Grudniowe Mamusie cz. V - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-30, 14:07   #4381
Trusiulandia
Zakorzenienie

Dot.: Grudniowe Mamusie cz. V

No dobra chyba moje dziecko jednak nie gloduje..zrobił mega wielką kupę wylewajaca się z pieluchy

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

I ulewa właściwie po każdym jedzeniu no ale może to minie. Nadal jedziemy na cycu i wierze ze będzie dobrze!
A tak w ogóle to Tz kupił suszarke taka elektryczna do ubrań i to na prawdę cudowny wynalazek!

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Julianek 16.12.14r. 5.05!
Trusiulandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 14:10   #4382
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość
Noo to w smyku zaproponowali bujaczek za 1000zl jak powiedzialam, ze troche za drogi to babka mi zaproponowala za 500 dopowiadajac, ze dziecko to wydatek poczulam sie jak zwyrodnialec matczyny
Ja kupilam uzywany lezaczek taki jak mi sie podobal ale uzywany wszystko jest z nim ok upralismy go tylko dodatkowo co by nie bylo karuzele tez planuje kupic uzywana ;-) ja tez sie czuje jak wyrodna matka jak wchodze do smyka jak dla mnie ceny wyjsciowe sa z sufitu dlatego albo czekam na przeceny albo kupuje uzywane
Stary 2014-12-30, 14:22   #4383
Suqub
Zakorzenienie

Ja mam zwykły leżaczek-bujaczek. Żaden szalony bajer bo już kilka lat ma no ale dostałam, wyprałam i mam nadzieję, że Mała bedzie chciała w tym leżeć.

I picture you in the sun wondering what went wrong...
Suqub jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 14:30   #4384
Basjenia
Zadomowienie

wolę kupić jakiś używany gadżet a zapłacić za lepsze kpsmetyczki czy szczepienia....
w smyku to nie czuje się wyrodnie a biednie:P
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 14:37   #4385
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
wolę kupić jakiś używany gadżet a zapłacić za lepsze kpsmetyczki czy szczepienia....
dokładnie. Ja na szczęście w swojej mieścinie smyka nie mam.

Stary 2014-12-30, 14:40   #4386
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Suqub Pokaż wiadomość
dokładnie. Ja na szczęście w swojej mieścinie smyka nie mam.
Smyk czasem robi dobre promocje z ofertą wysyłkową lub darmową dostawą do empiku. Ale to czasem tylko. W święta w 5-10-15 była fajna oferta z darmową dostawą kurierem, kupiłam Młodemu kilka t-shirtów

Leżaczek mam używany z fp kupiony na OLX a karuzelę dostałam od wizazowej koleżanki też z fb. Tylko wypróbowac jeszcze nie ma komu

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 14:48   #4387
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Smyk czasem robi dobre promocje z ofertą wysyłkową lub darmową dostawą do empiku. Ale to czasem tylko. W święta w 5-10-15 była fajna oferta z darmową dostawą kurierem, kupiłam Młodemu kilka t-shirtów

Leżaczek mam używany z fp kupiony na OLX a karuzelę dostałam od wizazowej koleżanki też z fb. Tylko wypróbowac jeszcze nie ma komu
Dokładnie, nie ma komu wypróbować jeszcze

Stary 2014-12-30, 14:50   #4388
Paulinkus
Zadomowienie

Cytat:
Mam tak samo poza tym wole kupic cos uzywanego dobrej jakosci niz tanszy badziew

To Twoj synek je tylko z jednej piersi? Jak z tym walczysz? Moj upodobal sobie lewa i jakos nie moze sie przekonac do prawej

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
skorzystalam wlasnie przed swietami z promocji w smyku i dokupilam malemu brakujace rzeczy do wyprawki raczej nie oplaca sie tam kupowac bez przecen jak dla mnie jest tam za drogo body 60 zl

Edytowane przez Paulinkus
Czas edycji: 2014-12-30 o 14:54
Paulinkus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 14:58   #4389
basiabasia989
Rozeznanie

Cool Dot.: Grudniowe Mamusie cz. V

Cytat:
A ja to do smyka nawet nie wchodzę cała ciąże tam nie polazlam i już nie pójdę
Stary 2014-12-30, 14:59   #4390
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maczuma Pokaż wiadomość
Paulinkus, ja mam laktator ręczny avent. Spełnia oczekiwania, aczkowiek nie mam porównania do innych.

Ściągnęłam na telefon apkę z różnymi odgłosami dla dzieci i mam wrażenie, że Jankowi przypadła do gustu suszarka, ładnie spał w nocy

Kiedy obciąć małemu paznokcie?

Kurde, mały ma jakiś problem ze skórą, jest sucha mimo intensywnego nawilżania i trochę się łuszczy w zgięciach. A dziś rano na czole takie szorstkie zaczerwienienie... Muszę powiedzieć o tym położnej...

Zapytam jeszcze o te szwy - kiedy Wam zaczęły wychodzić? Powoi mnie wkurzają, bo plamię już niewiele...
Ja kiedyś miałam TT ale mi średnio pasował i kupiłam Aventa. Kiedyś spadł mi z szafki i się połamał, więc teraz mam tylko TT. Wczoraj pierwszy raz po tej ciąży odciagałam i jest ok
Cytat:
Napisane przez maczuma Pokaż wiadomość
dzięki Inka A w czym kąpiecie maluchy?
W wodzie

A rąk serio to ja nic do kąpieli nie daję, tylko mydła naturalnego używam. Na początku tą suchą skórę smarowałam masłem shea i już jest extra poza buźką, bo Lila ma trądzik niemowlęcy, ale to minie samo

Cytat:
Napisane przez Chemisette Pokaż wiadomość

Dałam rumianek, ale potem piłam herbatkę z kopru włoskiego i to bardziej pomogło, ale małemu nie dawałam. W ogóle była u nas położna i powiedziała że lepiej jak ja będę pić niż mały i żebym z tym nie przesadzała maks 3 szklanki dziennie, oprócz tego przyginać nóżki do brzuszka i prostować, albo układać maluszka na brzuchu na swoim brzuchu aby gazy odchodziły ( i faktycznie trochę to pomogło), suszarkę włączyć, pogrzać troszę brzuszek i oprócz tego dała nam preparaty z apteki. Dziś mój mały męczył się od 5 do prawie 9, tż pojechał do apteki i kupił, daliśmy małemu 5 kropelek, zjadł cyca i nagle wielkie pru, zmieniam pieluchę a tam kupa, a mały spokojniejszy i teraz mi śpi. Ten preparat to Delicol w kropelkach ( ja to mam kosztowało ok 30zł) jest też w czopkach Vibovcol, ewentualnie Espumisan lub BioGacja[COLOR="Silver"]

.
Koper może nasilać gazy, trzeba uważać.

Z tych leków co napisałaś to każdy jest na coś innego

Delicol - na kolki przy nietolerancji laktozy, zawiera enzym laktazę

Viburcol - czopki uspokajające

Espumisan - na kolki

BioGaja - probiotyk

Wszystko może pomóc w razie kolki, ale każde ma inne działanie

Cytat:
Mi wczoraj położna powiedziała że jak jadę na kp to mały może nie robić kupy nawet przez 4 dni i nie ma powodu do zmartwień bo to normalne jest, mm jest bardziej ciężkostrawne, ale jak jeden dzień kupy nie ma to nic sie nie dzieje bo większości na kp jedziesz, a po kp to dzieci bardziej sikają, mój ma czasem ciężkie pieluchy że masakra, choć bardzo często zmieniam, zdarza się że zmieniam przed jedzeniem a po jak zmieniam to też cała zasikana
Jak tylko kp to kupy może i 10 dni nie być
Stary 2014-12-30, 15:03   #4391
basiabasia989
Rozeznanie

Suqub teraz to ja też chce sylwestra w domu na spokojnie mogę czekać do nowego roku poza tym jak byłam wczoraj w tym.szpitalu i położna oddziałowa latała z telefonem przy uchu i wściekła zwymyslala komuś...a chodziło właśnie o to ze wszyscy chcą urlopy na sylwestra i nowy rok i ona tam zostanie sama i znikąd pomocy. Podejrzewam ze jakbym zajechała jutro na porodówkę, potraktowano by mnie jak największe zło
Stary 2014-12-30, 15:03   #4392
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mysza88 Pokaż wiadomość
Inka mała się uspokoiła troszkę ale rumianku to ledwo co wypiła ale nie wciskałam jej na siłe, wolałam dac pierś

To teraz ja sie martwię bo moja robi kilka kup dziennie nie za często?

Chemi no własnie ja tez postanowiłam sama pić rumianek będzie lepiej. a te kropelki to od którego tyg życia?

Paulinkus ja polecam laktator, tez na poczatku miałam problem z przystawianiem małej a zamiast mm mogłam dac jej swoje mleko a przy tym rozkręcałam laktacje bo sciągałam pokarm regularnie. Jak masz możliwość to zainwestuj (ja mam elektryczny i sobie chwale) a na pewno Ci się przyda i spokojnie, u mnie tez było bardzo bardzo ciązko z kp a teraz tylko piers daje (odpukac ) i zobaczymy tym bardziej że masz duże piersi to dziecku może łatwiej będzie złapać niż u mnie powodzenia
Ja wyznaje teorię, że lepiej aby mama piła. Ja małej nic prócz cyca nie daję
Cytat:
Napisane przez Trusiulandia Pokaż wiadomość
No dokładnie sikow jest dużo.

Kurde ale położna zasiała mi w głowie i teraz myślę ze mały niedojada i tyle..
Mówiła ze pewnie zje tyle żeby przeżyć i zmęczony ssaniem śpi
Ważne, że się nie zagłodzi jak wam idzie?
Stary 2014-12-30, 15:13   #4393
madziqqq
Rozeznanie

Leżaczek za 1000zł o mamuśku dobrze, że u mnie smyka nie ma
madziqqq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 15:13   #4394
Basjenia
Zadomowienie

Paulinkus mieliśmy trochę problem właśnie z lewą. słabo się napełniała. ale na ćmochanie przystawiałam i samo się rozkręciło...
robię zakupy na gemini i tak się zastanawiam....na odparzenia to linomag z cynkiem?czy mi się wydawało?nie chcę stosować sudokremu bo jakoś nie wierzę w ten krem...
Stary 2014-12-30, 15:13   #4395
minka26
Wtajemniczenie

Odpisuje na raty bo zaszalałyscie dziś

Cytat:
[/COLOR]
Nie ma sprawy Mi doradca laktacyjny mówił żeby pod żadnym pozorem w trakcie jedzenia maluszka po twarzy dotykać bo dzieci tego nie lubią, jest takie miejsce między podbródkiem i szyją które w trakcie jedzenia się rusza, można tam ewentualnie dzieciaczka dotchnąć pobudzając ssanie. a i dziecko potrzebuje kilka sekund aby nabrać siły na kolejne ssanie
No właśnie jak nie lubi to się budzi
Moja warczy jak się ją smyra

Cytat:
co was doczytam to muszę coś zrobić i już nowa strona! produkujecie jak złe
mój sra i sika non stop paczka dady 1 idzie mi w 2 dni..?

dopiero go na balkon wystawiłam i mam chwile bo jakoś od 9 małemu się spać nie chce... i kurcze nie bardzo potrafi się sam sobą zająć:/ chyba zacznę go na matę kłaść bo już widzę jak wodzi wzrokiem za moimi lokami a ostatnio na grzechotkę zaczął reagować

ja laktatora do szpitala nie miałam i bardzo żałowałam. dobrze że była wypożyczalnia. potem kupiłam elektryczny medela swing. trochę za niego dałam ale stwierdziłam że jeśli ma mi to zapewnić komfort to nie ma co oszczędzać bo świra się dostanie...

dziewczyny w dwupaku..... cierpliwości!! korzystajcie z woolnego czasu zróbcie sobie jakieś spa czy coś.... ja od tygodnia mam nogi wydepilowane do połowy bo nie mam kiedy dokończyć
bobaski jak wystrzelą to bedziecie zaskoczone że to już
Zadowolona z medeli jesteś? Muszę coś kupić bo od stycznia wyjazdy mi się szykują.

Moja też sama się sobą nie zajmie. Starsza też tak miała, zresztą do tej pory tak ma, a zaraz 5 lat skończy

Cytat:
Napisane przez LoLcIa123 Pokaż wiadomość

My mieliśmy całkiem fajną noc, dopiero po 7 się przebudził i musiałam go dłużej uspokajać, teraz sobie leży w łóżeczku i patrzy .

Dziewczyny pytanie, jeżeli mój mały zje 120ml i zjada tak co 2-3h ale niekiedy po jedzeniu jak go odłożę nadal marudzi, to powinnam dokarmiać?. Właściwie to On rzadko kiedy zaraz po jedzeniu kiedy go odłożę jest spokojny, trzeba mu puścić jakąś muzyczkę, ponosić go, dać mu smoka, to normalne? czy objaw głodu?.
Raz daliśmy mu 150 (bo On by jadł ile dają ) i przy następnym posiłku był problem bo dużo zwracał, mało zjadł i mieliśmy rozwalony system.
Ile maxymalnie może zjeść takie bobo? lekarz się wczoraj dziwił, że On zjada AŻ 120ml co 3-4h ale chyba wyrabia normę, bo to na dobę wychodzi ok 720-760ml a On nawet 4kg jeszcze nie waży..(chociaż już teraz może tak) .

Pytanie nr 2 mój mały interesuje się już wszystkim dookoła i szuka jakichś ciekawych rzeczy, które można pooglądać, w co mogę go zaopatrzyć, żeby się nie nudził i nie musiał patrzeć w sufit?. Myślałam właśnie o takim bujaczku z melodyjkami, ale czy to się sprawdza u takich maluchów? może lepiej jakaś karuzela nad łóżeczko?.

A jeżeli chodzi o czas dla siebie.. masakra ja już tydzień wychodzę kupować buty zimowe, o depilacji nawet nie marzę, bo jak idę się kąpać w nocy, to już nie mam siły nawet na tą kąpiel . W dzień kiedy zawsze planuje odespać, to jakoś dziwnym trafem zawsze mam coś ważniejszego do zrobienia
Dziecko nie tylko z głodu płacze to normalne że chce być noszony
Stary 2014-12-30, 15:22   #4396
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basiabasia989 Pokaż wiadomość
Suqub teraz to ja też chce sylwestra w domu na spokojnie mogę czekać do nowego roku poza tym jak byłam wczoraj w tym.szpitalu i położna oddziałowa latała z telefonem przy uchu i wściekła zwymyslala komuś...a chodziło właśnie o to ze wszyscy chcą urlopy na sylwestra i nowy rok i ona tam zostanie sama i znikąd pomocy. Podejrzewam ze jakbym zajechała jutro na porodówkę, potraktowano by mnie jak największe zło
Ja to samo mówię. Teraz to ja chcę na spokojnie sylwestra spędzić. I mam też takie same obawy z tym, ze będę traktowana jak największe zło jak przyjadę rodzić w sylwestra. No i mam głupie myślenie, że trafię na jakąś "imprezkę" tam.

Stary 2014-12-30, 15:45   #4397
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basiabasia989 Pokaż wiadomość
A ja to do smyka nawet nie wchodzę cała ciąże tam nie polazlam i już nie pójdę
Ja też długo nie chodziłam. A ostatnio Młodemu puzzle z Angry Birds kupiłam bo tylko tam mieli (na biedronkowe się nie załapałam) a miał takie życzenie od Mikołaja No i akurat z ceną nie przegięli. Zaszłam też żeby fotelik obejrzeć i pomacać (kupiłam wysyłkowo 40zl taniej) No ale niektóre ceny mają z kosmosu...

Michaś
Stary 2014-12-30, 15:59   #4398
Chemisette
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość

Koper może nasilać gazy, trzeba uważać.

Z tych leków co napisałaś to każdy jest na coś innego

Delicol - na kolki przy nietolerancji laktozy, zawiera enzym laktazę

Viburcol - czopki uspokajające

Espumisan - na kolki

BioGaja - probiotyk

Wszystko może pomóc w razie kolki, ale każde ma inne działanie

A to takie buty, ja myślałam że to wszystko to na problemy z brzuszkiem, ale kropelki pomogły jak na razie
Chemisette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 16:03   #4399
Basjenia
Zadomowienie

minka ja mam medela swing. to ten półkę wyżej niż minielectric
TŻ się uparł że ma być lepsze... te minielectric to podobno silniczki wysiadają... a jak ja się szykuje na te studia to cóż...
czy jestem zadowolona?na tyle na ile używam to bardzo! jest malutki poręczny cichy i można samemu sterować każdą fazą. jest w zestawie z bajerami butelką,smoczkiem i w woreczku (poręcznie do torby wrzucić) na gemini za ok400zł. dodatkowo można używać na kablu albo na baterie. więc poza domem nie jesteś zostawiona na lodzie...
a najbardziej mnie śmieszy zawieszka na szyję i klips żeby do paska przypiąć
Stary 2014-12-30, 16:22   #4400
Hasiap
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Trusiulandia Pokaż wiadomość
ulewa właściwie po każdym jedzeniu no ale może to minie. Nadal jedziemy na cycu i wierze ze będzie dobrze!
A tak w ogóle to Tz kupił suszarke taka elektryczna do ubrań i to na prawdę cudowny wynalazek!
Trusia a jaka to suszarka? Taka zwykła rozkładana jak balkonowa tylko ze na prąd? Czy taka jak pralka? Na zimę mam zawsze problem z praniem bo na strych nie zaniose (chyba by zamarzlo tam) w łazience miejsca nawet na wiszące sznurki juz nie mam nawet wiec susze w drugim pokoju przy grzejniku ale mam stary blok wiec obok pochłaniacz wilgoci chodzi (juz walczyliśmy z wilgocią na ścianie). Wiec bardzo ciekawa jestem tej suszarki

Ja też was czytam na bieżąco ale ciężej z pisaniem u mnie.

Noc najcięższa chyba ze wszystkich do tej pory :-( mała bardzo płakała spać nie chciała, tylko żeby ją nosić a mi kręgosłup nogi i oczy juz posłuszeństwa odmawiały :-( padlam po 2 wtedy warte przejął mąż i tez do 4 nosił. Za to spała dzis w dzień długo z przerwami na jedzenie i przebranie tylko.

Moja uwielbia muzykę i właśnie od 4 nad ranem u nas disco było :-D mąż włączył z yt piano instrumental jakieś i mała zasnęła. W ciąży tez dużo muzyki słuchaliśmy wiec teraz może wychodzi.

Sprawa z bankiem w toku. Mąż był u prawnika i właśnie idzie pismo bo głównej siedziby banku i prokuratury w warszawie. Wiec juz nic nam nie grozi, całe szczęście
Stary 2014-12-30, 16:46   #4401
Trusiulandia
Zakorzenienie

Hasiap taka jak pralka z beko. Super sprawa przy okazji odkundla i nie kurzy się tak z prania. No i nie musi stać w łazience bo u mnie nie ma miejsca. Ma zbiornik na wodę i stoi w pokoju w którym z Tz mamy garderobe i pracujemy

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-12-30, 16:52   #4402
mysza88
Rozeznanie

Była położna u nas.. mała przybrała w tydz tylko 40 g trochę mało... wiem wiem , ważne że nie spada ale jak tak dalej pojdzie to spadnie

Minka ja też mam medela swing i tez jestem zadowolona nie wiem jak inne ale ten daje rade

a własnie mojej małej zrobiły sie takie czerwone krostki wokół cipki... położna mówiła żeby sudokremem smarować, czy u was tez coś takiego było? cos pomogło innego?
mysza88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 17:43   #4403
sjero
Raczkowanie

Hej, nikt by sie nie spodziewal, o 13:50 przez cc urodzila sie Natalka, 3550g i 51cm. Decyzja byla blyskawiczna, poszlam na ktg i dopadl mnie doktor, przy badaniu moczu pojawilo sie bialko, powtorzyli badania i poziom wzrosl, do tego cisnienie skoczylo na 170/110 i pojechalam w ciagu godziny na ciecie.

wysłane z mojej xperii T3
sjero jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 17:46   #4404
Basjenia
Zadomowienie

u nas były krostki ale bardziej przy pupie...oceń skóre czy jest sucha czy jaka?bo sudokrem to wysusza...u nas sprawdził się linomag.bepanthen bez efektu...a i moj np. gorzej znosi pampersy...zdecudowanie lepszy tyłek ma w dadach... do tego przemywanie tylko wodą dokładne osuszanie i wietrzenie ile się da...
Stary 2014-12-30, 17:51   #4405
Suqub
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sjero Pokaż wiadomość
Hej, nikt by sie nie spodziewal, o 13:50 przez cc urodzila sie Natalka, 3550g i 51cm. Decyzja byla blyskawiczna, poszlam na ktg i dopadl mnie doktor, przy badaniu moczu pojawilo sie bialko, powtorzyli badania i poziom wzrosl, do tego cisnienie skoczylo na 170/110 i pojechalam w ciagu godziny na ciecie.

gratuluję!! Ważne, ze szybko zareagowali.

Stary 2014-12-30, 17:56   #4406
Justyssia87
Rozeznanie

sjero gratulacje!! dobrze ze podjeli szybką decyzje i wszystko skończyło się dobrze

ja uzywam sudocremu i jestem bardzo zadowolona, smaruje pupe, mały robi kupie i spi w niej 3h i wszystko jest ok!
Justyssia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 18:01   #4407
Trusiulandia
Zakorzenienie

Cytat:

Gratulacje!

13 września 2008
15
września 2012
04.04.2014 II

Stary 2014-12-30, 18:01   #4408
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:

Wow szybka akcja... Prawie się w tp wstrzeliłaś Gratuluję!!!

Michaś
Stary 2014-12-30, 18:34   #4409
karooka
Raczkowanie

Sjero gratulacje!

Czyli w tej chwili zostało nas 5? Dobrze liczę?
karooka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-30, 18:36   #4410
19Inka90
Wtajemniczenie

Cytat:

Gratulacje !!
Buziak dla Natalki

Emilka
19Inka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości