|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Jojla gratulacje!!!! Piękna data
|
|
#2522 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Dziewczyny,po jakim czasie wrócił Wam okres po łyżeczkowaniu?
|
|
|
|
#2523 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2524 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49472352]U mnie teraz na świeżo - 13.11 łyżeczkowanie, 20.12 okres.
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Dzięki za odpowiedż. Powiedzieli Ci jaka była przyczyna poronienia? |
|
|
|
#2525 |
|
Konto usunięte
|
Nie. Po pierwszym też nie wiedziałam dlaczego. Teraz będę robiła badania genetyczne zarodka. I nasze kariotypy, ale wizytę mamy dopiero w kwietniu. No i będę chciała zrobić histeroskopię, bo może moja macica jest źle zbudowana...
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#2526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mężczyźni... ja z tż w ogóle nie rozmawiałam o #... temat tabu [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49471257]Popłakałam się w kościele na "Lulajże Jezuniu" ![]() wszystko wraca i wszystko jest do bani [/QUOTE]wiem jak to boli, miałam takie święta dwa razy pod rząd. ale wierzę, że następna gwiazdka będzie już z maluchem w brzuchu. po 24 dniach. normalny cykl. my już po basenie, Krzyś wymęczony śpi. my czekamy na gości.
|
|
#2527 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A jedzenia A. to inksza inkszość, która mnie stresuje na co dzień i od święta. I to nie jest tak, że mam fioła na punkcie sprzątania. U mnie na pierwszym miejscu jest Artek, ale TŻ się nim zajmował, więc ja sprzątałam. Nawet nie mam kiedy tego robić kiedy indziej, bo właśnie całe dnie siedzę albo z A. albo na spacerze, albo przy dojarce, albo przy garach/myciu rzeczy A/ogólnie w kuchni i nie mam np. kiedy zetrzeć solidnie kurzów z gór szaf itd. Więc chcąc nie chcąc, musiałam skorzystać z okazji. A posty piszę, jak Mały śpi Prawie nigdy nie piszę w innych godzinach niż 13-15/22+.Pani, 14 kg... Artek nie waży nawet 10. Cytat:
|
||
|
|
|
#2528 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49473016]
Pani, 14 kg... Artek nie waży nawet 10. [/QUOTE]i to umniejsza fakt, że też się czasem martwię? ![]() Berbie, dziś foty wyszły??? Curly, masz prawo do wszystkiego. Nade wszystko do żałoby
|
|
#2529 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49473016]
Faceci inaczej przeżywają... Nie porównuj swoich odczuć do jego, bo nie doprowadzi Cię to do niczego dobrego. Dodatkowo pewnie Twój TŻ bardziej martwi się o Ciebie i może w ten sposób próbuje Cię "pocieszyć". Wiesz, faceci są zadaniowi, nie udało się - uda się następnym razem. Dla nich to chyba trochę prostsze.[/QUOTE] No właśnie mój tak powiedział.Uda się następnym razem jak będziemy tego chcieli i bedziemy mogli. Właśnie, ile cykli trzeba czekać po łyżeczkowaniu?Lekarz mówiła mi,że 6 mcy ale słyszałam,że niektórzy zachodzą szybciej...Jak Wasze doświadczenia? Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2014-12-26 o 16:09 |
|
|
|
#2530 |
|
Zakorzenienie
|
co lekarz to teoria.
jeden powie, że po pierwszej @, drugi, że po 3 miesiącach, trzeci, żeby czekać pół roku. Mój powiedział: "jak będzie pani gotowa"... organizm nie był gotowy przez rok, a starać się zaczęliśmy po pierwszej @.
|
|
#2531 |
|
Wtajemniczenie
|
Ania waży dziś 4300g. 2 tygodnie temu - 4200g. Porażka
|
#2532 |
|
Zakorzenienie
|
Curly ja okres dostałam okres równo po 28 dniach od zabiegu. Dokładnie tak jak moje miesięczne cykle. Wyglądał normalnie. Tylko bardziej brzuch bolał niż zazwyczaj.
Jeżeli chodzi o sam zabieg, krwawienia juz nie miałam na drugi dzień po nim. Nic mnie nie bolało. My dostaniemy zielone światło po drugim cyklu. Czyli w styczniu. Mężem się nie przejmuj, mężczyźni tak mają. Choć nie powiem, mój Mąż był dla mnie ogromnym wsparciem. My zarejestrowaliśmy Naszą Córeczkę w Wigilię. I powiem Wam, że nie umiem się teraz pozbierać. Jest gorzej niż po poronieniu... ![]()
|
|
|
|
#2533 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja nie mam humoru przez teściów
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#2534 | |
|
Wtajemniczenie
|
Jakoś. Udaje że wszystko ok, ale przy opłatku płakała.
Cytat:
Joila!!!!!! Gratulacje!!!!! Jeszcze raz gratulacje! Masz swój najpiękniejszy prezent świąteczny!!!!!
|
|
|
#2535 |
|
Konto usunięte
|
Dwakolory a Ty? Jak się czujesz Kochana? Kiedy wizyta u gina?
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#2536 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49476093]Dwakolory a Ty? Jak się czujesz Kochana? Kiedy wizyta u gina?
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]23 grudnia gin pobrał mi cytologię. Wynik ok 12 stycznia. I jeśli się potwierdzi to chyba 16 do szpitala na kolposkopię. Narazie staram się o tym nie myśleć. Staram się cieszyć świętami. Po Nowym Roku czeka nas duuużo lekarzy... 15 stycznia komisja onkologiczna mamy, potem chemia. Mój szpital i potem ewentualny zabieg. No i jeszcze będę robić badania genetyczne pod kątem raka. I chcę zrobić kolonoskopię (bo ja całe życie miałam problemy z zaparciami). Mój tż mówi że odważna jestem, ale ja poprostu muszę żyć dla syna i jeśli coś mi jest to muszę to próbować leczyć.
|
|
#2537 |
|
Konto usunięte
|
Trzymam kciuki, żeby to się okazało nic groźnego
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#2538 | |||
|
Zakorzenienie
|
raczej nie, zrobiłam kilka ale już robiąc widziałam, że zaparowany obraz. jutro zrzucę i sprawdzę czy coś widać.
Cytat:
skąd wiesz, że porażka? konsultowałaś z kimś? Cytat:
co się stało? Cytat:
święta, święta i po świętach. u nas były bardzo rodzinne i szczęśliwie. gdy wczoraj rano siedziałam z Krzysiem przy choince a mój skarb zafascynowany szarpał gałązkę to płakałam ze szczęścia. gdyby ktoś powiedział mi 2 lata temu, że kiedyś będę taka szczęśliwa to bym nie uwierzyła. w ogóle nie wiedziałam, że człowiek może być tak szczęśliwy. wszystkim AM życzę tego uczucia.
|
|
#2539 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Po świateczne życzenia dla Was. Nie mogłam sie połączyć przez świeta z netem. Życie bywa ciężkie. Witam nową AM. Bardzo mi przykro. Płacz jest normalny jak zachowanie Twojego tż. Faceci to inaczej przechodzą. Dziewczyny mają racje są zadaniowi. Perse ja nie mam dzieci a na Świeta w domu nie sprzatniete wigilie zaczeliśmy przygotowywać o 18 jedliśmy o 21. Oboje pracowaliśmy przez ostatni tydzien do późna w wigilie do 16. Pierniki???? To sie piecze???? Podziwiam i wielki szacun. Współczuje bardzo problemów z jedzeniem. Ale chyba ma to po mamusi. Jojla gratuluje ale Cie mała przetrzymała. Ale już teraz tylko radość i poznawanie siebie. Dziś miałam śliczny sen sniły mi sie moje dziewczynki tylko ja troche nie dawałam rady. I pytałam sie mojej mamie ktora jak ma na imie.
|
#2540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:thumbup:. Oboje z Mężem nie chcemy czekać. Oboje bardzo chcemy po raz, drugi mieć dziecko, tym razem to ziemskie. Mam nadzieje ze nasza Majeczka będzie czuwać z nieba nad nami i jej przyszłym rodzeństwem ![]() Dwakolory trzymaj tak dalej!! Wszystko będzie dobrze Jolja gratulacje!! |
|
|
|
|
#2541 |
|
Konto usunięte
|
Nie, ale być może gdyby A. urodził się z normalną wagą i być może gdyby teraz był raczej gdzieś na środku siatki centylowej i gdyby jadł cokolwiek innego niż je, to nie martwiłabym się AŻ tak. A być może nie, sama nie wiem.
Michaś ma całkiem ładną wagę, zwłaszcza biorąc pod uwagę wagę urodzeniową, więc gdybym była na Twoim miejscu, pewnie miałabym podobne podejście do Twojego. Ale ja od początku żyję w świecie gramów i mililitrów i ciężko mi wrzucić na luz. Mamy starszaków, gdzie kupujecie bieliźniane części ubranek (gł. pajace)? Bo mnie już od rozmiaru 80-86 ciężej dostać cokolwiek (przy czym chodzi mi o coś w racjonalnej cenie), a Artkowi powoli muszę kompletować garderobę na 92. |
|
|
|
#2542 |
|
Zakorzenienie
|
Perse - ale czy ta waga urodzeniowa w tym momencie jest tak wazna? Kuzyn J. urodzeniowa mial 4 kg, teraz ze 2 kg lzejszy mimo ze starszy. To sie juz zaciera w pozniejszym wieku. Rownie dobrze moglabys miec dziecko 3,5 kg a na 1,5 roku 10 kg. Sa jakies reguly?
Pajace, te typowe, mamy jakies 2 z h&m (nie wiem jaki rozmiar, rano moge sprawdzic), wiecej nie trzeba bo rzadko sa w uzyciu. J. lubi gole stopy wiec spi w pizamach 2-czesciowych albo pajacu bez stopek a te ciezko znalezc. Sa na stronie hm ale stacjonarnie u mnie raczej nierealne zeby kupic. Edytowane przez moni_ka.g Czas edycji: 2014-12-27 o 00:03 |
|
|
|
#2543 |
|
Konto usunięte
|
Monika, ja mam po prostu traumę z tą wagą, walką o każdy przybrany gram itd. A z biegiem czasu wcale nie jest łatwiej, wręcz przeciwnie.
No właśnie ja zakładam A. na noc teraz całe pajace. Jak będę w HMie, to pooglądam. |
|
|
|
#2544 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Cytat:
Już dawno byliśmy umówieni z moją mamą na 3 dni.Zresztą pow tżt że jakby szwagier nas odwiózł wieczorem żeby nie wracać z maluchem po nocy to byśmyprzyszli poobiedzie u mamy.Ale szwagier że nas nie odwiezie,wiec tż powiedział ze nie przyjdziemy.Wczoraj godzina 17 jesteśmy u mojej mamy a tu telefon teścia z wyrzutami że oni czekają Tż miał iść cały weekend do tej dodatkowej pracy w poniedziałek pracuje od 14-22>teście o tym wiedzieli i że do wtorku nie ma się jak spotkać.Wczoraj stwierdzili że a roczek przyjdą jak dostaną SPECJLANE OSOBISTE zaproszenieCytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#2545 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49478216]Monika, ja mam po prostu traumę z tą wagą, walką o każdy przybrany gram itd. A z biegiem czasu wcale nie jest łatwiej, wręcz przeciwnie.
No właśnie ja zakładam A. na noc teraz całe pajace. Jak będę w HMie, to pooglądam.[/QUOTE] Sprawdzilam. J. ma na 86 te pajace z hm ale hm ma inna rozmiarowke troche takze jeszcze mu posluza. Ewentualnie w tesco mozesz jeszcze poszukac tych ze stopami. |
|
|
|
#2546 |
|
Zakorzenienie
|
Perse, jak dla mnie to jest efekt karmienia butlą. Walczysz o te mililitry, widzisz podziałki, chcesz by się przekładały na kg.
U Michała najwięcej waży jego big head może potem wrzucę fotę w czapce na 2-3 lata ![]() co do ciuchów to akurat pajace mamy z tesco (f&f). ale u nas to rzeczy kupione awansem. teraz nie używane. Wyprzedaże się dziś zaczęły (choć chłop mnie na bank nie puści )Waderka, przybiera Izka, masakra jakaś... Księże Państwo.. do nas nikt by nie przychodził/przyjeżdżał, bo "specjalne zaproszenie"...
|
|
#2547 |
|
Zakorzenienie
|
Iza - wspolczuje tesciow. Na moich zadzialalo dopiero postawienie sprawy jasno. Nasze dziecko, nasze zasady i nie zgadzamy sie na rzeczy ktore wg nas moga naszemu dziecku wyrzadzac jakas krzywde i traktowanie nas jak dzieci ktore nie moga sanodzielnie podejmowac decyzji. Tesciowie przez kilka mcy potem udawali ze nie istniejemy i nie maja wnuka, chociaz z tz mieli kontakt. Teraz troche spuscili z tonu, moze zrozumieli ze nie odpuscimy, ze J. nie jest swoim kuzynem, ze sa i beda zupelnie inaczej wychowywani i nie chcemy przemycania ich metod/nagrod/przyjemnosci/zabawek itp w stosunku do naszego dziecka.
|
|
|
|
#2548 |
|
Konto usunięte
|
iza co za ludzie
szkoda słów Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#2549 |
|
Konto usunięte
|
Iza masakra, teściowie porażka...
Monika ja wychodzę zawsze z założenia, że dobrych rad wysłucham, jeśli uznam, że tak będzie dobrze, to zastosuję, ale we wszystkim mam swoje zdanie i nie da mi się przetłumaczyć, że ma być inaczej jak sobie coś ustalę. Na szczęście moja i męża rodzina to szanuje ![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#2550 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie,
Mam jeszcze jakieś delikatne plemienie ale niedużo.Myślę,że starania zacznę dopiero od wakacji bo muszę doprowadzić zdrowie do porządku.Miałam mieć 17grudnia operację przegrody nosa ale nagle wyszło,że jestem w ciąży i musiałam odwołać.Teraz jak już nie jestem to musze to zrobić bo cały tamten rok przechorowałam.15razy byłam chora i 8 razy byłam na antybiotyku co mnie też nadwyrężyło.Najpierw operacja,potem może jeszcze usunę zatrzymane w kości ósemki i dopiero ciąża chociaż bardzo chciałabym już .Teraz muszą zadbać,żeby być zdrowa,nie chce przechodzić znowu tego samego .Wiadomo,ze nie wszystko zależy od nas ale przynajmniej zrobię ile mogę,żeby było wszystko ok.Teraz o ciązy nie wiedziałam,brałam leki na początku,znieczulenie u dentysty.Ciąża była zaskoczeniem i bałam się od samego początku bo wiedziałam,że stan mojego zdrowia jest kiepski:/.Ja kupowałam Ali pajace w H&M i Mothercare do spania do ok.2ch lat..Oni tam zawsze mają duże rozmiary a teraz są wyprzedaże.Warto zajrzeć do Mothercare |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:16.

.Płaczę od wczoraj,jestem zła na cały Świat,krzyczę na męża za byle co ,wyładowuje na nim złe emocje
.

.Wieczorem dali mi ketonal w kroplówce a dzisiaj odeszło i boli jeszcze bardziej.Chodzę po domu jak kaleka okrakiem

może potem wrzucę fotę w czapce na 2-3 lata