|
|
#2731 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX !
Ezzo gratulacje!
|
|
|
|
#2732 |
|
Zakorzenienie
|
heeeeej
jestem na postach z 21 grudnia i oczywiście od razu trafiłam na tonie wiem, kiedy was dogonię, ale muszę wiedzieć, co się działo
|
#2733 |
|
Zakorzenienie
|
Igorku Nataszko Sto Lat
Ezzo gratuluje chlopaka Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2734 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2735 | |
|
Zakorzenienie
|
Fewciu - a co to za puzzle/naklejki?
Cytat:
ezzo - gratuluje drugiego synka! |
|
|
|
|
#2736 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomnialabym. Sto lat dla naszych dwulatkow.
Az nie chce sie wierzyc ze za 13dni i ja bede miala 2latka w domu..
|
#2737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() SZAJA, wlasnie - zakladaj profil na lubimyczytac!! Co do mrozenia - musze sie przekonac! Poki co na szybko robie: nalesniki, placki, makaron ze szpinakiem, pierogi z Biedry ![]() Zupe mamy na 2-3 dni, wiec jakos dajemy rade :P |
|
|
|
|
#2738 |
|
Zadomowienie
|
![]() Kiepscizna u mnie poki, co, ale rok długi to moze sie naprostuje ![]() Wszystkie juz szczepiłyscie ta ostatnia szczepionka?? Ja nie, a własnie przeglądajac tego bloga http://czymzajacmalucha.pl/zabawka/3...-dwulatka.html, trafiłam na to https://www.youtube.com/watch?v=a1Xf4rFw6Hk, moze wieczorem obejrze do konca, bo ciekawie sie zapowiada po 10 min. Nawijko u Was juz po sylwestrowym fochu?
|
|
|
|
#2739 |
|
Zakorzenienie
|
Pstryczku to są takie jakby puzzle do uzupełniania. "Moi mali przyjaciele" Clemmentoni. Cały dzień dzisiaj zabawa tym lub czytanie książek. Nic innego nie robimy.
|
|
|
|
#2740 | |
|
Zadomowienie
|
masz kiedy sie uczyc? mnie tz namowil na studia, ale teraz np. 2 tygodnie co chwila wolne a ani razu nie pomyslal, zeby wziac ole na spacer zebym sie pouczyła. Kiedy mam to robic? Teraz Ola idzie spac 22, po całym dniu w ktorym ja sie nia zajmuje i on mysli, ze jeszcze mam głowe zeby wkuwac, czy robic zadania
Cytat:
A wiadomo juz jak braciszek będzie miał na imię? ![]() ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- jeszcze pochwalę moją Olę bo dzis takładnie się SAMA! bawiła, że poodkurzałam mieszkanie a kuchnie to i całą wymyłam, łącznie z szafkami I pytanie jeszcze - ma któraś z Was (jakimś cudem ) książkę "Ognisty anioł" Briusowa po rosyjsku?
|
|
|
|
|
#2741 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2742 |
|
Zakorzenienie
|
EZZO, czy ja dobrze widze? Bedziesz w G.?
![]() TRESS, a skad! Tylko sie poglebil... a u Was tez cos nie styka? |
|
|
|
#2743 |
|
Zakorzenienie
|
Ale nam sie rok zaczal w nocy tesciu spadl ze schodow polamany ,glowa rozbita cud ze zyje
(( nie spalismy z nerwow cala noc a 6 dzieci trzeba ogarnacDruga rzecz oczywiscie mniej znaczaca ale dla mnie druzgocaca moj dobry przyjaciel (mamy kontakt tel i @ bo mieszka na drugim koncu pl) oswiadczy mil ze zmienil plec szok szok szok Lenova ja mialam miesniaka tak jak szaja pisala, roznie to bywa moha znajoma np poronila innej sie wchlonal Sto lat dla naszych solenizantow Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2015-01-02 o 16:32 |
|
|
|
#2744 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a gdybym nie była zalezna finansowo, to juz w ogole miałabym w powazaniu jego zachowanie
Edytowane przez treselle0 Czas edycji: 2015-01-02 o 16:53 |
|
|
|
|
#2745 |
|
Zadomowienie
|
Nawijko wybieram się na urodzinki mojej 5 letniej chrześniaczki, także szybki jednodniowy wypad. Może w wakacje uda nam się spotkać, liczę na to, że majowe bobo nie będzie miało nic przeciwko naszym weekendowym wypadom nad morze, także może wtedy Cię odwiedzę?
|
|
|
|
#2746 | |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Fewciu, Maja ma rozmiar bucika 22/23 Co do jedzenia, to Maja jedyne czego nie je to.... MLEKO czasami płatki z mlekiem. Ale za to nadrabia wszystkim innym. Je więcej od Karinki, a przecież chudzinka z niej.Buziaki dla naszych 2-latków ![]() Cytat:
![]() co do przyjaciela... hmmm.... na pewno też bym była zszokowana, ale moze dlatego tak sie dobrze rozumiecie
|
|
|
|
|
#2747 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieje,ze mimo wszystko jakos sie wyprostuje wszystko! Od dawna tak? Cytat:
To w takim razie nie zawracam gitary! ![]() Aaaaaaa płeć. Przeczytalam "piec" i nie moglam dojsc co w tym dziwnego. Jescze EVEL napisala, ze tez bylaby zszokowana i tak dumam czy to z nimi czy ze mna jest cos nie tak, ze nie dziwi mnie zmiana pieca. Ale wszystko jasne ![]() Kuba padl w autobusie na II drzemke, ciekaws co bedziemy w nocy robic ![]() Bylam z nim u t., opowiedzialam o zachowaniu synusia z ostatnich dni, oczy ze zdumienia przecierala. Taka fajna kobieta, a taki syn sie jej trafil.... |
||
|
|
|
#2748 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W zasadzie to mogłabym oddać Blankę rodzicom na dół, ale w konsekwencji tego moja córka przesiedziałaby cały dzień przed tv i jadła słodycze. Cytat:
To w takim razie nic nie będę kolezance mowic co by jej nie strszyc. Właśnie Tress mi przypomniała .Dziewczyny co robić,jak żyć z niereformowalnymi rodzicami? Mieszkamy razem, nie mamy oddzielnych drzwi,tyle że schody na góre nas dzielą, ale nie są dla Blanki problemem i spokojnie sobie schodzi do dziadków,bardzo ich lubi a oni ją. Ale ten nieszczęsny telewizor NON STOP u nich gra. Ja ich rozumiem z jednej strony, jest zima, nie ma co robić, mają już swoje lata to sobie oglądają tv , i wydaje im się że jak włączą dziecku bajke to są super dziadkami, bo dziecko się tak cieszy, śmieje itp .A ja proszę,tłumaczę, grożę już nawet a do nich nie dociera . Jeszcze też mam taki dylemat czy w ogóle się odzywać bo jak czasem ich proszę żeby zajęli się Blanką to to wtedy ok jeszcze rozumiem, że nie muszą respektoweać moich zasad bo może mają coś akurat do obejrzenia ,w końcu to ja ich prosze o pomoc i jestem jakby "na ich łasce". No ale jak biora Blankę dobrowolnie i włączają jej bajkę, lub biora ją wtedy kiedy akurat coś oglądają to mnie trafia. Nie chce im odbierac Blanki, ani Blance odbierać dziadków bo widzę że ona bardzo ich lubi. Ogólnie to więcej czasu spędza ze mną , ale boje się, że jakiś mocno negatywny wpływ ta telewizja będzie miała na nią. Już i tak zna pszczółkę maję,smerfy,reksia,bolka i lolka a na pewno ja jej tego nie pokazywałam . Co myślicie o tym ? |
||
|
|
|
#2749 |
|
Zakorzenienie
|
Lenova, ja juz olalam, my co prawda nie mieszkamy z t.ani moja mama, ale czesto Pietraszka zostawiamy pod ich opieka - i ja juz nie walcze z nimi. Co w domu to w domu, my po swojemu a dziadki po swojemu. Tak samo system nagrod/kar, wychwalanie za przeproszeniem kazdego pierdniecia, uwazam, ze nie musza sie stosowac do sposobu, w jaki ja wychowuje dziecko. Wiem, ze go kochaja i zajmuja sie nim naprawde dobrze a Pietraszko za nimi szaleje. Poki my spedzamy z dzieckiem wiecej czasu niz dziadki, to mamy wiekszy wplyw na wychowanie niz ich rozpieszczanie od czasu do czasu.
Sent from my Lumia 625 using Tapatalk ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Poza tym ja mam o tyle fajna sytuacje ze nikt nas nie krytykuje za nasz sposob wychowania, z tego co pamietam u Ciebie troche inaczej to wyglada. Ale ja w sumie nie dyskutuje na te tematy juz ani z moja mama, ani z t., bo zeby z nimi podjac dyskusje na ten temat musieliby chciec sie wglebic w tematyke RB, a ze nawet czasu ani checi na to nie maja, to nie bede sie produkowac. Jedyna zasada - absolutnie zadnego bicia, klapsa. Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
|
#2750 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Może się skuszę Cytat:
a przyjaciel - coś wskazywało na to, że niedobrze się czuje sam ze sobą? Cytat:
![]() Cytat:
![]() tzn. płatki z mlekiem ok, natomiast mi to niespecjalnie się podoba :/ ale rzadko dostają Cytat:
Co tydzień jestesmy u teściów, tam też tv jest, ale przecież im nie zabronię, u siebie są - mało tego, gdy jest szwagierka z dziećmi to i słodycze ciągle, i co - albo będę za moimi latała i patrzyła ciągle w zęby, albo zabronię szwagierce dawać jej własnym dzieciom mega, nie? mega nierealne Opcja inna - nie chodzić tam. No ale... potem co? poobraża się cała rodzina i tyle, bo... no niestety, nie żyjemy w społeczeństwie sami dla siebie. BTW, już widzę, jak np. sędzia ogranicza prawa rodzicielskie ojcu, bo żona mówi, że on daje dużo słodyczy dziecku i tv
|
|||||
|
|
|
#2751 |
|
Zadomowienie
|
Szaja na ostatnim badaniu polowkowym wyszło,ze na 8.05.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2752 |
|
Zakorzenienie
|
W 100% zgadzam sie z Szaja!
Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
|
#2753 |
|
Zakorzenienie
|
cześc Wam...jestem. Co mnie dziś omineło???
|
#2754 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2755 |
|
Zakorzenienie
|
Nafiqa rozwalilas mnie z ta zmiana pieca
![]() Szaja-tak Tp byl jedyny facet z ktorym sie przyjazniam bez zazdrosci wrecz z aprobata tz bo podejrzewalismy ze jest gejem On typ samotnika z depresyjna natura i jedna proba samobojcza za soba tak jak pisalam podejrzewalam ze jest homo albo bi ale zeby to.... kompletnie nie... Do tego facet fizycznie niesamowicie meski no po prostu ciacho typ poludniowca taki mariano italiano pomine ze mocno wyedukowany z prestizowym zawodem przeciez on musial to wszystko zostawic, wszystko na jedna karte postawic Ciezko mi to poukladac w glowie bo mam problem z tolerancja i o ile homo zniose to transseksualisci kojarza mi sie ze zboczencami Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2756 | ||
|
Zakorzenienie
|
jestem
a dzis o 19 zażadał mleka,wypił butle,potem jeszcze pół godz sie pobawilismy i co? "MAmunia oć pialni" (maunia chodz do sypialni), położył sie na łóżku, rozebrał ze spodni i skarpetek,przytulił do mnie, wycałował, potłamsił włosy i spał po 5 minutach Cytat:
prawie 15 cm ma stopkęsuper ![]() Cytat:
LADY, SZAJA, zgadzam sie z Wami w całej rozciągłosci Igorku i Natusiu zdrówka,miłości i usmiechu dwulatki kochane |
||
|
|
|
#2757 |
|
Konto usunięte
|
Marsi, to zdefiniuj pojęcie zboczeniec
Ktoś, kto gwałci - tak. Kto jest pedofilem - tak. Kto się obnaża publicznie - pewnie tak. Ale ktoś, kto NIKOGO nie krzywdzi swoim zachowaniem? |
|
|
|
#2758 |
|
Zakorzenienie
|
Desperadosikiem sie racze, komu komu?
![]() HJE,kaj żes jest? |
|
|
|
#2759 |
|
Zakorzenienie
|
nadrobiłam wszystko, jestem na bieżąco
![]() Mała, trzymam za was kciuki
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:23.

i oczywiście od razu trafiłam na to

na samą myśl.

) książkę "Ognisty anioł" Briusowa po rosyjsku?

(( nie spalismy z nerwow cala noc a 6 dzieci trzeba ogarnac
czasami płatki z mlekiem. Ale za to nadrabia wszystkim innym. Je więcej od Karinki, a przecież chudzinka z niej.

a dzis o 19 zażadał mleka,wypił butle,potem jeszcze pół godz sie pobawilismy i co? "MAmunia oć pialni" (maunia chodz do sypialni), położył sie na łóżku, rozebrał ze spodni i skarpetek,przytulił do mnie, wycałował, potłamsił włosy i spał po 5 minutach