Scent Bar LV - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-05, 08:20   #1021
Murszafka
To ja :)

Dot.: Scent Bar LV

To ja wracam właśnie, ale po 2 dniach...
Miłego!

Terry Pratchett, Czarodzicielstwo
Murszafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 09:17   #1022
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Mnie tam prac nie straszna - przynajmniej jest ciepło.
I kibelek na miejscu
Stary 2015-01-05, 09:50   #1023
agnes_bdg
perfumowy zawrót głowy

z pracy i znad zimnej kawy...

bardzo ciężko było dziś wstać

Cytat:
Napisane przez rachell111 Pokaż wiadomość
Nic specjalnego ot refleksja ciekawe jak tam Ci się poukładało życiowo to co planowałaś, czy się udało, takie zwykłe babskie przemyślonka, jak kogoś długo nie "widzę"
Rejcz, napiszę PW

Cytat:
Napisane przez Polly_ Pokaż wiadomość
Jestem zawiedziona brakiem zainteresowanie moim kastingiem ,
Moglibiscie sie postarac doceniajac fakt iz nie prosilam o udzial w kastingu na smoczek dzieciecy
dawno mnie nie było ale widzę, że Polly nadal ma rozkminki

Przyłączacie się?:
http://simplicite.pl/wyzwanie-minima...stszego-zycia/

troszkę minimalizmu na co dzień to jeden z moich celów na 2015

Rozpaczliwie poszukuję choć kropli Byzantine Rochas i AA Winter Delice

agnes_bdg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 10:17   #1024
neska951
Zakorzenienie

Joł baru
snad wk ... na wizaż wywala mnie cały czas, a wieczorem nie loguje

Cytat:
Napisane przez Parabelka Pokaż wiadomość
1.nie fidzeu
2.pewnie tak , ale jak się zabagni to nadal tylko punkcja i płukanie pomaga
3.tak to - miarodajny byłby tylko posiew wydzieliny pobranej w zatoce , bo w nosie fizjologicznie siedzi tysiąc chorobotwórczych bakcyli , np.siejący postrach i zgrozę gronkowiec złocisty , który jest florą fizjologiczną nosogardła u 30% populacji . Albo dwoinka zapalenia płuc , albo haemofilus czy inna moraxella . I wyhodowanie ich z posiewu z nosa jest jedynie dowodem na to , że one tam są , nie dowodem tego , że akurat któreś z nich jest powodem historii z zatokami . Tak samo nie robi się już w ogóle wymazów z gardła z wyjątkiem wyjątków typu potwierdzenie mikrobiologiczne paciorkowcowej etiologii anginy ropnej - co i tak jest wykonalne tylko w warunkach szpitalnych . Wartość diagnostyczna posiewów z gardła i z nosa a zwłaszcza z nosa jest równa zero .
Natomiast robienie posiewów nadal bywa popularne , diabli wiedzą po co , bo posiew nic nie wnosi . Np dostajesz posiew że masz moraxellę , pneumokoka i gronkowca , każde wrażliwe na co innego , przy czym gronkowiec tylko na antybiotyki linkozamidowe ,stosowane wyłącznie w sepsach itp po czym dajmy na to że dostajesz dwa antybiotyki na które są rzekomo wrażliwe bakcyle , zjadasz je , dostajesz grzybicy , sraczki i nadal masz ropny katar po czym robisz posiew i w posiewie masz już cztery nowe chorobotwórcze bakterie , bo antybiotyki nie wybiły tych które siedziały , za to wybiły niechorobotwórcze bakterie fizjologiczne , które uniemożliwiały zagnieżdżenie się innych chorobotwórczych Posiew jest tylko stwierdzeniem obecności bakterii w nosie , natomiast nie ma nic wspólnego z potwierdzeniem jej odpowiedzialności za aktualną dolegliwość , zwłaszcza jeżeli nie jest posiewem wydzieliny pobranej bezpośrednio z zatok , a z przedsionka nosa .
Natomiast dobrze jest zrobić testy w kier. alergii najpierw i wtedy sprawa się wyjaśnia - jeżeli ktoś ma zatoki na tle alergicznym , co wcale nie jest aż takie częste .
1 Wizaz mi nie pozwolił... Ale może teraz...
2 Dzięki za super wykład o posiewach. Dużo fajnych informacji.
Trza na dobrego specjalistę trafić żeby człowieka antybiotykami nie zabił U mnie na szczęście zastosowanie odpowiedniego antybiotyku spowodowało zmniejszenie ilości cieknącej ropy. A ciekło makabrycznie , no i cuchnęło z nosa strasznie
Załączone pliki
Rodzaj pliku: pdf Scanned maściej Copy.pdf (83,6 KB, 6 załadowań)
Stary 2015-01-05, 10:41   #1025
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez agnes_bdg Pokaż wiadomość
Hm, gazetownika nie posiadam, facebooka i TV w ogóle nie odpalam, na półce z książkami, butami, w mailach i na fejsie zawsze mam porządek a listę zakupów robię co tydzień Znaczy już się kwalifikuję?

Rejcz, o tym Jo Malone wcześniej nie słyszałam ale odrzuca mnie piżmo. Jakbyś przetestowała to oceń proszę. Bvglari Extreme au the Vert mnie rozczarowało - najpierw mandarynka (jakby skórka) czy cuś capiło na mnie starą oponą, potem utrzymywał się bardzo delikatny herbaciano-kardamonowy zapach bez charakteru.
Testowałam też Velvet Forest. Początek jak cie moge, leśny zakątek z wilgotnymi fiolkami i pomyślałam sobie o wróżkach ale potem wszystko zbladło, zezwyczajniało i skojarzyło mi się z jakimś kremem dla niemowląt czy inną posypką do pup.
W ogóle mój perfumeryjny minimalizm jest wystawiony na ciężką próbę bo zachciało mi się wspomnianego zapachu skał podczas odpływu, poza tym jakiejś grzybni/tundry i palonego drewna. Czyli trzech kolejnych flach, cóż. Wkrótce rozpoczynam testy

Redhaired Witch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 11:01   #1026
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Nie mam FB, TV, gazetownika, maila czyszczę codziennie a listę zakupów robię częściej niż raz w tygodniu. Półkę z ksiązkami... jedną?! Pomijam to, ze w książkach / ubraniach/ kosmetykach mam porządek. A, skupianie się na jednym zadaniu przez 30 minut w mojej pracy jest fizycznie niemożliwe - i tak co 5 minut wynika coś nowego

Warszawianki, widziały gdzie w Centrum pasmanterię? Igły mi wyszły, sobotniego kurczaka zaszywałam taka najcieńszą, do pończoch.....
Stary 2015-01-05, 11:12   #1027
Parabelka
Panaroja

snad wariactfa
Cytat:
ale jakie zabiegi?chodzi mi o cieple baseny po prostu.

czy z tego co piszesz wynika ze nie powinno sie wyjezdzac z niemoeleciem do innego klimatu? nad bałtyk czy np do grecji?
kąpiel w termach to też zabieg bo to wody mineralne . Tak jest , nie powinno sie absolutnie , zwłaszcza ze 9/10 takich wyjazdów kończy się chorobą .
Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
Bo co?? Lubi, to że stare drewno
stara ale ziemia
Cytat:
Krzesło zostało zaprojektowane według zasad ergonomii, dzięki czemu nie jest uciążliwe dla kręgosłupa.

Cytat:
słuchajcie! padłąm ofiarą odwrotnej klątwypolly , spodobało mi sie krzesłoktórego uwaga jeszcze nie ma w sprzedazy ,

nie ma to jak trafic do czech w poszukiwaniach
http://www.kancelarskezidle.com
1.i wycofają projekt przed wdrożeniem masowej produkcji i na rynek nie trafi
2.
Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
Burzowe?

To może się na początek przemóc? I za mamusię... i za tatusia...

A co do reszty glutów i bakterii - nie można dać antybiotyku w końskiej dawce (tj. takiej na granicy toksycznej), przez powiedzmy całe 30 dni? Grzybami i resztą można się przecież zająć później, jaki problem?
1.zwykłe zimowe
2.
3.tiaaaaa jakby nie można bo się pacjenta wykończy grzybica jako powikłanie długiej antybiotykoterapii jest o tyle poważnym problemem ze potrafi się skończyć zgonem , np grzybica płuc . A leczenie przeciwgrzybicze potrafi trwać i pół roku po czym wątroba może być do wymiany , bo leki przeciwgrzybicze potrafią być bardzo hepatotoksyczne .
Cytat:
Napisane przez anastazjaaa2 Pokaż wiadomość
W sumie...to z balsamami chyba bardziej Parabelka by pomogla
chyba nie bałdzo , bo kolekcjonuję jadalnie pachnące , a takich czystonawilżających to znam tylko evelajna , bez zapachu , z pompką , ale w dużej butli w małych opakowaniach tylko krem Himalai nawilżający do ciała jest fajny , ale on bes pompki
Cytat:
To mi przypomina moją żenującą historię.

Stoję w sklepie z małżem i przy kasie szepczę "kup mi Mikołaja z czekolady"
Tż "WTF?"
Ja: " Kup mi pliiis, nikt mi nigdy w życiu nie kupił mikołaja z czekolady, bo mama zawsze twierdziła, że to za drogie i bez sensu"
On: No to se weeeeeź! (Oczywiście cały czas szepczemy, żeby kasjerka nie słyszała, zna nas, wie ile mamy lat etc )
Ja: Wziełam
Ja w aucie: fuuuuuuuuuuuuuuuuuj! Obleśne!
On: Nie no, bez jaj, taki drogi mikołaj i do wyrzucenia, bez sensu!!
Ja :

Wyrzuciłam go po jakimś czasie, ohydny był. Jak widać nie był mi nigdy przeznaczony
Teżyk do dziś sie ze mnie brechta, jak jesteśmy w sklepie i jest sezon świąteczny, to przy kasie do mnie wali tekstem : " Może Mikołaja? "
bo czeba było kupić mikołaja Lindta , jest pyyysznyyy

Cytat:
Napisane przez dzika truskawa Pokaż wiadomość
Grzybem, przeszczepem wątroby, dializami Wszystko ma skutki uboczne to raz, nie wszystkie antybiotyki wszędzie dotrą, w ropie to chyba tylko linkozamidy działają, a nie wszystkie bakterie są na nie wrażliwe - to dwa, a jak uważasz, że grzyb to nie problem to chyba go nigdy nie miałeś, brrr. 30 dni bym nie dała rady

Gdyby to było takie proste to na pewno by sie tak robiło.

Czasem antybiotyki stosuje się nawet dłużej, nie wiem jak w ludzkiej medycynie, ale u mnie przy ropnych zapaleniach skóry 3 tygodnie to minimum, przynajmniej zgodnie z zaleceniami
w samej ropie to nic nie działa , dlatemu ropnie się drenuje linkozamidy sa zarezerwowane dla najcięższych zapaleń płuc , seps i zapaleń opon , do zatok generalnie nic nie chce penetrowac bo słabo ukrwione , dlatego bakcyle tak kochają tam siedzieć i dlatego tak dobrze robią nagrzewania bo zwiększają ukrwienie .
Co do czasu leczenia to zalezy od przypadka - anginy paciorkowcowe minimum 10 dni , borelioze trzy tygodnie , gruźlice pół roku , różnie . Z zatokami to trzeba tak ze dwa tygodnie przeciętnie żeby przetrzebić paskudztwo .
Cytat:
Nic mi o tym nie wiadomo, ale pies siostry miał jakieś grzyby w uchu i po miesiącu podawania tabletek (w składzie miały to samo, co szampon Nizoral - ketokonazol) zniknęło, jak ręką odjął i od ponad 3 lat spokój z drapaniem i mało przyjemnym zapachem
co inszego miejscowa grzybica skóry na niewielkim obszarze , co innego grzybica narządowa
Cytat:
ze strony producenta a dla was zagadka-co to jest?

Jest to jeden z nielicznych materiałów, którego przejrzystość pozwala przenosić światło.

podpowiedz 2:

może być wypukłe,
błyszczące,
matowe z przeźroczystym tłem.
klosz ?.

-Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry.
-Czy to pomoże ?[...]
-Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok .
Terry P.
Parabelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 11:14   #1028
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

Rejcz, napiszę PW

Przyłączacie się?:

1. Luzik bluzik, prącie borze nie wtryniam nosa, tak tylko rozkmnikowałam ciekawe co tam a tu bam, telepatia! Nie no żarcik, of kors przypadek

2. Ja nie muszę, albowiem ja jestem minimalistką od urodzenia chyba
Trochę mnie poniosło i zachłysło na tle perfum,to chyba jedyne pole na którym mogłabym coś podziałaś, gdybym chciałą, ale nie chcę. Tzn już sporo nieużytków puściłam w swiat, i tak mam mniej niż inni, ale co poradzę, że lubię olfaktoryczną różnorodność.

(A propos szukam wciąż dobrego nieprzesłodzonego słodziaka Ostatnio przy wybieraniu tapet jedna kobieta tak fenomenalnie pachniała, a ja wstydziłam się zapytać )

Cytat:
Napisane przez Redhaired Witch Pokaż wiadomość

Rejcz, o tym Jo Malone wcześniej nie słyszałam ale odrzuca mnie piżmo. Jakbyś przetestowała to oceń proszę. Bvglari Extreme au the Vert mnie rozczarowało - najpierw mandarynka (jakby skórka) czy cuś capiło na mnie starą oponą, potem utrzymywał się bardzo delikatny herbaciano-kardamonowy zapach bez charakteru.

Testowałam też Velvet Forest. Początek jak cie moge, leśny zakątek z wilgotnymi fiolkami i pomyślałam sobie o wróżkach ale potem wszystko zbladło, zezwyczajniało i skojarzyło mi się z jakimś kremem dla niemowląt czy inną posypką do pup.

W ogóle mój perfumeryjny minimalizm jest wystawiony na ciężką próbę bo zachciało mi się wspomnianego zapachu skał podczas odpływu, poza tym jakiejś grzybni/tundry i palonego drewna. Czyli trzech kolejnych flach, cóż. Wkrótce rozpoczynam testy
1. Jeśli jakimś cudem teleportuje się do mnie z UK

2. Aaaa to nie dziwne, to całe Bvlgari, skórki, herbaty, zioła

3. Zgadza się. Jest dokłądnie jak piszesz. Końcówka na Tobie chyba bardziej wybija, ale jednak tak to wygląda.

Skał w perfumach szukała Polly. Może ma coś w kajecie zapisane?
Obawiam się, że to misja samobójcza No z grzybnią powinno być najprosćiej. Lotruła to nie to?
rachell111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 11:19   #1029
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
1 Mam nadzieję że to nie moja wina ....
2 A znasz Voleur de Roses tak grzybnia a Larendogrę znasz?
Stary 2015-01-05, 11:20   #1030
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Ostatnio przy wybieraniu tapet jedna kobieta tak fenomenalnie pachniała, a ja wstydziłam się zapytać )

Skał w perfumach szukała Polly. Może ma coś w kajecie zapisane?

No z grzybnią powinno być najprosćiej. Lotruła to nie to?
1. najpierw zrozumiałam, że jedna z tapet tak pachniała
2. o, zaraz rzucę jej w twarz wersalikami.
3. poniekąd ale chce mi się bardziej leśnej grzybni - Thundra Profumum, Chaman's Party, te sprawy. Zamówiłam sobie próbkę CP dla przypomnienia bo jednak 700 zeta za Profumowe grzyby to lekka przesada.

Polly, czy to prawda że szukałaś zapachu skał?

Stary 2015-01-05, 11:21   #1031
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Murszafka Pokaż wiadomość
Nie do publicznego, na maila jak coś
Tak wygląda kot żebrzący o okręcenie wody. Sorki za bałagan wokół, ale było mycie garów i odciekają.
Ooooooooo jaaaaaaaaaaaaaaa
Stary 2015-01-05, 11:23   #1032
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:

chyba nie bałdzo , bo kolekcjonuję jadalnie pachnące , a takich czystonawilżających to znam tylko evelajna , bez zapachu , z pompką , ale w dużej butli w małych opakowaniach tylko krem Himalai nawilżający do ciała jest fajny , ale on bes pompki

bo czeba było kupić mikołaja Lindta , jest pyyysznyyy
1. Teraz mi się przypomniało że i Florka o nim mówiła. Dzięki.

2. No wieeeem, ale nie było na stanie Już mi przeszło
Stary 2015-01-05, 11:23   #1033
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
czyli nie ma wylecz się raz a dobrze, tylko męcz się całe życie?
1 Znam osobiście wiele przypadków, czy to po prostowaniu przegrody czy przycinaniu małżowin, gdzie ludzie sa mega zadowoleni. Super oddychają, nic nie nawilżają , nie stosują żadnych kropli. |Wszystko gra ! Więc da się
2 Nie dam rady jutro na kawkę teściu nas nawiedza
Stary 2015-01-05, 11:24   #1034
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Napisane przez neska951 Pokaż wiadomość
1 Mam nadzieję że to nie moja wina ....
2 A znasz Voleur de Roses tak grzybnia a Larendogrę znasz?
1. nie, chyba nie
2. o, w tej róży jest grzybnia? Nie wąchałam nigdy bo róże mnie odrzucają. Nie jest za słodko i kwiatowo? Larendogrę kiedyś wąchałam ale to chyba "nie mój" typ ziół.

Stary 2015-01-05, 11:28   #1035
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:

z pracy i znad zimnej kawy...

bardzo ciężko było dziś wstać
mi nie, bo w ogóle nie zasnęłam
Czuję się jak na jakimś haju

Edytowane przez Maja102
Czas edycji: 2015-01-05 o 11:30
Maja102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 11:35   #1036
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
1. nie, chyba nie
2. o, w tej róży jest grzybnia? Nie wąchałam nigdy bo róże mnie odrzucają. Nie jest za słodko i kwiatowo? Larendogrę kiedyś wąchałam ale to chyba "nie mój" typ ziół.
Za sprawą paczuli bardzo wilgotnej Jest tam róża też mocna, ciemnoczerwona, bardzo dojrzała.Jak nie lubisz róż to nie wiem
Ale warto poznać moim zdaniem .
Stary 2015-01-05, 11:56   #1037
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Jest tam róża też mocna, ciemnoczerwona, bardzo dojrzała.Jak nie lubisz róż to nie wiem
Ale warto poznać moim zdaniem .
Kiedyś przy okazji przetestuję ale raczej odrzucam zapachy z nutami kwiatowymi, irytują mnie podczas noszenia chociaż zawsze chętnie poznaję coś nowego. Tak samo ostatnio stwierdziłam, że muszę się pozbyć odlewki Padpy bo wkurza mnie sandał a BC poleciało w świat ze względu na wanilię.

Stary 2015-01-05, 12:00   #1038
neska951
Zakorzenienie

Cytat:
Kiedyś przy okazji przetestuję ale raczej odrzucam zapachy z nutami kwiatowymi, irytują mnie podczas noszenia chociaż zawsze chętnie poznaję coś nowego. Tak samo ostatnio stwierdziłam, że muszę się pozbyć odlewki Padpy bo wkurza mnie sandał a BC poleciało w świat ze względu na wanilię.
Wiadomo trza testować voleur de Roses nie jest kwiatowy , ani słodki .
Ja go odbieram jako ziołowego paczulowca .
Stary 2015-01-05, 12:06   #1039
Betty83
Zakorzenienie

znad picia kawy podczas czytania o grzybach...

Cytat:
(A propos szukam wciąż dobrego nieprzesłodzonego słodziaka Ostatnio przy wybieraniu tapet jedna kobieta tak fenomenalnie pachniała, a ja wstydziłam się zapytać )
a znasz Madonnę Truth or Dare Naked?

następnym razem biorę do jo malone sample i będę w rękawie przepsikiwać

Cytat:
Przyłączacie się?:

fb czyszczę regularnie, tv tylko okazyjnie w gościach, gazet nie kupuję, buty już posegregowałam, na półkach z książkami porządek, zakupy robię raczej rozsądnie... z tych technicznych, to tylko szafę uporządkować i maile wywalić, bo mam <20k

Cytat:

P. jest niegodny, żeby zerwać mi wianek
ojtam wianek od razu

Cytat:
Maja rozumiem, chodzi o to ze fajnei zabrzmiało, jak Twoja komunia "Majowa komunia"

No to zagadka - co to za materiał, może przenosić ludzi, jest cichy i miękki ale się brudzi.

To tak na fali głupawki - rozwiązanie mnie wytłumaczy
skóra albo dywan
Stary 2015-01-05, 12:12   #1040
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
skóra albo dywan
Dywan, dywan - latający
Stary 2015-01-05, 12:25   #1041
gryx82
BAN stały

Cytat:
Przyłączacie się?:

Przyłączyłbym się, ale akurat z wymienionymi punktami problemów większych nie mam
Cytat:
1 Wizaz mi nie pozwolił... Ale może teraz...
Uwaga, zgaduję! Wit A 15, wit E 20, linomag 30, olejek miętowy 0,2, dopełnić gliceryną do 250
Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
Igły mi wyszły, sobotniego kurczaka zaszywałam taka najcieńszą, do pończoch.....
Ja wolę patent z wykałaczkami i "sznurowaniem" nicią
Cytat:
1.zwykłe zimowe
Łeee
Cytat:
3.tiaaaaa jakby nie można bo się pacjenta wykończy
A to już działanie uboczne tej, skutecznej ze wszech miar, terapii
Cytat:
1. najpierw zrozumiałam, że jedna z tapet tak pachniała

Cytat:
ojtam wianek od razu
A co? Turban?
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 12:25   #1042
Redhaired Witch
Nindżopesz

Betty, jak będziesz w Anglii skocz do Selfridges i skosztuj Union Celtic Fire, plis I kup mi próbeczkę Dziady życzą sobie 12 GBP za przesyłkę, masakra.

Stary 2015-01-05, 12:30   #1043
gryx82
BAN stały

A co do tych kancelarskich zidli od Polly, u nas ojciec mawia czasami "zydel" na coś krzesłopodobnego
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 12:33   #1044
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Nie posiadam wykałaczek......
(a kurczak i tak wyszedł fantastyczny )
Stary 2015-01-05, 12:34   #1045
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
znad picia kawy podczas czytania o grzybach...

a znasz Madonnę Truth or Dare Naked?

następnym razem biorę do jo malone sample i będę w rękawie przepsikiwać

skóra albo dywan
1. Ja jadłam, słowo pisane mnie nie rusza, gorzej z linkami, już nie wchodzę

2. Nie, poczytam zaraz,. Ta babka przy tapetach pachniała jakby Cashmirem? Lekko orientujący kwiat ? Żaden Alien, żadne gourmandy, żadna bomba, nic z tych rzeczy. Ale Cashmir też to nie był. Czyżby Organza? Dawno nie czułam, nieeeee było trochę nowocześniej, ciepło, słodko ale jakby bez cukru

Teraz mam placek, było się pytać Szczerze to się wystrachałąm, bo ona sfoszona byłą strasznie i miała mord w oczach, więc wolałam nie podskakiwać. Z chuopem - też pięknie pachnącym mieli jakiś problem w sklepie i nerwa

3. Nie no nie narażaj się aż tak, jeszcze Cie ochrona dopadnie.

4. Dywan pasuje - i mógłby być, ale nie jest bo to zagadka żarcik Naszło mnie wczoraj po poly_węglanie Głupawkę mam bo inaczej skutków remontu nie dałabym rady tolerować. To się śmieję.
To była podpowiedź

Cytat:
Dywan, dywan - latający
Cudne!!
Stary 2015-01-05, 12:34   #1046
agnes_bdg
perfumowy zawrót głowy

Cytat:
Hm, gazetownika nie posiadam, facebooka i TV w ogóle nie odpalam, na półce z książkami, butami, w mailach i na fejsie zawsze mam porządek a listę zakupów robię co tydzień Znaczy już się kwalifikuję?

Cytat:
fb czyszczę regularnie, tv tylko okazyjnie w gościach, gazet nie kupuję, buty już posegregowałam, na półkach z książkami porządek, zakupy robię raczej rozsądnie... z tych technicznych, to tylko szafę uporządkować i maile wywalić, bo mam <20k
Cytat:

Przyłączyłbym się, ale akurat z wymienionymi punktami problemów większych nie mam
Cytat:
Nie mam FB, TV, gazetownika, maila czyszczę codziennie a listę zakupów robię częściej niż raz w tygodniu. Półkę z ksiązkami... jedną?! Pomijam to, ze w książkach / ubraniach/ kosmetykach mam porządek. A, skupianie się na jednym zadaniu przez 30 minut w mojej pracy jest fizycznie niemożliwe - i tak co 5 minut wynika coś nowego
omg - sami minimaliści ok a jak wyglądają Wasze pudełka z próbkami, odlewkami?
niektóre punkty na tej liście simplicite to nawet dla mnie są proste -a le każdy może ustanowić swoje.
w 2015 mam zamiar zapisywać wydatki i dalej oszczędzać, w 2014 nawet źle mi nie wyszło, ale przez zapisywanie będę mieć lepszy pogląd na co idzie najwiecej kasy... chociaż w sumie to wiem na co idzie... ale będę widzieć ile dokładnie

Cytat:
mi nie, bo w ogóle nie zasnęłam
Czuję się jak na jakimś haju
to całkiem fajnie się czujesz

Rozpaczliwie poszukuję choć kropli Byzantine Rochas i AA Winter Delice

agnes_bdg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 12:41   #1047
rachell111
Zakorzenienie

Cytat:
Nie posiadam wykałaczek......
(a kurczak i tak wyszedł fantastyczny )

Jak zrobić fantastycznego?

Te pseudo-włoskie faszerowane cukinie wczoraj też mnie pozytywnie zaskoczyły. Dawno mi się tak nic nie udało, a było mocno niedociągnięte w teorii.

Chyba zadziałały zioła i parmezan.

W ogóle mam fazę czosnkową, żarłabym non stop szpinak z czosnkiem, brokuły (których normalnie nei lubię) z czosnkiem i oliwą, grzanki z czosnkiem

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Cytat:
Hyhy ja sie od razu przyznałam
Stary 2015-01-05, 12:45   #1048
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:

Jak zrobić fantastycznego?

Generalnie to trzeba by spytać mojej przyjaciółki, bo głównie ona robiła, ale obserwowałam dokładnie, to mogę napisać :

Clou jest nadzienie: wątróbkę posiekać, dodać również posiekany koperek i natkę pietruszki, żółtko rozmieszane z masłem, bułkę tarta namoczoną w mleku i pianę z białka na końcu. Pianę się genialnie ubija spieniaczem do mleka Sól, pieprz i cukier do smaku. Pticę nadziać, zaszyć (względnie zawykałaczkować), po wierzchu posypać solą, pieprzem i słodką papryką. Półtorej godziny w piekarniku, w połowie posmarować masełkiem i odwrócić cycem do góry i niebo w gębie reszta nadzienia została upieczona osobno a la kotlecik, i w tej wersji była jeszcze lepsza.

Aaaa, czosnek ostatnio mogę żreć na główki - jak czosnku w domu nie ma to tragedia, zachowuję się jak narkoman na głodzie. Ostatnio zrobiłam zapas - w proszku, w słoiku i naturalny w główkach. Akurat się przydał do królika w winie

Edytowane przez Margot45
Czas edycji: 2015-01-05 o 12:47
Margot45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 12:52   #1049
anastazjaaa2
Zakorzenienie

Dobry
Cytat:

Prawda, szyle to jest odrębny gatunek kota, tak se czasami myślę

Może więc w kociej tematyce jeszcze...
1. Każdy kot jest inny Każdy ma inny charakter, kształt pyszczka, każdy lubi co innego..jak ludzie całkiem
Balbina uwielbia zupę szczawiową, inne nie tkną, jak tylko czuje to nie wypędzisz z kuchni. Uwielbia głaskanie ale z odleglości, po brzuchu możesz miziać do woli, ale na ręce? Nie ma mowy
Tłustek kocha ser żółty , dałby sie chyba pokroić za niego. Na ręce sie sam pcha, ale nie probój miziać po brzuszku. Rękę by odgryzl. Bolka kocha polować, ale nie na myszy. Krety ją kręcą. Nawet do domu przynosi morderczyn, kiedyś mi na lożko rzuciła...jest strasznie zadziorna, i mimo że mini kot, to przestawia pozostałe Na rękach kocha, najszczęśliwsza jak ją się nosi na ramieniu a ona może się gapić, gapić i gapić na wszystko....

2. Cudne kociaste
Cytat:
A P. ?

Maja, głowa do góry
ja byłam na jednym weselu z os. tow.i było beznadziejnie
Ha, ja też
Najlepiej się bawię jak jestem sama

Cytat:
hmm, miałam się pochwalić łupami wyprzedażowymi:
kiecka z kieszeniami z camaieu i bluzka z hama (w realu krwistoczerwona) na majową komunię i szary żakiet na ewentualne rozmowy kwalif. z mango (mam już szare portki w kant), wszystko po 39 zeta. I wisiorek z claire's, bo nie mogłam się powstrzymać
anastazjaaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 12:59   #1050
Redhaired Witch
Nindżopesz

Cytat:
Nooo, ja mam dwie odlewki - jednej używam, drugiej chcę się pozbyć, mam z 10 próbek (takich do przypominania sobie czemu zapach mi się nie podoba i czemu nie kupować) i pięć flakonów Plus kilka próbek na wylocie, których zamierzam szybko się pozbyć.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości