|
|
#4801 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. V
Cytat:
Co to za zel? Znasz moze nazwe tego czegos? Juz wpisuje w google i poszukam ![]() a ty sie nie lam nie denerwuj
|
|
|
|
|
#4802 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- a w ogóle to dzisiaj naskrobałyśmy prawie 400 postów, więc jutro kończymy wątek
|
|
|
#4803 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi się jakoś nie chce spać... Dostaliśmy z tż książkę pt. Dzieciozmagania (poradnik do 5 roku życia), taki grubaśny tom i zaczęłam czytać
|
|
#4804 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cholera spac nie mogę - Oskar tez wariuje
juz chyba muszę sie przyzwyczaić że tak będzie do końca niezłe jaja z tą zmianą plci przy porodzie ---------- Dopisano o 02:52 ---------- Poprzedni post napisano o 02:41 ---------- ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 02:56 ---------- Poprzedni post napisano o 02:52 ---------- Cytat:
|
|
|
#4805 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale naskrobałyście. Teraz będę odsypiać do 12 i jak wstanę to znowu będę nadrabiać
Cieszę się, że wszystkie wizyty udane Crystal, cudne zdjęcia, będzie wspaniała pamiątka Tepsa, ale poszłaś do przodu z terminem, szaleństwo ![]() Moja mała na każdej wizycie wychodzi równo z terminem, jakiś mały statystyk mi się trafił Dzisiaj, a w zasadzie wczoraj był 32t5d i Maleńka waży 1986g Przynajmniej poród będzie łatwiejszy z taką drobinką ![]() A w ogóle to poszłam na wizytę na 15, okazało się, że coś pomieszałam, bo byłam zapisana na 19 i weszłam dopiero o 17 A mnie nie drażni tak moja waga, a przytyłam już 13kg jak to, że przeraźliwie się garbię. Mam już mocno zaokrąglone plecy, łopatki wiszą, a ja jak się prostuję to mi się brzuch naciąga i nie mogę tak długo wytrzymać. Strasznie brzydko to wygląda
|
#4806 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, tyle drukujecie, że nie nadążam z czytadłem
Dopiero skończyłam nadrabiać ostatnie 2 dni ![]() U nas masakra, od poniedziałku ciągle coś mamy do zrobienia po pracy, byliśmy u mamy TŻ-a, we wtorek odebrać kosz mojżeszowy, wczoraj przyjechał facet z firmy budującej szafy pomierzyć wnęki, ale jak nas podliczył, to mu podziękowaliśmy- chyba będziemy musieli szukać stolarza, który zrobi nam je pod wymiar, może uda się to taniej załatwić Ostatecznie zostaje nam IKEA ![]() Dziś mamy hydraulika na wieczór zabukowanego, bo coś nam w łazience przecieka... No jak nie urok, to sraczka :/ Ciekawe ile to nas wyniesie ![]() A jeśli chodzi o maluszka, to wczoraj się tak maleńko ruszała, że się zaczęłam martwić, wieczorem wcale jej nie czułam, dopiero dzisiaj rano troszkę pokopała... Wizytę mam w poniedziałek, ale jeśli znów tak będzie, to trzeba będzie do szpitala jechać to sprawdzić chyba... A swoją drogą w sobotę wizytujemy oddział porodowy ![]() Miłego dnia kochane
|
#4807 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja nie dość ze nie spałam od 2 do 4:15 (wtedy zarejestrowałam ostatnią godzine) to jeszcze o 7:02 dzwonila babka z Piotra i Pawła (stwierdziłam że wyprobuje raz ten sklep zamiast tesco) że kużwa ciabaty nie ma i serka i czy ma dać zamienniki
![]() I wogóle w nocy mnie brzuch pobolewał jak na okres i zaczęłam schizować
|
|
#4808 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() za wizytę!Ja też się garbię i mam tak jak Ty, jak się wyprostuję, to czuję ciągnięcie brzucha więc zaczynam się garbić, bo mi lżej. Myślę, że od karmienia też się będę garbić... Witajcie! Co za szary bury dzień, nic się nie chce...
|
|
#4809 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wczoraj cos przypomnialam TZ, a on ale dziekuje kochanie, ale to bylo juz dwa dni temu wszystko mi sie miesza ostatnio super waga dziekuje ![]() ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
dobrze ze przynajmniej zapyta ![]() I tez czekam dzis na kuriera ![]() Ten bol to pewnie przepowiadajacy przed porodem jak to byl chwilowy bo byl chwilowy co nie?? dzis juz nic nie boli?? ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Cytat:
Moj lobuz wczoraj slodko spal po wizycie, wieczoremcos tam czulam jak szlam spac, a dzis jeszcze nic , to sa leniuszki napewno ![]() Fajnie zwiedzic miejsce porodu, bylam, zwiedzilam, i jestem zadowolona ze wiem gdzie bedzie ta moja masakra
Edytowane przez crystal25 Czas edycji: 2015-01-08 o 08:41 |
|||
|
|
|
#4810 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jeśli chodzi o rozkojarzenie, to ja nie często nie pamiętam, co się działo np. 2 miesiące temu. Jak mi się koleżanki pytały jakie imiona dla Małej brałam pod uwagę jeszcze to nie umiałam wymienić, a miałam całą listę z chyba 15 pozycjami a tu taka luka w głowie...
|
|
#4811 |
|
Zakorzenienie
|
No i od 3 w nocy nie spałam bo czekała mnie rozmowa z dyr. Zadzwoniłam i ch** by to strzelił. Znów ona nie wie czy się umowa należy czy nie. Jestem tak wściekła poryczalam się TŻ i mamie do telefonu.
Jutro chyba wychodzę o ile moja szyjka będzie ok a jest na pewno bo nic się z nią tam nie działo.. Odechciało mi się wszystkiego ;( ![]()
|
#4812 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, że w tą strone, dziewczynke zawsze można ubrać w niebieskie ciuszkiCytat:
![]() Cytat:
|
|
#4813 |
|
Zakorzenienie
|
W 4 oczy juz tyle razy rozmawiałam z nią ze szkoda gadać. Kręci coś a jak wyjdę ze szpitala to pojadę do kuratorium może tam mi pomogą. Mam dość stresów nerwów ;/
|
#4814 |
|
Zadomowienie
|
Ale mam doła. Wczoraj zadecydowaliśmy, że bierzemy ten wózek co oglądaliśmy w weekend. Bo czekalam na jedną babkę, bo do mnie napisała, że też ma joolza srebrnego i myślałam, ze może taniej. Odpisała wczoraj przed samą szkołą rodzenia, okazało się, że wózek bardziej zniszczony, mniej dodatków, krócej na gwarancji a cena ta sama. I jeszcze spoza Wawy to trzeba przesyłkę doliczać. To stwierdziliśmy, że kupujemy tamten. Już nawet antracyt zaczął mi się najbardziej podobać ze wszystkich kolorów. Wróciliśmy po 22 ze szkoły, to już nie dzwoniłam. A dziś aukcji na allegro już nie ma
Ogólnie na szkole rodzenia fajnie, ale bez szaleństw. Wczoraj było duzo przedstawiania, później jak znosimy ciążę, czego oczekujemy od zajęć. Psychologia ciąży - śmiesznie ale raczej nic co nie wiedziałam. Fajne były ćwiczenia i objaśnianie, jak np rozstaw nóg wpływa na ból. I prowadząca powiedziała, że najlepszym trenigiem przed porodem jest współżycie, oczywiście z ćwiczeniem mięśni Kegla podczas O i prowadząca opowiadała, że faceci przed porodem mają jakiś syndrom(zapomniałam nazwy), że chcą podkreślić te ważne wydarzenie i wtedy albo biją rekordy na siłowni, zdobywają szczyty w górach itp albo spełniają się artystycznie wiersze, ksiązki, piosenki albo wpadają w szał remontowy. I że 30% wypisów z żelaznej przedłuża się z powodu np niewyschniętego lakieru na podłodze lub gruzu w mieszkaniu Więc nouvelle może już Twojego TZ dopadło.I mamy dwie pary, ktore spodziewają się bliźniaków w grupie. Czy czasem Rosiek nie miała ślubu w sylwestra? Nie odzywała się po.
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
#4815 | |
|
Zadomowienie
|
witajcie
Ja o dziwo wstałam raz do wc i spałam jak suseł. Nawet niesluszałam, że Tł już wstał fajnie tak sobie pochrapaćDziewczynki trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty Wize,że nasze dzidzie coraz bliżej 2kg na wadze Super. Ja mam wizyte w 34 tc ciekawe il moja Zosia bedzie ważyć ![]() Ja też zmierzyłam i mam 133cm w 31tcU mnie cm dodał tłuszcz z boczków na plecach pozniej wrzucenmoją fotkeCytat:
Ale nie dziwie w że takie cyrki są bo ta moja znajoma uwierzyła, że w 13 tc że chłopoec.a pózniej to dr nie mógł podejrzec co tam dzidzi fruwa czy nie miedzy nogami. Po za tym ona nie była u innego dr na wizytach. Genetyczne i standardowe.wizyty miała tylko u 1 gina. Ja mam dowód cipci na zdjeciu i nie ma opcji ![]() I pytałam czy na 100% kilka tazy a on że tak tak tak. A ja, że mamy za wózek wpłacic i jwst różowy. A dr śmiało brac wózek. Jutro wpłacam kase i w nast tyg bedzie już
|
|
|
#4816 |
|
Zakorzenienie
|
Hormony mi wariuja strasznie
Pewnie wiele z was wie z wiadomosci, o ataku terrorystycznym w Paryzu... wiec wczoraj jeszcze mnie to tak nie ruszylo, rozmawialam o tym z TZ dosc dlugo itd. ale dzis zaczelam czytac rozne artykuly, i lzy same mi polecialy....
|
|
|
|
#4817 |
|
Rozeznanie
|
Hej,przepraszam że nic wczoraj nie pisałam ale późno wróciliśmy i niemiałam już sił.Byliśmy z Mają u laryngologa i okazało.się że ma III migdalek do wycięcia i od rana wydzwaniam na oddziały laryngologiczne ale jest masakra nikt nie odbiera.Zadzwoniłam też do prywatnej kliniki i zaśpiewali mi 2000 zł za zabieg.
|
#4818 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zamowie dwa, niebieski i rozowy, dla corki TZ tez, bo on nie ma zadnych jej zdiec a tak nie moze byc ![]() u nas wywolywanie zdiec takie drogie, ze ja z drukarki sama robilam i wstawialam w ramki a kiedys sie wstawi wywolane roznicy duzej nie ma a zdiecia sa ---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Cytat:
Ja bym sie przejechala do niej, i porozmawiala z nia, po pierwsze to powiedziala ze po co tak cie zbywa juz tyle czasu, a teraz sama nie wie co i jak. Jest w koncu od tego zeby sie dowiedziec. kto jak nie ona.... nie stresuj sie porozmawiac trzeba a jak nie to zglosic gdzie trzeba i do skutku.
|
||
|
|
|
#4819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie denerwuj sie wozkiem znajdziecie ladniejszy zadbany i w dobrej cenie jeszcze jest czas kochana na zakup wozka ![]() Moj sie spelnia przed komputerem w gry wojenne |
|
|
|
|
#4821 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fajnie z tym zwiedzaniem porodówki-ja moze dzis zadzwonie do poloznej , z którą planuje rodzić i sie umówie na spotkanie-też ma mi pokazać co i jak
|
|
|
#4822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam taka nadzieje wiekszosc to bardziej kremowa biala taka bez plciowa
|
|
|
|
|
#4823 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#4824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mialam wycinany. Po tym wlasnie dlugo chodzilam do logopedy, bo mialam duze problemy ze sluchem, a po operacji bylo lepiej.
|
|
|
|
|
#4825 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Cytat:
|
|
|
#4826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to pewnie przygotowuje sie domek do porodu ![]() Dobrze wiedziec gdzie sie urodzi itd, zawsze to inaczej niz jechac do szpitala w ciemno
|
|
|
|
|
#4827 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4828 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Byłam w 6 biedronkach i nigdzie nie było koszul. Jakbyś znalazła weź mi kochana 3 koszule rozmiar M plisssss A teraz zabieram się do czytania wczorajszych postów
|
|
#4829 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znam kilka przypadkow z opowiadan moich znajomych tutaj, wiec tez zalezy jak sie trafi. tego sie boje. Nie moge nic przewidziec, ale lepiej isc z takim nastawieniem ze lekko nie bedzie. porodu to ja sie nie boje moge po scianach chodzic nawet, bo znieczulenia tez nie daja tak od razu.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:06.

ciągle ryczę, jestem nerwowa, puchnę jak balon i w ogóle mam dość
Juz wpisuje w google i poszukam 

nawet nie zaczelam robic zakupow w internecie do lodowki, i nie mam pojecia w co kliknac a koniecznie musza byc na jutro 
juz chyba muszę sie przyzwyczaić że tak będzie do końca 

Ostatecznie zostaje nam IKEA