|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
jak sprawę łóżeczkową załatwicie po porodzie? Cytat:
jakie to dokładnie badanie? nie masz norm?
|
|
#3242 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
i dobrze
![]() tu jednak były wyselekcjonowane ciuchy (puszczone przez filtr młodszego brata) i ten nadmiar wpłynął na stan mojej psyche ![]() tylko sukienki różne - mogłam odetchnąć. wszystko śliczne, cudne, ale... aaa! (T. z różem rozprawił się po męsku - wszystkie mini-pici różowe skarpeteczki wylądowały w kibelku )Cytat:
![]() od niedzieli znów zdrów... po prostu ręce opadają... Tosik w domu?
|
|
|
#3243 |
|
Zakorzenienie
|
BERBIE to było badanie na przeciwciała kardiolipidowe w klasach IgG i IgM. Normy podają, że od 0-10 wynik jest ujemny...
Także wygląda na to ze jest ok. Ale człowiek doszukuje się dziury w całym... Wygląda na to, że jednak cytomegalia była przyczyną... |
|
|
|
#3244 |
|
Zakorzenienie
|
prawie nic. śladowe ilości (prześcieradła, kocyk, ochraniacze na przewijak, stelaż pod wanienkę, chłop chce rożek; ciuchowo raczej nic - choć to się okaże jak Olcia już będzie na świecie).
wciąż nie wiem co ze spaniem... lubię swoje łóżko, T. lubi swoje, ale Ola też musi mieć póki co kuzynka pożyczy nam kołyskę.Jak się Krzysiowi druga wigilia podobała? macie tą samą tradycję kulinarną?
|
|
#3245 | ||
|
Zakorzenienie
|
pani, kunegunda- jak czytam o tym jak często Wasze dzieciaczki są chore to truchleję na myśl o przedszkolu (i pocieszam się, że to dobra decyzja, że wracam do pracy po feriach a nie po wakacjach- wtedy kiedy Kasia zaczynać będzie przygodę z przedszkolem...)
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- pani- T. niebawem i tak wyrośnie z łóżeczka u nas śpiewka o "awansie" na większe łóżko w którym mama albo tata może się zmieścić przeszła bezboleśnie ![]() Toffi wypiła wczoraj 50ml mleka z butelki, troszkę potem ulała... BERBIE- w jakiej butelce podawałaś mleko Krzysiowi? Chiny nas zalewają nawet na butelce TT napisane że China....a tyle kasy kosztowała....
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2015-01-07 o 10:42 |
||
|
|
|
#3246 |
|
Zakorzenienie
|
Przychodnie niby czyne ale rano nie zapisywali na wizyty takze juz nie kombinuje, pojdzie sie dzis prywatnie.
|
|
|
|
#3247 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czytając wyprawki tylko odhaczałam "to mam, to mam " też tylko kilka drobiazgów trzeba mi było dokupić ---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
pewnie prywatnie kolejki będą....
|
|
#3248 |
|
Zakorzenienie
|
Pani, Pikaso ważne żeby był nierafinowany,zimnotłoczo ny. Wziełam z kuchni ten ktory do smażenia używam :http://www.ceneo.pl/24028682
|
|
|
|
#3249 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziekuje dziewczyny, jak dzwonilam do Tz (on zostal z Tosia) to mowil ze temperatura zeszla ponizej 37, zobaczymy jak bedzie dalej - dzis nie poszla do zloba..
Zeberka a mnie sie wydaje ze Tosia i tak ladnie chodzi do zlobka i malo choruje - myslalam ze czesciej bedzie nie obecna - 2 razy antybiotyk brala i 2 razy dluzej jej w zlobku nie bylo (ok tygodnia) (odpukac)....Madzia a Ty juz Olusia cycem nie karmisz? ja daje rano i wieczorem mleko po 240ml i mysle ze to malo dla Tosi ale nie wiem czy mozna wiecej i tak na Hippie jest podane 150ml... Madzia czekam na te slowa ktore powiedzial do Ciebie Olus Chcecie rodzenstwo dla Olusia?? Gryzia piekny projekt ![]() Paniczka jak sie czujesz? coraz blizej swieta coraz blizej swieta ![]() U mnie Tosia szaleje z nowymi slowami, ostatnio 3 nowe slowa w ciagu dnia, i rosnie jak na drozdach ma juz chyba ok 100cm w piatek 2 latka bedzie konczyc
|
|
#3250 |
|
Zakorzenienie
|
Kundzia chcemy rodzeństwo ale nie wiem kiedy. Muszę najpierw dojść trochę do siebie. Olek się dużo budzi w nocy. Dzisiaj nawet co pół godziny. Karmie go jeszcze w nocy ale w ferie chce odstawic bo nie daje rady. To będzie przeprawa. Jestem wykończena co chwilę mi słabo więc kolejne dziecko nie było by teraz dobrym pomysłem
A wy myślicie o jakimś maluszku? Zdrowia dla Tosi
|
#3251 | ||
|
Wtajemniczenie
|
hello
izunia jak ząbek Domisia? wyszedł? dwa kolory masz już wyniki? jesli masz 3 stopien to jeszcze nie wyrok. nie pisz czarnych scenariuszy kobito, nic ci nie będą usuwać. mało masz zmartwen... ![]() waderko Ania jest śliczna jojla jak nocki? lepiej? jak się przytawiacie? moze ona za duzo powietrza łyka przy piciu. spróbujcie może z pozycji pod górkę, wtedy mleczko tak nie leci, a mały ssaczek musi staranniej pić (tak, wiem, co ja moge wiedziec ale SR tak gadała )gryzia fajny projekt! bardzo podobny lub taki sam jak naszego kolegi ![]() a jakie ogrzewanie planujecie? Cytat:
czuję się dobrze tylko jednak mam cukrzycę ![]() myszko ja mam tp na końcówkę lutego, dokładnie nie wiem bo gini różnie liczą a ja sama nie wiem jakie te cykle przed miałam długie i tak wychodzi niby 24 najprawdopodobniej. Także nastawiam się na drugą połowę lutego. Cytat:
ja z kolei wizytuję 14 wiec czekam na relacje
|
||
|
|
|
#3252 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ------------------------------------------------------------------------ melduję się na początku 16tc i oświadczam, że po pierwszym dniu pracy żyję i mam się nieźle oprócz senności jest dobrze tż chory i od 4:30 już nie śpię, ale jakoś się trzymam zaraz się szykuję na jutro i jak legnę do łóżka, to chyba wstanę jutro no i muszę się pochwalić - przyszła poduszka do spania/karmienia i wałeczek dla maleństwa
|
|
#3253 |
|
Konto usunięte
|
rena już 16 tydzień
![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3254 |
|
Zakorzenienie
|
zaczęłam dziś dopiero
a w sumie to nie wiem czy się nie liczy od jutra, bo dziś mam 15t+0d
|
#3255 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3256 |
|
Zakorzenienie
|
a nie wiem - dr nie nazywał tego
wizytę mam 3.02 więc będzie 18t6d...
|
#3257 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3258 |
|
Konto usunięte
|
Jezu, Mlebi Ty zaraz rodzisz
![]() Nienawidzę zimy... Ubieranie, płacz, w domu gorąco, na dworze zimno, syf na kółkach od wózka, dramat! USG nie udało się wcześniej załatwić, więc czekam do wtorku. |
|
|
|
#3259 |
|
Konto usunięte
|
3.5 tygodnia
w ogóle to cudze ciążę mi szybciej lecą:p Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3260 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Rena a jaka kupiłaś poduszkę? bo tez się przymierzam |
|
|
|
|
#3261 |
|
Zakorzenienie
|
taką kupiłam: http://www.supermami.pl/Poduszki_typu_C/2/ wzór 5 w sówki
i jest świetna tylko na allegro była za 95zł i dodali gratis wałeczek (związany jak cukierek) dla dziecka (żeby się nie odwracało na plecki) w sumie zapłaciłam 111zł z przesyłką ![]() ---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- dziewczyny jak to jest z DHA??? ja biorę tylko witaminy, w których jest 22mg dha a ponoć w ciąży powinno się przyjmować min. 500mg dziennie
|
#3262 |
|
Konto usunięte
|
rena podobno w 3 trym jest ważne to dha i rzeczywiście co najmniej 500
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- ja biorę olimp Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3263 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
szykujecie imprezę? Cytat:
konsultowałaś wynik badania z lekarzem? jakieś zalecenia? jak się czujesz w końcówce? dużo przytyłaś? nie ciężko ci? wszystko już przygotowane? Krzyś dziś strasznie płakał, coś go bolało. pewnie znowu brzuszek, bo 2 dzień koopki nie ma i płacze jak puszcza bączki
|
|
#3264 |
|
Konto usunięte
|
4 kg ale może uda mi się jeszcze 1
tak wszystko gotowe tylko wózka nie mamy czytam to co piszecie o dzieciach i trochę mnie to przerasta biedny krzysio. oby kupka szybko poszła Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#3265 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mam dzis fatalny dzien temu wiecej nie napisze.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#3266 |
|
Wtajemniczenie
|
Mlebi przytyłaś tylko 4 kg?!
jak Ty to zrobiłaś?? Renia już 16 tydz? Matko jak ten czas leci, no nie wierzę..
|
|
#3267 |
|
Zakorzenienie
|
Berbie robiłam jakiś czas temu morfologie i żelazo. Wyniki miałam piękne. A to robiłam bo właśnie takie zaslabniecia mi się zdarzały. Ale teraz jeszcze chyba powtórzę i tsh też zrobię
Takie podwójne święta muszą być fascynujące. Czym się jeszcze różnią oprócz braku opłatka?
|
#3268 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie to normalka. moja jedna babcia też była prawosławna. w naszych terenach różnicę między tradycjami są bardzo rozmyte. przejmujemy płynnie swoje tradycje. oczywiście kolędy śpiewane są w języku starocerkiewnym, kolędnicy chodzą z gwiazdą a nie szopką, prawosławni świętują 3 dni a nie 2.
|
|
#3270 |
|
Wtajemniczenie
|
aaaaaa.... właśnie dziś moja przyjaciółka się dowiedziała, że ma cukrzycę ciążową.. Skąd to dziadostwo się bierze.. :/
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:44.

(odpukac)....