Mamusie Majowe 2015!!! cz.4 - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-05, 12:12   #1981
myszonka88
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Majowe 2015!!! cz.4

Cytat:
Napisane przez Cztery Pory Roku Pokaż wiadomość
My właśnie po wizycie księdza, na której się poryczałam. Nie wiem jakaś wrażliwa się zrobiłam. Chcieliśmy mu dać na kościół 20 zl ale powiedział, że nie przyjmie, bo dziecko w drodze i mamy wydatki i że to on powinien nam dać kasę. Po czym wyciągnął stówę, położył na stół i mówi to dla Malutkiej od Parafii a ja i płacz. Mąż próbował dyskutować i oddać ale nie chciał przyjąć z powrotem i poszedł.
O żesz, ale ksiądz
My chcemy uciec z Tż parafii do mojej, bo za chrzest życzą sobie 400zł

"Jeśli szczęście do Ciebie nie przyszło to znaczy,
że jest wielkie i idzie małymi kroczkami"
myszonka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 12:12   #1982
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
Z tego co mi wiadomo to wszystkie refundowane mają dość sporo rtęci...ale najwięcej chyba ta pierwsza w szpitalu. Polska jest jednym z nielicznych krajów w którym szczepią dziecko zaraz po urodzeniu a ponoć dobre to nie jest. Dziewczyny nawet pisały, że nie zgodzą się na to szczepienie w szpitalu. Koleżanka mi mówiła jeszcze, że można wykupić sobie lepszą i zabrać ze sobą do szpitala, ale czy faktycznie będzie ona mniej szkodliwa:confused
Ano właśnie. Ja nie mogę już, zwariować można.
Stary 2015-01-05, 12:15   #1983
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnes188 Pokaż wiadomość
Dorka piszesz oswiadczenie tylko ze chcesz engerixem.i ze byl przechowywany zgodnie z wytycznymi. A przechowuje sie w lodowce. I nie powinno byc problemu.
Jjku zjadlam dwie kanapki z bulka bulke slodka .batona i teraz wcinam sekacza a nagrode za badanie cukru. Kto wie oby nie a moze to moj ostatni slodycz w ciazy.
Masz Ty spust...
Cytat:
Myko dzięki, to co ja mam to faktycznie podchodzi pod przepuklinę, na szczęscie jak nie tykam pęka to nic nie boli, przynajmniej na razie.

Jagodowa mam nadzieję, że pokażesz nam jakieś fotki

Santilia gratulację z okazji rocznicy

Nadzieja, ja to już dawno nie widzę swoich stóp. I to od dawna

Ja jakoś tego badania glukozy się nie boje, może dlatego, że nie myślę jeszcze o nim i wydaje mi się, że jeszcze duuuużo czasu. Ale z każdym postem zaczynam się lekko niepokoić.

Gratuluje dziewczyny skończonych tygodni. My dziś zaczynamy 23 tydzień

W ogólę witam nową mamusię Mzka

My właśnie po wizycie księdza, na której się poryczałam. Nie wiem jakaś wrażliwa się zrobiłam. Chcieliśmy mu dać na kościół 20 zl ale powiedział, że nie przyjmie, bo dziecko w drodze i mamy wydatki i że to on powinien nam dać kasę. Po czym wyciągnął stówę, położył na stół i mówi to dla Malutkiej od Parafii a ja i płacz. Mąż próbował dyskutować i oddać ale nie chciał przyjąć z powrotem i poszedł.

A ja zaraz idę idę na spotkanie z koleżanka i jej 2 miesięczym synkiem. Zaprosiła mnie na naukę przwijania i oczyszczania nosa fridą cokolwiek to znaczy
O kurcze to się nazywa prawdziwy ksiądz!

Tyryry, a moje dziecko zrobi wszystkim psikusa i okaże się dziewczynką to chyba byłoby największe zdziwienie nie tylko dla mnie i TZ ale dla was też

Właśnie poskładałam ciuchy w szafie mam nadzieje ze do maja nie będę musiała ich znowu składać, w końcu w mało co się z tej szafy mieszcze
Stary 2015-01-05, 12:16   #1984
agnes188
Zakorzenienie

Kinga mi kompletnie nie smakowalo ale moze dlatego ze to cieple i slodkie a z cytryna slodko kwasne jak niechcacy lykne slodzona herbate tzta to od razu nia pluje spowrotem do kubka bo chociaz gazowany slodki. Napoj to nie bylo problemu kiedys o tyle ciepla i slodka herbata przyprawia mnie o mdlosci

agnes188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 12:20   #1985
Madeleine05
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mzgz Pokaż wiadomość
DMy w pierwszą rocznice dowiedzieliśmy sie o ciąży
My też! Tzn testowaliśmy już kilka dni wcześniej, ale wynik by negatywny i trzeci test z kolei, akurat w rocznicę ślubu był pozytywny!

Też trzymam kciuki za pozostałe, wizytujące dzisiaj dziewczyny!
Ja mam wizytę dopiero o 16, ale za to usg połówkowe, więc może czegoś nowego się dowiem. Mam tylko nadzieję, że mojej córeczce przez ten miesiąc nic dodatkowego między nogami nie wyrosło
Madeleine05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 12:24   #1986
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez myszonka88 Pokaż wiadomość
A teraz moja mama też się martwi o mnie, bo jak ja dam radę urodzić i wychować dziecko taka chyba rola rodziców - martwić się

Ciekawe jak to u mnie będzie jak ja po zwykłym pobieraniu krwi mdleję
Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Też słyszałam, że to się nigdy nie kończy.
norma, dziecko = troska do końca życia z wiekiem coraz większa :P

Cytat:
Napisane przez capriola_87 Pokaż wiadomość
Cześć

Właśnie odebrałam wyniki moczu i trochę jestem zmartwiona bo są średnie (osad i liczne bakterie) miała tak któraś z Was?? Dobrze że dziś wizyta, to się dowiem co i jak...

Oj, bo się pogniewamy...

no tu
Zakochałam się w nich, zwłaszcza w prosiaczku
jeszcze takie i bambi

no to będzie chłopak!
ja wpieprzam słodycze, normalnie je kocham i chłopak :P

Cytat:
Myko dzięki, to co ja mam to faktycznie podchodzi pod przepuklinę, na szczęscie jak nie tykam pęka to nic nie boli, przynajmniej na razie.

Jagodowa mam nadzieję, że pokażesz nam jakieś fotki

Santilia gratulację z okazji rocznicy

Nadzieja, ja to już dawno nie widzę swoich stóp. I to od dawna

Ja jakoś tego badania glukozy się nie boje, może dlatego, że nie myślę jeszcze o nim i wydaje mi się, że jeszcze duuuużo czasu. Ale z każdym postem zaczynam się lekko niepokoić.

Gratuluje dziewczyny skończonych tygodni. My dziś zaczynamy 23 tydzień

W ogólę witam nową mamusię Mzka

A ja zaraz idę idę na spotkanie z koleżanka i jej 2 miesięczym synkiem. Zaprosiła mnie na naukę przwijania i oczyszczania nosa fridą cokolwiek to znaczy
wow jestem pod wrażeniem, nigdy się nie spotkałam ani nie słyszałam o czymś takim

Nadzieja ja strzelam, że jednak to będzie dziewczynka :P ale tak na prawdę smaki nie mają nic do płci, ja mam smaki jak na dziewczynkę a tu chłopczyk

byłam u księgowej.. masakra jak mi się słabo, duszno i niedobrze robiło :/

21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..'
godz.15:00

29.05.2015 wyczekiwany dzień..
Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
godz. 14:41
ruskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 12:28   #1987
Nadzieja87
Zakorzenienie

Ruskaa, ale ja się smakami nie sugeruje wcale niczym już się nie sugeruje czekam na następny poniedziałek

Edytowane przez Nadzieja87
Czas edycji: 2015-01-05 o 12:31
Nadzieja87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 12:28   #1988
kasienka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Santilia Pokaż wiadomość
Cztery Pory Roku, zazdroszczę księdza. ? Prawdxiwy z powołania. ?
My za slub zapłaciliśmy 900zl.. niby w tej cenie byl od razu kościelny i organista, chociaz zamiast tego drugiego i tak mielismy oddzoelnie zamowiony chorek.. masara, jakie koszty:/

zamówiłam na all kolejny zestaw ubranek, jak przyjdzie to się pochwalę zastanawiam się, kiedy zacząć to wszystko prac.? W pudelkach przestaje sie juz mieścić:/
OMG! jaki koszt ręce opadają ...

ja tez wlasnie mysle kiedy to prac, prasowac i zeby czekało na dzidzie...
najpierw jeszcze czekam na potwierdzenie płci
Cytat:
Dorka piszesz oswiadczenie tylko ze chcesz engerixem.i ze byl przechowywany zgodnie z wytycznymi. A przechowuje sie w lodowce. I nie powinno byc problemu.
Jjku zjadlam dwie kanapki z bulka bulke slodka .batona i teraz wcinam sekacza a nagrode za badanie cukru. Kto wie oby nie a moze to moj ostatni slodycz w ciazy.
wow, dałaś czadu z tym jedzeniem hahahah smacznego kochana, na zdrówko

Jade dziś na Hobbita ze znajomymi , w koncu!

Blackie- ja mialam odrzut od słodkiego cały czas, smaki na kwaśne tylko i mega przeczucie na chłopca a ma być jednak córcia. Nic zatem nie wiadomo...

20.05.2015 punkt południe
3740g 58 cm

Kocham nad życie!!!

Edytowane przez kasienka1985
Czas edycji: 2015-01-05 o 12:34
kasienka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 12:30   #1989
Nadzieja87
Zakorzenienie

Wiecie, że też się dzisiaj przy układaniu moich ciuchów zastanawiałam kiedy będzie odpowiednia pora na pranie i prasowanie tych dziecięcych... I nie wiem
Stary 2015-01-05, 12:35   #1990
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
Ruskaa, ale ja się smakami nie sugeruje wcale niczym się nie sugeruje czekam na następny poniedziałek
dokładnie aaa Twoje smaki to niezłe są hahaha

zjadłam dwie kromki i pękam.. coś apetycik nie ten

21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..'
godz.15:00

29.05.2015 wyczekiwany dzień..
Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
godz. 14:41
ruskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 12:35   #1991
myszonka88
Zakorzenienie

Cytat:
Kinga mi kompletnie nie smakowalo ale moze dlatego ze to cieple i slodkie a z cytryna slodko kwasne jak niechcacy lykne slodzona herbate tzta to od razu nia pluje spowrotem do kubka bo chociaz gazowany slodki. Napoj to nie bylo problemu kiedys o tyle ciepla i slodka herbata przyprawia mnie o mdlosci
Mam to samo Jak można pić taki ulepek

Cytat:
Napisane przez Madeleine05 Pokaż wiadomość
My też! Tzn testowaliśmy już kilka dni wcześniej, ale wynik by negatywny i trzeci test z kolei, akurat w rocznicę ślubu był pozytywny!

Też trzymam kciuki za pozostałe, wizytujące dzisiaj dziewczyny!
Ja mam wizytę dopiero o 16, ale za to usg połówkowe, więc może czegoś nowego się dowiem. Mam tylko nadzieję, że mojej córeczce przez ten miesiąc nic dodatkowego między nogami nie wyrosło
My dostaniemy dzieciątko na 2 rocznicę ślubu

Cytat:
Ruskaa, ale ja się smakami nie sugeruje wcale niczym się nie sugeruje czekam na następny poniedziałek
A ja czekam na czwartek! Oby nasze dzieciaczki nie były uparte i pokazały co mają między nóżkami

"Jeśli szczęście do Ciebie nie przyszło to znaczy,
że jest wielkie i idzie małymi kroczkami"
myszonka88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-05, 12:40   #1992
agnes188
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasienka1985 Pokaż wiadomość
OMG! jaki koszt ręce opadają ...

ja tez wlasnie mysle kiedy to prac, prasowac i zeby czekało na dzidzie...
najpierw jeszcze czekam na potwierdzenie płci

wow, dałaś czadu z tym jedzeniem hahahah smacznego kochana, na zdrówko

Jade dziś na Hobbita ze znajomymi , w koncu!

Blackie- ja mialam odrzut od słodkiego cały czas, smaki na kwaśne tylko i mega przeczucie na chłopca a ma być jednak córcia. Nic zatem nie wiadomo...
A dziekuje bylam naprawde glodna.a teraz spac mi sie chce bo w nocy dwie godziny spalam
Cytat:

A ja czekam na czwartek! Oby nasze dzieciaczki nie były uparte i pokazały co mają między nóżkami rosi:
No moze juz wam nie bede obrzydzala tej glukozybo ulepek ulepkiem ale jeszcze przed wiekszoscis to przezycie

Stary 2015-01-05, 12:51   #1993
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:
Aha, no to dobrze
Faktycznie miałaś głoda-ale co się dziwić od wczoraj nic nie jadłaś a to już zaraz 14-sta. Jedz- na zdrówko. I połóż się spać, ja po tym badaniu też spałam

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Ja jakoś w lutym zabieram się za ciuszki-pranie, prasowanie, układanie. Powolutku będę to robiła więc nie ma co czekać na ostatnią chwilę. Kwiecień to Święta i zaraz rodzimy więc nie będzie kiedy.
dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 12:53   #1994
majaa86
Zadomowienie

Tak Was nadrabiam i czytam i czytam..i czuję,że jestem w czarnej

Ja też mam zrobić glukozę,ale dwupunktową..pewnie w czwartek się wybiorę..aha i jeszcze dostałam wymaz GBS i coś mi się to wcześnie wydaje, bo czytałam,że normalnie ok 35 tyg..a mi dr zlecił

Szczepionki??? wow..ja jeszcze rzeczy do szpitala nie mam..zaczynam się stresować..jestem ciemna masa jednak..

Olimpia pisałaś o wózku peg perego? Możesz napisać jaki model masz?
Dziewczyny a te Bebetto Luca czy Holand czy Flavio to 3w1 czy 4w1 ? Weźcie rozwińcie temat a znajoma mi ostatnio Tako chwaliła? Ma któraś doświadczenie?

Myszonka ja też sama się wybieram na badanie glukozy,ale po tym,co przeczytałam to się zastanawiam czy mamuśki nie wziąć ze sobą..

Mój mały też ruchliwy..ale miałam takie dni,że był ciuchutko i się stresowałam..na 17 sekundowym filmiku w 3d taki ruchliwy był,że na zbliżeniu buzi z rączkami to wyglądało tak jakby grzechotki miał zamiast rączek..tak szalał

A z ciekawostek na ostatnim badaniu usg wyrównał mi się termin wg om i usg..23t1d dokładnie wg wymiaru BPD główki

edit: a jednak doktorek mówił o dwupunktowej glukozie a na skierowaniu jest po 0,1,2 godz,węc 3 kłucia jednak mnie czekają..ehhh

<3 Karolek<3 Moje Serduszko <3

Edytowane przez majaa86
Czas edycji: 2015-01-05 o 13:00
majaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 12:58   #1995
Kinga_20
Zakorzenienie

Ja ogólnie nie słodzę ani kawy ani herbaty od ponad 10 lat. Ale słodycze uwielbiam i glukoza dla mnie była pyszna

Za tydzień remont zaczynamy

No i coraz bliżej połówkowe! Oby dzieć się pokazał.

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 13:07   #1996
xhankax
Zakorzenienie

GG do xhankax

Witam się dziewczyny.

Bardzo ciągnie mnie brzuch w dół już od kilku dni. Nie mogę się doczekać wizyty w czwartek, żeby potwierdzić, że wszystko jest ok. Niby nic, a głupie myśli w głowie. W ogóle ruchy czuję bardzo nisko. Zaczynam schizować.
Stary 2015-01-05, 13:10   #1997
Santilia
Wtajemniczenie

Ja tak jak czasami czytam o waszych ciążowych zachciankach to śmiać mi się chce:p za mną chodzą tylko czereśnie od samego początku ciąży ale gdzie je teraz znaleźć...
ale po 4 latach znowu zaczęłam jeść banany
w ogole ostatnio codziennie robię sobie sałatki owocowe. Moglabym jeść non stop..

poukladalam ubranka Malego w szafie:p gdzies pod koniec lutego chyba zacznę je prać i prasować... chociaz najchętniej już bym to robiła

M

Santilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 13:14   #1998
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ruskaa Pokaż wiadomość
dokładnie aaa Twoje smaki to niezłe są hahaha

zjadłam dwie kromki i pękam.. coś apetycik nie ten
sama sie sobie dziwie...bo są totalnie inne jak przed ciążą Dosłownie przeciwieństwo... nawet znienawidzona przeze mnie jajecznica jest pychaaaa A TŻ patrzy na mnie co najmniej dziwnie

Cytat:

A ja czekam na czwartek! Oby nasze dzieciaczki nie były uparte i pokazały co mają między nóżkami
Oby bo jeśli pozostanie inkognito to sie delikatnie wkurze

Ostatnio rozmawiałam z kuzynką na temat połówkowego, płci, porodu... ona sama ma 2 córeczki... i rodziła cc w 34tc, bo miała zatrucie ciązowe czy coś...
no i pyta mnie czy znam już pleć, mówię nie, ze 12.01 mam połówkowe i mi lekarz obiecał wtedy pleć ( bo obiecał) a ta mi na to, że to nie wiadomo, że przecież dziecko sie moze zasłonić, albo pępowine można pomylić z przyrodzeniem
...i już mnie tym zeźliła bo sie mądruje
Za chwile wyszedł temat porodu... i ona mnie pyta czy chce SN rodzić czy CC...? To jej mówie, ze CC to ja się boje, bo to jednak operacja i stane na głowie zeby urodzić SN, no chyba ze już bedzie trzeba, to nic nie poradze. A ta mi na to ze to nie wiadomo czy SN urodze, ze teraz bardzo dużo cesarek

nosz kurfa mać Przeciez ja sobie doskonale zdaje sprawe i z tego jak może być z płcią i porodem, i w takich chwilach serio nie potrzebuje od niej takich słów....

Jak w szpitalu z krwawieniem leżałam, to też nagle sie nasłuchałam od niej, że dziecko straciła w 7 czy 8 tc.... no szczerze jakoś mnie to wcale nie pocieszyło i nie podbudowało Czasem mam ochote ja zablokować. A na fejsie już wgl boje sie pokazywać, bo zaraz mi pisze "mądrości"

Edytowane przez Nadzieja87
Czas edycji: 2015-01-05 o 13:18
Nadzieja87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 13:16   #1999
scotasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Czyli np. mąż może dostarczyć taką szczepionkę (kupioną wcześniej) do szpitala i oni zaszczepią? Ja myślałam, żeby zamówić ją do apteki w tym szpitalu, co będę rodzić, żeby warunki były takie, jak trzeba.

Cytat:
Napisane przez majaa86 Pokaż wiadomość

Dziewczyny a te Bebetto Luca czy Holand czy Flavio to 3w1 czy 4w1 ? Weźcie rozwińcie temat a znajoma mi ostatnio Tako chwaliła? Ma któraś doświadczenie?
Jak już kiedyś pisałam, my mamy Tako Laret. Ogólnie nie narzekam, tylko dostęp do kosza kiepski. I ta blokada kół (hamulec) nam się zepsuł po jakimś roku użytkowania, mąż nie ma kiedy zrobić

Cytat:
Napisane przez xhankax Pokaż wiadomość
Witam się dziewczyny.

Bardzo ciągnie mnie brzuch w dół już od kilku dni. Nie mogę się doczekać wizyty w czwartek, żeby potwierdzić, że wszystko jest ok. Niby nic, a głupie myśli w głowie. W ogóle ruchy czuję bardzo nisko. Zaczynam schizować.
Bierz może magnez na wszelki wypadek, albo nospę. Co do ruchów to nie ma czym się przejmować moim zdaniem, ja też czasem czuję ruchy bardzo nisko. W pierwszej ciąży miałam to samo, ale było ok, więc teraz przyjmuję to ze spokojem

Kciuki za dzisiejsze wizyty!!!
scotasia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-05, 13:19   #2000
Santilia
Wtajemniczenie

NAdzieja,skąd ja to znam :p rozumiem, ze ludzie chca dla nas dobrze, ale mnie samą straszliwie draznia takie rady.. no ale coz.. najlepiej jak jednym uchem wpadam, drugim wypada :p

M

Santilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 13:25   #2001
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
NAdzieja,skąd ja to znam :p rozumiem, ze ludzie chca dla nas dobrze, ale mnie samą straszliwie draznia takie rady.. no ale coz.. najlepiej jak jednym uchem wpadam, drugim wypada :p
nie wiem dlaczego, ale mam straszna alergie na nią od kiedy jestem w ciąży i pewnie też dlatego tak mnie rażą jej mądrości
Stary 2015-01-05, 13:31   #2002
xhankax
Zakorzenienie

GG do xhankax

Cytat:
nie wiem dlaczego, ale mam straszna alergie na nią od kiedy jestem w ciąży i pewnie też dlatego tak mnie rażą jej mądrości
Nie stresuj się. Wysłuchaj mądrości i zrób po swojemu.
Stary 2015-01-05, 13:43   #2003
majaa86
Zadomowienie

Scotasia dzięki..wiem,że było pisane,ale nie chciało mi się odgrzebywać

A czemu ja mam już teraz te wymazy na GBS? Miała któraś z obecnych mam tak wcześnie robione na paciorkowca?

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Cytat:
Ostatnio rozmawiałam z kuzynką na temat połówkowego, płci, porodu... ona sama ma 2 córeczki... i rodziła cc w 34tc, bo miała zatrucie ciązowe czy coś...
no i pyta mnie czy znam już pleć, mówię nie, ze 12.01 mam połówkowe i mi lekarz obiecał wtedy pleć ( bo obiecał) a ta mi na to, że to nie wiadomo, że przecież dziecko sie moze zasłonić, albo pępowine można pomylić z przyrodzeniem
...i już mnie tym zeźliła bo sie mądruje
To normalne,że zalezy jak się dziecko ułoży..ale może w trakcie badania się obrócić i pokazać co ma jak dr będzie wytrwały to się uda na pewno

Mój mały to od początku pokazywał "na lewo i prawo" co ma między nóżkami hahaha no ale nie wszystkie tak mają...

<3 Karolek<3 Moje Serduszko <3
majaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-05, 14:02   #2004
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagodowa07 Pokaż wiadomość
A dużo tej cytryny sobie dodałaś? i tak się zastanawiam - to trzeba być zupełnie na czczo? bo mi lekarz mówił żeby nawet wieczorem nic nie jeść dzień przed, to ja nie wiem jak jak z głodu nie padnę
Nie no, zjedz kolację normalnie ale lżejszą
Cytat:
Napisane przez Opulka Pokaż wiadomość
Trudno, kłuć może więcej, ale będzie to jakoś rozłożone. Zastanawiam się też, czy szczepić od razu po urodzeniu czy dać małej trochę czasu. Wydaje mi się, że ta druga opcja jest dobrym pomysłem.
Dodatkowe szczepionki wg mnie nie są potrzebne.
I to tyle
to nie jest rozłożone.. chyba, że zażądasz teg by dawali jedno wkłucie co 6-8 tygodni

Cytat:
Napisane przez sylwia01485 Pokaż wiadomość
Krztusiec jest w lepszej formie i w 5w1 i w 6w1 , różnica jest taka, że jak bierzesz 6w1 to dodatkowo chyba szczepisz raz dziecko na wzw b niepotrzebnie.
można szczepić na nfz i wykupić lepszy krztusiec
Cytat:
Wiecie, że też się dzisiaj przy układaniu moich ciuchów zastanawiałam kiedy będzie odpowiednia pora na pranie i prasowanie tych dziecięcych... I nie wiem
ja planuję w kwietniu bo chcę suszyć na dworze
Cytat:

Ja też mam zrobić glukozę,ale dwupunktową..pewnie w czwartek się wybiorę..aha i jeszcze dostałam wymaz GBS i coś mi się to wcześnie wydaje, bo czytałam,że normalnie ok 35 tyg..a mi dr zlecił

Bardzo szybko z tym paciorem

Te wózki to 3w1 ale można kupić 2w1 <gondola+ spacerówka> i osobno fotelik porządny

Cytat:
Ja tak jak czasami czytam o waszych ciążowych zachciankach to śmiać mi się chce:p za mną chodzą tylko czereśnie od samego początku ciąży ale gdzie je teraz znaleźć...
mrożone kup

Kinga no ja też nie uważam by ta glukoza była ohydna może nie pyszna ale też nie najgorsza słodsze rzeczy jadłam

Maja mój synek też na każdej wizycie machał siusiakiem

Ale u nas nasypałoooo jest pięknie!

A, zapisałam się na wizytę na przyszły poniedziałek 18:30

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 14:05   #2005
Nadzieja87
Zakorzenienie

Się okaże czy będę miała dziecko ekshibicjoniste
ale mi raczej chodzi o to, że kuzynka każdą moja nadzieje musiała skutecznie "zabić"
Stary 2015-01-05, 14:06   #2006
Nadzieja87
Zakorzenienie

Już zapowiedziałam Tżtowi, że wszystkie farby z domu mają zniknąć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1420466830654.jpg (40,9 KB, 14 załadowań)
Stary 2015-01-05, 14:10   #2007
TienShan
Zakorzenienie

Cytat:
Się okaże czy będę miała dziecko ekshibicjoniste
ale mi raczej chodzi o to, że kuzynka każdą moja nadzieje musiała skutecznie "zabić"
niektórzy tak mają...

Olimpia ja nie widziałam zdjęć fotelika

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Cytat:
Już zapowiedziałam Tżtowi, że wszystkie farby z domu mają zniknąć
sudocrem też schowajcie

TienShan jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-05, 14:20   #2008
Nadzieja87
Zakorzenienie

Wzięło mnie na dziecięcą tematykę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1420467684213.jpg (22,1 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1420467696834.jpg (39,0 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1420467701188.jpg (44,0 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1420467705368.jpg (49,0 KB, 12 załadowań)
Stary 2015-01-05, 14:43   #2009
sylwia01485
Zadomowienie

Cytat:
a mi dali zimną wodę i dałam radę, z ciepłą nie wytrzymałabym chyba

Cytat:
Napisane przez TienShan Pokaż wiadomość
można szczepić na nfz i wykupić lepszy krztusiec
no właśnie ten lepszy, bezkomórkowy krztusiec jest w 5w1 lub 6w1, a ta na nfz to 3w1 - błonica, tężec, krztusiec (DTP) ma ten krztusiec w tej gorszej formie. Nie słyszałam o 3w1 płatnej, lepszej jakości, a nie ma oddzielnego krztuśca, tylko zintegrowany z błonicą i tężcem.
sylwia01485 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-05, 14:47   #2010
agnes188
Zakorzenienie

Cytat:
Tak Was nadrabiam i czytam i czytam..i czuję,że jestem w czarnej

Szczepionki??? wow..ja jeszcze rzeczy do szpitala nie mam..zaczynam się stresować..jestem ciemna masa jednak..

Myszonka ja też sama się wybieram na badanie glukozy,ale po tym,co przeczytałam to się zastanawiam czy mamuśki nie wziąć ze sobą..

Mój mały też ruchliwy..ale miałam takie dni,że był ciuchutko i się stresowałam..na 17 sekundowym filmiku w 3d taki ruchliwy był,że na zbliżeniu buzi z rączkami to wyglądało tak jakby grzechotki miał zamiast rączek..tak szalał

A z ciekawostek na ostatnim badaniu usg wyrównał mi się termin wg om i usg..23t1d dokładnie wg wymiaru BPD główki

edit: a jednak doktorek mówił o dwupunktowej glukozie a na skierowaniu jest po 0,1,2 godz,węc 3 kłucia jednak mnie czekają..ehhh
Ja mialamna kartce dwupunktowa ale pogadalam z pania ona powiedziala ze teraz sie zmienia i raz daja tak raz tak lekarze poprosilam zeby mi zrobilatez pomoedzy bo to tylko pare zlotych wiecej
Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Czyli np. mąż może dostarczyć taką szczepionkę (kupioną wcześniej) do szpitala i oni zaszczepią? Ja myślałam, żeby zamówić ją do apteki w tym szpitalu, co będę rodzić, żeby warunki były takie, jak trzeba.

Jak już kiedyś pisałam, my mamy Tako Laret. Ogólnie nie narzekam, tylko dostęp do kosza kiepski. I ta blokada kół (hamulec) nam się zepsuł po jakimś roku użytkowania, mąż nie ma kiedy zrobić

Bierz może magnez na wszelki wypadek, albo nospę. Co do ruchów to nie ma czym się przejmować moim zdaniem, ja też czasem czuję ruchy bardzo nisko. W pierwszej ciąży miałam to samo, ale było ok, więc teraz przyjmuję to ze spokojem

Kciuki za dzisiejsze wizyty!!!
Moze dostarczyc a moze zostawic w aptece i przechowaja wam jak kupi wczesniej przynajmniej u nas tak jest ze szpital sie zgadza.a i w aptece trzymaja ja czesto trzymalam pacjentowi szczepionke jesli zaplacil i poprosil w lodowce
Cytat:
Napisane przez sylwia01485 Pokaż wiadomość
a mi dali zimną wodę i dałam radę, z ciepłą nie wytrzymałabym chyba

no właśnie ten lepszy, bezkomórkowy krztusiec jest w 5w1 lub 6w1, a ta na nfz to 3w1 - błonica, tężec, krztusiec (DTP) ma ten krztusiec w tej gorszej formie. Nie słyszałam o 3w1 płatnej, lepszej jakości, a nie ma oddzielnego krztuśca, tylko zintegrowany z błonicą i tężcem.
Wlasnie jak z pania dr gin rozmawialam mowila zeby rozpuscic w ximnej ze lepsze ale mi rozpuszczali w labku

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości