Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX ! - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-02, 14:18   #2731
hope01
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX !

Ezzo gratulacje!

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-02, 14:30   #2732
elllmi
Zakorzenienie

heeeeej

jestem na postach z 21 grudnia i oczywiście od razu trafiłam na to
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
ELLMI to zycie przespi

nie wiem, kiedy was dogonię, ale muszę wiedzieć, co się działo

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-02, 14:36   #2733
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Igorku Nataszko Sto Lat

Ezzo gratuluje chlopaka

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-02, 14:49   #2734
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Ezzo super z braciszkiem😄
Pytalam, ale chyba nie zauwazylas. Masz na wlasnosc ta ksiazke duchowe poloznictwo czy jakos tak? Ta.o ktorej ostatnio pisalas. Pozyczylabys jak przeczytasz? Oczywiscie pokrywam wszelkie koszta. Strasznie mnie zaciekawilas, ale jak zobaczylam ile kosztuje to niestety ale tyle za ksiazke nie dam.

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Hehe w tym samym czasie o tym samym pisalysmy hehe. W takim razie nie zapominaj o mnie. Jak przecxytasz to daj znac. Podejrzewam, ze troche to potrwa. Stron sporo a nie chcialabym co chwile przyponinac i wogle zeby wygladalo ze ponaglam
Mikołaj mi przyniósł, więc tak mam na własność i po lekturze chętnie się podziele, ale faktycznie książka jest sporych rozmiarów i nie da rady czytać jej jak jakiejś dobrej fabuły więc zdecydowanie trochę mi to zajmię, chciałabym też, zaangażować w niektóre treści tz, ale będę o Tobie pamiętać
ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-02, 15:17   #2735
pstryczek84
Zakorzenienie

Fewciu - a co to za puzzle/naklejki?
Cytat:
Miałam dziś zrobić czytelnicze podsumowanie 2014 roku. Oto i ono. Przeczytałam 33 książki. .
wow! wielkie brawa!!!

ezzo - gratuluje drugiego synka!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-02, 15:28   #2736
gojka24
Zakorzenienie

Zapomnialabym. Sto lat dla naszych dwulatkow.
Az nie chce sie wierzyc ze za 13dni i ja bede miala 2latka w domu..
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-02, 15:40   #2737
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
heeeeej

jestem na postach z 21 grudnia i oczywiście od razu trafiłam na to

nie wiem, kiedy was dogonię, ale muszę wiedzieć, co się działo
No chyba sie nie gniewasz?

SZAJA, wlasnie - zakladaj profil na lubimyczytac!!

Co do mrozenia - musze sie przekonac!
Poki co na szybko robie: nalesniki, placki, makaron ze szpinakiem, pierogi z Biedry
Zupe mamy na 2-3 dni, wiec jakos dajemy rade :P

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-02, 15:47   #2738
treselle0
Zadomowienie

witam w Nowym Roku

Kiepscizna u mnie poki, co, ale rok długi to moze sie naprostuje

Wszystkie juz szczepiłyscie ta ostatnia szczepionka??
Ja nie, a własnie przeglądajac tego bloga http://czymzajacmalucha.pl/zabawka/3...-dwulatka.html, trafiłam na to https://www.youtube.com/watch?v=a1Xf4rFw6Hk, moze wieczorem obejrze do konca, bo ciekawie sie zapowiada po 10 min.

Nawijko u Was juz po sylwestrowym fochu?
treselle0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-02, 15:54   #2739
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Pstryczku to są takie jakby puzzle do uzupełniania. "Moi mali przyjaciele" Clemmentoni. Cały dzień dzisiaj zabawa tym lub czytanie książek. Nic innego nie robimy.
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-02, 15:58   #2740
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Jutro jadę do szkoły bo mam kolokwium,już .... na samą myśl.
masz kiedy sie uczyc? mnie tz namowil na studia, ale teraz np. 2 tygodnie co chwila wolne a ani razu nie pomyslal, zeby wziac ole na spacer zebym sie pouczyła. Kiedy mam to robic? Teraz Ola idzie spac 22, po całym dniu w ktorym ja sie nia zajmuje i on mysli, ze jeszcze mam głowe zeby wkuwac, czy robic zadania

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Sto lat dla naszych dwulatków, rośnijcie zdrowe i szczęśliwe dzieciaki!

aaaaa nie mówiłam Wam, Tomaszek wedle swojego życzenia będzie miał brata [COLOR="Silver"]
dołączam do życzeń
A wiadomo juz jak braciszek będzie miał na imię?

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

jeszcze pochwalę moją Olę bo dzis takładnie się SAMA! bawiła, że poodkurzałam mieszkanie a kuchnie to i całą wymyłam, łącznie z szafkami

I pytanie jeszcze - ma któraś z Was (jakimś cudem) książkę "Ognisty anioł" Briusowa po rosyjsku?
Stary 2015-01-02, 16:11   #2741
ezzo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez treselle0 Pokaż wiadomość
masz kiedy sie uczyc? mnie tz namowil na studia, ale teraz np. 2 tygodnie co chwila wolne a ani razu nie pomyslal, zeby wziac ole na spacer zebym sie pouczyła. Kiedy mam to robic? Teraz Ola idzie spac 22, po całym dniu w ktorym ja sie nia zajmuje i on mysli, ze jeszcze mam głowe zeby wkuwac, czy robic zadania

dołączam do życzeń
Póki co w rankingach wygrywa Łukasz, ale wszystko się jeszcze może zmienić, także zobaczymy.
Stary 2015-01-02, 16:16   #2742
nafiyqa
Zakorzenienie

EZZO, czy ja dobrze widze? Bedziesz w G.?

TRESS, a skad! Tylko sie poglebil... a u Was tez cos nie styka?

Stary 2015-01-02, 16:30   #2743
marsi11
Zakorzenienie

Ale nam sie rok zaczal w nocy tesciu spadl ze schodow polamany ,glowa rozbita cud ze zyje (( nie spalismy z nerwow cala noc a 6 dzieci trzeba ogarnac

Druga rzecz oczywiscie mniej znaczaca ale dla mnie druzgocaca moj dobry przyjaciel (mamy kontakt tel i @ bo mieszka na drugim koncu pl) oswiadczy mil ze zmienil plec szok szok szok

Lenova ja mialam miesniaka tak jak szaja pisala, roznie to bywa moha znajoma np poronila innej sie wchlonal

Sto lat dla naszych solenizantow

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2015-01-02 o 16:32
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-02, 16:36   #2744
treselle0
Zadomowienie

Cytat:
EZZO, czy ja dobrze widze? Bedziesz w G.?

TRESS, a skad! Tylko sie poglebil... a u Was tez cos nie styka?
oj nie styka, nie mozemy sie za nic dogadać. A nasze swieta w skrocie to było- ja i Ola, tz i komp. ALe odkad przestałam sie tak bardzo przejmowac i liczyc, ze bedzie dobrze miedzy Nami, odpowiadac tz tak jak on sie odnosi do mnie, to jest mi lzej a gdybym nie była zalezna finansowo, to juz w ogole miałabym w powazaniu jego zachowanie

Edytowane przez treselle0
Czas edycji: 2015-01-02 o 16:53
Stary 2015-01-02, 16:47   #2745
ezzo
Zadomowienie

Nawijko wybieram się na urodzinki mojej 5 letniej chrześniaczki, także szybki jednodniowy wypad. Może w wakacje uda nam się spotkać, liczę na to, że majowe bobo nie będzie miało nic przeciwko naszym weekendowym wypadom nad morze, także może wtedy Cię odwiedzę?
Stary 2015-01-02, 17:29   #2746
e_vel
Wtajemniczenie

Hej
Fewciu, Maja ma rozmiar bucika 22/23

Co do jedzenia, to Maja jedyne czego nie je to.... MLEKO czasami płatki z mlekiem. Ale za to nadrabia wszystkim innym. Je więcej od Karinki, a przecież chudzinka z niej.

Buziaki dla naszych 2-latków

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Ale nam sie rok zaczal w nocy tesciu spadl ze schodow polamany ,glowa rozbita cud ze zyje (( nie spalismy z nerwow cala noc a 6 dzieci trzeba ogarnac

Druga rzecz oczywiscie mniej znaczaca ale dla mnie druzgocaca moj dobry przyjaciel (mamy kontakt tel i @ bo mieszka na drugim koncu pl) oswiadczy mil ze zmienil plec szok szok szok
Zdrówka dla Teścia
co do przyjaciela... hmmm.... na pewno też bym była zszokowana, ale moze dlatego tak sie dobrze rozumiecie
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-02, 17:53   #2747
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
oj nie styka, nie mozemy sie za nic dogadać. A nasze swieta w skrocie to było- ja i Ola, tz i komp. ALe odkad przestałam sie tak bardzo przejmowac i liczyc, ze bedzie dobrze miedzy Nami, odpowiadac tz tak jak on sie odnosi do mnie, to jest mi lzej a gdybym nie była zalezna finansowo, to juz w ogole miałabym w powazaniu jego zachowanie
Ojj, to tez pieknie...

Mam nadzieje,ze mimo wszystko jakos sie wyprostuje wszystko!
Od dawna tak?

Cytat:
Nawijko wybieram się na urodzinki mojej 5 letniej chrześniaczki, także szybki jednodniowy wypad. Może w wakacje uda nam się spotkać, liczę na to, że majowe bobo nie będzie miało nic przeciwko naszym weekendowym wypadom nad morze, także może wtedy Cię odwiedzę?
Ach!
To w takim razie nie zawracam gitary!

Aaaaaaa płeć.
Przeczytalam "piec" i nie moglam dojsc co w tym dziwnego.
Jescze EVEL napisala, ze tez bylaby zszokowana i tak dumam czy to z nimi czy ze mna jest cos nie tak, ze nie dziwi mnie zmiana pieca.
Ale wszystko jasne

Kuba padl w autobusie na II drzemke, ciekaws co bedziemy w nocy robic
Bylam z nim u t., opowiedzialam o zachowaniu synusia z ostatnich dni, oczy ze zdumienia przecierala.
Taka fajna kobieta, a taki syn sie jej trafil....

Stary 2015-01-02, 17:54   #2748
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:

dołączam do życzeń

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

jeszcze pochwalę moją Olę bo dzis takładnie się SAMA! bawiła, że poodkurzałam mieszkanie a kuchnie to i całą wymyłam, łącznie z szafkami

I pytanie jeszcze - ma któraś z Was (jakimś cudem) książkę "Ognisty anioł" Briusowa po rosyjsku?
No właśnie nie mam czasu ;/ Blanka już nie śpi w dzień i też hasa do 21-22, i o tej porze nie mam siły na naukę, i dlatego tak się denerwuje z tymi studiami ;/
W zasadzie to mogłabym oddać Blankę rodzicom na dół, ale w konsekwencji tego moja córka przesiedziałaby cały dzień przed tv i jadła słodycze.

Cytat:

Lenova ja mialam miesniaka tak jak szaja pisala, roznie to bywa moha znajoma np poronila innej sie wchlonal

o kurcze zdrówka dla teścia !
To w takim razie nic nie będę kolezance mowic co by jej nie strszyc.

Właśnie Tress mi przypomniała .Dziewczyny co robić,jak żyć z niereformowalnymi rodzicami? Mieszkamy razem, nie mamy oddzielnych drzwi,tyle że schody na góre nas dzielą, ale nie są dla Blanki problemem i spokojnie sobie schodzi do dziadków,bardzo ich lubi a oni ją. Ale ten nieszczęsny telewizor NON STOP u nich gra. Ja ich rozumiem z jednej strony, jest zima, nie ma co robić, mają już swoje lata to sobie oglądają tv , i wydaje im się że jak włączą dziecku bajke to są super dziadkami, bo dziecko się tak cieszy, śmieje itp .A ja proszę,tłumaczę, grożę już nawet a do nich nie dociera . Jeszcze też mam taki dylemat czy w ogóle się odzywać bo jak czasem ich proszę żeby zajęli się Blanką to to wtedy ok jeszcze rozumiem, że nie muszą respektoweać moich zasad bo może mają coś akurat do obejrzenia ,w końcu to ja ich prosze o pomoc i jestem jakby "na ich łasce". No ale jak biora Blankę dobrowolnie i włączają jej bajkę, lub biora ją wtedy kiedy akurat coś oglądają to mnie trafia. Nie chce im odbierac Blanki, ani Blance odbierać dziadków bo widzę że ona bardzo ich lubi. Ogólnie to więcej czasu spędza ze mną , ale boje się, że jakiś mocno negatywny wpływ ta telewizja będzie miała na nią. Już i tak zna pszczółkę maję,smerfy,reksia,bolka i lolka a na pewno ja jej tego nie pokazywałam .
Co myślicie o tym ?
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-02, 18:15   #2749
LadyWhisper
Zakorzenienie

Lenova, ja juz olalam, my co prawda nie mieszkamy z t.ani moja mama, ale czesto Pietraszka zostawiamy pod ich opieka - i ja juz nie walcze z nimi. Co w domu to w domu, my po swojemu a dziadki po swojemu. Tak samo system nagrod/kar, wychwalanie za przeproszeniem kazdego pierdniecia, uwazam, ze nie musza sie stosowac do sposobu, w jaki ja wychowuje dziecko. Wiem, ze go kochaja i zajmuja sie nim naprawde dobrze a Pietraszko za nimi szaleje. Poki my spedzamy z dzieckiem wiecej czasu niz dziadki, to mamy wiekszy wplyw na wychowanie niz ich rozpieszczanie od czasu do czasu.

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Poza tym ja mam o tyle fajna sytuacje ze nikt nas nie krytykuje za nasz sposob wychowania, z tego co pamietam u Ciebie troche inaczej to wyglada. Ale ja w sumie nie dyskutuje na te tematy juz ani z moja mama, ani z t., bo zeby z nimi podjac dyskusje na ten temat musieliby chciec sie wglebic w tematyke RB, a ze nawet czasu ani checi na to nie maja, to nie bede sie produkowac. Jedyna zasada - absolutnie zadnego bicia, klapsa.

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-02, 18:30   #2750
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:

Zakładaj konto na lubimyczytać. Jest tam kilka dziewczyn z forum. Lubię patrzeć co czytają. Fajnie byłoby i Ciebie tam zobaczyć

Może się skuszę

Cytat:

zdrówka dla teścia!
a przyjaciel - coś wskazywało na to, że niedobrze się czuje sam ze sobą?

Cytat:
a na którego masz maja termin?

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Hej
Fewciu, Maja ma rozmiar bucika 22/23

Co do jedzenia, to Maja jedyne czego nie je to.... MLEKO czasami płatki z mlekiem. Ale za to nadrabia wszystkim innym. Je więcej od Karinki, a przecież chudzinka z niej.

Buziaki dla naszych 2-latków

Zdrówka dla Teścia
co do przyjaciela... hmmm.... na pewno też bym była zszokowana, ale moze dlatego tak sie dobrze rozumiecie
jak Dorotka
tzn. płatki z mlekiem ok, natomiast mi to niespecjalnie się podoba :/ ale rzadko dostają

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
No właśnie nie mam czasu ;/ Blanka już nie śpi w dzień i też hasa do 21-22, i o tej porze nie mam siły na naukę, i dlatego tak się denerwuje z tymi studiami ;/
W zasadzie to mogłabym oddać Blankę rodzicom na dół, ale w konsekwencji tego moja córka przesiedziałaby cały dzień przed tv i jadła słodycze.

o kurcze zdrówka dla teścia !
To w takim razie nic nie będę kolezance mowic co by jej nie strszyc.

Właśnie Tress mi przypomniała .Dziewczyny co robić,jak żyć z niereformowalnymi rodzicami? Mieszkamy razem, nie mamy oddzielnych drzwi,tyle że schody na góre nas dzielą, ale nie są dla Blanki problemem i spokojnie sobie schodzi do dziadków,bardzo ich lubi a oni ją. Ale ten nieszczęsny telewizor NON STOP u nich gra. Ja ich rozumiem z jednej strony, jest zima, nie ma co robić, mają już swoje lata to sobie oglądają tv , i wydaje im się że jak włączą dziecku bajke to są super dziadkami, bo dziecko się tak cieszy, śmieje itp .A ja proszę,tłumaczę, grożę już nawet a do nich nie dociera . Jeszcze też mam taki dylemat czy w ogóle się odzywać bo jak czasem ich proszę żeby zajęli się Blanką to to wtedy ok jeszcze rozumiem, że nie muszą respektoweać moich zasad bo może mają coś akurat do obejrzenia ,w końcu to ja ich prosze o pomoc i jestem jakby "na ich łasce". No ale jak biora Blankę dobrowolnie i włączają jej bajkę, lub biora ją wtedy kiedy akurat coś oglądają to mnie trafia. Nie chce im odbierac Blanki, ani Blance odbierać dziadków bo widzę że ona bardzo ich lubi. Ogólnie to więcej czasu spędza ze mną , ale boje się, że jakiś mocno negatywny wpływ ta telewizja będzie miała na nią. Już i tak zna pszczółkę maję,smerfy,reksia,bolka i lolka a na pewno ja jej tego nie pokazywałam .
Co myślicie o tym ?
Olej. Nic nie zrobisz, prawda taka, że jakby tak popatrzeć, to mało ludzi ogólnie postępuje rozważnie z dziećmi Co tydzień jestesmy u teściów, tam też tv jest, ale przecież im nie zabronię, u siebie są - mało tego, gdy jest szwagierka z dziećmi to i słodycze ciągle, i co - albo będę za moimi latała i patrzyła ciągle w zęby, albo zabronię szwagierce dawać jej własnym dzieciom mega, nie? mega nierealne
Opcja inna - nie chodzić tam. No ale... potem co? poobraża się cała rodzina i tyle, bo... no niestety, nie żyjemy w społeczeństwie sami dla siebie.
BTW, już widzę, jak np. sędzia ogranicza prawa rodzicielskie ojcu, bo żona mówi, że on daje dużo słodyczy dziecku i tv
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-02, 18:43   #2751
ezzo
Zadomowienie

Szaja na ostatnim badaniu polowkowym wyszło,ze na 8.05.

Stary 2015-01-02, 19:06   #2752
LadyWhisper
Zakorzenienie

W 100% zgadzam sie z Szaja!

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-02, 19:08   #2753
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

cześc Wam...jestem. Co mnie dziś omineło???

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-02, 19:54   #2754
Konto usunięte

Cytat:
Szaja na ostatnim badaniu polowkowym wyszło,ze na 8.05.

Moja A. z 17 jest fajny miesiąc na poród

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
cześc Wam...jestem. Co mnie dziś omineło???
co NAS ominęło! nie polewałaś!
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-02, 20:02   #2755
marsi11
Zakorzenienie

Nafiqa rozwalilas mnie z ta zmiana pieca

Szaja-tak
Tp byl jedyny facet z ktorym sie przyjazniam bez zazdrosci wrecz z aprobata tz bo podejrzewalismy ze jest gejem
On typ samotnika z depresyjna natura i jedna proba samobojcza za soba tak jak pisalam podejrzewalam ze jest homo albo bi ale zeby to.... kompletnie nie...
Do tego facet fizycznie niesamowicie meski no po prostu ciacho typ poludniowca taki mariano italiano pomine ze mocno wyedukowany z prestizowym zawodem przeciez on musial to wszystko zostawic, wszystko na jedna karte postawic
Ciezko mi to poukladac w glowie bo mam problem z tolerancja i o ile homo zniose to transseksualisci kojarza mi sie ze zboczencami

marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-02, 20:06   #2756
sylwietta1988
Zakorzenienie

jestem Moje dziecko mnie dzis tak zaskoczyło,ze z wrazenia wyjsc nie moge, ja wiem, ze Wasze samodzielnie usypiająod 100 lat, ale wiecie jak było do tej pory z B. a dzis o 19 zażadał mleka,wypił butle,potem jeszcze pół godz sie pobawilismy i co? "MAmunia oć pialni" (maunia chodz do sypialni), położył sie na łóżku, rozebrał ze spodni i skarpetek,przytulił do mnie, wycałował, potłamsił włosy i spał po 5 minutach żadnego noszenia w kocyku,spiewania ani kołysania

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Jaką długość stópki mają Wasz dzieci? Oglądam buty na wiosnę dla Małej i się zastanawiam czy nie ma jakiejś dużej stopy
B. kupiłam dzis kapcie 24 i są na styk prawie 15 cm ma stopkę

Cytat:

aaaaa nie mówiłam Wam, Tomaszek wedle swojego życzenia będzie miał brata
super
Cytat:

Kuba padl w autobusie na II drzemke, ciekaws co bedziemy w nocy robic
Bylam z nim u t., opowiedzialam o zachowaniu synusia z ostatnich dni, oczy ze zdumienia przecierala.
Taka fajna kobieta, a taki syn sie jej trafil....
dobrze zrobiłas, niech wiedzą co mu odwala!

LADY, SZAJA, zgadzam sie z Wami w całej rozciągłosci JA decyduje jak wychowuje, ale dziadkowie juz rozpieszczają po swojemu, na temat słodyczy t. poinstruowałam i nie daje, ale bajke zdarzy jej sie właczyc jak z małym zostaje, ale pól dnia nie siedzi, max 15 minut. Takze, zluzowałam majty w tym temacie

Igorku i Natusiu zdrówka,miłości i usmiechu dwulatki kochane
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-02, 20:08   #2757
Konto usunięte

Marsi, to zdefiniuj pojęcie zboczeniec
Ktoś, kto gwałci - tak. Kto jest pedofilem - tak. Kto się obnaża publicznie - pewnie tak. Ale ktoś, kto NIKOGO nie krzywdzi swoim zachowaniem?
Stary 2015-01-02, 20:34   #2758
sylwietta1988
Zakorzenienie

Desperadosikiem sie racze, komu komu?

HJE,kaj żes jest?
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-02, 20:36   #2759
elllmi
Zakorzenienie

nadrobiłam wszystko, jestem na bieżącocytowanie jednak odpuszam

Mała
, trzymam za was kciuki

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-02, 20:45   #2760
insolito
Zadomowienie

Ellmi, pisz co u Ciebie

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości