Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-07, 10:08   #3241
BERBIE
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
No w każdym razie dzieje się i jest plan, a to jest to co lubię. Wiem ze być może będę musiał poczekać na efekty ale jak jest plan to już coś
no i super!
Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
za każdym razem jak czytam "Oj, przydałby się ktoś na przyczepkę" to ona woła "ja, ja" i pokazuje na siebie
słodka
Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
znalazłam miejsce do pediatry, ale na wieczór dopiero. czyli albo wezmę zwolnienie, albo nie będę miała czym pojechać do pracy jak zostawię tż samochód z fotelikiem.
dziś rano mówili, że wszyscy podpisali już porozumienie, więc powinno być ok
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
Wczoraj poprasowałam całą stertę różowych ciuchów (wierząc mojej pralce 20 kg)... i rzygam różem. Dostaliśmy masości od przyjaciół (ale tylko róż - naturalsy nosił ich syn), jednocześnie zwrot ciuchów po-Torresowych. Bosh, z jaką radością patrzyło mi się na rzeczy czarne, granatowe... kolorowe... już wyhaczyłam kilka i poprzekładałam ten róż, bo inaczej... blllleeeeeeeeeeee
też bym miała odrzut na róż. będziesz coś dokupować?
jak sprawę łóżeczkową załatwicie po porodzie?
Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
U nas od wczoraj goraczka ponad 38 bez zadnch innych objawow @:-(

Cytat:
Napisane przez Słodkaaa Pokaż wiadomość
Dostałam wyniki zespołu antyfosfolipidowego nie mam ich teraz przed sobą ale oba wyniki mam w granicach 3 z hakiem... To chyba dobrze??
jakie to dokładnie badanie? nie masz norm?
Stary 2015-01-07, 10:17   #3242
pani22ka
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV

Cytat:
Na szczescie Ewcia prawie nie ma rozu.
i dobrze
tu jednak były wyselekcjonowane ciuchy (puszczone przez filtr młodszego brata) i ten nadmiar wpłynął na stan mojej psyche
tylko sukienki różne - mogłam odetchnąć. wszystko śliczne, cudne, ale... aaa!
(T. z różem rozprawił się po męsku - wszystkie mini-pici różowe skarpeteczki wylądowały w kibelku )

Cytat:
U nas od wczoraj goraczka ponad 38 bez zadnch innych objawow @:-(
heh... my z chłopem w piątek jaraliśmy się tym, że T. stosunowo długo był zdrowy. w sobotę w południe ponad 40 stopni i drgawki. a tylko lekki katar miał
od niedzieli znów zdrów... po prostu ręce opadają...

Tosik w domu?

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 10:26   #3243
Słodkaaa
Zakorzenienie

BERBIE to było badanie na przeciwciała kardiolipidowe w klasach IgG i IgM. Normy podają, że od 0-10 wynik jest ujemny...
Także wygląda na to ze jest ok. Ale człowiek doszukuje się dziury w całym...
Wygląda na to, że jednak cytomegalia była przyczyną...
Słodkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 10:30   #3244
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
będziesz coś dokupować?
prawie nic. śladowe ilości (prześcieradła, kocyk, ochraniacze na przewijak, stelaż pod wanienkę, chłop chce rożek; ciuchowo raczej nic - choć to się okaże jak Olcia już będzie na świecie).

wciąż nie wiem co ze spaniem... lubię swoje łóżko, T. lubi swoje, ale Ola też musi mieć póki co kuzynka pożyczy nam kołyskę.

Jak się Krzysiowi druga wigilia podobała? macie tą samą tradycję kulinarną?

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 10:34   #3245
zebrawpaski
Zakorzenienie

pani, kunegunda- jak czytam o tym jak często Wasze dzieciaczki są chore to truchleję na myśl o przedszkolu (i pocieszam się, że to dobra decyzja, że wracam do pracy po feriach a nie po wakacjach- wtedy kiedy Kasia zaczynać będzie przygodę z przedszkolem...)

Cytat:

Wczoraj poprasowałam całą stertę różowych ciuchów (wierząc mojej pralce 20 kg)... i rzygam różem. Dostaliśmy masości od przyjaciół (ale tylko róż - naturalsy nosił ich syn), jednocześnie zwrot ciuchów po-Torresowych. Bosh, z jaką radością patrzyło mi się na rzeczy czarne, granatowe... kolorowe... już wyhaczyłam kilka i poprzekładałam ten róż, bo inaczej... blllleeeeeeeeeeee
Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
też bym miała odrzut na róż. będziesz coś dokupować?
trudno znaleźć coś "dziewczynkowego" co nie jest w różu....bądź z jego akcentami

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

pani- T. niebawem i tak wyrośnie z łóżeczka
u nas śpiewka o "awansie" na większe łóżko w którym mama albo tata może się zmieścić przeszła bezboleśnie

Toffi wypiła wczoraj 50ml mleka z butelki, troszkę potem ulała...
BERBIE- w jakiej butelce podawałaś mleko Krzysiowi?
Chiny nas zalewają nawet na butelce TT napisane że China....a tyle kasy kosztowała....

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA

Edytowane przez zebrawpaski
Czas edycji: 2015-01-07 o 10:42
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 10:43   #3246
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Przychodnie niby czyne ale rano nie zapisywali na wizyty takze juz nie kombinuje, pojdzie sie dzis prywatnie.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 10:45   #3247
zebrawpaski
Zakorzenienie

Cytat:
prawie nic. śladowe ilości (prześcieradła, kocyk, ochraniacze na przewijak, stelaż pod wanienkę, chłop chce rożek; ciuchowo raczej nic - choć to się okaże jak Olcia już będzie na świecie).
przy Tosi uświadomiłam sobie dogłębnie jaką inwestycją było przyjście na świat Kasi
czytając wyprawki tylko odhaczałam "to mam, to mam"
też tylko kilka drobiazgów trzeba mi było dokupić

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Cytat:
Przychodnie niby czyne ale rano nie zapisywali na wizyty takze juz nie kombinuje, pojdzie sie dzis prywatnie.
masakra z tym NFZ
pewnie prywatnie kolejki będą....

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 11:10   #3248
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Pani, Pikaso ważne żeby był nierafinowany,zimnotłoczo ny. Wziełam z kuchni ten ktory do smażenia używam :http://www.ceneo.pl/24028682
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 12:07   #3249
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Dziekuje dziewczyny, jak dzwonilam do Tz (on zostal z Tosia) to mowil ze temperatura zeszla ponizej 37, zobaczymy jak bedzie dalej - dzis nie poszla do zloba..

Zeberka a mnie sie wydaje ze Tosia i tak ladnie chodzi do zlobka i malo choruje - myslalam ze czesciej bedzie nie obecna - 2 razy antybiotyk brala i 2 razy dluzej jej w zlobku nie bylo (ok tygodnia) (odpukac)....

Madzia a Ty juz Olusia cycem nie karmisz? ja daje rano i wieczorem mleko po 240ml i mysle ze to malo dla Tosi ale nie wiem czy mozna wiecej i tak na Hippie jest podane 150ml...
Madzia czekam na te slowa ktore powiedzial do Ciebie Olus
Chcecie rodzenstwo dla Olusia??

Gryzia piekny projekt

Paniczka jak sie czujesz? coraz blizej swieta coraz blizej swieta

U mnie Tosia szaleje z nowymi slowami, ostatnio 3 nowe slowa w ciagu dnia, i rosnie jak na drozdach ma juz chyba ok 100cm w piatek 2 latka bedzie konczyc

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 14:04   #3250
Maga83
Zakorzenienie

Kundzia chcemy rodzeństwo ale nie wiem kiedy. Muszę najpierw dojść trochę do siebie. Olek się dużo budzi w nocy. Dzisiaj nawet co pół godziny. Karmie go jeszcze w nocy ale w ferie chce odstawic bo nie daje rady. To będzie przeprawa. Jestem wykończena co chwilę mi słabo więc kolejne dziecko nie było by teraz dobrym pomysłem
A wy myślicie o jakimś maluszku? Zdrowia dla Tosi

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 14:45   #3251
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

hello

izunia jak ząbek Domisia? wyszedł?

dwa kolory masz już wyniki? jesli masz 3 stopien to jeszcze nie wyrok. nie pisz czarnych scenariuszy kobito, nic ci nie będą usuwać. mało masz zmartwen...

waderko
Ania jest śliczna

jojla jak nocki? lepiej? jak się przytawiacie? moze ona za duzo powietrza łyka przy piciu. spróbujcie może z pozycji pod górkę, wtedy mleczko tak nie leci, a mały ssaczek musi staranniej pić (tak, wiem, co ja moge wiedziec ale SR tak gadała )

gryzia fajny projekt! bardzo podobny lub taki sam jak naszego kolegi
a jakie ogrzewanie planujecie?

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Hope[/B] Jak już ogarniesz kącik dla Maluszka to się pochwal Jak się czujesz?
jak skończę to postaram się coś cyknąć. Ogólnie wszystko "po kosztach". chciałabym tylko na półkę kupić takie wiklinowe kosze bo wszystkie półki odkryte ale troszkę to kosztuje ;/ muszę znaleźć jakieś fajne źródło.
czuję się dobrze tylko jednak mam cukrzycę
Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
kochana już tak niedługo ale szczęście będzie na kiedy Ty masz TP??
myszko ja mam tp na końcówkę lutego, dokładnie nie wiem bo gini różnie liczą a ja sama nie wiem jakie te cykle przed miałam długie i tak wychodzi niby 24 najprawdopodobniej. Także nastawiam się na drugą połowę lutego.

Cytat:
Napisane przez pikaso Pokaż wiadomość
Dzięki, że pytasz.
Czuję się dobrze. Czasami mnie tylko lekko muli.
Byłam już na pierwszej wizycie ale bez USG,dostałam tylko skierowanie na Betę. Wyszła 7564, więc chyba wszystko ok. Teraz w poniedziałek będę się umawiać na koleją wizytę na NFZ, a 13 stycznia mam jeszcze wizytę prywatną, którą umówiłam sobie jeszcze przed świętami.
Asiu super że wszystko dobrze ja z kolei wizytuję 14 wiec czekam na relacje
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 15:06   #3252
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Zbliza mi sie termin badan prenatalnych i coraz bardziej sie stresuje... czekam na ruchy Malenstwa,bo wtedy bede przynajmniej wiedziec,ze jest OK. Na wizycie doktor powiedzial,ze macica rosnie wiec Maluszekk tez i mam sie nie stresowac. Ale to nie takie latwe...
będzie dobrze - kiedy te badania?? już trzymam

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
No w każdym razie dzieje się i jest plan, a to jest to co lubię. Wiem ze być może będę musiał poczekać na efekty ale jak jest plan to już coś
plan jest najważniejszy! będzie się działo

Cytat:
Wczoraj poprasowałam całą stertę różowych ciuchów (wierząc mojej pralce 20 kg)... i rzygam różem.
hehehe

------------------------------------------------------------------------
melduję się na początku 16tc i oświadczam, że po pierwszym dniu pracy żyję i mam się nieźle oprócz senności jest dobrze tż chory i od 4:30 już nie śpię, ale jakoś się trzymam zaraz się szykuję na jutro i jak legnę do łóżka, to chyba wstanę jutro no i muszę się pochwalić - przyszła poduszka do spania/karmienia i wałeczek dla maleństwa ja chcę już robić zakupy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM00778.jpg (112,5 KB, 37 załadowań)

Mateuszek -> cuda się zdarzają
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 15:17   #3253
201704210903
Konto usunięte

rena już 16 tydzień

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 15:26   #3254
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
rena już 16 tydzień
zaczęłam dziś dopiero a w sumie to nie wiem czy się nie liczy od jutra, bo dziś mam 15t+0d

Stary 2015-01-07, 15:44   #3255
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
zaczęłam dziś dopiero a w sumie to nie wiem czy się nie liczy od jutra, bo dziś mam 15t+0d
ta następną wizyta to usg polowkowe?

Stary 2015-01-07, 15:55   #3256
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
ta następną wizyta to usg polowkowe?
a nie wiem - dr nie nazywał tego wizytę mam 3.02 więc będzie 18t6d...

Stary 2015-01-07, 16:04   #3257
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
a nie wiem - dr nie nazywał tego wizytę mam 3.02 więc będzie 18t6d...
a to chyba już polowkowe

Stary 2015-01-07, 16:09   #3258
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Jezu, Mlebi Ty zaraz rodzisz

Nienawidzę zimy... Ubieranie, płacz, w domu gorąco, na dworze zimno, syf na kółkach od wózka, dramat!
USG nie udało się wcześniej załatwić, więc czekam do wtorku.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 16:45   #3259
201704210903
Konto usunięte

3.5 tygodnia
w ogóle to cudze ciążę mi szybciej lecą:p

Stary 2015-01-07, 16:52   #3260
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:

hehehe

melduję się na początku 16tc i oświadczam, że po pierwszym dniu pracy żyję i mam się nieźle oprócz senności jest dobrze tż chory i od 4:30 już nie śpię, ale jakoś się trzymam zaraz się szykuję na jutro i jak legnę do łóżka, to chyba wstanę jutro no i muszę się pochwalić - przyszła poduszka do spania/karmienia i wałeczek dla maleństwa ja chcę już robić zakupy
Prenatalne i pappa mam 17.01.coraz blizej ale ciagle jeszcze daleko... Potem jeszcze echo serca Maluszka,ale mam nadzieję,że ta torbiel na pępowinie się wchłonęła i już będzie spokojnie. U mnie dopiero 12tc ale z każdego dnia się cieszę i mam nadzieję,że urodzę spokojnie...

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Rena a jaka kupiłaś poduszkę? bo tez się przymierzam
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 17:21   #3261
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Rena a jaka kupiłaś poduszkę? bo tez się przymierzam
taką kupiłam: http://www.supermami.pl/Poduszki_typu_C/2/ wzór 5 w sówki i jest świetna tylko na allegro była za 95zł i dodali gratis wałeczek (związany jak cukierek) dla dziecka (żeby się nie odwracało na plecki) w sumie zapłaciłam 111zł z przesyłką

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

dziewczyny jak to jest z DHA??? ja biorę tylko witaminy, w których jest 22mg dha a ponoć w ciąży powinno się przyjmować min. 500mg dziennie

Stary 2015-01-07, 17:34   #3262
201704210903
Konto usunięte

rena podobno w 3 trym jest ważne to dha i rzeczywiście co najmniej 500

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

ja biorę olimp

Stary 2015-01-07, 18:52   #3263
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Jak się Krzysiowi druga wigilia podobała? macie tą samą tradycję kulinarną?
tak, to samo jemy. tylko nie dzilimy się opłatkiem ale jemy prosforę, taką sucha bułeczkę
Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
trudno znaleźć coś "dziewczynkowego" co nie jest w różu....bądź z jego akcentami
nie mam w tym doświadczenia, ale moja koleżanka ma dwie córki i w związku z tym, ze nie znosi różu jej córki nie mają nic różowego. może najwyżej jakaś różowa lamówka lub ozdoba na ubranku, więc jednak się tak da.
Cytat:
w piatek 2 latka bedzie konczyc
szykujecie imprezę?
Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Kundzia chcemy rodzeństwo ale nie wiem kiedy. Muszę najpierw dojść trochę do siebie. Olek się dużo budzi w nocy. Dzisiaj nawet co pół godziny. Karmie go jeszcze w nocy ale w ferie chce odstawic bo nie daje rady. To będzie przeprawa. Jestem wykończena co chwilę mi słabo więc kolejne dziecko nie było by teraz dobrym pomysłem
A wy myślicie o jakimś maluszku? Zdrowia dla Tosi
robiłaś sobie jakieś badania?
Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
konsultowałaś wynik badania z lekarzem? jakieś zalecenia?
Cytat:
3.5 tygodnia
w ogóle to cudze ciążę mi szybciej lecą:p
jak się czujesz w końcówce? dużo przytyłaś? nie ciężko ci?
wszystko już przygotowane?

Krzyś dziś strasznie płakał, coś go bolało. pewnie znowu brzuszek, bo 2 dzień koopki nie ma i płacze jak puszcza bączki
Stary 2015-01-07, 18:55   #3264
201704210903
Konto usunięte

4 kg ale może uda mi się jeszcze 1
tak wszystko gotowe tylko wózka nie mamy

czytam to co piszecie o dzieciach i trochę mnie to przerasta

biedny krzysio. oby kupka szybko poszła

Stary 2015-01-07, 19:10   #3265
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
hello

izunia jak ząbek Domisia? wyszedł?

dwa kolory masz już wyniki? jesli masz 3 stopien to jeszcze nie wyrok. nie pisz czarnych scenariuszy kobito, nic ci nie będą usuwać. mało masz zmartwen...

waderko
Ania jest śliczna

jojla jak nocki? lepiej? jak się przytawiacie? moze ona za duzo powietrza łyka przy piciu. spróbujcie może z pozycji pod górkę, wtedy mleczko tak nie leci, a mały ssaczek musi staranniej pić (tak, wiem, co ja moge wiedziec ale SR tak gadała )

gryzia fajny projekt! bardzo podobny lub taki sam jak naszego kolegi
a jakie ogrzewanie planujecie?

jak skończę to postaram się coś cyknąć. Ogólnie wszystko "po kosztach". chciałabym tylko na półkę kupić takie wiklinowe kosze bo wszystkie półki odkryte ale troszkę to kosztuje ;/ muszę znaleźć jakieś fajne źródło.
myszko ja mam tp na końcówkę lutego, dokładnie nie wiem bo gini różnie liczą a ja sama nie wiem jakie te cykle przed miałam długie i tak wychodzi niby 24 najprawdopodobniej. Także nastawiam się na drugą połowę lutego.

Asiu super że wszystko dobrze ja z kolei wizytuję 14 wiec czekam na relacje
jeszcze nie...
Cytat:

hehehe

Wow juz 16 tc

Mam dzis fatalny dzien temu wiecej nie napisze.

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 19:11   #3266
krolewna1986
Wtajemniczenie

Mlebi przytyłaś tylko 4 kg?! jak Ty to zrobiłaś??
Renia już 16 tydz? Matko jak ten czas leci, no nie wierzę..

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 19:14   #3267
Maga83
Zakorzenienie

Berbie robiłam jakiś czas temu morfologie i żelazo. Wyniki miałam piękne. A to robiłam bo właśnie takie zaslabniecia mi się zdarzały. Ale teraz jeszcze chyba powtórzę i tsh też zrobię
Takie podwójne święta muszą być fascynujące. Czym się jeszcze różnią oprócz braku opłatka?

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-07, 19:20   #3268
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
Mlebi przytyłaś tylko 4 kg?! jak Ty to zrobiłaś??
Renia już 16 tydz? Matko jak ten czas leci, no nie wierzę..
cukrzyca
jakbym mogła jeść to by było 20 bo bym jadła pizzę ciasto i czekoladę

Stary 2015-01-07, 19:20   #3269
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Mam dzis fatalny dzien temu wiecej nie napisze.
w pracy ciężko?
Cytat:
4 kg ale może uda mi się jeszcze 1
tak wszystko gotowe tylko wózka nie mamy
4 kg to jak nic...
Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Takie podwójne święta muszą być fascynujące. Czym się jeszcze różnią oprócz braku opłatka?
dla mnie to normalka. moja jedna babcia też była prawosławna. w naszych terenach różnicę między tradycjami są bardzo rozmyte. przejmujemy płynnie swoje tradycje. oczywiście kolędy śpiewane są w języku starocerkiewnym, kolędnicy chodzą z gwiazdą a nie szopką, prawosławni świętują 3 dni a nie 2.
Stary 2015-01-07, 19:28   #3270
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:
cukrzyca
jakbym mogła jeść to by było 20 bo bym jadła pizzę ciasto i czekoladę

aaaaaa.... właśnie dziś moja przyjaciółka się dowiedziała, że ma cukrzycę ciążową.. Skąd to dziadostwo się bierze.. :/

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości