|
|||||||
| Notka |
|
| Paznokcie Forum, w którym rozmawiamy o pielęgnacji paznokci. Podyskutujmy o malowaniu, kształcie, stylizacji i dominujących trendach w zdobieniu paznokci. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pokażcie pazurki...ale te naturalne - cz. XXIX + przeogromna dawka plotek!
Postanowiłam miesiąc, no może chociaż dwa tygodnie w ogóle nie malować żeby trochę odpoczęły. Jutro lub dziś kupię tę odżywkę 8w1, mam nadzieję że będzie w "moim" Rossmanie
|
|
|
|
#3932 | |
|
Oby do wiosny
|
Dot.: Pokażcie pazurki...ale te naturalne - cz. XXIX + przeogromna dawka plotek!
Cytat:
Kazał zebrać sojuszników. Powinna |
|
|
|
|
#3933 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Zepsułam się chyba, bo niedawno w Claire's będąc nie kupiłam nic. A wszystkie lakiery po 10zł. |
|
|
|
|
#3934 | ||
|
Lwiątko z Cintry
|
Cytat:
nie dałabym rady w samej odżywce latać, więc podziwiam ![]() powinna być, w większości drogerii jest ![]() no to wszystko dobrze robicie wiadomo, co gracz to inaczej to wszystko będzie wyglądać ja teraz utknęłam w ruinach Brecilian, muszę drużynę zmienić i wziąć Wynne, bo jeden z demonów jest zayebiście upierdliwy aa uzdrawianie drużyny się przyda tak czy siak ![]() ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Cytat:
bosz, jak ja mogłam tego nie załapać ale to fakt, tak czysto u mnie jest, że z szafek i podłogi to spokojnie trzeba Cię naprawić
|
|
#3935 | |
|
Zakorzenienie
|
Spiłowałam na jajeczka, bo nie mogłam patrzeć na 2 zaokrąglone, a resztę kwadratów
![]() Ale jak zregeneruję to pewnie znów wrócę do kwadratów ![]() W pełni zasłużone! ![]() Cytat:
Pierwszy raz tak długo chodzę w samej odżywce!
|
|
#3936 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() Nie trzeba chyba, że najpierw się części pozbędę to może wtedy...
|
|
|
|
|
#3937 | ||
|
Lwiątko z Cintry
|
Cytat:
fatalnie to wygląda, jak każdy paznokieć inaczej wygląda, więc jajeczka to dobra opcja ![]() pozostaje życzyć powodzenia ![]() Cytat:
coś w tym jest ![]() następna
|
|
#3938 | ||
|
Oby do wiosny
|
Cytat:
A faktycznie. Było cos tam ciężkiego. Wynne nie mamy Ruiny zaliczone Cytat:
![]() ![]() Ja bym się nie katowała dla idei
|
||
|
|
|
#3939 | |
|
Lwiątko z Cintry
|
Cytat:
Wynne było można wciągnąć do swojej drużyny właśnie po Pustce, przygarnęłam ją, bo ma dobre skille bo Alistaira już zaliczyłam
|
|
#3940 |
|
Kawoholiczka
|
Cześć dziewczyny
Przychodzę z pewnym zapytaniem, pewnie mnie pamiętacie, a ja pamiętam was i wiem, że tutaj dostanę fachową i rzetelną odpowiedź
|
#3941 | |
|
leśny stwór
|
Cytat:
Moje trzymają dziś się też. [1=5b5d99de58a13445bbbddfb 9cef436b5e5bc9934_64ac8d7 278bfa;49656864] Pomalowałam GR WOW i nie wiem czy tylko mój jest rzadki czy ogólnie ta seria jest taka.[/QUOTE] są dość rzadkie, ale nie jakoś dziwnie rzadkie. ładne takie |
|
|
|
|
#3942 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Bry
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=5b5d99de58a13445bbbddfb 9cef436b5e5bc9934_64ac8d7 278bfa;49643115]Hej ![]() Umieram,a to dopiero początek za☠☠☠☠☠☠☠u... Nie wiem co się podziało,ale moje paznokcie rosną jak oszalałe.Zawsze je piłowałam co drugie mani,a teraz przed każdym malowaniem muszę je piłować bo inaczej tracą kształt.[/QUOTE] Hej Biedna Zazdroszczę ale żeby nie było- tak pozytywnie ![]() Cytat:
![]() Wczoraj nic nie zmalowałam, sama odżywkę machnęłam i trochę wyrównałam. Dziś pomalowałam ale dupy nie urywa ![]() ![]() ![]() Cytat:
i jest problem większy z doczyszczeniem. Może to przez to, że mam słabo przyrośniętą płytkę Bardzo mi się też wszystko przykleja do płytki od spodu Takie zamknięte koło - coś siedzi czyszczę potem dla pewności jeszcze grzebię żeby doczyścić i płytka nie przyrasta ![]() Cytat:
Fajne malunki ale przy skórkach bałagan ![]() Cytat:
![]() Ale ładności Cytat:
Częściej się pokazuj to Cię naprawimy ![]() Ja, tak dla przykładu dziabnęłam nudziaka i taki metaliczny brąz ( będzie do stempelków) z Myio Brać przykład ze starszej
Edytowane przez agaszak Czas edycji: 2015-01-08 o 19:28 |
|||||||
|
|
|
#3943 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Manicure hybrydowy kosztuje około 50 zł (mogą być niewielkie różnice w zależności od salonu). Niszczy płytkę paznokcia i co dla mnie jest irytujące nie jesteś w stanie samodzielnie usunąć lakieru hybrydowego, musi to zrobić kosmetyczka (w każdym razie samodzielnie jest bardzo trudno), a to kolejny wydatek. Plusem jest to, że lakier trzyma się bez uszkodzeń i odprysków około 2 tygodnie. |
|
|
|
|
#3945 |
|
Konto usunięte
|
hej
![]() podczytuję was czasami, oglądam zdjęcia, a wpadłam teraz tylko po to, żeby się z wami czymś podzielić, bo jak tu się nie podzielić takim zjawiskiem natrafiłam na to szukając swatcha jakiegoś lakieru z essie:http://forum.purseblog.com/attachmen...y-dscf8306.jpg aż boli, co nie?
|
|
|
|
#3946 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to, że ktoś ma nieestetyczne szpony, nie znaczy, że jest brudasem i nie czyści tych paznokci. Czy krótkie czy długie czyścić przecież trzeba.Z myciem dłoni to nie tylko Ty tak masz, ale nie widzę tu zbytnio związku do tematu rozmowy... dzieciaki śliczne Cytat:
Cytat:
rozumiem ![]() No ok, może Tobie się gorzej czyści, ale może nie każdemu? nie rozumiem czemu osobom z długimi paznokiami wmawia się brak higieny no wiadomo co innego, takie metrowe
|
|||
|
|
|
#3947 | |
|
Zakorzenienie
|
Bry
Cytat:
Nie twierdzę, że ktoś kto ma szponiska jest brudasem tylko wg mnie extremalnie długie pazury są niehigieniczne i coś w tym musi być bo np. wszystkie pielęgniarki- przynajmniej ja z takimi miałam do czynienia, ekspedientki ( to zalecenie Sanepidu) mają krótkie paznokcie. Wiem, że u pielęgniarek to też kwestia praktyczności i bezpieczeństwa - rękawiczki przy długich paznokciach się przedzierają ale u ekspedientek ( np na mięsnym) to już moim zdaniem zasada higieny . Ale to tylko moje odczucia każdy ma inne ![]() Popełniłam mani Wytargałam z czeluści szufladowych termo. Chyba z rok temu bidulek był w użyciu Mam w planach tuning, zobaczymy jak wyjdzie ![]() Tadam
|
|
|
#3948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co innego niektóre kwestie manualne, typu zapinanie łańcuszka na szyi, ale i to da się opanować. Ale masz rację, każdy inaczej obsługuje się długimi paznokciami i ma inne odczucia. Co do ekspedientki w mięsnym np - mnie w ogóle obrzydza sam fakt, jak sobie pomyślę: ciekawe czy ma czyste ręce jakoś nie przykładam aż takiej uwagi do długości paznokci. Wiadomo w pracy są normy, ale w warunkach domowych to inna sprawa ![]() śliczny jest ten lakier |
|
|
|
|
#3949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trochę to dziwne bo surowe mięso i tak myjesz przed przyrządzeniem. Powinny wg mnie przed dotykaniem wędlin Anulka on był w promocji na stronie Eclair jeszcze niedawno
|
|
|
#3950 | |
|
leśny stwór
|
Cytat:
![]() nie przepadam za żółtkami, ale ten jest przyjemny, pamiętam go. ciekawa jestem tuningu
|
|
|
|
|
#3951 |
|
Zakorzenienie
|
[1=377b519153ace8f38426cdf 0b0980aad6bbc22c4_5d5886f 2b45de;49667597]hej
![]() podczytuję was czasami, oglądam zdjęcia, a wpadłam teraz tylko po to, żeby się z wami czymś podzielić, bo jak tu się nie podzielić takim zjawiskiem natrafiłam na to szukając swatcha jakiegoś lakieru z essie:http://forum.purseblog.com/attachmen...y-dscf8306.jpg aż boli, co nie? [/QUOTE]Aż mi słabo ![]() Jakiś czas temu w Rossmanie (tylko rzuciłam okiem bo miałam w planie inne zakupy) lakier który ma dawać efekt żelowych paznokci, niestety nie zwróciłam wtedy uwagi na markę. Taki w trochę węższej niż zwykle jest buteleczce. Mały wybór kolorów. Czarna nakrętka. Któraś z Was kojarzy? I na jakiej zasadzie działa to cudo? Warto kupić? Nie pamiętam firmy, na cenę też nie patrzyłam, ale może ktoś skojarzy. |
|
|
|
#3952 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() W sumie to pewna forma zakładu Chłopak rzuca palenie, więc też chciałam zrobić coś dla siebie i zregenerować paznokcie, ale nikt nie wierzy, że mi się uda nie malować ![]() Mam nadzieję że szybko dojdą do siebie! Cytat:
|
|
#3953 |
|
Lwiątko z Cintry
|
przyszłam napisać, że.. R.I.P. migdałki
![]() borze, ale jestem wściekła
|
#3954 | |||||
|
Zakorzenienie
|
nie działa
Cytat:
Cytat:
Tobie też wszystkiego naj najlepsze są te z kamieniami reszta mani też mega piękna no bidnie wyglądają, ale wyzdrowieją Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mgiełko Twoje mani też bomba a makijaż to w klubie pochwaliłam mam nadzieję, że nikogo nie ominęłam, bo Mgiełkę mi ucięło
|
|
|
#3955 |
|
Zakorzenienie
|
oj
![]() czyli powrót do kwadratów?
|
#3956 |
|
Strażnik Wizażu
|
Eeee, ale pamiętasz, że co złego to nie ja? Co im zrobiłaś? |
|
|
|
#3957 |
|
Lwiątko z Cintry
|
chwilowy tak, właśnie piłuję paznokcie na prawej dłoni i klnę jak szewc ![]() myślę, że jak uda mi się je trochę zapuścić to będę się migdalić, bo było mi bardzo wygodnie w migdałkach. planowałam powrót do kwadratów, ale kuwa.. nie tak szybko
|
#3958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pokaż jak spiłujesz
|
|
#3959 |
|
Lwiątko z Cintry
|
jasne, tak mi pozazdrościłaś, że je straciłam mówiłam Ci, że to się tak skończy, dzięki Ania, dzięki złamałam malucha wyciągając wtyczkę z kontaktu poszedł na mięsie i nie było szansy, żebym go mogła podkleić na torebkę od herbaty, więc stwierdziłam, że opitolę wszystkie. teraz mi tak strasznie łyso ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- szczerze mówiąc to nie mam ich ochoty teraz nawet malować, wyglądają gówniano
|
#3960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Paznokcie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:40.

pewnie będziesz lecieć i go szukać dla siebie
aa uzdrawianie drużyny się przyda tak czy siak
ale to fakt, tak czysto u mnie jest, że z szafek i podłogi to spokojnie 

Dawno tylu komplementów nie zebrałam
chyba, że najpierw się części pozbędę to może wtedy...

Bardzo mi się też wszystko przykleja do płytki od spodu
Takie zamknięte koło - coś siedzi czyszczę potem dla pewności jeszcze grzebię żeby doczyścić i płytka nie przyrasta
), a nie paznokci. jedynie mały problem może być przy zagniataniu ciasta, mieszaniu mielonego. ja do doczyszczania paznokci przed i po pracach kuchennych używam zawsze małej szczoteczki do paznokci, żeby mieć pewność, że wszystko jest na tip-top
no wiadomo co innego, takie metrowe 
reszta mani też mega piękna