|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3301 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX !
bo to podobnie jak z Oskarkiem bylo w sumie, w sb na calodobowce nam powiedzieli, ze zapalenie gardla, a dzisiaj ostre oskrzela ;] kpina. Dobrze, ze nie pluca, chociaz doktorka powiedziala, ze ona jest w szoku, ze Pietraszko w takim stanie w jakim sa jego oskrzela ma tak dobry humor ;] (rozrabial jak szalony, biegal skakal latal po gabinecie
![]() Pstryn, dobrze, ze nic sie nie stalo Kubie!!! ![]() Fewcia! Wow!!! My dalej czekamy na zdania, chociaz mlode coraz wiecej opowiada po swojemu no i coraz wiecej pojedynczych slowek ![]() Meneq, wow, alez umiejetnosci!!! Nawijko, zdrowka dla was! Dalas rade dzisiaj w pracy??? Jak mnie lapie zapalenie spojowek to oczy mam jak bokser po walce, serio, tak zapuchniete ze az mi na policzki opuchlizna przechodzi. Dziewczyny, alez ja to rozumiem, nie wymagam, zeby mnie tam witali z otwartymi ramionami (Ezzo ![]() Dziewczyny, ale teraz serio, co ja mam zrobic? Piotrus teraz tak mocno chory, do pn mam L-4 i na pewno na tym sie nie skonczy, no bo wiadomo, tak szybko sie oskrzeli to nie wyleczy. Nikt z nim nie zostanie bo wszyscy pracuja, M. zaczyna mega wielki projekt od pn wlasnie wiec nie moze sobie pozwolic ani na urlop ani na l-4; po dzisiejszej wiadomosci serio mam watpilwosci czy ta moja praca ma sens, bo przeciez jak mam za kazdym razem takie smsy dostawac jak bede szla na opieke to dziekuje;-)tylko nerwy i niepotrzebnie dzisiaj poplakalam se w poduszke. Chce byc w porzadku do pracodawcy - to z jednej strony, bo przeciez zdarzyło mi sie byc kierownikiem i wiem jakie to wkurzajace miec niedyspozycyjnego pracownika - a z drugiej strony - jak wyzej pisalam, za duzo nerwow mnie to zaczyna kosztowac, a od d.upy strony - cholerka, jednak co praca na etat to praca na etat nie? ;-) chociaz podejrzewam ze po tych akcjach z chorobami raczej mnie juz nie beda chcieli zostawic ![]() Przepraszam, ze tak medze i medze, ale siedzi mi to we lbie niesamowicie ![]()
#3302 |
Wtajemniczenie
|
Lady- super że Piotruś tak dobrze się czuje jak na swoje dolegliwości, silny chłopak z niego!
![]() Co do pracy to sama bym nie wiedziała co zrobić ...;/ a co na to Twój mąż? Może pogadaj wprost z pracodawcą ,nie wiem kurczę ![]() https://www.youtube.com/watch?v=h3gS...ature=youtu.be -taka Blanka był dzisiaj śpiąca... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3303 |
Zakorzenienie
|
Jutro poodpisuje bardziej szczegółowo bo zaraz lecę spać, zajrzałam bo się Ami obudziła, przytulanie zarzadzila więc leży na mnie w dziwnej pozycji: p
Fewcia: świetnie Blanka mówi :klaski: U nas bardzo podobnie Ale jednak Blanka prowadzi chyba: ) Ale dziś mnie Ami rozwaliła. Przybiega do mnie z rączką pod bodziakiem, coś tam gmera. 'Mamo! Mamo! Pieprzyk mam? Ja się patrzę a dziecię odkrylo własny sutek ![]() Tłumaczę ze to nie Pieprzyk a sutek , cycuś, mama też ma, Tata też, wyjaśniam różnicę między plciami od razu ![]() A dziecko : nie Pieprzyk? Cycus? Na prawdę? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3304 |
Zakorzenienie
|
hahah debrah slodka jest Twoja A
![]() FEwciu TY czekalas na swoj moment z bajkami a ja ze spiewaniem... uwielbiam jak AMelka ze.mna spiewa <3 przedwczoraj wstala z drzemki i zazela spiewac " ogolek ogolek ogolek" albo luuugi lugi ..ahaa!!!! w ogole wbija sie w rytm ![]() tak sie zle czuje, tak mi zimmo ![]() LAdy a czy rezygnacja ze stazu nie oznacza ze musisz cos zaplacic albo cie zawiesza w pup na jakis czas¿ wiem ze kiedys tak bylo. Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#3305 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49647265]Pytam się męża, czy może na wakacje jego rodzice by chcieli z nami jechać. Potem stwierdzam, że nie zamierzam gotować (w domyśle: też chcę mieć wakacje i można zwyczajnie iść gdzieś coś zjeść). Wiecie, co słyszę? a, to dlatego chcesz by moja mama z nami jechała, żebyś nie musiała gotować. Nie muszę mówić, jaki szlag mnie trafił? To ja nie mam prawa do WAKACJI bez gotowania - nie mogę iść zjeść gdzieś, tylko muszę gotować, siedzieć w garach, bo inaczej - teściową chcę wykorzystać! Szlag. Niech się puknie w ten łeb chory mężuś.[/QUOTE] To typowe męskie podejście. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Biedny Fifek. Cytat:
![]() |
#3306 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
niania na czarna godzine co na codzień za porowadzi P do zlobka a wcrazie choroby zostanie Cytat:
Wczoraj tz po 2 tyg wrócił do pracy i Julo jojczal o tate a dzis wstalismy o 5,10 żeby taty nie przegapić i był placz Na 11,30 na bilans idziemy ciekawe jak dotrzymamy chyba zrobimy drzemke kolo 9
![]() |
#3307 | |||||
Lurker ;)
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49649539]Nancy, mamy ok stosunki, a oni sami się nie zbiorą, by pojechać. Tak samo proponowaliśmy (z woli mojego męża zresztą!) to mojej mamie. Naprawdę, nie ma w tym żadnego drugiego dna.[/QUOTE] Bierz tesciow, maz niech siedzi w domu sam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
To jest ta nasza za☠☠☠ista polityka prorodzinna, super zatrudniajmy matki! Jak przychodzi co do czego to problem, bo pani ma dziecko w zlobku, nie moze ktos inny odbierac? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Haloooo. Po to wstalam o 6, zeby stwierdzic, iz odpuszczamy dzis zlobek i idziemy do lekarza... Ezzo niezle mnie nastraszyla tym ksztusciem! A mala nadal kaszle, mniej ale kaszle... Dzis w nocy wiecej ![]()
![]() |
#3308 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Leo jak siedzi na nocniczku to mowi, ze ma jajko....niespodzianke Wydaje mi sie, ze tez dostrzega roznice bo mi sie przyglada.Wczoraj mielismy ubaw po pachy, siedzimy z tz na kanapie, karmie Marinke a Leos wspina sie tacie na kolana, posciaga mu t-shirt i zaczyna ssac jego cycka ![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2015-01-08 o 06:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3309 |
Zakorzenienie
|
Cześć.
MARSI u nas Antoś mówi " tata ma jaja a mama pi pi":p LADY patrzyłas na tą stronkę : niania.pl ? Albo jeszcze pomocdomowa.pl -zobacz może znajdziesz tam kogoś. Ja tam właśnie znalazłam dla siebie. Próbuj. Która Zna się trochę na MOPSIE? Czy jak tz tez bezrobotny (ale jeszcze niezarejestrowany bo świadectwo pracy IDZIE pocztą) a ja na wychowawczym od dziś to przysługuje nam jakiś zasiłek?
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3310 |
Zakorzenienie
|
Hej. Ale mnie dzis dziecko rozpiescilo. Żeby. Nie bylo- ja sie wcale nie chwwle. Wiecie dlaczego. Pisalam, ze poszla spac o 18. Wstalysmy o 8. Szkoda, ze musialam z nia lezec wieczorem. Ok 6 sie obudzila, ale ze zobaczyla, ze mama i tata spia- udawalismy. To zażyczyła sobie jak mam ja przytulic i zasnela wtulona we mnie. Dla takiej nocy może nie mieć drzemek w dzień. Tylko zebym nie musiala lezec w lozku juz od 19.
Wlasnie boje sie, ze sama w domu tylko pogorsze sprawe. Sprobuje chyba na calych wlosach. Mysle, ze to raczej delikatnie rozjasnia. Kiedys mialam przez pewien czas rude i blond, ale taki w rudy i swietnie sie w takich wlosach czulam. Chyba nawet najlepiej😄
#3311 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3312 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zapomniałam napisac że my włąsnie testujemy niańkę. Zeby sięnie żyłować dojazdami barfdzo to zaczęłiśmy szukać kogoś kto przyjdzie np 0 13 i będzie dopoki ja nie wrócę z pracy, a Tż będzie mógł normlanie jechać na II zmianę. Trafiła nam się Pani która moze przychodzić jak jej dzieci są w szkole no i wczoraj była drugi raz. Na razie same nie zostają ale docelowo tak ma być. Nieswojo mi z tym ze z jakąś obcą babą zostaje ale cóż. Tydzień w tydzień z moją mamą też nie da się zyć.
![]() |
#3313 |
Zakorzenienie
|
Lady, ja wiem,że łatwo mowić ale ja bym szukała nianki,
rozumiem Twoj stres i rozterki ale moze faktycznie jakas sasiadka emerytka? spróbuj dać ogłoszenie z zaproponowaną stawką- może jak raz ktoś chętny się znajdzie z Twojej okolicy. |
![]() ![]() |
![]() |
#3314 |
Zakorzenienie
|
W sprawie Mopsu jak któraś coś wie to napiszcie.
ANTONIO od czasu tek temperatury w poniedziałek bardzo mało je. Mleka nie che. Dziś zjadl pół tosta. Wczoraj rano ciut twarozku potem pół małego mielonego i ciut ziemniaków z buraczkami. Potem pół kanapeczki i koniec. Mleka nie..chrupkow nie.. owoców nie. To nie moje dziecko. .... ![]()
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2015-01-08 o 09:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#3315 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() co my w nocy przeżyłyśmy:/ Hania się po 12 obudziła z wielkim płaczem, drapała się po szyi i plecach. zdjęłam pajaca a tam czerwona dosłownie skorupa ![]() ![]() i teraz od czego. miała strasznie suche te plecy więc smarowałam olejem kokosowym, ale poprawy nie było więc wczoraj w wannie Ją porzadnie nasmarowałam (właśnie te plecy i szyje) i do wanny trochę dodałam. więc to pewnie od tego bo nic innego mi do głowy nie przychodzi:/ fewciu ale Blanka rozgadana ![]() silver ale Wam zazdroszczę tego śniegu ![]() pstryczku pamiętam, że Kuba też na bakier z piciem ![]()
#3316 |
Zakorzenienie
|
O Kurde Misia to mieliście noc, współczuję: *
Uświadomiłam sobie jednocześnie ze nie mam żadnego lęku / maści w.domu jakby nas coś takiego się nagle przydarzyło.... Przyszly wreszcie moje koszulki ze Stradiego, świetne są <3 |
![]() ![]() |
![]() |
#3317 |
Zakorzenienie
|
Czy ktoras ma sprawdzone jakieś ocieplane leginsy z all?
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3318 |
Zakorzenienie
|
neti jak ci sie dichody zmirbily zyli utracily to masz szsanse na super ekstra pomoc z mopsu w wysokosci 77zl. dochod nie moze przekrozyc 539zl chyba. jesli idziezz na wychowawczy mozesz sie starac tez o dodatek z mopsu 400zl ale to jest przyznawane na max dwa lata j ten dochod tak jak w rodzinnhm nie moze przekroczyc ... ale skoro ty i tzt nie pracuje i nie macir zadnych umow to macie na zero czyli staraj sie
Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#3319 | |||||||||
Zakorzenienie
|
![]() Dziękuję za wszystkie Blankowe gratulacje! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czyli nastąpiło samoodstawienie? To dobrze. u nas podobnie: jednego Mała sama wyrzuciła, a drugie się "zgubił" i nie odnalazł ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() lady na pewno nie rezygnowałabym z pracy - tzn ze stażu. Przecież płaci Ci za to PUP, więc co pracodawcy do tego. Nawet jak jesteś na zwolnieniu? Przecież najgorsze, co może Cię spotkać to to, że dadzą Ci umowy. Tyle. ![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() U nas to samo ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Byłam wczoraj w HM, mam pieniążki Małej ze sprzedaży ubranek i ze Świąt, chciałam jej kupić parę rzeczy na wiosnę. I nawet coś kupiłam ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3320 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3321 | |
Zakorzenienie
|
LITTLE możesz na szybko zerknąc i coś powiedzieć??
http://allegro.pl/acer-es1-111m-n284...973943639.html http://www.euro.com.pl/laptopy-i-net...d.bhtml#opinie http://www.euro.com.pl/laptopy-i-net...b-w8-sst.bhtml http://www.euro.com.pl/laptopy-i-net...mmc-w8-1.bhtml ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
![]()
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2015-01-08 o 13:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3322 |
Zakorzenienie
|
Przyszło mi....
![]() może to nie podróba co??
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2015-01-08 o 13:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#3323 |
Zakorzenienie
|
Ja miałam w tym samym pudełku.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3324 |
Zakorzenienie
|
Dawidku i Piotrusiu najlepszego brzdace!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3325 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() moze taki malopijacy gatunek nam sie poprostu trafil ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja nawet nie zaczynam ![]() Cytat:
Cytat:
a wlasnie - odnosnie schodow - wasze dzieciaczki same wchodza i schodza po schodach, bez zadnej waszej eskorty? ja tam ciagle z Kuba, ze.sralabym sie jakby Kuba mial schodzic po schodach u nas. wchodzic juz mu sie zdarzalo zupelnie samemu, (poprostu myslalam ze sie bawicicho gdzies na dole a ten skurczysynek juz na pietrze buszuje-myslalam ze padne za zawalca) ale schodzic nie - mamy bramke. Boje sie ze spadnie z tych schodow ![]() Dzien dobry! ![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- o wlasnie - PIOTRUSIU, DAWIDKU - spelnienia marzen, chlopaki!!!! ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- marsi - czy ty masz jakis kontakt z Nadziej_ToJa. podczytuje ten serduszkowy watek i juz dawno sie nie odzywala... Marwtie sie co z Ivem |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3326 |
Lurker ;)
|
Neti ten jest nawet spoko jak za te kase http://www.euro.com.pl/laptopy-i-net...b-w8-sst.bhtml
#3327 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() Fewciu pokaż co kupiłaś w H&M bo mam kartę podarunkową ![]() Apropo, wynalazłam takie ładne malusie rzeczy z dziewczynek - jak nowe - pajacyk ze smyka welutkowy, spódniczkę jeansową, 2 bluzy i coś tam jeszcze - i zamierzam sprzedać. Gdzie wystawiacie? Rzeczy w stanie idealnym to może chociaż po 5 ktoś da ![]() czytam dalej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3328 |
Zakorzenienie
|
Pstryniu : my już puszczamy. Tzn ona nie chce już przeważnie żeby trzymać. No i mieszkamy teraz tak niefortunnie ze chodzenie po schodach jest nieuniknione. No i nigdy nie jest tak że idzie sobie sama bez kogoś w pobliżu. Ja nie wiem czy ty masz pojęcie w jaki sposób my pokonujemy schody: tz trzyma z tyłu za rączki wózka, podnosi go tak że stoi na 2 kołach (jak wózek dziecięcy przy pokonywaniu krawężników tylko dużo bardziej, dużo wyżej ) i tak 'zaskakuje " po 1 schodku. Jest to lepsze rozwiązanie niż niesienie bo nie czujesz tak wagi wózka , po prostu wciagasz go (idąc do góry to samo. Więc Ami po prostu idzie przy barierce równolegle do nas i 'w razie w ' my mamy cały czas możliwość ja złapać. Ale jeśli nie mamy nikogo do pomocy to musi iść sama, powoli obok nas,
Lepiej jej idzie.wchodzenie w górę, |
![]() ![]() |
![]() |
#3329 |
Wtajemniczenie
|
Maja mi czasem uciekać chce do dziadków na dół i w połowie schodów ją łapie - a uwierzcie to są sekundy :p No i do góry sama wychodzi (ofkors ją asekuruję) ale zawału bym dostała raz jak na strych nam wyszła sama (a tam poręczy brak
![]() co do mowy to mi się długo wydawało, że Maja jest do tyłu z gadaniem - ale teraz taka z niej gaduła, że często aż się śmiejemy z niej. Przed chwilą np: "Mamusia, katal mam, oooo śią kuśtećki, wytlę nosiek" ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- a ze śmiesznych sytacji, Maja kiedyś po obiadku pokazuje brzuszek że sobie pojadła - teściu na to: Ale masz duży brzuszek, a Maja niewiele myśląc wypaliła: "JAK DZIADZIUŚ!" ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- a ze śmiesznych sytacji, Maja kiedyś po obiadku pokazuje brzuszek że sobie pojadła - teściu na to: Ale masz duży brzuszek, a Maja niewiele myśląc wypaliła: "JAK DZIADZIUŚ!" ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3330 |
Zakorzenienie
|
ok, ale mi chodzi o takie zupelnie samodzielne schodzenie/wchodzenie dziecka po schodach - na zasadzie: Idz na dol do dziadkow a ja tu na gorze posprzatam
![]() u nas mlody schodzi i wchodzi juz "sam" (w sensie bez tzrymania za raczke) od dawien dawna ale ja jestem caly czas obok niego. wchodzi sam, jak schodzi to trzymam go najczesciej za bulzke tak ze niby nie czuje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:04.