![]() |
#1981 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III
Cytat:
![]() a właśnie....śniła mi się dzisiaj porodówka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1982 |
Zakorzenienie
|
Masija Ogrodniczki hihi mi się podobają, ale tylko na rozmiarze XS. Kobietę w ciąży jeszcze bardziej powiększą
Edytowane przez Marei Czas edycji: 2015-01-09 o 09:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#1983 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam wizytę dopiero w następny wtorek ![]()
![]() |
#1984 |
Zakorzenienie
|
W sobotę albo w niedzielę będę już miała trochę rzeczy od siostry. TŻ ma jechać i zabrać wszystko, co jest przygotowane-wózek, gondolę,fotelik (żebym mogła wyprać nakładki) i ubranka
![]() Już się nie mogę doczekać mimo wszystko ![]() kaja mam dokładnie to samo.. Zapchany nos a typowego kataru nie mam;/ Brzuch mnie znowu boli:| Już 4 dzień pod rząd.
#1985 |
Zakorzenienie
|
Ja mam 13, ale moja gin pewnie powie, że to normalny ból i każe dalej brać magnez :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#1986 |
Zadomowienie
|
witajcie!
ile nowych kolezanek!!! witajcie!!! ![]() widze, ze rozmowa o filtrach - duzo o tym myslalam, bo w koncu dziecko urodzi sie w czerwcu na samym poczatku sycylijskiego lata! czytalam troche u sroki o filtrach nie tylko dla dzieci i juz wiem, ze trzeba unikac tych, ktore "przenikaja" w glab skory do organizmu. ale moj zaiar jest jak zwykle minimalistyczno ekologiczny : wychodzic z dzieckiem tylko wczesnie rano i poznym popoludniem, rano chroniac ewentualnie olejem kokosowym (ktory mam nadzieje mu podpasuje) - to naturalny filtr, testowalam na sobie.. chce uniknac chemii jak sie da! co do stanikow. uwazam, ze akurat tu warto zainwestowac, piersi mamy tylko dwie na cale zycie ![]() sie rozpisalam, ale staniki to takie moje hobby ![]() wozek, wozek... nic jeszcze nie wiem. kuzyn ma cos do wydania, nie wiem jeszcze co. ja bym chciala 2 w 1 spacerowka plus gondola, a fotelik do samochodu osobno. podobaja mi sie wozki retro takie jak ta inglesina co ktoras tu pokazywala... ale w sumie nie przywiazuje do wozka wielkiej wagi :P czarnego/ciemnego nie chce kupowac bo jak sycylijskie slonce bedzie grzalo to mi sie dziecko ugotuje! chce za to kupic chuste do noszenia, mam nadzieje, ze dziecko da sie nosic bo wydaje mi sie to bardzo praktycznym rozwiazaniem (chociaz latem moze byc troche goraco..) ktoras cos wie o chustach?jaka najlepiej wybrac? "powazne zakupy" odkladamy na koniec lutego, po polowkowym. na pierwszy ogien ikea ![]() mnie jak na razie brzuch na szczescie nie boli (wczoraj wieczorem rozrabialismy z mezem do pozna, dosc intensywnie, troche sie potem zmartwilismy, czy to aby nie przesada, ale wydaje sie, ze wszystko ok, nic mnie nie boli ani nic ![]() ![]() ![]() ![]() ciekawe czy bedzie "wysyp pipek" ![]() doczytalam - justi gratuluje sisiolka ![]() Edytowane przez poldzik Czas edycji: 2015-01-09 o 09:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#1987 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() W nocy to się duszę smarkami normalnie, nos załadowany. Kupiłam sobie jak byłam chora Prenalen Katar i tak profilaktycznie sobie na noc psikam i jest trochę lżej. Zwykły roztwór z soli fizjologicznej też powinien dać radę. ![]()
![]() |
#1988 |
Zakorzenienie
|
Co do kataru to ja też mam ciągle, pomaga trochę roztwór z soli morskiej.
Muszę też kupić stanik bo mam same koronkowe i mnie mega cisną już a na dodatek zaczęły mnie cycki swędzić po nim ![]()
#1989 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Psiukałam i woda morską, i kupiłam prenalen.. leci to wszystko do gardła a nos dalej zawalony ![]() Poldzik, olejkiem kokosowym się opalałam ostatnio ![]() ![]() Co do wychodzenia rano i wieczorem.. u mnie niestety się tak nie da latem.. Blanka domaga się całego dnia na dworzu w lato. Jak miałam wolne to jeździłyśmy nad wodę, potem była u dziadków na wsi. Wiadomo że w samą 12 nie wychodziłam, ale po 13-14 już tak. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1991 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1992 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1993 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1994 |
Zakorzenienie
|
ooo nie jestem sama.....się domyślam, że rosną....nawet widać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1995 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pytałam ginki co z tym zrobić, to stwierdziła że tylko inhalacje inhalatorem wchodzą w grę. Szkoda mi było kasy na inhalator, wrzątek do garnka, kilka kropelek olejku miętowego i heja. ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1996 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poldzik u mnie też ostatnio apetyt na przytulanki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1997 |
Zakorzenienie
|
Co do torby do wozka to moja bywala bardzo ciezka. Na krotki spacer nie ale czesto wychodzilam na 2-3 godziny na spacer potem do rodzicow szlam, znowu spacer i w domu bylam po wielu godzinach wiec mialam pieluchy, krem, chusteczki, podklad do przewijania, tetry, flanele, portfel, telefon, ubranka na zmiane, picie dla siebie, pozniej dochodzily jakies sloiczki, lyzeczka, picie dla dziecka. Wbrew pozorom sporo to wazylo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1998 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na początek niby dobra jest elastyczna - uzywalam chwile A potem tkana - uzywalam później i chyba lepsza bo ma więcej możliwości noszenia i właśnie one mogą być z bambusa. Ważne żeby materiał był tkany metoda skosno- krzyżowa bo dzięki temu nie sprezynuje. Jak syn skończył pol roku to kupilam nosił do ergonomiczne. .... Jest mega. Ale to juz dziecko musi być trochę większe. Wg mnie noszenie dziecka jest ekstra doświadczeniem i dla mamy i dla dziecka!
![]() |
#1999 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja znajoma, taka trochę eko, mówi, ze te filtry są rakotwórcze i też stara sie ich nie używać, jedynie coś naturalnego. No ale idź ze starszym dzieckiem np na plażę i posmaruj czymś co daje ochronę np 3 lub 5? Już chyba wolę chemię, ale żeby się dziecku skóra nie poparzyła. Cytat:
![]() Niektóre z was mówią, ze na koniec się zostawi te wydatki to potem ciagnie po kieszeni. Proponuję kupić skarbonkę, użyć koperty, czegokolwiek i z każdej wypłaty odkładać na zakupy dla malucha, i juz ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Moze jakaś plastikowa od tych super nowoczesnych wózków, zwykła szmaciana torba od wózka waży tyle co nic.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2000 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
oo gratuluję synka ![]() ![]() ![]() mój Tż upierał się ostatnio przy chłopaku, a wczoraj powiedział że obstawia dziewczynkę ![]() ![]() Cytat:
dla bliźniąt??? ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2001 |
Zakorzenienie
|
Abz skip hop chyba wazy więcej niż kilogram. Ja mam dwie torby i jedna rzeczywiście nic nie wazy a druga ma grube zamki itp. I trochę wazy.
Tak spacerowe na początek. Moja znajomą nie kupowała gondoli w ogóle. Ja gdybym miała jedno dziecko to znów bym chciała gondole ale mając dwójkę wydaje mi się to rozsądne. Ale jeszcze zastanawiam się nad opcja chusta+ wózek ten co mam tylko w lecie się ugotuje w chuście która mam a na nowa zał mi wydawać kasy.
#2003 |
Zakorzenienie
|
16 miesięcy prawie
![]() |
#2004 |
Zakorzenienie
|
Abz my odkładamy pieniądze na subkonto. Jak nie widać, to nie mozna wydać
![]() Dzieci mają swój kapitał słoneczny i ich filtry mogą być chyba tylko mineralne, mniej chemii mają. Natomiast na mocne słońce też nie użyłabym filtru 5. Za to w cieniu budki z gondoli taki olej kokosowy wydaje się mieć sens. My zakupów nie robimy jeszcze. Może końcem miesiąca lub nawet w marcu. Biustonosze też lubię, kupiłam niedawno nowy, bo mam stary z obszyciem z koronką na górze i draaaapie cholernie. Ja z kolei lubie panache, masquerade, gaia i felina. W Sosnowcu w Fashion House są dobre i mocno przecenione biustonosze, jak ktoś nie ma daleko to polecam. |
![]() ![]() |
![]() |
#2005 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Chyba że pojedziemy na wieś, a tam Blanka lata samopas, a ja z małym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2006 |
Zadomowienie
|
Dziekuję wam za wszystkie rady dot. wózka
![]() Jejku ja też mam nadzieje, że w przyszłym tygodniu po kolejnych wizytach nastąpi wysyp pipeczek ![]() ![]()
OD KIEDY CIE POZNAŁAM ROZPOCZĄŁ SIĘ NAPIĘKNIEJSZY RODZIAŁ MOJEGO ŻYCIA ![]() Jedna z wielu Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe Czasem walczy ze wspomnieniami Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2009 |
Zakorzenienie
|
Ja w poniedziałek jadę po nowy stanik, bo nie wyrabiam. Swędzą mnie cyce i te biustonosze, które mam bardzo mnie denerwują.
#2010 |
Zakorzenienie
|
też ostatnio kupiłam nowy stanik, bo ciasno mi w tych dotychczasowych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:42.