Marcowe Mamy 2015 cz. V - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-02, 19:35   #3661
crystal25
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. V

Cytat:
Napisane przez kasia_adm Pokaż wiadomość
Ja cały poród kucałam, położna spr jakie są postępy i ostatnie 5min na samolot. To mi odpowiadało. Wszystko zależy od położnej í sytuacji.

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

To mocne kciuki trzymamy. Oby nie wyjeżdźał.
dziekuje
Taka pozycja by mi odpowiadala , chyba duzo wygodniej niz sie meczyc na samolocie z tego co nam mowili na porodowej jak bylismy, to bede podpieta pod rozne maszyny, a jedna z nich jest maszyna do skurczow, zebym wiedziala kiedy mam przec, moze przez to jest niemozliwa inna pozycja do porodu

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Hottie07 Pokaż wiadomość
przynajmniej nie będziemy się wyróżniać

trzymam kciuki, żeby się udało
dziekuje

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Crystal25 to super, może nasz krąg zaklęć działa?

Co do pozycji rodzenia siostra mojego szwagra mówiła mi, że rodziła na podłodze, bo na zimnej podłodze najlepiej znosiła ból. U mnie w szpitalu to można przybrać dowolna pozycję, ale ostateczna końcowa faza niestety jest standardowo w pozycji półleżącej.
wizazanki daly rade wymodlily mi TZ przy porodzie

To jest super, ze mozna w dowolnej pozycji tak jak napisalam, ze jesli dobrze zrozumialam, nie mam szans na inna pozycje, ale dowiem sie dokladnie logicznie myslac, jesli mowili ze bede podlaczona pod jakies maszyny caly czas, to ciezko widze, ze bede mogla wstac i kucac, czy byc w innej pozycji bo na sali porodowej to caly czas bede podpieta pod ktg, cos mi na palec zaloza, i na te skurcze. a jak mi sie zechce siusiu to nie wiem hihi bede robic pod siebie
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-02, 19:55   #3662
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość

[/COLOR]Musze sie pochwalic , ze wymodlilam ten 1 procent, bo do tego czasu TZ nic nie wiadomo o wyjezdzie, a kwestia wizy to 2 do 4 tygodni, wiec napewno nie wyjedzie w styczniu teraz musze modlic sie ladnie, co by do marca nie wylatywal nigdzie i gitara urodzi ze mna to jak musi niech jedzie
no to dajesz dwie dodatkowe zdrowaśki a my potrzymamy kciuki i na pewno sie uda
Stary 2015-01-02, 19:56   #3663
kasia_adm
Rozeznanie

Cytat:
dziekuje
Taka pozycja by mi odpowiadala , chyba duzo wygodniej niz sie meczyc na samolocie z tego co nam mowili na porodowej jak bylismy, to bede podpieta pod rozne maszyny, a jedna z nich jest maszyna do skurczow, zebym wiedziala kiedy mam przec, moze przez to jest niemozliwa inna pozycja do porodu

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

dziekuje

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

wizazanki daly rade wymodlily mi TZ przy porodzie

To jest super, ze mozna w dowolnej pozycji tak jak napisalam, ze jesli dobrze zrozumialam, nie mam szans na inna pozycje, ale dowiem sie dokladnie logicznie myslac, jesli mowili ze bede podlaczona pod jakies maszyny caly czas, to ciezko widze, ze bede mogla wstac i kucac, czy byc w innej pozycji bo na sali porodowej to caly czas bede podpieta pod ktg, cos mi na palec zaloza, i na te skurcze. a jak mi sie zechce siusiu to nie wiem hihi bede robic pod siebie
Ale wiesz co ja też byłam podpięta i kucałam z tymi kablami Może w fazie końcowej tylko będziesz musiala leżeć?
kasia_adm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-02, 20:00   #3664
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Ale wiesz co ja też byłam podpięta i kucałam z tymi kablami Może w fazie końcowej tylko będziesz musiala leżeć?
fajnie by bylo a po znieczuleniu bede czula nogi

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
no to dajesz dwie dodatkowe zdrowaśki a my potrzymamy kciuki i na pewno sie uda
nawet 100 zdrowasek moge hahahahaha

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

wyslalam TZ do kina z corka Jaki spokoj w domu nikt niczego ode mnie nie chce
Stary 2015-01-02, 20:06   #3665
kasia_adm
Rozeznanie

Cytat:
fajnie by bylo a po znieczuleniu bede czula nogi

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

nawet 100 zdrowasek moge hahahahaha

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

wyslalam TZ do kina z corka Jaki spokoj w domu nikt niczego ode mnie nie chce
Takie znieczulenie od pasa w dół to tylko do cc. Wtedy nie czujesz nóg.
Stary 2015-01-02, 20:10   #3666
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:

[/COLOR]wyslalam TZ do kina z corka Jaki spokoj w domu nikt niczego ode mnie nie chce
ja cały weekend spokój bede mieć bo TŻ na narty jedzie . Wszyscy kumple mu zazdroszczą ze go puszczam Niech jedzie odpocznie sobie tatusiek troche Ale za to w poniedziałek wizyta w IKEI i bedziemy kupować mebelki dla małęgo
Stary 2015-01-02, 20:12   #3667
asiulek8
Wtajemniczenie

Jak byłam teraz na przyspieszonym kursie obsługi cukrzycy, po korytarzu chodziła dziewczyna z jakimś chłopakiem. Potem jak wychodziła z gabinetu słyszałam, że poród jej się zaczął. Miała chyba 4 cm rozwarcia i non stop chodziła. Co jakiś czas szla się położyć na salę. A wtedy za nią wchodziła jakaś pielęgniarka/położna. Może wtedy jakieś pomiary miała. Więc pewnie w pierwszej fazie można robić cokolwiek.

Kiedyś na youtube'ie widziałam filmik z porodu. Dziewczyna leżała na łóżku i czekała aż naleją jej wody do wanny. Wszyscy na sali w super nastrojach jakieś żarciki. Ona chyba się próbowała podnieść już do tej wanny i była dosłownie kilka sekund na czworaka na tym łóżku i wtedy z niej dosłownie wyleciało dziecko.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-02, 20:15   #3668
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
heheh, jesteś boska! Wynalazłaś dla mnie ratunek! Wiesz, że zamierzam skorzystać z Twojego pomysłu? Dzięki
cieszę się, że skorzystasz z tego pomysłu bo ja wcale nie żartowałam a kółko nie jest takie drogie, a przydatne
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-02, 20:25   #3669
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
cieszę się, że skorzystasz z tego pomysłu bo ja wcale nie żartowałam a kółko nie jest takie drogie, a przydatne
a jak się takie kółko nazywa? Może zakupię, skoro mówisz, że niedrogie
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-02, 20:38   #3670
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Takie znieczulenie od pasa w dół to tylko do cc. Wtedy nie czujesz nóg.
To czym jest znieczulenie zewntarzoponowe? bo naprawde myslalam ze ciezko nogami ruszyc przy tym znieczuleniu, oprocz tego ze nie czuje sie tego calego bolu itd, nie tyle co myslalam, ale tak slyszalam z opowiadan rodzacych kolezanek

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
ja cały weekend spokój bede mieć bo TŻ na narty jedzie . Wszyscy kumple mu zazdroszczą ze go puszczam Niech jedzie odpocznie sobie tatusiek troche Ale za to w poniedziałek wizyta w IKEI i bedziemy kupować mebelki dla małęgo
odpoczniesz troche kochana zona jestes malo ktora puszcza swojego meza i to na narty bez zony hihi niech sie zrelaksuje bo to ostatni czas kiedy moze, a pozniej pobudki noca
mi to sie juz chodzic na dlugie zakupy nie chce, jakiegos lenia zlapalam najchetniej bym nic nie robila kazdego dnia

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Jak byłam teraz na przyspieszonym kursie obsługi cukrzycy, po korytarzu chodziła dziewczyna z jakimś chłopakiem. Potem jak wychodziła z gabinetu słyszałam, że poród jej się zaczął. Miała chyba 4 cm rozwarcia i non stop chodziła. Co jakiś czas szla się położyć na salę. A wtedy za nią wchodziła jakaś pielęgniarka/położna. Może wtedy jakieś pomiary miała. Więc pewnie w pierwszej fazie można robić cokolwiek.

Kiedyś na youtube'ie widziałam filmik z porodu. Dziewczyna leżała na łóżku i czekała aż naleją jej wody do wanny. Wszyscy na sali w super nastrojach jakieś żarciki. Ona chyba się próbowała podnieść już do tej wanny i była dosłownie kilka sekund na czworaka na tym łóżku i wtedy z niej dosłownie wyleciało dziecko.
podpytam o wszystko polozna, bo bede sie z nia widziec w styczniu
Szybki porod, ja widzialam ostatnio filmik, jak kobieta miala jeszcze czas do tego zeby usiasc na samolot wyslala chlopaka i mame na dol po kawe, lezala w swoim pokoju, i urodzila w chwile, wrocili to bylo juz po wszystkim, nawet lekarz nie zdazyl
Stary 2015-01-02, 20:38   #3671
kasia_adm
Rozeznanie

Cytat:
To czym jest znieczulenie zewntarzoponowe? bo naprawde myslalam ze ciezko nogami ruszyc przy tym znieczuleniu, oprocz tego ze nie czuje sie tego calego bolu itd, nie tyle co myslalam, ale tak slyszalam z opowiadan rodzacych kolezanek

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

odpoczniesz troche kochana zona jestes malo ktora puszcza swojego meza i to na narty bez zony hihi niech sie zrelaksuje bo to ostatni czas kiedy moze, a pozniej pobudki noca
mi to sie juz chodzic na dlugie zakupy nie chce, jakiegos lenia zlapalam najchetniej bym nic nie robila kazdego dnia
To wiesz ja níe wiem. Nie miałam żadnego znieczulenia przy porodzíe. Myśłałam że nóg nie czuje się przy tym do cc tylko.
Stary 2015-01-02, 20:45   #3672
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja bym za to gdzieś poszła z TŻ'tem. Mieliśmy spędzić Sylwestra ze starą paczką ze studiów, ale ja bym nie dała rady. Najpierw posiadówka w domu, a później pojechali oglądać fajerwerki na Stare Miasto. Gdzie ja bym się pchała z takim brzuchem, opuchniętymi nogami i ledwo dopinającą się kurtką, no i tylko ja w ciąży . Ostatnio nasza rozrywka ogranicza się do wyjścia do kina. Ale chociaż tyle, chodzimy regularnie raz w miesiącu. Teraz byliśmy na Hobbicie i wiecie co? Siedziało koło mnie dwóch chłopaków, tak około po 20 lat. Na koniec zrobiło się tkliwie jak zaczęli umierać, starałam się trzymać ale łzy same popłynęły. A ten chlopaczek co siedział koło mnie straaaaasznie płakał

Obejrzałam poród naturalny na youtubie. Zbijcie mnie, bo w nocy nie zasnę

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016

Edytowane przez asiulek8
Czas edycji: 2015-01-02 o 20:46
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-02, 20:45   #3673
nouvelle2
Zakorzenienie

pomysł na pamiątkowe fotki maluszka: http://wronek.pl/oglaszamy-narodziny/
Już kiedyś wklejałam takie fotki, ale tu jest ich troszkę więcej

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-02, 20:56   #3674
aaakarolina
Wtajemniczenie

chwalę się prezentami od koleżanek rzeczy są śliczne i słodkie jakość słaba, ale w przyszłym tygodniu wymieniam telefon to mam nadzieję, że aparat będzie lepszy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20150102_204855_jzzpl.jpg (66,9 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20150102_204929_jzzpl.jpg (59,0 KB, 14 załadowań)
Stary 2015-01-02, 20:59   #3675
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję już patrzę í zamawiam

U mnie jutro 80dni do terminu, super coraz mniej
u mnie zostało do końca 60 dni

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-02, 21:02   #3676
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
A ja bym za to gdzieś poszła z TŻ'tem. Mieliśmy spędzić Sylwestra ze starą paczką ze studiów, ale ja bym nie dała rady. Najpierw posiadówka w domu, a później pojechali oglądać fajerwerki na Stare Miasto. Gdzie ja bym się pchała z takim brzuchem, opuchniętymi nogami i ledwo dopinającą się kurtką, no i tylko ja w ciąży . Ostatnio nasza rozrywka ogranicza się do wyjścia do kina. Ale chociaż tyle, chodzimy regularnie raz w miesiącu. Teraz byliśmy na Hobbicie i wiecie co? Siedziało koło mnie dwóch chłopaków, tak około po 20 lat. Na koniec zrobiło się tkliwie jak zaczęli umierać, starałam się trzymać ale łzy same popłynęły. A ten chlopaczek co siedział koło mnie straaaaasznie płakał

Ja to nawet nie nadawalam sie na ta impreze sylwestrowa na ktorej bylam od kwietnia wracam do zywych ale teraz najbardziej kocham odpoczywac i nic nie robic... chociaz jakby TZ chcial mnie gdzies zabrac, to byloby bardzo milo, bo mam chec zalozyc sukienke, chociaz butow do niej moich ulubionych nie zaloze, i zrobic sie na sexi mamcie
Tez czasami ogladam na youtube porody te co u nas sa, placze na nich jak nie wiem.....

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
chwalę się prezentami od koleżanek rzeczy są śliczne i słodkie jakość słaba, ale w przyszłym tygodniu wymieniam telefon to mam nadzieję, że aparat będzie lepszy
przepiekne prezenty

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
sliczne takie zdiecia, sama chetnie bym cos pokombinowala, ale z moim aparacikiem to wole sie schowac
Stary 2015-01-02, 21:07   #3677
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:

przez Ciebie zaczełam też oglądać , ludzie zaczynam się bać

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-02, 21:08   #3678
mama d
Raczkowanie

Cytat:
ja ostatnie rzeczy kupuje w styczniu
A ja zaczynam kolekcjonować jak tylko styczeń się skończy.
Boje się, że jak zacznę zbierać te wszytskie rzeczy to nie będę się już mogła doczekać więc odwlekam póki mogę bo ja z tych bardzo niecierpliwych

Rona1906 piekny brzusi.

luzna25 trzymam kciuki aby twoje zyczenia odnośnie figury sprzed ciąży się sprawdziły

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
Dzieńdoberek Witam się noworocznie
Witam nową mamusię
Dziewczyny, ja już mam spakowaną torbę do szpitala
BOSZZZZZ JUŻ ?!

Ależ mi rośnie ciśnienie ... już naprawdę nie mogę się doczekać

AAA zapomniałam dopisać co widnieje na stronie szpitala co należy ze sobą zabrać:
Dokumenty:
karta ciąży,
dowód osobisty,
karta ubezpieczenia zdrowotnego,
wynik laboratoryjny grupy krwi!
wynik wymazu z pochwy w kierunku paciorkowca
aktualny wynik ukladu krzepnięcia i morfologii,
karta konsultacji anestezjologicznej, jeśli planuje znieczulenie zewnątrzoponowe,
adres poradni dziecięcej, do której zgłoszone zostanie dziecko,
imię i nazwisko oraz telefon kontaktowy położnej środowiskowej celem umówienia wizyty patronażowej po porodzie.
Rzeczy osobiste:
podkłady jednorazowe Semi 5 szt,
szlafrok,
koszula 2 sztuki rozpinane (do porodu 1 bawełniana, krótsza),
pantofle lub klapki,
przybory toaletowe,
ręczniki, majtki siatkowe jednorazowe,
pieluchy bella.
Rzeczy potrzebne dla dziecka:
chusteczki nawilżone,
pampersy 3-6 kg,
śpiochy, koszulki, kaftaniki lub body (po 3 szt. z każdego rodxaju),
rożek dla noworodka.

Edytowane przez mama d
Czas edycji: 2015-01-02 o 21:10
mama d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-02, 21:15   #3679
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
To wiesz ja níe wiem. Nie miałam żadnego znieczulenia przy porodzíe. Myśłałam że nóg nie czuje się przy tym do cc tylko.
Ja tez nie wiem, ale zdam relacje po porodzie Kolezanka ktora rodzila z miesiac temu, to opowiadala mi tak, ze malo w gacie nie narobila jak przyszedl anestezjolog, ale wiecej strachu niz bolu, pozniej jak zaczelo dzialac, jej sie tak dobrze zrobilo, ale mowila ze nawet nogi nie mogla uniesc, a jak znieczulenie przestawalo dzialac, to wolala po kolejne, oczywiscie dostala, tylko ze mowila mi ze za pozno wolala, bo zaczela czuc swoje nogi, i ten straszny bol wrocil, i zwijala sie dopoki znow nie zaczelo dzialac. i polozna juz dala kolejna dawke ale najpierw kazala jej podniesc obie nogi, zeby faktycznie sprawdzic ze znieczulenie zniklo..... i miala pecha, bo akorat przestalo dzialac po tym jak jej coreczka wyszla na swiat, a byla zszywana, i mowi ze nawet jej znieczulenie miejscowe nie pomoglo podczas szycia. i kiedy przyszedl czas parcia, to mowi ze dobrze ze byla podlaczona pod ta maszyne ze skurczami bo nie wiedzialaby kiedy przec, bo nie czula kompletnie nic.

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:
Napisane przez mama d Pokaż wiadomość
A ja zaczynam kolekcjonować jak tylko styczeń się skończy.
Boje się, że jak zacznę zbierać te wszytskie rzeczy to nie będę się już mogła doczekać więc odwlekam póki mogę bo ja z tych bardzo niecierpliwych

Rona1906 piekny brzusi.

luzna25 trzymam kciuki aby twoje zyczenia odnośnie figury sprzed ciąży się sprawdziły

BOSZZZZZ JUŻ ?!

Ależ mi rośnie ciśnienie ... już naprawdę nie mogę się doczekać
ja pokupowalam i wszystko lezy, musze zrobic miejsce na to co juz jest kupione i jest jak piszesz, ja juz mam prawie wszystko i nie moge sie doczekac mojego lobuziaka az mi go poloza na mnie po porodzie te pierwsze chwile razem nie moglabym kupowac zbyt pozno, stres by mnie zjadal ze tak pozno tz to chcial w lutym robic zakupy

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
przez Ciebie zaczełam też oglądać , ludzie zaczynam się bać
nie boj sie niunia myslmy lepiej o naszych malenstwach.
Stary 2015-01-02, 21:17   #3680
nouvelle2
Zakorzenienie

Ja porody oglądam na ipla.tv, ten polski program w każdym odcinku są historie dwóch kobiet

Stary 2015-01-02, 21:18   #3681
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
super są te fotki!
Z tego co mi się przypomina kupowałaś gładkie rajstopki dla Zosi, a znalazłaś jakieś w tym najmniejszym rozmiarze? Poszukuję takich małych 0-6m lub 56 i ciężko mi znaleźć gładkie
Stary 2015-01-02, 21:26   #3682
smv
Zakorzenienie

Jeju umieram z bólu dzisiaj. Tak mnie boli coś pod zebrem calutki dzień i do tego po tej samej stronie ból w plecach /łopatkach ;( ani chodzić ani leżeć... Buuu.

Ja porody na yt oglądam. W zasadzie chyba wszystkie obejrzałam. Wpiszcie sobie LABOUR AMD DELIVERY fajne są filmiki śmieszne i wzruszające. A moment przyjścia dzidzi na świat - zawsze działa na mnie ryczaco hihi
Stary 2015-01-02, 21:39   #3683
marcia45
Zadomowienie

Cytat:

miałam identyczna sytuacje z sylwestrem. My ostatnio nawet do kina nie chodzilismy bo było mi niewygodnie.

mordka
ja słyszałam, ze miód moze podrazniac gardło. A próbowałaś starego sposobu z płukazniem wodą z solą?

panna mimba nasz kociak też ma troche ponad pół roku i jest mega rozpieszczony. Więc razem bedziemy sie zmierzac z przyzwyczajaniem kociaków do nowego członka w stadzie. Dziś byliśmy u weta na szczepieniu to radził jakiś preparat na f z kocimi fermonami jakby kociak sprawiał problemy przez pierwsze dni.

michru trzymam kciuki, super, że podjęliście walkę o związek. Śliczne rzeczy dostałaś.

Ja szaleje z zakupami: łóżeczko małej wzbogaciło się o materacyk i przewijak, kupiłam rzeczy dla mnie do szpitala(brakuje mi tylko koszul, wkładek laktacyjnych i osłonek na brodawki).

Widzę, że wszystkie jesteśmy na etapie zamawiania. Ja nie mam pojecia jakie butelki i smoczki kupić, czy czapeczki dla małej do szpitala muszą być jakieś specjalne?

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-02, 22:01   #3684
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
super są te fotki!
Z tego co mi się przypomina kupowałaś gładkie rajstopki dla Zosi, a znalazłaś jakieś w tym najmniejszym rozmiarze? Poszukuję takich małych 0-6m lub 56 i ciężko mi znaleźć gładkie
ja mam z h&m, next, calzedonii, KappAhl no i lumpka Mam też z Pepco, ale to akurat większe (nie pamiętam czy były te najmniejsze) i Textil Market
takie coś znalazłam na szybko teraz:
http://www.hm.com/pl/product/02963?article=02963-A
http://www.hm.com/pl/product/02963?article=02963-C
+ zara (akurat w sklepie intermetowym nie ma obecnie tych najmnijeszych rozmiarów)
http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/ni...-141970-1.html
http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/ni...-142692-1.html

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

mam też marki Agmi (kupowane na Allegro) ale rozmiarówka jest nieco zawyżona.
tutaj znalazłam też kilka gładkich:
http://allegro.pl/wola-babies-rajsto...868039179.html
http://allegro.pl/wola-rajstopy-bial...924619389.html

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
miałam identyczna sytuacje z sylwestrem. My ostatnio nawet do kina nie chodzilismy bo było mi niewygodnie.

mordka
ja słyszałam, ze miód moze podrazniac gardło. A próbowałaś starego sposobu z płukazniem wodą z solą?

panna mimba nasz kociak też ma troche ponad pół roku i jest mega rozpieszczony. Więc razem bedziemy sie zmierzac z przyzwyczajaniem kociaków do nowego członka w stadzie. Dziś byliśmy u weta na szczepieniu to radził jakiś preparat na f z kocimi fermonami jakby kociak sprawiał problemy przez pierwsze dni.

michru trzymam kciuki, super, że podjęliście walkę o związek. Śliczne rzeczy dostałaś.

Ja szaleje z zakupami: łóżeczko małej wzbogaciło się o materacyk i przewijak, kupiłam rzeczy dla mnie do szpitala(brakuje mi tylko koszul, wkładek laktacyjnych i osłonek na brodawki).

Widzę, że wszystkie jesteśmy na etapie zamawiania. Ja nie mam pojecia jakie butelki i smoczki kupić, czy czapeczki dla małej do szpitala muszą być jakieś specjalne?
Czapeczki do szpitala to takie zwykłe bawełniane, które nakłada się głównie po kąpieli. Ja mam te (kappahl, 5zł za dwupak chyba)

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Jeju umieram z bólu dzisiaj. Tak mnie boli coś pod zebrem calutki dzień i do tego po tej samej stronie ból w plecach /łopatkach ;( ani chodzić ani leżeć... Buuu.

Ja porody na yt oglądam. W zasadzie chyba wszystkie obejrzałam. Wpiszcie sobie LABOUR AMD DELIVERY fajne są filmiki śmieszne i wzruszające. A moment przyjścia dzidzi na świat - zawsze działa na mnie ryczaco hihi
ojej współczuję to pewnie dzidzia uciska Ci na jakiś nerw, ja też tak czasem mam...

Edytowane przez nouvelle2
Czas edycji: 2015-01-02 o 21:53
Stary 2015-01-02, 22:20   #3685
smv
Zakorzenienie

No masakra wzielam ciepłą kąpiel z nadzieją ze ulzy - a gdzie tam...
Hmm znów mnie coś pipcia siedzieć zaczyna - zaladowalam juz nystatyne wiec jutro powinno być lux. Dziś mi ciągle brzuch twardnieje bez bólu żadnego ale czuje dyskomfort aż wzielam nospe ;/
Dobranoc brzuchatki

Niunia 60 dni kochana to chyba bym się też już cykala ale tak pozytywnie... Ciekawe jak będzie u mnie za 3 tygodnie hihi
Stary 2015-01-02, 22:31   #3686
marcia45
Zadomowienie

Edits ja właśnie te co wkleiłam nouvelle znalazłam w hm na wyprzedaży po 5zł za dwie sztuki. Wzięłam wszystkie kolory jakie były, są bardzo fajne w dotyku.

Nouvelle ja się zastanawiam właśnie nad tymi co wkleiłaś lub nad też 2pakowym zestawem z mothercare. Bo nie wiem czy powinny byc wiązane pod szyją czy nie, te z mothercare są takie białe bawełniane niewiązane.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-02, 22:38   #3687
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Edits ja właśnie te co wkleiłam nouvelle znalazłam w hm na wyprzedaży po 5zł za dwie sztuki. Wzięłam wszystkie kolory jakie były, są bardzo fajne w dotyku.

Nouvelle ja się zastanawiam właśnie nad tymi co wkleiłaś lub nad też 2pakowym zestawem z mothercare. Bo nie wiem czy powinny byc wiązane pod szyją czy nie, te z mothercare są takie białe bawełniane niewiązane.
ja wzięłam wiązane, w razie gdyby były lekko za duże i się zsuwały

Stary 2015-01-02, 22:51   #3688
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość

Bidulko, mam nadzieję, że ból przejdzie i spokojnie odpoczniesz w nocy

Cytat:
ja mam z h&m, next, calzedonii, KappAhl no i lumpka Mam też z Pepco, ale to akurat większe (nie pamiętam czy były te najmniejsze) i Textil Market
takie coś znalazłam na szybko teraz:
http://www.hm.com/pl/product/02963?article=02963-A
http://www.hm.com/pl/product/02963?article=02963-C
+ zara (akurat w sklepie intermetowym nie ma obecnie tych najmnijeszych rozmiarów)
http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/ni...-141970-1.html
http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/ni...-142692-1.html

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

mam też marki Agmi (kupowane na Allegro) ale rozmiarówka jest nieco zawyżona.
tutaj znalazłam też kilka gładkich:
http://allegro.pl/wola-babies-rajsto...868039179.html
http://allegro.pl/wola-rajstopy-bial...924619389.html

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Czapeczki do szpitala to takie zwykłe bawełniane, które nakłada się głównie po kąpieli. Ja mam te (kappahl, 5zł za dwupak chyba)

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

ojej współczuję to pewnie dzidzia uciska Ci na jakiś nerw, ja też tak czasem mam...
Cytat:

dziękuję Dziewczyny, szkoda że ten internetowy sklep h&m nie ruszył jeszcze, miał być od 01.01 namówię tż i podjedziemy w weekend, dziękuję!
Stary 2015-01-02, 23:15   #3689
Alunia79
Wtajemniczenie

Ja dziś rozwaźałam opcję porodu w tym szpitalu http://www.szpital.walbrzych.pl/stro...leria_foto.htm ale chyba zrezygnuję z tej myśli bo trochę za daleko 60 km i boję się, że nie zdążę.. Eh

A czapeczki do szpitala biorę 3 2 smerfetki i jedna wiązana, coś podobnego jak nouvelle wklejałaś.
Alunia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-02, 23:29   #3690
rypka85
Zakorzenienie

Dzięki dziewczynki za miłe przyjęcie
A wiec napisz coś o sobie.
Mam na imię Sylwia.Mam 29 lat.Termin porodu mam na 2 marca a narazie mam wyznaczone na 26 lutego CC ( termin moze zmienic sie na wcześniejszy).Będe miała córcie-Izunie.Mam już jedno dziecko-4 letnią córeczkę Oliwkę
CC bede miała ze względów zdrowotnych.Z pierwszą córcią tez miałam CC.
Moja córcia juz nie moze doczekac sie siostry.
Ciąże przechodzę bardzo dobrze Teraz jest mi odrobinę ciężko i brzuch pobolewa.Zgage mam codziennie ale to jest do przezycia
Pytałyście o wyprawkę.Juz prawie cała kupiona.Wiele ładnych rzeczy mam po starszej córci

NOWY PAŹDZIERNIKOWY WĄTEK!!!!
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=648909

NOWY WĄTEK DLA MAMUŚ I DZIECI
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=714154
rypka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości