|
|
#661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 6
Aga, pamiętaj aby kabelki odlaczyl od gry, a wsadził kabelki od telewizora
nie smuc się
|
|
|
|
#662 |
|
Zakorzenienie
|
No więc jestem po wizycie... było opóźnienie chyba z 1,5h
tak u niego chyba jeszcze nie było...No a później jeszcze na zakupy jechaliśmy, a jak wróciłam musiałam najpierw coś zjeść ![]() Ogólnie z dzisiejszej wizyty jestem bardziej zadowolona (niż te 2 tyg temu), stwierdziłam, że dzisiaj nie odpuszcze ![]() w ogóle powiedziałam mężowi że dzisiaj ze mną nie wchodzi, bo to on mi chyba pecha przynosi No więc Nadulka jest dalej za mała, ale rośnie - a to najważniejsze. W sumie wszystko prawie 2 tyg mniejsze niby, a kość udowa w sam raz ![]() Z tymi rozmiarami to naprawdę.. oj dzidzie rosną po prostu swoim już tempem. No i waży 2093 gram więc jestem nawet zadowolona, bo się modliłam, żeby chociaż to 2kg było ![]() Wody płodowe itp w normie, moje przepływy jak były tak są złe, ale pępowinowe są dobre ![]() Wymęczyłam lekarza, żeby sprawdził płeć bo mi się ostatnio ciągle śni chłopak sprawdził dosyć szybko (więc mam nadzieję, że dokładnie) że Baba :P i tak ma zostać!No i wyprosiłam zdjęcie tzn powiedziałam, że na nie licze :P ale oczywiście Nadia nie współpracowała i przyklejała sobie twarz do ścian macicy w końcu się pomęczył i jakoś tam zrobił to zdjęcie ale jest bez szaleństw, ale pamiątka będzie wizyta znowu za 2 tyg bo on woli sprawdzać jak Młoda przybiera... cieszę się niby, ale naprawdę 400zł w miesiącu na lekarza to dla mnie bardzo dużo.. no ale dla Młodej wszystko...
|
#663 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie martw się, jutro ładnie ją ubierzecie ale sie nastawilas na ubieranie tej choinki
|
|
|
|
|
#664 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, pisalam wczoraj, że planujemy na dziś odstawić T na lotnisko i udać się na zwiedzanie upatrzonej porodówki w Rzeszowie. Wyszło całkiem inaczej
Noc miałam z głowy, zaczęłam drzemać grubo czwartej, a wtedy mąż zaczął krzyczeć przez sen, bo mu się koszmar przyśnił Mam nadzieję że z małą wszystko ok, jak w nocy nie spałam, ona też prawie cały czas się wierciła, pewnie udzieliła jej się moja adrenalina. Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#665 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jupi! dobrze, ze mimo wszystko przybiera, a nie kazde dziecko rodzi się kolosem. Łatwiej Ci będzie urodzic ![]() No 400 zł w miesiącu to sporo kasy, ale wiadomo, ze dla dziecka sie zrobi wszystko. Powiem Wam, ze nawet sie ciesze, ze stwierdzili ze mam zamałą macice, bo ostatnie (przwidywane) usg miałam we wrzesniu, a potem to juz bym nie wiedziała jak sie moja mała ma. białajejku, ale masakra. duzo zdrowka dla siostry i rodziców. Edytowane przez martu_la Czas edycji: 2014-12-22 o 22:31 |
|
|
|
|
#666 |
|
Zakorzenienie
|
114... u nas podobna akcja z choinka dzis.. stoi gola, bo mezu kupil za krotkie lampki...
a tak sie cieszylam... ehhKupilam gwiazdy betlejemskie dwie... mama nadzieje, ze koty nie beda zainteresowane... ![]() Bo jak przynioslam lancuchy.. to w sekunde z reklamowki wyciagnely i lataly z nimi po kuchni... czarno widze zywot naszej choinki... Asia, Agata.. cudne sa Wasze corcie.. Olcia, gratuluje zdrowego i duzego synka.. Ja dzis w koncu zadzwonilam do poloznej, z ktora rodzilam Zuze.. umowilysmy sie na tel zaraz po nowym roku i spotkanie z nia w szpitalu.. opowie mi co tam sie pozmienialo przez te 5 lat i bede ja mogla o wszystko wypytac... no i bedzie przy moim porodzie... ![]() A mezu pojechal na ip.. bo juz mu ketonale nie pomagaja i chodzi zgiety w pol tak go boli... masakra... tak go zlapac akurat na swieta... ciekawe ile wytrzyma tam siedzenia... i na ile mu w ogole pomoga...
|
|
#667 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle wyszłam chyba dzisiaj na jakąś idiotke w tym gabinecie naprawdę
Rozebrałam się przy tym fotelu.. jakoś wlazłam na niego i kurde za daleko mi się siadło i nie mogłam nóg wziąć do góry ... a że mnie tak kręgosłup boli to nie mogłam się też przysunąć bliżej wstałam...zasapana zaczęłam się ubierać...a on.. no tak... w sumie 34 tydzień.. no już lepiej nie będzie... ja mówie dziękuje za pocieszenie a on ile przytyłam tak około od początku... to mówie no tak z 9 kg, a on że ładnie, że tak ok na ten tydzień i żebym do końca tak do 12 dojechała i będzie ok...a ja na niego takim wzrokiem i mówie że to raczej nierealne przez święta... A on nie no czemu... wystarczy tego wszystkiego nie jeść... hahah jakie ja oczy w tym momencie zrobiłam i minę to myślałam że padne...zaczęłam się śmiać bo mnie to rozbawiło..czy mówił w żartach czy nie... ale u mnie to nierealne żeby nie jesc tego wszystkiego A on jeszcze do mnie że za rok będę sobie jadła normalnie Ale powiedział mi ładnie komplement no że na taką figurkę to tak ładnie dbać trzeba, to nie warto tego psuć Normalnie dzisiaj był dla mnie miły ![]() Tak samo pytał jak się ogólnie czuje... a ja że yyy coraz gorzej.. a on "no to już w sumie normalne, prawidłowo"
|
#668 |
|
Wtajemniczenie
|
Padam ziewczyny
Wybaczcie,ale się nie poodnoszę, nie dam rady. Dzisiejszy dzień jest ogłoszony najbardziej depresyjnym. U mnie też niestety się sprawdza. Jutro może popiszę. Olcia gratki syncia, to poszłaś do przodu z terminem. Asia, śliczniutk Twoja maleńka. Agata Twoja też i jeszcze jej dużo się mieści na ekranie
|
|
|
|
#669 | |
|
Zakorzenienie
|
Madzia, będzie ładna zgrabniutka, drobniutka dziewczynka i tyle
Ważne, ze rośnie. Ładnie waży Ale duzo płacisz za wizytę...zbankrutujesz ajjjaj Biała, straszne co musiałaś przeżyć . Najważniejsze, ze nikomu nic się nie stało. Bardzo Ci współczuje tej sytuacji . Trzymaj się dzielnie.A co do szpitala, tak są jednoosobowe pokoje, zoo...bardzo spodobał mi się ten szpital. Pytałam właśnie dzisiaj gina na wizycie, a co jeśli nie dostanę się do tego szpitala. On powiedział, ze na pewno się dostanę, przyjeżdżasz, rodzisz, dwa - trzy dni leżysz i wychodzisz Jestem dobrej myśli Meire, zdrowia dla męża ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
Ja jakoś sama się podniosłam z fotela he. Czyli wizyty nasze zaliczamy do udanych |
|
|
|
|
#670 |
|
Zakorzenienie
|
A u nas piernikowo - lasowo
|
#671 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie Dziewczyny
![]() Nie zaglądam tu ostatnio niestety zbyt często bo wyczerpał mi się limit internetu w komórce i strasznie zwolnił wiec wybaczcie że się nie poodnoszę...Ja dalej w szpitalu, może jutro się dowiem czy wyjdę na święta, na szczęście ciśnienie się stabilizuje leży sobie na lewej stronie a cytuję osprzęt ma na górze czyli nóżki ![]() Trzymajcie kciuki żebym karpia zjadła z mężem w domku a nie z położonymi w szpitalu buziaczki Edytowane przez monnnia80 Czas edycji: 2014-12-22 o 22:52 |
|
|
|
#672 |
|
Zakorzenienie
|
Alunia jutro powinno być lepiej
Madzia, zjadłam ten lasek ![]() ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Monia trzymamy wierze, ze wyjdziesz wszystko na to wskazuje. Ciśnienie juz jest ok, dzieciaczek ładnie rośnie. Musisz być dobrej myśli :
|
|
|
|
#673 |
|
Zakorzenienie
|
Biala ojej
okropne! całe szczęście że nic gorszego się nie stało.. nie denerwuj się tylko za dużo ![]() Olcia tak, myślę, że dzisiejsza wizyta udana Kiedy Ty masz następną ? Meire super z tą położną ![]() i zdrówka dla męża Monia widzisz jak Mała ładnie przybrała... wszystko będzie dobrze
|
#674 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Madzia - dobre wiesci na wizycie i jaka miła atmosfera Szkoda, ze za 400zł na miesiac Ale dla spokojnosci, robi sie wszystko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
na szczescie nie skonczylo sie tragicznie..... ![]() Cytat:
![]() Fajnie z położną, bedziesz na pewno spokojniejsza ![]() Jakie piekneeeeeeeee A w ogole u nas na SR nie wiem czy pisalam,ale mowila babka,ze w normalnej dobrze prowadzonej fizjologicznej ciazy, powinno sie przytyc 10kg nie wiecej ![]() ![]() :brzyda l:
|
|
|
#675 |
|
Zakorzenienie
|
Biala.. strasznis mi przykro...
