Marcowe Mamy 2015 cz. V - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-02, 16:07   #3631
crystal25
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. V

Cytat:
Napisane przez kasia_adm Pokaż wiadomość
To krwawienie po to dla mnie był okropny dyskomfort. Chociaż w moim przypadku trwało to tylko koło 7dni. Mam nadzieję, że í tym razem pójdzie jak wtedy. Jeśli tak to nawet bym síę nie bała.
Wierze, ja krwawilam ok. 10 dni, ale pierwsze kilka dni to byla masakra wg mnie, w szpitalu lekarka mowila ze organizm sie oczyszcza tak to zrozumialam, stad tyle krwawie itd ale wypytywala dosc, czy z dnia na dzien krwawie mniej, a kilka dni pozniej dostalam normalna miesiaczke..... a domyslam sie ze po porodzie to dwa razy gorzej u wiekszosci kobiet. za to ladnie sie oczyszyscilam przed, i mam nadzieje ze przed porodem zadna lewatywa mi nie bedzie potrzebna ( nie wiedzialam ze tyle mozna latac do toalety )

Edytowane przez crystal25
Czas edycji: 2015-01-02 o 16:10
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-02, 16:22   #3632
EdithS
Zadomowienie

Ja jak myślę o porodzie to bardziej się boję tego zszytego krocza, oczyszczania, ciągłej krwi, bólu podczas siadania i czy uda mi się kp, bo tego strasznie chcę. Dzisiaj rozmawiałam z siostrą przez telefon i mi mówiła, że ona długo się oczyszczała a do siadania w szpitalu miała taki specjalny jakby okrąg, koło puste w środku, tak że krocze miało luz podczas siedzenia. U mnie w szpitalu nie ma takich rarytasów
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-02, 16:29   #3633
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Ja jak myślę o porodzie to bardziej się boję tego zszytego krocza, oczyszczania, ciągłej krwi, bólu podczas siadania i czy uda mi się kp, bo tego strasznie chcę. Dzisiaj rozmawiałam z siostrą przez telefon i mi mówiła, że ona długo się oczyszczała a do siadania w szpitalu miała taki specjalny jakby okrąg, koło puste w środku, tak że krocze miało luz podczas siedzenia. U mnie w szpitalu nie ma takich rarytasów
nie boj sie kochana bo przez ten strach bedzie bardziej wszystko bolalo.
same sie nakrecamy
Tez sie boje, ale zaczynam sie chyba przyzwyczajac, co nas moze czekac. Lepiej sie mile zaskoczyc, niz myslec ze pojdzie latwo, a tak moze nie byc.
Ja to bardziej od porodu, tego wszystkiego, boje sie, wlasnie ze po porodzie, jeszcze mnie lekarz tam bedzie dotykac, moze zszywac czy cos nie wiem. To mnie przeraza, ale mysle sobie z drugiej strony, ze bedzie co ma byc. To bedzie chwila bolu, a cale zycie przed nami. Pozniej dadza mi mojego slodkiego malego lobuza ktory juz zawsze bedzie obok mnie. Chyba bede ze szczescia plakac kilka dni ze bedzie po wszystkim, a on bedzie obok mojego lozka w klinice

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Cytat:
a najbardziej to boje sie tego samolotu, to moj koszmar, kiedy bede musiala na nim usiasc jak na tronie, i zrobic co do mnie nalezy z rozkraczonymi nogami, prawie naga, a kazdy bedzie mi tam zagladac
Stary 2015-01-02, 16:46   #3634
asiulek8
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny w nowym roku

Ja to obawiam się jak na razie jednego, że w trakcie siusiania odejdą mi wody i nie zauważę, że to już

Dzisiaj pozamawiałam resztę dupereli, tzn. dla mnie do szpitala: jakieś koszule, kapciochy, podkłady, majciochy. Resztę wyposażenia do pokoju, przewijak, jakieś prześcieradełka i podkłady do łóżeczka i wózka. Dla Małej wszystko do kąpieli i pielęgnacji (brakuje tylko pieluch ). Ale pewnie i tak o czymś zapomniałam i tym oto sposobem siedząc na kanapie ponad 500 zł poooszłooooo...

