|
|
#4321 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grudniowe Mamusie cz. V
Cytat:
A Ty jak się czujesz? Dalej tak słabo Ci jest?
|
|
|
#4322 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
po poludniu przy pomocy poloznej i tż udalo mi sie wstac z lozka i nie zemdlec jutro znowu beda mnie kluli bo morfologia kolejna i zastrzyk na konflikt bo maly ma inne rh niz ja. Mam nadzieje ze maly zacznie w koncu jesc.Ja juz nawet nie staram sie tego komentowac maly urodzil sie w grudniu i dla mnie jest koniec tej glupiej dyskusji na ten temat
|
|
#4323 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja nie zaczynałam od werandowania, bo nie chciało mi się organizować wszystkiego a nie wyjść Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby teraz już wszystko było dobrze i jak najszybciej to możliwe do domu Was puścili.
|
|
|
#4325 |
|
Zakorzenienie
|
My się karmimy max co 2 godz i w sumie tylko na cycu dzisiaj tylko jedna butla poszła. Tylko kupy dalej nie ma od wczoraj
|
#4326 |
|
Zakorzenienie
|
No mam nadzieje, ze bd ok
.Lekarz ogolnie bardzo fajny, starej daty,ale ja sobie chwale takie doswiadczenie. dziewczyny a co Wy sadzicie na temat szczepien?. Jak bedziecie szczepic i czym?. Moj maly ma wlasnie na raczce odczyn poszczepienny i chyba od tego jest taki maruda :/
|
#4327 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4328 |
|
Zakorzenienie
|
Miało być minimum co 2h cyc. Rano był marudny a teraz to śpi albo je
|
#4329 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- aha i pytanie dla mam kp czy tez tak macie bo jak moj sie przyssie i zaczyna lykac to sie biedak az krztusi i nie nadaza lykac tego mleka az zaczyna plakac, boje sie ze sie nalyka przez to powietrza i dostanie kolki
|
|
|
#4330 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4331 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No i to, że niektóre położne to pasowałoby pałką przez łeb ale tak po za tym to ok, sporo pielęgniarek bardzo fajnych, lekarze też, jedzenie zjadliwe łazienki w porządku. pierwszą córkę też tam rodziłam i byłam zadowolona ![]() Basia jak przyjeżdżasz w ciągu dnia, to zgłaszasz się w rejestracji, czyli ten taki szklany boks zaraz za drzwiami przesuwnymi jak wchodzisz, ona tam Cię rejestruje i zanosi papierki do pokoju izby przyjęć w pobliżu i czekasz aż lekarz wywoła Cię. A jak przyjechałabyś w nocy, to musisz iść dalej. Minąć rejestrację, iść w stronę oddziału położnictwa i neonatologii, i za tymi drzwiami pierwszymi iść w lewo ( miniesz po lewej intensywną terapię, po prawej sale operacyjne, i po lewej będziesz miała przeszklone drzwi, idziesz w lewo za korytarzem do samego końca, do dyżurki chyba pielęgniarek co jest taka mała rejestracja ) . Mam nadzieję, że w miarę jasno wytłumaczyłam Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- Pisałam Wam, że przestało ze mnie lecieć. W niedzielę pojawiło się znów troszkę takiego "pobrudzenia" podpaski, dzisiaj w ciągu dnia tak samo, ale wieczorem jak nagle ze mnie chlusnęło, tak leje się do teraz. i muszę znów odpalić 'namioty' bo podpaska tego nie ogarnia, bidulka
|
|
#4332 |
|
Zadomowienie
|
Witam wieczorkiem. Czasu dzisiaj miałam mniej na czytanie forum.
Odpiszę co pamiętam ![]() Agata tak moja też się krztusi jak nagle zaczyna lecieć, wtedy odrywam od cyca i do pionu. Teraz już radzi sobie lepiej i coraz żadziej takie akcje. Justysia ja piję i wodę i herbaty różniste, sok z aroni mojej roboty. Położna radziła mi abym gotowała sobie kompot z jabłek. Paulinkus fajnie, że po przytoczeniu czujesz się lepiej. Jak rodziłam sn to też nie mogłam usiąść nawet, bo mdlałam, ale za drugim razem przyszedł lekarz i dostałam kroplówki i w nocy wstałam sama przewinęłam młodego ze smółki i chciałam siku. Doszłam do wc cudem po ścianie, ale za nic nie chciałam zrobić na basen dostałam zyebe od położnej, ale co tam, później było lepiej ![]() Sofia i Lolcia oby wasze maluchy się nie pozarażały jak przechodziliśmy jelitówkę to nic jej nie było.Katerine życzę zdrówka dla Hani, obyście jak najszybciej wyszły do domu, a zachowanie pielęgniarek to szkoda komentować. Zawsze się jakaś menda trafi Basiabasia nie masz szczęścia do tych lekarzy:/ Sasia no nie dobrze, że nie przybrała. Może jakieś badania by zrobili. Kurcze jak ma się pokarm to przecież powinno dziecko się najadać, a jeszcze jak po tym śpi... Może i próbuj obudzić i karmić co2 h, może akurat coś to da. Trzymam kciuki, żeby w końcu waga ruszyła. Moja w dzień przez te rozdarciuchy starsze budzi się i szuka cycka, czyli karmie co 3 h, albo co 2 a nawet i co godzinę. Nawet mi przez myśl przeszło, że mam zły pokarm, ale skarciłam się w myślach, bo starszą karmiłam 9 m-cy i rosła to czemu teraz miało by być inaczej ? ![]() Przyszła dziś karuzelka z FP ta z misiami-motylkami i projektorem. Full wypas na zdjęciu nie jest tak atrakcyjna jak w rzeczywistości. W dodatku jest spora, ma przyjemne melodie, a ten projektor to też się rusza przez co obrazki na ścianie się ruszają. Od spodu jest lampka,co mi bardzo odpowiada. Ciekawe tylko ile na tych bateriach pochodzi... starszaki tylko stoją nad nią, ale jak muzyka grała to Basia jeszcze swój wokal dodała A taką normalną lampkę-projektor jak by kogoś zainteresowała jest w bricomarche za 40 zł ![]() No i miałam ochotę na naklejki nad łóżeczkiem, ale zważając na pomysły i zachwyt starszych to nie kupiłam,bo pewnie by ich zaraz nie było. Takie trójwymiarowe w laleczki, samoloty, samochody czy pirackie można trafić w PSB Mrówka za całe 18 zł. Zrobiliśmy krótki obskok sklepów z mała, szukałam firanek, ale wyjdzie taniej przez internet jednak ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:44 ---------- Na tej grupie o kp pewnie zauważyłyście jakaś mama wstawiła link o kp i pochodzi on ze strony "mlecznewsparcie" piszę specjalnie o tym, bo może nie każda ma fb a akurat coś ciekawego tam znajdzie
|
|
#4333 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja nie wiem jak mam sie ogarnac maly duzo spi nie moge go dobudzic na karmienia co 3h wiec jak chce to je a nie jest to czesto boje sie ze laktacja mi sie zatrzyma albo nie rozbuja na razie mam mleko ale boje sie ze je strace dobrym pomyslem bylby laktator? Wtedy jak maly by nie jadl to ja bym sciagala zeby to jakos rozkrecic? Poradzcie mi cos
|
|
#4334 |
|
Rozeznanie
|
Paulinkus, myślę, że możesz sobie nabyć laktator, najpierw przyda Ci się żeby rozbujać laktacje, a potem żeby ściągnąć nadmiar. Ja ba początek kupiłam ręczny i raczej już przy nim zostane
|
#4335 |
|
Wtajemniczenie
|
Roksi - też MLECZNEWSPARCIE mi się podoba, wrzucalam tu kiedyś, że warte uwagi
![]() Paulnikus - próbuj go budzić, rozbieraj jak twardo śpi, ale też nie na siłę. On też pewnie zmęczony po porodzie, wiec odpoczywa. Jutro już staraj się częściej go przestawiać. Laktator dobra rzecz, jak mały śpi to ty odciągaj. Tylko pamiętaj, że może być póki co kilka kropelek i to jest normalne i na tym etapie dziecku wystarcza. Spróbuj metody 775533. Trzymam kciuki ![]() A ja dopiero spać idę a jutro nie mogę do 11 spać będę stękac jutro :/
|
#4336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem ciekawa co mi powie dziś na wizycie. Pewnie będę musiała w jakimś terminie już zgłosić się do szpitala eh a ten uparciuch ani myśli wyjść.No to abyście już do domu wyszli.
Edytowane przez Suqub Czas edycji: 2014-12-30 o 06:47 |
|
|
|
|
#4337 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
po przepustce swiatecznej 28.12 ponownie stawilam sie w szpitalu. Mialam miec tego dnia cc, ale sie rozmyslilam. Szkoda sie meczyc potem, a poza tym teraz kazdy, lacznie z lekarzem mowi, ze urodzenie dziecka na koniec roku jest kiepskim pomyslem i ze lepiej czekac do stycznia. Wiec czekamy 2go mam miec podana kroplowke, sprobujemy naturalnie rodzic, moze sie uda cisnienie mi skacze jak szalone, zwariowac mozna :/wysłane z mojej xperii T3 Edytowane przez sjero Czas edycji: 2014-12-30 o 07:07 |
|
|
|
#4338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4339 |
|
Raczkowanie
|
Tiaaa, chciałabym, ale młoda się nie spieszy na drugą stronę... Ale ogòlnie to ciesze sie, ze jestem w szpitalu, bo w domu mam ciągle schizy, ze cos jest nie tak. W ogole w szpitalu mloda jakas aktywna jest, a w domu nie.
wysłane z mojej xperii T3 |
|
|
|
#4340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4341 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i wtedy chwile go karmilam zrobil uszczesliwiona mine i spi od 7 nie wiem jak to w koncu z nim jest wychodzi na to ze raz sie najada a raz nie? Hmm dobrze ze wychodzimy to zapisze sie do doradcy laktacyjnego na wizyte jak sie uda. Karmie jak Basjenia spod pachy mam duzy biust i tylko w tej pozycji w miare jestem w stanie skontrolowac czy je czy nie.Cytat:
![]() Mam nadzieje ze u was bedzie tak jak u nas i samo pojdzie bez wywolywania trzymam kciuki ![]() Cytat:
Maczuma dzieki za rade chyba kupie ten reczny bo i tak mialam zamiar sciagac pokarm zeby go nim karmili jak mnie nie bedzie.
|
|
#4342 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W szpitalu też karmiłam spod pachy często, teraz już najczęściej na lezaco lub siedząco. Powodzenie
|
|
#4343 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
takze wsparcie jest wazne. Jak zapytam to polozne radza ale sama nie wiem czuje sie jak wyrodna matka jak maly placze a one zagladaja komentuja i proponuja mm. Z drugiej strony szanuja moja decyzje o niedokarmianiu jak juz dokarmiaja to za moja ewentualna zgoda. Takze nie jest najgorzej. Tez mu pozwalam spac przy piersi widze ze go to cieszy. Oby zaczal czesciej jesc i sie budzic.
|
|
#4344 |
|
Rozeznanie
|
Bolało, w ogóle pielęgniarka była zdziwiona że zostałam nacięta, z tego co słyszałam niby ten szpital nie nacina bo odchodzą od tego...
|
|
|
|
#4345 |
|
Rozeznanie
|
Paulinkus, ja mam laktator ręczny avent. Spełnia oczekiwania, aczkowiek nie mam porównania do innych.
Ściągnęłam na telefon apkę z różnymi odgłosami dla dzieci i mam wrażenie, że Jankowi przypadła do gustu suszarka, ładnie spał w nocy Kiedy obciąć małemu paznokcie? Kurde, mały ma jakiś problem ze skórą, jest sucha mimo intensywnego nawilżania i trochę się łuszczy w zgięciach. A dziś rano na czole takie szorstkie zaczerwienienie... Muszę powiedzieć o tym położnej... Zapytam jeszcze o te szwy - kiedy Wam zaczęły wychodzić? Powoi mnie wkurzają, bo plamię już niewiele...
|
#4346 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do skory to mojej kolo drugiego tygodnia tez się taka brzydka zrobiła a teraz wraca do normy
|
|
#4347 |
|
Rozeznanie
|
dzięki Inka
A w czym kąpiecie maluchy?
|
#4348 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Ja kupuje wszystko w aptece, nawet z biedronki mam pokrzywę. Podobno lepsze od rumianku jest właśnie koper, tak mi położna powiedziała. A wiesz dla dziecka to wszystko zrobisz. Nie jestem entuzjastą ziół, korzystałam z nich jak musiałam i większości to płukanki na włosy robiłam, ale teraz piję, najbardziej polecam pokrzywę bo nie dość że wpływa pozytywnie na laktację to jeszcze zapobiega anemii, ma dużo witamin, piłam ją jeszcze tydzień przed porodem bo kuzynka polecała aby się zabezpieczyć właśnie przed niedoborem żelaza. |
||
|
|
|
#4349 |
|
Rozeznanie
|
Chemi, Karo dziękuje za instrukcje trafienia na porodówkę
choć wydaje mi się, że ja to na spokojnie pojadę się zgłosić na patologię tego 5 stycznia a potem to już pewnie baloniki oxy i kto tam jeszcze wie co :P chyba już mi wszystko jedno! Jest tego jakiś plus śpię kiedy chcę, mam duuuuużo wolnego czasu i masę świętego spokoju szkoda, że się go magazynować nie da :Prodzi któraś dzisiaj?
|
#4350 |
|
Rozeznanie
|
Mi wczoraj położna powiedziała że jak jadę na kp to mały może nie robić kupy nawet przez 4 dni i nie ma powodu do zmartwień bo to normalne jest, mm jest bardziej ciężkostrawne, ale jak jeden dzień kupy nie ma to nic sie nie dzieje bo większości na kp jedziesz, a po kp to dzieci bardziej sikają, mój ma czasem ciężkie pieluchy że masakra, choć bardzo często zmieniam, zdarza się że zmieniam przed jedzeniem a po jak zmieniam to też cała zasikana
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:56.

jutro znowu beda mnie kluli bo morfologia kolejna i zastrzyk na konflikt bo maly ma inne rh niz ja. Mam nadzieje ze maly zacznie w koncu jesc.
pielęgniarka dała jej w strzykawce sacharozę zanim jej zrobiła ukłucia. nie wiem po co? dla uspokojenia ?! :/ po czym po szczepieniu mi dała tą strzykawkę z tekstem "ma pani tu jeszcze jakby córka jeszcze chciała cukiereczka"
) ale jak młody skończy 1-1,5miesiąca planuje powoli wprowadzić. staram się nie jeść "sklepowych" słodyczy ale były akurat ciasta ze świąt

myślicie, że może coś być od tego małemu?

ale tak po za tym to ok, sporo pielęgniarek bardzo fajnych, lekarze też, jedzenie zjadliwe 

jak przechodziliśmy jelitówkę to nic jej nie było.