ale najwazniejsze, ze nikomu nic zlego sie nie stalo.. ![]() Emdzik.. ale fajnie, ze tym razem wizyta taka udana.. ![]() Ja mam jutro spotkanie z ginem.. boje sie, jak zawsze... mam nadzieje, ze z Niunia wszystko dobrze..
|
|
#676 |
|
Zakorzenienie
|
O jaaa ja mam prawie 11 kg
![]() Madzia, następna mam 19 stycznia proszę zaktualizuj mnie
|
|
|
|
#677 |
|
Zakorzenienie
|
Olcia, po swietach Cię dogonię na pewno
![]() Monia kciuki za wyjscie na święta do domu !!!!!!!!!!!!!
|
|
#678 |
|
Zakorzenienie
|
Meire, będzie dobrze
![]() Idę spać Mamusie, dobranoc
|
|
|
|
#679 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej.. Melduję tylko że żyjemy...
BIAŁA współczuję tragedii... Ja też jadę do PF rodzic jakieś 70 km... Życzcie mi sił bo padam emocjonalnie...
|
#680 |
|
Zakorzenienie
|
Duszona
|
|
|
|
#681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja nie moge isc spac, bo znow zalicze pobudke o 3 i bedzie koniec spania:/ A leze juz wykapana w wyrku,maz obok, na laptopie pracuje co chwile dotykajac mojego ruszajacego sie brzucha- bo naprawde caly skacze
|
|
|
#682 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po samych świętach już będę miała 12 na plusie.
![]() Ja w ogóle teraz tyje około 1kg na tydzień A mówiłam sobie że nie przytyje więcej niż 11 w ciąży Olcia dobrej nocy ![]() Duszona co jest ?
|
#683 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dałam sobie limit do 12
ha ha ha ! nie sądziłam, że będę miała taaaaaaaaki niepohamowany apetyt wtedy jeszcze żyłam marzeniami, że bede jadla same owoce i warzywa w ciazy
|
|
#684 |
|
Zakorzenienie
|
Taaak ja właśnie tak samo
będę robiła sobie codziennie sałatki
|
#685 |
|
Zakorzenienie
|
Bo w mojej glowie w ogole sie nie miescilo,ze w ciazy sie je fast foody, toz to smieci, jak mozna tak karmic swoje dziecko
masakra, a potem sie schodzi na ziemie.... piszac to znow jestem glodna
|
|
#686 |
|
Wtajemniczenie
|
Biala o matko, co za tragedia! Współczuję. Trzymaj się kochana
![]() Madzia za wizytę Ładnie Mała waży ![]() A jakie pierniki masz, wow Aga słabo z tą chonką. Kurde co te chłopy mają z tym graniem?! Mój wczoraj chyba po 2 poszedł spać, nawet nie chciał się przyznać o której dokładanie. Ja nie wiem, stary koń, 35 lat, a takie zachowanie...Monia trzymam kciuki za powrót do domu na karpia ![]() Meire nie denerwuj się, będzie dobrze. Grunt to pozytywne myślenie
|
|
|
|
#687 |
|
Wtajemniczenie
|
Emdzik a nic ciekawego... Mama się na mnie obraziła, mnie dzisiaj brzuch boli i ciągnie dość mocno a kochanie moje leży obok z dreszczami, temp 38.0, nudnościami i bólem brzucha i tylko zamartwia się tym że mnie zarazi. A biedak jeszcze rano czuł się dobrze i krew oddawał i jest osłabiony.
|
#688 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też jestem głodna
![]() A mam Danio karmelowe, czekolada banan i mleczne i tak nie wiem, które by wciągnąć, ot dylemat ![]() A w zasięgu ręki tylko pierniczki, a do kuchni kawał drogi i mokra podłoga, bo mąż dopiero pomył... |
|
|
|
#689 |
|
Wtajemniczenie
|
Aga ;* ja już mam jakieś 10-11 kg
|
#690 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:18.

nie smuc się

tak u niego chyba jeszcze nie było...
więc jestem nawet zadowolona, bo się modliłam, żeby chociaż to 2kg było
sprawdził dosyć szybko (więc mam nadzieję, że dokładnie) że Baba :P i tak ma zostać!
a tak sie cieszylam... ehh

Dzisiejszy dzień jest ogłoszony najbardziej depresyjnym. U mnie też niestety się sprawdza. Jutro może popiszę.
Jestem dobrej myśli 
wierze, ze wyjdziesz 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)