|
|
#1021 |
|
To ja :)
|
Dot.: Scent Bar LV
To ja wracam właśnie, ale po 2 dniach...
Miłego!
|
#1022 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Mnie tam prac nie straszna - przynajmniej jest ciepło.
I kibelek na miejscu
|
#1023 | ||
|
perfumowy zawrót głowy
|
z pracy i znad zimnej kawy... bardzo ciężko było dziś wstać ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Przyłączacie się?: http://simplicite.pl/wyzwanie-minima...stszego-zycia/ troszkę minimalizmu na co dzień to jeden z moich celów na 2015
|
|
#1024 | |
|
Zakorzenienie
|
Joł baru
snad wk ... na wizaż wywala mnie cały czas, a wieczorem nie loguje ![]() Cytat:
2 Dzięki za super wykład o posiewach. Dużo fajnych informacji. Trza na dobrego specjalistę trafić żeby człowieka antybiotykami nie zabił U mnie na szczęście zastosowanie odpowiedniego antybiotyku spowodowało zmniejszenie ilości cieknącej ropy. A ciekło makabrycznie , no i cuchnęło z nosa strasznie
|
|
#1025 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Znaczy już się kwalifikuję? ![]() Rejcz, o tym Jo Malone wcześniej nie słyszałam ale odrzuca mnie piżmo. Jakbyś przetestowała to oceń proszę. Bvglari Extreme au the Vert mnie rozczarowało - najpierw mandarynka (jakby skórka) czy cuś capiło na mnie starą oponą, potem utrzymywał się bardzo delikatny herbaciano-kardamonowy zapach bez charakteru. Testowałam też Velvet Forest. Początek jak cie moge, leśny zakątek z wilgotnymi fiolkami i pomyślałam sobie o wróżkach ale potem wszystko zbladło, zezwyczajniało i skojarzyło mi się z jakimś kremem dla niemowląt czy inną posypką do pup.W ogóle mój perfumeryjny minimalizm jest wystawiony na ciężką próbę bo zachciało mi się wspomnianego zapachu skał podczas odpływu, poza tym jakiejś grzybni/tundry i palonego drewna. Czyli trzech kolejnych flach, cóż. Wkrótce rozpoczynam testy
|
|
|
|
|
#1026 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
![]() Warszawianki, widziały gdzie w Centrum pasmanterię? Igły mi wyszły, sobotniego kurczaka zaszywałam taka najcieńszą, do pończoch.....
|
|
#1027 | |||||||
|
Panaroja
|
snad wariactfa
![]() Cytat:
stara ale ziemia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() 2. Cytat:
2. ![]() 3.tiaaaaa jakby nie można bo się pacjenta wykończy grzybica jako powikłanie długiej antybiotykoterapii jest o tyle poważnym problemem ze potrafi się skończyć zgonem , np grzybica płuc . A leczenie przeciwgrzybicze potrafi trwać i pół roku po czym wątroba może być do wymiany , bo leki przeciwgrzybicze potrafią być bardzo hepatotoksyczne .chyba nie bałdzo , bo kolekcjonuję jadalnie pachnące , a takich czystonawilżających to znam tylko evelajna , bez zapachu , z pompką , ale w dużej butli w małych opakowaniach tylko krem Himalai nawilżający do ciała jest fajny , ale on bes pompki Cytat:
Cytat:
linkozamidy sa zarezerwowane dla najcięższych zapaleń płuc , seps i zapaleń opon , do zatok generalnie nic nie chce penetrowac bo słabo ukrwione , dlatego bakcyle tak kochają tam siedzieć i dlatego tak dobrze robią nagrzewania bo zwiększają ukrwienie . Co do czasu leczenia to zalezy od przypadka - anginy paciorkowcowe minimum 10 dni , borelioze trzy tygodnie , gruźlice pół roku , różnie . Z zatokami to trzeba tak ze dwa tygodnie przeciętnie żeby przetrzebić paskudztwo . Cytat:
![]() klosz ?.
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|||||||
|
|
|
#1028 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe co tam a tu bam, telepatia! Nie no żarcik, of kors przypadek 2. Ja nie muszę, albowiem ja jestem minimalistką od urodzenia chyba ![]() Trochę mnie poniosło i zachłysło na tle perfum,to chyba jedyne pole na którym mogłabym coś podziałaś, gdybym chciałą, ale nie chcę. Tzn już sporo nieużytków puściłam w swiat, i tak mam mniej niż inni, ale co poradzę, że lubię olfaktoryczną różnorodność. (A propos szukam wciąż dobrego nieprzesłodzonego słodziaka Ostatnio przy wybieraniu tapet jedna kobieta tak fenomenalnie pachniała, a ja wstydziłam się zapytać ) Cytat:
![]() 2. Aaaa to nie dziwne, to całe Bvlgari, skórki, herbaty, zioła 3. Zgadza się. Jest dokłądnie jak piszesz. Końcówka na Tobie chyba bardziej wybija, ale jednak tak to wygląda. Skał w perfumach szukała Polly. Może ma coś w kajecie zapisane? Obawiam się, że to misja samobójcza No z grzybnią powinno być najprosćiej. Lotruła to nie to?
|
||
|
|
|
#1029 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2 A znasz Voleur de Roses tak grzybnia a Larendogrę znasz?
|
|
#1030 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() 2. o, zaraz rzucę jej w twarz wersalikami. 3. poniekąd ale chce mi się bardziej leśnej grzybni - Thundra Profumum, Chaman's Party, te sprawy. Zamówiłam sobie próbkę CP dla przypomnienia bo jednak 700 zeta za Profumowe grzyby to lekka przesada. Polly, czy to prawda że szukałaś zapachu skał?
|
|
|
|
|
#1031 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. No wieeeem, ale nie było na stanie
|
|
|
|
|
#1033 |
|
Zakorzenienie
|
1 Znam osobiście wiele przypadków, czy to po prostowaniu przegrody czy przycinaniu małżowin, gdzie ludzie sa mega zadowoleni. Super oddychają, nic nie nawilżają , nie stosują żadnych kropli. |Wszystko gra ! Więc da się
2 Nie dam rady jutro na kawkę teściu nas nawiedza
|
#1034 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() 2. o, w tej róży jest grzybnia? Nie wąchałam nigdy bo róże mnie odrzucają. Nie jest za słodko i kwiatowo? Larendogrę kiedyś wąchałam ale to chyba "nie mój" typ ziół. |
|
|
|
|
#1035 |
|
Zakorzenienie
|
mi nie, bo w ogóle nie zasnęłam
Czuję się jak na jakimś haju
Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2015-01-05 o 11:30 |
|
|
|
#1036 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale warto poznać moim zdaniem .
|
|
#1037 |
|
Nindżopesz
|
Kiedyś przy okazji przetestuję ale raczej odrzucam zapachy z nutami kwiatowymi, irytują mnie podczas noszenia chociaż zawsze chętnie poznaję coś nowego. Tak samo ostatnio stwierdziłam, że muszę się pozbyć odlewki Padpy bo wkurza mnie sandał a BC poleciało w świat ze względu na wanilię.
|
|
|
|
#1038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja go odbieram jako ziołowego paczulowca .
|
|
#1039 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() następnym razem biorę do jo malone sample i będę w rękawie przepsikiwać ![]() Cytat:
fb czyszczę regularnie, tv tylko okazyjnie w gościach, gazet nie kupuję, buty już posegregowałam, na półkach z książkami porządek, zakupy robię raczej rozsądnie... z tych technicznych, to tylko szafę uporządkować i maile wywalić, bo mam <20k ![]() ojtam wianek od razu ![]() Cytat:
|
|
#1040 |
|
niecnotliwa dziewica
|
|
#1041 | |||
|
BAN stały
|
![]() Cytat:
![]() Uwaga, zgaduję! Wit A 15, wit E 20, linomag 30, olejek miętowy 0,2, dopełnić gliceryną do 250 ![]() Cytat:
Łeee ![]() Cytat:
A co? Turban? |
|||
|
|
|
#1042 |
|
Nindżopesz
|
Betty, jak będziesz w Anglii skocz do Selfridges i skosztuj Union Celtic Fire, plis
I kup mi próbeczkę Dziady życzą sobie 12 GBP za przesyłkę, masakra.
|
|
|
|
#1043 |
|
BAN stały
|
A co do tych kancelarskich zidli od Polly, u nas ojciec mawia czasami "zydel" na coś krzesłopodobnego
|
|
|
|
#1044 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Nie posiadam wykałaczek......
(a kurczak i tak wyszedł fantastyczny )
|
#1045 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. Nie, poczytam zaraz,. Ta babka przy tapetach pachniała jakby Cashmirem? Lekko orientujący kwiat ? Żaden Alien, żadne gourmandy, żadna bomba, nic z tych rzeczy. Ale Cashmir też to nie był. Czyżby Organza? Dawno nie czułam, nieeeee było trochę nowocześniej, ciepło, słodko ale jakby bez cukru ![]() Teraz mam placek, było się pytać 3. 4. Dywan pasuje - i mógłby być, ale nie jest bo to zagadka żarcik Naszło mnie wczoraj po poly_węglanie Głupawkę mam bo inaczej skutków remontu nie dałabym rady tolerować. To się śmieję. To była podpowiedź |
|
|
|
|
#1046 | ||||
|
perfumowy zawrót głowy
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ok a jak wyglądają Wasze pudełka z próbkami, odlewkami? ![]() niektóre punkty na tej liście simplicite to nawet dla mnie są proste -a le każdy może ustanowić swoje. w 2015 mam zamiar zapisywać wydatki i dalej oszczędzać, w 2014 nawet źle mi nie wyszło, ale przez zapisywanie będę mieć lepszy pogląd na co idzie najwiecej kasy... chociaż w sumie to wiem na co idzie... ale będę widzieć ile dokładnie ![]() to całkiem fajnie się czujesz
|
|
#1047 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak zrobić fantastycznego? ![]() Te pseudo-włoskie faszerowane cukinie wczoraj też mnie pozytywnie zaskoczyły. Dawno mi się tak nic nie udało, a było mocno niedociągnięte w teorii. ![]() Chyba zadziałały zioła i parmezan. W ogóle mam fazę czosnkową, żarłabym non stop szpinak z czosnkiem, brokuły (których normalnie nei lubię) z czosnkiem i oliwą, grzanki z czosnkiem ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1048 |
|
niecnotliwa dziewica
|
![]() Generalnie to trzeba by spytać mojej przyjaciółki, bo głównie ona robiła, ale obserwowałam dokładnie, to mogę napisać :Clou jest nadzienie: wątróbkę posiekać, dodać również posiekany koperek i natkę pietruszki, żółtko rozmieszane z masłem, bułkę tarta namoczoną w mleku i pianę z białka na końcu. Pianę się genialnie ubija spieniaczem do mleka Sól, pieprz i cukier do smaku. Pticę nadziać, zaszyć (względnie zawykałaczkować), po wierzchu posypać solą, pieprzem i słodką papryką. Półtorej godziny w piekarniku, w połowie posmarować masełkiem i odwrócić cycem do góry i niebo w gębie reszta nadzienia została upieczona osobno a la kotlecik, i w tej wersji była jeszcze lepsza.Aaaa, czosnek ostatnio mogę żreć na główki - jak czosnku w domu nie ma to tragedia, zachowuję się jak narkoman na głodzie. Ostatnio zrobiłam zapas - w proszku, w słoiku i naturalny w główkach. Akurat się przydał do królika w winie
I wanna hurt you just to hear you screaming my name Edytowane przez Margot45 Czas edycji: 2015-01-05 o 12:47 |
|
|
|
#1049 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dobry
Cytat:
Każdy ma inny charakter, kształt pyszczka, każdy lubi co innego..jak ludzie całkiem ![]() Balbina uwielbia zupę szczawiową, inne nie tkną, jak tylko czuje to nie wypędzisz z kuchni. Uwielbia głaskanie ale z odleglości, po brzuchu możesz miziać do woli, ale na ręce? Nie ma mowy ![]() Tłustek kocha ser żółty , dałby sie chyba pokroić za niego. Na ręce sie sam pcha, ale nie probój miziać po brzuszku. Rękę by odgryzl. Bolka kocha polować, ale nie na myszy. Krety ją kręcą. Nawet do domu przynosi morderczyn, kiedyś mi na lożko rzuciła...jest strasznie zadziorna, i mimo że mini kot, to przestawia pozostałe Na rękach kocha, najszczęśliwsza jak ją się nosi na ramieniu a ona może się gapić, gapić i gapić na wszystko....![]() ![]() 2. Cudne kociaste Cytat:
![]() Najlepiej się bawię jak jestem sama ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1050 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Plus kilka próbek na wylocie, których zamierzam szybko się pozbyć.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:32.

,

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
I za mamusię... i za tatusia... 

) 

)

reszta nadzienia została upieczona osobno a la kotlecik, i w tej wersji była jeszcze lepsza.