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-02, 16:52   #3635
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
nie boj sie kochana bo przez ten strach bedzie bardziej wszystko bolalo.
same sie nakrecamy
Tez sie boje, ale zaczynam sie chyba przyzwyczajac, co nas moze czekac. Lepiej sie mile zaskoczyc, niz myslec ze pojdzie latwo, a tak moze nie byc.
Ja to bardziej od porodu, tego wszystkiego, boje sie, wlasnie ze po porodzie, jeszcze mnie lekarz tam bedzie dotykac, moze zszywac czy cos nie wiem. To mnie przeraza, ale mysle sobie z drugiej strony, ze bedzie co ma byc. To bedzie chwila bolu, a cale zycie przed nami. Pozniej dadza mi mojego slodkiego malego lobuza ktory juz zawsze bedzie obok mnie. Chyba bede ze szczescia plakac kilka dni ze bedzie po wszystkim, a on bedzie obok mojego lozka w klinice

---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

a najbardziej to boje sie tego samolotu, to moj koszmar, kiedy bede musiala na nim usiasc jak na tronie, i zrobic co do mnie nalezy z rozkraczonymi nogami, prawie naga, a kazdy bedzie mi tam zagladac
masz rację, chyba lepiej przyjąć to wszystko i być świadomym, że tak będzie i po prostu pogodzić się z tym i mieć pozytywne nastawienie, wtedy łatwiej chyba zniesiemy całość niż ze strachem dziś już wciąż myślę o przytulaniu Małej i nie mogę się doczekać!
Mamusie z doświadczeniem, a czy Waszym zdaniem fiku miku pomaga przyspieszyć poród?

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość

Ja to obawiam się jak na razie jednego, że w trakcie siusiania odejdą mi wody i nie zauważę, że to już

Dzisiaj pozamawiałam resztę dupereli, tzn. dla mnie do szpitala: jakieś koszule, kapciochy, podkłady, majciochy. Resztę wyposażenia do pokoju, przewijak, jakieś prześcieradełka i podkłady do łóżeczka i wózka. Dla Małej wszystko do kąpieli i pielęgnacji (brakuje tylko pieluch ). Ale pewnie i tak o czymś zapomniałam i tym oto sposobem siedząc na kanapie ponad 500 zł poooszłooooo...
tak, tak, znam ten ból wydatków, tez jestem w trakcie zamawiania
a co wzięłaś dla dziecka do kąpieli i pielęgnacji?
Stary 2015-01-02, 17:00   #3636
kasia_adm
Rozeznanie

Cytat:
masz rację, chyba lepiej przyjąć to wszystko i być świadomym, że tak będzie i po prostu pogodzić się z tym i mieć pozytywne nastawienie, wtedy łatwiej chyba zniesiemy całość niż ze strachem dziś już wciąż myślę o przytulaniu Małej i nie mogę się doczekać!
Mamusie z doświadczeniem, a czy Waszym zdaniem fiku miku pomaga przyspieszyć poród?

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Nie wiem jak z fiku miku, bo mi po 32tc zabroniono z powodu rozwarcía na 2cm.
Też właśnie uzupełniam braki na allegro
kasia_adm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-02, 17:05   #3637
asiulek8
Wtajemniczenie

Wzięłam Oilatum bo był akurat w promocji. Dwa mniejsze opakowania bo się bardziej opłacało. No i jak się nie sprawdzi to mniejsza szkoda się pozbyć Do tego najzwyklejszą oliwkę i balsam. Zobaczę co będzie lepsze. Do tego Bepanthen do pupinki, sól fizjologiczna, octenisept, gaziki, wilgotne chusteczki

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2015-01-02, 17:07   #3638
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Nie wiem jak z fiku miku, bo mi po 32tc zabroniono z powodu rozwarcía na 2cm.
Też właśnie uzupełniam braki na allegro
ja właśnie też mam zakaz z powodu małego rozwarcia. A dotrwałaś do wyznaczonego tp? Bo słyszałam,że u wielu mamuś z zagrożeniem wcześniejszego porodu jest potem tak, że kończy to się ciążą przenoszoną.

