|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Monika te 2 dni to na wszystkie dzieci...tak jak i opieka nad członkiem rodziny
|
|
#2372 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Jakoś tak dziwnie z tymi dniami opieki na dziecko u was. Ja ani mąż nigdy nie mieliśmy problemu, żeby rozdzielić te dwa dni, nawet nie musieliśmy wypisywać żadnych papierów.
Od dzisiaj zaczyna sie harówa z teściową przy garach. Chociaż jedyną osobą,która żyje gorzej z T. niż ja jest mój mąż . Wczoraj już rzucił tekstem, że pakujemy się i jedziemy do domu. Jak ja to ogarnę nerwowo to nie wiem. Moja teściowa z tych, co to musi być zrobione na już i w 100% po jej myśli, bo inaczej wypominki i poprawianie.Także życzę wam spokojnych, rodzinnych świąt Bożego Narodzenia. Dużo zdrowia dla waszych rodzin |
|
|
|
#2373 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry babeczki
![]() Jojla myślę o Tobie, o Was!!! Będzie dobrze i mam nadzieję, że do wieczora będziesz już tulić Madzię w ramionach Agatko dla mnie fakt, że nie masz w tż i bliskich wsparcia w kwestii kp, wiele wyjaśnia Kochana Ty najlepiej znasz swojego synka i wiesz co dla niego najlepsze Perse całuski dla Arturka Cytat:
będziecie podejmować próbę odstawienia w święta? To już tuż tuż szybciutko zleci!Cytat:
![]() A co Ty taka uprzedzona do tych schematów żywieniowych jesteś? Podawałaś wg. schematu i czy coś się złego T. stało przez to? Ja nie daję wg. schematu i chyba jesteśmy w tyle w jedzeniem, ale jakoś się tym na razie nie katuję. Choć czasami się zastanawiam czy dobrze, że karmimy bez schematu? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
co do sadzania, to może jeśli masz w domu taką poduszke rogala to jak zostawiasz Maksia samego to obłóż go. Cytat:
U nas takie cuda miały miejsce ![]() Moja E. od kilku dni co rano po zakończeniu jej porannej toalet domaga sie zebu dac jej szczotke do włosów i mnie czesze ![]() Dziewczyny kiedy mija u dziecka lek separacyjny? od jakiegos czasu nie moge zniknac z pola widzenia E. na sekunde bi oda razu jest ryk
|
||||||
|
|
|
#2374 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Czy nie bedą robić problemów dowiem się 31.12 jak zadzwonie kiedy wracam.Troche sie boje CZY wracam...
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#2375 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49426077]Ewusia jeśli Cię to pocieszy to ja na pierwsze II czekałam 13 miesięcy, na drugie 4
![]() [/QUOTE] mam nadzieję w takim razie że i u mnie będzie krócej ![]() słodkie Dziewczynki to już niedługo mocno trzymam kciuki mam nadzieję ze dziś przytulisz swoją Córcię Cytat:
Cytat:
![]() Jakby mi sie nie udało już zajrzeć to życzę Wam spokojnych Świąt |
||
|
|
|
#2376 |
|
Zakorzenienie
|
Anita - lek separacyjny ok 8 mca sie pojawia a trwa roznie, i 1-2 mce moze byc. Jakub jakos dlugo mial. Potem jeszcze kolejny jest.
|
|
|
|
#2377 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a "zuo", które go spotkało to ciężkie uzależnienie od karotenu nic poza tym. i tu tkwi cały myk )wciąż poszukiwałam instrukcji obsługi T., jakiegoś rozkładu jazdy. Schemat mi się bardzo podobał tyle, że był strzałem w kolano ![]() Cytat:
T. tego pierwszego nie miał. dopiero w 15 miesiącu. dla mądralińskiej Emilki ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() uwielbiam takie historie. dodają mi otuchy jutro spędzę pierwszą wigilię z t. - już drżę...
|
|
|
#2378 |
|
Zakorzenienie
|
My też we trójkę będziemy tylko. Mi to pasuje. Wystarczy że pierwszy i drugi dzień świąt będziemy w większym gronie.
