kasiulka22
Zakorzenienie

Kochane a u mnie tyle puszystych pachnących, cudownych makownikow juz babcia napiekla i wszyscy sie zazeraja. Jak żyć?

Asia Twoja cora to cud nie dziecko piekna!!!

A do mnie ciuszki przyszły, wiecie ile paczka kosztowała 14,30 zapłacił sprzedawca a ja placilam za kuriera 28. Zrobilysbyscie dym?

Ciuszki fajne chociaz jest to najbardziej wyszlajana i nieswieza paczucha jaka dostałam. Te poprzednie były super, poprane i pachnące.

Jutro bede prac

Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 20:43   #646
1141655
Zakorzenienie

Jakby mi obiecali epidural, to bym dala sobie wenflon wsadzic

bylismy po choinkeeeeeeeeeee
jest piekna
oczywiscie jak zwykle przekroczylismy limit $$ na choinke
bo co roku obiecuje sobie,ze tylko do jakiejs kwoty kupimy, a potem patrzy na mnie taka piekna jodla kaukaska i co..przepadlam,lecielismy do bankomatu

juz lezy rozpakowana
zaraz idziemy do piwnicy po ozdoby
odgrzeje kompot, wlacze swiateczne piosenki, i bedziemy ubierac choinke nasza
czekam tylko na tel od meza, bo poszedl z psem i mamy sie spotkac w piwnicy

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość
Kochane a u mnie tyle puszystych pachnących, cudownych makownikow juz babcia napiekla i wszyscy sie zazeraja. Jak żyć?

A do mnie ciuszki przyszły, wiecie ile paczka kosztowała 14,30 zapłacił sprzedawca a ja placilam za kuriera 28. Zrobilysbyscie dym?

Ciuszki fajne chociaz jest to najbardziej wyszlajana i nieswieza paczucha jaka dostałam. Te poprzednie były super, poprane i pachnące.

Jutro bede prac
Ja zrobilabym, bo to ja
wiesz najwazniejsze,ze doszlo itd i to przed swietami
ale...dwa razy tyle zaplacilas i jeszcze to,ze nieswieze takie
:/
nieladnie

Stary 2014-12-22, 20:47   #647
MaamaaZuzi
Wtajemniczenie

Kasia jasne że robiła bym dym. O 2 zł bym się nie dochodziła. Pisz, pisz meila o zwrot i już. Kiedyś mieliśmy taką akcje i zwrócili różnice.

Aga fajny plan.
Wiecie nie wyobrażam sobie świąt z moim Tż bez Zuzki. Pewnie by nie miał nawet potrzeby ubierania choinki.
A tak w ogóle to nasza córka będzie naszym dzieckiem dla Tż jak się urodzi. Jak ją zobaczy, dotknie, usłyszy. Na razie to jest moj brzuch po prostu który rośnie i się rusza.
Z Zuzką było identycznie.
Zmykam na łóżko
Stary 2014-12-22, 20:52   #648
maladT
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22 Pokaż wiadomość

Jutro bede prac
zrobiłabym afere... mowisz o tej paczce za ponad 400zł z ciuszkami dla Kamilka?
Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość

Jej wiekszosc z was takie drobne laski- ja mam 177cm i w brzuchu juz jak nic mam z 110

maladt chyba ma racje, jesli beda musieli cos podac to od razu daja wenflon zeby potem dodatkowo nie kluc.... Z reszta.... Ja sie igiel boje tak ze potrafie zaslabnac prz pobieraniu krwii, ale prz pierwszym porodzie to za epidural to bym sobie dala 10 wenflonow wkluc
ta ja to drobna nie jestem... 170 wzrostu i 130 brzucha... o dupie nie wspomne bo pewnie z 110 jest

co do wenflonu teraz mi przyszło na mysl ze jesli np. masz skurcze i jestes bez wenflonu a np. skurcze sa co minute czy półtorej... ty wijesz sie z bolu a potrzebuja Ci cos tam wstrzyknac to nie widze opcji jak sie wije i sycze z bolu zeby gdzies mi musiał reke trzymac bo ja wenflon musze miec załozony. zdecydowanie wole od razu dostac na izbie wenflon i potem sie nie martwic

Oliwka 07.02.2015
maladT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 20:52   #649
Panna Migotka 86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
nadrobię w domu bo teraz wracam
2 lutego
no to już niedługo! super, że znasz dokładną datę i godzinę

Cytat:
Napisane przez emdzik Pokaż wiadomość
I co.. mówiłam że tak będzie... będę sobie pięknie ogarniać bożene w wannie... i zadzwoni kurier...
Jaka to była masakra nie mogłam się podnieść z wanny, nie miałam siły, kręgosłup zaczął trzeszczeć domofon już zdążył zadzwonić drugi raz...
a że przesyłka była na męża to jeszcze on zaczął do mnie dzwonić a ja w ryk że jestem w wannie i nie mogę wyjść
domofon dzwonił 3 raz, ja się jakoś wygramoliłam ale przecież muszę się wytrzeć i coś zarzucić mówie do męża żeby do niego zadzwonił żeby był za 3-5 minut... joooo domofon se dzwoni 4 raz podbiegłam to się zdążył wyłączyć... i tak se latałam goła po mieszkaniu w końcu za 5 razem jak zadzwonił to go wpuściłam, jeszcze szybko zarzuciłam koszulke i zadyszana otworzyłam mu drzwi
niezła historia

Cytat:
ślicznie

Cytat:
Napisane przez AGATA2605 Pokaż wiadomość
A to ostatnie zdjęcie mojej córci
suoer

Cytat:
Napisane przez martu_la Pokaż wiadomość
[Miałam to echo, ale z tego co mówił facet, to wszystko dobrze i nie mam się martwic wiec tego się trzymam.
no to super!

Cytat:
Napisane przez lui_89 Pokaż wiadomość
a i jak ktoras z Was robi gbs prywatnie to najtaniej w diagnostyce. Wogole ciezko znalezc laby ktore to dziadostwo zrobia i jak na poczatku patrzylam to wolali po 130-170 zł

a w diagnostyce... 30zł tylko np. w Łodzi są aż dwa labolatoria diagnostyki, które to pobiorą i trzeba przyjść w konkretny dzień jak położna pracuje. Także posprawdzajcie sobie ceny bo 30 zł, a 170 zł za to samo to spora różnica...
o kurcze! a ja nawet nie wiem jak to u mnie jest.. gin mówił, że na następnej wizycie będzie pobierał wymaz, ale myślałam że to tak jak z cytologią - on załatwia wszystko a ja tylko dopłacam... w takim razie muszę się wywiedzieć dokładnie...

Cytat:
Ja juz po wizycie

gratuluję udanej wizyty!
i super, że masz takiego fajnego lekarza

Cytat:
chce juz po choinkeeeeeeeeeeeeee
a moja od wczoraj ubrana

wyprawę do Ikea przeżyłam, pojechaliśmy przed południem więc nie było źle. Nawet TZ bardzo nie narzekał, bo miałam zrobioną listę to chcę, więc poszło w miarę sprawnie
wszystko już poskręcane
ale przejazdem spoglądałam na parkingi przy marketach spożywczych i postanowiliśmy jechać jutro zaraz po otwarciu, może unikniemy największych tłumów...
Panna Migotka 86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 21:31   #650
Asia1105
Wtajemniczenie

Ola za wizytę, Kuba to już kawał chłopa

Raz jeszcze w imieniu mojej Niuni dziękuję za komplementy
Asia1105 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 21:39   #651
maciejka1987
Zakorzenienie

my mamy w domu prawie 2,5 metrową jodłę kaukaską ale daliśmy mało, bo tż z pracy wziął . Oto i nasza choina
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20141222_213434.jpg (101,5 KB, 22 załadowań)

6.2.15

Stary 2014-12-22, 21:39   #652
Zia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maladT Pokaż wiadomość

co do wenflonu teraz mi przyszło na mysl ze jesli np. masz skurcze i jestes bez wenflonu a np. skurcze sa co minute czy półtorej... ty wijesz sie z bolu a potrzebuja Ci cos tam wstrzyknac to nie widze opcji jak sie wije i sycze z bolu zeby gdzies mi musiał reke trzymac bo ja wenflon musze miec załozony. zdecydowanie wole od razu dostac na izbie wenflon i potem sie nie martwic
To samo mi przyszlo do glowy....tzn z doswiadczenia tak sobie wywdedukowalam .... Buuu jakos mi slabo jak sobie przypomne
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 21:43   #653
martu_la
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Panna Migotka 86 Pokaż wiadomość

wyprawę do Ikea przeżyłam, pojechaliśmy przed południem więc nie było źle. Nawet TZ bardzo nie narzekał, bo miałam zrobioną listę to chcę, więc poszło w miarę sprawnie
wszystko już poskręcane
ale przejazdem spoglądałam na parkingi przy marketach spożywczych i postanowiliśmy jechać jutro zaraz po otwarciu, może unikniemy największych tłumów...
super, że zakupy udane. My bedziemy robic zamowienie online, bo nam sie nie chce jechac do Ikei, a tak nam wszystko przywioza i spokoj, ale to dopiero po Świętach.

Olcia ale ładnie mały rośnie cieszę się, że wszystko dobrze.

Kasiulka22 no pewnie, ze upomnij sie o kase, bo wiesz jak kazdego klienta tak zrobia, to sa sporo kasy do przodu, a z jakiej racji.

1141655 pochwal się potem efektem koncowym, jak juz ubierzecie choinke jestem ciekawa efektu.

ewka odpoczywaj duzo i na prawde musisz sie oszczedzac, bo ja nie mam zadnych przeciwwskazan, a zrobie sobie rundke do sklepu i tez mnie brzuch pobolewa. Dobrze, ze jutro wizyta u gina, bedzie dobrze.

buujak tam mała, lepiej?

Ja nie mam zadnego Świątecznego akcentu jeszcze, ale jutro dzien zakupowy, to mam nadzieje, ze nadrobie
Pozbylismy sie jednej kanapy z salonu i od razu wiecej miejsca. Jutro idziemy kupic stol i krzesla wiec Wigilię bedziemy jesc jak ludzie, a nie przy stoliku kawowym

---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Cytat:
Napisane przez maciejka1987 Pokaż wiadomość
my mamy w domu prawie 2,5 metrową jodłę kaukaską Ale daliśmy mało, bo tż z pracy wziął . Oto i nasza choina

śliczna!
martu_la jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 21:44   #654
maciejka1987
Zakorzenienie

Madzia dała znać po wizycie??

6.2.15

Stary 2014-12-22, 22:05   #655
1141655
Zakorzenienie

Na razie jest akcja: załamanie ...bo śa dwa kartony moich ozdób z piwnicy, a gdzie są lampki ????

jak ich dziś nie znajdziemy to padnę

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

I jest d u p a.
Zaginęły światełka.. Nie mogę ubrać choinki.. Wszystkie ozdoby porozkladane i co.. Jajo ryczec mi się chce.. Tak się cieszyłam. A mąż do Tesco nie chce mi pojechać,mam do jutra Wytrzymać.. Wiec jutro wieczorem dopiero ubiore ja :-(

Do kitu.....

Madzia się nie odezwała. Miejmy nadzieję, że wszystko jest ok

Stary 2014-12-22, 22:10   #656
emdzik
Zakorzenienie

Cytat:
Aleeee śliczna Niunia

Ilonka jaaa ale słabo z tymi pierogami...
Ja jak mroże to bez gotowania... od razu takie surowe zawinięte... po wyjęciu gotuje i są pyszne a tak przynajmniej szybciej też idzie.

Tak.. a w wannie siedzę jak jest tż to mi pomaga wstać i w ogóle.. a dzisiaj go nie było i wtedy takie akrobacje tam wywijam że hoho
No ale prawie się dzisiaj poślizgnęłam i przeciełam bożene

No a moim dźwigiem jest tż

Agatka też super zdjęcie córy

Martula bardzo się cieszę, że serducho zdrowe i wszystko dobrze wyszło

I hahahaha mówiłam, że większość będzie miała jak ja 99cm

meire wyobraziłam sobie Ciebie i męża haha jak tak oboje obolali chodzicie

Nie przemęczajcie się za bardzo Dziewczyny

Ilonka oo jaaa ten kot jest cudny współczuje

Lui wow niezła cena tego gbsa.. ja nie wiem ile u nas kosztuje prywatnie

Olcia super wizyta Kubuś ładnie waży wszystko super

Zia oczywiście, dopisze Roberta

Kasia oczywiście że powinnaś zrobić dym... no kurde :/

Maciejka piękna choinka

Aga kurde doczytałam do końca, myślałam że tu jakieś zdjęcia pierników będą...i co ? nie ma :P zawiodłam się :P
Tak samo z choinką... co się obijasz?

"I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014

27.01.2015 <3
emdzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 22:12   #657
martu_la
Rozeznanie

Madzia lepiej nam tu relacje zdawaj z wizyty bo wszystkie ciekawe
martu_la jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-22, 22:14   #658
1141655
Zakorzenienie

Ty lepiej mów jak wizyta
Pierniki jak zostaną jakieś do Jutra to obfoce jutro
A choinka stoi goła :-( gdybym nie była w ciąży i nie miała tego wielkiego brzucha,to bym zaraz autem w Tesco całodobowym była:-( a tak to musze czekać do jutra :-( a mój mąż gra na xboxie, a powinien jechać po światełka prawda???? Pod diody go!!!!!!!!!!

Stary 2014-12-22, 22:15   #659
Ollllciaaa
Zakorzenienie

Madzia właśnie! Ja specjalnie spać nie idę tylko czekam

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Aga, ja też jutro choinkę będę ubierać... Ale męża pod diody! Już byłby z powrotem z lampkami
Stary 2014-12-22, 22:19   #660
1141655
Zakorzenienie

Tak mi się humor zepsuł.. W moim stanie to najchętniej bym się zaraz poryczala a co ale już nie będę robiła z siebie histeryczki

Wytrzymać musze,a jutro będzie okropny dzień. Po południu do sklepu z M. Po resztę prezentów. Zaraz zrobię doprecyzowana listę.
Potem mój M musi zajechac do T. Nie wiem po co :-/
I dopiero wieczorem ubiore choinkę, wiec pewnie nogi będę miała w tyłku razem z kręgosłupem.

Idę powiedzieć M. ze ma nalać wody choince do stojaka. I wyłączyć grę. I przyjść mi masować nogi i plecy.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości