Mamusie Kwietniowe 2015! cz.IX - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-08, 14:38   #2521
soniuska
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.IX

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
U mnie cieplo na oddziale ale ja rodzilam ostatnio w maju wiec to tez logiczne ze cieplo bylo

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Maz pojechal po dzieciaki a ja obiad na gazie juz mam bo zaraz glodomory wpadna po zajeciach
O co dobrego masz?

Ja juz podgrzewam lazanki bo nie wytrzymam do powrotu M. Znow mam gloda mega,a zjadlam 3 gofry wielkie przed chwila..
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 14:43   #2522
buahhot
Marcelover ♥♥♥

a ja zaraz zrobię sobie pierogi z truskawkami mam taka ochote

i postaram sie wrzucic zdjecie brzuszka do albumu, ale to z drugiego komputera

buahhot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 14:48   #2523
siempre
Wtajemniczenie

Ja już po obiadku dobrze ze był ze wczoraj, znaczy sie jeszcze drugie mnie czeka ale ja jyz pojedzona.
siempre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 14:52   #2524
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie cieplo na oddziale ale ja rodzilam ostatnio w maju wiec to tez logiczne ze cieplo bylo

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Maz pojechal po dzieciaki a ja obiad na gazie juz mam bo zaraz glodomory wpadna po zajeciach
No ja pierwszego zimą rodziłam , drugiego w kwietniu ale nadal grzali i była sauna ja mam dzus pierogi z jagodami

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
A w ktorym szpitalu bedziesz rodzila ?

a tak na dobra sprawe to czemu nie mozna miec tej wielkiej podpachy i majtek siateczkowych? Hmm
Nie wydaje mi sie, zeby ograniczaly przewiew powietrza skoro i tak ta podpacha jest?

Wow niezle rekompensata fajna
Bo wg nich to nie zapewnia przepływu powietrza i gromadzą sie bakterie.ja i tak robiłam po swojemu ale większość dziewczyn chodziła bez
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 14:54   #2525
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
No ja pierwszego zimą rodziłam , drugiego w kwietniu ale nadal grzali i była sauna ja mam dzus pierogi z jagodami
Ja we wrzesniu, nie grzali i jeszcze okna otwierali.
Ale Niemcy to zimnolubni jacys. Dostalam zalecenia ze szpitala ze w pokoju noworodka powinno byc 16-18 stopni
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 14:55   #2526
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
My edziemy z kubusbochnia wlasnie wozek zamawiac

a Wiecie już jaki?

dziewczyny co z tymi chusteczkami dada z biedronki ?
Stary 2015-01-08, 14:57   #2527
buahhot
Marcelover ♥♥♥

ok, wstawilam zdjecie brzuszka jesli ktoras chcialaby zobaczyc- zapraszam do albumu

buahhot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 14:57   #2528
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka1984 Pokaż wiadomość
Ja to bym chciała na 23.03 (40w) się rozpakować w 32 ur.męża-najpiękniejszy prezent by był
A to my dzisiaj 28w3d

Pozdrawiam
Malinka
śliczny brzucholek
Cytat:
Napisane przez Edzik_87 Pokaż wiadomość
No konkretny przypływ gotówki lubię dzień wypłat..z tż mamy tego samego dnia - szkoda,że po kilku dniach większości kasy już nie ma - po zapłaceniu kredytów,czynszu,rachunkó w itp ale chwilę można się pocieszyć

Granatowa jest bardzo fajna ale szara z różowym też Ciężki wybór..
Masz jakiś link do tych toreb? zapisałabym sobie , bo może za jakiś czas jak będę miała wózek to będę chciała taką
u nas też ta kwota znika zastraszająco po opłatach
a ja torbę zamawiam akurat tutaj:
http://allegro.pl/babyono-torba-spac...952648033.html

bo więcej rzeczy biorę u nich
Cytat:

BIRD ale jak od 6 stycznia 3tygodnie? Kalafiorze super z ta kasa u nas kazde dostanie z pzu po 4200zl dostanie

A w ogole to moj syn powiedzial wczoraj pani ze ja sie strasznie zle czuje i jest coraz gorzej.. jak mnie dzis zobaczyla to w szoku byla ze tak dobrze wygladam.. nie wiem skad mu sie to wzielo. W przedszkolu za to myslaly ze mam termin na dniach to powiedzialam ze ja tak tylko groznie wygladam
ale super kasiorę dostanmiecie
Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Ja to chyba do pracy wrócę, bo jak siedzę w domu i czytam o pomysłach naszego rządu, to mi się ciśnienie niebezpiecznie podnosi... ( a ostatnio miałam puls 115 ;P) w pracy mamy poblokowany dostęp do stron to przynajmniej nie czytam
co Cię tak wkurzyło?

właśnie wróciłam z Biedronki i kupiłam sukienkę ciążową - dokładnie taką i w tym kolorze jak z prawej strony na załączonym zdjęciu
Na wyprzedaży kosztowała całe 7zł
będzie mega wygodna nawet po domu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg default.jpg (100,1 KB, 32 załadowań)

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 15:01   #2529
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
W tej pierwszej to bym nie wyskoczyła w szpitalu

Polecam do szpitala te z kr.rękawem bo jest ciepło
Ta pierwsza śliczna ale na nią to faktycznie szlafrok , bo troche bym sie wstydziła
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 15:02   #2530
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgnieszkAA100 Pokaż wiadomość
a Wiecie już jaki?

dziewczyny co z tymi chusteczkami dada z biedronki ?
dada sklad maja do nawet sie nie nadajacy

xlander xpulse
Stary 2015-01-08, 15:03   #2531
kordelka85
BAN stały

To ja mam taka
Stary 2015-01-08, 15:03   #2532
Rina
Rozeznanie

Cytat:

Kto mi powie, na co ja tyle pieniędzy wydałam na allegro? Poczytałam posty o kontroli wydatków i chciałam sobie wpisać wszystko ładnie ( pomijając, że już wyszło, że wydałam więcej niż zrobiłam) mam jakieś dziwne kwoty za wpłaty z all np. -199 zł za co ja się pytam? za dużo robię tych zakupów i na spontanie i nie wiem już, co kupiłam, a pousuwałam część z kupionych i teraz weź i weź... Wyszło mi, że tylko od ostatniej wypłaty wydałam ponad 600 zł na allegro, a nie kupiłam przecież nic konkretnego, oprócz ostatniego zamówienia z apteki i tego wyprawkowego Nawet nie wiem, co kupiłam!
aha to się dopiero zaczęło to jedno, tam drugie i kasy nie ma a chciałoby się jeszcze.
Ja już pod koniec kupowania i mam już etap, że chciałabym kupić już wszystko i mieć z głowy.I żeby już tylko zostało Nam umówić się na zrobienie półek w sypialni i czekać, aż będą.

U mnie z wyprawką idzie w miarę grzecznie, gorzej z ciuszkami było szczególnie, że mam dwa lumpki blisko domu,ale już staram się panować nad tym, w miarę

Cytat:
Ja miałam tę pierwszą, nie znam tej altek. Nie wiem czy zwykła mąka ziemniaczana nie jest lepsza niz każda zasypka
ehh ja obstawiam mąkę jednak na początek mam zasypkę, alantan plus, ale to głównie dla opakowania na potem

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
dziewczyny, która torba do mojego wózka? może jednak ta szara z różowym, bo mało tego innego koloru? czy może jednak te granatowa z zielonym?
brązowa chyba najmniej.

pomóżcie
granatowa z zielonym zdecydowanie

Cytat:
Napisane przez Edzik_87 Pokaż wiadomość
No konkretny przypływ gotówki lubię dzień wypłat..z tż mamy tego samego dnia - szkoda,że po kilku dniach większości kasy już nie ma - po zapłaceniu kredytów,czynszu,rachunkó w itp ale chwilę można się pocieszyć
skąd ja to znam u nas to samo

Cytat:
Ja to chyba do pracy wrócę, bo jak siedzę w domu i czytam o pomysłach naszego rządu, to mi się ciśnienie niebezpiecznie podnosi... ( a ostatnio miałam puls 115 ;P) w pracy mamy poblokowany dostęp do stron to przynajmniej nie czytam
a co wyczytałaś?bo ja się zirytowałam odnośnie 'genialnego' pomysłu 1000zł dla tych co nie mają prawa do macierzyńskiego, przez rok, od 2016. Czyli dla bezrobotnych, studentów, rolników, zatrudnionych na umowę cywilno-prawną.
Bardzo ku.rwa genialne.
a co potem z tymi dziećmi?a co z ludźmi mającymi najniższą krajową, którzy na macierzyńskim tez tyle kasy dostają?-jedni pracują, drudzy nie a kasy tyle samo?
długofalowo to do niczego nie doprowadzi a może pogorszyć sytuację.

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6p07wmjy6nesy.png
Rina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 15:03   #2533
kordelka85
BAN stały

Boje sie, ze mi cycki wyskocza z niej
Stary 2015-01-08, 15:14   #2534
AgnieszkAA100
Wtajemniczenie

Cytat:
dada sklad maja do nawet sie nie nadajacy

xlander xpulse

No to fajny zakup w takim razie zrobiłam
Stary 2015-01-08, 15:16   #2535
blackberry89
Zakorzenienie

Hejo. No wiec co do glukozy to tak... Wypicie to pikus zero problemu. Tylkoo potem jak mi siadlo na żołądku to musiałam wstrzymywać sie zeby nie zwrocic tego. Po pół godziny odlot. W ogole duszno w tym labie bo to szpital... Ze 3 razy slabo mi sie zrobiło a musze podkreślić ze nigdy nie zemdlalam potem tak z pół h przed końcem spac mi sie strasznie chciało :-P chyba cukier spadał. Mialam tylko 2 razy pobrane, przed wypiciem i po 2h.

Potem Bylam u koleżanki co na 2tyg corcie i właśnie wrocilam :-P
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 15:16   #2536
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgnieszkAA100 Pokaż wiadomość
No to fajny zakup w takim razie zrobiłam
Czytaj sobie sklady na srokao.pl

Ja polecam huggies natural care,albo te z lidla toujours
Stary 2015-01-08, 15:21   #2537
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Rina Pokaż wiadomość
a co wyczytałaś?bo ja się zirytowałam odnośnie 'genialnego' pomysłu 1000zł dla tych co nie mają prawa do macierzyńskiego, przez rok, od 2016. Czyli dla bezrobotnych, studentów, rolników, zatrudnionych na umowę cywilno-prawną.
Bardzo ku.rwa genialne.
a co potem z tymi dziećmi?a co z ludźmi mającymi najniższą krajową, którzy na macierzyńskim tez tyle kasy dostają?-jedni pracują, drudzy nie a kasy tyle samo?
W Niemczech tez tak jest i nikt nie narzeka, ale osoby pracujace dostaja wiecej, iles tam procent penscji, a dla bezrobotnych jest jakas minmlna kwota.
Co do osob na umowach cywilno prawnych to wg mnie ono powinni cos dostac bo czesto haruja za marne grosze, nawet za mniej niz najnisza krajowa(bo smieciowek nie obowiazuje).Nie maja prawa do urlopu, anio nawet zwolnienia lekarskiego.Glupiego telefonu na abonament nie wezma. Ja przez kilka lat tak pracowalam, bo niczego innego nie moglam znalezc i jak zaszlam w ciaze to nawet zasilku nie dostalam, bo nie zarabialam rownowartosci najnizszej krajowej. I w cale nie pracowalam mniej godzin niz osoba na etacie.
Stary 2015-01-08, 15:21   #2538
Rina
Rozeznanie

Cytat:

srokao poleca też tibelly z netto i tami cotton natural care- ja widziałam w rossmanie.

Stary 2015-01-08, 15:21   #2539
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Violka-wlasnie! Dzis 26 tydzien !

Widze, ze i Tobie smakowala glukoza, ja jak na razie czuje sie bez zmian

Tylko moj kalafior przeszedl dzis siebie, zagapilam sie z godzina, a wlasciwie zaczytalam sie a jakos ubzduralam sobie, ze mnie beda wolac a oczywiscie samemu sie czasu pilnuje i na drugie pobranie poszlam po 1h15min a nie po 1h pielegniarka mowi, zeby sie nie przejmowac bo najwazniejszy wynik to ten po 2 h ale sama juz nie wiem czy nie bedzie przeklamany ktoras z Was sie orientuje??
Ha ha to ładnie się zagapilas. U mnie w labie babka sama pilnowała czasu i wolala ma kolejne pobranie

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Madi biedaczku dobrze że już masz pokupowane dla dzoeciaczkow.
Black trzymcaj glukoze w ryzach! !!!
U mnie bez zmian tzn samopoczucie lepiej ale nadal sikam :/ najgorsze z tego wszystkiego jest ból pleców znacie sposoby na plecy bo nie wyrabian... cały dolny odcinek...

A kot właśnie przyszedł i położył mi się w miejscy gdzie plecy bolą mam nadzieję że wyciągnie mi ból z pleców pozdrawiam i trzynajcie się ;* powodzenia dla reszty glukozujących

Oj tak koty mają coś w sobie ze wyczuwają intuicyjnie "chore" czy bolące miejsca. Swoją drogą to stale masz ten ból pleców czy mija?

Cytat:
madzix no nie wiem czy ta nasza pogoda idealna na spacerek bo mąż mi się rozchorował a ja będąc o 9 w Medicover,a potem na zakupach wywinęłabym parę razy orła więc leżakuję w pokoiku a mąż chrapie w salonie
Udanego dnia brzuszki

Pozdrawiam
Malinka

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Kurcze,jak czytam o Waszych mężach to mój jest "prawie" idealny bo jak to zodiakalny baran czasem uparty,nerwowy i obrażalski,ale sprząta,gotuje,pranie też mu nie straszne, w ryzach trzyma budżet, mobilizuje mnie nawet do zakupów,pełna organizacja...a no i uwielbia zakupy i ma świetny gust.
soniuska śliczny synuś <3

Pozdrawiam
Malinka

Ja też dzisiaj prawie się wywrocilam masakra!
Super masz mezusiem dbaj o niego bo to skarb z tego co piszesz choć ja na mojego tez narzekać nie mogę bo opiekuńczy jest bardzo teraz. On zawsze zresztą miał tak, z nigdy niczego nie potrzebował i chcial tylko mi kupować a sobie nic. Więc sama zaczęłam mu kupować nowe ciuchy bo jemu szkoda kasy na siebie wydawać.

Cytat:
Madison - jejku, ale Cie dopadlo;( zdrowka duzo i oby kaszel szybko minal. Dziewczyny, widze, ze wiekszosc zle spala, moze my juz tak mamy? Zasnelam o 24 wstalam o 4 i zasnelam o 7 po czym wstalam o 8 i znow o 9 i tak leze... Czuje sie jak na gigantycznym kacu;>
Teraz to już pomału wszystkim będzie coraz gorzej spać spokojnie, chyba się już powoli szykuje organizm do nowej roli

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 15:23   #2540
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
srokao poleca też tibelly z netto i tami cotton natural care- ja widziałam w rossmanie.
No tak
Stary 2015-01-08, 15:25   #2541
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:

Bardzo ku.rwa genialne.
Dokładnie to Szczególnie, że ja pracuję, zabierają mi podatki, a w zamian co dostanę? jednorazowo 1000 zł? A na zasiłki itp się nie kwalifikuję, bom za bogata, a w banku mi kredytu odmawiają, bo mam za mało pieniędzy
Do tego pracuję w takim miejscu, ze widzę dobrze, jaką zachętą dla różnych patologii jest samo becikowe ( po 10 dzieci w wieku 35 lat, gdzie większość przebywa w różnych ośrodkach, rodzice piją, sprzedają nawet wannę na alkohol - to nie są odosobnione przypadki) i zasiłki, a co dopiero taka roczna pensja. I dlaczego ja mam nie dostać, kiedy zarabiam niewiele więcej od nich Ale u nas takie tematy wzbudzają kontrowersję

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
W Niemczech tez tak jest i nikt nie narzeka, ale osoby pracujace dostaja wiecej, iles tam procent penscji, a dla bezrobotnych jest jakas minmlna kwota.
Co do osob na umowach cywilno prawnych to wg mnie ono powinni cos dostac bo czesto haruja za marne grosze, nawet za mniej niz najnisza krajowa(bo smieciowek nie obowiazuje).Nie maja prawa do urlopu, anio nawet zwolnienia lekarskiego.Glupiego telefonu na abonament nie wezma. Ja przez kilka lat tak pracowalam, bo niczego innego nie moglam znalezc i jak zaszlam w ciaze to nawet zasilku nie dostalam, bo nie zarabialam rownowartosci najnizszej krajowej. I w cale nie pracowalam mniej godzin niz osoba na etacie.
Tu akurat się zgodzę
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 15:30   #2542
siempre
Wtajemniczenie

Cytat:

właśnie wróciłam z Biedronki i kupiłam sukienkę ciążową - dokładnie taką i w tym kolorze jak z prawej strony na załączonym zdjęciu
Na wyprzedaży kosztowała całe 7zł
będzie mega wygodna nawet po domu
Fajna ta kiecka, szkoda ze teraz nie ma jakiejś akcji ciazowo-dziecioowej w Biedrze.

Cytat:

Ja też z chęcią poczytam,trzeba się doszkalać.

Uff posprzątałam łazieneczkę, teraz jakiś filmik a później jeszcze raz przejrzę rzeczy dla maluszka Bo chyba w poniedziałek jadę do mamy niestety autobusem wiec zobaczymy jaka będzie pogoda żeby tylko nie sypało bo droga sie wydłuży.
siempre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 15:37   #2543
Hanka20
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;49655588]A ile tych koszul do szpitala wziąć trzeba? w wiekszości czytam,ze 3 (1 na porod, 2 na potem).[/QUOTE]

Ja też tak slyszalam i tak wezmę.

Cytat:
Ja nie wiem jak moga tak wymagać. Jak można trzymać wielka podpachę miedzy nogami żeby ona nie wypadła. Nie moga zabronić, niech ochrzaniają, sami niech chodzą bez majtek. Trzeba powiedzieć, ze ze wzgl.religijnych musisz miec majtki i sie zamkna chyba

Ja stanik też miałam ale w szlafroku czułam sie lepiej

Haha ciekawe jaka by minę mieli jak bym im tak powiedziała. U mnie też ponoć nie wolno zakładać majtasow ale mam zamiar kupić te siateczki i w ukryciu będę nosić.

Cytat:
Dziś miło zaskoczyła mnie firma z ubezpieczenia grupowego wypłacili mi kasę za pobyt w szpitalu-720 zł,lubię takie niespodzianki

Pozdrawiam
Malinka

Fajnie masz. Ja też ubezpieczona jestem ale u nich musi 7 dni czas pobytu być minimalny żeby coś wypłacili a ja byłam po 3 dni wiec

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Miła niespodzianka!

Kurde jak można zabraniać nałożyć te jednorazowe majtki po porodzie Najlepiej jeszcze może na golasa leżeć, to w ogóle będzie jeszcze lepszy dostęp i przewiew
Cóż tez tego nie rozumiem...

Stary 2015-01-08, 15:40   #2544
gosiak0512
Zakorzenienie

SONIA mielone za mna chodzily to zrobilam do tego ziemniory i ogorka a teraz juz lezing maz zmywa i zaraz lekcje bedzie odrabial z Matim.

CZARNA ja rodzilam w maju i w kwietniu

AGNIESZKA a tak nie patrzac na sklad to sa dobre te dada

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 15:41   #2545
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
SONIA mielone za mna chodzily to zrobilam do tego ziemniory i ogorka a teraz juz lezing maz zmywa i zaraz lekcje bedzie odrabial z Matim.

CZARNA ja rodzilam w maju i w kwietniu

AGNIESZKA a tak nie patrzac na sklad to sa dobre te dada
Za mna chodził kapusniak i właśnie szamam :-D
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 15:48   #2546
malinka1984
Zakorzenienie

Madzix podobno brzuch i twarz.Gdzueś te plus 9 kg widać
23.08.14 Bąbelek ma już 2cm
27.10.14 Synuś całe 230 gram
Tp 31.03.2015
malinka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 15:48   #2547
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana wytrzymasz już wkrótce zobaczysz maluszki
odpoczywaj i zdrowiej

widać, że się wiercił
synuś tatusia

ja ostatnio obliczyłam, że 6 stycznia Paula będzie donoszona i mogę rodzić. Czyli niecałe 3 tygodnie

ja wczoraj kupiłam koszulę do karmienia w textilu - fajna jest do porodu biorę starą, a szlafrok mam

super

dziś od rana dobry dzień to tak chyba w ramach ostatnich wydarzeń. Rodzice dali nam 1000zł dla małej, mąż dowiedział się, że z jednego z ubezpieczeń za urodzenie dostanie 600zł więcej (jest ubezpieczony w dwóch miejsach) i do tego wchodzę na konto i już jest i moja i męża wypłata. Szok
tak więc dziś kliknę allegrowy koszyk za jakieś 250zł muszę jeszcze przejrzeć
Super taki przypływ gotoweczki cieszy

Cytat:
a ja wezmę taką

http://allegro.pl/koszula-koszulka-n...956616530.html

Zaraz mi oczy wypłyną, co jest z tymi ludźmi? Jak można takie zdjęcia? Jak? ( uwaga, tylko dla dorosłych o silnych nerwach) http://allegro.pl/milutkie-seksy-bod...908637466.html

sexy mamuśka yeah

Cytat:
Z tymi ubezpieczeniami to w ogóle śmieszna rzecz, u koleżanki mąż za urodzenie dziecka dostanie więcej niż ona Ja też nie wiem ile dostanę, bo nie wiem, czy powiodła się zmiana ubezpieczyciela, ale u dotychczasowego było to 1200 zł przy opłacie 56 zł. Moim zdaniem zupełnie bez sensu szczególnie, ze zakład pracy nie jest taki mały. Ale nam to przedstawiono jako super korzystną ofertę, normalnie najlepszą na rynku i pomimo pojawienia się nowego ubezpieczyciela mnóstwo osób zostało przy starym.

Ja dostane z mojego tylko 500 zł a mój Tż 1500 wiec to pewnie zależy jaka firma ubezpieczeniowa jakie oferty ma. Ja się indywidualnie ubezp. i płace 43 zł miesięcznie a tż ma grupowe z pracy i płaci 55.

Cytat:
Ja to bym chciała na 23.03 (40w) się rozpakować w 32 ur.męża-najpiękniejszy prezent by był
A to my dzisiaj 28w3d

Pozdrawiam
Malinka
Śliczny brzunio

Stary 2015-01-08, 15:50   #2548
Rina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
wiesz ale bardziej chodzi mi tu o bezrobotnych, studentów i rolników.
Poza tym w Niemczech chyba właśnie wszyscy dostają, tak?
ja nie mówię, że w ogóle ma nie być, tylko nasi politycy idą ze swoimi pseudo pomysłami w złym kierunku.
Bo tu skończy się tak, że będą pojawiać się dzieci, przez rok będą rodzice mieli kasę, a potem co?i tak dalej na utrzymaniu państwa, przynajmniej w większości.
Pracowałam kilka lat temu w świadczeniach rodzinnych i wiem jak skończyła się akcja z powiększeniem katalogu osób uprawnionych do świadczenia pielęgnacyjnego (opieki nad niepełnosprawnym).
To po prostu nie jest dobry pomysł. Jakieś tam przebłyski mają, ale jeszcze nie idą w dobrym kierunku. Chcą być państwem prorodzinnym, ale droga nie do końca tędy wiedzie
problem leży w śmiesznie niskich pensjach, w tym, że nadal to pracodawca jest panem i rządzi i grozi, w zbyt małej liczbie żłobków, miejsc w przedszkolach, mało elastycznym albo kompletnie nieelastycznym podejściem pracodawców- np. brak możliwości wykonywania pracy z domu. itp, itd, można długo pisać, ciężki temat.
Ogólnie coś tam działają, ale to jeszcze nie to.

Stary 2015-01-08, 15:50   #2549
malinka1984
Zakorzenienie

Czas na poobiednią drzemkę,zrobiłam pizzę francuską i się przejadłam.
Na 19 SR więc muszę być wyspana.
23.08.14 Bąbelek ma już 2cm
27.10.14 Synuś całe 230 gram
Tp 31.03.2015
malinka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-08, 15:57   #2550
kordelka85
BAN stały

Cytat:
wiesz ale bardziej chodzi mi tu o bezrobotnych, studentów i rolników.
Poza tym w Niemczech chyba właśnie wszyscy dostają, tak?
ja nie mówię, że w ogóle ma nie być, tylko nasi politycy idą ze swoimi pseudo pomysłami w złym kierunku.
Bo tu skończy się tak, że będą pojawiać się dzieci, przez rok będą rodzice mieli kasę, a potem co?i tak dalej na utrzymaniu państwa, przynajmniej w większości.
Pracowałam kilka lat temu w świadczeniach rodzinnych i wiem jak skończyła się akcja z powiększeniem katalogu osób uprawnionych do świadczenia pielęgnacyjnego (opieki nad niepełnosprawnym).
To po prostu nie jest dobry pomysł. Jakieś tam przebłyski mają, ale jeszcze nie idą w dobrym kierunku. Chcą być państwem prorodzinnym, ale droga nie do końca tędy wiedzie
problem leży w śmiesznie niskich pensjach, w tym, że nadal to pracodawca jest panem i rządzi i grozi, w zbyt małej liczbie żłobków, miejsc w przedszkolach, mało elastycznym albo kompletnie nieelastycznym podejściem pracodawców- np. brak możliwości wykonywania pracy z domu. itp, itd, można długo pisać, ciężki temat.
Ogólnie coś tam działają, ale to jeszcze nie to.
Tak wszyscy, tylko osoba pracujaca i nawet malo zarabiajaca i tak dostanie 2 razy wiecej niz bezrobotna.
I to chodzi o to, ze przez ten pierwszy rok zycia dziecka nie moze(przyajmniej nie wskazane) podjac prace.Co do tego o po roku to jest kolejny zasilek jak dziecko nie idzie do przedszkola, a poza tym zazwyczaj drugi rodzic pracuje.

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

Ale tu sazupelnie inne realia i nie ma nawet chyba co porownywac.
A rolnicy to tutak dziani sa.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości