![]() |
#1951 | |
404 Not Found
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015!!! cz.4
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1952 |
Rozeznanie
|
Jeśli można jeszcze wrócić do tematu szczepień, wiecie może kiedy w pl dziecko jest pierwszy raz szczepione na krztusiec?
w Irl szczepienia sa w 2, 4 i 6 mc życia a żeby dziecko było chronione przez te pierwsze 8 tygodni, zaleca sie szczepienie kobiety w ciazy około 28 tygodnia. Siedze i myśle czy sie szczepić, ale z drugiej strony po przeczytaniu ze 14 noworodków zmarło na krztusiec w 2012 roku w UK i polożna mówiła że co roku sa przypadki w Irl szpitalach to chyba pójdę. Wygląda na to że ta choroba wraca, a czy w Pl tez choruja? Kurcze zaczną sie te wszystkie dylematy i decyzje. A skąd wiadomo co najlepsze dla dziecka? |
![]() ![]() |
![]() |
#1953 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja miałam rekomendowane dla młodszej właśnie te 5 w1 ze względu na silną reakcję poszczepienną po tym szczepieniu u starszej - pisałam Wam o tym. Po tym, co przeszłam ze starszą wolałam się dostosować (najchętniej nie szczepiłabym młodszej wcale, ale ostracyzm nieszczepiących jest straszny w przychodniach). A potem i tak jest MMR w drugim roku życia - i tej też się bałam, bo starsza miała ją dopiero jak miała 7 lat i też bardzo się rozchorowała po szczepieniu - więc młodszą zaszczepiłam chyba pół roku po zalecanym terminie, żeby nie wypadło na okres grypowo- przeziębieniowy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1954 | |
404 Not Found
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1955 |
Zakorzenienie
|
Miałam was pytać... Tez nie widzicie swoich stóp? dzis w trakcie ubierania zdziwienie... Wstałam, spojrzałam w lustro myślę matko co to za spodki zamiast brodawek i sutkow....zupełnie jakby w trakcie nocy latające spodki wylądowały mi na piersiach... Założyłam czym prędzej stanik sportowy, spojrzałam w dół i znowu szok pt "yyyy gdzie są moje stopy...?!" Jak się nie wychyle to ich nie widzę... Brzuchol mi zasłania...Normalnie z dnia na dzień, a właściwie z minuty na minutę dotarło do mnie, że moje ciało jest takie nie moje...
#1956 | ||
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Właśnie odebrałam wyniki moczu i trochę jestem zmartwiona bo są średnie (osad i liczne bakterie ![]() Cytat:
![]() ![]() no tu ![]() Zakochałam się w nich, zwłaszcza w prosiaczku ![]() jeszcze takie i bambi ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1957 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja też nic jeszcze nie mam. Przeczytałam tylko kilka książek o opiece nad dzieckiem, jak kąpać, przewijać etc. No i szkoła rodzenia od soboty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1958 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() ![]() Tak piszecie o wyprawkach.. muszę i ja przeanalizować, co mam a czego mi brakuje. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() U mnie leci 22 tydzień, maskara, jak to szybko zleciało. Byłam dziś w pracy zanieść l4, kasy oczywiście z zusu jeszcze nie dostałam za grudzień. Ciekawe, kiedy przeleją ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1959 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciuszki śliczne ![]() Cytat:
![]() Ja do szkoły rodzenia planuję iść od lutego. O właśnie! pasowałoby skrobnąć maila i się zapisać już ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1960 |
Wtajemniczenie
|
Myszonka do której SR planujesz się zapisać?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1961 |
Wtajemniczenie
|
Dzieki dziewczyny za zyczenia! Czestuje karmelowcem
![]() pocieszylyscie mnie z tym rozmiarem:p ja to jestem na prawdę zielona.. ale z tego co rozmawialam z kolezankami, wszystkie doradzają te szczepionki 5w1. Takze poczytam jeszcze trochę i zobaczymy... a glukoza mnie przeraza ![]() Ale na razie mam stres w zwiazku z polowkowym:/ a na obiad dzisiaj.. jedzonko garfielda:p Nadzieja, obstawiam u Ciebie chłopaka, masz parcie na takie jedzonko jak ja:p (poza tą jajecznica i parowami) ;p
#1962 |
Zakorzenienie
|
Scotasia ja z zusu zawsze mam przelew po 25 za poprzedni miesiac. Wyjatkowo przed swietami dostalam wtamtym mcu
|
![]() ![]() |
![]() |
#1963 | ||||
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Opulka;49600620]
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Dobrze, że pracuję w dużej budżetówce i oni mi będą płacić chorobowe ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1964 |
Zakorzenienie
|
Normalnie zaraz zacznę przyjmować zakłady co do płci mojego dziecka
![]()
#1965 |
Zadomowienie
|
Nadzieja ja mowie ze chlopak
my mamy okropna noc za soba Olimpia od 2 am nie spi ![]() niby nic powaznego bo kto inny sprawdza mowe, zeby, uszy, gardlo, itd....wiecej czekania ale coz trzeba kurde to juz zaraz w 3 trymestr bedziemy wchodzic!!! widzialyscie fotki tego fotelika?
#1966 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1967 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jagodowa mam nadzieję, że pokażesz nam jakieś fotki ![]() Santilia gratulację z okazji rocznicy ![]() Nadzieja, ja to już dawno nie widzę swoich stóp. I to od dawna ![]() Ja jakoś tego badania glukozy się nie boje, może dlatego, że nie myślę jeszcze o nim i wydaje mi się, że jeszcze duuuużo czasu. Ale z każdym postem zaczynam się lekko niepokoić. Gratuluje dziewczyny skończonych tygodni. My dziś zaczynamy 23 tydzień ![]() W ogólę witam nową mamusię Mzka ![]() ![]() My właśnie po wizycie księdza, na której się poryczałam. Nie wiem jakaś wrażliwa się zrobiłam. Chcieliśmy mu dać na kościół 20 zl ale powiedział, że nie przyjmie, bo dziecko w drodze i mamy wydatki i że to on powinien nam dać kasę. Po czym wyciągnął stówę, położył na stół i mówi to dla Malutkiej od Parafii a ja ![]() A ja zaraz idę idę na spotkanie z koleżanka i jej 2 miesięczym synkiem. Zaprosiła mnie na naukę przwijania i oczyszczania nosa fridą cokolwiek to znaczy ![]()
![]() |
#1968 |
Zadomowienie
|
u mnie podobno nie dynda nic, chociaż ciężko było zobaczyć, więc może się siusiak schował.
Ale jeśli bym miała po swoim menu oceniać, to zdecydowanie urodzę tej samej płci co Nadzieja ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1969 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1970 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Powodzenia na naukach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1971 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1972 |
Zakorzenienie
|
Cztery pory roku jestem w szoku i to.ogromnym. ale przynajmniej ksiadz z powolania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1973 | |
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
![]() kompletnie nie znam się na tych szczepieniach, też będe musiała poczytać, ale po tym co piszecie całkiem możliwe że zdecyduje się na tę 5w1 Powodzenia dziś na wizytach kochane!! ![]() Cytat:
![]() ![]() frida fajna rzecz, wysysanie gluta ![]()
![]() |
#1974 |
Wtajemniczenie
|
Agnes dzięki za info, to u mnie mają jeszcze czas niestety
![]() Dorka ta "lepsza" szczepionka to Engerix, a w szpitalu dają zwykle Euvax. Nie miałam pojęcia wtedy, że w ogóle można sobie zdecydować o szczepieniu jakaś inną szczepionką ![]() ![]() ![]() ![]() Nadzieja chłopak jak nic ![]() CZtery Pory wooow skąd Wy takiego księdza wzięliście ![]() Chociaż i nasz zły nie jest, jak braliśmy ślub to też kasy nie chciał, w końcu wziął : "co łaska", nawet nie zajrzał do koperty. A w mojej rodzinnej parafii to jest cennik za każdą "usługę" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1975 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ja też się boję glukozy ![]() ![]() No to idę do gina, do zobaczenia później! ![]()
![]() |
#1976 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1977 |
Wtajemniczenie
|
Cztery Pory Roku, zazdroszczę księdza. ? Prawdxiwy z powołania. ?
My za slub zapłaciliśmy 900zl.. niby w tej cenie byl od razu kościelny i organista, chociaz zamiast tego drugiego i tak mielismy oddzoelnie zamowiony chorek.. masara, jakie koszty:/ zamówiłam na all kolejny zestaw ubranek, jak przyjdzie to się pochwalę ![]() w moim rodzinnym miescie ksiadz jak chodzi po koledzie to na dzien dobry bierze koperte i wpisuje do swojego zeszytu ile kto dal:/ a w tamtym roku przed slubem- jak zawsze u mnie chodzil dosyc pozno (w polowie stycxnia) tak sam proboszcz byl i u mnie i u TZta..
Edytowane przez Santilia Czas edycji: 2015-01-05 o 12:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#1978 |
Zakorzenienie
|
Może jestem nienormalna, ale mi glukoza bardzo smakowała i nie wciskałam żadnej cytryny, tylko te 2h strasznie się ciągnęły :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#1979 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1980 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jjku zjadlam dwie kanapki z bulka bulke slodka .batona i teraz wcinam sekacza a nagrode za badanie cukru. Kto wie oby nie a moze to moj ostatni slodycz w ciazy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:31.