|
|
#2521 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.IX
Cytat:
Ja juz podgrzewam lazanki bo nie wytrzymam do powrotu M. Znow mam gloda mega,a zjadlam 3 gofry wielkie przed chwila.. |
|
|
|
|
#2523 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja już po obiadku dobrze ze był ze wczoraj, znaczy sie jeszcze drugie mnie czeka ale ja jyz pojedzona.
|
|
|
|
#2524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam dzus pierogi z jagodami ![]() ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ---------- Bo wg nich to nie zapewnia przepływu powietrza i gromadzą sie bakterie.ja i tak robiłam po swojemu ale większość dziewczyn chodziła bez |
|
|
|
|
#2525 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ale Niemcy to zimnolubni jacys. Dostalam zalecenia ze szpitala ze w pokoju noworodka powinno byc 16-18 stopni
|
|
|
|
|
#2526 |
|
Wtajemniczenie
|
a Wiecie już jaki? dziewczyny co z tymi chusteczkami dada z biedronki ? ![]() ![]() ![]()
|
#2528 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() a ja torbę zamawiam akurat tutaj: http://allegro.pl/babyono-torba-spac...952648033.html bo więcej rzeczy biorę u nich ![]() Cytat:
Cytat:
![]() właśnie wróciłam z Biedronki i kupiłam sukienkę ciążową - dokładnie taką i w tym kolorze jak z prawej strony na załączonym zdjęciu Na wyprzedaży kosztowała całe 7zł ![]() będzie mega wygodna nawet po domu
|
||||
|
|
|
#2529 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2530 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2531 |
|
BAN stały
|
To ja mam taka
|
|
|
|
#2532 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a chciałoby się jeszcze.Ja już pod koniec kupowania i mam już etap, że chciałabym kupić już wszystko i mieć z głowy.I żeby już tylko zostało Nam umówić się na zrobienie półek w sypialni i czekać, aż będą. U mnie z wyprawką idzie w miarę grzecznie, gorzej z ciuszkami było szczególnie, że mam dwa lumpki blisko domu,ale już staram się panować nad tym, w miarę![]() Cytat:
na początek mam zasypkę, alantan plus, ale to głównie dla opakowania na potem![]() Cytat:
Cytat:
u nas to samo![]() Cytat:
Bardzo ku.rwa genialne. a co potem z tymi dziećmi?a co z ludźmi mającymi najniższą krajową, którzy na macierzyńskim tez tyle kasy dostają?-jedni pracują, drudzy nie a kasy tyle samo? długofalowo to do niczego nie doprowadzi a może pogorszyć sytuację.
Chciałem powiedzieć - wyjaśnił z goryczą Ipslore - że na tym świecie jest chyba coś, dlaczego warto żyć. Śmierć zastanowił się przez chwilę. - KOTY, stwierdził w końcu. KOTY SĄ MIŁE. http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6p07wmjy6nesy.png |
|||||
|
|
|
#2533 |
|
BAN stały
|
Boje sie, ze mi cycki wyskocza z niej
|
|
|
|
#2534 |
|
Wtajemniczenie
|
No to fajny zakup w takim razie zrobiłam ![]()
|
#2535 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo. No wiec co do glukozy to tak... Wypicie to pikus
zero problemu. Tylkoo potem jak mi siadlo na żołądku to musiałam wstrzymywać sie zeby nie zwrocic tego. Po pół godziny odlot. W ogole duszno w tym labie bo to szpital... Ze 3 razy slabo mi sie zrobiło a musze podkreślić ze nigdy nie zemdlalam potem tak z pół h przed końcem spac mi sie strasznie chciało :-P chyba cukier spadał. Mialam tylko 2 razy pobrane, przed wypiciem i po 2h.Potem Bylam u koleżanki co na 2tyg corcie i właśnie wrocilam :-P
|
#2536 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2537 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Co do osob na umowach cywilno prawnych to wg mnie ono powinni cos dostac bo czesto haruja za marne grosze, nawet za mniej niz najnisza krajowa(bo smieciowek nie obowiazuje).Nie maja prawa do urlopu, anio nawet zwolnienia lekarskiego.Glupiego telefonu na abonament nie wezma. Ja przez kilka lat tak pracowalam, bo niczego innego nie moglam znalezc i jak zaszlam w ciaze to nawet zasilku nie dostalam, bo nie zarabialam rownowartosci najnizszej krajowej. I w cale nie pracowalam mniej godzin niz osoba na etacie. |
|
|
|
|
#2538 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chciałem powiedzieć - wyjaśnił z goryczą Ipslore - że na tym świecie jest chyba coś, dlaczego warto żyć. Śmierć zastanowił się przez chwilę. - KOTY, stwierdził w końcu. KOTY SĄ MIŁE. http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6p07wmjy6nesy.png |
|
|
|
|
#2539 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Oj tak koty mają coś w sobie ze wyczuwają intuicyjnie "chore" czy bolące miejsca. Swoją drogą to stale masz ten ból pleców czy mija? Cytat:
Ja też dzisiaj prawie się wywrocilam masakra! Super masz mezusiem dbaj o niego bo to skarb z tego co piszesz choć ja na mojego tez narzekać nie mogę bo opiekuńczy jest bardzo teraz. On zawsze zresztą miał tak, z nigdy niczego nie potrzebował i chcial tylko mi kupować a sobie nic. Więc sama zaczęłam mu kupować nowe ciuchy bo jemu szkoda kasy na siebie wydawać. Cytat:
|
|
#2540 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2541 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczególnie, że ja pracuję, zabierają mi podatki, a w zamian co dostanę? jednorazowo 1000 zł? A na zasiłki itp się nie kwalifikuję, bom za bogata, a w banku mi kredytu odmawiają, bo mam za mało pieniędzy ![]() Do tego pracuję w takim miejscu, ze widzę dobrze, jaką zachętą dla różnych patologii jest samo becikowe ( po 10 dzieci w wieku 35 lat, gdzie większość przebywa w różnych ośrodkach, rodzice piją, sprzedają nawet wannę na alkohol - to nie są odosobnione przypadki) i zasiłki, a co dopiero taka roczna pensja. I dlaczego ja mam nie dostać, kiedy zarabiam niewiele więcej od nich Ale u nas takie tematy wzbudzają kontrowersję ![]() ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2542 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Uff posprzątałam łazieneczkę, teraz jakiś filmik a później jeszcze raz przejrzę rzeczy dla maluszka Bo chyba w poniedziałek jadę do mamy niestety autobusem wiec zobaczymy jaka będzie pogoda żeby tylko nie sypało bo droga sie wydłuży.
|
||
|
|
|
#2543 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;49655588]A ile tych koszul do szpitala wziąć trzeba? w wiekszości czytam,ze 3 (1 na porod, 2 na potem).[/QUOTE]
Ja też tak slyszalam i tak wezmę. Cytat:
Haha ciekawe jaka by minę mieli jak bym im tak powiedziała. U mnie też ponoć nie wolno zakładać majtasow ale mam zamiar kupić te siateczki i w ukryciu będę nosić. Cytat:
Fajnie masz. Ja też ubezpieczona jestem ale u nich musi 7 dni czas pobytu być minimalny żeby coś wypłacili a ja byłam po 3 dni wiec Cóż tez tego nie rozumiem...
|
|
#2544 |
|
Zakorzenienie
|
SONIA mielone za mna chodzily to zrobilam do tego ziemniory i ogorka
a teraz juz lezing maz zmywa i zaraz lekcje bedzie odrabial z Matim. CZARNA ja rodzilam w maju i w kwietniu ![]() AGNIESZKA a tak nie patrzac na sklad to sa dobre te dada
|
#2545 |
|
Zakorzenienie
|
Za mna chodził kapusniak i właśnie szamam :-D
|
#2546 |
|
Zakorzenienie
|
Madzix podobno brzuch i twarz.Gdzueś te plus 9 kg widać
|
#2547 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
sexy mamuśka yeah Cytat:
Ja dostane z mojego tylko 500 zł a mój Tż 1500 wiec to pewnie zależy jaka firma ubezpieczeniowa jakie oferty ma. Ja się indywidualnie ubezp. i płace 43 zł miesięcznie a tż ma grupowe z pracy i płaci 55. Cytat:
|
|
#2548 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Poza tym w Niemczech chyba właśnie wszyscy dostają, tak? ja nie mówię, że w ogóle ma nie być, tylko nasi politycy idą ze swoimi pseudo pomysłami w złym kierunku. Bo tu skończy się tak, że będą pojawiać się dzieci, przez rok będą rodzice mieli kasę, a potem co?i tak dalej na utrzymaniu państwa, przynajmniej w większości. Pracowałam kilka lat temu w świadczeniach rodzinnych i wiem jak skończyła się akcja z powiększeniem katalogu osób uprawnionych do świadczenia pielęgnacyjnego (opieki nad niepełnosprawnym). To po prostu nie jest dobry pomysł. Jakieś tam przebłyski mają, ale jeszcze nie idą w dobrym kierunku. Chcą być państwem prorodzinnym, ale droga nie do końca tędy wiedzie ![]() problem leży w śmiesznie niskich pensjach, w tym, że nadal to pracodawca jest panem i rządzi i grozi, w zbyt małej liczbie żłobków, miejsc w przedszkolach, mało elastycznym albo kompletnie nieelastycznym podejściem pracodawców- np. brak możliwości wykonywania pracy z domu. itp, itd, można długo pisać, ciężki temat. Ogólnie coś tam działają, ale to jeszcze nie to.
|
|
|
|
#2549 |
|
Zakorzenienie
|
Czas na poobiednią drzemkę,zrobiłam pizzę francuską i się przejadłam.
Na 19 SR więc muszę być wyspana.
|
#2550 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
I to chodzi o to, ze przez ten pierwszy rok zycia dziecka nie moze(przyajmniej nie wskazane) podjac prace.Co do tego o po roku to jest kolejny zasilek jak dziecko nie idzie do przedszkola, a poza tym zazwyczaj drugi rodzic pracuje. ---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Ale tu sazupelnie inne realia i nie ma nawet chyba co porownywac. A rolnicy to tutak dziani sa. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:22.

lubię dzień wypłat..z tż mamy tego samego dnia - szkoda,że po kilku dniach większości kasy już nie ma - po zapłaceniu kredytów,czynszu,rachunkó w itp 

może jednak ta szara z różowym, bo mało tego innego koloru? czy może jednak te granatowa z zielonym?

ktoras z Was sie orientuje??
dobrze że już masz pokupowane dla dzoeciaczkow.
znacie sposoby na plecy bo nie wyrabian... cały dolny odcinek...
Najlepiej jeszcze może na golasa leżeć, to w ogóle będzie jeszcze lepszy dostęp i przewiew