Marcowe Mamy 2015 cz. V - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-07, 10:18   #4501
niunia_ona
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. V

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Niunia a ewentualnie on prywatnie nie przyjmuje? W moim mieście zadna przychodnia nie działa ;/
przyjmuje 60 km stąd za 150 zł wizyta

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 10:20   #4502
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość

też sie tego boje,że dadzą mi dziecko do domu bez instrukcji obsługi ale w koncu musimy sami sie siebie nauczyć-juz sie nie moge doczekać!!!!!!!
Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
To masz fajnie, mnie nikt po porodzie córki nie uczył zajmowania się noworodkiem, sama musiałam wszystko opanować, mój tż do dzisiaj w miarę możliwości kąpie i usypia córkę i powiem szczerze że ma on większą do niej cierpliwość niż ja, może dlatego że pracuje od rana do wieczora i widuje ją tylko rano i podczas szykowania do snu
Tez myslalam ze bede sama na siebie skazana, ale wychodzi na to ze w tej mojej klinice oni ucza, jest nawet osobny pokoj do kapania noworodkow, najpierw polozne to robia, a pozniej my pod ich okiem, a w pokoju swoim moge to robic dopiero jak sie naucze. Tatus rowniez jest mile widziany do nauki. Nie moge narzekac, ale stresuje sie jak mi sie ktos obcy na rece patrzy, i to zwlaszcza w takim momencie, kiedy bede trzymac mojego synka
I tak nie dojde do wprawy w dwa dni, ale przyjdzie czas, i sie wszystkiego nauczymy bez strachu Mam nadzieje ze TZ bedzie pomagal w kapieli albo w innych rzeczach, przeraza mnie to wstawanie co dwie trzy godziny do dziecka, a w domu tez obowiazki, i trzeba bedzie zorganizowac sie dobrze, bo synek bedzie najwazniejszy, a ile TZ pomoze to sie okaze dopiero
Ja to mam wrazenie, ze w Polsce wiele lekarzy pracuje jak za kare jakas a przeciez sami wybrali te zawody i wiedzieli jakie zarobki itd.
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 10:22   #4503
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta24171 Pokaż wiadomość
Mam nadzieję że wszystko ułoży się po twojej myśli,bo zmienić lekarza w samej końcówce ciąży to nic fajnego. Ale ja też się bałam że możemnie to czekać na szczęście w moim województwie podpisano 100% kontraktów.
tutaj u mnie też niby wszyscy umowę mają a przychodzę a oni nie wiedzą czy ten lekarz ma umowę no a kto ma wiedzieć? to lekarz nie może dać znać jak jest na urlopie czy zapisywać pacjentów czy nie. kosmos...

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-01-07, 10:28   #4504
EdithS
Zadomowienie

Witajcie Kochane,

dzień rozpoczęłam od zamówień internetowych w 5-10-15, siostra poprosiła mnie, bo chciała kilka ciuszków dla córeczki, a ma awarię kompa. Są przeceny i darmowa dostawa do domu. Zjadłam śniadanko i znowu ferreo rocher, ehhhh dostałam ostatnio w prezencie od koleżanki, jak mnie odwiedziła, no ja nie mogę dostawać takich prezentów

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
tak doszła, właśnie wlazłam w prywatne żeby Ci odpisać

koszulowe łowy udane, hottie wysłałam wiadomość
Kupiłam jeszcze chusteczki nawilżane 4 pakowania + pudełko za 16.99

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ----------

w ogóle to zauważyłam, że konkretnie mi się przytyło. Rano musiałam wsiadać od strony pasażera, bo drzwi zamarzły i sobie własnym ciałem ustawienia w samochodzie poprzestawiałam, przeciskając się

co dziś robicie?
gratuluję determinacji i udanych zakupów!!!!

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
ja mam te 4 opakowania Dady i jeszce 2 Hipp, ale u mnie chusteczki to tylko poza domem. W domu będę używać wacików z wodą a jak mała będzie na nie uczulona, to nie stracę, bo ja dla samej siebie sporo takich chusteczek zużywam.

Mi najwięcej chyba w cycki poszło

Tż jeszcze jest w domu i zostaje aż do 19, bo 17go ślub bierzemy, więc jego obecność jest jakby niezbędna Póki co robi remont. A ja szukam sobie jakiegoś zajęcia na dziś Koło 10 pojedziemy do Castoramy, później będę się nudzić. A na 16 do SR

w ogóle to rano była akcja w domu ja sobie cichutko wstałam, ubrałam się i pojechałam, tylko tż wiedział, że gdzieś wyjeżdżam. Po czym wstał mój tata do pracy, wychodzi przed dom, a tu mojego auta nie ma. Spanikowany pobiegł do mamy, że auto ukradli. Na to moja mama z jeszcze większą paniką poleciała na górę do tż powiadomić go o tym radosnym wydarzeniu I dopiero tż wyjaśnił sytuację
ale jaja z tym autem, rodzice biedni się wystraszyli, a tż pewnie się śmiał

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
Witam i ja gratuluję udanych lowow koszul w biedronce my dzis mamy 33 tydzień ciąży, 53 dni do porodu ) boje sie
za rozpoczęty tydzień! My wczoraj wkroczyliśmy w 33 i raczej staram się myśleć, że niebawem Malutka poprzytulamy!!! Boję się jedynie tego pozszywanego krocza i że mi się ładnie nie zagoi i bólu z tym związanego.

