|
|
#3301 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. V
Hej
![]() Dopiero teraz mam czas, aby poczytac u Was ![]() Jak Tz jest w domu to ten czas jakos inaczej leci, szybciej ![]() Dzisiaj byliśmy w centrum popytać sie o pozwolenia na burzenie sciany i jak wszystko dobrze pójdzie to za pare miesięcy zrobimy generalny temont całego dołu tylko kase musimy uzbierać W tym roku Sylwester jest u nas, przyjdzie pare osób i posiedzimy sobie przy jedzeniu i ci co mogà przy piciu... Cytat:
![]() Mam nadzieje, ze mnie ominą takie atrakcje, bo jak Tzta akurat nie bedzie w domu, to muszę kogos do opieki nad synkiem zalatwic ![]() ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Nusiekowa super pomysł z sesją, ja bym pewnie wybrała sesje maluszka po urodzeniu ![]() Gratuluje kolejnych rozpoczętych tygodni ![]() Mon, ładna waga Helenki. Mam nadzieje, że nie bedzie problemów z samodzielnym oddychaniem, mała super sobie radzi ![]() Współczuje wymiotow i innych dolegliwości ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mam nadzieje, że uda jej sie wrócić do zdrowia Mam jedną ciocę po udarze i na szczescie bardzo dobrze teraz sie czuje, oby u Was było podobnie! ---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Anyolek wydaje mi sie, że jeszcze nie ma powodu do niepokoju. Wszystkie wymiary mieszczą sie w normie i to jest najważniejsze. Super, że jesteś pod kontrolą i w razie czego lekarze bedą reagować. Ja mam wizytę u poloznej w przyszły czwartek ale to tylko standardowe spotkanie, ucieszylabym sie na dodatkowe usg ale raczej nie mam na co licyc
|
|
#3302 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja lecę spać. Z rana do lekarza do szpitala jedziemy. Mam nadzieję, że w miarę szybko się ogarniemy
|
#3303 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mogę spać.
😣
|
#3304 |
|
Zakorzenienie
|
To i ja juz wstalam... Miałam zły sen ze tata koleżanki dowiedział się ze ma raka a takie podejrzenie faktycznie było... ;/ boję się do niej zadzwonić ;( może dzisiaj się odwaze...
|
#3305 |
|
Zadomowienie
|
Hej. Wstaje sie szykować na wizyte do gina. Mam nadzieje, że dzis synek pokaże buziaka.
|
#3306 |
|
Zakorzenienie
|
Mordka ale ci fajnie tez bym chciala iść juz do gina
powodzenia kochana! Dziś mam w plamienie do sklepu dziecięcego popatrzeć i podotykac materace /łóżeczka i zerknąć na ceny.. A czy się wybiorę to już wielki znak zapytania heh. Wczoraj długo zasnąć nie mogłam zgaga mnie tak okrutnie męczyła masakra ;( Ja juz po śniadaniu
|
#3307 |
|
Konto usunięte
|
Tak, chciałabym dołączyć
![]() Obecnie jestem studentką drugiego roku, niestety są to studia dzienne, więc będę miała niemały problem z pogodzeniem nauki z maluchem, choć mogę liczyć na męża. Tak, wpadliśmy, dwie kreski na teście - szok, a studia, a moje plany, a rodzice? Nie tak wyobrażałam sobie przyszłość mama długo nie mogła dojść do siebie, myślałam że się mnie wyrzekła (bo co ludzie powiedzą...), ale dziś jest ok. Niestety, kilkudziesięcio kilometrowa odległość od najbliższych sprawia, że w opiece nad maluchem jesteśmy skazani tylko na siebie - ja i mąż ![]() Ale dziś już nie wyobrażam sobie że mojego Marcelka mogłoby nie być ![]() Najbardziej się boję że urodzę podczas sesji , bo teoretycznie termin mam na 25.03, a koniec sesji 23.02. Taka już ze mnie panikara... i tego, że (jak wspomniałam kilkanaście postów wyżej ), że zrobię krzywdę kruszynce tym że źle będę małego trzymać, przewijać, karmić, nie będę umiała go uspokoić a pielęgniarki na oddziale mi nie pomogą ![]() Hmm, tyle chyba o mnie
|
|
|
|
#3308 |
|
Zakorzenienie
|
Dawno mnie u Was nie bylo ale staram sie podczytywac na bieżąco, w swieta mielismy drugie urodziny mslego i dostal tyle prezentów i to dużo gabarytowych ze zastanawiam sie gdzie pomieszcze rzeczy dla małej a koncem stycznia planuje zacząć kupować te większe , dzis mam nw planach przeglad ciuszków c o juz mamy, wczoraj zamowilam rzeczy do porodu jeszcze koszule musze kupic
Mon brawa dla Hekenki za wagę trzymam kciuki za samodzielne oddychanie Czy któraś mamusia planuje zakup kosza mojzesza ?
|
#3309 |
|
Zakorzenienie
|
Pamiętam że ze dwie forunowiczki beda kupowały.. M
|
#3310 |
|
Zadomowienie
|
Ja też nie moge spac.
Pamietacie moze nazwe użytkownika allegro od którego dziewczyny zamawiały pościel i polecały? Wczoraj zaczelam wymiotowac tak bez powodu zupelnie. Siedzialam na necie, ani mnie nie mdliło, ani brzuch nie bolał. A jak zaczelam nie moglam przestac i pozniej tez bylo juz ok. Dzwonilam do gin i mam dzis przyjechac na izbe przyjec. Skonczylismy skladac nasze łóżko i złożyliśmy już łóżeczko Jeszcze półeczka i żyrandol i sypialnia skończona. Ale ona malutka. Zrobie foto jak juz bede posciel dla malej miala.DebraM super ciuszki, czyżbyś odwiedziła TKMaxa, bo u nas podobny komplet z gaską był. Dobrze, że jednak troche z Was planuje zakup gryka-kokos, bo o każdym rodzaju materacu są różne opinie w necie, ciężko stwierdzić czemu wierzyć. PannaMimbla witamy. My juz dawno po studiach i po ślubie a też była wpadka i szok. Trochę czasu minęło zanim zaczęłam się cieszyć ciążą, a teraz nie wyobrażam sobie innego scenariusza.
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
#3311 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mon9 super że Helenka rośnie-tak trzymać ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
za wizyte. Niedługo to już nie bedą sny ![]() ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
|
|
|
#3312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie chce straszyć. To ciężka sytuacje macie. Ale dzięki waszej miłości poradzicie sobie.
|
|
#3313 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się powtórzę ze dzisiaj na dziecko zdecydowalabym się wcześniej... Na studiach wzielabym ślub i dziecko - wiadomo lekko nie ma a teraz już jesten stara bo 29 lat skończę a w ogole się na tyle nie czuje i jak pomyślę ze na wywoadowce mogę być starszą mamuśka to mi się coś robi heh.
Masakra zjadłam śniadanie i juz mam zgage... Wrr !!!
|
#3314 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
szybko leci
|
|
|
#3315 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Witam się w 29 tygodniu I przepraszam, że tak rzadko tutaj wpadam, chciałabym móc pisać z Wami na bieżąco jak kiedyś Teraz wykorzystałam moment, że TŻ jeszcze śpi, jak tylko wstanie to ruszamy doszlifować ostatnie sprawy przed ślubem Chociaż wkurzył mnie wczoraj bardzo i jeszcze nie wiem jaka będzie za to pokuta ![]() Cytat:
Planujesz iść na dziekankę czy pomanewrować z planem zajęć i opiekować się dzieckiem na zmianę z TŻ? ![]() Nie martw się, początki będą trudne ale wszystkie damy sobie radę! Cytat:
![]() U mnie pierwsza nieprzespana noc, to co mi Nadia w brzuchu wyczyniała to jakiś koszmar, cały mi skakał... A teraz nic, jak tylko zaczęłam się krzątać to momentalny spokój a w nocy nie działało
|
||
|
|
|
#3316 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Anyolek moja mala tez jest malutenka i moj brzuch rowniez (pamietam, ze o tym pisalas) zreszta zerknij sobie kilka stron wstecz, zamiescilam zdjecie. Ale 2 lekarki kazaly sie nie martwic, wiec sie nie martwie. Poki lekarze nie podaja realnego zagrozenia, to nie ma sie co nakrecac ![]() Nadal jestem u rodzicow, jest cudownie. Tak rzadko sie widujemy... A wczoraj mialam sesje ciazowa, czekam na zdjecia ![]() Milego dnia mamusie!!!
|
|
#3317 | |||
|
Zadomowienie
|
witajcie
U mnie szaro buro na dworze ![]() któras mamusia sie pochwaliła ostatnio,że jest geodetą, a ja mam mini pytanie, halooo??? Jesteś jeszcze to zmiłą checią o coś zapytamCytat:
![]() Cytat:
Człowiek potem myśli,myśli .... ![]() Sny ponoć nie są prorocze Cytat:
i takie super wow usg bedzie filmik i foteczki![]() Dam znać i wkleję zdjecia ![]() Dużo z Nas dzisiaj ma usg. luzna25też idzie dzisiaj. mon9 trzymam kciuki by Helenka ślicznie i samodzielnie sama oddychała silna z niej mała dama.buziaki i moc pozytywnej energii zasyłamcrystal możemy sobie przybic 5 ja też codziennie bełt.... ale ja żółć......jan pomega kacu..... idzke ske udusić mam tak ciągle. Obym nie miała już tego jako nawyk bo to jak poranny rytułał u mnie![]() A ja dzisiab robie zakupy mini sylwestrowe. Zrobie sałatke z tortellini i szynki nadziewanw kukurydzami mini z farszem czosnkowym. Smutno mi bo wtym roku niktnie zapytał cl robimy w sylwestra.... ani jednego zaproszenia.... Spedze sylwestra z Tż sama Ale dobrze,że chociaż mam go
|
|
|
#3318 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie też nikt nas nie zaprosił oprócz mojej mamy... No ale już wolę z TŻ spędzić Sylwestra niż z mamą i tata hehe. A jakieś menu robicie na jutro? Bo u mnie chyba nie.... Mam dość jedzenia i gotowania...
Idę się ubrać i idę do dziecięcego podotykam łóżeczka i materace no i w ogóle wyjdę z domu...
|
#3319 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
|
#3320 |
|
Zadomowienie
|
![]() Chcica mnie naszła na makaron z serem białym i cukrem
|
|
#3321 |
|
Zakorzenienie
|
Lesyeux ja dziś to jem na obiad mniammm
|
#3322 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w pochmurny i mroźny poranek
Wczoraj mały tak mnie skopał po żebrach i żołądku że przez pół godziny dzisiaj na szczęście jest już lepiejSMV- co do wczesnego rodzicielstwa przyznam ci rację ja wychodziłam za mąż mając 24 lata i zaraz zaszłam w ciążę i nie żałuję bo teraz mam już 5 letnią pannicę która mam nadzieję mi pomoże w opiece nad młodszym braciszkiem, w ten oto sposób będę miała dwójkę dzieci przed 30, a nie tak jak moja przyjaciółka która stukała się po głowie jak wychodziłam za mąż mówiła że to za wcześnie że się nie wyszaleje, a teraz to ona tego bardzo żałuje 30 na karku stałego faceta brak i brak jakichkolwiek szans w najbliższej przyszłości na dziecko i teraz dopiero żałuje ale jest już za późno, teraz to ja się śmieje że ja za 2 lata będę mieć dzieci odchowane a ona zacznie się bawić w pieluchy panna mimbla- witam nową mamusię mon9- brawo dla Helenki ![]() anyolek- nie przejmuj się wymiarami małej, mój synek też jest malutki i moja gin powiedziała że jak najbardziej jest wszystko w porządku, nie mniej jednak dobrze że jesteś pod kontrolą Co do sylwestra to ja go też spędzę w domu z mężem córką i mamą, mąż kupił córce i mnie picollo więc zaszalejemy, co do jedzenia to gotuje moja mama ja zajmę się zimnym bufetem zrobię szynkę ze szparagami w galarecie, sałatkę bawarską i może jakieś koreczki jeszcze nie wiem A dzisiaj na obiad makaron ze szpinakiem i piersią z kurczaka taki obiad zażyczyła sobie moja Martynka |
|
|
|
#3323 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Cytat:
|
|
#3324 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oby to choróbsko szybko minęło smv obiadek miodzio . Ja po wizycie u dr lece po twaróg
|
|
|
#3325 |
|
Zakorzenienie
|
pijemy kakao
czosnek blee mam go już dość , u mnie mrozu było minus 10 brr zimno
|
#3326 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie -2 i nawet śnieżku popruszyło troszkę
![]()
|
|
#3327 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Moja Mała ma mniejszy brzuszek, ale lekarz mówił, że nie ma powodów do obaw.. Witam się po świętach w 32 tyg ciąży. Święta minęły dobrze, mikołaj był, prezenty zostawił także miło. Mała tak mi ostatnio szaleje w brzuchu, wypina się , upatrzyła sobie mój żołądek i często czuje jak mi sie chyba podnosi do góry , dziwne uczucie. Mało tego zgaga 20h/24h Co do Sylwestra to idziemy do tŻ siostry, zakupiłam wczoraj dla nas picollo bo obie ciężarne więc sobie chociaż musujący napój wypijemy.
|
|
#3328 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry Mamuśki
pospałam dziś do 10 poczytałam Was, odpiszę i idę robić śniadanko ![]() co do sylwestra my standardowo wybieramy się do znajomych, będzie domówka na ok 20 osób no ale mamy przyjezdnych gości, 4 osoby u nas śpią więc muszę dziś ogarnąć dom...na szczęście naświęta sprzątałam więc nie jest źle ![]() Cytat:
Cytat:
dobrze, że masz wpsarcie w mężu ![]() Cytat:
jakoś kokaina czy coś...tak mi się kojarzy ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3329 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie! Cięcie cesarskie jest od początku do końca przewidywalne, a poród naturalny nigdy nie wiadomo ile będzie trwać i jak się zakończy.
|
|
|
|
#3330 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
za wizytę! Kochana, mojej siostrze córeczka obróciła się 2 tyg przed porodem, więc jest to możliwe, mimo "braku miejsca"Cytat:
Cytat:
Cytat:
za wizytę!Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() debraM ładne zakupki! nouvelle2 jesteś dla mnie nie do pokonania! Jeśli smakowała Ci glukoza to Ty chyba przetrwasz w życiu wszystko marta my kupiliśmy wczoraj materac gryka kokos, bardzo długo rozmawialiśmy w sklepie z doradcą i polecał nam ten materac, mimo, że my wskazywaliśmy mu na dużo droższy piankowy, więc ceną się nie kierował, byle nam coś wcisnąć. Co do robactwa to śmiał się z tej teorii i mówił, że w każdym materacu może się zalęgnąć, jak ktoś nie dba o higienę czy nie dba o pościel i materac. TŻ podotykał różne materace i oboje stwierdziliśmy, że podoba nam się rehabilitacyjny charakter tego materaca
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:00.

mam nadzieje, że uda jej sie wrócić do zdrowia 

Szymuś- mój skarbek <3

, bo teoretycznie termin mam na 25.03, a koniec sesji 23.02. Taka już ze mnie panikara... i tego, że (jak wspomniałam kilkanaście postów wyżej 

Chyba, że w każdym kraju jakoś inaczej oblicza się te parametry??? 

nie chce straszyć. To ciężka sytuacje macie. Ale dzięki waszej miłości poradzicie sobie.

dzisiaj na szczęście jest już lepiej