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

Cytat:
Wzięłam Oilatum bo był akurat w promocji. Dwa mniejsze opakowania bo się bardziej opłacało. No i jak się nie sprawdzi to mniejsza szkoda się pozbyć Do tego najzwyklejszą oliwkę i balsam. Zobaczę co będzie lepsze. Do tego Bepanthen do pupinki, sól fizjologiczna, octenisept, gaziki, wilgotne chusteczki
dziękuję
w sumie cokolwiek się dziecku nie przyjmie, możemy używać my dorośli
Stary 2015-01-02, 17:12   #3639
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
dziękuję
No dokładnie. Z resztą jakby coś na gwałt było potrzebne można skoczyć do apteki.

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2015-01-02, 17:22   #3640
kasia_adm
Rozeznanie

Cytat:
ja właśnie też mam zakaz z powodu małego rozwarcia. A dotrwałaś do wyznaczonego tp? Bo słyszałam,że u wielu mamuś z zagrożeniem wcześniejszego porodu jest potem tak, że kończy to się ciążą przenoszoną.

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

dziękuję
Urodziłam w 38tc, poród indukowany oksytocyną. Miałam cholestazę ciążową i dzíęki rozwarciu udało się sn po jednej kroplówce.

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Cytat:
Gdzie mają Oilatum w promocji? Stosowałam płyn do kąpieli i bardzo mi pasował.
Kupiłam dziś herbatę pokrzywową na moją zgagę i problemy z trawieniem. I wiecie, że nawet mi to pomogło trochę.

Edytowane przez kasia_adm
Czas edycji: 2015-01-02 o 17:28
Stary 2015-01-02, 17:33   #3641
asiulek8
Wtajemniczenie

Brałam w Aptece Gemini

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2015-01-02, 17:46   #3642
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

Bedzie dobrze kochana Urodzimy przezyjemy, pocierpimy, ale nasze malenstwa nam to wynagrodza swoja obecnoscia, obok nas juz na zawsze. Nie powiem bo tez sie boje, ale nie mozemy sie nakrecac, bo bedzie gorzej. Musimy byc swiadome tylko jak duzy moze to byc bol, i ze latwo nie bedzie, ale w koncu do tego jestesmy stworzone.
To my dajemy nowe zycie
Jesli chodzi o kosmetyki, to gdybym miala sama kupowac, to z tego co mam, kupilabym tylko albo balsam do ciala, albo olejek do kapieli, do masazu nie koniecznie, moze po pewnym czasie, i szampon z zelem w jednym, bo wychodzi taniej niz dwa osobno, no i krem na spacery bo jak w Polsce w marcu/kwietniu jeszcze zimno jest, to jednak sie przyda, i cos do pupy do smarowania to tak na poczatek.

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

Cytat:

Mi wlasnie ( 50 euro ) ok. 200zl poszlo w aptece Dobrze, ze czesc moje ubezpieczenie pokrywa bo bym zaplacila dwa razy tyle, wiec za lekarstwa od lekarzy nic nie placilam, tylko za inne rzeczy, ktore mialam. Pieniadze uciekaja bardzo szybko kurcze, musze te koszule kupic i kapcie jakies. jak widze duze rozmiary, to nie mam checi na kupowanie
Stary 2015-01-02, 17:55   #3643
tout-petit-fille
Zadomowienie

Hej Wam po dłuuuższej nieobecności

U mnie dziś rozpoczął się 30 tydzień Kiedy to minęło???
Czas tak zasuwa, że za chwilę znajdziemy się na porodówce, już niebawem niektóre z nas się wypakują..

Ja zamówiłam wreszcie łóżeczko, materac i klin.

Zostało mi jeszcze trochę akcesoriów jak pościel, termometr, wanienka, trochę kosmetyków i wciąż nie mam wózka. To największa moja bolączka, bo najbardziej kosztowna

Suma summarum wybrałam to łózeczko: http://allegro.pl/p-lozeczko-biale-z...859121297.html

ten materac: http://materacem.pl/vitmat-materac-l...wy-baby-60x120

i klin sugerowany pod linkiem materaca.

Ciuszków mam obłęd- śmieliśmy się z TŻ przy wywieszaniu prania, że więcej od nas. Muszę poprać jeszcze kocyki, ręczniczki, pieluchy.

A z samopoczuciem bosko, chociaż coraz bardziej czuję się jak słonica i męczę się szybko. Jak wcześniej każdego dnia lubiłam jeździć po zakupy na obiad na bieżąco, tak teraz chciałabym zrobić raz na tydzień i nie stać w kolejkach, nie szukać, nie dźwigać

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-02, 17:56   #3644
kasia_adm
Rozeznanie

Cytat:
Brałam w Aptece Gemini
Dziękuję już patrzę í zamawiam

U mnie jutro 80dni do terminu, super coraz mniej

Czas edycji: 2015-01-02 o 18:01
Stary 2015-01-02, 18:05   #3645
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
zawsze możesz sobie kupić takie pompowane koło ratunkowe jak na basenie mają dzieci Tż Ci nadmucha i będzie pełniło taką samą funkcję jak ten specjalny okrąg
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-02, 18:08   #3646
Alunia79
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
Hej Wam po dłuuuższej nieobecności

U mnie dziś rozpoczął się 30 tydzień Kiedy to minęło???
Czas tak zasuwa, że za chwilę znajdziemy się na porodówce, już niebawem niektóre z nas się wypakują..

Ja zamówiłam wreszcie łóżeczko, materac i klin.

Zostało mi jeszcze trochę akcesoriów jak pościel, termometr, wanienka, trochę kosmetyków i wciąż nie mam wózka. To największa moja bolączka, bo najbardziej kosztowna

Suma summarum wybrałam to łózeczko: http://allegro.pl/p-lozeczko-biale-z...859121297.html

ten materac: http://materacem.pl/vitmat-materac-l...wy-baby-60x120

i klin sugerowany pod linkiem materaca.

Ciuszków mam obłęd- śmieliśmy się z TŻ przy wywieszaniu prania, że więcej od nas. Muszę poprać jeszcze kocyki, ręczniczki, pieluchy.

A z samopoczuciem bosko, chociaż coraz bardziej czuję się jak słonica i męczę się szybko. Jak wcześniej każdego dnia lubiłam jeździć po zakupy na obiad na bieżąco, tak teraz chciałabym zrobić raz na tydzień i nie stać w kolejkach, nie szukać, nie dźwigać
za kolejny tydzień i zakupy fajowe...
Alunia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-02, 18:15   #3647
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
zawsze możesz sobie kupić takie pompowane koło ratunkowe jak na basenie mają dzieci Tż Ci nadmucha i będzie pełniło taką samą funkcję jak ten specjalny okrąg
to jest jakiś pomysł
zamówiłam pościel do łóżeczka, kolejna pozycja odklikana, jestem z siebie dumna
Stary 2015-01-02, 18:21   #3648
Hottie07
Zakorzenienie

witajcie dziewczyny

Cytat:
Napisane przez Michiru Pokaż wiadomość
szkrabeniek

ja melduję się w końcówce 28tc jest ok. z ojcem malucha postanowiliśmy spróbować od nowa, powoli. zobaczyć czy da się ten związek uratować. osobiście jestem trochę w szoku, bo w zasadzie spisałam to wszystko na straty. co prawda powiedziałam mu, że moim zdaniem cokolwiek spowodowało kryzys to jest to tylko kryzys, taki który można pokonać. przecież i w super związku kryzysy się zdarzają, ale nie miałam wielkich nadziei, że przyzna mi rację. ale najwyraźniej przemyślał wszystko i w tym momencie staramy się, by znów było dobrze. w zasadzie dobrze, że się wtedy nie wyprowadziłam, choć byłam już jedną nogą za drzwiami, spakowana i w ogóle, bo wiem, że cokolwiek by się działo to byłby to naprawdę koniec, bo już bym nie wróciła. teraz najbardziej boję się nie tego, czy się uda odbudować nasz związek tylko tego, że nawet jak będzie dobrze to do końca życia mu tego nie wybaczę i nie będę potrafiła mu zaufać. no cóż, zobaczymy

zrobiłam przed świętami glukozę i trochę bałam się wyniku. ale spoko, po świętach poszłam, odebrałam, są w normie. i po godzinie, i po dwóch nawet do 100 nie dobiło

nie będę czarować, jestem sporo w tył z tym, co u Was się przez ten czas działo i wątpię, żebym dała radę to nadrobić. ale widzę, że pisałyście co już macie, a co jeszcze musicie dokupić. ja zdecydowanie muszę zacząć w tym miesiącu kompletować rzeczy do mojej torby do szpitala, bo jeszcze nic nie mam. i iść do lumpka w poszukiwaniu tej szmaty porodowej. i kupić w końcu laktator, najpóźniej w lutym, choć jak widzę cenę 300zł to mi się nóż w kieszeni otwiera i kosmetyki dla synka, i wanienkę i wszystkie akcesoria do kąpieli. i zrobić porządek w pokoju dla dzidziusia, bo tam nic nie ruszone, nic nie złożone. i na dniach umówić się na zwiedzanie noworodków w szpitalu, ale tam się dodzwonić to cud. także mogę być na czele listy osób kompletnie nieprzygotowanych, jakby mały się teraz urodził...
oby już wszystko było w porządku

Cytat:
Napisane przez szkrabeniek Pokaż wiadomość

Jesteśmy już po III genetycznych - malutki wcale nie jest malutki bo w 29i5 dniu ważył 1730 g rośnie nam jak na drożdżach z czego bardzo się cieszę bo jest do przodu z wymiarami a moje nadciśnienie (co prawda leczone) nie ma na niego wpływu. Był bardzo nie zadowolony bo mu przeszkadzaliśmy a on akurat słodko drzemał

Jeśli chodzi o mnie - zaczyna mi brakować powietrza- budzę się częściej w nocy i bolą mnie okropnie pachwiny - jakbym szpagaty robiła non stop

Dziś siadłam na allegro i pozamawiałam trochę rzeczy dla mnie i dla Mikiego - niby nic - podstawowe rzeczy a tu prawie 500 zł - to ja się pytam gdzie reszta ?? no ale małymi kroczkami damy radę. Zdecydowałam się w końcu na materac - kupuję kokos-pianka-kokos - myślę że to dobry wybór bez tej gryki - przynajmniej będę mieć spokojne sumienie że nic nie wylezie z tego materacyka

Musimy jeszcze zamówić łóżeczko póki jest Mąż - żeby mógł je złożyć, ponieważ następnym razem przyleci dopiero na poród. Uświadomiłam sobie że to już tak blisko. Boję się - żeby z małym było wszystko w porządku , samej cesarki to nie. Bardzo chciałabym żeby już z nami był
dla małego mężczyzny - ale rośnie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co moge kupic na ból gardła????
Tak mnie boli, że spac w nocy nie mogłam
kuruj się , odpoczywaj i nie daj się

Cytat:
Napisane przez Michiru Pokaż wiadomość
dzięki, dziewczyny kciuki się przydadzą

wrzucę Wam prezenty świąteczne dla małego, które dostałam od kumpeli
ale cudne

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny witam się w Nowym Roku
Pisałam w sylwestra że żona kuzyna zaczęła rodzić i wszyscy mysleliśmy że da radę wytrzymać i urodzi po północy a tu psikus ledwo co zdążyli dojechać do szpitala i powitali synka na siwcie 31.12 o godz 20, a ja myślałam że będziemy mieć dzieci z jednego rocznika, ale najważniejsze że mały zdrowy waga 3500 g ciekawe ile by ważyl jakby dotrwała do tp czyli do 19.01

U mnie niestety trochę gorzej się ten rok zaczął bylam dzisiaj u lekarza i okazało się że mam zapalenie oskrzeli i muszę brac antybiotyk, po konsultacji z moją gin mogę go brać bezpiecznie, trochę się wystraszyłam bo to pierwszy antybiotyk od czasów szkolnych, w ogóle to moja pani dr się zdziwiła bo ostatni raz byłam u niej i tu uwaga w 2005 r i ładnie się trzymałam mam nadzieję że mi pomoże bo mam dosyć tego kaszlu
leż i odpoczywaj - na pewno wszystko będzie w porządku

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
to jest jakiś pomysł
zamówiłam pościel do łóżeczka, kolejna pozycja odklikana, jestem z siebie dumna
też zamówiłam 30.12 cały komplet do łóżeczka ale lista wciąż długa....

asiulek8 pochwal się jaką koszulę zamówiłaś? też nie mam jeszcze
Stary 2015-01-02, 18:29   #3649
asiulek8
Wtajemniczenie

Najtańszą jaką znalazłam hehehe http://allegro.pl/ShowItem2.php?item...f=last-visited

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2015-01-02, 18:37   #3650
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
Najtańszą jaką znalazłam hehehe http://allegro.pl/ShowItem2.php?item...f=last-visited

I taka najlepsza- i tak nie będziemy jej używać w sypialni)

Właśnie opanowałam allegro i kupiłam trochę potrzebnych gadżetów:
  • MEDELA Purelan krem na podraznione brodawki 37g
    1 sztuka
    42,00 zł
  • Kompresy jałowe z gazy 5x5cm Matocomp
    8 sztuk
    8,00 zł
  • Prześcieradło frotte do łóżeczka z gumką 120x60cm
    1 sztuka
    10,30 zł
  • ZIAJA żel myjący normalizujący LIŚCIE MANUKA (przy okazji dla matki- bo się kończy;P)
    1 sztuka
    7,90 zł
  • Kompresy niejałowe z gazy 5x5cm Matocomp 100szt
    1 sztuka
    4,80 zł
  • NoseFrida aspirator do noska FRIDA + 4 filtry
    1 sztuka
    21,00 zł
  • Pieluchy - PIELUSZKI PAMPERS NEWBORN 2-5kg 43szt.
    1 sztuka
    23,59 zł
  • Filtry Frida - filterki do aspiratora do noska1 sztuka
    3,50zł

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-02, 18:41   #3651
Hottie07
Zakorzenienie

Cytat:
super - też na nią patrzyłam - wpisuję na listę
Stary 2015-01-02, 18:43   #3652
kasia_adm
Rozeznanie

Cytat:
Bardzo fajniutka
Stary 2015-01-02, 18:46   #3653
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
heheh, jesteś boska! Wynalazłaś dla mnie ratunek! Wiesz, że zamierzam skorzystać z Twojego pomysłu? Dzięki

Cytat:
Urodziłam w 38tc, poród indukowany oksytocyną. Miałam cholestazę ciążową i dzíęki rozwarciu udało się sn po jednej kroplówce.

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Gdzie mają Oilatum w promocji? Stosowałam płyn do kąpieli i bardzo mi pasował.
Kupiłam dziś herbatę pokrzywową na moją zgagę i problemy z trawieniem. I wiecie, że nawet mi to pomogło trochę.
jednak zioła pomagają. Ja kupiłam tacie na urodziny koszyk różnych herbat w sklepie zielarskim, nawet takie śmieszne herbatki dla nerwusa
Co do porodu, to najważniejsze, że wszystko przebiegło pomyślnie.
Stary 2015-01-02, 19:05   #3654
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hottie07 Pokaż wiadomość
super - też na nią patrzyłam - wpisuję na listę
wszystkie w takich samych będziemy rodzić też mam w planie takowe zamówić

Ja sie jakoś nie boje porodu . Musze dać rade i tyle! Wiadmo pewnie zesrana będe jechać do szpitala ale na razie podchodze optymistycznie do wszystkiego i myśle tylko o małym Oskarku(wszystko dla niego zcierpie tylko zeby był zdrowy)

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Cytat:
Położna na szkole rodzenia wspominała o takich kółkach Podobno idelane jest na odciążenie krocza- trza dopisać do listy.
Stary 2015-01-02, 19:07   #3655
kasia_adm
Rozeznanie

Cytat:
heheh, jesteś boska! Wynalazłaś dla mnie ratunek! Wiesz, że zamierzam skorzystać z Twojego pomysłu? Dzięki

jednak zioła pomagają. Ja kupiłam tacie na urodziny koszyk różnych herbat w sklepie zielarskim, nawet takie śmieszne herbatki dla nerwusa
Co do porodu, to najważniejsze, że wszystko przebiegło pomyślnie.
Bardzo bym chciała, żeby ten poród poszedł tak fajnie. Miałam zaplanowany termin 2tyg wcześniej, bez stresu i nerwów, pod kontrolą. Żadnego wycźekiwania czy to już.
Stary 2015-01-02, 19:10   #3656
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:

[/COLOR]

Na SR babeczka wspominała coby testować różne pozycje-przecież nie trzeba rodzić na leżąco Moja sąsiadka(ta co 3ke dzieci ma) mówiła mi,że właśnie na leżąco było jej najgorzej (najbardziej bolało). Dwoje dzieciaków urodziła na czworakach ,a jedno na boku
Stary 2015-01-02, 19:17   #3657
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
Na SR babeczka wspominała coby testować różne pozycje-przecież nie trzeba rodzić na leżąco Moja sąsiadka(ta co 3ke dzieci ma) mówiła mi,że właśnie na leżąco było jej najgorzej (najbardziej bolało). Dwoje dzieciaków urodziła na czworakach ,a jedno na boku
niestety z tego co zrozumialam, u nas to obowiazkowo na samolocie. Ale dopytam jeszcze, wolalabym wybrac inna pozycje, bo wlasnie mam wrazenie ze w takiej lezacej to ciezko rodzic dziecko mi by bardzo odpowiadala inna, ale dopytam jeszcze jak to u nas jest....

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

JEJ..... styczen zleci i sie zacznie panika

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Musze sie pochwalic , ze wymodlilam ten 1 procent, bo do tego czasu TZ nic nie wiadomo o wyjezdzie, a kwestia wizy to 2 do 4 tygodni, wiec napewno nie wyjedzie w styczniu teraz musze modlic sie ladnie, co by do marca nie wylatywal nigdzie i gitara urodzi ze mna to jak musi niech jedzie
Stary 2015-01-02, 19:24   #3658
kasia_adm
Rozeznanie

Ja cały poród kucałam, położna spr jakie są postępy i ostatnie 5min na samolot. To mi odpowiadało. Wszystko zależy od położnej í sytuacji.

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Cytat:
niestety z tego co zrozumialam, u nas to obowiazkowo na samolocie. Ale dopytam jeszcze, wolalabym wybrac inna pozycje, bo wlasnie mam wrazenie ze w takiej lezacej to ciezko rodzic dziecko mi by bardzo odpowiadala inna, ale dopytam jeszcze jak to u nas jest....

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

JEJ..... styczen zleci i sie zacznie panika

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Musze sie pochwalic , ze wymodlilam ten 1 procent, bo do tego czasu TZ nic nie wiadomo o wyjezdzie, a kwestia wizy to 2 do 4 tygodni, wiec napewno nie wyjedzie w styczniu teraz musze modlic sie ladnie, co by do marca nie wylatywal nigdzie i gitara urodzi ze mna to jak musi niech jedzie
To mocne kciuki trzymamy. Oby nie wyjeżdźał.

Czas edycji: 2015-01-02 o 19:27
Stary 2015-01-02, 19:26   #3659
Hottie07
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
wszystkie w takich samych będziemy rodzić też mam w planie takowe zamówić
przynajmniej nie będziemy się wyróżniać

Cytat:
trzymam kciuki, żeby się udało
Stary 2015-01-02, 19:30   #3660
EdithS
Zadomowienie

Crystal25 to super, może nasz krąg zaklęć działa?

Co do pozycji rodzenia siostra mojego szwagra mówiła mi, że rodziła na podłodze, bo na zimnej podłodze najlepiej znosiła ból. U mnie w szpitalu to można przybrać dowolna pozycję, ale ostateczna końcowa faza niestety jest standardowo w pozycji półleżącej.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości