|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4111 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 6
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A nie rozważałaś obrotu zewnętrznego? Robią to podobno pod kontrolą usg, po 37tygodniu i w co drugim przypadku się udaje. Jedyna trudność znaleźć położnika który się tego podejmie, bo teraz już tego nie uczą na studiach. 1141655 - dzięki za garść fajnej wiedzy ![]() ![]() Jeśli chodzi o TENSa to znam dziewczyny, które sobie bardzo chwaliły, szczególnie jeśli miały mocne bóle krzyżowe ![]() Cytat:
Cytat:
Uff, z moją kondycją bardzo kiepsko. Wrzuciłam i rozwiesiłam jedno dziecinne pranie, posprzątałam kuchnie i przedpokój i musiałam sobie zrobić przerwę na małą kawę i kostkę czekolady z creme brule ![]() ![]() Edytowane przez biala17a Czas edycji: 2015-01-08 o 13:17 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4112 |
Zadomowienie
|
tuli wow to już bliżej niż dalej
daria wspolczuje ja tak miałam ostatnio, teraz spoko u mnie ktg dzisiaj już jedni było, skurcze są ale nieregularne mloda znowu tętno miedzy 160 a 190 ale pielęgniarki nic nie mówią no i jesteśmy po usg, lozysko ok, wody ok a mloda dostała ksywkę smoczyca bo wazy juz 3800 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4113 | |
Zakorzenienie
|
Aga ja wiem, że niby tak lepiej jechać sprawdzić i że tak mówią..
Ale właśnie oni zawsze ładnie mówią a później są nie mili że im się du.pe zawraca ![]() Co do naleśników - ![]() ![]() ![]() Mój kochany mąż na szczęście przyniósł mi pączka z biedronki ![]() ![]() Asia - nie ma co.. kalafior jak nic ![]() powodzenia na wizycie ![]() wegielek - spokojnie, najwazniejsze, ze dajesz znaki zycia ![]() Ilonka ja rodze 30 stycznia i niezmieniam zdania w tym temacie ![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Cytat:
![]() ![]() Kiedy masz mieć to cc ? 22 ? A wiesz jakie Ty masz ciśnienie i tętno ? że Agatka ma takie wysokie to Ty może też masz jakieś podwyższone ?
![]() |
#4114 |
Zakorzenienie
|
No ja też jak przeczytałam o naleśnikach to aż bym zjadła
![]()
#4115 |
Zakorzenienie
|
ja odliczam godziny i minuty bo chce smazyc noweeeeeeeeee
![]() zobaczycie, teraz bede je jadla codziennie ![]() nie ma to jak w wieku 27,5lat nauczyc sie robic nalesniki ![]()
#4116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ALe ae dziewczyny 15 coraz bliżej...już mi się rozpakowywać bo moje przepowiednie się nie sprawdzą :P
![]() |
#4117 |
Zakorzenienie
|
Aga lepiej późno niż wcale
![]()
#4118 |
Zakorzenienie
|
przestancie z tym rozpakowywaniem
![]() bo znow dostane stresa :P moj ma wlasnie czkawke na samym dole,wiec glowa w dol ciagle a ja od paru dni trzymam kciuki by powedrowal na tylek,bo chce cc ![]() i wije sie dzis znow pol dnia nic dziwnego ,ze moj zoladek wariuje ![]() wieczorem musze zawiezc zwolnienie dyr, bo wczoraj juz o 22 nie jechalam-za pozno bylo a chce by szybko wyslala za grudzien jeszcze kasy nie dostalam hmmm ale zwolnienie bylo do 5.01 wiec mysle,ze maja jeszcze czas ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- tez racja ![]()
#4119 |
Rozeznanie
|
Aga :brawo: będę Wam teraz zazdroscic tych domowych dogadzanek.. Szpitalne jedzenie jest ochydne..licze ze mama w weekend będzie przywodzić mi obiadki
![]() Biala Brzuch twardnieje, ale nic bolesnego, regularnego... Ewcia to spora corcia będzie ![]() A te zapachy...cóż..i pacjentki i pielęgniarki palą..smierdziuchy... |
![]() ![]() |
![]() |
#4120 |
Zakorzenienie
|
Maciejka mi się nie spieszy
![]() ![]()
#4121 |
Zakorzenienie
|
Daria no jak bylam u Agatki teraz dwa dni i zobaczylam to jedzenie to <rzyg> i moj mąż na szczęście też widział i czuł- więc zapowiedział, że będzie dowoził codziennie jedzenie śniadanie, obiad i kolacje. Moja mama mam nadzieję, że tez nie pozwoli mnie zginąć
![]() czesto na fb w tej grupie: posiłki w szpitalach oglądam i czasem aż się przez lzy smieje aaaaaaaaa fu ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- ooooooo. myslalam,ze Ty w 7 :P:P Ja tez mogę w 8, pod koniec choc jesli moja nocna przygoda sie z dziś ejszcze powtorzy to niech mnie złapie obojetnie kiedy :/ i tak od tego nie uciekne a to co sie dzis dzialo bylo koszmareeeeeeeeeeeeeeem Aaaaaaaa jeszcze mi sie zdanie poloznej przypomnialo wczoraj z SR wlasnie o tym dzialaniu homronow w trakcie porodu ze gdyby nie one, ze natura tak doskonale potrafila nas zaprogramowac, ze jedna hamują ból inne cos tam- to bóle te byłyby nie do przeżycia ![]()
http://agicosmoholic.blogspot.com/ Mój wlasny, prywatny blog. ![]() http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/ Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach ![]() Edytowane przez 1141655 Czas edycji: 2015-01-08 o 13:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#4122 |
Zakorzenienie
|
AGa ja czkawkę ostatnio czułam na dole, ale co z tego jak czując niziutko czkawkę czułam ciągle głowę u góry...także samą czkawką bym sie nie sugerowała. Moja ciągle merda nogami max do poziomu pępka.
Nic mi się nie chce...czemu ja nie poprasowałam rzeczy przed świętami...teraz już sił nie mam ![]()
#4123 |
Zakorzenienie
|
Też mam nadzieję, że będą mi jedzenie przywozić
![]() Nieee , ja od dawna mówiłam ze rodzę w 8-9 wątku ![]() Ale teraz widzę że 8 raczej będzie tego 30 stycznia i to raczej początek.. więc wtedy mogę rodzić ![]()
#4124 |
Zakorzenienie
|
Ja na razie mojego czuje jak ostatnio ciagle, tylek ewidentnie mam u gory i giry w zebrach
![]() nic sie nie zmienil charakter ruchow...zobaczymy za 2 tyg gdzie młody bedzie to bedzie 37 tc lecial,wiec bedzie mozna juz zawyrokowac co i jak ![]() Ciekawa jestem czy na ip mierza miednice i jakby byla zbyt waska to kieruja na cc..zapomnialam zapytac, musze wpisac sobie na liste pytan na sobotnie zajecia ![]()
#4125 |
Zadomowienie
|
emdzik wczoraj miałam 140/90 dzisiaj rano 136/80 a w poludnie mialam 128/80
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4126 |
Zakorzenienie
|
Ja tam nie będę ukrywać, że do dzisiaj nie potrafię robić naleśników
![]() Znaczy zrobię, ale takie grube ![]() Ale mam od tego Tż ![]() ![]()
#4127 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4128 |
Zakorzenienie
|
#4129 |
Zadomowienie
|
Tuli o rety, ale się dzieje
![]() Ewa no waga ładna ![]() ? |
![]() ![]() |
![]() |
#4130 |
Zakorzenienie
|
Maciejka ja dzisiaj własnie do mamy mówiłam jak się cieszę że te ciuszki poprałam przed świętami bo teraz nawet prać nie mam siły
![]() Ilonka Ty to też masz dobrze z tż'em ![]() Ja to teraz mam wszystko do łóżka, przez to że źle się czuje.. a teraz się tak objadłam że ruszyć palcem nie mogę ![]() Aga bo masz dziwne marzenia ![]() ![]()
#4131 |
Zakorzenienie
|
Dla wszystkich mamuś na poprawienie humoru
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4132 |
Rozeznanie
|
Olcia ale balwanek
![]() Aga to ja Ci życzę za wąskiej miednicy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4133 |
Zakorzenienie
|
Olcia czy to Twój bałwanek?
![]() Ja też się Madzia ciesze, ze mam poprane i poprasowane, teraz bym już nie wystala nad deska.. Mama miała mi to robić w styczniu,ale cieszę się że sama dalam rade A ja teraz chorobsko zlapalo i bym w polu była. Ale mi głód dokucza.. Niech już mąż wraca, bo zaraz usmaze te naleśniki i zjem sama ![]() Ale on na bank się nimi nie naje... Będzie marudzić ![]()
#4134 |
Zakorzenienie
|
Olcia sama lepiłaś?
![]() No ja też się cieszę, że mam już wszystko poprane i poprasowane, bo teraz to już w ogóle bym nie dała rady ![]()
#4135 |
Zakorzenienie
|
http://zowsik.com/blog/2015/01/jas-reportaz-z-narodzin/
obejrzyjcie... ale się wzruszyłam ![]()
#4136 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Mój bałwanek, sama lepiłam w 5 minut po powrocie
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wczoraj mój mąż przeczytał przypadkiem jakiegoś posta jednej z mamuś i pyta sie: "a co to jest ten czop?'" ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez Ollllciaaa Czas edycji: 2015-01-08 o 14:44 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4137 |
Rozeznanie
|
Ja tylko szybki raport z usg. Mała ładnie rośnie, wg pomiarow ma ok 2850g
![]() Ułożona główką do dołu, szyjki nikt nie badał, bo w uk tego nie robią, takze nie wiem czy twarda, miekka itp :P Byłam jeszcze na małych zakupach, kupiłam szlafrok, kocyk, stanik do karmienia i padam. Musze się przespac chyba z godzine. |
![]() ![]() |
![]() |
#4138 |
Zakorzenienie
|
Olcia super bałwanek
![]() ![]() Aga mój niby nie uznaje też jakiś naleśników na obiad czy coś... a co do czego jak mu robię to po 3 już ma dość i mówi że się najadł i zaraz pęknie ![]() Marta super że z Małą dobrze ![]() ![]() ![]() A zakupami mogłabyś się pochwalić ![]()
"I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014 ![]() ![]() Edytowane przez emdzik Czas edycji: 2015-01-08 o 14:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4139 | |
Zakorzenienie
|
Madzia, wzruszyłam sie...od momentu jak na którymś ze zdjeć dają sobie buzi
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4140 |
Zakorzenienie
|
Ja się prawie popłakałam jak tam było napisane, że muszą zabrać Jasia na inny oddział.. i wtedy ten ból i lęk w oczach tej matki...
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:04.