Anita, Perse ja wiem że nie ma dzieciństwa bez siniaków i guzów. Ale on ma dopiero 6 miesiący i martwię się o ten jego mały łepek Przecież jak tak uderza to może wstrząsu mózgu dostać Maksiu raczkuje coraz śmielej.. Główny cel dzisiaj to miska kota. Złapał i chciał wylizać. Najgorzej że się ślizga po panelach. Podobno są jakieś antypoślizgowe ochraniacze na kolana do raczkowania. Musze sprawdzić ![]() Monika lepiej zapytaj o to czy katar nie przeszkadza. Dla jednej osoby będzie to tylko katar, a dla innej (np mnie) aż katar ![]() Anita wow Emilka bardzo do przodu jest ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Anita dobry pomysł z tym rogalem ![]() ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- A my z rozszerzenie diety jesteśmy w lesie. Już tyle rzeczy jadł. A teraz wiem że gruszka go nie uczula, dynia uczula. Teraz marchewke próbujemy. Ziemniaki raz jadł i zwymiotował wiec jeszcze nie wiem. Stresuje mnie to rozszerzanie. |
|
|
|
#2379 |
|
Konto usunięte
|
dziewczyny ile po cc dostanę dziecko?
oczywiście chce jak najszybciej i się martwię że mały będzie sam Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#2380 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2381 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2382 |
|
Zakorzenienie
|
Mlebidakin bardzo różnie to jest. Zależy od szpitala.
|
|
|
|
#2383 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2384 |
|
Zakorzenienie
|
spoko, spoko. co drugi by miał
![]() tu ciekawa relacja z Ujastka ![]() http://od-rana-do-wieczora.blog.pl/2...owila-czesc-i/
|
|
#2385 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- chodzi o tych odwiedzających Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- w 2 części pisze Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#2386 | ||
|
Zadomowienie
|
Ulala - się będzie działo
My też wigilia z teściami - moje zadanie barszcz wigilijny ![]() Cytat:
- myślałam że umrę jak to zobaczyłam. No bo ja jej tu wszystko po stokroć wyparzam a ona mi tu takie coś ![]() Cytat:
Ja cc miała ok. 20 a E. dostałam dopiero po 12. Teraz wiem, że gdybym poprosiła to dostałabym ją wcześniej, ale wtedy nikt mi tego nie powiedział, ani nie zaproponował i myślałam, że tak musi być. Jak czytam o tych odwiedzinach to cieszę sie że miałam jednoosobową salę i mogłam sobie przyjmować kogo chciałam i kiedy chciałam. ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Kochane, potem z czasem może być już różnie, więc: Życzę Wam błogosławionych Świąt Bożego Narodzenia!!! Przepełnionych miłością i nadzieją na dobre chwile w nadchodzącym roku. I jak to u nas się mówi: w każdym kątku po dzieciątku Emilka się do życzeń oczywiście dołącza i przesyła całusy i pozdrowienia: ooowdfvd v Dla mnie to niezwykły czas.. tak wiele razy marzyłam o takich świętach i są! Bo jest Emilia |
||
|
|
|
#2387 |
|
Zakorzenienie
|
zajrzałam tylko na chwilę czy Jojla ne urodziła przypadkiem
Jojluś trzymam kciuki żeby księżniczka jednak szybko zechciała wyjść na ten świat ![]() a ja od rana przy garach jak ja to lubię dziś głównie potrawy nie na Wigilię - gyros zrobiony, zapiekanka z mięskiem też teraz tylkowigilijna rolada szpinakowo-łososiowa i koniec aż mi dziwnie, że tak mało mam do roboty
|
#2388 |
|
Zakorzenienie
|
Anita tak Maksiu raczkuje na całego
Ale za to na plecy nie chce się obracać z brzucha Wymyślił sobie, że będzie się obracał, układając rękę wzdłuż ciała Hehehehehe i nie daje rady na twardej. powierzchni, bo ręka go blokuje. Tylko na łóżku się turla. Ale dla niego to bardzo męczące to raczkowanie. Bo kilku metrach sapie i się poci Potem odpoczywa. I znowu. Przesłodki jest. No i juz nie jęczy tak dużo |
|
|
|
#2389 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Joluś!!!!! Kciuki!!!!
|
|
|
#2390 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja już zrobiłam pierogi z fetą, szpinakiem i łososiem, wyszły obłędne jojla nadal trzymam wieeeeelkie kciuki!!!
|
|
|
#2391 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Dlatego ja nikomu niczego nie radzę w sprawie rozszerzania diety, bo jedzenie to u nas porażka nad porażkami. A propos - zjadł 2 małe Danonki, zrobiłam inhalację (bo jednak wciąż ma gluty |
|
|
|
|
#2392 |
|
Konto usunięte
|
ja po wizycie
mały waży 2100 szyjka trochę się skróciła i mam 2 tyg leżeć ale dam radę bo już widzę koniec:p Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#2393 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla Maksia! Ogromne! Zdolniacha i silny chłop z niego! Na pewno przesłodko wygląda [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49449917] A propos - zjadł 2 małe Danonki, zrobiłam inhalację (bo jednak wciąż ma gluty [/QUOTE] Bidulek No tego to chyba tez w schemacie żywieniowym nie ma, ale trudno. Emilka wszamała przed chwilą pierwszego świątecznego pierniczka - aż się trzęsła i piszczała ze szczęścia - mój mały obżartuszek |
|
|
|
|
#2394 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#2396 |
|
Konto usunięte
|
dziękuje dziewczyny
grzecznie leże Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#2397 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wykonanie: szpinak wrzucam na patelnię i przyprawiam do smaku (ja daję warzywko+pieprz), po wystygnięciu szpinaku dodaję 3 żółtka i mieszam, białka ubijam na sztywno i mieszam ze szpinakiem - to ciasto rozprowadzam na blaszce z piekarnika wyłożonej papierem (wychodzi 3/4 blaszki) i wsadzam na 15-20 minut na 180stopni. W międzyczasie serek almette mieszam z chrzanem. Po wyciągnięciu placka ściągam papier (odchodzi bez problemu) i studzę placek, następnie smaruję go serkiem i wykładam łososia po całości. Zawijam w roladę i zawijam w folię, no i do lodówki na 24h smakuje i wygląda rewelacyjnie ![]() tu jest podobny przepis (http://feed-me-better.blogspot.com/2...-z-oosiem.html), ale moja wygląda lepiej ja mam cieńszy placek więc bardziej się zawija i serek bardziej rozsmarowuję więc nie jest tak grubo ![]() a pierogi robiłaś z mojego przepisu?? Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odpoczywaj, już niedługo ![]() Ja kochane melduję się ze spa nie rodzę jeszcze, balonik po ustaleniach założą mi jutro, żeby TŻ się załapał na poród, bo dzis i jutro pracuje. A tak to oxy mi włączą pojutrze.ale o kciuki wciąż proszę ![]() Kochane życzę Wam cudownych i spokojnych świąt spędzonych w miłej, ciepłej atmosferze
|
|
#2399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2400 |
|
Konto usunięte
|
Jola kciuki
![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:22.

coming soon lipiec'2016

. Wczoraj już rzucił tekstem, że pakujemy się i jedziemy do domu. Jak ja to ogarnę nerwowo to nie wiem. Moja teściowa z tych, co to musi być zrobione na już i w 100% po jej myśli, bo inaczej wypominki i poprawianie.
Kochana Ty najlepiej znasz swojego synka i wiesz co dla niego najlepsze 
)
na bank się nie będę przejmować, że nie chce/chce jeść czegoś tam w określonym wieku.
Siedział na macie i rączkami próbował złapać zabawkę która była nad nim.
)..więc testuję na początku stycznia

nic poza tym.
)

Złapał i chciał wylizać. Najgorzej że się ślizga po panelach. Podobno są jakieś antypoślizgowe ochraniacze na kolana do raczkowania. Musze sprawdzić 

i myślałam, że tak musi być.