Cytat:
Hej mamuśki
Jestem dzisiaj jakaś nieswoja córka po długiej przerwie poszła do przedszkola i tak jakoś mi smutno bez niej. Popijam teraz kawkę i was podczytuje. Dzisiaj mam wizytę więc proszę o kciuki
A tak w ogóle to czuję się fatalnie synek tak się rozpycha że czasami brakuje mi tchu, akrobata jeden i jestem cała obolała, czy was też bolą pachwiny bo mnie od paru dni coraz bardziej, z córką miałam podobnie tylko troszeczkę później niezbyt miłe uczucie, chodzę przez to jak pingwin.
A tak w ogóle to zaczyna dziś 33 tc

smv- też jestem ciemna co do higieny u chłopców, ale o ile dobrze pamiętam to siostra swoim synom podczas kąpieli ściągała napletek, po to żeby nie doszło do zrośnięcia i zakażenia, bo niestety moja przyjaciółka to zaniedbała z synkiem i musiał mieć operację biedulek
powodzenia na wizycie, trzymamy kciuki!!!

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
dziekuje my to dzis na kontrole, ale lekarz obiecal nam szybkie usg, bo mial nadzieje na ostatnim dac nam zdiecie naszego synka, ale wazniejsze byly pomiary wiec nie chcial go tam ruszac za duzo, zeby sie nie schowal caly
Powodzenia!!! zazdroszczę Wam wizyt, chętnie bym poszła, musze poczekać do 20.01...

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
Napisane przez mama_kasia88 Pokaż wiadomość
crystal a zebyś wiedziała ze z tym kąpaniem malucha to rewelacyjny podział obowiązków u nas tż Bartasa kąpał od początku do ponad roku :P fakt potem jakieś masażyki, ubieranie piżamki to moja specjalność była, ale kąpiel tylko tata Raz ze byłam po cc i mimo stojaka pod wanienką trzeba było się trochę nachylić, to dwa jakby nie było mój tż ma wielkieee dłonie i wygodniej mu było niż mi
i mieli swój czas razem :P

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

ogólnie jest dość sprawnym dzieckiem... ale własnie o noc się boimy...
i jeszcze inna spraw że tez byśmy za wiele nie chcieli mu zmieniać w pokoju, pojawienie się siostry na świecie będzie mocnym przeżyciem

a słuchajcie zastanawiałyście się nad basenem z maluchami? Z Bartasem zaczeliśmy jak miał skończone 7 tyg był najmłodszy :P ale i najcichszy, heh szybko się przystosował. Cały czas chodzimy.
Teraz jeśli wszytsko będzie oki też byśmy chcieli szybko pójść.
basen, myślę, że super sprawa, tylko ja nie umiem pływać, tzn. umiałam jeszcze w gimnazjum na w-f pływałam, a potem załączyła mi się psychiczna blokada i do dziś ją mam, no za nic w świecie nie położę się na wodę, od razu robi mi się słabo z nerwów i nie mogę oddychać Ale wiem, ze muszę to zmienić, bo to ważne jako rodzić umieć pływać...
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 10:28   #4505
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
crystal a zebyś wiedziała ze z tym kąpaniem malucha to rewelacyjny podział obowiązków u nas tż Bartasa kąpał od początku do ponad roku :P fakt potem jakieś masażyki, ubieranie piżamki to moja specjalność była, ale kąpiel tylko tata Raz ze byłam po cc i mimo stojaka pod wanienką trzeba było się trochę nachylić, to dwa jakby nie było mój tż ma wielkieee dłonie i wygodniej mu było niż mi
i mieli swój czas razem :P

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

ogólnie jest dość sprawnym dzieckiem... ale własnie o noc się boimy...
i jeszcze inna spraw że tez byśmy za wiele nie chcieli mu zmieniać w pokoju, pojawienie się siostry na świecie będzie mocnym przeżyciem

a słuchajcie zastanawiałyście się nad basenem z maluchami? Z Bartasem zaczeliśmy jak miał skończone 7 tyg był najmłodszy :P ale i najcichszy, heh szybko się przystosował. Cały czas chodzimy.
To jesli sie boicie o noc, to moze lepiej zaczekac jeszcze troche jak podrosnie Bo to jednak szkoda pieniedzy zrobic takie cos, a tu d... chociaz dzieci sa bardzo sprytne jak widze
No mam nadzieje ze TZ bedzie kapac synka, a ja np. w tym czasie zrobie kolacje dla nas czy bede miec czas na wykapanie sie
Fajnie by bylo miec taka pomoc poki TZ jest na miejscu bo do pieluszek nie bede go zmuszac, znam jego reakcje, chyba ze sam bedzie chcial to co innego .

Ja bym chciala chodzic na basen z maluszkiem, ale boje sie ze to za wczesnie, jak na male dziecko a jak nie polubi i bedzie plakac Chetnie bym kupila karnet z TZ bo mowi ze jesli nie wyjedzie chcialby sie wziasc za jakis sport tak jak ja chce, ale np. silownia odpada wspolna bo z dzieckiem jedno z nas musi wtedy zostac, a basen to akorat

Edytowane przez crystal25
Czas edycji: 2015-01-07 o 10:31
Stary 2015-01-07, 10:29   #4506
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
nie ma co słuchac głupich zabobonów:/ u styczniówek kilka dziewczyn urodziło przed tp, także bądźmy dobrej myśli
właśnie tak trzymać ważne by z maleństwem wszystko ok było a kiedy to się okaże nie ma co się nakręcać

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-01-07, 10:29   #4507
mama_kasia88
Raczkowanie

aaaa i akcja z autem rewelacyjna Dobrze że najpierw do tz pobiegli a nie policje wezwali :P

Skończony 40 tc- czekamy córeczko
mama_kasia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 10:30   #4508
JoaMro
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
pięknie!

pomyśl sobie, że synek super wybrał, bo swojego własnego Tatusia na kompana, a nie np. ulubioną ciocię lub babcię (nie daj Boże teściową)
to nie znaczy, że Ty jesteś mniej ważna dla synka, zawsze będziesz jego ukochaną mamusią

dziękuję za wyjaśnienia Dziewczynki!
A to tak za darmo przychodzą Ci pobrać krew? Ja mam tez problem z szyjką i o tym nie pomyślałam, tylko tż mnie zawozi przed pracą do laboratorium
Za 25 zl. Laboratorium diagnostyka ma taką usługę. Mnie też by musiał ktoś zawieźć, poczekać ze mna a potem przywieźć a wszyscy chodzą do regularnej pracy od 8:00, więc uznałam, że 25 zł to nie jest wygórowana cena za nieangażowanie nikogo.

Cytat:
Wazne by na porod zdazyl
Ja mojego TZ ostatnio uczylam robic obiad znaczy sie on umie, ale najlepiej to ugotowac makaron i cos gotowego na to
A od ziolek i lekarst mojego TZ musze trzymac z daleka bo kiedys zamiast przeciwbolowa tabletke lyknal antybiotyk, po ktorym on akorat wymiotuje, i lyknal 3 tabletki, i myslal ze sie czyms strul, a ja patrze a on nie te tabsy wzial co trzeba

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

dziewczynki nie boimy sie, strach i bol bedzie nam towarzyszyc, ale warto w koncu to bedzie nasze pierwsze spotkanie z naszymi dziecmi
No jakbym widziała mojego męża, teraz już go trochę wyszkoliłam, ale kiedyś jak go np. bolał brzuch,to było mu obojętneczy weźmie lek na zgagę, biegunkę, orzeciwskurczowy czy przeciwbólowy. W końcu wszystkie na brzuch.

Ostatnio też, w związku z tym, że musi sam robić całe zakupy, to robię mu specyfikację dokładną łącznie z opisem opakowania. Ale dość często otrzymuję informację zwrotną "nie było". Do drugiego sklepu poszukać już nie pójdzie. A ja bym szukała do upadłego
Stary 2015-01-07, 10:35   #4509
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:

chciałabym bardzo i na pewno szkolić sie na nartkach bedziemy od małego
Stary 2015-01-07, 10:35   #4510
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
ojej to faktycznie nieciekawie, mam nadzieje, ze jednak mu podpisza umowe, mocne , ja tez mam fajnego lekarza na nfz i nie wyobrazam sobie teraz szukac następnego. Będzie dobrze
Stary 2015-01-07, 10:36   #4511
mama_kasia88
Raczkowanie

niunia a powiesz nazwisko lekarza?

Stary 2015-01-07, 10:36   #4512
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JoaMro Pokaż wiadomość
Za 25 zl. Laboratorium diagnostyka ma taką usługę. Mnie też by musiał ktoś zawieźć, poczekać ze mna a potem przywieźć a wszyscy chodzą do regularnej pracy od 8:00, więc uznałam, że 25 zł to nie jest wygórowana cena za nieangażowanie nikogo.

No jakbym widziała mojego męża, teraz już go trochę wyszkoliłam, ale kiedyś jak go np. bolał brzuch,to było mu obojętneczy weźmie lek na zgagę, biegunkę, orzeciwskurczowy czy przeciwbólowy. W końcu wszystkie na brzuch.

Ostatnio też, w związku z tym, że musi sam robić całe zakupy, to robię mu specyfikację dokładną łącznie z opisem opakowania. Ale dość często otrzymuję informację zwrotną "nie było". Do drugiego sklepu poszukać już nie pójdzie. A ja bym szukała do upadłego
mezczyzni....
Moj to w sklepie jak jest, to nigdy nie kupi tego co chce, chociazbym na kartce napisala, i tak kupi nie to co trzeba ja to sie wogole zastanawiam czy on bierze pierwsze lepsze czy szuka, konkretnie tego o co poprosilam no a z tabletkami to moj TZ strasznie zakrecony, teraz to pyta sie zawsze czy mamy np. jakas tabletke na zgage czy na bol glowy to ja mu daje, i lepiej bo by sie biedny potrul
Stary 2015-01-07, 10:44   #4513
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
mezczyzni....
Moj to w sklepie jak jest, to nigdy nie kupi tego co chce, chociazbym na kartce napisala, i tak kupi nie to co trzeba ja to sie wogole zastanawiam czy on bierze pierwsze lepsze czy szuka, konkretnie tego o co poprosilam no a z tabletkami to moj TZ strasznie zakrecony, teraz to pyta sie zawsze czy mamy np. jakas tabletke na zgage czy na bol glowy to ja mu daje, i lepiej bo by sie biedny potrul
ja robie zakupy przez internet ale jak sie zdarza by Tżta wysłąć do sklepu to lista musi byc bardzo szczególowa np: śmietana 18%, 250ml danone bo gdy nie ma szczegolowej specyfikacji TŻ od razu dzwoni (taka telekonferencja - i wychodzi na to ze gadamy pzrez telefon przez cała wizyte w sklepie) taka moja sierotka kochana
Stary 2015-01-07, 10:47   #4514
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
ojej to faktycznie nieciekawie, mam nadzieje, ze jednak mu podpisza umowe, mocne , ja tez mam fajnego lekarza na nfz i nie wyobrazam sobie teraz szukac następnego. Będzie dobrze
no ja na to liczę że się wyjaśni pozytywnie

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-01-07, 10:53   #4515
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
ja robie zakupy przez internet ale jak sie zdarza by Tżta wysłąć do sklepu to lista musi byc bardzo szczególowa np: śmietana 18%, 250ml danone bo gdy nie ma szczegolowej specyfikacji TŻ od razu dzwoni (taka telekonferencja - i wychodzi na to ze gadamy pzrez telefon przez cała wizyte w sklepie) taka moja sierotka kochana
teraz najczesciej robie przez internet, ale czasami sie zdarzy ze kilka rzeczy tylko potrzebujemy to TZ sie zglasza ze po pracy np podjedzie i kupi takie rozmowy to mi TZ urzadzil jak raz go wyslalam po podpaski do marketu miesiaczke dostalam wyjatkowo wczesnie, a nic nie mialam w domu, to TZ pojechal mi kupic, ja to mdleje zawsze jak mi sie ona zaczyna, kosci mi sie lamia itd, on sie nie wstydzi takich rzeczy kupowac, ale jak stanal przed wyborem to telefon i sto pytan bylo
Stary 2015-01-07, 10:54   #4516
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam się po badaniu krwi i moczu
do wizyty 5 dni , a nie wiadomo co z moim lekarzem czy ma umowę nadal , ale jestem zła no taki fajny lekarz teraz gdzie ja pójdę jak się okaże że on nie będzie kontynuował mojej ciąży no zawsze coś , a w recepcji mówiła mi że wtedy inny lekarz będzie przyjmować , ale ja nie chce innego!!
nie no załamka
mam iść i się pytać czy dali mu umowę czy nie w recepcji :bojesie:
Ja bym zadzwoniła zapytać czy wizyta się odbędzie, bo słyszałaś, że różnie to bywa.

Cytat:
Nic się nie bać mi dziewczyny
Jesten po obchodzie dr stwierdził że brzuch nam dalej twardy mam leżeć i mnie potrzymają jeszcze... Ciekawe ile ;/
Kurczę, piszecie o tych twardniejących brzuchach? A ja nie wiem jak to wygląda. Też mam taki czasami napięty i wrażenie, że skóra zaraz pęknie. Ale nie wiem czy to już źle wtedy jest?

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
a u mnie dzisiaj równo 2 miesiące do terminu

ale wolałabym trochę szybciej urodzić

a dużo ludzi mnie straszy, że jak pierwsze dziecko i dziewczyna to przenosze

Wydaje mi się, że na to nie ma reguły. Moja mam mnie rodziła jako pierwsze dziecko, poród jej się zaczął równo 7 dni przed terminem. Rok później sytuacja powtórzyła się z moim bratem.
Ja mam przeczucie, że nasza mała też będzie chciała wcześniej wyjść, ale to tylko przeczucie

Cytat:
A czy któraś mama chłopca może napisać jak się myje małego pisiorka bo TŻ mi ostatnio mówił ze coś z napletkiem się robi.. Matko ja nic nie wiem!
Pani pediatra, która przyjmuje u nas w przychodni kazała lekko odchylać. Ale inne mówią, żeby w ogóle nic z tym nie robić. Sam musi zacząć się zsuwać. A tak to dziecku ból się sprawia. Pamiętam jak mojemu chrześniakowi próbowała mama ściągnąć, bo jakąś "dobrą radę " usłyszała od kogoś. Biedny strasznie się napłakał.

Kurna, wiecie co wczoraj wieczorem zrobiłam? Wlazłam na stronę 5.10.15. i poklikałam do koszyka kilka rzeczy. Tak po prostu chciałam zobaczyć ile by mnie wyniosło to co mi się podoba . I przez przypadek kliknęłam "ZAMÓW"

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 11:05   #4517
mama_kasia88
Raczkowanie

Asiulek a na ile Ci wyszło ?
Już tak głową w mur nie uderzaj :P myślę że po kontakcie z nimi dasz radę anulować heh a może to przeznaczenie

aaaaaa zapomniałam się pochwlaić jakie cudeńka moja mama w lumpku wychaczyła porobie zaraz zdjecia :P

Stary 2015-01-07, 11:07   #4518
anka_1984
Raczkowanie

Cześć dziewczęta

Cytat:
a no to racja, ale slodycze to maja pyszne w Niemczech hahahahahaha, tez wole sama pojsc i kupic co trzeba, bo TZ tlumaczyc pozniej sto razy, bo ciekawy jest, to jakas tragedia.....
Uwielbiam niemiecką czekoladę Ritter, przypomniałyście mi o niej i ją właśnie jem.

Cytat:

A czy któraś mama chłopca może napisać jak się myje małego pisiorka bo TŻ mi ostatnio mówił ze coś z napletkiem się robi.. Matko ja nic nie wiem!
My przez pierwszy rok nic nie robiliśmy, obecnie (3,5 roku) raz- dwa w tygodniu mąż odciąga, żeby umyć. Małemu do końca "nie schodzi", ale lekarz mówi że jak będziemy teraz dbać to może się jeszcze odkleić.

Trzymam kciuki, żebyś jak najszybciej wróciła do domu. A dlaczego dają leki na rozwój płuc, czyżbyś miała szybciej urodzić?

Nie martw się umową - a przynajmniej postaraj, ja myślę że przygotuje, tylko przez swoje lenistwo tak zwleka.

Cytat:
Heh wiecie ja bym tam chciała aby syn był kiedyś dumny z przyrodzenia a nie miał do matki pretensje że źle dbała
O tak

Cytat:
Hej mamuśki
Jestem dzisiaj jakaś nieswoja córka po długiej przerwie poszła do przedszkola i tak jakoś mi smutno bez niej. Popijam teraz kawkę i was podczytuje. Dzisiaj mam wizytę więc proszę o kciuki
A tak w ogóle to czuję się fatalnie synek tak się rozpycha że czasami brakuje mi tchu, akrobata jeden i jestem cała obolała, czy was też bolą pachwiny bo mnie od paru dni coraz bardziej, z córką miałam podobnie tylko troszeczkę później niezbyt miłe uczucie, chodzę przez to jak pingwin.
A tak w ogóle to zaczyna dziś 33 tc
za wizytę

Cytat:

Heh poinformowałam starszaka wczoraj przed spaniem że w końcu dziś idzie do przedszkola (ostatnio był 2tyg temu). I co? od 6 wisiał nam nad łóżkiem- mama wstawaj do przedszkola idziemy nie wspomnę że wychodzimy dopiero o 8.30 ....

D
Mój w przedszkolu był ostatnio 19.12. Obecnie jest u dziadków na feriach i bardzo za nim tęsknię a jadę do niego i po niego w piątek, chcę zostać do środy u rodziców.

Cytat:
Chcielibyśmy przerobić łóżko 2,5 latka na niską antresolę i pod spodem miałby mini regały z zabawkami i itp. Oczywiście wszystko byłoby zrobione przez stolarza, miałby schodki i dość mocno podwyższoną barierkę. Niby z łóżka nam jeszcze nie spadł, ale wiadomo lepiej się zabezpieczyć.
Dla ans byłoby to fajne rozwiązanie bo mielibyśmy gdzie tam łóżeczko małej wstawić, tylko pytanie czy 2,5 latka na antresolkę to nie za mało?
Ja bym się nie zdecydowałam - mój mały ze swojego dziecięcego łóżka spadł 3 razy w nocy - usiadł/wstał na łóżku w nocy/ przechylił i już był na podłodze.

Cytat:
i mieli swój czas razem :P[COLOR="Silver"]

U nas też mąż kąpie synka, mam nadzieję, że drugiego też będzie kąpał.

Ja nie lubię basenów i z małym nie chodziliśmy. Ale uważam, że to super sprawa
anka_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 11:07   #4519
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Kurczę, piszecie o tych twardniejących brzuchach? A ja nie wiem jak to wygląda. Też mam taki czasami napięty i wrażenie, że skóra zaraz pęknie. Ale nie wiem czy to już źle wtedy jest?

Kurna, wiecie co wczoraj wieczorem zrobiłam? Wlazłam na stronę 5.10.15. i poklikałam do koszyka kilka rzeczy. Tak po prostu chciałam zobaczyć ile by mnie wyniosło to co mi się podoba . I przez przypadek kliknęłam "ZAMÓW"
jak mi się napinał brzuch, zanim dowiedziałam się, że wówczas już szyjka się skracała, to to napięcie i twardnienie brzucha powodowało, że nie mogłam ustać, musiałam usiąść, bo czułam ciężar, a jak siadałam to nie przychodziła żadna ulga, nadal czułam ciężar brzucha więc kładłam się na bok i podkładałam poduszkę pod brzuch i dopiero mijało.

A z tymi zakupami, to chyba mogłabyś zadzwonić na nr sklepu internetowego i odwołać zamówienie chyba??
Stary 2015-01-07, 11:12   #4520
smv
Zakorzenienie

Niunia to faktycznie daleko strasznie. No jak nie będzie wyboru to pójdziesz do innego lekarza ale myślę że sytuacja się rozwiąże pozytywnie. Ponoć dzisiaj już lekarze się dzieje gadali z NFZ i maja pracować normalnie. Ja po ktg jesten kroplowce i dostałam na buzi takich wypieków ze masakra heh i pepsi minie dalej chce

Co do twardnienia brzucha - mi cały dzień się napinal. Tlumaczylam sobie ze Dzidzius się wspina ale jak wieczorem już mnie to bolało to wolałam spr. A druga sprawa ze jestem nerwus i nie usiedze na dupie tylko sprzatam prasuje noszę pranie - może to był powód tych objawów u mnie..
Juz 3 dzień w WC nie byłam ;/a tak bym chciała się załatwić.. Coraz częściej mam takie akcje ;/
Stary 2015-01-07, 11:14   #4521
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Asiulek a na ile Ci wyszło ?
Już tak głową w mur nie uderzaj :P myślę że po kontakcie z nimi dasz radę anulować heh a może to przeznaczenie

aaaaaa zapomniałam się pochwlaić jakie cudeńka moja mama w lumpku wychaczyła porobie zaraz zdjecia :P
No niby tylko 50 zł, dobrze że TŻ nie widział bo mówi że już za dużo tych ubranek.

Edith - to mnie tak łapie i za jakiś czas puszcza, ale z szyjką u mnie jest w porządku, to nawet nie szyjka a szyja jak u żyrafy.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 11:15   #4522
JoaMro
Raczkowanie

Cytat:
Ale to nie jest tak, że nfz podpisuje lekarzowi umowę, tylko on podpisuje nfztowi jeżeli się zgadza na warunki. A jeżeli to jest przychodnia to ona jako instytucja podpisuje.

Ta afera, która jest dotyczy lekarzy rodzinnych.

Jeżeli ginekolog nie podpisał, to jest raczej kwestia, że to jemu się ta umowa nie spodobała a nie, że ktoś go nie chce. Albo za późno sobie przypomniał i procedura trwa. NFZ to urząd. Ma swoje terminy.

Edytowane przez JoaMro
Czas edycji: 2015-01-07 o 11:18
JoaMro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 11:20   #4523
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
No niby tylko 50 zł, dobrze że TŻ nie widział bo mówi że już za dużo tych ubranek.

Edith - to mnie tak łapie i za jakiś czas puszcza, ale z szyjką u mnie jest w porządku, to nawet nie szyjka a szyja jak u żyrafy.
uuu, no to zazdroszczę tej długości pewnie odczuwasz jak maleństwo się przeciąga w brzuszku, czytałam że dzieci mają coraz mniej miejsca w brzuszku i skończą się typowe kopniaki a zacznie porządne przeciąganie w brzuchu i stąd będziemy czuć uciski nawet po kilka godzin.
Stary 2015-01-07, 11:23   #4524
Hottie07
Zakorzenienie

dzień dobry kochane

nadrobię was później - lecę na wizytę

nouvelle2 dziękuję za zakupy
Stary 2015-01-07, 11:27   #4525
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:
Tez myslalam ze bede sama na siebie skazana, ale wychodzi na to ze w tej mojej klinice oni ucza, jest nawet osobny pokoj do kapania noworodkow, najpierw polozne to robia, a pozniej my pod ich okiem, a w pokoju swoim moge to robic dopiero jak sie naucze. Tatus rowniez jest mile widziany do nauki. Nie moge narzekac, ale stresuje sie jak mi sie ktos obcy na rece patrzy, i to zwlaszcza w takim momencie, kiedy bede trzymac mojego synka
I tak nie dojde do wprawy w dwa dni, ale przyjdzie czas, i sie wszystkiego nauczymy bez strachu Mam nadzieje ze TZ bedzie pomagal w kapieli albo w innych rzeczach, przeraza mnie to wstawanie co dwie trzy godziny do dziecka, a w domu tez obowiazki, i trzeba bedzie zorganizowac sie dobrze, bo synek bedzie najwazniejszy, a ile TZ pomoze to sie okaze dopiero
Ja to mam wrazenie, ze w Polsce wiele lekarzy pracuje jak za kare jakas a przeciez sami wybrali te zawody i wiedzieli jakie zarobki itd.
Podpisuję się pod tym

Cytat:
tutaj u mnie też niby wszyscy umowę mają a przychodzę a oni nie wiedzą czy ten lekarz ma umowę no a kto ma wiedzieć? to lekarz nie może dać znać jak jest na urlopie czy zapisywać pacjentów czy nie. kosmos...
Mam nadzieję, że wszystko się wyjaśni i Twój lekarz będzie przyjmował na NFZ.

Cytat:
Witajcie Kochane,

dzień rozpoczęłam od zamówień internetowych w 5-10-15, siostra poprosiła mnie, bo chciała kilka ciuszków dla córeczki, a ma awarię kompa. Są przeceny i darmowa dostawa do domu. Zjadłam śniadanko i znowu ferreo rocher, ehhhh dostałam ostatnio w prezencie od koleżanki, jak mnie odwiedziła, no ja nie mogę dostawać takich prezentów

basen, myślę, że super sprawa, tylko ja nie umiem pływać, tzn. umiałam jeszcze w gimnazjum na w-f pływałam, a potem załączyła mi się psychiczna blokada i do dziś ją mam, no za nic w świecie nie położę się na wodę, od razu robi mi się słabo z nerwów i nie mogę oddychać Ale wiem, ze muszę to zmienić, bo to ważne jako rodzić umieć pływać...
Ja też mam blokadę przed pływaniem - na studiach pływałam, a teraz jak wchodzę na głębszą wodę od razu panika

Cytat:
jak mi się napinał brzuch, zanim dowiedziałam się, że wówczas już szyjka się skracała, to to napięcie i twardnienie brzucha powodowało, że nie mogłam ustać, musiałam usiąść, bo czułam ciężar, a jak siadałam to nie przychodziła żadna ulga, nadal czułam ciężar brzucha więc kładłam się na bok i podkładałam poduszkę pod brzuch i dopiero mijało.
Mnie też brzuch twardnieje, ale na szczęście szyjka się nie skraca. Twardnienie ma po długich godzinach siedzenia.

W poniedziałek byłam na wizycie (32+1) - mały podobno waży 2 190 g.
Dużo jakoś lekarz stwierdził, że raczej małego krasnoludka nie urodzę jeśli donoszę do terminu.

Pierwszy synek jak się rodził miał 3170 a i tak było ciężko

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:
Niunia to faktycznie daleko strasznie. No jak nie będzie wyboru to pójdziesz do innego lekarza ale myślę że sytuacja się rozwiąże pozytywnie. Ponoć dzisiaj już lekarze się dzieje gadali z NFZ i maja pracować normalnie. Ja po ktg jesten kroplowce i dostałam na buzi takich wypieków ze masakra heh i pepsi minie dalej chce

Co do twardnienia brzucha - mi cały dzień się napinal. Tlumaczylam sobie ze Dzidzius się wspina ale jak wieczorem już mnie to bolało to wolałam spr. A druga sprawa ze jestem nerwus i nie usiedze na dupie tylko sprzatam prasuje noszę pranie - może to był powód tych objawów u mnie..
Juz 3 dzień w WC nie byłam ;/a tak bym chciała się załatwić.. Coraz częściej mam takie akcje ;/
Ja nawet przed ciążą miałam takie akcje, szczególnie jak byłam w delegacji, w nowym miejscu. Mój organizm nie lubi zmian.

Cytat:
Napisane przez Hottie07 Pokaż wiadomość
dzień dobry kochane

nadrobię was później - lecę na wizytę

nouvelle2 dziękuję za zakupy
za wizytę.
anka_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 11:29   #4526
mama_kasia88
Raczkowanie

asiulek no to może tż nie zauważy braku tych 50 zł

heh mój by mi nie uwierzył, że przez przypadek mi się nacisnęło :P choć i tak jest zdziwiony ze nic "nowego" dla małej nie kupuje Ale sporo rzeczy jest po synku, body i itp się wykorzysta w domu, a na "wyjścia" super ubranka w lumpkach można znaleźć

Chwale się jaką zdolną łowczynią jest moja mamusia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM00529.jpg (99,1 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM00530.jpg (100,5 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM00527.jpg (91,2 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM00526.jpg (84,8 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM00525.jpg (74,6 KB, 10 załadowań)

Stary 2015-01-07, 11:33   #4527
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
asiulek no to może tż nie zauważy braku tych 50 zł

heh mój by mi nie uwierzył, że przez przypadek mi się nacisnęło :P choć i tak jest zdziwiony ze nic "nowego" dla małej nie kupuje Ale sporo rzeczy jest po synku, body i itp się wykorzysta w domu, a na "wyjścia" super ubranka w lumpkach można znaleźć

Chwale się jaką zdolną łowczynią jest moja mamusia
sliczne rzeczy
Stary 2015-01-07, 11:34   #4528
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:

Lesyeux snilas mi się w ogóle że u ciebie w domu na podłodze leżało ciasto takie od pizzy i musiałysmy na to ciasto skakać z dziećmi żeby porobić odciski stop swoich i maluchów hehehehr
hehe miło to słyszeć, fajna zabawa musiała byc;P a jadłysmy potem to ciasto mniam hehe
a mi się śniła nouvelle że urodziła dwie dziewczynki cudowne :P
Przypomniałaś mi o snach, to przypomniało i mi się

Cytat:
dziekuje my to dzis na kontrole, ale lekarz obiecal nam szybkie usg, bo mial nadzieje na ostatnim dac nam zdiecie naszego synka, ale wazniejsze byly pomiary wiec nie chcial go tam ruszac za duzo, zeby sie nie schowal caly
Żeby zrobił USG i żeby pamiętał że obiecał. jakby co molestować go, że obiecał super, trzymamy kciuki za wizytę Piękna nasza Ty

Cytat:
nie ma co słuchac głupich zabobonów:/ u styczniówek kilka dziewczyn urodziło przed tp, także bądźmy dobrej myśli
yhymmm widziałam, też ze wiele przed TP.
a u nich co druga to cesarka
Ciekawe, która u Nas druga urodzi

i ciekawe co Mon9 oczywiście ciekawe jak tam u nich???? Jak maleńka Helenka sobie radzi ? buziaki dla WAS

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

W nocy obudziłam się z krzykiem tak nagle złapał mnie ogromny skurcz w łydce...

Co do pielęgnacji chłopaków to ja swoim nic nie ruszałam i wszystko jest ok
mnie łapie od razu w dwóch nogach pomaga mi jedynie wygięcie stóp i powoli puszcza. zwiększyłam sobie dawkę magnezu

Cytat:
o matko oby doslzi tam do porozumienia.

a u mnie taka sytuacja:
Już 25 na 35 położnych zatrudnionych w Regionalnym Centrum Zdrowia w Lubinie poszło na zwolnienie lekarskie. W związku z tym, że nie ma komu pracować, władze szpitala nadal nie przyjmują na oddział kobiet w ciąży. – Od 2 stycznia pacjentki kierowane są do placówek ościennych w Legnicy i Głogowie. Nie wiadomo ile potrwa taka sytuacja – przyznaje rzecznik szpitala, Aneta Bawiec.

tez ich powaliło! dajmy na to jest 2 w nocy coś sie dzieje. a ja nie mam auta!!! czym mam kur.... dojechac do innego miasta
PATOLOGIA!

Cytat:
oj to wspołczuje! polecam suszone śliwki. cała paczkę zjadam na raz . na mnie działa kosmicznie

......................... ......................... ......................... ......................... ......................... .....

Dziewczyny a jak u WAS z ruchami??? z tego co już wiem to CRYSTAL dzidzi ruchu są mniej aktywne no i mojej Zosi też.... która jeszcze zauważyła ich mniejsza aktywność. u mnie ok 11 wariuje potem delikatnie puknie ok 19... i potem w okolicy późnego wieczora coś tam sie wypina lub przekręca. ale nie są to juz takie kopy tylko cos innego

......................... ......................... ......................... ......................... ......................... .....

Cytat:

to ja też się pochwale swoimi

0-3 msc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20150106_135350.jpg (124,2 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20150106_135424.jpg (175,5 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20150106_135500.jpg (88,7 KB, 13 załadowań)
Stary 2015-01-07, 11:37   #4529
smv
Zakorzenienie

Mój też już mniej szaleje mniej miejsca ma i tyle idę się kimnac może mi się uda heh
Stary 2015-01-07, 11:39   #4530
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość

Dziewczyny a jak u WAS z ruchami??? z tego co już wiem to CRYSTAL dzidzi ruchu są mniej aktywne no i mojej Zosi też.... która jeszcze zauważyła ich mniejsza aktywność. u mnie ok 11 wariuje potem delikatnie puknie ok 19... i potem w okolicy późnego wieczora coś tam sie wypina lub przekręca. ale nie są to juz takie kopy tylko cos innego
mój też juz tak nie kopie ale przekęca się,wypina i wtedy sie zastanawiamy co to za gulka czy to pupa czy co innego szczególnie aktywny jest po jedzeniu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości