|
|
#601 | |
|
Nindżopesz
|
Dot.: Scent Bar LV
Cytat:
![]() Polecisz coś z kategorii nie romans, nie kryminał, nie powieść sensacyjna, nie traktat filozoficzny ale żeby było trochę dołujące i pseudopsychologiczne? Albo po prostu fajne. |
|
|
|
|
#602 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
A ja bym dorwała jaką dobrą sensację, ale tak jak napisałam - na Link jeszcze będę musiała poczekać, Lutza w 54 nie ma i ogólnie kicha
|
|
#603 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() Resztę sobie zapisuję, dzięki. Oprócz sensacji
|
|
|
|
|
#604 |
|
BAN stały
|
Ponad 1,5 książki dziennie? To co ty czytasz?
![]() Do mnie przed świętami przyszło zamówienie z English Bookstore - Zadie Smith i Jeffrey Eugenides, bo chcę więcej czytać po angielsku. Polecam na pewno Joannę Bator, wszystko. Ale nie wiem do jakiej kategorii jej książki zaliczyć. Jak ktoś lubi felietony nt. innych kultur i życia w dalekich krajach itp, to na pewno warto sięgnąć po "Japoński Wachlarz". A poza tym stwierdzam, że czytam teraz bardzo mało, biorąc pod uwagę ilość wolnego czasu. No ale samych Braci Karamazow męczyłam dobre 2 miesiące. To jak już jestem, to od razu życzę wszystkim udanego roku W ramach postanowienia mam zamiar w końcu zacząć pisać recki perfum, może nawet bloga założyć, jak mi to będzie wychodziło. I na wakacje jechać, bo w tym roku nie wyszło. Ale mi w ogóle niewiele w tym roku wyszło. Edytowane przez melkmeisje Czas edycji: 2014-12-29 o 15:00 |
|
|
|
#605 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
Pożycz, pożycz bo jest świetne Mnie w każdym razie przypadło do gustu, Głosy też, ale jakby mniej. Melk, miedzy innymi to, co wymieniłam dwa posty wyżej. Bator lubię, czytałam chyba wszystkie, Zadie Smith pamiętam tylko Białe zęby ale wiem, ze czytałam coś jeszcze. Co ja czytam? Łatwiej by było, czego nie tzn. nie czytam romansów i biografii jak również pozycji stricte dokumentalnych (historia najnowsza, reportaże itp.). Dobra sensacja - tak, zdecydowanie, dobra powieść - jak najbardziej, fantastyka - bardzo chętnie. Jestem w bibliotece u siebie w mieście co sobotę, biorę 5-6 książek. Oprócz tego przyjaciółka bibliotekarka mi zwozi nowości a że i sama w Warszawie należę, ze dwa rzy w miesiącu wypożyczam i z Warszawy. O własnym księgozbiorze nie wspominam, no ale ten uzupełniam, jak jest za co
I wanna hurt you just to hear you screaming my name Edytowane przez Margot45 Czas edycji: 2014-12-29 o 15:04 |
|
|
|
|
#606 | ||||||||
|
BAN stały
|
Głupi świat!
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#607 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
|
|
#608 |
|
BAN stały
|
Mam nadzieję, że Ci się spodoba
"Historie kobiet z gułagu" też godne polecenia |
|
|
|
#609 |
|
Nindżopesz
|
Zapisałam sobie Drzewo... i Wachlarz, a na Bator ciągle się czaję i wiecznie wypożyczona
|
|
|
|
#610 |
|
BAN stały
|
Zapomniałem się pochwalić, że piernik (na którego przepis wybierałem miesiąc chyba), wyszedł cudny i wchodzi na stałe do świątecznego repertuaru
|
|
|
|
#611 |
|
Zakorzenienie
|
|
#612 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#613 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Niedawno gdzieś czytałam, że tylko 8 % ludzi trzyma się postanowień, reszta po około tygodniu rezygnuje ![]() Cytat:
Cytat:
Poleć coś. Choć ja ostatnio bardziej męczę książki niż czytam Obecnie Miłoszewskiego. Cytat:
Znad zimy ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|||||||||||
|
|
|
#614 | |||
|
BAN stały
|
Jesteś złośliwa!
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ale musisz być dla mnie miła i ładnie poprosić! Cytat:
|
|||
|
|
|
#615 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się poddaję, nienawidzę szukać ciuchów dla chuopina
Zawsze sam sobie wybiera, kupuje etc, ja się tym nie zajmuję, i nie wiem kompletnie gdzie mam się udać jutro (M1) do jakiego sklepu, żeby fajną koszulkę do 50 mu zł kupić Pustka w głowie. Heeeeeeeeeeeeeeeelp |
|
|
|
#616 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry
Cytat:
![]() Ale mam podejrzenia,że to może być waga z pomiarem tluszczu i innymi bajerami, bo raz w tyg biegam do sasiadki na dokladne ważenie, a Mlody i jej mąż sie ze śmiechu wtedy zwijaja ![]() Ale mogę się mylić. Dam znać co to ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
2. Biedną też dopadło gubienie futra, klątwa barowa ![]() ![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#617 |
|
Wtajemniczenie
|
Miłego wieczoru całemu Baru
Drukarka mi zgłupiała chyba ![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Idę nadrabiać ![]() ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- Pszepszam, ale
|
|
#618 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ano ![]() Cytat:
![]() Cytat:
dlatego nigdy nie byłam w górach w okolicach Świąt/Sylwestra. Jakoś w tym roku tak wyszło ![]() Ale jedziemy na totalne zadoopie, a nie tam gdzie wszyscy więc tyle dobrze gorzej jak nie będzie się dało dojechać z powodu zasp itp ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
jak do 50 zł to może Cropp? |
|||||||
|
|
|
#619 |
|
Wtajemniczenie
|
A, Rejczelku, miałam zapytać, co to jest hasiu?
![]() ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- A w M1 TkMAXX czasem nie ma? Ale nie wiem, jakie tam ceny. Ani jakie sklepy w całości. ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Diverse? Bo w Bytomiu, nawet jak będą przeceny, to chyba koszule i droższe jednak.
|
|
#620 |
|
ʞɐɯǝuɐ
|
Reporter? teraz chyba się Medicine nazywa... mój brat ma stamtąd fajne ciuchy.
"This is a ticket for the bus that inkubi, suckubi, and serialbi ride to work. There's only one bus, because otherwise it'd be a bi, and then it'd be too busy exploring dating options to pick anyone up." EVERY WOMAN IS A STAR
|
|
|
|
#621 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Masz inną skórę inne potrzeby. Grunt to reagować na potrzeby. Cytat:
![]() Cytat:
Używam, bo słodkie jest i jakoś tak się przyjęło ![]() 2. Diverse serio tam coś dla 33latka będzie fajnego? Dzięki, nie wpadłabym na to, czyli New Yorker też obczaić? Bytom, ech Bytom Jeśli tak to miałam na myśli miasto Fajnie wyszło ![]() Bo jeśli chodzi o firmę, to nie, sama bym mu nie wybierała takich rzeczy. ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Cytat:
![]() Edit: Łaaaaaaaaaa ale tam ładne ciuchy dla mnie, jest i niedoszła-polliastyczna bluzka z krukiem Dobrze mi się zdawało, nie ma u nas Najbliżej Zabrze, jutro się nie wybiorę Tak czy owak, sklep warty zapamiętania, jadąc do Gliwic się kiedyś wspólnie zaczepimy. Dobrze wiedzieć, że takie fajne ciuchy. Online mi się podobają Dobra, Reporter/Medicine, Cropp, Diverse, New Yorker. wejdę do Caryy, Rezerwatu i H&M ale tam albo drogo albo nie ma co brać, bo już obczailiśmy przed świętami. W Carry kupił to co mu się podobało. Period. Dzięki wszystkim. Dziś powiedziałam mojej Mam (ona mu wybiera najlepsze ciuchy, mają identyczny gust) że następnym razem kupuję mu choćby w lutym coś, jak tylko spotkam i chomikuję na tę okazję. Dzięki wszystkim za szybką pomoc
Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2014-12-29 o 22:02 |
||||
|
|
|
#622 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Chyba zaczniemy dziś oglądać Breaking Bad.
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
||
|
|
|
#623 |
|
To ja :)
|
Obrobiłam fotki z wigilii i zaśnieżonej łąki, ufff...
|
#624 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Takimi rzeczami można se kuku w piżmie zrobić, zaprzestaj To ja Ciebie pocieszę (albo i nie), że drzewiej mielim taką, że jej się kartki pojedynczo wtykać musiało (bo inaczej brała wszystkie naraz), a wydrukowanie jednej strony trwało jakieś 10 minut Cytat:
Nie owczymi bobkami! ![]() Ktoś tu chyba na północy kraju nigdy nie bawił? ![]() Mnie to mówisz? Czasami mam wrażenie, że po koszulę, albo spodnie, udać się muszę do Żyda, do sklepu bławatnego ![]() Za taki na pewno ![]() --- Jestem świeżo po dyskusji z siostrą nt. muslimizacji Europy, krew mnie zaraz z nerwów zaleje |
||
|
|
|
#625 |
|
To ja :)
|
Co z tymi islamistami?
Melduję się z poczekalni u dentysty. Zębowej sagi nigdy dość. Miłego!
|
#626 |
|
Zakorzenienie
|
kupiłam sobie szampana na jutro, będę pić i filmy oglądać ![]() spać mi się chce ![]() Zgodnie z obawami książka była pretekstem dla byłego, od 6 rano przysyła sms, że chce porozmawiać. Olewam, nie mam mu nic do powiedzenia
Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2014-12-30 o 09:45 |
|
|
|
#627 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
Sporo z tego, co czytam, wymieniłam powyżej. Generalnie: dobra fantastyka, dobra sensacja / kryminał/ powieść obyczajowa (nie mylić tego ostatniego z tzw. literatura kobiecą!). Bardzo lubię skandynawskie kryminały, wszystko Link, ostatnio Johna Lutza, na noworoczny weekend przygarnęłam zestaw męski: Irvinga, Griffina i Gemmela. Dziś już w pracy nieco cieplej.
|
|
#628 | |
|
Zakorzenienie
|
taki sklep dla młodzieży ![]() ale nawet mnie się czasem udaje tam coś upolować, jak mam wenę na śmieszny nadruk (np z kotem ![]() Cytat:
no ale mamy wynajęty dom (nie żaden hotel ani pensjonat) we wsi zabitej dechami Musze się już serio pakować (bo ok 14 wyruszamy), a nie wiem czy na zadoopiu będzie net ( ) więc jakbyśmy się nie widzieli to Szczęśliwego nowego roku temu Baru |
|
|
|
|
#629 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewuś udanej, bezpiecznej podróży i radosnego pobytu!
I miłego dnia całemu Baru Mursz Gryxik 30 stron wydruku w dwie godziny, kartki pojedyczno wyciągane, bo coś pomyliło drukarce i drukowała po 1/3 strony :yyy: ![]() Czuję każdą kość w prawej dłoni i nagdarstku Czy to już sks? Hasiu nie słyszałam, hasie za to tak (I zdaje się, że w Twojej okolicy rodzinę mam
![]() Edytowane przez tricolor Czas edycji: 2014-12-30 o 10:32 |
|
|
|
#630 |
|
RENTGEN RZĄDZI!
|
Ja ostatnio tylko kryminały czytam
Wczesniej wypozyczałam tylko sagi o wampirach. Generalnie odkąd pracuję po 12 godz to nie mam jak podskoczyć do biblioteki.
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:53.

No zapominam, taki dzień, wszyscy trąbią o końcu roku etc etc

Mnie zawsze 31. grudnia dołuje, nawet fajerwerki i petardy o północy, mam się cieszyć z przemijania? Podsumować odchodzący rok? Zrobić plany na ten nowy? Dobre sobie... 

Heeeeeeeeeeeeeeeelp 

Najbliżej Zabrze, jutro się nie wybiorę