|
|||||||
| Notka |
|
| W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#2611 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 889
|
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI
Kilka dni po ¶ciêciu i farbowaniu cieszy³am siê fajnym skrêtem i wygl±dem a tu od kilku dni lipa w³osy zbite w str±ki i wygl±dam jakbym o po³owê mniej w³osów mia³a
przy okazji polecam siê przyjrzeæ https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...a-organic.html zrobi³am kilka dni temu odcieniem "kasztan" w³osy przy sp³ukiwaniu by³y lej±ce jak po dobrej masce bo po ostatniej farbie z mariona nie mog³am dreda wyp³ukaæ ![]() ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Cytat:
![]() Ja bym siê ba³a sama za takie co¶ braæ ale jak uwa¿asz, powodzenia w takim razie |
|
|
|
|
#2612 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 5 192
|
Dziewczyny testowa³a która¶ t± maskê: wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=55989 ?
Cytat:
Edytowane przez 201605161428 Czas edycji: 2015-01-05 o 19:57 |
|
|
|
|
#2613 | |
|
Moderator
Wiadomo¶ci: 3 203
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2614 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 958
|
Doe, zerknê³am na sk³ad tego granatowego proteinowego GlissKura z Polski bo te¿ go mam i o dziwo ró¿ni± siê koñcówk±. Twój ma Isopropyl Alcohol, a ten mój nie. My¶la³am, ¿e sk³ady bêd± identyczne.
Edytowane przez ShrinkingViolet Czas edycji: 2015-01-05 o 20:02 |
|
|
|
#2615 | |
|
Moderator
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2616 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2617 |
|
Moderator
|
To ja siê nadzia³am - zap³aci³am 10 funtów za maske pilomax z polskiego sklepu online. I co? Przysz³a mi z innym sk³adem ni¿ na wizaz i na stronach, blogach gdzie by³y zdjêcia sk³adu. Maska która do mnie przysz³a ma bardzo wysoko konserwant który mi robi swêdzenie i nie mog³am jej u¿ywaæ, napisa³am do pilomaxu a oni ¿e to nowy numer partii czy co¶ i jest to prawid³owy sk³ad i mimo ¿e to ta sama maska to zale¿nie od numeru partii otrzymasz inny sk³ad. Tyle kasy w d... .
Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2015-01-05 o 20:57 |
|
|
|
#2618 |
|
perfumowe ADHD
Wiadomo¶ci: 3 255
|
Uhuhu dosta³am premiê w pracy
Kupilam w promocyjnej cenie Garnier AiK za 3,99zl jedna , w³osy uwielbiaj± j± wiêc zrobilam zapas
|
|
#2619 | ||||
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 707
|
Cytat:
W ka¿dym razie jestem zadowolona.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Te¿ bym siê szybko ewakuowa³a.
|
|
|
#2620 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 451
|
Co do ciêcia w V to w sumie... nie polecam, chocia¿ sama mam. Znaczy, co kto lubi, co siê komu podoba, co komu pasuje, wiadomo. Falowane w³osiska raz siê mocniej pofaluj±, raz s³abiej, raz to V wygl±da okej, a raz jakby krzywo w³osy by³y ¶ciêcie i ogonki wisz±, nawet pomimo w miarê gêstej czupryny. Raz mia³am ³adne V zrobione, nie by³o ogonków, ale to te¿ w³osy inaczej siê uk³ada³y, by³y d³u¿sze i ciê¿sze, pó¼niej podciê³am kilka cm i V mia³o bardziej zaokr±glony dó³, jednak nadal nie by³o to U, za to ró¿nica w gêsto¶ci najd³u¿szych pasm by³a pora¿aj±ca. Ogólnie nie chcia³am aktualnie ciêcia w V, chcia³am mieæ bardziej U, ale fryzjerka powiedzia³a, ¿e przy U bêdzie mi musia³a bardziej podci±æ w³osy z przodu, wiêc zrezygnowa³am i mam pseudo rozlaz³e V, które bêdê sama zaokr±glaæ, gdy osi±gnê satysfakcjonuj±c± d³ugo¶æ. Dobrze, ¿e mam w³osy mocno pocieniowane/postopniowane (nie ogarniam ró¿nicy miêdzy tymi pojêciami, wybaczcie) to liczê, ¿e kolejna wizyta u fryzjera to tak za rok, a ewentualnie koñcówki samodzielnie kiedy¶ jak zajdzie potrzeba (mo¿e nie zajdzie)
![]() Moje w³osy s± ostatnio kapry¶ne, to co s³u¿y³o, metody, które przynosi³y efekty teraz s± beeee, mycie od¿ywk± beee, nadmiar ¿elu lnianego beee, silikony beee, bogata pielêgnacja beeee, najlepiej to slsiak, od¿ywka, troszkê ¿elu lnianego, dyfuzor i do przodu. Ewentualnie wtarcie na sucho kilku kropli oleju do ogarniêcia. A i tak w dalszym ci±gu pusz± siê jak st±d to Pary¿a... Tak w ogóle to jest sens olejowania, a potem zmywania tego slsiakiem?
Edytowane przez zagubiona94 Czas edycji: 2015-01-05 o 21:22 |
|
|
|
#2621 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2622 | |
|
Moderator
|
Cytat:
Na szczê¶cie mam produkt który jest tani i dobry i ju¿ 6te chyba mycie go u¿ywa³am i mi s³u¿y. Tylko ten lniany mnie zaskoczy³ ¿e mi kuku robi bo na wysokoporach siê tak sprawdza³ jak czyta³am o nim - u mnie teraz lepiej dzia³aj± oleje z omega 9 co mnie a¿ dziwi. |
|
|
|
|
#2623 |
|
Konto usuniête
|
W³a¶nie zmy³am maskê i wysuszy³am w³osy. Mój bo¿e, s± po niej fantastyczne! Sypkie, nawil¿one, miêciutkie!
|
|
|
|
#2624 | ||
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 639
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2625 |
|
Konto usuniête
|
|
|
|
|
#2626 | |||||||||||
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 174
|
Cytat:
Gdybym nie mia³a zaufanej fryzjerki to pewnie te¿ bym siê bawi³a, choæ z moim talentem...a raczej beztalenciem...hmm ![]() Cytat:
![]() Ja mam kumpelê prostow³os±, ale w³a¶nie przekona³a siê do ¶wiadomej pielêgnacji ![]() Jako jedyna chce mnie s³uchaæ ![]() Cytat:
Moim zdaniem jest w nich potencja³! ![]() Cytat:
Cytat:
Nikt nie lubi wmawiania i nie to by³o moim zamiarem, naprawdê. Po prostu zapyta³am. Cytat:
Odstrasza to od jakiegokolwiek cieniowania. Ja widzia³am na ¿ywo ¶ciêcie prostow³osej w V, niezbyt udane, ale bardziej ni¿ to, które przedstawi³a¶ ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My wygrali¶my zak³ad z szefostwem i w ramach dodatkowej premii dostaniemy bon do SPA ![]() Mo¿e wreszcie wy³adniejê Cytat:
![]() Cytat:
Moje te¿ czasem s± w gorszej kondycji
|
|||||||||||
|
|
|
#2627 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 820
|
Cytat:
mo¿esz poprosiæ kogo¶ z bliskich. Nawet u fryzjera taka sprawa nie powinna kosztowaæ wiêcej ni¿ 10 z³. Prosisz jedynie o pozbycie siê ogonka i tyle.
|
|
|
|
|
#2628 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 549
|
Która¶ kiedy¶ chcia³a zdjêcia po moim drugim farbowaniu. Co prawda ju¿ siê ciut zmy³a farba, ale jako¶ ci±gle o tym zapomina³am.
Zdjêcie 1 - po pierwszym farbowaniu (chyba z dnia farbowania lub dzieñ po) Zdjêcia 2,3 - z dzisiaj (10 dni po farbowaniu) Hehe, wygl±da jakbym od miesi±ca w tym samym swetrze chodzi³a, przypadek, serio go piorê. ![]() edit. jakie¶ dziwne plamy na zdjêciu drugim s±, ale to nie moje w³osy, to beznadziejny aparat w telefonie.
Edytowane przez martaakow Czas edycji: 2015-01-05 o 22:38 |
|
|
|
#2629 |
|
perfumowe ADHD
|
A taka promocja na garnier AiK by³a w mojej biedronce , wygl±da³o jakby zosta³y im siê ostatnie sztuki. Ale wszystko z nimi by³o wporzo wiêc wziê³am 2 sztuki bo niby czemu nie , za tak± cenê
ostatnio p³aci³am 10z³ wiêc ....
|
|
#2630 | |||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 866
|
Cytat:
Dopiero po wyj¶ciu od Mysi naprawdê nie ¿a³owa³am wydanych pieniêdzy. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() By³am dzi¶ w wielkiej drogerii z mnóstwem super kosmetyków. Spêdzi³am z godzinê przed szaf± z produktami do w³osów. Obkupi³am siê i to jak.
|
|||
|
|
|
#2631 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 439
|
Dziewczyny, pomocy! Pyta³am ju¿ na w±tku hennowym, ale chyba co¶ tam umiera powoli.
W weekend pohennowa³am w³osy khadi orzechowy br±z a one wysz³y prawie czarne. Macie pomys³ czemu? Nie odstawia³am, nie dodawa³am nic poza wod±. To mo¿e byæ kwestia wysokiej porowato¶ci? Nie chcê z henny rezygnowaæ, kocham j± od pierwszego na³o¿enia, mam jakie¶ pogrubione w³osy czy co¶, a¿ siê dziwnie w kitkê zwi±zuje Olejujê je teraz olejem z awokado dla zniwelownia suszu i puszu. Tylko niech nie bêd± takie ciemne.ps. na³o¿y³am olejku z awokado hojniej ni¿ zwykle, bo la³am prosto z butelki na rêkê. Teraz dotykam w³osów, a one ledwo co t³uszcz± mi rêkê. Po hennie tak pij±, czy co?
od 21.09.2012 ¶wiadoma pielêgnacja MOJE W£OSY 10.11.2013r: grzywka 20cm, bok 24 cm --> docelowo ~50cm (za ³opatki) Edytowane przez PannaLokowana Czas edycji: 2015-01-06 o 01:51 |
|
|
|
#2632 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 861
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#2633 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 288
|
Cytat:
|
|
#2634 |
|
Moderator
|
krolewna_smieszka - Nie p³acz, Twoje loczki te¿ s± piêkne. Hehe no tak jak siê trafi na fajny sklep to chêtnie siê kupuje ró¿ne cuda. Ja d³ugo ju¿ nic nie kupowa³am bo mam wszystko i obecnie u¿ywam 1 maseczki ulubionej, a na wiosnê mam sporo humektantowych produktów które teraz le¿± i czekaj±
Pochwal siê co tam fajnego kupi³a¶Ja Gaika kupujê jak jest promocja za 4 funty 2 opakowania po 400 ml - nic tlyko braæ! |
|
|
|
#2635 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 451
|
Cytat:
Wydaje mi siê, ¿e to faktycznie warunki pogodowe, choæ mo¿e w³osom siê po prostu odwidzia³a pielêgnacja, któr± stosujê ju¿ od bardzo d³ugiego czasu
|
|
|
#2636 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 639
|
Mam tak samo, i mam nadziejê, ¿e to chodzi w³a¶nie o pogodê, bo jak nie, to chyba je obetnê i bêdzie spokój
|
|
|
|
#2637 | |
|
perfumowe ADHD
|
Cytat:
A mo¿e potrzebuj± zmiany kosmetyków ?
|
|
|
#2638 | ||||
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 174
|
Cytat:
![]() W³oski prezentuj± siê dobrze, s± w dobrej kondycji ![]() Cytat:
Ja tam tylko po micele wchodzê i tyle...A tu takie okazje mog± mi przejsæ ko³o nosa ![]() Cytat:
![]() Ja jak zrobiê z kumpel± napad na Wroc³aw to te¿ radzê siê tam wszystkim strzec... Bêdziemy jak wyposzczone jakie¶ ![]() Cytat:
Kolor henny zale¿y od wielu rzeczy, wiêc z ka¿dymi w³osami mo¿e zwi±zaæ siê inaczej My¶lê jednak, ze nawet w tym "niepo¿±danym" odcieniu wygl±dasz dobrze, bo henna poprawia przede wszystkim ich kondycjê ![]() My³a¶ je ju¿? Mo¿e siê co¶ zmieniæ po pierwszym myciu
|
||||
|
|
|
#2639 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 549
|
Cytat:
Tylko te 2 rzeczy mi przychodz± na my¶l - czas trzymania mieszanki na g³owie i czas, po jakim w³osy zosta³y umyte szamponem po farbowaniu. Przyznam, ¿e na prosto ca³kiem nie¼le oszukuj±. B³yszcz± i tak dalej, ale brak im elastyczno¶ci, przez co nie chc± falowaæ. |
|
|
|
|
#2640 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 439
|
Cytat:
![]() |
Nowe w±tki na forum W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:17.

. Tak patrzê i ta granatowa to chyba bez silikonów..

zazdroszczê wam tych loczków