Marcowe Mamy 2015 cz. V - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-30, 00:09   #3301
ewka5891
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. V

Hej

Dopiero teraz mam czas, aby poczytac u Was
Jak Tz jest w domu to ten czas jakos inaczej leci, szybciej

Dzisiaj byliśmy w centrum popytać sie o pozwolenia na burzenie sciany i jak wszystko dobrze pójdzie to za pare miesięcy zrobimy generalny temont całego dołu tylko kase musimy uzbierać

W tym roku Sylwester jest u nas, przyjdzie pare osób i posiedzimy sobie przy jedzeniu i ci co mogà przy piciu...

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
dziewczyny weszlam na styczniowki z ciekawosci...dziewczyna urodzila w taksówce ale w UK bo wspominała o NHS więc to pewnie tam- wwwwwoooooooowww!!! jeszcze sama małej pętle z pepowiny zdejmowała-szok! Bojam sie ;P
Ale historia
Mam nadzieje, ze mnie ominą takie atrakcje, bo jak Tzta akurat nie bedzie w domu, to muszę kogos do opieki nad synkiem zalatwic

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Nusiekowa super pomysł z sesją, ja bym pewnie wybrała sesje maluszka po urodzeniu

Gratuluje kolejnych rozpoczętych tygodni

Mon, ładna waga Helenki. Mam nadzieje, że nie bedzie problemów z samodzielnym oddychaniem, mała super sobie radzi

Współczuje wymiotow i innych dolegliwości

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość

biedne jesteście z tymi wymiotami, ja od początku ciąży nie wymiotowałam ani razu, w ogóle nie miałam prawie jakiś dolegliwości, pewnie mnie pokara okropnym porodem
U m ie na chwile obecną tak samo. Mam nadzieje, że mimo wszystko poród tez pójdzie z górki

Cytat:
Napisane przez marta24171 Pokaż wiadomość
Dziękuję Kochane za dobre słowa,z teściową w sumie bez zmian,podejrzewają udar.
G
Biedna mam nadzieje, że uda jej sie wrócić do zdrowia
Mam jedną ciocę po udarze i na szczescie bardzo dobrze teraz sie czuje, oby u Was było podobnie!

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Anyolek wydaje mi sie, że jeszcze nie ma powodu do niepokoju. Wszystkie wymiary mieszczą sie w normie i to jest najważniejsze. Super, że jesteś pod kontrolą i w razie czego lekarze bedą reagować.
Ja mam wizytę u poloznej w przyszły czwartek ale to tylko standardowe spotkanie, ucieszylabym sie na dodatkowe usg ale raczej nie mam na co licyc

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 00:19   #3302
asiulek8
Wtajemniczenie

Ja lecę spać. Z rana do lekarza do szpitala jedziemy. Mam nadzieję, że w miarę szybko się ogarniemy

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 04:01   #3303
niunia_ona
Zakorzenienie

Nie mogę spać.
😣

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 06:51   #3304
smv
Zakorzenienie

To i ja juz wstalam... Miałam zły sen ze tata koleżanki dowiedział się ze ma raka a takie podejrzenie faktycznie było... ;/ boję się do niej zadzwonić ;( może dzisiaj się odwaze...
Stary 2014-12-30, 07:05   #3305
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Hej. Wstaje sie szykować na wizyte do gina. Mam nadzieje, że dzis synek pokaże buziaka.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 07:24   #3306
smv
Zakorzenienie

Mordka ale ci fajnie tez bym chciala iść juz do gina powodzenia kochana!

Dziś mam w plamienie do sklepu dziecięcego popatrzeć i podotykac materace /łóżeczka i zerknąć na ceny.. A czy się wybiorę to już wielki znak zapytania heh.

Wczoraj długo zasnąć nie mogłam zgaga mnie tak okrutnie męczyła masakra ;(
Ja juz po śniadaniu
Stary 2014-12-30, 07:36   #3307
201711130954
Konto usunięte

Tak, chciałabym dołączyć
Obecnie jestem studentką drugiego roku, niestety są to studia dzienne, więc będę miała niemały problem z pogodzeniem nauki z maluchem, choć mogę liczyć na męża. Tak, wpadliśmy, dwie kreski na teście - szok, a studia, a moje plany, a rodzice? Nie tak wyobrażałam sobie przyszłość mama długo nie mogła dojść do siebie, myślałam że się mnie wyrzekła (bo co ludzie powiedzą...), ale dziś jest ok. Niestety, kilkudziesięcio kilometrowa odległość od najbliższych sprawia, że w opiece nad maluchem jesteśmy skazani tylko na siebie - ja i mąż
Ale dziś już nie wyobrażam sobie że mojego Marcelka mogłoby nie być
Najbardziej się boję że urodzę podczas sesji , bo teoretycznie termin mam na 25.03, a koniec sesji 23.02. Taka już ze mnie panikara... i tego, że (jak wspomniałam kilkanaście postów wyżej ), że zrobię krzywdę kruszynce tym że źle będę małego trzymać, przewijać, karmić, nie będę umiała go uspokoić a pielęgniarki na oddziale mi nie pomogą

Hmm, tyle chyba o mnie
201711130954 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 07:54   #3308
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Dawno mnie u Was nie bylo ale staram sie podczytywac na bieżąco, w swieta mielismy drugie urodziny mslego i dostal tyle prezentów i to dużo gabarytowych ze zastanawiam sie gdzie pomieszcze rzeczy dla małej a koncem stycznia planuje zacząć kupować te większe , dzis mam nw planach przeglad ciuszków c o juz mamy, wczoraj zamowilam rzeczy do porodu jeszcze koszule musze kupic
Mon brawa dla Hekenki za wagę trzymam kciuki za samodzielne oddychanie

Czy któraś mamusia planuje zakup kosza mojzesza ?
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 07:55   #3309
smv
Zakorzenienie

Pamiętam że ze dwie forunowiczki beda kupowały.. M
Stary 2014-12-30, 08:35   #3310
marcia45
Zadomowienie

Ja też nie moge spac.
Pamietacie moze nazwe użytkownika allegro od którego dziewczyny zamawiały pościel i polecały?

Wczoraj zaczelam wymiotowac tak bez powodu zupelnie. Siedzialam na necie, ani mnie nie mdliło, ani brzuch nie bolał. A jak zaczelam nie moglam przestac i pozniej tez bylo juz ok. Dzwonilam do gin i mam dzis przyjechac na izbe przyjec.

Skonczylismy skladac nasze łóżko i złożyliśmy już łóżeczko Jeszcze półeczka i żyrandol i sypialnia skończona. Ale ona malutka. Zrobie foto jak juz bede posciel dla malej miala.

DebraM super ciuszki, czyżbyś odwiedziła TKMaxa, bo u nas podobny komplet z gaską był.

Dobrze, że jednak troche z Was planuje zakup gryka-kokos, bo o każdym rodzaju materacu są różne opinie w necie, ciężko stwierdzić czemu wierzyć.

PannaMimbla witamy. My juz dawno po studiach i po ślubie a też była wpadka i szok. Trochę czasu minęło zanim zaczęłam się cieszyć ciążą, a teraz nie wyobrażam sobie innego scenariusza.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 08:47   #3311
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
Nie martw sie ja tez jestem w czarnej... :/ nie mam nawet pokoju dla dziecka, obiecuję sobie ze w ten weekend pogonie tz
to tak jak u mnie....dwie ściany pomalowane -reszta stoi bo czasu nie ma... Ja zakupy robiłam wg listy ...wszytsko tera jest w pudłach i juz nie pamiętam co mam a co jeszcze musze dokupić .Jak już będe mieć mebelki to się biore za odgruzowywanie wyprawki

Mon9 super że Helenka rośnie-tak trzymać

---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
Witajcie! Ale miałam sen... śniło mi sie ze pojechałam do szpitala z bolami, spędziliśmy tam pól dnia a potem odesłali mnie do domu twierdząc ze to fałszywy alarm.

Byłam dziś u lekarza i Tymek ma już 1500g wg USG termin porodu 5 marca... chciałabym by tak było

Mon9 buziaki dla Ciebie i córeczki! Dzielne z Was dziewczyny
za wizyte. Niedługo to już nie bedą sny

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Cytat:
Napisane przez anyolek Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za kciuki
Po wizycie byłam w pracy, więc dopiero teraz piszę...
Tak więc okazuje się, że nasz dzieciaczek ma małą główkę w porównaniu z parametrami brzuszka i kości udowej... Dziś jest dokładnie 28 tydzień 2 dzień ciąży, malutka waży 1073g, wielkością wciąż jest poniżej 10 centyla, ale patrzę na te siatki i nie rozumiem dlaczego Chyba, że w każdym kraju jakoś inaczej oblicza się te parametry??? Nie mam pojęcia... W każdym razie obwód brzuszka (AC) to 230.6mm, długość kości udowej (FL) to 51.2mm, a obwód główki (HC) 252.9mm, ale jeszcze wrzucam zdjęcie siatek z mojej karty ciąży, jeśli któraś z Was rozumie o co chodzi, to bardzo proszę o wyjaśnienie Na nasz rozum młoda ma długie nóżki (zdają się być powyżej 50 centyla), brzuszek nieco poniżej 50 centyla i tak samo główka, choć wymiary główki zdają się pozostawać mniejsze od ostatniego usg Nijak nie mogę pojąć jak się te wymiary wpisują poniżej 10 centyla No ale tak mam wpisane w karcie ciąży... Oczywiście zaczęłam czytać w necie co oznacza mała główka i już panikuję
Za 2 tygodnie mam kolejną wizytę z usg, mam nadzieję, że malutka nadrobi 'zaległości' Bo jeśli będzie sie utrzymywać w 'malutkim przedziale', to możliwe, że będę miała wywoływany poród w 37 tygodniu. Lekarz powiedziała nam dzisiaj, że jeśli dzieciaczek jest malutki, to zazwyczaj nie dopuszczają oni do 40 tygodnia, tylko starają się aby sie urodził właśnie w momencie gdy ciąża staje się donoszona...
A z bardziej pozytywnych wieści to to, że moje dzisiejsze badanie moczu zdaje się być ok, więc albo antybiotyk działa i zniszczył bakterie, albo nie uwidoczniły się one w badaniu 'na szybko' i się okaże jak jest naprawdę kiedy przyjdą wyniki z laboratorium... Antybiotyk nadal mam brać, bo kamienie mają to do siebie, że w ich okolicach 'skrywają' się bakterie i mogą jeszcze wrócić ...
Nie czytaj!!!! ja jestem w górnych widełkach ilości wód płodowych...też zaczęłam czytać i się załamałam...ale przecież cały czas jesteśmy pod kontrolą lekarza więc trzeba być dobrej myśli. Teraz nasze dzieciaczki będą rosły najszybciej więc trzeba byc dobrej myśli że na nast wizycie urosnie
Stary 2014-12-30, 08:48   #3312
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez panna mimbla Pokaż wiadomość
Tak, chciałabym dołączyć
Obecnie jestem studentką drugiego roku, niestety są to studia dzienne, więc będę miała niemały problem z pogodzeniem nauki z maluchem, choć mogę liczyć na męża. Tak, wpadliśmy, dwie kreski na teście - szok, a studia, a moje plany, a rodzice? Nie tak wyobrażałam sobie przyszłość mama długo nie mogła dojść do siebie, myślałam że się mnie wyrzekła (bo co ludzie powiedzą...), ale dziś jest ok. Niestety, kilkudziesięcio kilometrowa odległość od najbliższych sprawia, że w opiece nad maluchem jesteśmy skazani tylko na siebie - ja i mąż
Najbardziej się boję że urodzę podczas sesji , bo teoretycznie termin mam na 25.03, a koniec sesji 23.02. Taka już ze mnie panikara... i tego, że (jak wspomniałam kilkanaście postów wyżej ), że zrobię krzywdę kruszynce tym że źle będę małego trzymać, przewijać, karmić, nie będę umiała go uspokoić a pielęgniarki na oddziale mi nie pomogą

Hmm, tyle chyba o mnie
Witaj. Może urodzisz przed sesja nie chce straszyć. To ciężka sytuacje macie. Ale dzięki waszej miłości poradzicie sobie.

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-30, 08:50   #3313
smv
Zakorzenienie

A ja się powtórzę ze dzisiaj na dziecko zdecydowalabym się wcześniej... Na studiach wzielabym ślub i dziecko - wiadomo lekko nie ma a teraz już jesten stara bo 29 lat skończę a w ogole się na tyle nie czuje i jak pomyślę ze na wywoadowce mogę być starszą mamuśka to mi się coś robi heh.
Masakra zjadłam śniadanie i juz mam zgage... Wrr !!!
Stary 2014-12-30, 08:52   #3314
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
zaczęłam dziś tak wg 8 miesiąc o losie xd

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Zaczęłam dziś 8 miesiąc o losie xd
szybko leci
Stary 2014-12-30, 08:53   #3315
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Dzień dobry!
Witam się w 29 tygodniu I przepraszam, że tak rzadko tutaj wpadam, chciałabym móc pisać z Wami na bieżąco jak kiedyś Teraz wykorzystałam moment, że TŻ jeszcze śpi, jak tylko wstanie to ruszamy doszlifować ostatnie sprawy przed ślubem
Chociaż wkurzył mnie wczoraj bardzo i jeszcze nie wiem jaka będzie za to pokuta

Cytat:
Tak, chciałabym dołączyć

Hmm, tyle chyba o mnie
Też jestem studentką ale bardziej od urodzenia na egzaminie czy coś boję się, że mi wody odejdą w autobusie Planujesz iść na dziekankę czy pomanewrować z planem zajęć i opiekować się dzieckiem na zmianę z TŻ?
Nie martw się, początki będą trudne ale wszystkie damy sobie radę!

Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
Dawno mnie u Was nie bylo ale staram sie podczytywac na bieżąco, w swieta mielismy drugie urodziny mslego i dostal tyle prezentów i to dużo gabarytowych ze zastanawiam sie gdzie pomieszcze rzeczy dla małej a koncem stycznia planuje zacząć kupować te większe , dzis mam nw planach przeglad ciuszków c o juz mamy, wczoraj zamowilam rzeczy do porodu jeszcze koszule musze kupic
Mon brawa dla Hekenki za wagę trzymam kciuki za samodzielne oddychanie

Czy któraś mamusia planuje zakup kosza mojzesza ?
My mieliśmy dostać taki kosz ale temat jakoś ucichł, muszę podpytać TŻ. I ostatnio nawet zaczęłam się zastanawiać nad zakupem

U mnie pierwsza nieprzespana noc, to co mi Nadia w brzuchu wyczyniała to jakiś koszmar, cały mi skakał... A teraz nic, jak tylko zaczęłam się krzątać to momentalny spokój a w nocy nie działało
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 08:56   #3316
przezduzeem
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak, chciałabym dołączyć

Hmm, tyle chyba o mnie
Witamy

Anyolek moja mala tez jest malutenka i moj brzuch rowniez (pamietam, ze o tym pisalas) zreszta zerknij sobie kilka stron wstecz, zamiescilam zdjecie.
Ale 2 lekarki kazaly sie nie martwic, wiec sie nie martwie.
Poki lekarze nie podaja realnego zagrozenia, to nie ma sie co nakrecac

Nadal jestem u rodzicow, jest cudownie. Tak rzadko sie widujemy...

A wczoraj mialam sesje ciazowa, czekam na zdjecia

Milego dnia mamusie!!!

przezduzeem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 08:57   #3317
lesyeux
Zadomowienie

witajcie
U mnie szaro buro na dworze

któras mamusia sie pochwaliła ostatnio,że jest geodetą, a ja mam mini pytanie, halooo??? Jesteś jeszcze to zmiłą checią o coś zapytam

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
A może zrobi niespodziankę i się ładnie przekręci

Moja jest główką do dołu, ale to nie znaczy, że tak zostanie. Chociaż wolałabym, żeby już nie fikała koziołków za bardzo
Mnie mała kopała zawsze pod cyckami, koło pępka bl była ułożona główkowo, a księżniczka ostatnio chyba sie przekreciła bo kopie mnie w dole

Cytat:
To i ja juz wstalam... Miałam zły sen ze tata koleżanki dowiedział się ze ma raka a takie podejrzenie faktycznie było... ;/ boję się do niej zadzwonić ;( może dzisiaj się odwaze...
Nie lubie takich durnych snów...
Człowiek potem myśli,myśli ....
Sny ponoć nie są prorocze

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Hej. Wstaje sie szykować na wizyte do gina. Mam nadzieje, że dzis synek pokaże buziaka.
Ja teżmam na 10.45 i takie super wow usg bedzie filmik i foteczki
Dam znać i wkleję zdjecia

Dużo z Nas dzisiaj ma usg. luzna25też idzie dzisiaj.

mon9 trzymam kciuki by Helenka ślicznie i samodzielnie sama oddychała silna z niej mała dama.buziaki i moc pozytywnej energii zasyłam

crystal możemy sobie przybic 5ja też codziennie bełt.... ale ja żółć......jan pomega kacu..... idzke ske udusić mam tak ciągle. Obym nie miała już tego jako nawyk bo to jak poranny rytułał u mnie

A ja dzisiab robie zakupy mini sylwestrowe. Zrobie sałatke z tortellini i szynki nadziewanw kukurydzami mini z farszem czosnkowym. Smutno mi bo wtym roku niktnie zapytał cl robimy w sylwestra.... ani jednego zaproszenia....
Spedze sylwestra z Tż sama
Ale dobrze,że chociaż mam go
Stary 2014-12-30, 09:08   #3318
smv
Zakorzenienie

U mnie też nikt nas nie zaprosił oprócz mojej mamy... No ale już wolę z TŻ spędzić Sylwestra niż z mamą i tata hehe. A jakieś menu robicie na jutro? Bo u mnie chyba nie.... Mam dość jedzenia i gotowania...
Idę się ubrać i idę do dziecięcego podotykam łóżeczka i materace no i w ogóle wyjdę z domu...
Stary 2014-12-30, 09:11   #3319
marcia45
Zadomowienie

Cytat:
A ja się powtórzę ze dzisiaj na dziecko zdecydowalabym się wcześniej... Na studiach wzielabym ślub i dziecko - wiadomo lekko nie ma a teraz już jesten stara bo 29 lat skończę a w ogole się na tyle nie czuje i jak pomyślę ze na wywoadowce mogę być starszą mamuśka to mi się coś robi heh.
Zgaga mnie tez męczy. I żadna stara, bo my w podobnym wieku Ja się pocieszam, że większość moich koleżanek jeszcze nie planuje, więc i tak młodo się zdecydowalismy:P

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 09:12   #3320
lesyeux
Zadomowienie

mam pomysł na obiad

Chcica mnie naszła na makaron z serem białym i cukrem taaaaaaaaak
Stary 2014-12-30, 09:28   #3321
smv
Zakorzenienie

Lesyeux ja dziś to jem na obiad mniammm
Stary 2014-12-30, 09:31   #3322
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Witam się w pochmurny i mroźny poranek
Wczoraj mały tak mnie skopał po żebrach i żołądku że przez pół godziny dzisiaj na szczęście jest już lepiej

SMV- co do wczesnego rodzicielstwa przyznam ci rację ja wychodziłam za mąż mając 24 lata i zaraz zaszłam w ciążę i nie żałuję bo teraz mam już 5 letnią pannicę która mam nadzieję mi pomoże w opiece nad młodszym braciszkiem, w ten oto sposób będę miała dwójkę dzieci przed 30, a nie tak jak moja przyjaciółka która stukała się po głowie jak wychodziłam za mąż mówiła że to za wcześnie że się nie wyszaleje, a teraz to ona tego bardzo żałuje 30 na karku stałego faceta brak i brak jakichkolwiek szans w najbliższej przyszłości na dziecko i teraz dopiero żałuje ale jest już za późno, teraz to ja się śmieje że ja za 2 lata będę mieć dzieci odchowane a ona zacznie się bawić w pieluchy

panna mimbla- witam nową mamusię

mon9- brawo dla Helenki

anyolek- nie przejmuj się wymiarami małej, mój synek też jest malutki i moja gin powiedziała że jak najbardziej jest wszystko w porządku, nie mniej jednak dobrze że jesteś pod kontrolą

Co do sylwestra to ja go też spędzę w domu z mężem córką i mamą, mąż kupił córce i mnie picollo więc zaszalejemy, co do jedzenia to gotuje moja mama ja zajmę się zimnym bufetem zrobię szynkę ze szparagami w galarecie, sałatkę bawarską i może jakieś koreczki jeszcze nie wiem

A dzisiaj na obiad makaron ze szpinakiem i piersią z kurczaka taki obiad zażyczyła sobie moja Martynka
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 09:37   #3323
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
No ja dlatego przed ślubem zdecydowałam się na dziecko wiec Cie rozumiem

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Cytat:
U mnie też nikt nas nie zaprosił oprócz mojej mamy... No ale już wolę z TŻ spędzić Sylwestra niż z mamą i tata hehe. A jakieś menu robicie na jutro? Bo u mnie chyba nie.... Mam dość jedzenia i gotowania...
Idę się ubrać i idę do dziecięcego podotykam łóżeczka i materace no i w ogóle wyjdę z domu...
Ja to sylwka to nawet planów nie mam coś chora jestem także bez szaleństw pewnie będzie. Mam dość. Ciągle coś a już tak dobrze się trzymałam a tu ból gardła katar e jaka lipa

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-30, 09:55   #3324
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
Ja to sylwka to nawet planów nie mam coś chora jestem także bez szaleństw pewnie będzie. Mam dość. Ciągle coś a już tak dobrze się trzymałam a tu ból gardła katar e jaka lipa
Czosneczek sie kłania
Oby to choróbsko szybko minęło

smv obiadek miodzio . Ja po wizycie u dr lece po twaróg
Stary 2014-12-30, 10:09   #3325
niunia_ona
Zakorzenienie

pijemy kakao czosnek blee mam go już dość , u mnie mrozu było minus 10 brr zimno

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2014-12-30, 10:20   #3326
nusiekowa
Wtajemniczenie

u mnie -2 i nawet śnieżku popruszyło troszkę
Stary 2014-12-30, 10:24   #3327
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
I dzisiaj kupiliśmy wózek zestaw 3 w 1 i sprzedawca dorzucił nam bazę za 2 złote a sprawdzałam na necie to baza kosztuje ok 260 zł

jestem już prze szczęśliwa, że mam wózek
Gratuluję zakupu

Cytat:
Napisane przez szkrabeniek Pokaż wiadomość
Witam się z Wami po Świętach u Nas dość leniwie - cieszymy się swoją obecnością w Wigilię zaczęliśmy 30 tydzień no i jedna z najważniejszych spraw - wybraliśmy z Mężem imię Otóż moje Kochane będziemy mieć Mikołajka
Powoli bierzemy się za kupowanie rzeczy - czekamy też na nowy rok żeby skorzystać z wyprzedaży
Cytat:
Witam w 30 tygodniu... Jako, że to ostatnia moja ciąża już zaczynam żałować, że tak mało zostało. Na dniach odbieramy samochód - będę musiała się przyzwyczaić do jazdy większym, zostało jeszcze zakupienie fotelika... kompletnie nie wiem jaki

Co do wagi to mam +12 ale nie martwię się startowałam z dość niską i jak przyjdzie czas to zrzucę

Imię dla syna spędza mi sen z powiek... Nie mam takiego jednego jak było przy poprzednich synach, ale chyba będę się skłaniała by miał na imię Tymon
ładne imię

Cytat:
Napisane przez marta24171 Pokaż wiadomość
Piękny wózek piękna sukienka.U mnie niedziela zaczęła się źle-pisałam Wam że mam chorą teściową i bardzo się pogorszyło,jest tak słaba że rękoma nie może ruszać.Walczy z rakiem już ponad 10 lat.Szkoda mi jej bardzo.

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
biedne jesteście z tymi wymiotami, ja od początku ciąży nie wymiotowałam ani razu, w ogóle nie miałam prawie jakiś dolegliwości, pewnie mnie pokara okropnym porodem
Wypluj te słowa, też mnie dziecko oszczędziło także taka Twoja wizja mnie przeraża

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, u nas po świętach waga skoczyła do 1370g wiec idzie regularnie do przodu! W czasie świat nie było naszej Pani doktor tylko jakies dyżurujące lekarki wiec chyba nic jej za bardzo nie badali. Dalej dostaje leki na płucka i antybiotyk na infekcje, mysle ze moze jutro znowu ja przebadają i zobaczymy czy jej sie polepszyło.n

Dzisiaj pani doktor powiedziała mi ze malutka ładnie oddycha na respiratorze, bo co jakis czas zmniejszają jej parametry- procent tlenu i ilośc sztuscznych oddechów - i se trzeba ja bedzie chyba rozintubowac. Wreszcie miejmy nadzieje ze sobie poradzi z oddychaniem z maseczka

Helenka ma juz 6 tygodni, a tak normalnie to zaczynałabym teraz 31 tydz
Dzielne Maleństwo

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
Hejo

Novelle, mam taki sam sweterek z kotkiem z tesco, kupiłam go jak było -20%. Jest dużo ładniejszy niż na zdjęciach
Świetne

Cytat:
Tak więc okazuje się, że nasz dzieciaczek ma małą główkę w porównaniu z parametrami brzuszka i kości udowej... Dziś jest dokładnie 28 tydzień 2 dzień ciąży, malutka waży 1073g, wielkością wciąż jest poniżej 10 centyla, ale patrzę na te siatki i nie rozumiem dlaczego Chyba, że w każdym kraju jakoś inaczej oblicza się te parametry??? Nie mam pojęcia... W każdym razie obwód brzuszka (AC) to 230.6mm, długość kości udowej (FL) to 51.2mm, a obwód główki (HC) 252.9mm, ale jeszcze wrzucam zdjęcie siatek z mojej karty ciąży, jeśli któraś z Was rozumie o co chodzi, to bardzo proszę o wyjaśnienie Na nasz rozum młoda ma długie nóżki (zdają się być powyżej 50 centyla), brzuszek nieco poniżej 50 centyla i tak samo główka, choć wymiary główki zdają się pozostawać mniejsze od ostatniego usg Nijak nie mogę pojąć jak się te wymiary wpisują poniżej 10 centyla No ale tak mam wpisane w karcie ciąży... Oczywiście zaczęłam czytać w necie co oznacza mała główka i już panikuję
Za 2 tygodnie mam kolejną wizytę z usg, mam nadzieję, że malutka nadrobi 'zaległości' Bo jeśli będzie sie utrzymywać w 'malutkim przedziale', to możliwe, że będę miała wywoływany poród w 37 tygodniu. Lekarz powiedziała nam dzisiaj, że jeśli dzieciaczek jest malutki, to zazwyczaj nie dopuszczają oni do 40 tygodnia, tylko starają się aby sie urodził właśnie w momencie gdy ciąża staje się donoszona...
A z bardziej pozytywnych wieści to to, że moje dzisiejsze badanie moczu zdaje się być ok, więc albo antybiotyk działa i zniszczył bakterie, albo nie uwidoczniły się one w badaniu 'na szybko' i się okaże jak jest naprawdę kiedy przyjdą wyniki z laboratorium... Antybiotyk nadal mam brać, bo kamienie mają to do siebie, że w ich okolicach 'skrywają' się bakterie i mogą jeszcze wrócić ...
Nie martw się na zapas..
Moja Mała ma mniejszy brzuszek, ale lekarz mówił, że nie ma powodów do obaw..

Witam się po świętach w 32 tyg ciąży.
Święta minęły dobrze, mikołaj był, prezenty zostawił także miło. Mała tak mi ostatnio szaleje w brzuchu, wypina się , upatrzyła sobie mój żołądek i często czuje jak mi sie chyba podnosi do góry , dziwne uczucie. Mało tego zgaga 20h/24h

Co do Sylwestra to idziemy do tŻ siostry, zakupiłam wczoraj dla nas picollo bo obie ciężarne więc sobie chociaż musujący napój wypijemy.
Stary 2014-12-30, 10:32   #3328
aaakarolina
Wtajemniczenie

dzień dobry Mamuśki

pospałam dziś do 10 poczytałam Was, odpiszę i idę robić śniadanko
co do sylwestra my standardowo wybieramy się do znajomych, będzie domówka na ok 20 osób no ale mamy przyjezdnych gości, 4 osoby u nas śpią więc muszę dziś ogarnąć dom...na szczęście naświęta sprzątałam więc nie jest źle

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
powodzenia na wizycie!!

Cytat:
Tak, chciałabym dołączyć

Hmm, tyle chyba o mnie
na pewno wszystko się ułoży i razem dacie sobie radę dobrze, że masz wpsarcie w mężu

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Ja też nie moge spac.
Pamietacie moze nazwe użytkownika allegro od którego dziewczyny zamawiały pościel i polecały?

Wczoraj zaczelam wymiotowac tak bez powodu zupelnie. Siedzialam na necie, ani mnie nie mdliło, ani brzuch nie bolał. A jak zaczelam nie moglam przestac i pozniej tez bylo juz ok. Dzwonilam do gin i mam dzis przyjechac na izbe przyjec.

Skonczylismy skladac nasze łóżko i złożyliśmy już łóżeczko Jeszcze półeczka i żyrandol i sypialnia skończona. Ale ona malutka. Zrobie foto jak juz bede posciel dla malej miala.

DebraM super ciuszki, czyżbyś odwiedziła TKMaxa, bo u nas podobny komplet z gaską był.

Dobrze, że jednak troche z Was planuje zakup gryka-kokos, bo o każdym rodzaju materacu są różne opinie w necie, ciężko stwierdzić czemu wierzyć.

PannaMimbla witamy. My juz dawno po studiach i po ślubie a też była wpadka i szok. Trochę czasu minęło zanim zaczęłam się cieszyć ciążą, a teraz nie wyobrażam sobie innego scenariusza.
wiem, że nouvelle zamawiała pościel od sprzedawcy, który miał nazwę mało pasującą do dziecięcych rzeczy jakoś kokaina czy coś...tak mi się kojarzy

Cytat:
uwierz mi, że w dzisiejszych czasach będziesz jedną z młodszych mam na wywiadówce, teraz ludzie późno decydują się na dziecko i właściwie to im się nie dziwię, bo to nie jest łatwa decyzja nigdy

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
Ja teżmam na 10.45 i takie super wow usg bedzie filmik i foteczki
Dam znać i wkleję zdjecia

Dużo z Nas dzisiaj ma usg. luzna25też idzie dzisiaj.

mon9 trzymam kciuki by Helenka ślicznie i samodzielnie sama oddychała silna z niej mała dama.buziaki i moc pozytywnej energii zasyłam
powodzenia na wizycie! czekamy na piękne zdjęcia Zosi
Stary 2014-12-30, 10:37   #3329
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez JoaMro Pokaż wiadomość
A ja bym chciała mieć cc, bo już tyle miałam pecha w ciąży, że się boję pecha przy porodzie. Wolałabym, żeby mi syncia wyciągneli w 20 minut a nie żeby sie musiał przeciskać przez 12h albo i dłużej.
No właśnie! Cięcie cesarskie jest od początku do końca przewidywalne, a poród naturalny nigdy nie wiadomo ile będzie trwać i jak się zakończy.
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 10:54   #3330
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
Witam się mamuśki po święta
za bardzo się nie objadłam bo mały mi uciska na żołądek i przez to jak coś zjem to jest mi niedobrze, w pierwszy dzień świąt dostałam takich bóli że myślałam że zaczynam rodzić, ale wzięłam nospę i mi przeszło chociaż nie powiem wystraszyłam się, mój mąż to zbladł i całe święta nade mną skakał. Teraz wciskam w siebie śniadanko bo od rana byłam w laboratorium zrobić badania i zaraz zmyka do łóżka jeszcze poleżeć z córką która leży u nas i bjki ogląda.
martunka88- współczuję ospy, ja też jeszcze nie chorowałam i boję się że córka przywlecze to świństwo z przedszkola, trzymaj się kochana,
Gratuluję wszystkim mamusią rozpoczętych tygodni, ja 32 tc zaczynam w sylwestra
o kurcze, to uważaj na siebie... ostatnio tak sobie myślałam, że im bliżej marca tym częściej mogą nas różne bóle brzucha atakować... Jednak wypoczywaj dużo

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
Musze sie wam pochwalić przenetem od TŻta dostałam koszulke z napisem :Oskar inside i zaproszenie na sesje fotograficzna nie zdecydowałam jeszcze czy chce mieć z brzuchem czy jak sie młody urodzi.No nic zobaczymy.
A teraz ide zmykac wac nadrabiać
prezent super

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
Witajcie Kochane
Jestem po 3 USG , malutka waży 1550g i jest niestety ułożona główką do góry, lekarz powiedział że może się jeszcze obrócić, ale zbytnio by na to nie liczył, więc jest bardzo duże prawdopodobieństwo że czeka mnie cc...
za wizytę! Kochana, mojej siostrze córeczka obróciła się 2 tyg przed porodem, więc jest to możliwe, mimo "braku miejsca"

Cytat:
Napisane przez mama_kasia88 Pokaż wiadomość
hej mamusie ...
Nie było mnie tu ponad 2 miesiące... za co przepraszam. Mega trudny okres za nami, łącznie z szpitalami, pogrzebami i intensywną terapią młodszej pociechy i różnymi przebojami ciążowymi.
Brak czasu i nie ukrywam że trochę załamanie psychiczne wykluczyło mnie z życia na dłuższy czas.
Teraz wierzę,że nowy rok to nowe nadzieje i tego się trzymam.
Mam nadzieje, ze wybaczycie nieobecność i mogę dalej podczytywać i coś tam czasem naskrobać

Nie nadrabiałam bo chyba tego wyszło z 400 stron jak nie lepiej nie dam rady po prostu

Widzę, że pierwsze Maleństwo na świecie. Helenko duuuużo zdrówko i rośnij w siłę kobietko! Mono9 jesteś mega dzielna, podziwiam Cię Oby wszystko dobrze się poukładało

aha no i u nas ma być Panienka imię jeszcze nie wybrane

Dziewczynki dużo zdrówka dla wszystkich, reszta jakoś się poukłada!
witaj! Tobie również wszystkiego dobrego, aby się spokojnie wszystko poukładało

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
niunia_ona, crystal25, lesyeux

Cześć dziewczyny, u nas po świętach waga skoczyła do 1370g wiec idzie regularnie do przodu! W czasie świat nie było naszej Pani doktor tylko jakies dyżurujące lekarki wiec chyba nic jej za bardzo nie badali. Dalej dostaje leki na płucka i antybiotyk na infekcje, mysle ze moze jutro znowu ja przebadają i zobaczymy czy jej sie polepszyło.n

Dzisiaj pani doktor powiedziała mi ze malutka ładnie oddycha na respiratorze, bo co jakis czas zmniejszają jej parametry- procent tlenu i ilośc sztuscznych oddechów - i se trzeba ja bedzie chyba rozintubowac. Wreszcie miejmy nadzieje ze sobie poradzi z oddychaniem z maseczka

Helenka ma juz 6 tygodni, a tak normalnie to zaczynałabym teraz 31 tydz
piękne wieści!!! bardzo się cieszę z Wami!!!

Cytat:
Witajcie! Ale miałam sen... śniło mi sie ze pojechałam do szpitala z bolami, spędziliśmy tam pól dnia a potem odesłali mnie do domu twierdząc ze to fałszywy alarm.

Byłam dziś u lekarza i Tymek ma już 1500g wg USG termin porodu 5 marca... chciałabym by tak było

Mon9 buziaki dla Ciebie i córeczki! Dzielne z Was dziewczyny
za wizytę!

Cytat:
Napisane przez Hottie07 Pokaż wiadomość
a ja się pochwalę kupiłam torbę tzn wylicytowałam za 40 zł nową , nie jest co prawda taka wypasiona jak torba nouvelle2 ale jestem zadowolona bardzo
super zakup!

Cytat:
Tak więc okazuje się, że nasz dzieciaczek ma małą główkę w porównaniu z parametrami brzuszka i kości udowej... Dziś jest dokładnie 28 tydzień 2 dzień ciąży, malutka waży 1073g, wielkością wciąż jest poniżej 10 centyla, ale patrzę na te siatki i nie rozumiem dlaczego :: Chyba, że w każdym kraju jakoś inaczej oblicza się te parametry??? :: Nie mam pojęcia... W każdym razie obwód brzuszka (AC) to 230.6mm, długość kości udowej (FL) to 51.2mm, a obwód główki (HC) 252.9mm, ale jeszcze wrzucam zdjęcie siatek z mojej karty ciąży, jeśli któraś z Was rozumie o co chodzi, to bardzo proszę o wyjaśnienie :: Na nasz rozum młoda ma długie nóżki (zdają się być powyżej 50 centyla), brzuszek nieco poniżej 50 centyla i tak samo główka, choć wymiary główki zdają się pozostawać mniejsze od ostatniego usg Nijak nie mogę pojąć jak się te wymiary wpisują poniżej 10 centyla :: No ale tak mam wpisane w karcie ciąży... Oczywiście zaczęłam czytać w necie co oznacza mała główka i już panikuję
mam nadzieję, że Twoje obawy i nerwy są zupełnie niepotrzebne i z maleństwem będzie wszystko jak należy, myślę podobnie jak Dziewczyny, że dzieciątko urośnie do należytych rozmiarów

Cytat:
Tak, chciałabym dołączyć

Hmm, tyle chyba o mnie
witaj!! Każda z nas ma obawy, szczególnie, gdy się rodzi 1 dziecko. Ale głowa do góry, nawet sama będziesz zdumiona jaki instynkt macierzyński w Tobie siedzi i Cię poprowadzi! Moja siostra zaszła w ciążę mając 18lat i cała rodzina była przerażona a dziś po kilku latach stwierdzamy, że radziła sobie najlepiej z całej rodziny mam

debraM ładne zakupki!
nouvelle2 jesteś dla mnie nie do pokonania! Jeśli smakowała Ci glukoza to Ty chyba przetrwasz w życiu wszystko
marta my kupiliśmy wczoraj materac gryka kokos, bardzo długo rozmawialiśmy w sklepie z doradcą i polecał nam ten materac, mimo, że my wskazywaliśmy mu na dużo droższy piankowy, więc ceną się nie kierował, byle nam coś wcisnąć. Co do robactwa to śmiał się z tej teorii i mówił, że w każdym materacu może się zalęgnąć, jak ktoś nie dba o higienę czy nie dba o pościel i materac. TŻ podotykał różne materace i oboje stwierdziliśmy, że podoba nam się rehabilitacyjny charakter tego materaca
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości