|
|
#3001 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1
Zdrowych Wesołych Świąt spędzonych w radosnej rodzinnej atmosferze.
Dużo miłości i ciepła, aby te święta były niezapomniane i magiczne ![]()
28.10 - II kreseczki 05.12 - 2 serduszka 20.01 - Córeczki 28.01 - Pierwsze ruchy Nasze 1860g i 1810g szczęścia Edytowane przez fuertka88 Czas edycji: 2014-12-24 o 13:12 |
|
|
|
#3002 |
|
Raczkowanie
|
rowniez zycze spokojnych swiat spedzonych w rodzinnym gronie
ja powoli sie szykuje na 1 wigilie jedziemy na 16 a wczesniej na dol do rodziow wymienic sie prezentami.Juz mam stresa jak zareaguja na album i zdjecie.Oby do wieczora.
|
|
|
|
#3003 |
|
Rozeznanie
|
Wesołych Swiąt dla Wszystkich Przyszłych Mam
Życzę bezproblemowych ciąż oraz bezbolesnych porodów Dużo zdrowia dla Was i Waszych Małych Cudów Liliana raczkuje po podlodze i co jakis czas musze przerywac krojenie warzyw na salatke Najgorsze ze nie moglam trafic na ogorki kiszone!! Nie ma ich tutaj w polskim ani w amerykanskim sklepie sa tylko z octem Rok temu zastanawialam sie jak to bedzie z mala dzidzia na swieta, to sa nasze pierwsze swieta razem i za rok Bedziemy Wszystkie cieszyc sie swoimi malenstwami
"Pokochać to największe ryzyko ze wszystkich, to oddanie swojej przyszłości i swojego szczęścia w ręce drugiego człowieka, to zaufanie bez reszty, to odsłonięcie swoich słabości..."Zapuszczam paznokcie dzień:2
Edytowane przez Kropkaa Czas edycji: 2014-12-24 o 17:27 |
|
|
|
#3004 | ||
|
Zadomowienie
|
Wesołych Świąt !
Cytat:
Cytat:
Padłam wczoraj po wigilii, w sumie musiałam większość rzeczy sama przygotować. Ślubny miał mieć wolne, ale wezwali go do pracy i do domu wrócił dopiero na 17 (a na 18 kolacja). Byłam tak zmęczona że jak tylko teściowie wyszli zasnęłam w fotelu
|
||
|
|
|
#3005 |
|
Raczkowanie
|
Również życzę Wam wszystkim ZDROWYCH I WESOŁYCH ŚWIĄT
Zaglądam do Was co jakiś czas i nadrabiam zaległości, ale nie zawsze się udzielam... postanowiłam, że w najważniejszych sprawach i czasie będę pisać np po badaniach bo nie wyobrażam sobie pisania dzień w dzień po ileś postów jeszcze przez 7 miesięcy heh A pójdę może styczeń-luty.... jeszcze się zastanawiam, oczywiście jeśli tylko zacznę się gorzej czuć to biorę bez wahania
Edytowane przez Marita1203 Czas edycji: 2014-12-25 o 14:08 |
|
|
|
#3006 | |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() Mam nadzieję, że święta Wam przyjemnie mijają My byliśmy wczoraj z mężem na wigilii najpierw u teściów, potem u rodziców, powiedzieliśmy o dzidziusiu i wszyscy się baaaardzo ucieszyli, wyściskali nas i w ogóle było mega przyjemnie Dziś obudziliśmy się o 11, zjedliśmy śniadanko i ja o 13 zasnęłam na dwie godziny Potem odwiedziła nas szwagierka, zjedliśmy obiadek i tak się obijamy![]() A jutro idziemy znowu na obiad do rodziców ![]() Dziś jakoś kiepsko się czułam, gdy wstałam po drzemce to mi było bardzo niedobrze, że skończyło się wizytą w toalecie już dawno nie miałam takich mdłości, myślałam że mi to mija a jednak nie Potem zaczęła mnie bardzo głowa boleć, a nie chciałam brać żadnych tabletek więc wypiłam sobie małą słabą kawę i w miarę mi przeszło, jak ja dawno kawy nie piłam![]() Życzę miłych wrażeń w te Święta, odpoczywajcie i dbajcie o brzuszki Cytat:
A chcę jeszcze popracować, bo od stycznia szykuje się duża podwyżka i ponoć zus bierze średnią z ostatnich trzech miesięcy przy wypłatach L4 i macierzyńskiego, więc będzie mi się to opłacało
|
|
|
|
|
#3007 |
|
Zadomowienie
|
Witam.
Jak mijają święta ? My dzisiaj odpoczywamy i oglądamy filmy. W pon chcemy iść do kina na Hobbita i zastanawiamy się nad wyborem kina. Jakie macie plany na Sylwestra ? My będziemy siedzieć w domu.
|
#3008 |
|
Raczkowanie
|
Witam się i ja
![]() Zjechaliśmy do domku za chwilę wpadną jeszcze chrzestny Oliwi z żoną a tak to bez już większych atrakcji ![]() My na sylwka nie możemy się zdecydować albo w domu albo u siostry na posiadówke albo coś się wymyśli Najchętniej poszła bym spać ehhh masakra nie mogę w ogóle się wyspać przez te święta :/ jak dobrze być już w domku )))
|
|
|
|
#3009 |
|
Raczkowanie
|
Witamy w 9 tygodniu
![]() My w Wigilię do prezentu dla rodziców i teściów dorzuciliśmy kopertę, w której było zdjęcie USG naszej fasolki i krótki wierszyk, aleee się cieszyli mamy sie popłakały, teściowa to aż prawie do sufitu ze szczęścia skakała heheh zapamiętają ten moment!!a rok temu o tej porze dowiedzieli się o naszych zaręczynach więc co roku coś.... U nas biało, śnieżek spadł, przymroziło i zrobiło się świątecznie i zimowo Ciągle ogólnie się tylko siedzi i je... dziś kawałek przeszłam w tym mrozie i od razu lepiejjjjj pozdrawiam |
|
|
|
#3010 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Święta, święta i po świętach ![]() U mnie ok, rodzina już wie, cieszą się wszyscy ![]() Z tego co ja czytałam to z 12, chyba, że zmienia się umowa (np nazwa stanowiska) wtedy od nowej umowy.
|
#3011 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
A u mnie swieta tez w miare ok, duzo lezalam W Wigilie gdy sie polozylam spac bylo po 24 chcialam lutke zaaplikowac wyjmuje palca a tam zywa krew , szybko do szpitala, gdy juz lekarz mnie badal mowi ze juz nie krwawie ufff, zrobil usg z dzidzia tez ok ufff. Krwawienie nie wiadomo skad bo ani krwiaka ami nic, moze naczynko jakies peklo? Tym bardziej ze trwalo to z 30 min moze nawet nie.Lekarz zasugerowal ze jak rano nie bedzie sie nic dzialo bym sie wypisala na wlasne rzadanie i tak zrobilam Ale jak zobaczylam te krew myslalam ze to koniec
|
|
#3012 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
obyście zawsze zaskakiwali tylko pozytywnie ![]() ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Cytat:
święta święta i po świętach... pare kg na plusie (żarcik ) , za oknem śnieżek.... ważne ze choć troszeczke klimacik jest ja na sylwestra miałam iść na impreze ale postanowiłam zostać w domu... średnio mi się chce oglądać ludzi po % , zwłaszcza że grono do jakiego miałabym iść jest mocno imprezowe (bez dzieci ) tak więc na ostatniej imprezie siedziałam wciąż sama bo nie było tematów... do tego opiekuje się córą w tym roku tak więc ten czas poprostu spędzimy w domu
|
||
|
|
|
#3013 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:Cytat:
ale dobrze ze z dzidzia jest wszustko ok Jak tam po świetach? ![]() u nas bardzo fajnie. Wigilia była u nas - byli moi rodzice i teścowie, pierwszy dzień u teśció, a drugi u nas z moimi rodzicami. Jak zwykle szybko zleciało. ale była też miła niespodzianka- spadło dużoooooo śniegu i były prawdziwe białe świeta Fuertka proszę o dopisanie do kalendarza wizyt - 29.12 - genetyczne 20.01. - zwykła wizyta ![]() Juz sie nie mogę doczekać poniedziałku. Zapisałam się na prywatną wizyte do ordynatora oddziały, w którym chce rodzić. Ponoc bardzo dobry lekarz, mam nadzieje, że w pon będę zadowolona po wizycie. I jadę z tżem! ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- aaa no i u mnie juz 13 tydzień! bo dzieć większy był ostatmio na wizycie i lekarz powiedział, że mam się sugerować tym co było teraz na usg
|
|
|
#3014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczęta! Ależ mnie długo nie było! Mam nadzieję, że święta minęły wam przyjemnie i macie jeszcze przed sobą dużo wolnego, tak jak ja - aż do 7-go stycznia
Witam się w 9 tygodniu i obiecuję od teraz być na bieżąco ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Cytat:
Taki urlop przedawnia się dopiero po 3 latach tak naprawdę, więc z 2012 np. przedawni się w 2015 roku, ale kiedy konkretnie to nie wiem. Pracodawca ma obowiązek wyrazić zgodę na urlop wypoczynkowy brany bezpośrednio po urlopie macierzyńskim (rodzicielskim), więc można wykorzystać wtedy ![]() Ja też mam zamiar długo pracować, ale zobaczymy jak wyjdzie w praniu. Na razie jest ok
|
|
|
|
|
#3015 |
|
Wtajemniczenie
|
I ja się witam - od dzisiaj w 13 tygodniu
![]() Niestety od nowa dzisiaj okropnie bolą mnie zatoki... no masakra echh... w poniedziałek wizyta u gin to z nim o tym porozmawiam... najgorsze jest, że nie mam kataru ani kaszlu - tylko OKROPNY ból głowy.. Co do świąt - powiedzieliśmy naszym rodzinkom Wszyscy się bardzo ucieszyli hehe A tak poza tym - to jem, czytam książkę, bo bardzo fajną powieść mi Mikołaj przyniósł, oglądam tv i spaceruję z psem. Śnieg spadł wieczorem pierwszego dnia więc jest klimacik ![]() też mam wolne do 7 stycznia... a na sylwestra jedziemy do rodziców męża, a konkretniej do jego siostry, która organizuje urodziny swojemum 2 letniemu synkowi... noooo i tyle
|
|
|
|
#3016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pochwal się, co to za ciekawą powieść przyniósł Mikołaj
|
|
|
|
|
#3017 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dobrze, ze już ok, nie myśl o tym już! A pytanie mam, dlaczego lutke aplikujesz palcem? Nie wygodnie Ci aplikatorem? Cytat:
![]() Cytat:
![]() A przed chwila wróciliśmy z prenatalnych, WSZYSTKO W PORZĄDKU Maluszek ma 5,79 cm przeziernosc karkowa 1,22 mm, kość nosowa jest, serduszko bez arytmii, 180 Maluch machał do nas raczka, wywijał nożkami i raz fiknął koziołka płci nie rozpoznano jeszcze
I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie... Edytowane przez Strobiluska Czas edycji: 2014-12-27 o 22:33 |
|||
|
|
|
#3018 |
|
Zakorzenienie
|
Strobiluska dokladnie nie wygodnie aplikatorem, to co czulam nie do opisania szoooook
plakalam i modlilam sie, pojechalam dzis na kontrol bo lekarz zaproponowal bym przyjechala to mnie zbada tak fikal ze hoho
|
|
#3019 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3020 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki Kochana
![]() ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Dzis 12t0d, mam nadzieje ze ten drugi trymestr bedzie lepszy
|
|
#3021 |
|
Wtajemniczenie
|
książka nazywa się "Zaginiona dziewczyna" autorka:Gillian Flynn... w październiku wyszedł film na jej podstawie z Benem Affleckiem
ale cieszę się że wpierw przeczytam książkę...kurczę nie mogę doczekać się poniedziałku i moich prenatalnych
|
|
|
|
#3022 |
|
Raczkowanie
|
o bylam w kinie na tym filmie.bardzo mi sie podobal.cala sala wychodzila bez szmerow nawet tak film w glowie namieszal
|
|
|
|
#3023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3024 |
|
Zadomowienie
|
no czeeeeeść! Aaaale jestem zmęczona tymi świętami! Oczywiście mało co zjadłam! W brzuchu jakby pustka ale po kęsie czegokolwiek byłam pełna
|
#3025 |
|
Zadomowienie
|
Hej.
Widziałyście już może nowego Hobbita ? Jeśli tak to co sądzicie ? W te Święta również się nie przejadłam i byłam bardzo szczęśliwa.
|
#3026 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie, mnie też dawno tu nie było myślałam, że będę miała sporo do nadrobienia, ale widzę że wszystkie byłyśmy bardzo zajęte
![]() Ale macie się z tymi terminami widzę, że cały czas Wam się zmieniają u mnie i OM i usg pokazują ten sam termin mam nadzieję, że nic się nie zmieni. Wszystkim gratuluję udanych usg genetycznych u nas od dziś już 14 tydzień
|
|
|
|
#3027 |
|
Zakorzenienie
|
Ciezka Sytuacja czyli 2 trymestr gratuluje
![]() U mnie od dzis 13 tydzien, we wtorek usg genetyczne
|
|
#3028 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam was mamuśki po dłuższej przerwie
![]() melduję, że u nas wszystko w porządku. Co prawda mam już za sobą kaszel, 2x zatoki, grypę żołądkową i tak się zastanawiam czy można być jeszcze bardziej osłabionym ![]() Wygląda na to, że mój fasolinek to niezły twardziel, że to wszystko przeszedł ![]() Jestem po USG genetycznym - wszystko jest na swoim miejscu, czekam jeszcze na wynik testu z krwi z nadzieją, że wykluczą wszystko co się da. No i na 99% ma być synek Następna wizyta 7.01 |
|
|
|
#3029 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Gratuluję udanych wizyt |
||
|
|
|
#3030 |
|
Raczkowanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.

Życzę bezproblemowych ciąż oraz bezbolesnych porodów

już dawno nie miałam takich mdłości, myślałam że mi to mija a jednak nie

zapamiętają ten moment!!

klask i:
dobrze, ze już ok, nie myśl o tym już! A pytanie mam, dlaczego lutke aplikujesz palcem? Nie wygodnie Ci aplikatorem?