Marcowe Mamy 2015 cz. V - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-12-31, 10:35   #3451
niunia_ona
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. V

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
Niunia ja też schudłam 0.5 kg od ostatniej wizyty ale ja nie mam apetytu w ogóle bo mały cały czas mi naciska na żołądek i jak zjem jakiś mały kawałek to już jestem pełna a wieczorek obowiązkowo synek mnie nie oszczędza, wczoraj była u mnie przyjaciółka której nie widziałam 2 m-c i ona mi mówi że zmizerniałam, mam nadzieję że synek nie waży za mało
no to git bo już się zaczełam bać

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-31, 10:39   #3452
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Życzę Wam kochane Szczęśliwego Nowego Roku Spełnienia wszystkich marzeń i oczywiście szybkich i bezproblemowych porodów Już niedługo powitamy na świecie nasze kochane maluszki.
Ja dzisiaj zaczynam 32 tc
idziemy łeb w łeb, ja tez dziś witam w 32 tygodniu ale ten czas leci! Maął się wyjatkowo wierci i wierzga, wczoraj wieczorem nie dała mi zasnać, ale to oznacza, że dzieć rośnie
Dziewczyny wszytskiego najlepszego w 2015 roku Zdrówia dla Was i maluchów, żeby zdrowo rosły i rodziły się w terminach
Stary 2014-12-31, 10:40   #3453
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
idziemy łeb w łeb, ja tez dziś witam w 32 tygodniu ale ten czas leci! Maął się wyjatkowo wierci i wierzga, wczoraj wieczorem nie dała mi zasnać, ale to oznacza, że dzieć rośnie
Dziewczyny wszytskiego najlepszego w 2015 roku Zdrówia dla Was i maluchów, żeby zdrowo rosły i rodziły się w terminach
wzajemnie
i za 32

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-31, 10:40   #3454
kruszynkaa88
Rozeznanie

Hej brzuchatki

Ja niestety idę na zabawę do białego rana, ale tańcować nie będę, idę tylko aby być z mężem, a on jest Dj-em i prowadzi zabawę sylwestrową Ojjj uwierzcie mi, najchętniem bym zrobiła piżama party przed tv ale idę, ile wytrzymam to wytrzymam Bynajmniej pojem sobie
Nic trzeba iść wziąć kąpiel, zakręcić włosy na wałki, posprzątać....

Także kochane SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU! SZYBKICH I BEZBOLESNYCH PORODÓW W TERMINIE, I DZIECI KTÓRE BĘDĄ TYLKO JADŁY I SPAŁY A MY RAZEM Z NIMI
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-31, 10:50   #3455
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_adm Pokaż wiadomość
Witam w ostatnim dniu roku. Też cíężka noc za mną. Do zgagi doszedł ból biodra, jakbym nie leżała to boli
Też mam pościel od tego sprzedawcy, ochraniacze i przybornik. Zamierzam zamówić też rożek. Mam wzór szare grochy z czerwonym paskiem.
Miłego dnia, zajrzę później. Teraz podszykuję obiad, a potem obiecany spacer z synem.
Kasia podasz link do sprawdzonego sprzedawcy, cofneałm się kilka stron ale chyba szukac nie potrafię
Stary 2014-12-31, 10:58   #3456
Lila_17
Rozeznanie

Witajcie kochane życzę Wam, aby nadchodzący Nowy Rok był lepszym od poprzedniego, niech Maleństwa rodzą się szczęśliwie, dużo wytrwałości, miłości i wszystkiego, co najlepsze
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-31, 11:01   #3457
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Ojustyna ja też już po śniadaniu tez mężowi śniadanko zrobiłam i juz mi się ryż na gołąbki ugotowal... Bedzie akurat na dwa dni wiec mam z głowy.. Jakiś mam Kiepski humor TŻ mnie wkurza tak bez powodu..
Kurde wzielam witaminy po śniadaniu i juz mi się odbija tym zelastwem ;/
dlatego ja ascofer łykam przegryzając czymś, bo mam tak samo, beekam żelazem już nie powiem że drugą stroną na czarno fuuuuuj, ale przynajmniej regularnie, bo ja biore 3 tabsy dziennie

dziewczyneczki, jak macie problem że chudniecie, to ja moge oddać troszkę kg ja problemów z tyciem nie mam hahaha, systematycznie idzie waga do przodu

Edytowane przez ojustyna
Czas edycji: 2014-12-31 o 11:03
ojustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-31, 11:05   #3458
marcia45
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez panna mimbla Pokaż wiadomość
Dzięki za dobre słowa
u mnie tż pracuje do rana śmieję się, że nawet jak syn będzie mu się rodził to on będzie pracował
nie chce mi się nigdzie wychodzić, zaopatrzę się jeszcze w szampanika 0% i zabiorę się za przygotowania do zaliczeń a o 24.00 powitam Nowy Rok z szampanem (i chipsami z biedronki ) i pójdę spać

widzę że macie przygotowaną wyprawkę albo już szykujecie, ja oprócz kilku śpiochów po ciotecznym rodzeństwie Marcela i dwóch smoczków od koleżanki nie mam kompletnie nic, a lista taka długa ;/
słyszałam kiedyś, że wyprawki dla maluchów najlepiej przygotowywać miesiąc przed terminem, nie wiem czy to jakiś zabobon czy ze względów praktycznych...

po świętach ogarnie nas szał zakupów. Ja już czuję że muszę mieć wszystko dużo wcześniej

Marcel strasznie szaleje, a jak poczuje na swoim domku dłoń taty, automatycznie staje się grzeczny mam nadzieję że jak już pojawi się na tym świecie to będzie grzeczniejszy
Moim zdaniem lepiej wcześniej, bo np mi coraz bardziej sie nie chce po sklepach lazic. I zawsze lepiej pokorzystac z promocji, bo kupno wyprawki naraz w normalnych cenach może zrujnować.
I Tobie jeszcze dojdzie sesja wiec ja bym zaczela wczesniej.

lesyeux a czemu większą bierzesz? Pytam bo mamy ten sam rozmiar łóżeczka. Też chcę te z koronką, ochraniacze. Rożek chce z minky wiec gdzie indziej zamowie.

Cytat:
Kasia podasz link do sprawdzonego sprzedawcy, cofneałm się kilka stron ale chyba szukac nie potrafię
wpisz w wyszukiwarke nazwe uzytkownika: kokainakokaina

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-31, 11:10   #3459
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
za 32 tc ja jutro zaczynam z Nowym Rokiem nowy tydzień: 32
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-31, 11:24   #3460
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
hej

wklejam obiecane zdjęcia z wczorajszego USG to takie koło ust to pępowina
Cudowny meżczyzna

marcia biore wiekszą bo bede miała na pozniej też. Siostra swojej małej taką wzieła i zadowolona.podwija ją poprostu. Ale oczywiscie nie składa na pół i nie opatula tak małej hehe
Bo by dzidzia nie była w stanie dychnąć

Ugotowqłam to tortelinni i jak dalej tak pójdzie to nici bedą z sałatki. Co chwila podchodze i podkradam po pierożku
Stary 2014-12-31, 11:29   #3461
smv
Zakorzenienie

Uwielbiam Tortellini
U mnie gołąbki się gotują, jakaś lipa kapusta rozwalaly mi się te liście bo nie miałam włoskiej tylko zwykla;/
Zostało mi farszu to zrobiłam pulpeciki w sosie pomidorowym..
Ja to. Nie wiem ale czuje ze Noc będzie ciężka. Sunia moja mimo tabletek na uspokojenie tak się trzęsie od haków. Wczoraj u koleżanki tak strzelali a ta normalnie galaretka... Szybko zaczęliśmy ja zabawiać i jakoś przeszło ale dzisiaj będzie czad;/;(
Stary 2014-12-31, 11:47   #3462
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hottie07 Pokaż wiadomość
lekarz mi powiedział dziś , że stres jest gorszy niż jakakolwiek choroba czy dolegliwość dzidziusia, tak, że spokój
no tak czasem ciężko spokój zachować, ale gdyby było coś nie tak, to przecież lekarz od razu wysłałby mnie na dodatkowe badania.

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
pGratulacje dla wszystkich wizytujących, ale te maluszki super rosną. I dla Helenki, że nowy rok zdecydowała przywitać w modnych rureczkach i maseczce.

Nouvelle dzięki za namiar na pościel, lexsus, którą zamawiasz?

Ja wpadłam w szaleństwo zakupowe, wczoraj byliśmy w factory. Chciałam kupić koszule do karmienia w Italian Fashion, ale okazało sie, że te co mi się podobają będą po nowym roku i ceny wyższe niz na allegro o pare złotych a niby outlet. Edits z tego co patrzyłam to te koszule maja rozmiarówkę od XS więc przyjrzyj się wymiarą, czy l nie będzie za szeroka. Już nie mam pomysłu gdzie leżć i pooglądać koszule, dziś ruszę do mothercare.

Za to w factory kupiłam staniki do karmienia w triumphie w tym jeden przeceniony ze 150 na 19,90!! Świetny I się śmiałam, że z mojego nędznego 70B mam terazz 75D Tzn 75C bzo tak akurat, ale nie bzo by miejsca gdzie nawet wkładkę laktacyjną wlożyć.

Poza tym byłam w ciuszku i szafa małej wzbogaciła się o jeden sweterek i dwa pajace

Sylwka spędzimy chyba w domu, mamy zaproszenie na domówkę, ale dość dużą w małym mieszkanku, później chcą iść oglądać fajerwerki na starówkę i chyba zrezygnujemy. Zrobimy sobie kameralną imprezke u nas w mieszkaniu, coś dobrego do jedzenia plus może gre jakas wypozyczymy.

TZ jeszcze spi, więc zaczynam przeglądać pościele i może obfocę zakupy.
za zakupy! Dziękuję za radę, pomierzę się wszędzie, tam na stronie mają tabelkę z rozmiarami i mam nadzieję, że zamówię dobrą

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
Witam

Powiem Ci że te wagi to jedn wielka zagadka
Lekarz wie co mówi nie zamartwiaj sie
A byłas na usg 3 genetycznym?
Ja bym sie wybrała. i wtedy specjalista posprawdza mi łożysko, jakieś żyły łożyska, tetniceitp.ja miałam to wczoraj i polecam takie badanie
nie miałam takiego badania, a ile ono kosztuje? Może zapiszę się dodatkowo u innego lekarza

Cytat:
hej

słodziak!!!!

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
Witam się z wami kochane mamusie po raz ostatni w starym roku
Gratuluję wszystkim udanych wizyt Ja mam dopiero 07.01.
EdithS- nie przejmuj się na zapas ja myślę że na poprzednim usg twój lekarz pomylił się z wagą małej, więc nie masz się czym przejmować na pewno będzie dobrze

Życzę Wam kochane Szczęśliwego Nowego Roku Spełnienia wszystkich marzeń i oczywiście szybkich i bezproblemowych porodów Już niedługo powitamy na świecie nasze kochane maluszki.
Ja dzisiaj zaczynam 32 tc
dziękuję, mam nadzieję, że tak właśnie jest
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-31, 11:52   #3463
smv
Zakorzenienie

Luzna śliczna buzka dzidziusia
Stary 2014-12-31, 11:55   #3464
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość

nie miałam takiego badania, a ile ono kosztuje? Może zapiszę się dodatkowo u innego lekarza

słodziak!!!!
dziękuję
pytanie nie było do mnie, ale może nikt na mnie nie nakrzyczy, że też się wypowiem
ja na tym badaniu genetycznym byłam wczoraj i u siebie płaciłam 250 zł. Ale dużo zależy od miasta i miejsca gdzie się idzie na badanie. Wykonywał je inny lekarz (taki co ma jakiś specjalny certyfikat) niż mój prowadzący. Dużo kasy, ale przynajmniej jestem spokojna, że z serduszkiem, tętnicami, kręgosłupem itd jest wszystko w porządku a wszystko było widać dużo lepiej niż na tym sprzęcie co mi gin robi badania Polecam Ci odżałować kaskę i zrobić takie dodatkowe badanie, bo dokładność pomiarów jest o wiele większa niż na tych zwykłych sprzętach ale decyzja należy do Ciebie i męża

Edytowane przez luzna25
Czas edycji: 2014-12-31 o 11:56
Stary 2014-12-31, 11:58   #3465
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
dziękuję
pytanie nie było do mnie, ale może nikt na mnie nie nakrzyczy, że też się wypowiem
ja na tym badaniu genetycznym byłam wczoraj i u siebie płaciłam 250 zł. Ale dużo zależy od miasta i miejsca gdzie się idzie na badanie. Wykonywał je inny lekarz (taki co ma jakiś specjalny certyfikat) niż mój prowadzący. Dużo kasy, ale przynajmniej jestem spokojna, że z serduszkiem, tętnicami, kręgosłupem itd jest wszystko w porządku a wszystko było widać dużo lepiej niż na tym sprzęcie co mi gin robi badania Polecam Ci odżałować kaskę i zrobić takie dodatkowe badanie, bo dokładność pomiarów jest o wiele większa niż na tych zwykłych sprzętach ale decyzja należy do Ciebie i męża
dziękuję poszukam jakie mam możliwości w moich okolicach i porozmawiam z tż, a nie jest za późno już na takie badanie u mnie? 32tc sie zaczął
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-31, 12:05   #3466
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
dziękuję poszukam jakie mam możliwości w moich okolicach i porozmawiam z tż, a nie jest za późno już na takie badanie u mnie? 32tc sie zaczął
mi lekarz mówił, że to badanie robi się między 28, a 32 tygodniem więc jeśli dziś zaczęłaś 32 to w sumie masz cały tydzień jeszcze na to badanie

Stary 2014-12-31, 12:28   #3467
mama d
Raczkowanie

Heloł
Od kiedy Zosi zrobiłam wakacje i nie chodzi do żłobka nie mam czasu dla Was
Nawet komputera nie tykam

Nie gniewajcie się, już po 3Króli wracam do Was

Dzisiaj już o 16:00 spotykamy się na Sylwestrze dla ciężarnych i dzieci - będą królować trójkątne tosty, owsiane ciasteczka i szampan z biedronki
Aż chce mi się śmiać jak przypomnę sobie jak kiedyś spędzało się ten dzień

Edytowane przez mama d
Czas edycji: 2014-12-31 o 12:29
mama d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-31, 12:29   #3468
debraM
Wtajemniczenie

Hejo
Ja tak tylko na chwilkę z życzeniami wpadam

Dziewczyny, życzę Wam wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku, żeby ten nadchodzący rok był lepszy od mijającego. Dużo radości i spełnienia marzeń, lekkich porodów, dzieci uśmiechniętych i bez kolek

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-31, 12:58   #3469
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Uwielbiam Tortellini
U mnie gołąbki się gotują, jakaś lipa kapusta rozwalaly mi się te liście bo nie miałam włoskiej tylko zwykla;/
Zostało mi farszu to zrobiłam pulpeciki w sosie pomidorowym..
Ja to. Nie wiem ale czuje ze Noc będzie ciężka. Sunia moja mimo tabletek na uspokojenie tak się trzęsie od haków. Wczoraj u koleżanki tak strzelali a ta normalnie galaretka... Szybko zaczęliśmy ja zabawiać i jakoś przeszło ale dzisiaj będzie czad;/;(
Nasz dżeki dostawał od tych huków padaczki w łazience czekaliśmy z nim aż przestaną bombardować

Cytat:
dziękuję
też polecam. U mnie 200zł. Poszukaj specjalisty z odpowiednimi kwalifikacjami. Badanie naprawde bardzo dokładne.
Też dla mnie te 200zł to kupa kasy. Ale po badaniu niczego sie nie żałuje. To jest badanie genetyczne usg, które powinno sie wykonac trzy razy w ciąży. Oczywiście kto chce.
I właśnie na tymteraz ostatnim trzecim dr dokładnie bada dzidzie,przepływy, nawet tetnice w główce, pepowine czywydolna i łożysko, a to wszyTko odpowiada z prawidłowy rozwój bąbli naszych
Polecam, i nie żałować kasy. Mi nawet mama dołożyła na nie 50zł bo wie, że to sporo a z kasą krucho

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Cytat:
Poszperaj w necie kto wyk.takie badanie u Was w okolicy.łap za tel i zarejestruj sie.powiedz,że jestes w 32 tc i zależyCi na szybiej wizycie
Od razu rejestruj sie.
Buziaki
Stary 2014-12-31, 13:16   #3470
nouvelle2
Zakorzenienie

Hej hej u mnie fatalna noc, pół nocy miałam bolesne jakby skurcze, które po nospie się jeszcze nasiliły. Na szczęście kolo 6 rano przeszło, a mała wiercila się jak nigdy. My już wracamy od teściów do domku, gdzie robimy sylwestra, będzie w sumie 7 osób. Także zaraz czeka mnie gotowanie....

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-31, 13:28   #3471
kasia_adm
Rozeznanie

Cytat:
Szukaj sprzedawcy kokainakokaina. Jak się nie uda to pisz, włącze kompa i podeśle linka. Teraz jestem na tel i nie wíem jak to zrobić.
kasia_adm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-31, 13:46   #3472
mkluke
Raczkowanie

Witam

Gratuluje wielu udanych wizyt dziewczyny i zdrowych dzieciaczków
Rosną jak na drożdżach
Ja następna wizytę mam dopiero 15 stycznia i pewnie wtedy dostane skierowanie na usg... Nie mogę sie doczekać, bo ciekawa jestem czy moja mała podgoniła trochę z wagą czy nadal jest malutka... oby tylko była zdrowa
Wczoraj zaczęłam 30tc i chyba powoli zaczynam trochę panikować... Bo praktycznie nic nie mam kupionego, a ta trójka z przodu tylko pokazuje, że juz coraz bliżej... Mamy zamiar zacząć szukać komody, a jak będzie komoda to zacznę myśleć o reszcie... tylko tak ciągle nie wiem co nam będzie potrzebne, a co okaże się zbyteczne... kurcze, nie chciałabym gromadzić niepotrzebnych rzeczy...
mkluke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-31, 13:59   #3473
crystal25
Zakorzenienie

witajcie mamusie
Wstalam w poludnie, obiadek konczy sie robic, TZ wyslalam do apteki po krem, olejek i lekarstwa wiec mam chwile na nadrabianie

Zycze wszystkim dobrej zabawy i przede wszystkim szczesliwych rozwiazan w nowym roku mamusie, to bedzie dla kazdej z nas wspanialy rok, kiedy juz bedziemy trzymaly nasze malenstwa w ramionach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg szczesliwego-nowego-2014-roku.jpg (85,4 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pozostale.jpg (57,8 KB, 3 załadowań)
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-31, 14:00   #3474
201711130954
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mkluke Pokaż wiadomość
Witam

Gratuluje wielu udanych wizyt dziewczyny i zdrowych dzieciaczków
Rosną jak na drożdżach
Ja następna wizytę mam dopiero 15 stycznia i pewnie wtedy dostane skierowanie na usg... Nie mogę sie doczekać, bo ciekawa jestem czy moja mała podgoniła trochę z wagą czy nadal jest malutka... oby tylko była zdrowa
Wczoraj zaczęłam 30tc i chyba powoli zaczynam trochę panikować... Bo praktycznie nic nie mam kupionego, a ta trójka z przodu tylko pokazuje, że juz coraz bliżej... Mamy zamiar zacząć szukać komody, a jak będzie komoda to zacznę myśleć o reszcie... tylko tak ciągle nie wiem co nam będzie potrzebne, a co okaże się zbyteczne... kurcze, nie chciałabym gromadzić niepotrzebnych rzeczy...

ja również dopiero 15 stycznia mam wizytę i dostanę skierowanie na USG, tylko że zrobię je przed kolejną wizytą, więc jakoś w lutym. I mój mały jest wobec tego tylko tydzień młodszy od twojej córy
wiesz, bardzo pomaga lista, ja swoją już zrobiłam, tak na sam początek, z upływem czasu będę dokupywać potrzebne rzeczy
201711130954 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-31, 14:10   #3475
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hottie07 Pokaż wiadomość
TŻ powiedział, że pokaże się dopiero jak wyjdzie

no ja się denerwuję bardzo, że duża bo mam cukrzycę

na pewno wszystko jest w porządku - nie stresuj się
moj tez sie chowa od ostatnich dwoch wizyt mam nadzieje ze w styczniu sie pokaze

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
ojeeeej tego jeszcze nie grali, że aż tyle wizyt, czaaaaaad
dziewczynki ze skracającymi się szyjkami, leżeć pachnieć odpoczywać i forum czytać i to koniec waszych obowiązków

a my już nie śpimy, TŻ pobudka do pracy, a moja mała na budzik już reaguje a ona moim budzikiem i mnie kopniakami obudziła mojej miłości kanapeczki zrobiłam, przy okazji sobie (wtf? śniadanie o 5 rano??) a teraz się relaksuje czytając was i słuchając radyjka w łóżeczku )

przez to usg mam takąąą ogromniastą chęć już zobaczyć swojego szkraba nosek taki zadarty śliczniusi malusi i te nóżki pulchniutkie aah taki mały niemowlaczek jak już pomyśle o swojej buni, to czuje jej zapach, zapach dzidziusia

i my dziś sami z mężem w sylwestra, trzeba koszystać, to ostatnie chwile tylko we dwoje plan taki: najeść się, napić, pokochać chociaż nie powiem że myślami to spędzam sylwestra w jakiejś karczmie w górach albona stoku narciarskim aaah, ale to może a rok, już się zastanawiam której mamci naszego bejbusia podrzucić na sylwestra 2015/16

i witam się w 31tc

Plan genialny Ja tez mysle juz zeby babci za rok malenstwo podrzucic, a napewno nie bedzie miala nic przeciwko a my z TZ bysmy gdzies wyszli

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Cytat:
hej

sliczne zdiecia jej, jak sobie pomysle, ze mamy w brzuszku takie maluszki jak na zdieciach, to strasznie sie niecierpliwie porodu, tak strasznie sie doczekac nie moge
Stary 2014-12-31, 14:13   #3476
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za dobre słowa
u mnie tż pracuje do rana śmieję się, że nawet jak syn będzie mu się rodził to on będzie pracował
nie chce mi się nigdzie wychodzić, zaopatrzę się jeszcze w szampanika 0% i zabiorę się za przygotowania do zaliczeń a o 24.00 powitam Nowy Rok z szampanem (i chipsami z biedronki ) i pójdę spać

widzę że macie przygotowaną wyprawkę albo już szykujecie, ja oprócz kilku śpiochów po ciotecznym rodzeństwie Marcela i dwóch smoczków od koleżanki nie mam kompletnie nic, a lista taka długa ;/
słyszałam kiedyś, że wyprawki dla maluchów najlepiej przygotowywać miesiąc przed terminem, nie wiem czy to jakiś zabobon czy ze względów praktycznych...

po świętach ogarnie nas szał zakupów. Ja już czuję że muszę mieć wszystko dużo wcześniej

Marcel strasznie szaleje, a jak poczuje na swoim domku dłoń taty, automatycznie staje się grzeczny mam nadzieję że jak już pojawi się na tym świecie to będzie grzeczniejszy
ja ostatnie rzeczy kupuje w styczniu ale to dlatego, ze na jeden raz nie bylabym w stanie z TZ zakupic wszystkiego, zwlaszcza ze tylko TZ pracuje, a mieszkamy za granica, i wszystko takie drogie.... babcia przez telefon jak uslyszala ze wszystko mamy, to pierwsze jej slowa to O matko boska. hihihi. A ja do niej mowie ze nie wierze w te wszystkie zabobony co sie mowi zeby nie kupowac przed porodem
Stary 2014-12-31, 14:19   #3477
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
ja ostatnie rzeczy kupuje w styczniu ale to dlatego, ze na jeden raz nie bylabym w stanie z TZ zakupic wszystkiego, zwlaszcza ze tylko TZ pracuje, a mieszkamy za granica, i wszystko takie drogie.... babcia przez telefon jak uslyszala ze wszystko mamy, to pierwsze jej slowa to O matko boska. hihihi. A ja do niej mowie ze nie wierze w te wszystkie zabobony co sie mowi zeby nie kupowac przed porodem
Moja jedna babcia w święta powiedziała, że "przecież dziecka nie ma", a ja jej mówię, że jest tylko w brzuchu jeszcze, ale już jest, przecież żyje, rusza się itd. A ona twardo "nie ma i już". Wryło mnie i więcej się nie odezwałam. A niby taka wierząca i pro kościelna, a dziecko w łonie matki to dla niej nie dziecko. Tak samo powiedziała, że cukrzyca to mi na pewno zostanie, bo to ot tak nie znika. I że dietę całe życie będę musiała trzymać. Ja widzę po niej jak trzyma, ma straszny cukier a wszystko je za koleją, włącznie z ciastami.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016

Edytowane przez asiulek8
Czas edycji: 2014-12-31 o 14:21
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-31, 14:20   #3478
201711130954
Konto usunięte

crystal25, ja od razu po świętach, po Nowym Roku też zacznę gromadzić, jedyne co zostawię na sam koniec to pampersy i kosmetyki, nie chcę ryzykować z odparzeniami, alergiami, etc, o to nietrudno. No i za siebie - koszula, torba, ręczniki, staniki do karmienia, lista jest taaaaka długa, szok

Pewnie i tak nie wyrobimy się już do porodu
201711130954 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-31, 14:31   #3479
mkluke
Raczkowanie

Cytat:
ja również dopiero 15 stycznia mam wizytę i dostanę skierowanie na USG, tylko że zrobię je przed kolejną wizytą, więc jakoś w lutym. I mój mały jest wobec tego tylko tydzień młodszy od twojej córy
wiesz, bardzo pomaga lista, ja swoją już zrobiłam, tak na sam początek, z upływem czasu będę dokupywać potrzebne rzeczy
niby jakąś tam listę sobie stworzyłam, ale tak sie zastanawiam czy wszystko jest konieczne...
bo pościel np. - dziecku na początku pościel nie jest potrzebna - to kupować czy nie?
mam 2 różki po TŻ siostrzenicach to starczą? chyba starczą...
a osłonka na szczebelki jest potrzebna czy niekoniecznie?
ile butelek i jakie mam kupić?

przeraża mnie to wszystko coraz bardziej...
mkluke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-12-31, 14:50   #3480
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Moja jedna babcia w święta powiedziała, że "przecież dziecka nie ma", a ja jej mówię, że jest tylko w brzuchu jeszcze, ale już jest, przecież żyje, rusza się itd. A ona twardo "nie ma i już". Wryło mnie i więcej się nie odezwałam. A niby taka wierząca i pro kościelna, a dziecko w łonie matki to dla niej nie dziecko. Tak samo powiedziała, że cukrzyca to mi na pewno zostanie, bo to ot tak nie znika. I że dietę całe życie będę musiała trzymać. Ja widzę po niej jak trzyma, ma straszny cukier a wszystko je za koleją, włącznie z ciastami.
jak to nie ma Z jakich one czasow sa o mamusiu....
No wlasnie co do diet, moja babcia tez niby diete musi miec, sama ciagle mowi o swojej diecie, a jak widzialam jak gotuje, bo sie nia zajmowalam przed wyjazdem, to sam olej plywal w zupkach i pelno przypraw bo jak to bez to nie dobre bedzie..... hihi

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Cytat:
crystal25, ja od razu po świętach, po Nowym Roku też zacznę gromadzić, jedyne co zostawię na sam koniec to pampersy i kosmetyki, nie chcę ryzykować z odparzeniami, alergiami, etc, o to nietrudno. No i za siebie - koszula, torba, ręczniki, staniki do karmienia, lista jest taaaaka długa, szok

Pewnie i tak nie wyrobimy się już do porodu
liste mialam bardzo dluga ale juz coraz mniej, a tak sie stresowalam ze nie zdaze ze wszystkim....
Ja kosmetyki wszystkie juz mam, pampersy jedna paczke mala tez, druga w klinice dostane a pozniej na biezaco bede kupowac, i do szpitala dla siebie tez musze cos wybrac, ostatnio TZ mnie zabral do centrum po pizamke, ale jak zobaczylam wielkie pizamki odechcialo mi sie kupowania co do kosmetykow, to nie wiem czy nie zaszkodza one, tego nie mozna przewidziec, wiem ze u nas w klinice i tak polecaja firme jaka mam, a jesli dziecko ma problemy ze skora, to wtedy pediatra apteczne przepisuje, i trzeba odstawic wszystkie inne na dluzszy czas

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Cytat:
Napisane przez mkluke Pokaż wiadomość
niby jakąś tam listę sobie stworzyłam, ale tak sie zastanawiam czy wszystko jest konieczne...
bo pościel np. - dziecku na początku pościel nie jest potrzebna - to kupować czy nie?
mam 2 różki po TŻ siostrzenicach to starczą? chyba starczą...
a osłonka na szczebelki jest potrzebna czy niekoniecznie?
ile butelek i jakie mam kupić?

przeraża mnie to wszystko coraz bardziej...
jesli chcesz mozesz nam wyslac swoja liste pomozemy
Ja nie mam poscieli i miec nie bede do 1 roku albo dluzej, ale to juz kazdy sobie wybiera, ja mam jeden spiworek, i dokupie jeszcze drugi maly i dziecko bedzie w nim spac kocyk bedzie pod reka w razie czego, jeden kupilismy do wozka czy do przykrycia w dzien. a na materac tylko przescieradlo, i na lozko ochrona ( nie musi byc ) my chcemy, i to tylko bo chcemy, a nie ze trzeba.... jesli chcesz kp, zaopatrz sie w jedna mala butelke, na poczatek moze wogole nie bedziesz jej potrzebowac.... ja mam 3 male i 3 wieksze ( byly na promocji ), ale planuje karmic z butelki po miesiacu dwoch, wiec napewno sie przydadza i tez wiecej ich nie kupuje bo nie wiem czy dziecko przypasuja, czy nie bedzie trzeba innych szukac.

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Hej hej u mnie fatalna noc, pół nocy miałam bolesne jakby skurcze, które po nospie się jeszcze nasiliły. Na szczęście kolo 6 rano przeszło, a mała wiercila się jak nigdy. My już wracamy od teściów do domku, gdzie robimy sylwestra, będzie w sumie 7 osób. Także zaraz czeka mnie gotowanie....
odpoczywaj kiedy mozesz

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
Cudowny meżczyzna

marcia biore wiekszą bo bede miała na pozniej też. Siostra swojej małej taką wzieła i zadowolona.podwija ją poprostu. Ale oczywiscie nie składa na pół i nie opatula tak małej hehe
Bo by dzidzia nie była w stanie dychnąć

Ugotowqłam to tortelinni i jak dalej tak pójdzie to nici bedą z sałatki. Co chwila podchodze i podkradam po pierożku
uwielbiam salatke z tortelinni
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości