Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2015-01-05, 19:45   #2611
sandra1515
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 889
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI

Kilka dni po ¶ciêciu i farbowaniu cieszy³am siê fajnym skrêtem i wygl±dem a tu od kilku dni lipa w³osy zbite w str±ki i wygl±dam jakbym o po³owê mniej w³osów mia³a od czego to mo¿e byæ ? zaczê³am u¿ywaæ amli, od¿ywki ¿ó³tej Joanny b/s i serum na koñce green phermancy mo¿e to od tego ? mo¿e kto¶ co¶ pomóc ?

przy okazji polecam siê przyjrzeæ
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...a-organic.html

zrobi³am kilka dni temu odcieniem "kasztan" w³osy przy sp³ukiwaniu by³y lej±ce jak po dobrej masce bo po ostatniej farbie z mariona nie mog³am dreda wyp³ukaæ

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Cytat:
Napisane przez ghost_dove Poka¿ wiadomo¶æ
No to mam kolejne pytanie.. ech :P
W jaki sposób ¶ci±æ te koñce ¿eby by³o dobrze? Do fryzjera nie pójdê, zrobiê to sama. Tylko jak± metod±, ¿eby znów tak nie wysz³o?
Te¿ mia³am taki ogon i fryzjerka sama zaproponowa³a wyrównanie tego bardziej w takie U nie ¶ciê³am za du¿o bo mi szkoda by³o tyle zapuszczania ale teraz o wiele lepiej wygl±daj±, nie s± a¿ tak rzadkie jak kiedy¶
Ja bym siê ba³a sama za takie co¶ braæ ale jak uwa¿asz, powodzenia w takim razie
sandra1515 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-05, 19:51   #2612
201605161428
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 5 192

Dziewczyny testowa³a która¶ t± maskê: wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=55989 ?

Cytat:
W jaki sposób ¶ci±æ te koñce ¿eby by³o dobrze? Do fryzjera nie pójdê, zrobiê to sama. Tylko jak± metod±, ¿eby znów tak nie wysz³o?
Zetnij w U, tylko trochê musisz ciachn±æ, ¿eby siê tego ogona pozbyæ. Czemu nie pójdziesz do fryzjera?

Edytowane przez 201605161428
Czas edycji: 2015-01-05 o 19:57
201605161428 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-05, 19:52   #2613
Klaudenc
Moderator

Wiadomo¶ci: 3 203

Cytat:
Napisane przez ShrinkingViolet Poka¿ wiadomo¶æ
W ogóle ja tej laski nie znam, ona jest jednocze¶nie wykonuje makija¿e i prezentuje, tak? To nie ¿adna wynajêta modelka? Bo je¶li tak to...
To chyba zwyczajna blogerka, nie wiem czym siê zawodowo zajmuje ale na wiza¿u od niedawna j± widujê, akurat na bloga trafi³am przez przypadek i pokazuje tam jakie¶ pielêgnacyjne sprawy, fryzury, makija¿e. Bardzo ciekawy blog moim zdaniem
Klaudenc jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-05, 20:01   #2614
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 958

Cytat:
Napisane przez Doe Poka¿ wiadomo¶æ
- Kupi³am tutaj, w UK, a nie w PL . Tak patrzê i ta granatowa to chyba bez silikonów..
Doe, zerknê³am na sk³ad tego granatowego proteinowego GlissKura z Polski bo te¿ go mam i o dziwo ró¿ni± siê koñcówk±. Twój ma Isopropyl Alcohol, a ten mój nie. My¶la³am, ¿e sk³ady bêd± identyczne.

Edytowane przez ShrinkingViolet
Czas edycji: 2015-01-05 o 20:02
ShrinkingViolet jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-05, 20:40   #2615
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Doe, zerknê³am na sk³ad tego granatowego proteinowego GlissKura z Polski bo te¿ go mam i o dziwo ró¿ni± siê koñcówk±. Twój ma Isopropyl Alcohol, a ten mój nie. My¶la³am, ¿e sk³ady bêd± identyczne.
Sk³ady produktów ró¿ni± siê czêsto, jak kiedy¶ przegl±da³am elseve np to od¿ywka z poundlanda ró¿ni³a siê od tej z drogerii superdrug, lecz obydwie mia³y sk³ady te¿ ró¿ne od tych polskich. Ostatnio we funciaku widzia³am pantene z Polski z nadrukiem w naszym jêzyku hehe
Stary 2015-01-05, 20:46   #2616
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Poka¿ wiadomo¶æ
Sk³ady produktów ró¿ni± siê czêsto, jak kiedy¶ przegl±da³am elseve np to od¿ywka z poundlanda ró¿ni³a siê od tej z drogerii superdrug, lecz obydwie mia³y sk³ady te¿ ró¿ne od tych polskich. Ostatnio we funciaku widzia³am pantene z Polski z nadrukiem w naszym jêzyku hehe
Kurde lipa trochê w sumie bo jak kupuje od¿ywke XYZ to oczekuje, ¿e bêdzie taka jak poprzednia XYZ chyba, ¿e producent jasno poinformowa³, ¿e nast±pi³a zmiana sk³adu, a tu widzê hulaj dusza.
Stary 2015-01-05, 20:55   #2617
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Kurde lipa trochê w sumie bo jak kupuje od¿ywke XYZ to oczekuje, ¿e bêdzie taka jak poprzednia XYZ chyba, ¿e producent jasno poinformowa³, ¿e nast±pi³a zmiana sk³adu, a tu widzê hulaj dusza.
To ja siê nadzia³am - zap³aci³am 10 funtów za maske pilomax z polskiego sklepu online. I co? Przysz³a mi z innym sk³adem ni¿ na wizaz i na stronach, blogach gdzie by³y zdjêcia sk³adu. Maska która do mnie przysz³a ma bardzo wysoko konserwant który mi robi swêdzenie i nie mog³am jej u¿ywaæ, napisa³am do pilomaxu a oni ¿e to nowy numer partii czy co¶ i jest to prawid³owy sk³ad i mimo ¿e to ta sama maska to zale¿nie od numeru partii otrzymasz inny sk³ad. Tyle kasy w d... .

Edytowane przez Klaudenc
Czas edycji: 2015-01-05 o 20:57
Stary 2015-01-05, 20:57   #2618
handzia600
perfumowe ADHD

Wiadomo¶ci: 3 255

Uhuhu dosta³am premiê w pracy wiêc bêdzie albo jednak wizyta u fryzjera albo no¿yczki fryzjerskie co bardziej mi chyba odpowiada.

Kupilam w promocyjnej cenie Garnier AiK za 3,99zl jedna , w³osy uwielbiaj± j± wiêc zrobilam zapas
Stary 2015-01-05, 21:11   #2619
nez123
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 707

Cytat:
Napisane przez Joanku Poka¿ wiadomo¶æ
Ja nie lubiê ciêcia na mokro, bo potem na sucho, przy nieregularnym skrêcie wystaj± takie ogony i nie wygl±da to estetycznie. Mysia ciela mnie na mokro i pyta kto odwalil fuszere, ¿e jedna strona d³u¿sza od drugiej.
To siê przyzna³am, ¿e sama i t³umaczê, ¿e na równo byæ nie mo¿e bo po wyschniêciu bêdzie krzywo.
Zrobi³a po swojemu i masz. Wysch³y w³osy, jedna strona skrêci³a siê mocniej i wtedy dopiero by³o nierówno
W koñcu ty najlepiej znasz swoje w³osy Moja fryzjerka mówi³a, ¿e je¿eli skrêt jest lu¼niejszy to ¶cina na prostych krêconych, na moich nie przejdzie - popl±tane, ko³tuny itd. wiêc zaproponowa³a ciêcie dla krêcio³ków na w³osach wyprostowanych W ka¿dym razie jestem zadowolona.
Cytat:
http://kosmetyczna-hedonistka.blogsp...sy-w-domu.html ten sposób wygl±da ca³kiem ciekawie, spróbujê je¶li bêdê mieæ kiedy¶ d³ugie w³osy.
Kurcze, fajny sposób! I jakie d³ugie w³osy

Cytat:
Napisane przez handzia600 Poka¿ wiadomo¶æ
Zdjêcia porównawcze po 4 olejowaniach i nie czesaniu. Wiêkszo¶c to powyginane fale , troszeczkê lu¼nych loków (ale takie mega lu¼ne i pojedyñcze) i ko³o uszu w ogóle siê nie krêc± - s± tam proste pejsy .wrzuca³am kilka stron temu ale oto one :
Super z t± opask±!

Cytat:
Napisane przez DzieckoWeMgle Poka¿ wiadomo¶æ
Ja kiedy¶ wchodz±c do "salonu" us³ysza³am, ¿e w³os krêcony przyjmie ka¿de ¶ciêcie
Uciek³am szybciej ni¿ wesz³am
haha Te¿ bym siê szybko ewakuowa³a.
Stary 2015-01-05, 21:19   #2620
zagubiona94
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 451

Co do ciêcia w V to w sumie... nie polecam, chocia¿ sama mam. Znaczy, co kto lubi, co siê komu podoba, co komu pasuje, wiadomo. Falowane w³osiska raz siê mocniej pofaluj±, raz s³abiej, raz to V wygl±da okej, a raz jakby krzywo w³osy by³y ¶ciêcie i ogonki wisz±, nawet pomimo w miarê gêstej czupryny. Raz mia³am ³adne V zrobione, nie by³o ogonków, ale to te¿ w³osy inaczej siê uk³ada³y, by³y d³u¿sze i ciê¿sze, pó¼niej podciê³am kilka cm i V mia³o bardziej zaokr±glony dó³, jednak nadal nie by³o to U, za to ró¿nica w gêsto¶ci najd³u¿szych pasm by³a pora¿aj±ca. Ogólnie nie chcia³am aktualnie ciêcia w V, chcia³am mieæ bardziej U, ale fryzjerka powiedzia³a, ¿e przy U bêdzie mi musia³a bardziej podci±æ w³osy z przodu, wiêc zrezygnowa³am i mam pseudo rozlaz³e V, które bêdê sama zaokr±glaæ, gdy osi±gnê satysfakcjonuj±c± d³ugo¶æ. Dobrze, ¿e mam w³osy mocno pocieniowane/postopniowane (nie ogarniam ró¿nicy miêdzy tymi pojêciami, wybaczcie) to liczê, ¿e kolejna wizyta u fryzjera to tak za rok, a ewentualnie koñcówki samodzielnie kiedy¶ jak zajdzie potrzeba (mo¿e nie zajdzie)

Moje w³osy s± ostatnio kapry¶ne, to co s³u¿y³o, metody, które przynosi³y efekty teraz s± beeee, mycie od¿ywk± beee, nadmiar ¿elu lnianego beee, silikony beee, bogata pielêgnacja beeee, najlepiej to slsiak, od¿ywka, troszkê ¿elu lnianego, dyfuzor i do przodu. Ewentualnie wtarcie na sucho kilku kropli oleju do ogarniêcia. A i tak w dalszym ci±gu pusz± siê jak st±d to Pary¿a...

Tak w ogóle to jest sens olejowania, a potem zmywania tego slsiakiem?

Edytowane przez zagubiona94
Czas edycji: 2015-01-05 o 21:22
zagubiona94 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-05, 21:32   #2621
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
To ja siê nadzia³am - zap³aci³am 10 funtów za maske pilomax z polskiego sklepu online. I co? Przysz³a mi z innym sk³adem ni¿ na wizaz i na stronach, blogach gdzie by³y zdjêcia sk³adu. Maska która do mnie przysz³a ma bardzo wysoko konserwant który mi robi swêdzenie i nie mog³am jej u¿ywaæ, napisa³am do pilomaxu a oni ¿e to nowy numer partii czy co¶ i jest to prawid³owy sk³ad i mimo ¿e to ta sama maska to zale¿nie od numeru partii otrzymasz inny sk³ad. Tyle kasy w d... .
O matko, to faktycznie nieciekawie. S±dzê, ¿e powinny byæ jakie¶ przepisy reguluj±ce to bo mo¿e ja z moim ¿elaznym skalpem tak tego nie odczuje, ale s± osoby, które maj± wra¿liwy + maj± upatrzone od¿ywki, kupuj± jak±¶ zaufan±, a tu klops.
Stary 2015-01-05, 21:47   #2622
Klaudenc
Moderator

Cytat:
O matko, to faktycznie nieciekawie. S±dzê, ¿e powinny byæ jakie¶ przepisy reguluj±ce to bo mo¿e ja z moim ¿elaznym skalpem tak tego nie odczuje, ale s± osoby, które maj± wra¿liwy + maj± upatrzone od¿ywki, kupuj± jak±¶ zaufan±, a tu klops.
Mnie to tam guzik bo mnie lekko swedzi a mam twardy skalp jednak jest to dyskomfort. I maska nie jest gêsta jak z recenzji wynika³o bo moja jest do¶æ lej±ca, z w³osów to kapaæ lubi i w ogóle bez sza³u. Celowo tê maskê kupi³am na skalp ¿eby trochê zmiêkcza³a naskórek na skalpie, wiêc nic mi po niej.

Na szczê¶cie mam produkt który jest tani i dobry i ju¿ 6te chyba mycie go u¿ywa³am i mi s³u¿y. Tylko ten lniany mnie zaskoczy³ ¿e mi kuku robi bo na wysokoporach siê tak sprawdza³ jak czyta³am o nim - u mnie teraz lepiej dzia³aj± oleje z omega 9 co mnie a¿ dziwi.
Stary 2015-01-05, 22:07   #2623
201605161428
Konto usuniête

W³a¶nie zmy³am maskê i wysuszy³am w³osy. Mój bo¿e, s± po niej fantastyczne! Sypkie, nawil¿one, miêciutkie!
Stary 2015-01-05, 22:10   #2624
wikaa24
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 639

Cytat:
Uhuhu dosta³am premiê w pracy wiêc bêdzie albo jednak wizyta u fryzjera albo no¿yczki fryzjerskie co bardziej mi chyba odpowiada.

Kupilam w promocyjnej cenie Garnier AiK za 3,99zl jedna , w³osy uwielbiaj± j± wiêc zrobilam zapas
Gdzie taka promocja?

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Poka¿ wiadomo¶æ
W³a¶nie zmy³am maskê i wysuszy³am w³osy. Mój bo¿e, s± po niej fantastyczne! Sypkie, nawil¿one, miêciutkie!
Po jakiej?
wikaa24 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-05, 22:11   #2625
201605161428
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez wikaa24 Poka¿ wiadomo¶æ
Gdzie taka promocja?
Po jakiej?
Planeta Organica - Ajuwerdyjska maska.
Stary 2015-01-05, 22:26   #2626
DzieckoWeMgle
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 174

Cytat:
Na razie nie bêdê robiæ tego na hop siup , przemy¶lê wszystko na spokojnie ale opcja z no¿yczkami i domowym ciêciem jako¶ bardziej do mnie przemawia mimo ¿e kompletnie nie znam siê na tym i nigdy tego nie robi³am
Hedonistka ³adnie to zobrazowa³a Gdybym nie mia³a zaufanej fryzjerki to pewnie te¿ bym siê bawi³a, choæ z moim talentem...a raczej beztalenciem...hmm

Cytat:
Ja dzisiaj idê na piwo z krêconow³os± kole¿ank± z pracy. Ostatnio pyta³a, co takiego robiê z w³osami, wiêc powiedzia³am, by wziê³a notes i d³ugopis . Bêdê nawracaæ .
Jak Moj¿esz
Ja mam kumpelê prostow³os±, ale w³a¶nie przekona³a siê do ¶wiadomej pielêgnacji Te¿ troszkê j± naprowadzi³am
Jako jedyna chce mnie s³uchaæ

Cytat:
Ja mam nadziejê ¿e dziêki rozpoczêtej pielêgnacji poprawi mi siê skrêt bo na razie to mam takie pokrzywione fale , ale sama do tego doprowadzi³am zazdroszczê wam tych loczków
Wszystko przyjdzie z czasem
Moim zdaniem jest w nich potencja³!

Cytat:
handzia600, no rzeczywi¶cie mog³yby zyskaæ na cieniowaniu. Ogólnie, bardzo mi siê podoba taki lu¼niejszy skrêt - trochê je podopieszczasz i bêdzie bardzo fajnie .
Dok³adnie tak

Cytat:
Bez przesady, ¿e Ciê "atakuje" (przepraszam ale... serio?!) bo jak na razie to Ci delikatnie zwróci³am uwagê, ¿eby¶ nie wmawia³a mi czego¶ czego nie napisa³am bo bardzo ale to bardzo tego nie lubiê. Napisa³am, ¿e nie widzê problemu, a nie, ¿e dyskusja jest bezsensowna. To dosyæ znacz±ca ró¿nica, przynajmniej jak dla mnie.
Odczu³am to nie jako atak, ale "szpileczka"
Nikt nie lubi wmawiania i nie to by³o moim zamiarem, naprawdê.
Po prostu zapyta³am.

Cytat:
Ja siê zastanawiam - znalaz³am zdjêcie na necie w V i nie wiem czy to tak ma byæ i mnie siê nie podoba czy to jest po prostu ¼le zrobione. Przyznam, ¿e nigdy na ¿ywo nie widzia³am kogo¶ z takim ¶ciêciem b±d¼ nie zwróci³am uwagi i mam rozkminê.
Fuuuuj
Odstrasza to od jakiegokolwiek cieniowania.
Ja widzia³am na ¿ywo ¶ciêcie prostow³osej w V, niezbyt udane, ale bardziej ni¿ to, które przedstawi³a¶

Cytat:
W ogóle ja tej laski nie znam, ona jest jednocze¶nie wykonuje makija¿e i prezentuje, tak? To nie ¿adna wynajêta modelka? Bo je¶li tak to...
Ja zagl±da³am na jej bloga wcze¶niej, jeszcze zanim zaczê³a siê pojawiaæ na wiza¿u

Cytat:
To chyba zwyczajna blogerka, nie wiem czym siê zawodowo zajmuje ale na wiza¿u od niedawna j± widujê, akurat na bloga trafi³am przez przypadek i pokazuje tam jakie¶ pielêgnacyjne sprawy, fryzury, makija¿e. Bardzo ciekawy blog moim zdaniem
Pracuje w Kancelarii, kiedy¶ o tym napisa³a

Cytat:
Bêdzie impreza
My wygrali¶my zak³ad z szefostwem i w ramach dodatkowej premii dostaniemy bon do SPA
Mo¿e wreszcie wy³adniejê

Cytat:
Kurczê...te¿ bym kupi³a

Cytat:
Napisane przez zagubiona94 Poka¿ wiadomo¶æ
Moje w³osy s± ostatnio kapry¶ne, to co s³u¿y³o, metody, które przynosi³y efekty teraz s± beeee, mycie od¿ywk± beee, nadmiar ¿elu lnianego beee, silikony beee, bogata pielêgnacja beeee, najlepiej to slsiak, od¿ywka, troszkê ¿elu lnianego, dyfuzor i do przodu. Ewentualnie wtarcie na sucho kilku kropli oleju do ogarniêcia. A i tak w dalszym ci±gu pusz± siê jak st±d to Pary¿a...
Mo¿e po prostu warunki im nie odpowiadaj±...zima nie sprzyja czêsto polepszaniu skrêtu Moje te¿ czasem s± w gorszej kondycji
Stary 2015-01-05, 22:34   #2627
Doe
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 820

Cytat:
- Ja to bym po prostu ciachnê³a same koñce i tyle mo¿esz poprosiæ kogo¶ z bliskich. Nawet u fryzjera taka sprawa nie powinna kosztowaæ wiêcej ni¿ 10 z³. Prosisz jedynie o pozbycie siê ogonka i tyle.
Doe jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-05, 22:35   #2628
martaakow
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 549

Która¶ kiedy¶ chcia³a zdjêcia po moim drugim farbowaniu. Co prawda ju¿ siê ciut zmy³a farba, ale jako¶ ci±gle o tym zapomina³am.

Zdjêcie 1 - po pierwszym farbowaniu (chyba z dnia farbowania lub dzieñ po)
Zdjêcia 2,3 - z dzisiaj (10 dni po farbowaniu)

Hehe, wygl±da jakbym od miesi±ca w tym samym swetrze chodzi³a, przypadek, serio go piorê.

edit. jakie¶ dziwne plamy na zdjêciu drugim s±, ale to nie moje w³osy, to beznadziejny aparat w telefonie.
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0248.jpg (93,6 KB, 24 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0272.jpg (93,4 KB, 22 za³adowañ)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0274.jpg (101,5 KB, 23 za³adowañ)

Edytowane przez martaakow
Czas edycji: 2015-01-05 o 22:38
martaakow jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-05, 22:52   #2629
handzia600
perfumowe ADHD

A taka promocja na garnier AiK by³a w mojej biedronce , wygl±da³o jakby zosta³y im siê ostatnie sztuki. Ale wszystko z nimi by³o wporzo wiêc wziê³am 2 sztuki bo niby czemu nie , za tak± cenê ostatnio p³aci³am 10z³ wiêc ....
Stary 2015-01-06, 01:43   #2630
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 866

Cytat:
Apropo no¿yczek to gdzie¶ czyta³am (nie wiem czy nie u Anwen nawet), ¿e zwyk³ymi no¿yczkami mo¿na sobie za³atwiæ w³osy bardziej ni¿ przy zostawieniu ju¿ rozdwojonych choæ go³ym okiem siê tego nie dostrze¿e Nie wiem czy to prawda, jakbym mia³a sama ¶cinaæ to chyba bym kupi³a ju¿ te fryzjerskie niezale¿nie od ceny ale wole oddaæ to w rêce specjalistów bo tak równo jak ja chce to siê na pewno sama nie obetnê.
Mi mama ciê³a takimi zwyk³ymi do papieru, dlatego w³a¶nie co jaki¶ czas szuka³am fryzjera, ¿eby mi podci±³ profesjonalnie. Ale za ka¿dym razem efekt by³ mizerny, a raczej nieop³acalny - podciêcie na równo w 10 min za kupê kasy. Dopiero po wyj¶ciu od Mysi naprawdê nie ¿a³owa³am wydanych pieniêdzy.

Cytat:
A w ogóle to KosmetycznaHedonistka piêkne ma te w³osy, napatrzeæ siê nie mogê. Makija¿e te¿ bardzo ³adne, wreszcie co¶ ciekawego na wiza¿u wrzucaj±.
Raju, Klaudenc, po co j± wrzuci³a¶. Ona ma takie piêkne w³osy Bêdê p³akaæ nad swoimi

Cytat:

By³am dzi¶ w wielkiej drogerii z mnóstwem super kosmetyków. Spêdzi³am z godzinê przed szaf± z produktami do w³osów. Obkupi³am siê i to jak. To mam teraz zapas na najbli¿sze pó³ roku.
krolewna_smieszka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-06, 01:44   #2631
PannaLokowana
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 439

Dziewczyny, pomocy! Pyta³am ju¿ na w±tku hennowym, ale chyba co¶ tam umiera powoli.

W weekend pohennowa³am w³osy khadi orzechowy br±z a one wysz³y prawie czarne. Macie pomys³ czemu? Nie odstawia³am, nie dodawa³am nic poza wod±. To mo¿e byæ kwestia wysokiej porowato¶ci?

Nie chcê z henny rezygnowaæ, kocham j± od pierwszego na³o¿enia, mam jakie¶ pogrubione w³osy czy co¶, a¿ siê dziwnie w kitkê zwi±zuje Olejujê je teraz olejem z awokado dla zniwelownia suszu i puszu. Tylko niech nie bêd± takie ciemne.

ps. na³o¿y³am olejku z awokado hojniej ni¿ zwykle, bo la³am prosto z butelki na rêkê. Teraz dotykam w³osów, a one ledwo co t³uszcz± mi rêkê. Po hennie tak pij±, czy co?

10.11.2013r: grzywka 20cm, bok 24 cm --> docelowo ~50cm (za ³opatki)

Edytowane przez PannaLokowana
Czas edycji: 2015-01-06 o 01:51
PannaLokowana jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-06, 09:31   #2632
paulownia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 861

Cytat:
Ja bym to najzwyczajniej w swiecie obciela na mokro, na kucyki zwiazane pod broda. Ze 2-3 cm obetnij i bedzie OK.
paulownia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-06, 10:02   #2633
Milena_ 798
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 288

Cytat:
Napisane przez PannaLokowana Poka¿ wiadomo¶æ
Dziewczyny, pomocy! Pyta³am ju¿ na w±tku hennowym, ale chyba co¶ tam umiera powoli.

W weekend pohennowa³am w³osy khadi orzechowy br±z a one wysz³y prawie czarne. Macie pomys³ czemu? Nie odstawia³am, nie dodawa³am nic poza wod±. To mo¿e byæ kwestia wysokiej porowato¶ci?

Nie chcê z henny rezygnowaæ, kocham j± od pierwszego na³o¿enia, mam jakie¶ pogrubione w³osy czy co¶, a¿ siê dziwnie w kitkê zwi±zuje Olejujê je teraz olejem z awokado dla zniwelownia suszu i puszu. Tylko niech nie bêd± takie ciemne.

ps. na³o¿y³am olejku z awokado hojniej ni¿ zwykle, bo la³am prosto z butelki na rêkê. Teraz dotykam w³osów, a one ledwo co t³uszcz± mi rêkê. Po hennie tak pij±, czy co?
mi siê wydaje ze porowatosc ma znaczenie. Ja np mam niska i ¿eby uda³o mi siê zahennowac w³osy na ciemny br±z mieszam indygo i ciemny braz i trzymam henna 4-5 h i dopiero wtedy mam to co chce. Po orzechu mia³am jasny brazik a trzyma³am 8 h
Moje stare konto
Milena_ 798 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-06, 11:09   #2634
Klaudenc
Moderator

krolewna_smieszka - Nie p³acz, Twoje loczki te¿ s± piêkne. Hehe no tak jak siê trafi na fajny sklep to chêtnie siê kupuje ró¿ne cuda. Ja d³ugo ju¿ nic nie kupowa³am bo mam wszystko i obecnie u¿ywam 1 maseczki ulubionej, a na wiosnê mam sporo humektantowych produktów które teraz le¿± i czekaj± Pochwal siê co tam fajnego kupi³a¶

Ja Gaika kupujê jak jest promocja za 4 funty 2 opakowania po 400 ml - nic tlyko braæ!
Stary 2015-01-06, 11:38   #2635
zagubiona94
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 451

Cytat:
Mo¿e po prostu warunki im nie odpowiadaj±...zima nie sprzyja czêsto polepszaniu skrêtu Moje te¿ czasem s± w gorszej kondycji
Ju¿ nawet nie chodzi o polepszaniu skrêtu, bo chyba maksimum jakie mogê z nich wykrzesaæ ju¿ wykrzesa³am Wydaje mi siê, ¿e to faktycznie warunki pogodowe, choæ mo¿e w³osom siê po prostu odwidzia³a pielêgnacja, któr± stosujê ju¿ od bardzo d³ugiego czasu
Stary 2015-01-06, 11:44   #2636
wikaa24
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 639

Cytat:
Ju¿ nawet nie chodzi o polepszaniu skrêtu, bo chyba maksimum jakie mogê z nich wykrzesaæ ju¿ wykrzesa³am Wydaje mi siê, ¿e to faktycznie warunki pogodowe, choæ mo¿e w³osom siê po prostu odwidzia³a pielêgnacja, któr± stosujê ju¿ od bardzo d³ugiego czasu
Mam tak samo, i mam nadziejê, ¿e to chodzi w³a¶nie o pogodê, bo jak nie, to chyba je obetnê i bêdzie spokój
wikaa24 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-06, 11:45   #2637
handzia600
perfumowe ADHD

Cytat:

A mo¿e potrzebuj± zmiany kosmetyków ?
Stary 2015-01-06, 11:46   #2638
DzieckoWeMgle
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 174

Cytat:
Napisane przez martaakow Poka¿ wiadomo¶æ
Która¶ kiedy¶ chcia³a zdjêcia po moim drugim farbowaniu. Co prawda ju¿ siê ciut zmy³a farba, ale jako¶ ci±gle o tym zapomina³am.

Zdjêcie 1 - po pierwszym farbowaniu (chyba z dnia farbowania lub dzieñ po)
Zdjêcia 2,3 - z dzisiaj (10 dni po farbowaniu)

Hehe, wygl±da jakbym od miesi±ca w tym samym swetrze chodzi³a, przypadek, serio go piorê.

edit. jakie¶ dziwne plamy na zdjêciu drugim s±, ale to nie moje w³osy, to beznadziejny aparat w telefonie.
Z tym praniem mo¿emy Ci wierzyæ tylko na s³owo
W³oski prezentuj± siê dobrze, s± w dobrej kondycji

Cytat:
A taka promocja na garnier AiK by³a w mojej biedronce , wygl±da³o jakby zosta³y im siê ostatnie sztuki. Ale wszystko z nimi by³o wporzo wiêc wziê³am 2 sztuki bo niby czemu nie , za tak± cenê ostatnio p³aci³am 10z³ wiêc ....
Kurczê...muszê wiêksz± uwagê zwracaæ na to, co jest w Biedronce Ja tam tylko po micele wchodzê i tyle...A tu takie okazje mog± mi przejsæ ko³o nosa

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Poka¿ wiadomo¶æ
By³am dzi¶ w wielkiej drogerii z mnóstwem super kosmetyków. Spêdzi³am z godzinê przed szaf± z produktami do w³osów. Obkupi³am siê i to jak. To mam teraz zapas na najbli¿sze pó³ roku.
Pochwal siê co kupi³a¶
Ja jak zrobiê z kumpel± napad na Wroc³aw to te¿ radzê siê tam wszystkim strzec...
Bêdziemy jak wyposzczone jakie¶

Cytat:

Z kolorem henny nigdy nie uwidzisz - to nie farba chemiczna, która te¿ zreszt± potrafi sprawiæ niespodziankê Kolor henny zale¿y od wielu rzeczy, wiêc z ka¿dymi w³osami mo¿e zwi±zaæ siê inaczej My¶lê jednak, ze nawet w tym "niepo¿±danym" odcieniu wygl±dasz dobrze, bo henna poprawia przede wszystkim ich kondycjê
My³a¶ je ju¿? Mo¿e siê co¶ zmieniæ po pierwszym myciu
Stary 2015-01-06, 13:31   #2639
martaakow
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 549

Cytat:

Wydaje mi siê, ¿e musia³a¶ za d³ugo trzymaæ. Pomy¶la³am te¿ o tym, ¿e pewnie zmy³a¶ wod± i czeka³a¶ dobê, dwie? Co prawda indygo siê nie utlenia, ale henna tak, a na poziom jasno¶ci to te¿ pewnie ma wp³yw. Ja od razu po farbowaniu mia³am prawie marchewê, a po dobie ciemnia³a mi henna do takiej miedzianej rudo¶ci.
Tylko te 2 rzeczy mi przychodz± na my¶l - czas trzymania mieszanki na g³owie i czas, po jakim w³osy zosta³y umyte szamponem po farbowaniu.

Cytat:
Z tym praniem mo¿emy Ci wierzyæ tylko na s³owo
W³oski prezentuj± siê dobrze, s± w dobrej kondycji
Przyznam, ¿e na prosto ca³kiem nie¼le oszukuj±. B³yszcz± i tak dalej, ale brak im elastyczno¶ci, przez co nie chc± falowaæ.
martaakow jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-06, 13:35   #2640
PannaLokowana
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 439

Cytat:
Z kolorem henny nigdy nie uwidzisz - to nie farba chemiczna, która te¿ zreszt± potrafi sprawiæ niespodziankê Kolor henny zale¿y od wielu rzeczy, wiêc z ka¿dymi w³osami mo¿e zwi±zaæ siê inaczej My¶lê jednak, ze nawet w tym "niepo¿±danym" odcieniu wygl±dasz dobrze, bo henna poprawia przede wszystkim ich kondycjê
My³a¶ je ju¿? Mo¿e siê co¶ zmieniæ po pierwszym myciu
My³am my³am. Mia³am ca³± wodê w wannie zabarwion± na zielono-rudo Kondycja faktycznie jest lepsza - lekkie siano, ale s± jakie¶ takie g³adsze. Zaraz zmyjê z nich olej i zobaczymy. Bo wypi³y go jakby by³y na kacu, niewiele do zmycia zosta³o.

10.11.2013r: grzywka 20cm, bok 24 cm --> docelowo ~50cm (za ³opatki)
PannaLokowana jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-04-13 18:22:26

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:28.

© 2000 - 2026 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.