|
|
#2791 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX !
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49571665]Jak ja się cieszę, że Dorotka zaczęła spać dłużej niedawno budziła się o 5 :/ teraz idą obie spać między 19-20, wstają 7-8 a po Sylwestrze do 8:30, szał ![]() [/QUOTE] Właśnie u nas też się poprawiło, aż się boje głośno o tym mówić. Mała śpi od 20 do 7. A wstawała tyle czasu o 5, a nawet przed ![]() pampuchy uwielbiam! Szybko się robi. A jeszcze jak mi się nie chce ciasta gnieść, to wkładam wszystkie składniki do maszyny do chleba i robi się za mnie Nie mam garnka do gotowania na parze, nie miałam gazy w domu, więc poradziłam sobie inaczej. Wzięłam przykrycie do patelni (takie z siatki, żeby tłuszcz nie chlapał) i zdało egzamin![]() Blanka rwie pampuchy na kawałki, macza w jogurcie wymieszanym z miodem lub owocami mrożonymi. No cudo!
|
|
|
|
#2792 |
|
Konto usunięte
|
Ewik, to kupuj i w ogóle się nie zastanawiaj. Ja miałam na 5 miesięcy pożyczonego elastika od koleżanki, ale one nie są drogie: http://pentelka.na.allegro.pl/pentel...945628231.html
To NAPRAWDĘ nie jest trudne, a elastik ma też ten plus, że możesz wyjąć dziecko i wsadzić bez ponownego wiązania
|
|
|
|
#2793 |
|
Zakorzenienie
|
Moja babcia robila takie pyszne pampuchy z jagodami w srodku. Tzn u nas sie mowilo na to bulki na parze
![]() W ogole FEWCIU w Twoich stronach to chyba popularne, co? Bo tu n Pomorzu nie spotkalam sie, zeby ktos podawal... |
|
|
|
#2794 |
|
Zakorzenienie
|
Ale narobilyscie mi ochoty na te pampuchy. Moge je gdzies dostac. Szaja czy mi sie wydaje czy pisalas ze w lidlu kupujesz?
Nazekalam wczoraj ze ksiazka mnie nie wciaga. No i wlasnie sie akcja zaczela a ja nie mamnczasu czytac... Cos czuje ze nocke dzis zarwe.. Zapomnialam ktorejs odpisac. Czytam pentagram jo nesbo. Kryminal.
|
#2795 |
|
Zakorzenienie
|
rozkminiam i rozkminiam co te te pampuchy
toż to zwykłe parowańce
|
|
|
|
#2796 |
|
Zakorzenienie
|
Bartulo Sto Lat od Jula i ciotki
My niestety zasmarkanki
|
#2797 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2798 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2799 |
|
Zakorzenienie
|
Tz nie znalazl gotowych w lidlu. Albo zle szukal albo cos mi sie zle wydawalo. Kazalam drozdze kupic. Bede wdzieczna jak podeslecie mi jakis sprawdzony przepis. I powiedzcie mi czy to od razu trzeba zjesc czy moge np zostawic na nastepny dzien? Jakos nie bardzo pamietam jak to jadlam. Mam tylko takie przeswity i smak pamietam. I ze chyba polane maselkiem i posypane cukrem jadlam.
---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Dziewczyny a co sie dzieje z Hje? Chyba dawno jej nie bylo..
|
#2800 |
|
Zakorzenienie
|
Bartusiu!!!! Spełnienia marzeń i spokojniejszych nocek
|
|
|
|
#2801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale bysmy sobie pojadły razem w restauracji, jak nie wiadomo,co kto zamawia Dzieciecie własnie padło długi wieczór mi sie szykuje
|
|
|
|
|
#2802 |
|
Zakorzenienie
|
u mnoe pyzy sa z ziemniakow surowych i gotowanych kopytka z samycj gotowanych :p
Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#2803 |
|
Zakorzenienie
|
Taki komplet zamówiłam sobie do sypialni, tylko bede miec 3 firankowe kokony bo mam okno szerokie, no zakochałam sie w tej delikatnosci
|
|
|
|
#2804 |
|
Wtajemniczenie
|
Ewik, Szaja dobrze napisała - poradzisz sobie - musisz tylko to jakoś rozkminić tak by Domisia nie odczuwała braku mamy
i jak Ala śpi to czas poświęcaj starszej Ellmi gratuluję zafasolkowania Bartusiu, 100 lat Czytam od rana i zapomniałam co miałam napisać My z Mają same sobie siedzimy i jemy tosty :p M. zabrał Karinkę do kuzynki bo pojechał z t. |
|
|
|
#2805 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jejku, jak mi Jej brakuje ---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Nie zlicze ile razy od 13 probowalam uspac Kube... Mowi, ze chce spac, pokazuje na lozko, gramoli sie, przeczytamy wiekszosc ksiazeczek i zwiewa mi Na dworze w wozku na pewno by zasnal, ale paskudna dzis pogoda - ciagle wieje i mży :/ Dopiero 17:30, a ja juz nie wiem, w ktora dziure przed nim uciec ![]() ![]() Oprocz tego widze, ze glodny, ale ma w nosie to, co mu ciagle proponuje... |
||
|
|
|
#2806 |
|
Zakorzenienie
|
Wreszcie mam czas. Nadrabiam więc te milion stron. Super!
|
#2807 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie takie kluski na parze nazywamy "PARZAKI"
można dostać w Biedrze ale chyba bez nadzienia. Swoją drogą uwielbiaaam ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- Ezzo gratuluję drugiego Syneczka
|
|
|
|
#2808 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie mama na to pyzy mówiła
no i pyzy tez się mówi na te ziemniaczane kulki ![]() Bartolino! WSZYSTKIEGO DOBREGO! Dziewczyny jakiego nerwa złapałam dzisiaj w Biedronie... Byliśmy w takiej wyprzedażowej, nie w naszej miejscowości. No i Daduś na zakupach zawsze bułkę bierze. Ja zawsze przy kasie mówię że była bułeczka, daję ją, albo Dawid konsumując pokazuje ja Pani już z końca kolejki. Dzisiaj akurat uwalił się na tego pączka z dziurką za 99 gr. A, że po wyprzedażowej chciałam połazić, to mu odpuściłam i daliśmy mu. Ochroniarz to widział, nic nie powiedział, ok. Z racji dłuższych zakupów Młody zdążył zjeść i jeszcze kajzerki zażądać, którą tylko nadgryzł i w woreczku rzucił do wózka. Jesteśmy przy kasie, wykładam tą bułeczkę, TZ płaci, ochroniarz stoi obok kasjerki i niby z nią gada. Za chwilę przechwycił TZta paragon, przeleciał wzrokiem i tekst: "Państwo chyba o czymś zapomnieli". Ja się macam po kieszeniach, TZ się maca, czy przypadkiem czegoś nie wsadziliśmy czy ki ch*j. Za chwilę gość, że coś było jedzone. No to ja się stuknęłam w czoło, przeprosiłam, mówię, że synek zjadł tą oponkę i już płacę. Kasjerka się śmiała, a ten że nie, nie będę tu płacić tylko do kantorka. I mnie spisuje za to 0,99 gr. Kurcze.. wyraźnie widzieli nasze zaskoczenie, widać było że zapomnieliśmy, przeprosiliśmy, a ten odstawia szopkę. Tz mu mówi że przecież 0,50 gr więcej na godzinie ma za taki protokolik, zaczął w ogóle tam do niego że jeśli nie wezwie policji to nie może moich danych spisać. Gość się zmieszał, ale twardo wypisywał. Ja nie chciałam czekać na żadych policjantów, Dawid się grzał, denerwował juz. Zapłaciłam mu tą 1 zł, to mi jeszcze 0,01gr nie wydał! JA rozumiem ,to jego praca, tez chce zarobić, ale kurna.. gdybyśmy faktycznie coś ukradli, coś wyniesli, a nie że mały bąbel na sklepie pączka zjadł, a rodzice szczerze zapomnieli zapłacić, co natychmiast chcieli wyrównać. Kurde w innych sklepach, to zawsze się babeczki śmieją że one tez obowiązkowo na zakupach z dzieckiem bułka, a ten taki shit odstawia |
|
|
|
#2809 |
|
Wtajemniczenie
|
Hope, ja właśnie dlatego uczę dziewczynki, że muszą poczekać aż zapłacimy za coś przy kasie i one już o tym wiedzą
i nie robią problemów, a ja się nie stresuję. T. muszę tylko upominać bo im właśnie bułki w sklepie daje.Co do Biedry to dziś kupiłam genialną książeczkę - szeleszczące wierszyki - dla naszych młodszych jeszcze za "poważne" ale dla takich 4-5 latków super za całe 2,99 zł - a jest 6 różnych do wyboru - ćwiczą wymowę a potem uczą ortografii - żałuję, ze wszystkich 6 nie wzięłam
|
|
|
|
#2810 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA SOLENIZANTÓW! ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Wiecie jak się wczoraj ucieszyłam. Dowiedziałam się , że na tym "naszym" mieszkaniu będą zakłądać centralne ogrzewanie. Nie wiem jeszcze kiedy (może za parę m-cy, a może za rok, dwa, nie wiem, spróbuję się dowiedzieć), ale w takim razie nie będziemy musieli robić ogrzewania na gaz Na razie będziemy mieć tam piece.
|
|
#2811 |
|
Zakorzenienie
|
Evel ja niestety raz popełniłam błąd i tak zostalo ALe tylko dot to bulek nie ma mowy o rzeczach jakichkolwiek innych.
|
|
|
|
#2812 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2813 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem na siebie zla bo zawsze ale to zawsze mowimy czy pokazujemy. Nie wiem czemu dzis o tym zapomnialam.
Szkoda tylko ze uwalil sie na nas a do moresow ci sie po sklepie kreca robia co chca nawet nie podejdzie |
|
|
|
#2814 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a dokładniej możesz podać?Cytat:
Cytat:
![]() Można olać jak się dziadków widzi 2/3 razy w m-cu, ale nie gdy są obok codziennie. Przecież teraz jest jedyny, niepowtarzalny etap gdy mamy całkowity wpływ na Nasze dziecko, na wprowadzenie dobrych nawyków, dlatego nie uważam, żeby w imię dobrych stosunków, czy wmawiania sobie 'niereformowalności dziadków' miałabym pozwalać na rzeczy, które wg mnie są dla mojego dziecka szkodliwe. Co można odpuścić to można, ale bez przesady. Jeżeli dziadkowie przychodzą sami, dobrowolnie po wnuczkę, po czy sadzają ją przed tv to je zabieram, nie uważam tępego wpatrywania się w tv za dobrze spędzany czas i może po 3, 4 razach do dziadków by dotarło. Jeżeli sama poprosiłabym ich o pomoc, w razie nagłej potrzeby a oni zajęliby ją tv to bym przebolała, ale gdy sami ją chcą to na pewno nie. Co do słodyczy, ja nie pozwalam dawać Oli żadnych słodyczy sklepowych, nie i koniec. Przyjdzie czas, że pewnie będzie się dopominać bo ktoś tam, coś tam, ale poki tak nie jest, nie daję. Ciasto/ciasteczka babcia upiecze - proszę bardzo, może jeść, ale żadnych batoników, czekolady itp. Moja mama ma w barku przygotowane przekąski dla Oli - chrupki kukurydziane, ryżowe, jaglane, 'chlebek' kukurydziany, przygotowuje jej kisiel, a jak ma coś nowego to zawsze najpierw pokazuje mi. także tu nie narzekam Ale mam też duże wsparcie tż w tych sprawach. Także trochę się dziwię Waszej tolerancji Ale może to wynika z tego, że jednak większość z Was nie widuje się z dziadkami codziennie.---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- Cytat:
Co do 'pampuchów', to rozumiem, że to takie kluski? Jeśli tak to my jadamy takie ->http://buchcik.com.pl/produkt/kluski...rze-naturalne/
|
|||||
|
|
|
#2815 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do sinusoidy - dokladnie tak okreslam to, co jest u nas, takze piateczka! Jesli chodzi o slodycze sklepowe, to Kuba je tylko herbatniki (t.daje, ja nie), czasem biszkopta dostanie. A innych np czekoladowych Domowych ciast tez raczej nie daje. Olewam sprawe tylko przy tv, bo nie mam takiej sily sprawczej w sobie, zeby zabronic ogladania tv tesciom w ich wlasnym domu. Ale wplyw na to, co daja Kubie do jedzenia juz mam. Żaba mala spi od 30min ![]() Tak byl padniety, ze w wannie zasnal na siedzaco. Jednak drzemka jest nam potrzebna, tylko jak to zrobic skoro nie dalo sie go uspac... Dzien mi sie strasznie ciagnal przez te marudki, nie znosze takich wietrzno-deszczowych dni, w ktorych nie mozemy sie ruszyc z domu :/ |
||
|
|
|
#2816 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A co do książeczek to ja niedawno właśnie kupiłam tak bardzo cię kocham http://aros.pl/ksiazka/tak-bardzo-cie-kocham Fajna. I jeszcze wziełam jedną z tej seri ciekawe dlaczego http://aros.pl/ksiazka/ciekawe-dlacz...y-mi-w-brzuchu Cytat:
Dziękuję za zaproszenia na fejsie |
|||
|
|
|
#2817 |
|
Zakorzenienie
|
Nawijko cygany
|
|
|
|
#2818 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomnialabym - Ewik
![]() Wszystko to kwestia organizacji. Poczatki sa ciezkie, ale dasz rade wypracowac swoj system Tez mialam problem z chusta, niby wygodnie, ale jakos nie czulam sie komfortowo... Jednak przy dwojce na pewno sporo ulatwia! Moze kup taka co to nie trzeba za kazdym razem wiazac? |
|
|
|
#2819 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko tacy z marginesu, o
|
|
|
|
#2820 |
|
Zadomowienie
|
Mała jak tam? Ezzo gratuluję synka Insolito bardzo się cieszę, że wszystko w porządku z Piotrusiem. To teraz odetchnij już w końcu Illusion wierzę, że u Was będzie tak samo Marsi jak Teść? A co do Twojego przyjaciela to też bym była w szoku, biedny strasznie musiał się czuć. Mam nadzieję, że się odnajdzie w tym wszystkim teraz, no i, że Ty też jakoś to ogarniesz Hope to się ochroniarz wykazał a jak siostra? Silver świetna wiadomość z tym centralnym ogrzewaniem! Ewik to baty dla męża :/ a Tobie życzę, żeby udało się wszystko zorganizować Sto lat dla Bartusia! Dziewczyny macie jakieś indywidualne ubezpieczenie na życie? Bo ja nic nie mam i chciałabym sobie coś wybrać, ale kompletnie się nie orientuję w tym, możecie coś polecić? Edytowane przez szklanka19 Czas edycji: 2015-01-03 o 19:32 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:48.

niedawno budziła się o 5 :/ teraz idą obie spać między 19-20, wstają 7-8 

Nie mam garnka do gotowania na parze, nie miałam gazy w domu, więc poradziłam sobie inaczej. Wzięłam przykrycie do patelni (takie z siatki, żeby tłuszcz nie chlapał) i zdało egzamin
toż to zwykłe parowańce

i jak Ala śpi to czas poświęcaj starszej
no i pyzy tez się mówi na te ziemniaczane kulki